GMO tulee - oletko valmis?

gmo-vapaa tomaatti

Kohta on GMO arki päivää Suomessakin - halusit tai et.
http://www.vihreälanka.fi/uutiset/peruna-korkkaa-geeniviljelyn-suomessa

Lisää tietoa www.gmovapaa.fi
Allekirjoita myös sivustolta löytyvä adressi!

Äidit, isät ja isovanhemmat vaatikaa lapsillenne GMO vapaata ruokaa päiväkodissa, koulussa ja kotona! Siat syövät GM-soijaa ja sinä syöt sitä sianlihassa. Vaatikaa Suomeen GMO-vapaat pellot.

31

8641

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paperitehtaassa

      Mihin näitä peltojen suojavyöhykkeitä ja traktorin pesuja tarvitaan jos kerran on turvallista Ei kai peruna ainakaan mihinkään leviä.
      Miten voi ihan käytännössä esim. naapurin luomuviljelijä testata onko oma vilja "saastunut"

      • siitepölystä

        Suojavyöhykkeitä tarvitaan edelleen estämään nitraatin ja fosfaatin liukeneminen isompiin vesistöihin. GM-perunan siitepöly saastuttaa muut koisokasvit lyhyesti sanottuna. Esimerkkisi gm-vilja saastuttaa luomuviljan ja muut heinäkasvit (Poaceae).

        Luomuviljelijän pitää saada tietää valvontaviranomaiselta onko puolen kilometrin säteellä gm-viljelijä, ettei sen takia tule luomutilalle tappiota.

        Nälänhätää ei poisteta gm-elintarvikkeilla, vaan luomulla (IFOAM). Gm-viljelyssä maa altistuu eroosiolle ja korroosiolle, luomussa ei. Lisäksi on monokulttuurin haitat gmo:ssa.


    • gJonii

      Mukavaa että erilaisten idioottien toiminnasta huolimatta saadaan ruoantuotantoa kehitettyä. Pieni askel, mutta väkimäärän kasvaessa tällaiset askeleet voivat osoittautua hyvin tärkeiksi.

      • tutkimusta

      • ****o*****

        Loppuu kaltaistesi imbesillien lisääntyminen. Väkimäärä ei takuulla lisäänny, kun syömäsi ruoka aiheuttaa lapsettomuutta...Kriittiset ja asioista selvää ottaneet syövät luomua ja täyttävät maan. Suuryhtiöt viekööt pässit narussaan, eihän teitä voi mitenkään auttaa. Niin se evoluutio lopulta karsii vähä-älyiset.


    • vapaastih

      kunhan kaupan ruokatarvikkeet vaan on puhtaita. possusta se ei ihmiseen siirry, hönö.

      • njnkm

        VÄÄRIN!!!!!!!!!!!!!!!!


    • Omark

      Luomulla ei maapallon nykyistä väestöä ruokita, siihen tarvitaan järeämpiä keinoja. Joten tervetuloa geenimanipuloitu ravinto!

      Säästetään esimerkiksi kehitysmaiden ihmiset A-vitamiinin puutteesta johtuvalta sokeudelta, ja sallitaan viljellä geenimanipuloitua riisiä.

      Luuletko, että jääkauden jälkeisenä muutamana hassuna vakaana vuosituhantena kehitetyt ravintokasvit tulevat toimeen rajussa ja nopeassa ilmastomuutoksessa? Kasvit vaativat tietynlaiset olosuhteet lämmön, kosteuden ym. suhteen, eikä olosuhteiden vakaudesta ole enää mitään takuita.

      Aika iso määrä ravinnontuotannosta on myös riippuvainen mehiläisistä, ja mehiläiset voivat nykyään huonosti. Tällöin mehiläispölytteiset kasvitkin jäävät pölyttämättä.

      • myöskin

        saunatonttuun ja jumalaan. Sen verran kritiikitöntä lässytystä päästelet


    • Ammeeba

      Olin ensin ameeba, geenit muuttui ja kutsuvat nyt joskus ihmiseksikin, mitähän meillä olis jos TE olisitte olleet vallassa kun keksintöjä tehdään. No sanoittehan 500 vuotta sitten perunaakin pahoilaisen marjaksi kun se kasvaa maan alla. Nuo muunnokset tulisivat mahdollisesti miljoonien vuosien aikana, nyt vain insinööri tekee sen valmiiksi. Luomulla ei muuten elä tämän pallon porukka, Luomuun ei nälkäänäkevällä ole varaa - salonkisosialisti perkele

      • paikkansa

        Itseasissa FAO eli YK:n ruoka- ja maatalousjärjestö suosittelee nykyisin luomuviljelyn menetelmiä satotasojen kasvattamiseksi. Gmo-sadot eivät ole korkeampia kuin perinteisillä lajikkeilla.

        Ja monet pölyttäjät kärsivät gm-kasvien siitepölystä. Jopa petokuoriainen syö ravinnokseen jotain muuta kuin toukan, joka kituliaasti kasvaa gm-kasvista peräisin olevalla ravinnolla.

        GM-viljely keskittää koko ruokapolitikan parin suuryhtiön käsiin, jotka halitsevat sitten tulevaisuudessa ruokamarkkinoita. Jos tuollainen tulevaisuus kiinostaa ja tahdot, että Suomi ei pysy omavaraisen ruuantuotannon suhteen niin toivota vain gm-viljely tervetulleeksi. Yritykset, jotka gm-siementä kehittävät nimittäin omistavat oikeuden siemeneen, myös siihen gm- viljelijän pellolta karanneeseen. USAssa Monsanton gm-poliisit ovat ikävä kyllä han arkipävää siellä - kohta siis täälläkin.
        Tässä hyvä esimerkki tulevaisuudesta Suomessakin
        http://www.kepa.fi/uutiset/2646/
        Linkin takaa löytyvät asiat ovat arki päivää monessa muussakin maassa.

        Jos tulevaisuus Monsanton ikeen alla kiinnostaa niin minkäs sille mahtaa.

        Suosittelisin kuitenkin ottamaan asiasta kunnolla selvää ennen kuin on liian myöhäistä. Paluuta nimittäin ei ole!


    • kaikenmaailman mömmöjä

      Luonnottomia biologisesti hajoamattomia kemiallisia lisä-, säilöntä-, väri-, maku- ja ties mitä aineita lisätään ruokiin ihan pokkana, sen enempää miettimättä ja kyseenalaistamatta!

      Ennemmin syön tarkkaan valvottua ja tutkittua GM-ruokaa, kuin näitä käsittämättömiä E-koodiaineita!

      • Eu:n myötä meillä on taas atsovärejäkin ruuissa. Toivottavasti se kielto onnistui, mutta en ole seurannut viime vaiheita.


      • ajatteletko aivoillasi vai,...
        buddy-love kirjoitti:

        Eu:n myötä meillä on taas atsovärejäkin ruuissa. Toivottavasti se kielto onnistui, mutta en ole seurannut viime vaiheita.

        annatko syöttää itsellesi mitä tahansa.????Hyvä esimerkki on lapsille tarkoitetut karkit.Niitä on irtokarkkeina pilvin pimein.On pusseissa jne.Mitään luomukarkkeja ei ole edes olemassa.On aito sokeri,sokerisiirappi ym.ja niihin lisätty väriaineet.Karamelleissa ja nykyajan suklaissa ei ole aitoa "tavaraa"kuin noin 1-2% koko pakkauksessa ja se on sokeri.

        Atsovärit ovat myrkyllisiä.,mutta niitä käytetään markkinointitarkoituksessa.Kilpailu ja kauppa on kovaa,niin värit vetävät puoleensa.Kuulin erään vanhemman miehen sanovan lihapakkauksia tutkiessaan."Tuossa onkin tuoretta,kun on niin hyvä punainen väri".No siinähän sitä atsoväriä,punaista syöpää aiheuttavaa kovan luokan myrkkyväriä oli oikein kunnon kimpale.Ja senhän vanhus valitsi.

        Tuoreissa elintarvikkeissa on suht vaalea luonnollinen väri.Jos väriä on enemmän,niin värjättyä on tuote.

        Elintarviketeollisuus on alansa huippuja,joissa yhä enemmän ideoidaan myöskin tuottavuuteen vaikuttavia tekijöitä.Mitä enemmän värillä ja säilöntäaineilla tuotteet kyllästetään,sitä suuremmat määrät saadaan markkinoille elintarvikkeita ja kauppa käy.Mutta tuoreuesta ei olekaan enää takuita.

        Miksi kananmunat eivät pilaannu huoneenlämmössä ja kaupassakin niitä pidetään aivan muualla kuin kylmässä.Miksi marinoitujen kastikkeiden väri on niin voimakasta(punaista),?

        Oli miten oli,niin elintarvikeväreiksi kutsutut väriaineet oavt juuri samoja pigmenttejä kuin käyttävät taiteilijat maalatessaan tauluja.Ero on vain siinä,että ne on käsitelty tavalla,jotta ne saadaan liuotettua mm.arabikumiin ja sitä kautta tehdään karkkeja ym.Taidemaalauksessa käytetään mm.sinkistä valmistettua valkoista,jolla vaalennetaan muita värejä.On varmasti terveellinen aine.Punainen ja sininen ovat taidemaalarille myrkkyjä ja siksi niitä tulisikin varoa ja sitten keltainen on vaarallista varsinkin nautittaessa.Keltaista käytetään paljon elintarvikkeissa jamm.virvoitusjuomissa sitä on runsaasti.(keltainen virvoitusjuoma ei sisällä aitoa appelsiinia).Keltainen varsinkin lapsilla aiheuttaa ylivilkkautta ja keskittymishäiriöitä ja unettomuutta samlla tavalla kuin cola-juomat,joissa sitten taas on kofeiinia.Suklaasta monet pitävät ja se on herkkua ylitse muiden,mutta miksi?Suklaassa on kofeiinipitoista ainetta ja suklaaseen tulee samalla tavalla riippuvuus kuin kahviinkin.

        Ja luomutuotteita ei itseasiassa ole olemassakaan,sillä niin puhdasta maaperää ei maailmasta löydy eikä kasvuympäristöä,että luomusta voitaisiin puhua.Sen sijaan voidaan puhua tuholaismyrkyttömistä tuotteista(juurekset,hedelmät,vihannekset ym.)Luomu nimenä on harhaanjohtava.


        http://www.tkukoulu.fi/~kastul/elintarvike/kofeiini.html


    • :,.-

      vaadin GMO-ruokaa, sillä se on terveellisempää ja paremman makuista.

      • Millä perusteella toteat, että gm-ruoka on terveellisempää??? On totta, että on parempi istua säkkipäässä kuin ottaa asioista selvää. Tällöin voi syödä ihan mitä vaan eikä tule paha mieli. Jos kasvit ruiskitaan aineilla jotka tappaa kaikki elävät talossa ja puutarhassa, päätyy pohjavesiin ja ruokalautasellemme...vaikea kuvitella, että se on terveellistä. Mutta joo se on massatuotantoa, jonka useita patentteja hallitsee USA, joka myy esim. Geenimaissin kanssa viljelijöilleen Round up nimistä myrkkyä (mm. ranskassa kielletty myrkky). Patentit ovat törkeän kalliita, ja jenkit pitää huolen siitä, että rahat heidän patenteistaan tileillä näkyvät.
        Kannattaa rohkeasti tutustua tähä aiheeseen enemmän.

        Alunperin GM-tuotteiden tarkoitus oli se, että esim. pienet nälkäiset ystävämme Afrikassa saavat takuuvarmoja satoja, suurempia hedelmiä jne. Oletko huomannut ovatko he päässeet tämän tuotekehityksen jälkeen lihomaan. Kyllä se on kuule miljardit jotka tässä bisneksessä pyörii ei tällä ole mitään tekemistä terveellisyyden kanssa.


      • Hubax
        elokuu kirjoitti:

        Millä perusteella toteat, että gm-ruoka on terveellisempää??? On totta, että on parempi istua säkkipäässä kuin ottaa asioista selvää. Tällöin voi syödä ihan mitä vaan eikä tule paha mieli. Jos kasvit ruiskitaan aineilla jotka tappaa kaikki elävät talossa ja puutarhassa, päätyy pohjavesiin ja ruokalautasellemme...vaikea kuvitella, että se on terveellistä. Mutta joo se on massatuotantoa, jonka useita patentteja hallitsee USA, joka myy esim. Geenimaissin kanssa viljelijöilleen Round up nimistä myrkkyä (mm. ranskassa kielletty myrkky). Patentit ovat törkeän kalliita, ja jenkit pitää huolen siitä, että rahat heidän patenteistaan tileillä näkyvät.
        Kannattaa rohkeasti tutustua tähä aiheeseen enemmän.

        Alunperin GM-tuotteiden tarkoitus oli se, että esim. pienet nälkäiset ystävämme Afrikassa saavat takuuvarmoja satoja, suurempia hedelmiä jne. Oletko huomannut ovatko he päässeet tämän tuotekehityksen jälkeen lihomaan. Kyllä se on kuule miljardit jotka tässä bisneksessä pyörii ei tällä ole mitään tekemistä terveellisyyden kanssa.

        GMOiden onglemaksi on muodostunut juuri se, että ensimmäisenä markkinoille tuotiin vain firmoja hyödyntäviä lajeja. Hypoallergeeniset tai vitaminoidut lajikkeet ovat jääneet tutkimuslaboratorioihin ja kauniisiin puheisiin. Tämä on vienyt keskustelun periaatteessa todella hyödyllisestä teknologiasta väärään suuntaan. Suurinta ääntä käyttävät vastustajat, joilla on painavat mielipiteet mutta varsin vähän faktoja.

        Glyfosaatista vielä: GMOita tai ei, niin ruoassamme on torjunta-ainejäämiä joka tapauksessa ja glyfosaatti on sieltä vähemmän myrkyllisestä päästä valikoimaa. Jäämiä saa etenkin etelän hetelmistä ja vihanneksista. Vaihtoehtona ei näin talvella ole juuri muu kuin olla syömästä ja purra kotimaista naurista.


    • ainaskin

      Ainaskaan minä en halua syödä GM ruokaa . Kun syö joko kotimaista tahi ulkomaista ns, tavallisesti kasvatettua ruokaa johon on kasvuaikana tehty jopa kymmeniä ruiskutuksia. Estämään milloin mitäkin onkelmaa. Niin onhan se tutkittukin että nuo ruiskutusaineet aiheuttavat syöpiä. Ainaski on niin että kun syö tavallisesti kasvatettua ruokaa niin ainaskin tietää mihin kuolee"syöpään" Mutta kun syö GM ruokaa niin ei tiiä etteä mihin kuolee. Siinä se onkelma on.

    • ruoka myrkyllistä?

      lue nämä!

      1. Tutkijat: Uusi geenimanipuloitu GM-vehnä saattaa 'hiljentää' elintärkeitä ihmisen geenejä

      http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=5898

      2. Rasvasota jatkuu edelleen

      http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=5&id=5718

      3. Tutkimus paljasti: Geenimanipuloitu GMO-ravinto ja Roundup-myrkky aiheuttavat syöpää

      http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=5106

      4. Tiedostava syöminen - mitä se on?

      http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=5&id=5097

      5. Farmageddon Nyt!

      http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=3684

      6. Tietopaketti geenimanipuloidun ruokapöydän kattaajalle

      http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=3326

      7. EU puoltaa Monsanton GM-tuotteita ranskalaisesta syöpätutkimuksesta huolimatta

      http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=5281

      8. Viljelijät tyytymättömiä oikeuden Monsanto-päätökseen

      Tammikuun lopussa suuri joukko Yhdysvaltain pien- ja luomuviljelijöitä haki ennakkoon syytesuojaa Monsanton patenttihaasteita vastaan siltä varalta, että gm-lajikkeet leviävät heidän pelloilleen tahattomasti. Monsanto on aiemmin haastanut tällaisia viljelijöitä oikeuteen, joten syytesuojaa oli perusteltua hakea. Oikeuden tuomari katsoi kuitenkin 24.2. antamassaan päätöksessä, ettei syytesuojan myöntämiselle ole perusteita. Viljelijät ovat asianajajineen pettyneitä päätökseen ja vienevät asiansa valitustuomioistuimen ratkaistavaksi.

      300 000 pienviljelijää ja asianomistajaa vastaan Monsanto

      http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=2448

      9. Uusi raportti taistelusta geenitekniikkajättiläisiä vastaan

      http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=3528

      10. Kohukirja paljastaa: Näin ruokateollisuus vedättää

      http://www.taloussanomat.fi/markkinointi/2010/10/16/kohukirja-paljastaa-nain-ruokateollisuus-vedattaa/201014362/135

      11. Näin ruokateollisuus huijaa kuluttajaa

      http://www.iltalehti.fi/ruoka/2011111214714107_ru.shtml

      12.

      Tältä näyttää 140 päivää vanha Happy Meal -ateria!

      http://www.iltalehti.fi/ruoka/2010090112280164_ru.shtml

      Taiteilija Sally Davies valokuvasi Happy Meal -ateriaa 140 päivää. Yllätys oli, että ateria ei muuttanut ulkomuotoaan juuri ollenkaan.

      13.

      kannattaa miettiä mitä syö ja mitä ei syö?

      Lisäaineita 6 kg vuodessa

      Lisäaineista puhutaan nykyään paljon, ja lähestulkoon kaikki tietävät niissä piilevän terveysriskin. Tästä huolimatta me ostamme paljon sellaisia tuotteita, jotka ovat pullollaan lisäaineita. Tämä on osittain mukavuuskysymys, joka valitettavasti tuppaa aina kostautumaan. Mukavuudentavoittelu johtaa siihen, että suuri osa ostamistamme elintarvikkeista on teollisesti pitkälle jalostettuja. Teollisesti valmistetut elintarvikkeet sisältävät kuitenkin lähes poikkeuksetta lisäaineita.

      On laskettu, että länsimaissa keskivertokuluttaja saa vuosittain elimistöönsä useita kiloja lisäaineita.

      Aspartaami (E951)

      Keinotekoinen makeutusaine aspartaami (E951) on saanut osakseen runsaasti kritiikkiä, ja syystäkin. Aspartaamin käyttöön on liitetty 92 erilaista oiretta. Elina Hytönen on laatinut aiheesta runsaasti keskustelua herättäneen artikkelin - Aspartaami. Lue ja mieti uudestaan käytätkö enää koskaan light- eli kevyttuotteita. Alla on yksi lukuisista aspartaamin haittoja käsittelevistä videoista.

      Sweet Misery - 52 minute documentary - trailer
      www.youtube.com

      http://www.elinahytonen.fi/2011/02/aspartaami/

      14.

      Uskomattomat kuvat kertovat mitä maailma syö

      Kymmenen kuvaa on otettu ympäri maailmaa, joissa näkyy mitä keskivertoperhe syö viikon aikana. 'Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa': länsimaisen terveydenhuollon kamppaillessa kasvavien kustannusten ja terveysongelmien kanssa - eikä ihme - vertaile ja hämmästele ruokavalioiden eroa!

      http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=3513

      15.

      Punainen Risti: Ylensyöminen tappaa jo useammin kuin nälkä

      http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Punainen Risti Ylensyöminen tappaa jo useammin kuin nälkä/1135269528017

      • ruoka myrkyllistä?

      • madcookk

    • parsakaali2

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1193
    2. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      966
    3. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      860
    4. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      839
    5. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      16
      839
    6. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      4
      824
    7. Mitä teet mies

      Tälleen vappuaattona? Mietityttää, että onkohan sulla joku nainen, jonka kanssa vietät vapun? 😔
      Ikävä
      20
      760
    8. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      751
    9. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      77
      748
    10. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      47
      728
    Aihe