Mistä saa samoja pakasteranskiksia mitä mäkkäri käyttää? Mäkkärillä ilmeisesti suola on rasvassa mukana? Mitä rasvaa, monta minuuttia? Mäkkärin ex-työntekijät paljastakaa.
Mäkkärin ranskikset
20
5977
Vastaukset
- vitjamunat
...sanoa tarkkaan mutta LIDListä ainakin saa samanlaisia ranuja pilkka hintaan. Laita ne rasva keittimeen ja suolaa jälkeen päin niin eiköhän ala toimia. :)
...ei niissä sen kummempaa kikkaa ole. - joopajoo.......
- tiedä mistä...
...mcraksuja saa (enkä myöskään tiedä miksi kukaan niitä kotona haluaisi tehdä, kun paljon parempiakin saisi helposti tehtyä).
Kuitenkin voin ex-mctyöntekijänä kertoa, että öljy, jossa ranskalaiset paistetaan, on ihan tavallista kasviöljyä, jossa ei ole suolaa mukana. Ranskalaiset suolataan uppopaiston ja lyhyen valuttamisen (ylimääräisen rasvan poistamiseksi) jälkeen ihan tavallisella suolalla.
Ranskalaiset ovat hollantilaisista perunoista valmistettuja pakasteita, ja ne uppopaistetaan suoraan jäisinä. Tarkan paistoajan voit helposti nähdä McDonald'sissa käydessäsi uppopaistoaltaiden ajastimista, kun työntekijä laittaa uuden annoksen paistumaan ja napauttaa ajastimen päälle. Tällä ei kuitenkaan ole erityisesti merkitystä, koska sinun kannattaa joka tapauksessa ennemminkin seurata oman rasvakeittimesi ohjeita valmistaessasi ranskalaisia.
Suosittelen kuitenkin kaikkein mieluiten valmistamaan ranskalaiset perunasi itse tuoreista perunoista viipaloimalla. Lopputulos on huomattavasti parempi. Aidot ja oikeat belgialaiset "ranskanperunat" ovat McDonald'sin tikkuihin verrattuna tukevia, ja ne paistetaan kahdesti rapean kuoren ja pehmeän sisuksen aikaansaamiseksi. Suosittelen lämpimästi niiden valmistuksen opettelua.- dokumentissa oli
Perunoita pesun ja suikaloinnin jälkeen kypsennettiin (jonkin aikaa) lämpimässä vedessä (en muista käytettiinkö vielä öjyssäkin), eivät siis ole raakoja siinä vaiheessa kun ne McDonald's:n ravintolassa asiakkaalle valmistetaan.
- esikypsennettyjä...
dokumentissa oli kirjoitti:
Perunoita pesun ja suikaloinnin jälkeen kypsennettiin (jonkin aikaa) lämpimässä vedessä (en muista käytettiinkö vielä öjyssäkin), eivät siis ole raakoja siinä vaiheessa kun ne McDonald's:n ravintolassa asiakkaalle valmistetaan.
...aivan kuten kaupassa yksityisille kuluttajille myytävät kotona valmistettaviksi tarkoitetut ranskanperunatkin.
- vihreä pussi
samaa tavaraa kun mäkin potut....
- Tixu-T
Mä oon kuullu et niissä ois palsternakkaa seassa. Onko totta?
- väärin,
se oli kumkvattia eikä palsternakkaa.
- Toiselle rekisteröity nimim...
Mites se muuten on, onko mäkkärissä vielä "oikeata suolaa" käytössä? Hesburgerissa on sitä kirottua PAN-suolaa, jota saa laittaa monta pussia, eikä siltikään tule suolan maku ranuihin niinkuin pitäisi.
En kyllä ymmärrä minkä takia kukaan olisi noihin mäkkärin ranuihin koukussa. Saman efektin saa aikaiseksi kun keittää yhden perunan ja kuvittelee, että se on mäkkärin ranskalaisannos. Koko ainakin täsmää, muusta voi puhua sen jälkeen.
Jos ranskalaisia tekee mieli, niin mieluummin menen johonkin autogrillille, jossa saa samalla rahalla 10 kertaa isomman annoksen ja makkarat ja lihapullat ja höysteet päälle. - ...samankaltaista tavaraa
...niin kurkkaapa marketin pakastealtaaseen, ja ota sieltä Golden Longs pussi.
Sillä saa mäkkärin ranskalaisten himon tyydytettyä. Sanon vaan että maistuu varsin samalta, en että mäkkäri käyttäisi samaa valmistajaa. - Nimetön
Mäkkärin ranskalaisissa ei ole mitään ihmeellistä, ne ovat tasan samaa perunalajia kuin muutkin pikaruokaketjut ja kaupat käyttävät. Perunalajilla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, eikä myöskään valmistustavalla.
Salaisuus on paistamiseen käytetty öljy, ranskanperunoiden maku tulee öljystä:
Why McDonald's Fries Taste So Good
http://www.rense.com/general7/whyy.htm
"For decades McDonald's cooked its french fries in a mixture of about seven percent cottonseed oil and 93 percent beef tallow. The mixture gave the fries their unique flavor -- and more saturated beef fat per ounce than a McDonald's hamburger."
Tämä oli siis alkuperäinen öljy jota käytettiin vuoteen 1990. Tuolla öljyllä ranskalaisista tulee kaikista parhaimpia. 7% puuvillasiemenöljyä, 93% naudan talia.
Vuoden 1990 jälkeen McDonalds on käyttänyt kasviöljyä, jonka koostumus on liikesalaisuus. Se on kasviöljyä johon on lisätty keinotekoista naudanlihan makua.- hheriiyhg
Ilmankos ne olivat niin hyviä ennen muinoin. Ihme ettei terveysviranomaiset puuttuneet, käytännössä laardissa paistettuihin ranskiksiin. Muuten, tuo ylläolevan linkin teksti löytyy suomeksi Eric Schlosserin kirjasta Pikaruokakansa. Kannattaa lukea. En ole muuten MacDonaldsin tuotteisiin koskenut tuon kirjan lukemisen jälkeen.
- EI ole
hheriiyhg kirjoitti:
Ilmankos ne olivat niin hyviä ennen muinoin. Ihme ettei terveysviranomaiset puuttuneet, käytännössä laardissa paistettuihin ranskiksiin. Muuten, tuo ylläolevan linkin teksti löytyy suomeksi Eric Schlosserin kirjasta Pikaruokakansa. Kannattaa lukea. En ole muuten MacDonaldsin tuotteisiin koskenut tuon kirjan lukemisen jälkeen.
laardia. Laardi on sianrasvaa.
- sffsafsaf
EI ole kirjoitti:
laardia. Laardi on sianrasvaa.
Laardia tai ei, yhtä kaikki tuhtia eläinrasvaa. Njam!
- voisi
sffsafsaf kirjoitti:
Laardia tai ei, yhtä kaikki tuhtia eläinrasvaa. Njam!
naudanrasva "käytännössä" olla sianrasvaa? Ei mitenkään.
- jkjklklj
voisi kirjoitti:
naudanrasva "käytännössä" olla sianrasvaa? Ei mitenkään.
Se on kokonaisuuden kannalta samantekevää, onko se paistettu sian- vai naudanrasvassa. Yhtä tyydyttynyttä rasvahappoa koko tökötti.
Ei kannata saivarrella asiasta enempää. - on valtava
jkjklklj kirjoitti:
Se on kokonaisuuden kannalta samantekevää, onko se paistettu sian- vai naudanrasvassa. Yhtä tyydyttynyttä rasvahappoa koko tökötti.
Ei kannata saivarrella asiasta enempää.ero, joten kokonaisuuden kannalta ei ollenkaan yhdentekevää.
- niinpä niin
on valtava kirjoitti:
ero, joten kokonaisuuden kannalta ei ollenkaan yhdentekevää.
Ihan turha vängätä, kun keskustelun aihepiirin mukaisesti sitä ei enää käytetä ranskisten valmistuksesssa. Aiheen kannalta siis samantekevää, oliko se sian, naudan tai vaikkapa virtahevon rasvaa.
- sinä
niinpä niin kirjoitti:
Ihan turha vängätä, kun keskustelun aihepiirin mukaisesti sitä ei enää käytetä ranskisten valmistuksesssa. Aiheen kannalta siis samantekevää, oliko se sian, naudan tai vaikkapa virtahevon rasvaa.
tyhmä.
- sdlfjkösdfjklaödfjkl
sinä kirjoitti:
tyhmä.
kun jankkaat, vaikka poinde ei ole se onko kyseessä sika vai nauta vaan yleensä eläinrasva. Jota ei edes käytetä macin ranskiksissa enää.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1112862Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222344Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081966- 1141640
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701355Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2871181- 711034
- 801034
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2461003