Olen muutaman kerran ravintolassa törmännyt annoksissa tähän herkuliseen pötikkään.
Tietääkös kukaan, mistä tätä saisi tai siis saako mistään kaupoista?
Olis kiva kokeilla kotonakin?
chorizo-makkara
23
12710
Vastaukset
- Don Juan
Kysymyksen tekee monimutkaiseksi se, että on olemassa niin monta erilaista ja toisistaan äärimmillään jopa hyvin paljonkin poikkeavaa chorizo-makkaraa.
Espanjassa ja latinalaisessa Amerikassa chorizo tarkoittaa paprikalla, mausteilla ja usein myös valkosipulilla maustettua makkaraa, joka on joko kovaa kestomakkaraa tai pehmeää ruoka- tai raakamakkaraa.
Chorizo voi olla tehty lähes mistä tahansa, kuten sian, naudan, hevosen, aasin tai muulin lihasta tai jopa kalasta. Varsinkin Yhdysvalloissa sana useimmiten tarkoittaa ohuehkoa, lenkille käännettyä vahvasti maustettua kestomakkaraa.
Suomessakin myydään lähinnä kolmea erityyppistä chorizoa:
- "leikkelemakkaran" oloista, valmiiksi siivutettua (melko isot, "meetvurstinkokoiset" siivut), myydään kaikissa isommissa marketeissa, soveltuu esim. tapas-käyttöön;
- kapeata/ohutta kiepillä olevaa "lenkki-chorizoa", myydään mm. Liedlissä hyvälaatuista, soveltuu ruokien ainekseksi, mutta voi toki syödä myös sellaisenaan (kuorittava!);
- raakamakkaroita grillattavaksi, ovat meikäläisten grillimakkaroiden kokoisia ja muotoisia, mutta sisältävät siis raakaa makkaramassaa, myydään joissakin halleissa ja esim. Stockmannilla.- PeeL
Se lidlin chorizo on tosiaankin hyvälaatuista sopii jambalayaan loistavasti.
Siivutettua chorizoa olen tarjonnut tapaksina kylmänä sekä lämpimänä. - Lidlin chorizosta
PeeL kirjoitti:
Se lidlin chorizo on tosiaankin hyvälaatuista sopii jambalayaan loistavasti.
Siivutettua chorizoa olen tarjonnut tapaksina kylmänä sekä lämpimänä.Uutena vuotena pätkittiin, paistettiin kevyesti pannulla että saatiin tuoksua ja lämpöä, ja sitten tikuilla suuhun. Lisänä pieniä kääryleitä, jossa oli ilmakuivattuun kinkkuun käärittynä chevreä ja pehmeitä taateleita.
- mieluumminvaikkahevo
Raakaa lihaa? Ei meidän perheelle. huh
- raw sausage
mieluumminvaikkahevo kirjoitti:
Raakaa lihaa? Ei meidän perheelle. huh
Syötkö siskonmakkara-keittoa - siinä on käytetty raaka-makkaraa, joka tosin on kypsennetty keittoa tehdessä.
Chorizoa on aivan oikein useita erilaisia laatuja - toiset kesto- ja toiset taas raaka-makkaroita. Yhteistä niille taitaa olla chilin ja savustetun paprika-jauheen käyttäminen. Kokeilin muutamaa laatua, mutta en tykästynyt. Sama juttu savustetun paprikan kanssa - jotenkin se vain valtaa koko ruoan maun maltillisestikin käytettynä. Vähän sama juttu fenkolin kanssa - se vain peittää kaikki muut maut ja aromit alleen. - Anonyymi
raw sausage kirjoitti:
Syötkö siskonmakkara-keittoa - siinä on käytetty raaka-makkaraa, joka tosin on kypsennetty keittoa tehdessä.
Chorizoa on aivan oikein useita erilaisia laatuja - toiset kesto- ja toiset taas raaka-makkaroita. Yhteistä niille taitaa olla chilin ja savustetun paprika-jauheen käyttäminen. Kokeilin muutamaa laatua, mutta en tykästynyt. Sama juttu savustetun paprikan kanssa - jotenkin se vain valtaa koko ruoan maun maltillisestikin käytettynä. Vähän sama juttu fenkolin kanssa - se vain peittää kaikki muut maut ja aromit alleen.Vielä makuna on melko runsas happamuus, niinkuin aavistus pilaantuneesta lihasta. Maista, valkosipuli, savupaprika. Jo tuoksussa tuo happamuus. Herkkua.
- Marinadimimmi
Jonkinsortin viritystä on saanu Stockalta. Pyydä lihatiskiltä niitä tilaamaan (Hki, Tapiola,Itis, Jumbo ,Tku, Tre, Oulu vai missä noita onkaan).
"Se oikea" on se, mikäsulle maistuu parhainten.- mielestäsi
nyt yhtään mitään UUTTA oleellista tietoa?
Tuollaiseksi menee, kun sekoilee klo 03.17 yöllä. - mausteita
Chorizo tarkoittaa tässä lähinnä mausteista makkaraa. Yleensä se on maustettu chilillä tai vaikkapa valkosipulilla.
Gero Geick Chorizo-makkara
http://keskustelu.plaza.fi/ellit/ideakeittio/keskustelu/t1696305
Jee nyt sörssäämään http://polkkapossu.blogspot.com/2006/03/desimitoilla-nakellaan-lokkeja.html - tuo eka
mausteita kirjoitti:
Chorizo tarkoittaa tässä lähinnä mausteista makkaraa. Yleensä se on maustettu chilillä tai vaikkapa valkosipulilla.
Gero Geick Chorizo-makkara
http://keskustelu.plaza.fi/ellit/ideakeittio/keskustelu/t1696305
Jee nyt sörssäämään http://polkkapossu.blogspot.com/2006/03/desimitoilla-nakellaan-lokkeja.htmllinkkisi vie täysin asiantuntemattomalle palstalle. Miksi sinne ohjaat?
tuo eka kirjoitti:
linkkisi vie täysin asiantuntemattomalle palstalle. Miksi sinne ohjaat?
Lieneekö Gero Geick enää Suomessa vai oikeastaan - mitenkä tämä liittyy todellakaan chorizoon: bratwurstimies?
- Mihin aikaan tahansa
mielestäsi kirjoitti:
nyt yhtään mitään UUTTA oleellista tietoa?
Tuollaiseksi menee, kun sekoilee klo 03.17 yöllä.Käsitin, että kysytään tuoteen saatavuutta. Kerroin, mistä olen itse saanut sitä.
Jos joku pahastuu viestini lähetysajasta, en voi sille paljoakaan.
- hyvänakki
Mistä saisi ostaa pääkaupunkiseudulla chorizo makkaraa, jossa ei ole käytetty sianlihaa?
Söin sellaista jossa on käytetty naudan ja lampaanlihaa ja se oli tosi hyvää. Tämä oli messukeskuksen ravintolassa. - paljon makkaraa
saa sirtä
- El SolCorona
Naapurisi on kiinalainen, sinappisi on puolalainen, autosi on romulainen, työnantajasi on humalainen. Miksi makkarasi ei voisi olla meksikolainen? Sano stop hevosensyönnille!
- pena81
hevonen on hyvää
- tiedät mitä syöt
Hakiksen hallista ostin ja sopan kyhäsin
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/274113/Chorizo-makkarakeitto
muuta hyvää
http://www.makuhaku.fi/mh/app/search.html?q=chorizo makkara
Itsetehden
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/92516/Chorizo, itsetehtynä/ - wurst
Gero Geick yrttibratwurstia saa hyvin varustetuista City-ja K-marketeista Helsingissä ja Turussa sekä Turun Osuuskaupan myymälöistä.
- makkara maakari
Kun itse tekee niin saa juuri semmoista chorizoa kun itse haluaa.
- wurst
Gero Geick yrttibratwurstia saa myös Stockmannilta Helsingin keskustasta ja Turusta.
- imebratwurstiani
ketä v ittua kiinnostaa, tässä ketjussa on kyse chorizosta.
- antipasto
Chorizo mielestäsi herkullinen?
Olen kokeillut muutaman kerran eri tavoin valmistettuna ja täytyy sanoa, että pettymys makunsa puolesta on ollut.
Kyllä kotimainen ryynäri on maultaan ylivertainen epsanjan kynttään verrattuna - sikaa kaikissa muodoissa ja kun vielä paistaa pinnan rapsakan ruskeaksi niin ei parempaa uuden perunan oheen hevin löydy.
Ja vielä vinkki - ei sitten sinappia ryynäriin, se pilaa makkaran maun, ja paistinrasvat kaadetaan perunoiden päälle "kastikkeeksi", näin kaikki maku saadaan lautaselle. - Anonyymi
Mistä chorizoa on kotoisin
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik123680MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar721934Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5421588Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin811224Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja661042Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s33988Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt214888Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o60853- 171844
Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3778