Tietääkö kukaan miten valmistetaan teeren lihasta stroganoffia? Vai voiko sen valmistaa ihan perinteisen ohjeen mukaan mutta vaihtaa vaan naudanlihan linnun lihaan?
Stroganoff teeren lihasta
9
2451
Vastaukset
Enpähän ole kuullut teeristroganoffista - semminkään edes stroganoffista tehtynä linnun lihasta. Siitä lähtien kun sen 1881 Charles Brière kehitti Pietarissa naudanlihalle, sienille ja hapankermalle kreivi Stroganonoffin taloudessa, on se kulkenut tällaisena. Lisäkkeenä tarjotaan useimmiten okiperunoita oikeaoppisesti.
Ns. "köyhän miehen versioita" on tietysti leegio ja useimmat niistä ovat kehittäjänsä mukaan juuri se ainoa oikea ja laillinen juttu tästä ruoasta.
Mikäpä estää tekemästä teerestä samankaltaista ruokaa, mutta anna sille kernaasti jokin toinen nimi kuin stroganoff, vaikkapa "Teertä á la Kokkki3". Näin siksipä, koska lopputulos ei voi olla stroganoffia pääraaka-aineensa vuoksi - makuhan on aivan ehdottomasti tyystin erilainen. Eikä tietenkään huonompi - ehkäpä jopa pinnan parempi.Voisiko olla tällainen:
Teeri à la Kokki3
4 Annosta
-600g teeren rintalihoja suikaloituna, samoin koipilihoja irroteltuna
-1 sipuli kuutioituna
-2 rkl tomaattipyreetä
-1 rkl dijon sinappia
-muutama tuore kanttarelli paloiteltuna
-persiljaa hakattuna
-valkosipulimurskaa 1 rkl
-sitruunamehua 1 rkl
-2 dl smetanaa
-voita
-suolaa
-valkopippuria
-vehnäjauhoja
-vettä ja riistafondia loraus, yhteensä 2 dl
Paloittele sienet ja sipuli molemmat omiin ryhmiinsä. Pieni persilja ja murskaa valkosipuli valmiiksi. Freesaa kattilan pohjalla voissa sipulikuutiot ja tomaattipyree.
Ruskista joukkoon teerenlihasuikalet ja paloitellut sienet, mausta suolalla ja valkopippurilla.
Ripottele päälle 2 rkl vehnäjauhoja, sekoita ja anna kypsyä hetki.
Lisää dijon-sinappi, valkosipuli, tilkka nestettä (vettä ja riistafondia) ja sekoita tasaiseksi.
Anna hautua muutama minuutti.
Lisää lopuksi smetana, sitruunamehu ja persilja. Älä anna enää kiehua.
Jos haluaisi tästä hyvän ja hienon kannattaisi toki noista teeren luista keittää riistaliemi ja käyttää sitä veden ja riistafondin asemasta.
Puhuin tuossa ylhäällä "okiperunoista" - siis olkiperunoita tarkoitin. Ovat vähän kuin ranskanpottuja, mutta leikataan aivan oljenohuiksi luiruiksi ja paistetaan nopeasti pannulla keoksi runsaassa öljyssä.
Pieni ongelmahan tässä on se, että kun stroganoff tehdään naudanfileestä, joka kypsyy jo pelkällä katseella ja teerenliha on riistaa ja vaatii pidemmän kypsennyksen niin tätä tulisi kai haudutella? Siitä on niin kauan kun viimeksi teertä sain - saatikka valmistin, että en ole todellakaan mikään expertti asiassa, mutta tällainen hujumentti jotenkin asiassa minulla on.
Jos nimittäin teertä joutuu hauduttelemaan, niin silloin lisätään liemen määrää ja smetanat lisätään pataan vasta viime tingassa, tarjolle tuotaessa.
- mahdollisestikin
sama henkilö, joka täällä aiemmin kysyi ohjetta ankkaan punaviinissä...?
- Kokko-Väinö
En ole kysynyt ohjetta ankkaan punaviinissä enkä ole esiintynyt vielä myöskään tässä keskusteluketjussa.
Vaimoväki kysyi eilen, joko meidän olisi aika laittaa ruuaksi pakastimessa kummitteleva ”broileri”. Myönnyin. Hän otti linnun sulamaan.
Tänään olen ollut yksin kotona. Vaimoni odottanee, että täällä broileriateria odottaa, jahka hän palaa kotiin.
Varauduin laittamaan broiskua à la Coq au vin eli kuten kukkoa punaviinissä. Käväisin punkkukaupassa ja silleen.
Sulanut lintu löytyi jääkaapista. Näkyy olevan sorsa. Ranskanmaalla pakastettu.
Saa Kokko-Väinön parempi puolisko tyytyä sorsaan punaviinissä. Pistin savipataan ja uuniin varttitunti sitten. Saas näkee... - Kokko-Väinö
Kokko-Väinö kirjoitti:
En ole kysynyt ohjetta ankkaan punaviinissä enkä ole esiintynyt vielä myöskään tässä keskusteluketjussa.
Vaimoväki kysyi eilen, joko meidän olisi aika laittaa ruuaksi pakastimessa kummitteleva ”broileri”. Myönnyin. Hän otti linnun sulamaan.
Tänään olen ollut yksin kotona. Vaimoni odottanee, että täällä broileriateria odottaa, jahka hän palaa kotiin.
Varauduin laittamaan broiskua à la Coq au vin eli kuten kukkoa punaviinissä. Käväisin punkkukaupassa ja silleen.
Sulanut lintu löytyi jääkaapista. Näkyy olevan sorsa. Ranskanmaalla pakastettu.
Saa Kokko-Väinön parempi puolisko tyytyä sorsaan punaviinissä. Pistin savipataan ja uuniin varttitunti sitten. Saas näkee...Jopa kehui.
Sorsan ja punkun lisäksi padassa oli porkkana, sipuli, 3 valkosipulin kynttä, pikku purkillinen herkkusieniä, 2 laakerinlehteä, timjamia, sitruunapippuria ja loraus thai-kanafondia (ynnä ripaus suolaa).
Lisukkeena oli kinoaa (quinoaa vai mitä se lienee).
Kastikkeen suurustin savipadan pohjalle kertyneestä liemestä. Suurusteena vaalea Maizena. Reilu lusikallinen hunajata joukkoon!
Lihoihin otin ruskean pinnan valurautapannussa ennen pataanpanoa. Rinta- ja reisipalat eivät olleet missään vaiheessa upoksissa nesteessä vaan päällimäisinä, kuivillaan. - Kokko-Väinö
Kokko-Väinö kirjoitti:
Jopa kehui.
Sorsan ja punkun lisäksi padassa oli porkkana, sipuli, 3 valkosipulin kynttä, pikku purkillinen herkkusieniä, 2 laakerinlehteä, timjamia, sitruunapippuria ja loraus thai-kanafondia (ynnä ripaus suolaa).
Lisukkeena oli kinoaa (quinoaa vai mitä se lienee).
Kastikkeen suurustin savipadan pohjalle kertyneestä liemestä. Suurusteena vaalea Maizena. Reilu lusikallinen hunajata joukkoon!
Lihoihin otin ruskean pinnan valurautapannussa ennen pataanpanoa. Rinta- ja reisipalat eivät olleet missään vaiheessa upoksissa nesteessä vaan päällimäisinä, kuivillaan.Oli siellä puoli pakettia (vajaat 100 grammaa) pekoniakin.
- on mahdollista
Kokko-Väinö kirjoitti:
En ole kysynyt ohjetta ankkaan punaviinissä enkä ole esiintynyt vielä myöskään tässä keskusteluketjussa.
Vaimoväki kysyi eilen, joko meidän olisi aika laittaa ruuaksi pakastimessa kummitteleva ”broileri”. Myönnyin. Hän otti linnun sulamaan.
Tänään olen ollut yksin kotona. Vaimoni odottanee, että täällä broileriateria odottaa, jahka hän palaa kotiin.
Varauduin laittamaan broiskua à la Coq au vin eli kuten kukkoa punaviinissä. Käväisin punkkukaupassa ja silleen.
Sulanut lintu löytyi jääkaapista. Näkyy olevan sorsa. Ranskanmaalla pakastettu.
Saa Kokko-Väinön parempi puolisko tyytyä sorsaan punaviinissä. Pistin savipataan ja uuniin varttitunti sitten. Saas näkee...luulla sorsaa broileriksi? Sokeutta? Lukutaidottomuutta?
- Kokko-Väinö
on mahdollista kirjoitti:
luulla sorsaa broileriksi? Sokeutta? Lukutaidottomuutta?
Vaimoni ei ole sokea. Hänelle on tosin tehty molempiin silmiin kaihileikkaus eli asennettu oman mykiön tilalle muovi-implantit – ja hän käyttää vielä silmälasejakin – mutta näön tarkkuus riittää mm. tietokoneella tehtävään työhön ja autonajoon.
Lukutaidotonkaan hän ei ole, ainakaan suoritetusta yo-tutkinnosta päätellen.
Lintutieteilijäksi hänestä ei todellakaan ole. Hän sanoo erottavansa eri lintulajeista ”pikkulinnun, harakan, variksen ja vesilinnun”. Luullakseni vielä strutsi mahtuisi joukkoon. - tosi tanakkaa
Kokko-Väinö kirjoitti:
Vaimoni ei ole sokea. Hänelle on tosin tehty molempiin silmiin kaihileikkaus eli asennettu oman mykiön tilalle muovi-implantit – ja hän käyttää vielä silmälasejakin – mutta näön tarkkuus riittää mm. tietokoneella tehtävään työhön ja autonajoon.
Lukutaidotonkaan hän ei ole, ainakaan suoritetusta yo-tutkinnosta päätellen.
Lintutieteilijäksi hänestä ei todellakaan ole. Hän sanoo erottavansa eri lintulajeista ”pikkulinnun, harakan, variksen ja vesilinnun”. Luullakseni vielä strutsi mahtuisi joukkoon.http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/15534/Pekoninen teeri paisti
ja kädestäpitäen
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=4500000000000356&posting=22000000006233238
Itse lintu hienonmakuinen ekä lötkis siihen mitään tomaattisörsseliä
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
IL - PerSut tykittää - Vaaralliset tappajat vankilaan jopa loppuelämäksi!!
Entistä rajumpi elinkautinen tulee – Vaaralliset tappajat vankilaan jopa loppuelämäksi Henkirikosten uusijat voidaan ja17322259Some kuhisee Sanna Marinista: "Wau"
Sanna Marinia hehkutetaan. Muun muassa Jodelissa kommentoidaan The Sunday Timesin julkaisemaa kuvaa Marinista. Hän ant749466Sannalla tänään vuorossa The Daily Show
Eli nyt mennään jo satiirin puolelle. Tuohan on vähän kuten Lindströmin ohjelma Suomessa.297460Äärioikeistopurran nukke Petteri Lapanen paniikissa
Kun Suomen historian paras pääministeri antoi vankan lausunnon, kuinka "keskustelu politiikassa on käpertynyt lähinnä va806305SIELTÄ SE TULI: Kepu-Kurvinen: "Emme enää lähde punavihreään hallitukseen"
Nyt muuten nauretaan loppuviikko, että tähänkö kaatui Lindtmanin pääministerihaaveet. "Antti Kurvisen mukaan puolue ei1825930Täysi ryöpytys Sanna Marinille ulkomailla.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f699d84f-fa53-4dba-8718-2c395017fc55 Sanna Marinin kirja saa todella tylyn vastaanot344946HS - Sanna Marinin kirja on priimaluokan vedätys!
Kirja-arvio|Toivo on tekoja tulisi ensisijaisesti nähdä maineen rahallisen hyödyntämisen voimaannuttavana merkkipaaluna.1084600Minja Koskelan "istumista" kertovassa uutisessa ei sanottu persuista mitään
eli jälleen kerran äärivasemmistolainen valehtelee, hän kun väittää että juuri persut ovat lähetelleet Koskelalle vähemm1004359Pekka Visuri: "Suomen on aika irrottautua Ukrainan sodasta"
Slava Ukraina-mölinät eivät enää auta. Ukraina on sotansa hävinnyt. Nyt tarvitaan poliittista selvänäköisyyttä, reaalipo852026Marin vetäs lopullisesti maton alta hallitusyhteistyöltä Kepun kanssa
Kurvinen on jo ennättänyt kommentoimaan, ettei Kepu ole koskaan enää kiinnostunut vasemmiston kanssa hallituspaikasta, k771320