Stroganoff teeren lihasta

Kokkki3

Tietääkö kukaan miten valmistetaan teeren lihasta stroganoffia? Vai voiko sen valmistaa ihan perinteisen ohjeen mukaan mutta vaihtaa vaan naudanlihan linnun lihaan?

9

2411

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Enpähän ole kuullut teeristroganoffista - semminkään edes stroganoffista tehtynä linnun lihasta. Siitä lähtien kun sen 1881 Charles Brière kehitti Pietarissa naudanlihalle, sienille ja hapankermalle kreivi Stroganonoffin taloudessa, on se kulkenut tällaisena. Lisäkkeenä tarjotaan useimmiten okiperunoita oikeaoppisesti.

      Ns. "köyhän miehen versioita" on tietysti leegio ja useimmat niistä ovat kehittäjänsä mukaan juuri se ainoa oikea ja laillinen juttu tästä ruoasta.

      Mikäpä estää tekemästä teerestä samankaltaista ruokaa, mutta anna sille kernaasti jokin toinen nimi kuin stroganoff, vaikkapa "Teertä á la Kokkki3". Näin siksipä, koska lopputulos ei voi olla stroganoffia pääraaka-aineensa vuoksi - makuhan on aivan ehdottomasti tyystin erilainen. Eikä tietenkään huonompi - ehkäpä jopa pinnan parempi.

      • Voisiko olla tällainen:

        Teeri à la Kokki3
        4 Annosta

        -600g teeren rintalihoja suikaloituna, samoin koipilihoja irroteltuna
        -1 sipuli kuutioituna
        -2 rkl tomaattipyreetä
        -1 rkl dijon sinappia
        -muutama tuore kanttarelli paloiteltuna
        -persiljaa hakattuna
        -valkosipulimurskaa 1 rkl
        -sitruunamehua 1 rkl
        -2 dl smetanaa
        -voita
        -suolaa
        -valkopippuria
        -vehnäjauhoja
        -vettä ja riistafondia loraus, yhteensä 2 dl

        Paloittele sienet ja sipuli molemmat omiin ryhmiinsä. Pieni persilja ja murskaa valkosipuli valmiiksi. Freesaa kattilan pohjalla voissa sipulikuutiot ja tomaattipyree.

        Ruskista joukkoon teerenlihasuikalet ja paloitellut sienet, mausta suolalla ja valkopippurilla.

        Ripottele päälle 2 rkl vehnäjauhoja, sekoita ja anna kypsyä hetki.

        Lisää dijon-sinappi, valkosipuli, tilkka nestettä (vettä ja riistafondia) ja sekoita tasaiseksi.

        Anna hautua muutama minuutti.

        Lisää lopuksi smetana, sitruunamehu ja persilja. Älä anna enää kiehua.

        Jos haluaisi tästä hyvän ja hienon kannattaisi toki noista teeren luista keittää riistaliemi ja käyttää sitä veden ja riistafondin asemasta.

        Puhuin tuossa ylhäällä "okiperunoista" - siis olkiperunoita tarkoitin. Ovat vähän kuin ranskanpottuja, mutta leikataan aivan oljenohuiksi luiruiksi ja paistetaan nopeasti pannulla keoksi runsaassa öljyssä.

        Pieni ongelmahan tässä on se, että kun stroganoff tehdään naudanfileestä, joka kypsyy jo pelkällä katseella ja teerenliha on riistaa ja vaatii pidemmän kypsennyksen niin tätä tulisi kai haudutella? Siitä on niin kauan kun viimeksi teertä sain - saatikka valmistin, että en ole todellakaan mikään expertti asiassa, mutta tällainen hujumentti jotenkin asiassa minulla on.

        Jos nimittäin teertä joutuu hauduttelemaan, niin silloin lisätään liemen määrää ja smetanat lisätään pataan vasta viime tingassa, tarjolle tuotaessa.


    • mahdollisestikin

      sama henkilö, joka täällä aiemmin kysyi ohjetta ankkaan punaviinissä...?

      • Kokko-Väinö

        En ole kysynyt ohjetta ankkaan punaviinissä enkä ole esiintynyt vielä myöskään tässä keskusteluketjussa.

        Vaimoväki kysyi eilen, joko meidän olisi aika laittaa ruuaksi pakastimessa kummitteleva ”broileri”. Myönnyin. Hän otti linnun sulamaan.

        Tänään olen ollut yksin kotona. Vaimoni odottanee, että täällä broileriateria odottaa, jahka hän palaa kotiin.

        Varauduin laittamaan broiskua à la Coq au vin eli kuten kukkoa punaviinissä. Käväisin punkkukaupassa ja silleen.

        Sulanut lintu löytyi jääkaapista. Näkyy olevan sorsa. Ranskanmaalla pakastettu.

        Saa Kokko-Väinön parempi puolisko tyytyä sorsaan punaviinissä. Pistin savipataan ja uuniin varttitunti sitten. Saas näkee...


      • Kokko-Väinö
        Kokko-Väinö kirjoitti:

        En ole kysynyt ohjetta ankkaan punaviinissä enkä ole esiintynyt vielä myöskään tässä keskusteluketjussa.

        Vaimoväki kysyi eilen, joko meidän olisi aika laittaa ruuaksi pakastimessa kummitteleva ”broileri”. Myönnyin. Hän otti linnun sulamaan.

        Tänään olen ollut yksin kotona. Vaimoni odottanee, että täällä broileriateria odottaa, jahka hän palaa kotiin.

        Varauduin laittamaan broiskua à la Coq au vin eli kuten kukkoa punaviinissä. Käväisin punkkukaupassa ja silleen.

        Sulanut lintu löytyi jääkaapista. Näkyy olevan sorsa. Ranskanmaalla pakastettu.

        Saa Kokko-Väinön parempi puolisko tyytyä sorsaan punaviinissä. Pistin savipataan ja uuniin varttitunti sitten. Saas näkee...

        Jopa kehui.

        Sorsan ja punkun lisäksi padassa oli porkkana, sipuli, 3 valkosipulin kynttä, pikku purkillinen herkkusieniä, 2 laakerinlehteä, timjamia, sitruunapippuria ja loraus thai-kanafondia (ynnä ripaus suolaa).

        Lisukkeena oli kinoaa (quinoaa vai mitä se lienee).

        Kastikkeen suurustin savipadan pohjalle kertyneestä liemestä. Suurusteena vaalea Maizena. Reilu lusikallinen hunajata joukkoon!

        Lihoihin otin ruskean pinnan valurautapannussa ennen pataanpanoa. Rinta- ja reisipalat eivät olleet missään vaiheessa upoksissa nesteessä vaan päällimäisinä, kuivillaan.


      • Kokko-Väinö
        Kokko-Väinö kirjoitti:

        Jopa kehui.

        Sorsan ja punkun lisäksi padassa oli porkkana, sipuli, 3 valkosipulin kynttä, pikku purkillinen herkkusieniä, 2 laakerinlehteä, timjamia, sitruunapippuria ja loraus thai-kanafondia (ynnä ripaus suolaa).

        Lisukkeena oli kinoaa (quinoaa vai mitä se lienee).

        Kastikkeen suurustin savipadan pohjalle kertyneestä liemestä. Suurusteena vaalea Maizena. Reilu lusikallinen hunajata joukkoon!

        Lihoihin otin ruskean pinnan valurautapannussa ennen pataanpanoa. Rinta- ja reisipalat eivät olleet missään vaiheessa upoksissa nesteessä vaan päällimäisinä, kuivillaan.

        Oli siellä puoli pakettia (vajaat 100 grammaa) pekoniakin.


      • on mahdollista
        Kokko-Väinö kirjoitti:

        En ole kysynyt ohjetta ankkaan punaviinissä enkä ole esiintynyt vielä myöskään tässä keskusteluketjussa.

        Vaimoväki kysyi eilen, joko meidän olisi aika laittaa ruuaksi pakastimessa kummitteleva ”broileri”. Myönnyin. Hän otti linnun sulamaan.

        Tänään olen ollut yksin kotona. Vaimoni odottanee, että täällä broileriateria odottaa, jahka hän palaa kotiin.

        Varauduin laittamaan broiskua à la Coq au vin eli kuten kukkoa punaviinissä. Käväisin punkkukaupassa ja silleen.

        Sulanut lintu löytyi jääkaapista. Näkyy olevan sorsa. Ranskanmaalla pakastettu.

        Saa Kokko-Väinön parempi puolisko tyytyä sorsaan punaviinissä. Pistin savipataan ja uuniin varttitunti sitten. Saas näkee...

        luulla sorsaa broileriksi? Sokeutta? Lukutaidottomuutta?


      • Kokko-Väinö
        on mahdollista kirjoitti:

        luulla sorsaa broileriksi? Sokeutta? Lukutaidottomuutta?

        Vaimoni ei ole sokea. Hänelle on tosin tehty molempiin silmiin kaihileikkaus eli asennettu oman mykiön tilalle muovi-implantit – ja hän käyttää vielä silmälasejakin – mutta näön tarkkuus riittää mm. tietokoneella tehtävään työhön ja autonajoon.

        Lukutaidotonkaan hän ei ole, ainakaan suoritetusta yo-tutkinnosta päätellen.

        Lintutieteilijäksi hänestä ei todellakaan ole. Hän sanoo erottavansa eri lintulajeista ”pikkulinnun, harakan, variksen ja vesilinnun”. Luullakseni vielä strutsi mahtuisi joukkoon.


      • tosi tanakkaa
        Kokko-Väinö kirjoitti:

        Vaimoni ei ole sokea. Hänelle on tosin tehty molempiin silmiin kaihileikkaus eli asennettu oman mykiön tilalle muovi-implantit – ja hän käyttää vielä silmälasejakin – mutta näön tarkkuus riittää mm. tietokoneella tehtävään työhön ja autonajoon.

        Lukutaidotonkaan hän ei ole, ainakaan suoritetusta yo-tutkinnosta päätellen.

        Lintutieteilijäksi hänestä ei todellakaan ole. Hän sanoo erottavansa eri lintulajeista ”pikkulinnun, harakan, variksen ja vesilinnun”. Luullakseni vielä strutsi mahtuisi joukkoon.

        http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/15534/Pekoninen teeri paisti
        ja kädestäpitäen
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=4500000000000356&posting=22000000006233238
        Itse lintu hienonmakuinen ekä lötkis siihen mitään tomaattisörsseliä


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ajattelen sinua nyt

      Ajattelen sinua hyvin todennäköisesti myös huomenna. Sitten voi mennä viikko, että ajattelen sinua vain iltaisin ja aamu
      Ikävä
      55
      4082
    2. Vaistoan ettei sulla kaikki hyvin

      Odotatko että se loppuu kokonaan ja avaat vasta linjan. Niin monen asian pitäisi muuttua että menisi loppu elämä kivasti
      Ikävä
      18
      2681
    3. Ei se mene ohi ajan kanssa

      Näin se vaan on.
      Ikävä
      140
      2593
    4. Yritys Kannus

      Mää vaan ihmettelen, julkijuopottelua. Eikö tosiaan oo parempaa hommaa, koittas saada oikeasti jotain aikaiseksi. Hävett
      Kannus
      15
      2033
    5. Mies kadonnut

      Kukas siellä kolarissa on kadonnut
      Kolari
      15
      1483
    6. Olen huolissani

      Että joku päivä ihastut/rakastut siskooni. Ja itseasiassa haluaisin, ettei hän olisi mitenkään sinun tyyppiäsi ja pitäis
      Ikävä
      73
      1357
    7. Oletko täällä mies?

      Mitä mietit? ❤️ varmistan vielä, että onhan kaikki ok meidän välillä?
      Ikävä
      106
      1354
    8. Syrjintäskandaali Lieksan kaupungin johdossa

      Ylen valpas toimittaja kirjoittaa: Lieksan kaupunki kieltäytyi hyväksymästä Vihreiden venäläistaustaista ehdokasta Lieks
      Lieksa
      157
      1078
    9. Eikö ole jo ihan sama luovuttaa

      Meidän suhde ei ikinä toimisi.
      Ikävä
      93
      1037
    10. Kuin sonnilauma

      Taas on Virkatiellä kova meteli keskellä päivää. Ei siinä kyllä toisia asukkaita yhtään ajatella. Tullaan yhden asuntoon
      Kuhmo
      21
      1008
    Aihe