painekattilalla

Nimetön

6

11177

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ruokaa vuosia

      Se ehdottoman hyvä erikoisesti lihan kypsentämiseen.
      Kokonaiset lihat maustan ja suolaan jo etukäteen pari päivää ennen, joskus laitan punkku-soija-öljymarinadin.
      Riippuu lihasta, onko se "kuivaa" vai ei, siis possua tai muuta.
      Millään muulla kuin painekattilalla ei tule niin hyvää ja mureaa lihasta ja kaikki ihanat aromit säilyvät lihassa.
      Kypsennysaika on noin kolmannes tai joka tapauksessa alle puolet normaalista.

      Paineventtiili kannattaa avata hitaasti, antaa paineen laskea ihan rauhassa, kun on iso pala ja mureutta kaipaavaa liha.
      Liha saa rauhassa vetäytyä, ei kannata avata kantta nopeasti, saa olla 10-15 minuuttia kattilassa, ja paineet tulla vähitellen ulos.
      Hirveä en ole kypsentänyt painekattilassa, mutta niin monta vuotta kaikkea mahdollista ja esimerkiksi peuranlihaa, että tiedän painekattilan olevan erinomainen tarkoitukseen.

      Uunipaistissa on tietenkin oma makunsa, mutta mureampaa ja aromit säilyttävämpää kuin painekattilassa ei pysty tekemään.

    • on hyvä väline

      Moneenkin ruuan laittoon. Tuo riista, tässä tapauksessa hirven mureuttaminen. Mureutus tehdään ennen ruuan varsinaista valmistusta ruokapöytään. Mureutus tarkoittaa raakakypsytystä. Raakakypsytys eli riiputus onnistuu kätevästi paloitellulle lihallekkin kotioloissa. Pakkaa lihat paloittelun jälkeen tiiviisti vaikka ämpäriin, tai kotiviiniastiaan. Päälimmäiseksi vesipussi joka pitää ilman loitolla päälimmäisistä lihoista. Astia jääkaappiin. 5 asteinen lämpötila ja huoletta voi pitää lihoja viikon raakakypsymässä, jos jääkaappi on viilempi niin viikko ei missään nimessä riitä.

      Hirvi on käsitelty väärin jos sitä joutuu mureuttamaan ruuanvalmistuksen yhteydessä.

    • minävaantaas

      teen hirven aina marinoitumaan yöksi, perus yrtit ja katajanmarjat sekä mausteet sopivaksi katsomallani punkulla ja 1,5kg/3h kevyttä KEITTÄMISTÄ levyn pienimmällä teholla kansi päällä. hirven mureuteen vaikuttaa hirven riiputus, ei painekattila. huonosti tehty hirvi on sitkeää tunnin painekattilankin jälkeen...hirven pitää jäädä keittämisen jälkeenkin hieman punertavaksi eikä tummanharmaaksi jottei ole kuivaa ja pahaa..punkkuna käy hyvin esim. oranssietikettinen toro (esp)...jaaniin, muista keittää marinointiliemessään ja siivilöi loput kastiksi!

      • Anonyymi

        Oletko kokeillut painekattilassa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      79
      4117
    2. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      28
      3090
    3. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      3082
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      51
      2887
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      24
      2824
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      42
      2553
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      314
      2513
    8. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      229
      2194
    9. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      25
      2047
    10. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      45
      2007
    Aihe