On alkanut kyllästyttämään sama maku kasvispizzassa. Siksipä olisi kiva kuulla minkälaisia täytteitä te muut käytätte. Mitkä maut sopii hyvin yhteen jne.
Mitä täytteitä kasvispizzaan?
9
1666
Vastaukset
- dlf
Mä itse olen mieltynyt kotipizzan "reseptiin"- herkkusieniä, oliiveja, paprikaa. Tuohon kun vielä heittää päälle pari jalapenoa niin nam. Päälle vegaanina tykkään laittaa oluthiivahiutaleita(hyvä korvike juustolle, tulee mehukas pizza).
Vegepizzaan kannattaa tehdä mausteinen tomaattipyree. Sekoittaa sen joukkoon esim. grillausmaustetta, niin nam.
Päälle voi heittää mitä tahansa rehuja, oman maun mukaan. Seuraavat klassikot toimivat hyvin:
sipuli
oliivit
herkkusieni
jalapeno
paprika
ananas
jalapenot
valkosipuli
tomaatti
aurinkokuivattu tomaatti
maissi
tofu(maustettu...)
soijarouhe( -II-) - Asafoetida
Munakoisoa
- leikkaa pitkittäin 1 cm viipaleiksi
- sirottete päälle suolaa ja anna olla 1/2 tuntia
- huuhdo suola pois ja kuivaa viipaleet
- paista oliiviöljyssä vaaleanruskeiksi ja melkein pehmeiksi
(Yleensä munakoisoa ei kannata suolakäsitellä, mutta se vähentää öljyn imeytymistä ja liika öljy ei ole pizzassa hyväksi.)
Pinaattia, mangoldia tai punajuurenlehtiä (tuoretta)
- höyrytä lehdet kevyesti
Artisokkaa
- purkista
Perunaa
- ihan totta - peruna on oikein hyvää pizzassa! Raaka peruna ihan ohuina viipaleina tai keitetty paksumpina.
Sokeriherneitä
- 5 min höyrytys
Parsaa
- tuoretta tai säilöttyä (ihan eri maku, tietysti)
Pestoa
- purkkipesto on ihan OK tässä
Vuohenjuusto tai feta
- korvaavat mozzarellan, mutta siis laitetaan paloina, ei raasteena (oliivi-feta-aurinkokuivattu tomaatti on hyvä yhdistelmä)
Mutta tärkein juttu on tietysti asiallinen sugo eli tomaattikastike: vähintään 2 tuntia keitetty, kokonaisista säilyketomaateista (tai 3 tuntia tuoreista). Sugoa voi keittää niin paljon kuin isoimpaan kattilaan mahtuu ja joko pullottaa säilykkeenä tai pakastaa.
Helppo ohje:
- valkosipulia 1 -2 kynttä / 400g tölkki tomaatteja
- sipuli / 800g tomaatteja
- ruskistetaan kevyesti (hyvin kevyesti - ei saa palaa eikä mustua) oliiviöljyssä (melko runsaassa)
- säilyketomaatteja, liemi siivilöitynä kulhoon
- keitä puoli tuntia, sitten survo
- keitä toinen puoli tuntia, survo uudelleen ja lisää säilöntäliemi
- anna kiehua hiljaisella tulella 1/2 - 2 tuntia, välillä sekoittaen ja tarpeen mukaan vettä lisäten
- jos vaikuttaa liian vetiseltä, lisää tomaattipureeta viimeistään 1/2 tuntia ennen valmistumista
- jos on liian kuivaa tai haluat oikein hyvää, lisää punaviiniä 15 min ennen valmistumista
- samoin 15 minuuttia ennen valmistumista, lisää 1/2 tl vastajauhettua mustapippuria / litra ja suolaa maun mukaan
- kun kaikki on valmista, raasta hiukan muskottipähkinää sekaan
- anna asettua ja jäähtyä puoli tuntia- lisää
Voita käytän runsaasti ja suolaa. Jauheliha antaa myös tuhdin maun.
- Kati
Kiitos teille molemmille. Pitää koittaa noita. Lisääkin ehdotuksia saa laittaa.
- pizzafriikki
valkoisia papuja tomaattikastikkeessa:
sipulia ja tuoretta tomaattia, mozzarellaa,pestoa
aurinkokuivattuja tomaatteja, fetaa
herkkusieniä (purkki), tomaatteja, sipulia, sinihomejuustoa
- löytyi
Löytyi tämmöinen resepti. Normaalisti siis kasvisruoka, mutta erikoistilanteissa voi laittaa mozzarella-juustoa.
http://www.atimes.com/koreas/CI08Dg01.html
"The quintessential pizza starts with dough made of flower, water and yeast, kneaded by hand and left overnight to rise at the right temperature. It takes an expert pizzaiolo to tell when the dough has reached the correct rise. When it has, it is spread by hand in the shape of a pancake and garnished with tomatoes, basil, oil and, if a Margherita, cheese. Never, however, mozzarella cheese made from buffalo milk, but rather fiordilatte, its equivalent made from cow's milk. The oil should be sunflower oil, not olive oil which degrades with heat. Next, the pizza is placed in a wood-burning oven built to the right proportions that will focus the heat, a design that relates more to art than to science. After about five minutes the original pizza is ready." - kirppu
Voi laittaa esim. pizzoihin, piirakoihin, makaronilaatikkoon, lasagneen.
Sekoitetaan Alpron maustamatonta jogurttia ja oluthiivahiutaleita. Myös pelkkä jogurtti toimii. Hyytyy kivasti. Pizzaan laitan jogurttiseoksen yleensä tomaattikastikkeen ja täytteiden väliin, koska siihen se on helpompi levittää kuin täytteiden päälle. - Suola
Niin ja minne te kaikki olette unohtaneet kapriksen (parasta ;)) ja oliivit?
- mim
kun tilaan pizzeriasta otan täytteeksi yleensä sipulia,paprikaa,ananasta ja tietysti juustoa ja tomaattikastiketta..nam!
jos kotona teen laitan yleensä sekaan myös soijarouhetta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Joskus mietin
miten pienestä se olisi ollut kiinni, että et koskaan olisi tullut käymään elämässäni. Jos jokin asia olisi mennyt toisi244716- 883724
Ryöstö hyrynsalmella!
Ketkä ryösti kultasepänliikkeen hyryllä!? 😮 https://yle.fi/a/74-20159313483125- 542667
- 2062621
- 512599
Sukuvikaako ?
Jälleen löytyi vastuulliseen liikennekäyttäytymiseen kasvatettu iisalmelainen nuori mies: Nuori mies kuollut liikenne322400- 1522338
- 311955
Avustettu itsemurha herättää vahvoja tunteita - Laillista Sveitsissä, ei Suomessa
Hilkka Niemi sairastaa harvinaista PLS-sairautta. Hilkan on elettävä loppuelämänsä parantumattoman sairauden kanssa, jok1081539