painekattilalla
6
12516
Vastaukset
- ruokaa vuosia
Se ehdottoman hyvä erikoisesti lihan kypsentämiseen.
Kokonaiset lihat maustan ja suolaan jo etukäteen pari päivää ennen, joskus laitan punkku-soija-öljymarinadin.
Riippuu lihasta, onko se "kuivaa" vai ei, siis possua tai muuta.
Millään muulla kuin painekattilalla ei tule niin hyvää ja mureaa lihasta ja kaikki ihanat aromit säilyvät lihassa.
Kypsennysaika on noin kolmannes tai joka tapauksessa alle puolet normaalista.
Paineventtiili kannattaa avata hitaasti, antaa paineen laskea ihan rauhassa, kun on iso pala ja mureutta kaipaavaa liha.
Liha saa rauhassa vetäytyä, ei kannata avata kantta nopeasti, saa olla 10-15 minuuttia kattilassa, ja paineet tulla vähitellen ulos.
Hirveä en ole kypsentänyt painekattilassa, mutta niin monta vuotta kaikkea mahdollista ja esimerkiksi peuranlihaa, että tiedän painekattilan olevan erinomainen tarkoitukseen.
Uunipaistissa on tietenkin oma makunsa, mutta mureampaa ja aromit säilyttävämpää kuin painekattilassa ei pysty tekemään.- Anonyymi
Totta! painekattila on P A R A S... siitä en luovu
- on hyvä väline
Moneenkin ruuan laittoon. Tuo riista, tässä tapauksessa hirven mureuttaminen. Mureutus tehdään ennen ruuan varsinaista valmistusta ruokapöytään. Mureutus tarkoittaa raakakypsytystä. Raakakypsytys eli riiputus onnistuu kätevästi paloitellulle lihallekkin kotioloissa. Pakkaa lihat paloittelun jälkeen tiiviisti vaikka ämpäriin, tai kotiviiniastiaan. Päälimmäiseksi vesipussi joka pitää ilman loitolla päälimmäisistä lihoista. Astia jääkaappiin. 5 asteinen lämpötila ja huoletta voi pitää lihoja viikon raakakypsymässä, jos jääkaappi on viilempi niin viikko ei missään nimessä riitä.
Hirvi on käsitelty väärin jos sitä joutuu mureuttamaan ruuanvalmistuksen yhteydessä. - minävaantaas
teen hirven aina marinoitumaan yöksi, perus yrtit ja katajanmarjat sekä mausteet sopivaksi katsomallani punkulla ja 1,5kg/3h kevyttä KEITTÄMISTÄ levyn pienimmällä teholla kansi päällä. hirven mureuteen vaikuttaa hirven riiputus, ei painekattila. huonosti tehty hirvi on sitkeää tunnin painekattilankin jälkeen...hirven pitää jäädä keittämisen jälkeenkin hieman punertavaksi eikä tummanharmaaksi jottei ole kuivaa ja pahaa..punkkuna käy hyvin esim. oranssietikettinen toro (esp)...jaaniin, muista keittää marinointiliemessään ja siivilöi loput kastiksi!
- Anonyymi
Oletko kokeillut painekattilassa?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Erään T miehen viimeinen aloitus tänne
Moi Olen kirjoittanut täällä säännöllisesti yli 5 vuotta. Kaivannut kuten kuuluukiin, mutta myös unohdellut ja selvitel384717Sanna vaihteeksi Australian "60 minuuttia" ohjelmassa
Kansanvälinen superstaramme esiintyi tällä kertaa toisella puolen maapalloa esitettävässä ohjelmassa. Kiinnostus on kova1572682Yritykset verolle ja yritystuet 10 mrd. eur/v pois
Kiristämistapauksissa yrityksille sanotaan hei hei. Suomi ei tarvitse yhteiskunnan rahoilla "yrittämistä". Yhteiskunta v1052229Sanna Antikainen (ps) : Vornasen pyssy suututti demarit
https://www.suomenuutiset.fi/sanna-antikaisen-kolumni-vornasen-pyssy-suututti-demarit-mutta-kuka-puhuu-totta/ Vornasen221744Yritän saada sinut pois mielestäni ja ajatuksistani nainen
Turhaan. Mitä enemmän yritän, sitä enemmän haluan sinut ja sinua. Miten voitkaan olla niin ihana ja tuntua niin hyvältä.781716Riikka se runnoo työttömyyttä lisää
Menkää töihin! "15–74-vuotiaiden työttömyysasteen trendiluku oli lokakuussa 10,3 prosenttia. Työttömiä oli yhteensä 276201488Nyt meni maku vas.liittoon, kun vaativat minimituntipalkkaa lakiin
Sehän tarkoittaa samalla myös maksimituntipalkkaa, koska kun laki on kerran laadittu, niin sitä on vaikea muuttaa. Työma671465- 821444
- 731428
Mun on pakko uskaltaa
Mikäköhän olisi pahin skenaario, jos vain laittaisin hänelle viestin, et haluan jutella meistä? Se, että hän vastaisi, e821391