Miten tehdään hyvät

kasvispihvit?

sellaiset mielellään kiinteät, herkulliset, maistuvat kunnon pihvinnäköiset ja muotoiset?

18

5480

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pavuista ja linsseistä

      Kokeile vaikka aluksi ruskeistä linsseistä, jotka on keitetty ja soseutettu hyvin. Joukkoon esim. gram-jauhoa (kikhernejauho), joka sitoo ainekset vielä tuhdimmin yhteen. Sitä kannattaa käyttää muissakin pihveissä. Joukkoon voi laittaa myös vähän perunaa.

      • oli kyllä

        mielessä jotain porkkana, lanttu, kaali tms. pihviä, sori tuli vaan mieleen jostain et pitää tehdä kunnon kasvispihvejä:)


      • porkkanaa, kaalia tms.
        oli kyllä kirjoitti:

        mielessä jotain porkkana, lanttu, kaali tms. pihviä, sori tuli vaan mieleen jostain et pitää tehdä kunnon kasvispihvejä:)

        Mutta linssit ja erityisesti gram-jauho ovat hyvä kiintetyttäjiä ja koossa pitäviä. Laita vaikka puolet palkokasvia ja puolet vihanneksia, niin eiköhän onnistu.


      • nälkä lähti

      • enemmänkin lettuja
        nälkä lähti kirjoitti:

        http://www.yhteishyva.fi/ruokamaailma/vihjeet_ja_oppaat/kokkikoulu_ohjevideot/kasvisruoat/fi_FI/kasvispihvit/
        http://www.hellapoliisi.fi/reseptit/reseptit/kasvisruoat/kasvispihvit-ja-kermaviilikastike.php
        http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/207/Kasvispihvit

        Joo, juuri noita pihvejä, jotka ovat enemmänkin kuin munakasta eli sisältävät munaa, vehnäjauhoa ja korppujauhoa sidosaineena. Ei niistä saa pihvin makuista väkisin vääntämälläkään, ja niiden rakenne ei ole pihvimäinen vaan jälleen munakasmainen. Puhumattakaan, että kaikki kasvsissyöjät eivät edes käytä munaa ja maitotuotteita. Parempi pihvejä saat ilman munaa käyttämällä sidosaineena ylläkin mainittuja gram-jauhoja (besan), linssejä ja muita palkokasveja.

        Kokeiles vaikka näitä:


        Kikhernepihvit (n. 10 kpl)

        5 dl kikherneitä (miel. liotettuja mutta keitetyt tai purkkiherneet käyvät myös)
        2 rkl oliiviöljyä
        n. 5 rkl vettä tai kikherneiden keitinlientä
        2 kynttä valkosipulia
        1 pieni sipuli
        1/2 kesäkurpitsa
        2 rkl vehnäjauhoja
        suolaa
        mustapippuria
        muita mausteita maun mukaan
        vehnäjauhoja
        öljyä/ rasvaa paistamiseen

        Soseuta kikherneet, öljy, vesi ja valkosipulit tasaiseksi tahnaksi. Pilko sipuli hienoksi silpuksi ja raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Lisää sipulisilppu ja kesäkurpitsaraaste tahnaan, ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi pari rkl vehnäjauhoa ja mausteita maun mukaan. Kaada pieni keko vehnäjauhoa pöydälle ja muotoile taikinasta hyvin jauhoitetuin käsin pihvejä (pihvien pinnalle saa jäädä jauhoja, se kiinteyttää niitä). Paista öljyssä/rasvassa keskilämmöllä, kunnes pihvit ovat saaneet väriä. Tarjoile esimerkiksi perunoiden ja sienikastikkeen kera.


    • Kasvis-Kaisa

      Hienoksi raastetuista vihanneksista tulee oikein hyvät pihvit.

      Jotkut keittävät vihanneksia hetkisen ja raastavat sitten, tulee kypsemmän makuisia ja pehmeämpiä pihvejä.
      Raakaraasteesta tehtyjä pihvejä ei saa paistaa liian kuumalla ja nopeasti, ne eivät ehdi kypsyä sisältä.
      Eli hidas paisto keskilämmöllä on paras.

      Itse tykkään krouvimmasta lajista, eli en keitä vihanneksia, raastan vaikkapa porkkanaa, lanttua, perunaa ja lisään pieneksi silputtua sipulia, vähän suolaa ja yrttejä ja pippuriakin voi käyttää. Sekoita raasteeseen vain 1 tai 2 munaa raastemäärästä riippuen sideaineeksi, ei maistu munakkaalle. Peruna myös sitoo koostumusta, siksi laitan aina perunaakin vähän sekaan.

    • kotikokin koekeittiöstä

      2 dl raastettua porkkanaa
      2 dl raastettua parsakaalia (myös kukkakaali käy tai sekoitus)
      1 pieni peruna raastettuna
      ripaus raastettua piparjuurta (n. 1 rkl), voi korvata millä vaan juureksella.
      1 dl hyvin liotettuja (n. 1 vrk jääkaapissa) ruskeita linssejä
      1/2 dl pikakaurahiutaleita
      1/2 dl karkeita ohran tai vehnän leseitä
      1 dl gram-jauhoa (kikhernejauho, besanjauho)
      1 dl keitettyä tummaa tai punaista riisiä
      5 rkl soijakastiketta
      3 rkl oliiviöljyä
      3 tl sitruunan tai limetin mehua
      1 tl balsamietikkaa
      1 - 2 dl vettä (jos tarvitaan, lisää varovasti)
      1 valkosipulin kynsi puristettuna
      1/4 tl sinappijauhetta (voi jättää pois)
      ripaus suolaa (jos soijakastikkeen suola ei riitä)
      ripaus mustaapippuria, muskottipähkinää, chiliä


      Pane linssit, kaurahiutaleet, leseet ja riisi tehosekoittimeen, lisää joukkoon soijakastike, oliiviöljy, sitruunamehu ja balsamietikka. Aloita sekoittaminen pienellä teholla. Pitäisi tulla tahnamaista puolilöysää tahnaa. Jos ei tule, lisää varovasti vettä. Kaada kulhoon ja lisää sinappijauho, gram-jauho, valkosipuli ja mausteet. Sekoita lusikalla. Tarkista maku ja mausta soijakastikkeella, ym. jon on tarvis. Nyt sekoita joukkoon raastetut juurekset. Jos seos ei ole selvästi vetistä, lisää jälleen varovasti vettä. Pane jääkaappiin vetäytymään n. 30 min - 2 tunniksi, myös yön oli on ok. Muotoile "lihapullia" tai pihvejä. Jos on tarvis, lisää vähän jauhoja. Paista pullat tai pihvit joko pannulla oliiviöljyssä tai uunissa.

      • pinna

        laskenut millaisia kalorimääriä näille, esim. tälle annokselle?


    • paistaessa

      mulla on aina ongelmana se että kasvispihvit ei pysy koossa, ei vaikka millä ohjeella tekis. toinen ongelma on sitten se että ne jää sisältä raaoiksi/veteliksi. Mutta jos on ohuempia, niin sitten hajoaa kääntäessä. Kananmunaa en käytä.

      • Lakto-ovo

        Mulla on just sama ongelma. Onnistuu vaan jotkut pyörykät, jotka paistetaan uunissa ja joihin tulee kananmunaa. Ne on kyllä hyviä, mutta olisi kiva tehdä ilman kananmunaakin.
        Harmi vaan kun paistinpannulla paistettavat pihvit ei koskaan onnistu. Aina hajoaa, palaa päältä mustiksi ja jää sisältä raaoiksi tai jotain muuta ihanaa.


      • edellisten säestäjä
        Lakto-ovo kirjoitti:

        Mulla on just sama ongelma. Onnistuu vaan jotkut pyörykät, jotka paistetaan uunissa ja joihin tulee kananmunaa. Ne on kyllä hyviä, mutta olisi kiva tehdä ilman kananmunaakin.
        Harmi vaan kun paistinpannulla paistettavat pihvit ei koskaan onnistu. Aina hajoaa, palaa päältä mustiksi ja jää sisältä raaoiksi tai jotain muuta ihanaa.

        Kannatan tyyppiä, joka tuossa yllä mainostaa keitettyjä ja tehosekoitettuja linssejä sekä gram-jauhoa. Niillä saa paljon kiinteämpiä ja pihvimäisempiä pihvejä. Ja vielä parempi jälki tulee kun ei käytä raastettuja vihanneksia vaan keitettyjä ja soseutettuja. Ja vielä voi lisätä taikinaan pari rkl perunajauhoa tai maissitärkkelystä niin hyvä tulee.


      • ja enemmän öljyä
        Lakto-ovo kirjoitti:

        Mulla on just sama ongelma. Onnistuu vaan jotkut pyörykät, jotka paistetaan uunissa ja joihin tulee kananmunaa. Ne on kyllä hyviä, mutta olisi kiva tehdä ilman kananmunaakin.
        Harmi vaan kun paistinpannulla paistettavat pihvit ei koskaan onnistu. Aina hajoaa, palaa päältä mustiksi ja jää sisältä raaoiksi tai jotain muuta ihanaa.

        Jos palaa pinnalta ja jää sisältä raa'aksi, niin silloin on liian korkea paistolämpötila. Paista reilussa oliivi-seesamiöljyssä ja kun on kehittynyt rapea rusketava, laske lämpötilaa ja peitä kannella ja anna hautua kypsäksi.


      • on....
        ja enemmän öljyä kirjoitti:

        Jos palaa pinnalta ja jää sisältä raa'aksi, niin silloin on liian korkea paistolämpötila. Paista reilussa oliivi-seesamiöljyssä ja kun on kehittynyt rapea rusketava, laske lämpötilaa ja peitä kannella ja anna hautua kypsäksi.

        Jep, testasin nyt sitten eilen. Keskilämmöllä kypsyttelin papu-kesäkurpitsa-sipuli-pihvejä ja kyllähän niistä tuli oikein hyviä kun vaan kauan antoi siinä pannulla niiden makoilla. Mutta hidasta se touhu oli.


      • yksi ratkaisu
        on.... kirjoitti:

        Jep, testasin nyt sitten eilen. Keskilämmöllä kypsyttelin papu-kesäkurpitsa-sipuli-pihvejä ja kyllähän niistä tuli oikein hyviä kun vaan kauan antoi siinä pannulla niiden makoilla. Mutta hidasta se touhu oli.

        Niinhän se ruuanvalmistus vie aikaa joskus. Jos on kova kiire, voit toki tehdä niin, että paistat pihvit ensin uunissa esim. viikonloppuna puolikypsiksi tai melkein kypsiksi, säilytät niitä sitten viikolla jääkaapissa, ja ateriaa valmistaessa vain ruskistat ne pannulla. Sopii erittäin hyvin kaikenlaisille papu- ja hernepihveille, mutta myös muille kasvispihveille.


      • saat tyytyä

        hajoaviin pihveihin.
        Se on niin yksinkertaista.


      • bullshittiä....
        saat tyytyä kirjoitti:

        hajoaviin pihveihin.
        Se on niin yksinkertaista.

        Ilman kanamunaa saa tehtyä ihan hyvin koossa pysyviä pihvejä jos vaan osaa tehdä oikeanlaisen taikinan ja paistaa oikeassa lämpötilassa. Sä olet vaan niin huono kokki ilmeisesti ettei se sulta onnistu.


    • kasvispihvit

      Miten tehdään uunissa, ei mitään kik herneitä vaan porkkanaa ja muuta tavallista, kananmunaa saa olla, kiitos;)

      • mamman poika

        4 keskik. porkkanaa
        sama määrä lanttua (n. puolet pienehköstä)
        n. puolet keskik. kukkakaalista (eli saman verran kuin porkkanaa ja lanttua)
        2 rkl soijajauhoa
        1 rkl maizena-maissitärkkelystä
        1 rkl perunajauhoa
        1 tl suolaa
        1/2 tl siirappia
        1/2 tl rouhittua mustaa pippuria
        3 tl persiljasilppua
        1 tl rakuunaa tai kirveliä
        2 tl paprikajauhetta (tai murskattua paprikaa)

        Valmistus
        - kuumenna uuni n. 225 asteeseen
        sillä aikaa
        - raasta kulhoon tai jauha tehosekoittimella tms. lanttu, porkkana ja kukkakaali erittäin hienoksi (voit myös keittää ja muussata ilman vettä, jos haluat vielä kiinteämpiä pihvejä)
        - sekoita soijajauho, maissitärkkelys ja perunajauho vesitilkkan (vajaa 1 dl) ja anna vetäytyä n. 5 min sen jälkeen kaada juuresten päälle hyvin sekoittaen.
        - lisää siirappi ja mausteet paitsi persiljasilppu ja paprikajauhe.
        - anna pihvitaikinan vetäytyä n. 10 minuuttia ja tarkista kiinteys.
        - muotoile uunipellille haluamasi kokoisia pihvejä. jätä niiden väliin hieman rakoa.
        - ripottele päälle paprikajauhetta ja persiljasilppua
        - paista 225 asteessa n. 15 - 20 minuuttia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      64
      3315
    2. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      43
      3127
    3. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      43
      2508
    4. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

      Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      111
      2406
    5. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      31
      1933
    6. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      27
      1820
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      48
      1626
    8. Mihin hävisi

      Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä
      Iisalmi
      85
      1435
    9. On jo heinäkuun viimeinen päivä.

      En taida nähdä sinua koskaan.
      Rakkaus ja rakastaminen
      39
      1300
    10. Lähtikö korvat

      puhtaaksi vaikusta?
      Tuusniemi
      82
      1169
    Aihe