painekattilalla
6
11177
Vastaukset
- ruokaa vuosia
Se ehdottoman hyvä erikoisesti lihan kypsentämiseen.
Kokonaiset lihat maustan ja suolaan jo etukäteen pari päivää ennen, joskus laitan punkku-soija-öljymarinadin.
Riippuu lihasta, onko se "kuivaa" vai ei, siis possua tai muuta.
Millään muulla kuin painekattilalla ei tule niin hyvää ja mureaa lihasta ja kaikki ihanat aromit säilyvät lihassa.
Kypsennysaika on noin kolmannes tai joka tapauksessa alle puolet normaalista.
Paineventtiili kannattaa avata hitaasti, antaa paineen laskea ihan rauhassa, kun on iso pala ja mureutta kaipaavaa liha.
Liha saa rauhassa vetäytyä, ei kannata avata kantta nopeasti, saa olla 10-15 minuuttia kattilassa, ja paineet tulla vähitellen ulos.
Hirveä en ole kypsentänyt painekattilassa, mutta niin monta vuotta kaikkea mahdollista ja esimerkiksi peuranlihaa, että tiedän painekattilan olevan erinomainen tarkoitukseen.
Uunipaistissa on tietenkin oma makunsa, mutta mureampaa ja aromit säilyttävämpää kuin painekattilassa ei pysty tekemään.- Anonyymi
Totta! painekattila on P A R A S... siitä en luovu
- on hyvä väline
Moneenkin ruuan laittoon. Tuo riista, tässä tapauksessa hirven mureuttaminen. Mureutus tehdään ennen ruuan varsinaista valmistusta ruokapöytään. Mureutus tarkoittaa raakakypsytystä. Raakakypsytys eli riiputus onnistuu kätevästi paloitellulle lihallekkin kotioloissa. Pakkaa lihat paloittelun jälkeen tiiviisti vaikka ämpäriin, tai kotiviiniastiaan. Päälimmäiseksi vesipussi joka pitää ilman loitolla päälimmäisistä lihoista. Astia jääkaappiin. 5 asteinen lämpötila ja huoletta voi pitää lihoja viikon raakakypsymässä, jos jääkaappi on viilempi niin viikko ei missään nimessä riitä.
Hirvi on käsitelty väärin jos sitä joutuu mureuttamaan ruuanvalmistuksen yhteydessä. - minävaantaas
teen hirven aina marinoitumaan yöksi, perus yrtit ja katajanmarjat sekä mausteet sopivaksi katsomallani punkulla ja 1,5kg/3h kevyttä KEITTÄMISTÄ levyn pienimmällä teholla kansi päällä. hirven mureuteen vaikuttaa hirven riiputus, ei painekattila. huonosti tehty hirvi on sitkeää tunnin painekattilankin jälkeen...hirven pitää jäädä keittämisen jälkeenkin hieman punertavaksi eikä tummanharmaaksi jottei ole kuivaa ja pahaa..punkkuna käy hyvin esim. oranssietikettinen toro (esp)...jaaniin, muista keittää marinointiliemessään ja siivilöi loput kastiksi!
- Anonyymi
Oletko kokeillut painekattilassa?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 794117
- 283090
- 2013082
- 512887
- 242824
Kuule rakas...
Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl422553Miten hitsissä ulosoton asiakas?
On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez3142513Kela valvoo lasten tilejä.
Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen2292194Törmättiin tänään
enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v252047- 452007