painekattilalla
6
12384
Vastaukset
- ruokaa vuosia
Se ehdottoman hyvä erikoisesti lihan kypsentämiseen.
Kokonaiset lihat maustan ja suolaan jo etukäteen pari päivää ennen, joskus laitan punkku-soija-öljymarinadin.
Riippuu lihasta, onko se "kuivaa" vai ei, siis possua tai muuta.
Millään muulla kuin painekattilalla ei tule niin hyvää ja mureaa lihasta ja kaikki ihanat aromit säilyvät lihassa.
Kypsennysaika on noin kolmannes tai joka tapauksessa alle puolet normaalista.
Paineventtiili kannattaa avata hitaasti, antaa paineen laskea ihan rauhassa, kun on iso pala ja mureutta kaipaavaa liha.
Liha saa rauhassa vetäytyä, ei kannata avata kantta nopeasti, saa olla 10-15 minuuttia kattilassa, ja paineet tulla vähitellen ulos.
Hirveä en ole kypsentänyt painekattilassa, mutta niin monta vuotta kaikkea mahdollista ja esimerkiksi peuranlihaa, että tiedän painekattilan olevan erinomainen tarkoitukseen.
Uunipaistissa on tietenkin oma makunsa, mutta mureampaa ja aromit säilyttävämpää kuin painekattilassa ei pysty tekemään.- Anonyymi
Totta! painekattila on P A R A S... siitä en luovu
- on hyvä väline
Moneenkin ruuan laittoon. Tuo riista, tässä tapauksessa hirven mureuttaminen. Mureutus tehdään ennen ruuan varsinaista valmistusta ruokapöytään. Mureutus tarkoittaa raakakypsytystä. Raakakypsytys eli riiputus onnistuu kätevästi paloitellulle lihallekkin kotioloissa. Pakkaa lihat paloittelun jälkeen tiiviisti vaikka ämpäriin, tai kotiviiniastiaan. Päälimmäiseksi vesipussi joka pitää ilman loitolla päälimmäisistä lihoista. Astia jääkaappiin. 5 asteinen lämpötila ja huoletta voi pitää lihoja viikon raakakypsymässä, jos jääkaappi on viilempi niin viikko ei missään nimessä riitä.
Hirvi on käsitelty väärin jos sitä joutuu mureuttamaan ruuanvalmistuksen yhteydessä. - minävaantaas
teen hirven aina marinoitumaan yöksi, perus yrtit ja katajanmarjat sekä mausteet sopivaksi katsomallani punkulla ja 1,5kg/3h kevyttä KEITTÄMISTÄ levyn pienimmällä teholla kansi päällä. hirven mureuteen vaikuttaa hirven riiputus, ei painekattila. huonosti tehty hirvi on sitkeää tunnin painekattilankin jälkeen...hirven pitää jäädä keittämisen jälkeenkin hieman punertavaksi eikä tummanharmaaksi jottei ole kuivaa ja pahaa..punkkuna käy hyvin esim. oranssietikettinen toro (esp)...jaaniin, muista keittää marinointiliemessään ja siivilöi loput kastiksi!
- Anonyymi
Oletko kokeillut painekattilassa?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Yksi kuoli kolarissa Outokummussa
-toisen auton kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta. Toisen auton kyydissä oli kuljettajan lisäksi neljä ihmistä. Hei1386801Kovan viikon ilta pitäisi lakkauttaa
Käytännössä pelkkää SDP:lle ilkkumista koko ohjelma veronmaksajien kustannuksella.1585728Pakoputkipörisijä syttyi tuleen kesken ajon
Kyydissä oli 7 henkilöä, mutta hyvä onni matkassa epäonnistuneesta käyttövoimavalinnasta huolimatta, eikä kukaan loukka574474Sdp on esittänyt maatalous- ja yritystuista leikkaamista
Joihin menee 10 miljardia euroa vuosittain. Minkä vuoksi äärioikeisto änkyttää jostain vuodesta 2026, kun ei demareiden1123998Borat ärhäkkänä, syyttelee kokoomusta vilpin suojelusta
Hänen mukaansa kokoomus seuraa ”toimettomana vierestä, kun vilpilliset firmat vievät urakat rehellisten nenän edestä”, j153909Persut on SYYLLISIÄ KAIKKEEN NEGATIIVISEEN SUOMESSA
, ne haluaa neuvostoliiton putinin kanssa takaisin, shit voi valvoa kaikkea ja kaikkia, no tietty makeeta mannaa itselle413731Perussuomalaisiin minä luotan
Bensaa raaskii taas tankata ja ensi vuonna laskee ruoan verotus. Nämä muutokset parantavat pienituloisten asemaa.683466Sanna Marin pitäisi palauttaa pääministeriksi
Oikeisto "voitti" vaalit valehtelemalla äänistäjille päin naamaa, joten heidät tulisi tuomita menettämään vaalitulos ja323146- 2322908
Kokoomus kannatti aiemmin rahoitusmarkkinaveroa - kanta nyt muuttunut
Kokoomuksen linjanmuutos rahoitusmarkkinaveron suhteen on herättänyt kysymyksiä. Vielä aiemmin puolue antoi ymmärtää kan12423