Suosikkireseptinne ?

Jotain uutta ?

Mikä on suosikkireseptinne broilerin valmistukseen ?

17

3194

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaikkanäin

      Liota ensin pari tuntia broilerisuikaleita saadaksesi pahimman marnadin maun pois. Huuhetele vielä suikaleet huolellisesti lämpimällä vedellä saadaksesi mahdollisimman paljon marinaditököttiä irtoamaan. Paista pannulla ja yritä maustaa huolellisesti peittääksesi marinadijäämien paskan maun. Nautitaan voimakkaan chilikastikkeen kanssa. Chilikastiketta tulee olla runsaasti, jotta se edes jotenkin peittäisi viipyilevän marinadin vivahteen suustasi. Mikäli kitalakeesi jää inha marinadikastikkeen aiheuttama rasvakerros, huuhdellaan se pullollisella Vodkaa.

      • eimarinadille

        Joo, pakkohan siitä marinadista on kuitenkin maksaa ;)

        ostakaa hyvät ihmiset niitä marinoimattomia tuotteita! kohta loppuu kaikki marinoimaton jos ihmiset ostaa vaan jotain hunajamarinadilitkuja. ja vielä varsinkin jos menee kotiin ja pesee sen pois!


      • vaikkanäin
        eimarinadille kirjoitti:

        Joo, pakkohan siitä marinadista on kuitenkin maksaa ;)

        ostakaa hyvät ihmiset niitä marinoimattomia tuotteita! kohta loppuu kaikki marinoimaton jos ihmiset ostaa vaan jotain hunajamarinadilitkuja. ja vielä varsinkin jos menee kotiin ja pesee sen pois!

        Niinpä, hiukan sarkastinen "ohjeeni" oli lähinnä hätähuuto sille että tietynkokoisissa kaupoissa (lähikaupat) ei enään ole saatavilla muuta kuin marinoitua broileria eri muodoissa. Jos kaupassa onkin hyllypaikka marinoimattomalle broilerille/kanalle, on se yleensä tyhjä (loppuunmyyty), mikä kuvastaa sitä että kysyntää olisi, mutta tarjontaa ei.


      • eimarinadille
        vaikkanäin kirjoitti:

        Niinpä, hiukan sarkastinen "ohjeeni" oli lähinnä hätähuuto sille että tietynkokoisissa kaupoissa (lähikaupat) ei enään ole saatavilla muuta kuin marinoitua broileria eri muodoissa. Jos kaupassa onkin hyllypaikka marinoimattomalle broilerille/kanalle, on se yleensä tyhjä (loppuunmyyty), mikä kuvastaa sitä että kysyntää olisi, mutta tarjontaa ei.

        Totta. Sorry, en tajunnut sarkasmiasi. Johtunee siitä, että oikeastikin tunnen ihmisiä (tai lähinnä nyt yhden perheen) joka ostaa AINA hunajamarinoitua broileria, mutta pesee sen marinadin pois! Tämä on mielestäni uskomatonta.

        Hän perustelee sitä sillä, että siitä marinadista on imeytynyt makua lihaan mutta hän ei halua että sitä on liikaa. Haloo, eikö silloin kannattaisi lykätä sitä hunajaa ja muita mausteita ihan itse siihen lihan pintaan! En ymmärrä en ymmärrä.

        Vilkaiskaa ihmiset joskus sen broileripaketin etikettiin ja katsokaa, kuinka paljon siinä on käytetty teollisia lisäaineita. Parempaa saatte jos marinoitte itse. Tai ei edes tarvitse marinoida, pintamaustaminenkin riittää ihan varmasti. Varsinkin jos on kyse näistä broilerisuikaleista jotka lykätään jonnekin kastikkeeseen.


    • *pirtelö*
    • Viimeisin tekoseni broilerin tärväämisen alalla oli seuraavanlainen:

      3-4 Broilerin maustamatonta rintafilettä tahi leikettä
      1 pkt pekonia
      1 porkkana
      1 sipuli
      3-5 kynttä valkosipulia
      öljyä mieluiten oliiviöljyä, jos siitä tykkää. Muukin käy.
      1 pkt (arlan) fetaa
      aurinkokuivattuja tomaattikuutioita öljyssä
      oliiveja
      mustapippuria

      1 pkt tuorepastaa

      Leikkaa pekoni suikaleiksi ja pane tilavaan paistokasariin paistumaan tilkkaan öljyä. Suikaloi porkkana ja sipuli sekä murskaa valkosipuli. Pane pekonin sekaan kasariin.
      Siivoa leikkeet nahasta ja luista fileiksi. Suikaloi liha.Pane pekonin ja kasvisten sekaan. Mausta pippurilla. Paista keskilämmöllä kypsäksi ja jätä hautumaan pienelle lämmölle.
      Kypsennä ja valuta pasta ohjeen mukaan. Kaada broleripaistos pastan sekaan. Lisää kolmesta viiteen ruokalusikallista aurinkokuivattuja tomaatteja. Oliiveja maun mukaan, kuutioi feta ja lisää pastan sekaan. Nostele pasta sekaisin ja tarjoile. Tarjolle pöytään sopivat pesto tai basilika, oregano ja raaka valkosipuli, jota halukkaat voivat lisätä suoraan lautaselle.
      Kuten huomasit ohjeesta puuttui suola, mutta sitä on jo pekonissa, oliiveissa, fetassa ja aurinkotomaateissa valmiina, joten ainakaan minä en sitä lisää ole kaivannut.
      Mikäli käytit rintaleikkeitä, säästä luut ja nahka sekä yksi leike. Saat luista ja nahasta keittämällä hyvän kanakeittopohjan, johon lisäät sen ylimääräisen leikkeen.
      Tärväilemisiin!

      • sitruunabroilerin tekijä

        Oikein hyvän kuuloinen on reseptisi, aion kokeilla !
        Jatkamme tärväämistä :)


    • kokeilujen tulos

      Pikatehokasvattamo-broileri on maultaan sellainen, että siihen nopeasti kyllästyy. Ikinä en ostaisi valmiiksi marinoituna sitä.
      Tehopikakasvattamobroileria, sen harvan kerran, kun sitä viitsin laittaa, syön vain oman raikkaan marinadin säestyksellä.
      Ostan 2 pakettia koipia, 4-5 sitruunaa ja purkin basilikaa valkosipulia.

      Ensin poistan nahat, niitten läpi ei mauste tai marinadi mene tai maku jää niihin nahkoihin, ei pääse itse lihaan.
      Laitan koivet marinadiastiaan tai valmiiksi siihen astiaan, jossa paistan ne uunissa.
      Päälle puristan sitruunamehut (sitä pitää olla paljon).
      Lorautan soijaa päälle ja valkoviiniä, jos sattuu olemaan.
      Hieron vähän öljyä pintaan (valkosipulit ja basilikat pysyvät pinnassa kiinni ja irroittavat enemmän aromistaan)
      Pilkon melkein koko purkin basilikaa päälle ja sekaan.
      Runsaasti pilkottuja tai puristettuja valkosipulinkynsiä päälle ja sekaan.

      Satsi saa olla kaksi yötä jääkaapissa, kannattaa käännellä broilerinkoipia pari-kolme kertaa, että varmasti jokainen osa saa marinadia osakseen.

      Tulos on ihanan raikkaan sitruunainen ja aromaattinen broileri.
      Tarjoan sitä joko villiriisin, basmati- tai jasminriisin kanssa.

    • uusi suosikki

      Kokeilin eilen tehdä wikipedian perusohjeen mukaan ruskeaa cajun-jambalayaa, ihan yksinkertaisista tuoreista raaka-aineista. Onnistui aika hyvin, naisystäväkin totesi että wokki on out, jambalaija in. Erinomaista sademetsän makuista ja tulista herkkua jos on jo kyllästynyt inkivääri-soijakastike-curry-yms. sörsseleihin.

      http://en.wikipedia.org/wiki/Jambalaya

      Siihen tuli varsiselleriä, vihreää paprikaa, sipulia, cajun-mausteseosta ja ruususuolaa, sekä broilerin suikaleita, katkarapuja, desi riisiä, muutama dl vettä ja vähän vehnäjauhoa, ei mitään muuta ylimääräistä (edes paistorasvaa ei tarvittu kun suikaleista tuli aluksi riittävästi rasvaa pannulle).
      Yksinkertainen, helppo ja suht. nopea ruoka, haudutukseen tosin meni 40 min.

    • counts

      mausta broileri oman maun mukaan ja anna maustua joku tunti, sulje kaulareikä vaikka hammastikulla tai vaikka työnnä peruna reikään, ettei höyryt pääse karkuun. Juo pienestä kaljatölkistä 1/4 osa itse ja purkinavaajalla avaa purkin kansi kokonaan pois ja sujauta broiskupoika perseestään kaljapurkin päälle ja aseta jalat, että ovat tukevasti. Aseta uunin alaosaan jollekin vadille tai uuniastialle, ettei valu uunin pohjalle liemiä. Uuni oli miulla 200 astetta aluksi, ei tarvii grillivastuksia, ja kun alkoi tarpeeksi ruskistua niin vähensin 150 astetta suunnilleen, aikaa en nyt muista enkä kattonutkaan, kyllä sie tiiät millo on kypsä. Anna vähän aikaa sitten jäähtyä ja ota varovasti kaljapurkin päältä pois, ettet polta ittees. Tuli muuten mahtavan mureaa, kun kalja höyrystää ja kiehuu siellä broiskun sisällä, ei maistunut Lapin Kullalle tai (Karhulle)yhtään, kannattaa kokeilla. Jos tekee grillissä niin pitää olla sellainen kannellinen ja suljettava iso grilli, tiiät kai.

      • Starpers

        Olut mureutti niitä koipireisiä? Unohdit nimittäin sen kaikkein tärkeimmän, eli kanan lihaksiin olisi ennen paistamista ruiskutettava sulaa maustettua voita. On yksi hailee, vaikka työntäisit sen kanan persuksiin vesipurkin ja joisit sen kaljan tuhlaamatta sitä höyrynä taivaan tuuliin.
        Jenkkilästä kotoisin olevaa täyttä tuubaa koko roska!


      • counts
        Starpers kirjoitti:

        Olut mureutti niitä koipireisiä? Unohdit nimittäin sen kaikkein tärkeimmän, eli kanan lihaksiin olisi ennen paistamista ruiskutettava sulaa maustettua voita. On yksi hailee, vaikka työntäisit sen kanan persuksiin vesipurkin ja joisit sen kaljan tuhlaamatta sitä höyrynä taivaan tuuliin.
        Jenkkilästä kotoisin olevaa täyttä tuubaa koko roska!

        miten lystäät! Tein ja mureeta tuli piste, että viitit


      • olut kana
        counts kirjoitti:

        miten lystäät! Tein ja mureeta tuli piste, että viitit

        Olen kokeillut tuota grillissä todella hyvää oli.


    • Ötöpesän jengi
    • namsss

      -hunajabroilerisuikaleita
      -uncle ben's sweet thai chili -kastiketta

      pannulla vaan sekasi ja sitte jasmiiniriisin kera. namnam

    • se on vain hyvää

      Broilerin koipia, marnoimattomat tai morinoidut paistetaan pannulla lisätään paljon tulista gurryä
      sekä paprikajauhetta vähän sokeria ja pippuria
      laitetaan pataan ja paistinliemi tarkkaan pannusta vettä , haudutetaan noin 45 min
      suurustetaan vehnäjauholla kastike, tarkistetaan maku.
      äitini tekin tätä 50 luvulla. silloin kyllä kanasta.

    • Tällä taistellaan nyt H1N1-virusta vastaan, karanteenissa on aikaa ährätä !

      Kokonainen broileri, tässä tapauksessa Kariniemen
      valmiiksimaustettu yksilö
      Sitruuna
      Voita, pakastimessa jäädytettyä
      persiljaa
      valkosipulin kynsiä

      Jäähdytä voi pakastimessa noin sormen kokoisina paloina, leikkaa sitruuna viipaleiksi
      ja hienonna persilja sekä kuori valkosipulin kynnet.
      Täytä broileri voilla, sitruunalla, persiljalla ja valkosipulin kynsillä.

      Paista 175 asteisessa uunissa, voitele säännöllisesti sulaneella "maustevoilla" niin
      että saat broileriin rapean pinnan. Loppuliemestä voit suurustaa kastikkeen:

      kanasta irronnutta voiseosnestettä
      vehnäjauhoja
      ----keitä kasaan
      tilkka sitruunamehua
      tarvittaessa suolaa
      rouhittua mustapippuria
      hieman dijon-sinappia

      Lisäkkeeksi riisiä (tylsää kylläkin) tai sitten herneitä / viipaleperunoita, jotka voi
      kypsentää vuoan pohjalla kanaliemessä jos ei halua tehdä siitä kastiketta.

      Simppeli juttu mutta ah niin ihanan rapea ja mausteinen !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et olisi piilossa enää

      Vaan tulisit esiin.
      Ikävä
      66
      3215
    2. Sinä saat minut kuohuksiin

      Pitäisiköhän meidän naida? Mielestäni pitäisi . Tämä värinä ja jännite meidän välillä alkaa olla sietämätöntä. Haluai
      Tunteet
      27
      2273
    3. Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan

      Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä
      Ikävä
      68
      1849
    4. Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa

      Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t
      Kauhava
      28
      1735
    5. Tiedän, että emme yritä mitään

      Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian
      Ikävä
      16
      1401
    6. Miten hetki

      Kahden olisi paras
      Ikävä
      28
      1371
    7. Näin pitkästä aikaa unta sinusta

      Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni
      Ikävä
      6
      1266
    8. Mitä, kuka, hä .....

      Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja
      Kemi
      29
      1251
    9. Taisit sä sit kuiteski

      Vihjata hieman ettei se kaikki ollutkaan totta ❤️ mutta silti sanoit kyllä vielä uudelleen sen myöhemmin 😔 ei tässä oik
      Ikävä
      10
      1177
    10. Noh joko sä nainen oot lopettanut sen

      miehen kaipailun jota sulla EI ole lupa kaivata. Ja teistä ei koskaan tule mitään. ÄLÄ KOSKAAN SYÖ KUORMASTA JNE! Tutu
      Ikävä
      63
      1167
    Aihe