jauhelihataikinasta pahaa!

tumpelo

mistähän johtuu, että kun teen esim. jauhelihapihvejä, ne maistuvat mullalle/maksalle/maaperälle?

Laitan reilusti mausteita, jauheliha on tuoretta jne. Olen laittanut vettä/kermaviilin vähän korppujauhoa munan. Ja kuullotettua jäähdytettyä sipulia.

Moni varmaan jatkaa ettei tarvisi noita jatkeita mutta kyllähän niillä muutkin saavat herkulliset pihvit, esim äiti.

Olen kokeillut paistaa sekä uunissa että pannulla mutta sama paha lopputulos. :(

28

3023

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vieläkin...

      pikkuisen lisää korppujauhoja, jotka olet liottanut nesteessä riittävän kauan, jotta ne turpoavat. Tai vielä parempi, käytä korppujauhojen sijasta pieneksi nypittyä eilisen ranskanleivän (tai vehnäpaahtoleivän) sisusta, sitäkin hyvin turvotettuna,

      Äläkä hauduta pihvejä kypsennettäessä liikaa (se tunkkauttaa ne), vaan paista nopeasti jättäen ne sisältä vielä mehukkaiksi.

      Muuten kermaviilikin aiheuttaa "epäedullista" makua, käytä kermaa.

      • ostettu korppujauho

        haisee pahville, joten minä myös käytän ranskispaloja tai paahtoleipää ja annan turvota kunnolla kermassa. Raaka-aineet saa olla huoneenlämmössä ennen kuin alan niistä mitään tekeen, eikä liikaa eri yrttejä.

        Jos jaksan tai viitsin, niin jauhan jauhelihan itse yleiskoneella kokolihasta. Osa naudan soppalihaa ja osa sikaa, milloin mitenkin, nyt oli hirveä palanen sianlihan kanssa. Jos jauhaa kokolihassta, niin ne sitkokohdat kannattaa leikata ensin pois.


    • äiteee..........

      ostin lihamakaronilaatikkoa ja lihapirakkaa pasteijaa.
      Monesti suuhun tulee silakan maku???ja mistään muista se ei tule vaan noista.
      Johtuuko se siitä että sioille annetaan kalaa???
      epämiellyttävää.
      Eilen sanoin viimeksi nyt rittää nää lihikset ja nää..ne tehään itse ja jostain muista täytteistä.
      On se kauheaa kun liha ei maistu enää lihalle.

    • tumpelo nro 101

      Mitähän mausteita käytät ?
      Ja millä paistat ?
      Itse käytän 10%:sta (2 dl) kevytkermaa korppujauhojen turvotukseen ja lisään siihenkin "massaan" rouhittua mustapippuria (pal-jon, koska pippurien maku häviää jauhelihaan) ja rouhittua maustepippuria ja suolaa.
      Kun sekoitan ainekset yhteen lisään vielä pippureita ja suolaa.
      ja kuullotetut sipulit ja munan viimeiseksi.

      Paistan Oivariinissa. Oivariineissä tai voissa tulee kaikkein paras paistotulos maultaankin.

      Muita mausteita en käytä ja tulee lähes mummon lihapullien veroisia, niitähän ei voi ylittää :)

      Jotain jatketta pitää käyttää, muuten pullista tulee kovia.
      Joskus laitan eiliseltä jäänyttä keitettyä perunaa jatkeeksi, tai perunahiutaleita (Mummon muusi) ja meksikolaiset laittavat keitettyä riisiä pikkuisen, sekin sopii, tulee oikein muhevat lihapullat.

      Pippurit on avainasemassa mielestäni. Niitä pitää laittaa rouhittuna paljon, että ne maistuisivat.

      Sun ohje on ihan hyvä, vaikea sanoa, missä vika.
      Ehkä maustat liian monipuolisesti, jotkut mausteet antavat "väärissä" ruoissa tunkkaisen maun.
      Vai oletko ylikriittinen aikaansaannoksiisi, toisen laittama ruoka maistuu aina paremmalta :)

      • Jauhelihan maustaminen

        Turvota valkoista kuoretonta leipää vedessä, puristele liika vesi pois.
        Mausta jauheliha grillimausteella, Knorrin Aromatilla, valkopippurijauheella, lisää hieman suolaa ja mustapippurirouhetta, sekä raakaa, tai kuullotettua sipulia pieneksi silputtuna.
        Sekoita nämä ainekset kanamunan kera jauhelihaan ja muotoile massasta pihvejä tai pullia tai vaikkapa mureketta. Jos haluat massasta notkeampaa, lisää tilkka vissyvettä.


      • käytä mihinkään
        Jauhelihan maustaminen kirjoitti:

        Turvota valkoista kuoretonta leipää vedessä, puristele liika vesi pois.
        Mausta jauheliha grillimausteella, Knorrin Aromatilla, valkopippurijauheella, lisää hieman suolaa ja mustapippurirouhetta, sekä raakaa, tai kuullotettua sipulia pieneksi silputtuna.
        Sekoita nämä ainekset kanamunan kera jauhelihaan ja muotoile massasta pihvejä tai pullia tai vaikkapa mureketta. Jos haluat massasta notkeampaa, lisää tilkka vissyvettä.

        tuota Aromaattia. Sehän sisältää natriumglutamaattia, joka aiheuttaa lukuisia oireita ja on kaiken pahan alku. Vain aidot mausteet ovat hyväksyttyjä ja terveellisiä. Hiiteen kaiken maailman liemikuutiotkin.


      • ei ole
        käytä mihinkään kirjoitti:

        tuota Aromaattia. Sehän sisältää natriumglutamaattia, joka aiheuttaa lukuisia oireita ja on kaiken pahan alku. Vain aidot mausteet ovat hyväksyttyjä ja terveellisiä. Hiiteen kaiken maailman liemikuutiotkin.

        ongelma, mikä ei tosin sulje pois, etteikö Aromat olisi ongelma.

        Älä käytä Aromatia. Se on roskaa.


      • Käyttäkö paprikaa
        käytä mihinkään kirjoitti:

        tuota Aromaattia. Sehän sisältää natriumglutamaattia, joka aiheuttaa lukuisia oireita ja on kaiken pahan alku. Vain aidot mausteet ovat hyväksyttyjä ja terveellisiä. Hiiteen kaiken maailman liemikuutiotkin.

        Vaimoni sai sitä syötyään hirmuisen, lähes tukehtumista muistuttavan kohtauksen. Kyseessä oli paprikajauhe. Oireet alkoivat kurkunpään kutiamisella ja sitten voimakkaana limakalvojen turpoamisena. Paprika on hänelle suoranaista myrkkyä, se pitäisi ehdottomasti kieltää, siihen voi kuolla.
        Siis joku on aina allerginen jollekin, näin varmaan myös tuon aromatin suhteen, tai vaikkapa pippurin tai kanelin, kuka millekin. Mutta älkää hyvät ihmiset yleistäkö aiheutuneita oireita.


      • OMG !!!
        käytä mihinkään kirjoitti:

        tuota Aromaattia. Sehän sisältää natriumglutamaattia, joka aiheuttaa lukuisia oireita ja on kaiken pahan alku. Vain aidot mausteet ovat hyväksyttyjä ja terveellisiä. Hiiteen kaiken maailman liemikuutiotkin.

        täällä on yksi kirjoittaja, jonka elämäntehtävä on näköjään Aromatin vastustaminen joka keskusteluketjussa ja jonka kaikki fyysiset ja psyykkiset ongelmat ovat Aromatista lähtöisin !!!
        Helppo syyttä Aromatia, ei tarvitse syventyä omiin todellisiin ongelmiin !


      • natriumglutamaatin
        OMG !!! kirjoitti:

        täällä on yksi kirjoittaja, jonka elämäntehtävä on näköjään Aromatin vastustaminen joka keskusteluketjussa ja jonka kaikki fyysiset ja psyykkiset ongelmat ovat Aromatista lähtöisin !!!
        Helppo syyttä Aromatia, ei tarvitse syventyä omiin todellisiin ongelmiin !

        käyttöä puolustavat enää ne harvat, joilla on oma lehmä jollakin tavoin ojassa, siis ovat elintarviketyöläisiä ja vaarassa menettää työpaikkansa totuuden lausuessaan. Toisaalta on myös niitä, jotka ovat jääneet koukkuun, koska tuo keinotekoinen aine tekee riippuvaiseksi, kunnes paino nousee niin, ettei enää omin voimin pääse liikkeelle.


      • sorry vaan.....
        natriumglutamaatin kirjoitti:

        käyttöä puolustavat enää ne harvat, joilla on oma lehmä jollakin tavoin ojassa, siis ovat elintarviketyöläisiä ja vaarassa menettää työpaikkansa totuuden lausuessaan. Toisaalta on myös niitä, jotka ovat jääneet koukkuun, koska tuo keinotekoinen aine tekee riippuvaiseksi, kunnes paino nousee niin, ettei enää omin voimin pääse liikkeelle.

        luulen, että syy painonousuusi EI ole natriumglutamaatti..............


      • Jauhelihan maustaminen kirjoitti:

        Turvota valkoista kuoretonta leipää vedessä, puristele liika vesi pois.
        Mausta jauheliha grillimausteella, Knorrin Aromatilla, valkopippurijauheella, lisää hieman suolaa ja mustapippurirouhetta, sekä raakaa, tai kuullotettua sipulia pieneksi silputtuna.
        Sekoita nämä ainekset kanamunan kera jauhelihaan ja muotoile massasta pihvejä tai pullia tai vaikkapa mureketta. Jos haluat massasta notkeampaa, lisää tilkka vissyvettä.

        miks ihmeessä pitäs laittaa kolminkertanen suola, lue ihmeessä ohjees ennenkuin meet tarjoon muille ideoitas. kannattaa laittaa mausteet erikseen, jos ei ymmärrä noiden sekoitusten päälle! vitsipalsta löytynee muualta!


      • saa?
        Jauhelihan maustaminen kirjoitti:

        Turvota valkoista kuoretonta leipää vedessä, puristele liika vesi pois.
        Mausta jauheliha grillimausteella, Knorrin Aromatilla, valkopippurijauheella, lisää hieman suolaa ja mustapippurirouhetta, sekä raakaa, tai kuullotettua sipulia pieneksi silputtuna.
        Sekoita nämä ainekset kanamunan kera jauhelihaan ja muotoile massasta pihvejä tai pullia tai vaikkapa mureketta. Jos haluat massasta notkeampaa, lisää tilkka vissyvettä.

        valkoista kuorittua leipää?


    • jauhelihapihveihin

      ei tarvitse sekaan muuta kuin hiukan mustapippuria ja suolaa. Sekoitetaan (ei mössätä liiaksi), muotoillaan pihveiksi ja paistetaan.

      Anna kuitenkin lämmetä lähelle huoneenlämpöä ennen paistamista. Äläkä paista liikaa, naudanjauhelihasta tehty pihvi saa jäädä hiukan punaiseksi sisältä.

      Mureke- ja lihapullataikinat ovat eri asia, niihin voi laittaa munaa ja vähän muutakin sekoitetta.

    • ...

      Tuskin taikinassa vikaa on. Eikö äitees opettanut että uuni, paistinpannu ja muut valmistusvälineet sekä ruokailuastiat pitää pestä aina käytön jälkeen, muutoin ne antavat makua ruokiisi.

      • Paistinpannua

        Ei ole tarpeen pestä oikeastaan koskaan. Ei edes teflonpannua. Se, sekä kunnon valurautapannu puhdistetaan pyyhkimällä pehmeällä paperilla heti käytön jälkeen.
        Mitä taas tulee tuohon Aromatin käyttöön, miksi ihmiset vouhottavat siitä niin kuin uskovaiset. Mauste on hyvä ja turvallinen käyttää, muuten sitä ei myytäisi. Lopettakaa joutava meuhkaaminen.


      • mieltä, että
        Paistinpannua kirjoitti:

        Ei ole tarpeen pestä oikeastaan koskaan. Ei edes teflonpannua. Se, sekä kunnon valurautapannu puhdistetaan pyyhkimällä pehmeällä paperilla heti käytön jälkeen.
        Mitä taas tulee tuohon Aromatin käyttöön, miksi ihmiset vouhottavat siitä niin kuin uskovaiset. Mauste on hyvä ja turvallinen käyttää, muuten sitä ei myytäisi. Lopettakaa joutava meuhkaaminen.

        useampi paistinpannu. Yhdellä paistetaan kalaa, toisella lihaa, kolmannella vaikka lättyjä.
        Jos olet vaikka tänään paistanut silakoita ja vain pyyhkässyt pannun ja huomenna paistat samalla pannulla lättyjä, niin aika varmaan lätyt maistuu silakalle pesemättömällä pannulla.


    • lihapulliin !

      lihapullalihan pitää olla vähän rasvaista, paisto-ominaisuudet ovat hyvät ja maku paras. En koskaan tee lihapullia pelkästä naudanlihasta.
      Sikaa voi olla taikinassa vähemmän kuin nautaa, mutta pikkuisen kuitenkin.

    • -nainen-

      Olen vuosikymmeniä tehnyt lihapullat ja jauhelihapihvit seuraavasti:

      n. 600g sika-nauta jauhelihaa
      2 ps. Knorrin Ranskalaista sipulikeittoa (paahdtut sipulit voi hieman hienontaa, jos esimerkiksi lapsia tjms.)
      2 kananmunaa
      2 prk. kermaviiliä (laktoositon)
      Korppujauhoja tarvittaissa

      On todella nopea, helppo ja hyvä. Kannattaa kokeilla :)

      • ummehtunut resepti

        ummehtuneen makuinen, sen tekee se pussikeitto.


      • -nainen-
        ummehtunut resepti kirjoitti:

        ummehtuneen makuinen, sen tekee se pussikeitto.

        *Ummehtunutko*?? Älä nyt. Mutta, muista nimenomaan se Knorrin Ranskalainesipulikeitto. Ainoa oikea :)


      • ummehtunut ?
        -nainen- kirjoitti:

        *Ummehtunutko*?? Älä nyt. Mutta, muista nimenomaan se Knorrin Ranskalainesipulikeitto. Ainoa oikea :)

        ja keinotekoisen makuinen ? no, makunsa kullakin.


      • pussikeittoja mihinkään !
        -nainen- kirjoitti:

        *Ummehtunutko*?? Älä nyt. Mutta, muista nimenomaan se Knorrin Ranskalainesipulikeitto. Ainoa oikea :)

        Uskomatonta, että pussikeittoja ostettiin aikoinaan ihan varta vasten keitoksikin. Se oli uutuus takavuosina. onneksi ei olla jääty takavuosien makujen vangiksi.
        Nykyään niitä keinotekoisia makuja, varsinkin sipuli pahin maultaan siellä seassa, ei kukaan itseään arvostava ruoanlaittaja enää osta mihinkään tarkoitukseen.
        Tuoretta pilkottua pakastesipulia saa nykyään 200gr:n pussissa 50 senttiä pussi. Helppoa, jos ei viitsi itse pilkkoa ja maultaan ihan eri luokkaa kuin sipulikeittojen sipulit ja se sipulikeitto on tosi pahaa, pilaa koko jauhelihataikinan.


      • ei mitään
        pussikeittoja mihinkään ! kirjoitti:

        Uskomatonta, että pussikeittoja ostettiin aikoinaan ihan varta vasten keitoksikin. Se oli uutuus takavuosina. onneksi ei olla jääty takavuosien makujen vangiksi.
        Nykyään niitä keinotekoisia makuja, varsinkin sipuli pahin maultaan siellä seassa, ei kukaan itseään arvostava ruoanlaittaja enää osta mihinkään tarkoitukseen.
        Tuoretta pilkottua pakastesipulia saa nykyään 200gr:n pussissa 50 senttiä pussi. Helppoa, jos ei viitsi itse pilkkoa ja maultaan ihan eri luokkaa kuin sipulikeittojen sipulit ja se sipulikeitto on tosi pahaa, pilaa koko jauhelihataikinan.

        pussikeittoja tms. tuoreen lihan/ruuan sekaan.
        Kokeilin kerran tota sipullikeittoa ja kerran kokeiluksi jäi.

        Ja onko se sipulin pilkkominen nyt niin kauheeta yleensäkään, voi sen jättää poiskin. Yleiskoneet on keksitty, vaikka monella se apuri pölyttyy komerossa. Mulla on kone käytössä harva se päivä.

        Pilkon sipulia, kurkkua, perunaa porkkanaa ja vaikka mitä. Korppujauhonkin teen itse. Saunapuihin tarvin kirvestä.


    • Hyvää jauhelihasta

      Heips!

      Jauhelihapihveistä tulee parhainta, kun laittaa pelkkää jauhelihaa ja mausteita! Kaikki muu on hmm. lisätäytettä sekä 'jatkosaineita'! Poikkeus on sipuli ja valkosipuli.

      Maustepippuria on oltava 'riittävästi', ei tietenkään liikaan ;). Myös sopivat maustesekoitukset ovat ok. Harkiten ja kokeillen. Kerralla ei onnistu.

      Olennaista on: Jauhelihasta pitää saada 'ilma' pois. Vaivaaminen ja vaivaaminen on se taikasana. Tekee sen käsin tai koneellisesti.

      JA ON HYVÄÄ!

      • mutta monet pilaavat ruokansa, kun käyttävät niitä monia samaan kokkaukseen ja sit jokaisessa on yleensä suolaa yli puolet!


    • Anonyymi

      Ois varmaan kannattanu käyttää sika-nautaa tai kalliimpaa naudan jauhelihaa. Halvimmat naudanjauhelihat maistuu ihan mullalle/ruoholle tms, etova sivumaku aina niissä.

    • Anonyymi

      Maustepippuria jauhettuna ja mustapippuria vastajauhettuna suoraan myllystä niin tulee hyviä jauhelihapihvejä. Suolana merisuolaa ei korppujauhoja tai muitakaan viljatuotteita. 1 muna per 500 g lihaa loraus maitoa ja pastajuustoa sopiva määrä. (parmesanin tapainen edullisempi valmisjuustoraaste punainen pussi).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      94
      2410
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      21
      2300
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      19
      1898
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      77
      1532
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      106
      1497
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      161
      1258
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      257
      1062
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      70
      981
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      78
      929
    10. Omalääkäri hallituksen utopia?

      Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha
      Maailman menoa
      174
      903
    Aihe