millä maustan soijasuikaleet ?

new45376423

Hei kokeneemmat asiaan vihkiytyneet vegaanit. Millä saa soija suikaleet maistumaan hyvälle, ja voiko niitä jopa marinoida jollain tavalla, kun itsessään ne suikalee maistuu pahville ;) miten niihin saa hyvää makua. Kokeilin currya, ja toimi joten kuten. Laitakaa vinkkejä maustamisesta. Kiitos !

9

7105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on tämä

      Silppua sekaan roimasti veristä härän sisäfilettä. Laita yöksi marinoitumaan häränhännästä keitettyyn liemeen. Aamusella ropsauta pinnalle mustapippuria ja himppu suolaa. Juuri ennen tarjoilua sekoita joukkoon silputtua sipulia ja pari keitettyä kananmunaa. Siinä sitä on tosimiesten muonaa ja maistuu taatusti perheen pienemmillekkin.

    • ja näin meillä...

      itse keitän aina soijasuikaleet kasvisliemikuution kera, siitä tulee jo makua.

      Itse käytän suikaleita aika paljon ns. aasialaistyyppisten tai intialaistyyppisten kastikkeiden ja ruokien kanssa, joten esim. makea chilikastike ja valkosipuli toimii marinadina hyvin tai sitten just esim. curry, juustokumina, garam masala jos intialaistyylistä makumaailmaa kaipaa. Keittämisen jälkeen vaan mausteet sekaan ja jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

    • mutta kokeiles

      Ota pieni kulho ja ala haistellen/maistellen käymään maustekaappiasi läpi. Yhdistele kulhoon ja kun olet löytänyt mieleisesi sekoituksen, heität mausteista n. alle puolet kattilaan hintsun vesitilkan ja suikaleiden kera. Keitä suht pehmeähköksi. Jos sinulla on aikaa ja haluat oikein kunnolla makua, anna marinoitua keitinvedessä (mutta korkeintaan yön yli) . Kierittele suikaleet lopussa mausteseoksessa (johon voi lisätä käyttötarkoituksesta riippuen vähän korppujauhoja) ja paista sopivan rasvan kanssa pannulla kullanruskeiksi. Aasialaistyyppiseen voisi sopia esim. jokin pähkinäöljy, välimeren tyyliseen oliiviöljy, kotimaishenkiseen rypsiöljy jne.

      Se mitä mausteita käytät riippuu täysin omista mieltymyksistäsi ja ruokalajista, joten mitään yleispätevää, kaikkeen sopivaa ja kaikkia miellyttävää ohjetta en osaa antaa.

      • Minäkin kysyn

        Rouhepussissa käskettiin liottaa, ei keittää.
        Miksi keitätte ne suikaleet?


      • mutta rouhe liotetaan
        Minäkin kysyn kirjoitti:

        Rouhepussissa käskettiin liottaa, ei keittää.
        Miksi keitätte ne suikaleet?

        Lieneekö sitten koko syynä, mutta pussin kyljessä suikaleet neuvotaan yleensä keittämään, vaikka rouhe liotetaan.


      • Omark
        mutta rouhe liotetaan kirjoitti:

        Lieneekö sitten koko syynä, mutta pussin kyljessä suikaleet neuvotaan yleensä keittämään, vaikka rouhe liotetaan.

        Soijarouheita ja -suikaleitakin on lukuisia hieman erilaisia, jotka vaativat erilaisen valmistustavan. Ostin joskus soijahiutaleita, jotka olivat siltään käyttövalmiita, eli ne sai lisätä suoraan ruokaan, muistaakseni ruokaa tarvitsi keittää 10 minuuttia. (Taisi olla Punnitse ja Säästä -kaupasta.) Myös punaisissa linsseissä on vastaava nopeasti kypsyvä hiutalemalli.

        Tummassa ja vaaleassa soijarouheessa on myös eroja. Ymmärtääkseni tumma vaatii vähemmän kypsennystä. Joitakin voi käyttää vaikka suoraan viilin päälle tms.

        Itse en lue soijarouheiden tai -suikaleiden valmistusohjeita, vaan liotan yleensä vedenkeittimellä kuumennetussa vedessä puolisen tuntia tai kauemminkin ja paistan sitten huolella.

        Suikaleista tulee aika kivoja curryn kanssa. Käytän aika moneen ruokaan myös soijakastiketta. Välillä meinasin työntää chiliä tai chilipitoisia mausteseoksia vähän kaikkeen, nyt olen yrittänyt vähentää, alkaa tökkimään. Juustokumina eli jeera on aika mukava mauste vaikkapa curryn ohella suikaleisiin.

        Minun maustaminen on vähän miltä sattuu tuntumaan periaatteen pohjalta. Joskus onnistuu hyvin, joskus tulee fiasko. Tällä hetkellä maustehyllystä löytyy mm. korianteria, muskottipähkinää, inkivääriä. Mustaapippuria kuluu paljon ja sopii moneen. (Maustepippuria sen sijaan inhoan.) Paprikamaustekin on monipuolinen. Sitruunapippuri on pienissä vaaleasta soijarouheesta tehdyissä soijapullissa aika hyvä, tulee mielestäni vähän kalapullan omainen maku (tosin minulla ei ole mitään mielikuvaa minkään eläintuotteen mausta, joten makumieltymykseni varmasti eroavat aika rajusti sekasyöjän mieltymyksistä).

        Reippaasti vaan katsomaan, mitä kaupan maustehyllystä löytyy ja kokeilemaan! Ekologisista ja etnisistä kaupoista saattaa löytyä uusia suosikkeja.


    • kokki

      Tee hyvä tomaattikastike (esim. tomaattimurskasta) ja mausta se reilusti valkosipulilla, yrteillä (oregano, basilika tai mistä itse pidät), paprikajauheella ja jos tykkää tulisesta laita chiliä myös. Sitten nuo soijasuikaleet sinne sekaan, hauduta pehmeäksi miedolla lämmöllä.Voit lisätä myös jotain vihanneksia jos sattuu olemaan,vaikka pakastemaissia ja hernettä. Mainio kastike! ei kannata liottaa suikaleita, vaan ennemmin hauduttaa tai keittää, tulee paremmin makua.

      ps! Jos maustat curryllä, se kannattaa aina kuulottaa curry öljyssä n. 2min. sama koskee jeeraa eli juustokuminaa. intialaiset käyttävät aina tätä tekniikkaa, ja se kannattaa, tulee mausteiden aromit kivasti esiin.

    • Anonyymi

      Jos keittäisi kanaliemessä saisi ehkä vielä enemmän kanan makuista.

    • Anonyymi

      Jos joskus olet valmistanut enen vegeksi ryhtymistä lihaa,kanaa? Niin käytä samat mausteet niihin.Lisäksi on valtavasti vege ruoka ohjeita netissä.Nopeamin löydät sietä. Kuin S. ketjun yhteishyvä lehti ja Viimesessä Pirkka lehdessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Laitetaas nyt kirjaimet tänne

      kuka kaipaa ja ketä ?
      Ikävä
      187
      11428
    2. Pieni häivähdys sinusta

      Olet niin totinen
      Ikävä
      58
      5439
    3. Taas ryssittiin oikein kunnolla

      r….ä hyökkäsi Viroon sikaili taas ajattelematta yhtään mitään https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011347289.html
      NATO
      46
      2697
    4. Missä olet ollut tänään kaivattuni?

      Ikävä sai yliotteen ❤️ En nähnyt sua tänään söpö mies
      Ikävä
      40
      2365
    5. Vanha Suola janottaa Iivarilla

      Vanha suola janottaa Siikalatvan kunnanjohtaja Pekka Iivaria. Mies kiertää Kemijärven kyläjuhlia ja kulttuuritapahtumia
      Kemijärvi
      13
      1841
    6. Valtimon Haapajärvellä paatti mäni nurin

      Ikävä onnettomuus Haapajärvellä. Vene hörpppi vettä matkalla saaren. Veneessä ol 5 henkilöä, kolme uiskenteli rantaan,
      Nurmes
      44
      1795
    7. Otavassa tapahtuu!

      Rakennuspalo, yläkerta tulessa. Henkirikosta epäillään. Tiettyä henkilöautoa etsitään, minkä mahdollinen epäilty ottanut
      Mikkeli
      27
      1483
    8. Tiedän kuka sinä noista olet

      Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta
      Ikävä
      41
      1450
    9. Tulemmeko hyvin

      Toimeen ja juttuun keskenämme? Luulen, että sopisit hyvin siihen ☀️ympäristöön, paljon kaikkea erilaista.♥️mietin tätä s
      Ikävä
      6
      1386
    10. Känniläiset veneessä?

      Siinä taas päästiin näyttämään miten tyhmiä känniläiset on. Heh heh "Kaikki osalliset ovat täysi-ikäisiä ja alkoholin v
      Nurmes
      37
      1369
    Aihe