painekattilalla

Nimetön

6

12128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ruokaa vuosia

      Se ehdottoman hyvä erikoisesti lihan kypsentämiseen.
      Kokonaiset lihat maustan ja suolaan jo etukäteen pari päivää ennen, joskus laitan punkku-soija-öljymarinadin.
      Riippuu lihasta, onko se "kuivaa" vai ei, siis possua tai muuta.
      Millään muulla kuin painekattilalla ei tule niin hyvää ja mureaa lihasta ja kaikki ihanat aromit säilyvät lihassa.
      Kypsennysaika on noin kolmannes tai joka tapauksessa alle puolet normaalista.

      Paineventtiili kannattaa avata hitaasti, antaa paineen laskea ihan rauhassa, kun on iso pala ja mureutta kaipaavaa liha.
      Liha saa rauhassa vetäytyä, ei kannata avata kantta nopeasti, saa olla 10-15 minuuttia kattilassa, ja paineet tulla vähitellen ulos.
      Hirveä en ole kypsentänyt painekattilassa, mutta niin monta vuotta kaikkea mahdollista ja esimerkiksi peuranlihaa, että tiedän painekattilan olevan erinomainen tarkoitukseen.

      Uunipaistissa on tietenkin oma makunsa, mutta mureampaa ja aromit säilyttävämpää kuin painekattilassa ei pysty tekemään.

    • on hyvä väline

      Moneenkin ruuan laittoon. Tuo riista, tässä tapauksessa hirven mureuttaminen. Mureutus tehdään ennen ruuan varsinaista valmistusta ruokapöytään. Mureutus tarkoittaa raakakypsytystä. Raakakypsytys eli riiputus onnistuu kätevästi paloitellulle lihallekkin kotioloissa. Pakkaa lihat paloittelun jälkeen tiiviisti vaikka ämpäriin, tai kotiviiniastiaan. Päälimmäiseksi vesipussi joka pitää ilman loitolla päälimmäisistä lihoista. Astia jääkaappiin. 5 asteinen lämpötila ja huoletta voi pitää lihoja viikon raakakypsymässä, jos jääkaappi on viilempi niin viikko ei missään nimessä riitä.

      Hirvi on käsitelty väärin jos sitä joutuu mureuttamaan ruuanvalmistuksen yhteydessä.

    • minävaantaas

      teen hirven aina marinoitumaan yöksi, perus yrtit ja katajanmarjat sekä mausteet sopivaksi katsomallani punkulla ja 1,5kg/3h kevyttä KEITTÄMISTÄ levyn pienimmällä teholla kansi päällä. hirven mureuteen vaikuttaa hirven riiputus, ei painekattila. huonosti tehty hirvi on sitkeää tunnin painekattilankin jälkeen...hirven pitää jäädä keittämisen jälkeenkin hieman punertavaksi eikä tummanharmaaksi jottei ole kuivaa ja pahaa..punkkuna käy hyvin esim. oranssietikettinen toro (esp)...jaaniin, muista keittää marinointiliemessään ja siivilöi loput kastiksi!

      • Anonyymi

        Oletko kokeillut painekattilassa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

      Kerro yksi aiheista
      Ikävä
      97
      6977
    2. ROTAT VALTAAVAT ALUEITA

      Asukkaat nyt loukkuja tekemään ja kiireellä, jätehuolto kuntoon, jätteet niille kuuluville paikoille, huomioikaa yrittäj
      Äänekoski
      52
      4766
    3. Se on hyvästi

      Toivottavasti ei tavata.
      Ikävä
      76
      4437
    4. Olenko saanut sinut koukkuun?

      Hyvä. Rakastan sua.
      Ikävä
      131
      4121
    5. 62
      3990
    6. Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan

      Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️
      Ikävä
      26
      3138
    7. Alavuden sairaala

      Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan
      Ähtäri
      8
      2858
    8. Sisäsiittosuus

      Tämän kevään ylioppilaista 90% oli sama sukunimi?
      Suomussalmi
      39
      2428
    9. Miksi sä valitsit

      Juuri minut sieltä?
      Ikävä
      47
      2297
    10. Kerro todelliset motiivit

      kaivattuasi kohtaan?
      Ikävä
      205
      2218
    Aihe