Stroganoff teeren lihasta

Kokkki3

Tietääkö kukaan miten valmistetaan teeren lihasta stroganoffia? Vai voiko sen valmistaa ihan perinteisen ohjeen mukaan mutta vaihtaa vaan naudanlihan linnun lihaan?

9

2320

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Enpähän ole kuullut teeristroganoffista - semminkään edes stroganoffista tehtynä linnun lihasta. Siitä lähtien kun sen 1881 Charles Brière kehitti Pietarissa naudanlihalle, sienille ja hapankermalle kreivi Stroganonoffin taloudessa, on se kulkenut tällaisena. Lisäkkeenä tarjotaan useimmiten okiperunoita oikeaoppisesti.

      Ns. "köyhän miehen versioita" on tietysti leegio ja useimmat niistä ovat kehittäjänsä mukaan juuri se ainoa oikea ja laillinen juttu tästä ruoasta.

      Mikäpä estää tekemästä teerestä samankaltaista ruokaa, mutta anna sille kernaasti jokin toinen nimi kuin stroganoff, vaikkapa "Teertä á la Kokkki3". Näin siksipä, koska lopputulos ei voi olla stroganoffia pääraaka-aineensa vuoksi - makuhan on aivan ehdottomasti tyystin erilainen. Eikä tietenkään huonompi - ehkäpä jopa pinnan parempi.

      • Voisiko olla tällainen:

        Teeri à la Kokki3
        4 Annosta

        -600g teeren rintalihoja suikaloituna, samoin koipilihoja irroteltuna
        -1 sipuli kuutioituna
        -2 rkl tomaattipyreetä
        -1 rkl dijon sinappia
        -muutama tuore kanttarelli paloiteltuna
        -persiljaa hakattuna
        -valkosipulimurskaa 1 rkl
        -sitruunamehua 1 rkl
        -2 dl smetanaa
        -voita
        -suolaa
        -valkopippuria
        -vehnäjauhoja
        -vettä ja riistafondia loraus, yhteensä 2 dl

        Paloittele sienet ja sipuli molemmat omiin ryhmiinsä. Pieni persilja ja murskaa valkosipuli valmiiksi. Freesaa kattilan pohjalla voissa sipulikuutiot ja tomaattipyree.

        Ruskista joukkoon teerenlihasuikalet ja paloitellut sienet, mausta suolalla ja valkopippurilla.

        Ripottele päälle 2 rkl vehnäjauhoja, sekoita ja anna kypsyä hetki.

        Lisää dijon-sinappi, valkosipuli, tilkka nestettä (vettä ja riistafondia) ja sekoita tasaiseksi.

        Anna hautua muutama minuutti.

        Lisää lopuksi smetana, sitruunamehu ja persilja. Älä anna enää kiehua.

        Jos haluaisi tästä hyvän ja hienon kannattaisi toki noista teeren luista keittää riistaliemi ja käyttää sitä veden ja riistafondin asemasta.

        Puhuin tuossa ylhäällä "okiperunoista" - siis olkiperunoita tarkoitin. Ovat vähän kuin ranskanpottuja, mutta leikataan aivan oljenohuiksi luiruiksi ja paistetaan nopeasti pannulla keoksi runsaassa öljyssä.

        Pieni ongelmahan tässä on se, että kun stroganoff tehdään naudanfileestä, joka kypsyy jo pelkällä katseella ja teerenliha on riistaa ja vaatii pidemmän kypsennyksen niin tätä tulisi kai haudutella? Siitä on niin kauan kun viimeksi teertä sain - saatikka valmistin, että en ole todellakaan mikään expertti asiassa, mutta tällainen hujumentti jotenkin asiassa minulla on.

        Jos nimittäin teertä joutuu hauduttelemaan, niin silloin lisätään liemen määrää ja smetanat lisätään pataan vasta viime tingassa, tarjolle tuotaessa.


    • mahdollisestikin

      sama henkilö, joka täällä aiemmin kysyi ohjetta ankkaan punaviinissä...?

      • Kokko-Väinö

        En ole kysynyt ohjetta ankkaan punaviinissä enkä ole esiintynyt vielä myöskään tässä keskusteluketjussa.

        Vaimoväki kysyi eilen, joko meidän olisi aika laittaa ruuaksi pakastimessa kummitteleva ”broileri”. Myönnyin. Hän otti linnun sulamaan.

        Tänään olen ollut yksin kotona. Vaimoni odottanee, että täällä broileriateria odottaa, jahka hän palaa kotiin.

        Varauduin laittamaan broiskua à la Coq au vin eli kuten kukkoa punaviinissä. Käväisin punkkukaupassa ja silleen.

        Sulanut lintu löytyi jääkaapista. Näkyy olevan sorsa. Ranskanmaalla pakastettu.

        Saa Kokko-Väinön parempi puolisko tyytyä sorsaan punaviinissä. Pistin savipataan ja uuniin varttitunti sitten. Saas näkee...


      • Kokko-Väinö
        Kokko-Väinö kirjoitti:

        En ole kysynyt ohjetta ankkaan punaviinissä enkä ole esiintynyt vielä myöskään tässä keskusteluketjussa.

        Vaimoväki kysyi eilen, joko meidän olisi aika laittaa ruuaksi pakastimessa kummitteleva ”broileri”. Myönnyin. Hän otti linnun sulamaan.

        Tänään olen ollut yksin kotona. Vaimoni odottanee, että täällä broileriateria odottaa, jahka hän palaa kotiin.

        Varauduin laittamaan broiskua à la Coq au vin eli kuten kukkoa punaviinissä. Käväisin punkkukaupassa ja silleen.

        Sulanut lintu löytyi jääkaapista. Näkyy olevan sorsa. Ranskanmaalla pakastettu.

        Saa Kokko-Väinön parempi puolisko tyytyä sorsaan punaviinissä. Pistin savipataan ja uuniin varttitunti sitten. Saas näkee...

        Jopa kehui.

        Sorsan ja punkun lisäksi padassa oli porkkana, sipuli, 3 valkosipulin kynttä, pikku purkillinen herkkusieniä, 2 laakerinlehteä, timjamia, sitruunapippuria ja loraus thai-kanafondia (ynnä ripaus suolaa).

        Lisukkeena oli kinoaa (quinoaa vai mitä se lienee).

        Kastikkeen suurustin savipadan pohjalle kertyneestä liemestä. Suurusteena vaalea Maizena. Reilu lusikallinen hunajata joukkoon!

        Lihoihin otin ruskean pinnan valurautapannussa ennen pataanpanoa. Rinta- ja reisipalat eivät olleet missään vaiheessa upoksissa nesteessä vaan päällimäisinä, kuivillaan.


      • Kokko-Väinö
        Kokko-Väinö kirjoitti:

        Jopa kehui.

        Sorsan ja punkun lisäksi padassa oli porkkana, sipuli, 3 valkosipulin kynttä, pikku purkillinen herkkusieniä, 2 laakerinlehteä, timjamia, sitruunapippuria ja loraus thai-kanafondia (ynnä ripaus suolaa).

        Lisukkeena oli kinoaa (quinoaa vai mitä se lienee).

        Kastikkeen suurustin savipadan pohjalle kertyneestä liemestä. Suurusteena vaalea Maizena. Reilu lusikallinen hunajata joukkoon!

        Lihoihin otin ruskean pinnan valurautapannussa ennen pataanpanoa. Rinta- ja reisipalat eivät olleet missään vaiheessa upoksissa nesteessä vaan päällimäisinä, kuivillaan.

        Oli siellä puoli pakettia (vajaat 100 grammaa) pekoniakin.


      • on mahdollista
        Kokko-Väinö kirjoitti:

        En ole kysynyt ohjetta ankkaan punaviinissä enkä ole esiintynyt vielä myöskään tässä keskusteluketjussa.

        Vaimoväki kysyi eilen, joko meidän olisi aika laittaa ruuaksi pakastimessa kummitteleva ”broileri”. Myönnyin. Hän otti linnun sulamaan.

        Tänään olen ollut yksin kotona. Vaimoni odottanee, että täällä broileriateria odottaa, jahka hän palaa kotiin.

        Varauduin laittamaan broiskua à la Coq au vin eli kuten kukkoa punaviinissä. Käväisin punkkukaupassa ja silleen.

        Sulanut lintu löytyi jääkaapista. Näkyy olevan sorsa. Ranskanmaalla pakastettu.

        Saa Kokko-Väinön parempi puolisko tyytyä sorsaan punaviinissä. Pistin savipataan ja uuniin varttitunti sitten. Saas näkee...

        luulla sorsaa broileriksi? Sokeutta? Lukutaidottomuutta?


      • Kokko-Väinö
        on mahdollista kirjoitti:

        luulla sorsaa broileriksi? Sokeutta? Lukutaidottomuutta?

        Vaimoni ei ole sokea. Hänelle on tosin tehty molempiin silmiin kaihileikkaus eli asennettu oman mykiön tilalle muovi-implantit – ja hän käyttää vielä silmälasejakin – mutta näön tarkkuus riittää mm. tietokoneella tehtävään työhön ja autonajoon.

        Lukutaidotonkaan hän ei ole, ainakaan suoritetusta yo-tutkinnosta päätellen.

        Lintutieteilijäksi hänestä ei todellakaan ole. Hän sanoo erottavansa eri lintulajeista ”pikkulinnun, harakan, variksen ja vesilinnun”. Luullakseni vielä strutsi mahtuisi joukkoon.


      • tosi tanakkaa
        Kokko-Väinö kirjoitti:

        Vaimoni ei ole sokea. Hänelle on tosin tehty molempiin silmiin kaihileikkaus eli asennettu oman mykiön tilalle muovi-implantit – ja hän käyttää vielä silmälasejakin – mutta näön tarkkuus riittää mm. tietokoneella tehtävään työhön ja autonajoon.

        Lukutaidotonkaan hän ei ole, ainakaan suoritetusta yo-tutkinnosta päätellen.

        Lintutieteilijäksi hänestä ei todellakaan ole. Hän sanoo erottavansa eri lintulajeista ”pikkulinnun, harakan, variksen ja vesilinnun”. Luullakseni vielä strutsi mahtuisi joukkoon.

        http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/15534/Pekoninen teeri paisti
        ja kädestäpitäen
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=4500000000000356&posting=22000000006233238
        Itse lintu hienonmakuinen ekä lötkis siihen mitään tomaattisörsseliä


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      577
      3846
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2729
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2124
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1947
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1845
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1790
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1739
    Aihe