voiko kasvissosekeittoon...

mooontämmöönen

laittaa (tummaa/vaaleaa) soijarouhetta??? ootteko tekstannu eiku siis testannu??? oisko jollain reseptiä ko ohjeeseen... sais vähän proteiniakin....

7

2722

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Soija on kiistanalainen tuote ja sen suhteen tulisi olla hyvin varovainen. Nykyisin soijaa lisätään jo hyvin moniin elintarvikkeisiin lepiin, lihatuotteisiin.

      Suurin syy soijaproteiinin lisäämiseen eläinkunnasta peräisin oleviin lihatuotteisiin ei ole sen terveellisyys, vaan sen hinta. Halvan hintatason maista tuotettuna se on erittäin edullinen lisäaine, jolla voi korvata merkittävänkin määrän eläinperäistä proteiinia.

      Soijaa tutkitaan nykyään maailmalla aika paljon. Soija nimittäin sisältää fylaatteja, jotka estävät mineraalien imeytymistä. Soijassa on kasviestrogeenejä, joilla on vaikutusta lasten hormoneihin. Varsinkin poikalasten hormonitasapaino saattaa mennä täysin sekaisin. Soija myös lisää naisilla rintasyövän riskiä ja jopa aivovaurioita miehillä, naisilla ja lapsilla. Soija aiheuttaa myös kilpirauhashäiriöitä ja lisää munuaiskiven riskiä.

      Itse vältän kaikkia elintarvikkeita joihin on lisätty soijaa.

      • olet hieman väärässä

        Selitäpä seuraava; aasiassa soijaa on käytetty jo vuosituhansien ajan. Siltikään aasialaisilla ei ole enempää rintasyöpäätai aivovaurioita, päinvastoin tuntuvat lisääntyvän aivan levottomaan tahtiin eikä näytä poikalastenkaan hormonitasapainot ole heittäneet kun kerran lisääntyvätkin vallan mainiosti.

        Totta, aasiassa käytetään paljon mm. tofua, misoa, tempehia, yms. fermentoituja soijavalmisteita mutta on harhaluulo että siellä syötäisin VAIN näitä. On todisteita että soijapavusta on tehty Kiinassa maitoa jo satoja vuosia sitten.

        Hormonejahan saamme ravinnosta ja ympäristöstä muutenkin paljon. Lihasta ja maitotuotteista saamme mm. lehmän luontaisia hormoneja että lehmiin ruiskutettuja kasvuhormoneja. Ei se ole sen turvallisempaa. Kalakaan ei käy täyspainoisesti proteiinin lähteeksi sen sisältämän elohopeapitoisuuden vuoksi, kalaa vain kahdesti viikossa.

        Fakta on kuitenkin se, että proteiinia on jostain saatava. Kasvissyöjiä on tutkittu laajassa tutkimuksessa mm. Ruotsissa parisen vuotta sitten, jolloin todettiin että vegaanit ovat terveitä, joskin normaaliväestöä hoikempia (ei ole huono asia lainkaan kun puolet väestöstä on ylipainoisia). Ja vegaanithan tunnetusti käyttävät paljon soijaa monissa eri muodoissa.

        Itse käytän soijamaitoa, soijajogruttia, soijarouhetta ja tofua. Lisäksi käytän herneproteiinijauhoa ja riisiproteiinia ja näiden yhdistelmällä takaan riittävän proteiininsaannin, ja täydellisen aminohappokoostumuksen.


      • Ylara

        Vegaaniveljeni on syönyt soijatuotteita vuosia eikä mitään ole tapahtunut. Tai sitten se ja monet muut on muutenkin jo niin sekaisin, ettei mikään haitta-aine näy missään. :D

        Minusta soija on todella terveellistä, etenkin jos vertaa johonkin geenimanipuloituun lihaan.

        ja loppujen lopuksihan kaikki on epäterveellistä. Juusto aiheuttaa syöpää, maito aiheuttaa syöpää, pavut ja herneet pierettävät, samoin kaali...


    • laittanut...

      ...molempia, ja ihan hyvää on ollut. Muistathan, että myös pavuista, linsseistä, herneistä jne. saa proteiinia, ja ne sopivat mainiosti kasvissosekeittoihin.

    • miksei voisi!

      Voi tottakai laittaa. Myös soijaproteiini-isolaatti sopii. Itse käytän hernoproteiinia, siinä on hieman herneinen maku joten sopii kasvissosekeittoihin hyvin maun puolesta.

    • on ihan

      Hyvä käyttää, mutta tulisi tarkistaa, ettei se ole geenimaipuloitua soijaa. GM soijan vaikutuksista, kun ei ole pitkän aikavälin näyttöä.

      Nykyään maat ovat hyvin saastuneita, siksi kun vuosikymmeniä on maahan kylvetty kemiallisia lannoitteita ja käytetty hyvin paljon tuholaismyrkkyjä.

      Osa näistä lannoitteistä ja hyönteismyrkyistä siirtyy elintarvikeisiin ja saamme niitä ruoan mukana elimistöömme. Loput jäävätkin sitten maaperään. Tämän lisäksi tulee huomioida esim. happosateet, jolloin ilmakehään vuosikymmeniä menneet aineet tulevat sateiden mukana maaperään.

      Käyttäkään aina mieluiten luomua, se on nykyaikana terveellisin vaihtoehto.

    • ......

      Miksei sitä voisi kokeilla. Itse kuitenkin soseuttaisin joukkoon mieluummin herneitä, papuja tai linssejä. Ovat myös hyvin proteiinipitoisia ja sopivat ehkä vähän paremmin sosekeittoon. Tietenkään mikään ei estä sinua kokeilemasta myös soijarouhetta. Voihan siitäkin tulla ihan mielenkiintoisen makuista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      78
      5791
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2526
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2007
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1765
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1311
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe