Mitä hyviä reseptejä on

vasikanlihalle?

Tietääkö kukaan?

14

3595

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sait

      vasikkaa?

      • oli jotain

        synnynnäisiä vikoja, joiden takia se ei olis pysyny hengissä muutamaa päivää kauempaa.


      • se piti
        oli jotain kirjoitti:

        synnynnäisiä vikoja, joiden takia se ei olis pysyny hengissä muutamaa päivää kauempaa.

        teurastaa, niin valitettavalta kuin se vain kuullostaa..


      • puolesta tietenkään
        oli jotain kirjoitti:

        synnynnäisiä vikoja, joiden takia se ei olis pysyny hengissä muutamaa päivää kauempaa.

        Vaan sinun puolestasi, sillä aito vasikka on todella harvinaista meillä. Soveltuu erinomaisesti paneroituihin leikkeisiin, tillilihaan, jos siitä pitää, tai vasikan vatkuliin. Jauhelihaksi jne.
        Katso italialaisista tai ranskalaisista ruokaohjeista, sieltä löytyy aivan erinomaisia helppojakin vinkkejä.
        Bon appetit!


      • vinkistä! :D
        puolesta tietenkään kirjoitti:

        Vaan sinun puolestasi, sillä aito vasikka on todella harvinaista meillä. Soveltuu erinomaisesti paneroituihin leikkeisiin, tillilihaan, jos siitä pitää, tai vasikan vatkuliin. Jauhelihaksi jne.
        Katso italialaisista tai ranskalaisista ruokaohjeista, sieltä löytyy aivan erinomaisia helppojakin vinkkejä.
        Bon appetit!

        eikun heti tutkimaan asiaa :)


    • Hyvvee o
    • kkkkkkkkkkkkkkkkkkk

      Vitello Tonnato, noin neljä annosta


      Ainekset
      400 g vasikanpaistia ( tai filettä, se tietysti kypsyy nopsammin)

      1 rkl suolaa


      vähän mustapippuria

      2 valkosipulin kynttä

      1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna

      2 rkl voita paistamiseen


      Tonnikalakastike:

      2 keltuaista

      1 rkl dijon-sinappia

      1 tl sokeria

      suolaa ja pippuria

      2 rkl valkoviinietikkaa

      2-3 dl rypsiöljyä

      1 prk tonnikalaa vedessä


      Lisukkeet: punasipulia, oliiveja, kapriksia

      Sulata voi pannulla ja paista lihan pintaan kaunis väri. Jatka lihan kypsentämistä 175 asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 54 astetta. Hienonna tai murskaa valkosipulin kynnet ja sekoita niihin muut mausteet. Hiero mausteseos lihan pintaan ja kääri liha tiiviisti kelmuun ja lopuksi folioon. Anna maustua jääkaapissa yön yli. Tarjoa lihan lisukkeina hienonnettua punasipulia, oliiveja, kapriksia ja tonnikalakastiketta.

      Kastike:
      Mittaa tehosekoittimeen keltuaiset, sinappi, sokeri, suola, pippuri ja puolet valkoviinietikasta. Käynnistä tehosekoitin ja anna pyöriä hetki. Lisää öljyä ohuena nauhana kunnes kastike on majoneesimaista. Lisää joukkoon koneen edelleen pyöriessä tonnikala vähitellen. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi ja tarkista maku.

      • ..jotenkin ...

        ..hmmm.. vasikkaa ja tonnikalaa...?

        Minä olin piikomassa maatilalla joku aika sitten;
        tilalla teurastetut eläimet jauhettiin possunkyljen kanssa jauhelihaksi. (suhde 70/30)

        Kilon pusseihin ja pakkaseen. Ja tästä kyllä tuli ihan parhaat pihvit ja pyörykät.
        Kaupan sikanauta ei vedä vertoja itse tehdylle
        jauhelihalle.

        Jos kokolihana tekisi niin ehkä vatkuli- tyyppinen ratkaisu perunan kanssa on paras.
        Kastikkeeseen sinappia, kermaa ja yrttejä.
        Liha "karjalanpaistikokoon" , pinnat pannulla,
        sipulia sekaan, paistoliemestä soossin pohja, hyvät mausteet,(suola, mustapippuri, knorr kuutio, lakerinlehti ). Hellalle höystymään keskilämmöllä vajaa tunti tai kunnes on mureaa,
        suurustus kermalla ja sinapilla, valmiin vatkulin
        pälle timjamia tai basilikaa.

        Vasikka on vaalealihainen, lisäksi vaikka rakuunaporkkanaa, vihannes-sekoitusta, salaattia. eli perusvermeet.


      • Italialainen herkku
        ..jotenkin ... kirjoitti:

        ..hmmm.. vasikkaa ja tonnikalaa...?

        Minä olin piikomassa maatilalla joku aika sitten;
        tilalla teurastetut eläimet jauhettiin possunkyljen kanssa jauhelihaksi. (suhde 70/30)

        Kilon pusseihin ja pakkaseen. Ja tästä kyllä tuli ihan parhaat pihvit ja pyörykät.
        Kaupan sikanauta ei vedä vertoja itse tehdylle
        jauhelihalle.

        Jos kokolihana tekisi niin ehkä vatkuli- tyyppinen ratkaisu perunan kanssa on paras.
        Kastikkeeseen sinappia, kermaa ja yrttejä.
        Liha "karjalanpaistikokoon" , pinnat pannulla,
        sipulia sekaan, paistoliemestä soossin pohja, hyvät mausteet,(suola, mustapippuri, knorr kuutio, lakerinlehti ). Hellalle höystymään keskilämmöllä vajaa tunti tai kunnes on mureaa,
        suurustus kermalla ja sinapilla, valmiin vatkulin
        pälle timjamia tai basilikaa.

        Vasikka on vaalealihainen, lisäksi vaikka rakuunaporkkanaa, vihannes-sekoitusta, salaattia. eli perusvermeet.

        Outoa kyllä erinomainen sapuska, voin suositella. Makaronit ovat taitavia tekemään muitakin appeita kuin pelkkää spagettia ja pizzaa.


      • ..jotenkin ... kirjoitti:

        ..hmmm.. vasikkaa ja tonnikalaa...?

        Minä olin piikomassa maatilalla joku aika sitten;
        tilalla teurastetut eläimet jauhettiin possunkyljen kanssa jauhelihaksi. (suhde 70/30)

        Kilon pusseihin ja pakkaseen. Ja tästä kyllä tuli ihan parhaat pihvit ja pyörykät.
        Kaupan sikanauta ei vedä vertoja itse tehdylle
        jauhelihalle.

        Jos kokolihana tekisi niin ehkä vatkuli- tyyppinen ratkaisu perunan kanssa on paras.
        Kastikkeeseen sinappia, kermaa ja yrttejä.
        Liha "karjalanpaistikokoon" , pinnat pannulla,
        sipulia sekaan, paistoliemestä soossin pohja, hyvät mausteet,(suola, mustapippuri, knorr kuutio, lakerinlehti ). Hellalle höystymään keskilämmöllä vajaa tunti tai kunnes on mureaa,
        suurustus kermalla ja sinapilla, valmiin vatkulin
        pälle timjamia tai basilikaa.

        Vasikka on vaalealihainen, lisäksi vaikka rakuunaporkkanaa, vihannes-sekoitusta, salaattia. eli perusvermeet.

        Monenkoon resepti on alunperin Hans Välimäen resepti ja kokeiltu on - tosin ei vasikasta vaan nuoresta naudasta.

        Mahdottoman hyvä ja helppo tehdä.

        Vasikan voi myös keittää siten, että naruttaa lihan muotoonsa, silppuaa valkosipulia ja timjamia ja hieroo silpun suolaan ja lihan pintaan. Lihan ympärille folio tiiviiksi.

        Kattilaan makujuureksia - lanttu, sipuli, palsternakka, porkkana, purjo, laakerinlehti, loraus vasikanfondia - ja kiehumaan. Lihan folioon muutama reikä ja lihamittari keskelle - ehdottomasti käytettävä. Liha lasketaan makuliemeen ja pois kun näyttää 50 astetta. Liemen annetaan jäähtyä ja liha takaisin jäähtyneeseen liemeen maustumaan. Annetaan olla pari tuntia. Liha pois, folio pois, tahna pois pinnalta, kääritään uusiin timajaminoksiin ja uuteen folioon tiiviisti ja jääkaappiin toviksi, jotta siitä on kylmänä helpompi leikata ohuen ohuita siivuja.

        Keitinlientä voi käyttää Tonnato-kastikkeen maustamiseen ja mahdolliseen ohentamiseen, juureksetkin voi panna tarjolle.


      • Muuan hyvä
        crudo kirjoitti:

        Monenkoon resepti on alunperin Hans Välimäen resepti ja kokeiltu on - tosin ei vasikasta vaan nuoresta naudasta.

        Mahdottoman hyvä ja helppo tehdä.

        Vasikan voi myös keittää siten, että naruttaa lihan muotoonsa, silppuaa valkosipulia ja timjamia ja hieroo silpun suolaan ja lihan pintaan. Lihan ympärille folio tiiviiksi.

        Kattilaan makujuureksia - lanttu, sipuli, palsternakka, porkkana, purjo, laakerinlehti, loraus vasikanfondia - ja kiehumaan. Lihan folioon muutama reikä ja lihamittari keskelle - ehdottomasti käytettävä. Liha lasketaan makuliemeen ja pois kun näyttää 50 astetta. Liemen annetaan jäähtyä ja liha takaisin jäähtyneeseen liemeen maustumaan. Annetaan olla pari tuntia. Liha pois, folio pois, tahna pois pinnalta, kääritään uusiin timajaminoksiin ja uuteen folioon tiiviisti ja jääkaappiin toviksi, jotta siitä on kylmänä helpompi leikata ohuen ohuita siivuja.

        Keitinlientä voi käyttää Tonnato-kastikkeen maustamiseen ja mahdolliseen ohentamiseen, juureksetkin voi panna tarjolle.

        Vasikkaruoka, nimittäin jauhetusta vasikanlihasta muotoillut kotletit. Niitä myydään valmiinakin, mutta vasikan liha on niisä poikkeuksetta muuttunut sianlihaksi, eikä niitä siksi enää nimitetä vasikan kotleteiksi, vaan kotleteiksi. Onko tuttu eväs?


      • Muuan hyvä kirjoitti:

        Vasikkaruoka, nimittäin jauhetusta vasikanlihasta muotoillut kotletit. Niitä myydään valmiinakin, mutta vasikan liha on niisä poikkeuksetta muuttunut sianlihaksi, eikä niitä siksi enää nimitetä vasikan kotleteiksi, vaan kotleteiksi. Onko tuttu eväs?

        Taitavat olla lapsuudenmuistoja, siis ne vasikasta tehdyt - olisiko ollut kuitenkin HK:lla jonkinlaisena eineksenä tarjolla "kalpea muisto" entisajan vasikankotleteista vielä jokin aika sitten?

        Maku on tallella muistiarkistossa vaikka taitaa sen ylittää kuitenkin Biff á la Wallenbergin hieno maku - ja kyllä siitäkin on jo aikaa. Turussa Turun Pursiseuran kesäravintola tarjoaa aina näitä klassikkoruokia ja sieltä saa silloin tällöin wallenbergareitakin vaan on syytä tiedustella asiaa etukäteen tai tilata - sen verran harvinaista tuo vasikka on ammattilaisillekin.

        Pari kertaa olen itsekin ruokaa kokeillut ja parhaiten on mieleeni jäänyt kädet kylmässä raaka-aineessa vaivaamassa massaa sekaisin. Jos hyvin onnistuu on tuloksena kuohkea, kullanruskea kuula, sisus täynnä hyvää tuoksua ja vihreitten herneitten, kirkastetun voin ja muussin kanssa husmanskostin herkku. Unohdan puolukkahillon - se ei maistu minulle.


      • Muistelija*
        Muuan hyvä kirjoitti:

        Vasikkaruoka, nimittäin jauhetusta vasikanlihasta muotoillut kotletit. Niitä myydään valmiinakin, mutta vasikan liha on niisä poikkeuksetta muuttunut sianlihaksi, eikä niitä siksi enää nimitetä vasikan kotleteiksi, vaan kotleteiksi. Onko tuttu eväs?

        Ruotsinkielisellä äidilläni oli 1950-luvulla tapana kutsua noita raakoina harmaanvärisiä "vasikankotlettejä" nimityksellä "påtrampade" (suora käännös: "päälleastutut"), kun ne hänen mielestään näyttivät raakoina juuri sellaisilta. Kypsennettäessähän ne sitten turposivat vähän pulleammiksi, ja väri muuttui punervammaksi.

        Minä pidin niistä. Eivät nykyajan kopiot possunlihasta pärjää ollenkaan...


      • Muistelija* kirjoitti:

        Ruotsinkielisellä äidilläni oli 1950-luvulla tapana kutsua noita raakoina harmaanvärisiä "vasikankotlettejä" nimityksellä "påtrampade" (suora käännös: "päälleastutut"), kun ne hänen mielestään näyttivät raakoina juuri sellaisilta. Kypsennettäessähän ne sitten turposivat vähän pulleammiksi, ja väri muuttui punervammaksi.

        Minä pidin niistä. Eivät nykyajan kopiot possunlihasta pärjää ollenkaan...

        Tuo "påtrampade" on kyllä ihan osuva nimi - sellaisia littanoita löllyjähän ne vähän olivat. Vasikankotleteissa on myös oma makea tuoksunsa - maidon tuoksu, sanottiin - josta kaikki eivät aina pidä. Sama pätee vähän vasikanlihaankin kun olemme tottuneet siihen, että naudanliha on voimakkaan makuista. Vaikeata oli saada pinta rapeaksi polttamatta sitä, mutta samalla kypsentää sisus. Biff á la Wallenberg - eräänlainen vasikankotletti sekin - onkin pikemminkin kohokas kuin pihvi.

        Possuhan on possua eikä vasikkaa - eri elukka, vain väri täsmää sinnepäin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitään järkeä?

      Että ollaan erillään? Kummankin pää on kovilla.
      Ikävä
      120
      1767
    2. Noniin rakas

      Annetaanko pikkuhiljaa jo olla, niin ehkä säilyy vienot hymyt kohdatessa. En edelleenkään halua sulle tai kenellekään mi
      Ikävä
      99
      1588
    3. Lasten hyväksikäyttö netissä - Joka 3. nuori on saanut seksuaalisen yhteydenoton pedofiililtä

      Järkyttävää! Lapsiin kohdistuva seksuaalinen hyväksikäyttö verkossa on yhä pahempi ongelma. Ulkolinja: Lasten hyväksikäy
      Maailman menoa
      48
      1099
    4. Kumpi vetoaa enemmän sinuun

      Kaivatun ulkonäkö vai persoonallisuus? Ulkonäössä kasvot vai vartalo? Mikä luonteessa viehättää eniten? Mikä ulkonäössä?
      Ikävä
      43
      984
    5. Multa sulle

      Pyörit 24/7 mielessä, kuljet mun mukana, mielessä kyselen sun mielipiteitä, vitsailen sulle, olen sydän auki, aitona. M
      Ikävä
      29
      929
    6. Nainen, olen tutkinut sinua paljon

      Salaisuutesi ei ole minulle salaisuus. Ehkä teimme jonkinlaista vaihtokauppaa kun tutkisimme toisiamme. Meillä oli kumm
      Ikävä
      50
      856
    7. Mies, eihän sulla ole vaimoa tai naisystävää?

      Minusta tuntuu jotenkin, että olisit eronnut joskus, vaikka en edes tiedä onko se totta. Jos oletkin oikeasti edelleen s
      Ikävä
      44
      822
    8. Olet myös vähän ärsyttävä

      Tuntuu, että olet tahallaan nuin vaikeasti tavoiteltava. En tiedä kauanko jaksan tätä näin.
      Ikävä
      37
      780
    9. Okei nyt mä ymmärrän

      Olet siis noin rakastunut, se selittää. Onneksesi tunne on molemminpuolinen 😘
      Ikävä
      56
      778
    10. Onko sulla empatiakykyä?

      Etkö tajua yhtään miltä tämä tuntuu minusta? Minä ainakin yritän ymmärtää miltä sinusta voisi tuntua. En usko, että olet
      Ikävä
      37
      760
    Aihe