kaurahiutaleiden pistävä maku

tietämätönnä

Kuka neuvoisi mistä johtuu kaurahiutaleisiin tullut pistävä maku?
On todella kitkerä maku ja jää maistumaan pitkäksi aikaa.
Onko merkki että ovat vanhentuneita vai mistä voisi johtua?
Myllyltä ostettuja,eli eivät marketin kauraa...

Kiitos!

18

6098

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ostettuja, häh

      taitaa olla joku yksityismylläri sitten. Muttei kaura niin erityisen makea ole muutenkaan.
      Minä ostan marketinkauraa ja kyllä sen keittämiseen täytyy vähän maitoakin lorauttaa. Ryynit tarvitsee sen tietyn hauduttamisajan, minä haudutan pikaryynejäkin n. 10-15 minuuttia joka aamu.

      Puurosta tulee pehmeää ja siihen voisilmä ja hienosokeri päälle, juomaksi maitoa. Vatsa tykkää, eikä ole tarvinnut jugurtteja syödä

    • johtuu siitä, että

      niihin on pissattu. Heitä pois!

      • minä edelleen

        Joo,on sitä tullut ennenkin kaurahiutaleita syötyä joten tiedän kyllä miltä maistuvat oikeasti kaurahuitaleet!=D
        Mutta jos noita joku pystyy syömään niin ihmettelen!
        Ei varmasti peitä tuota kitkerää makua vaikka kaataisi bensaa sekaan!=D
        Sama tapahtui kaurajauheelle...Oli kaupasta ostettua se.
        Vanhentumispäivämäärä kyllä sillä jauheella oli jo lähestymässä.
        No,ei voi mitään,mysteeriksi taisi jäädä tuo juttu.
        Kiitos kuitenkin=)


      • kissastuneet,
        minä edelleen kirjoitti:

        Joo,on sitä tullut ennenkin kaurahiutaleita syötyä joten tiedän kyllä miltä maistuvat oikeasti kaurahuitaleet!=D
        Mutta jos noita joku pystyy syömään niin ihmettelen!
        Ei varmasti peitä tuota kitkerää makua vaikka kaataisi bensaa sekaan!=D
        Sama tapahtui kaurajauheelle...Oli kaupasta ostettua se.
        Vanhentumispäivämäärä kyllä sillä jauheella oli jo lähestymässä.
        No,ei voi mitään,mysteeriksi taisi jäädä tuo juttu.
        Kiitos kuitenkin=)

        jolloin ne alkavatkin maistua kissanpissalle, jota en tosin ole koskaan maistanut. Aivan samoin sekaleipä kissastuu kesällä, jos on leikattuna kauan auringonpaisteessa.


      • ikääntynyttä ja
        minä edelleen kirjoitti:

        Joo,on sitä tullut ennenkin kaurahiutaleita syötyä joten tiedän kyllä miltä maistuvat oikeasti kaurahuitaleet!=D
        Mutta jos noita joku pystyy syömään niin ihmettelen!
        Ei varmasti peitä tuota kitkerää makua vaikka kaataisi bensaa sekaan!=D
        Sama tapahtui kaurajauheelle...Oli kaupasta ostettua se.
        Vanhentumispäivämäärä kyllä sillä jauheella oli jo lähestymässä.
        No,ei voi mitään,mysteeriksi taisi jäädä tuo juttu.
        Kiitos kuitenkin=)

        sitä kautta härskiintynyttä. Välittömästi alkaa härskiintyminen jauhamisen jälkeen.

        http://www.myllyposti.fi/


      • Anonyymi
        kissastuneet, kirjoitti:

        jolloin ne alkavatkin maistua kissanpissalle, jota en tosin ole koskaan maistanut. Aivan samoin sekaleipä kissastuu kesällä, jos on leikattuna kauan auringonpaisteessa.

        Olen ihmetellyt kuinka hiutaleet pakataan pahvilaatikkoon ilman pussia.
        Keittiön kaapit ovat lieden yläpuolella. Keittämisen höyryt imeytyvät hiutaleisiin jotka ovat kuin imupaperia. Kaurassa on rasvaista joka härskiintyy kun saa kosteutta.
        Jos päivämäärä on puolessa välissä pakkauksesta alkavat hiutaleet maistumaan vahvasti pahvilta. Hiutaleet pitää säilyttää kuivassa viileässä tilassa jossa ei ole hajuja eikä makuja lähellä. Näin on ollut ikiajoista alkaen. Kaupunkiasunnossa on iso ongelma koska ilma sisältää erilaisia maku ja hajupartikkeleita jotka imeytyvät hiutaleihin ilman kosteuden mukana. Hiutaleet myös härsikiinyvät todella helposti.
        Mummot laittoivat lasipurkkeihin hiutaleet ja ne kulutettiin pikavauhtia pois ja syötiin jotain muuta puuroa. Perunapuuro oli yleinen aamuateria jolloin sai jättää lounaan väliin.


      • Anonyymi
        minä edelleen kirjoitti:

        Joo,on sitä tullut ennenkin kaurahiutaleita syötyä joten tiedän kyllä miltä maistuvat oikeasti kaurahuitaleet!=D
        Mutta jos noita joku pystyy syömään niin ihmettelen!
        Ei varmasti peitä tuota kitkerää makua vaikka kaataisi bensaa sekaan!=D
        Sama tapahtui kaurajauheelle...Oli kaupasta ostettua se.
        Vanhentumispäivämäärä kyllä sillä jauheella oli jo lähestymässä.
        No,ei voi mitään,mysteeriksi taisi jäädä tuo juttu.
        Kiitos kuitenkin=)

        Kauran tiedetään vanhastaan ottavan makua joten olisiko lähellä ollut jokin ainen jonka maku tarttui.


    • Vanhaa kauraa

      Huh huh!
      Juuri heitin tuollaisia suoraan myllyltä ostettuja kaurahiutaleita roskikseen. Maistuivat juuri tuolta kuin yllä kuvattiin, ihan kamalan kitkeriltä. Maistoin kuivia kaurahiutaleita ja yhä on kamala maku suussa, vaikka join mehua päälle. Yäk.

    • Koisi

      Mahdollisesti koisi pesii kaurassa ja pilaa maun. Kokemusta on. Koisi luo rihmaa kaurahiutaleiden sekaan. Karsee maku.

      • upula

    • Käsittelemätöntä

      Kaikissa viljoissa on käsittelemättömänä pistävähkö maku. Pistävä maku laimenee kun vilja kypsytetään. Monet kaupan ryynit ja hiutaleet on esikypsytettyjä ja siksi niiden maku on pehmeämpi verrattuna paikallismyllyjen tuotteisiin.

      • Anonyymi

        Älä trollaa paikallismyllyjä. Ostan hiutaleet paikallisesta myllystä 10 kg kerrallaan eikä taatusti ole sivumakuja.


      • Anonyymi

        Viljoista ei ole luonnostaan pistävää makua se on selviö . Pistävä maku saadaan väärällä käsittelyllä ja säilönnällä.
        Olen vegaani ja viljellen omat viljani joita myös syön käsittelemättömänä.
        Oma mylly on keittiön työtasolla jossa vilja jauhetaan. Mitään sivumakuja ei viljaan ei sisälly.
        Syön puinnin ja muun korjuutyön lomassa kaiken aikaa jyviä jopa kauraa pureskelen ja sylkäsen kuoren pois, sisus on himoittavan maukas kaikissa viljoissa. Olen unohtanut miltä kuivurissa paistetut viljat maistuvat mutta ero luonnon kuivatukseen on makumuisistissani, ja se on todella iso.
        Kertaan vielä korjuutapahtumaa , puimurilla korjattu vilja leikataan ja puidaan valmiina ja on kaiken aikaa maassa kiinni kunnes katkaistaan ja irroitetaan korvesta väkisin mekaanisesti.
        Luonnollisesti vilja kypsyy koressa ollessaan valmiiksi asti jolloin jyvä sisältää kaikki siihen kuuluvat säilöntää ja uuden sadon tuottamiseen tarvittavat ainesosat. Täällöin jyvä on valmis ja säilyy seuraavaan kevääseen asti pilaantumatta.
        Toisin sanoen vilja pitäisi leikata ja nostaa leikattuna kuivumaan ja valmistumaan lopullisesti jolloin jyvä on täysin saanut tarvitsemansa ainekset mukaan lukien auringon antaman annoksen ultraviolettisäteilyä jota ilman ei synny viljaa.
        Kaura on ongelmallinen kasvi koska Suomen kasvukausi ei tahdo millään riittää koska syksyllä sataa lähes joka ikinen päivä ja yöt ovat vesimärkiä. Kaurat puidaan väkisin märältä pellolta , saattavat odottaa kuivurin vapautumista vuorokauden jolloin kaura on jo alkanut pilaantumaan ja muodostanut lämpöä. Tälläista kauraa ei tulisi milloinkaan antaa ravinnoksi millekkään elolliselle olennolle .


    • jumalan_viljaa
    • Anonyymi

      Kuningaskuluttajan testissä selitettiin, että hiutaleiden höyrytys vie rasvan, josta kitkerä jälkimaku johtuu. Eli kun pienet myllyt eivät höyrytä niin hiutaleissa on maku, johon emme ole tottuneet isojen valmistajien, jotka höyryttävät, hiutaleissa.

    • Anonyymi

      Jo se vika on syöjän suussa?

    • Anonyymi

      Muistan myös miltä aina tietyn valmistajan hiutaleet maistuivat. Mutta kaikkiin voi saada "keitetyn" maun. Sitä inhoan ja suosittelen että ainakin kaikki sinkut vain kaataa kiehuvan veden hiutaleiden päälle jotka ovat jo lautasella. Lisää aina vettä jos kaikki imeytynyt. Parinkymmenen minuutin hauduttamisen jälkeen maku on neutraali eikä ole keitetyn makuinen. Tämä tapa pelasti että jatkoin kaurapuuron syöntiä koska muuten en olisi enää voinut.

    • Anonyymi

      Huonot korjuuolot. Kasvusto pilaantuu jo pellolla. Tauteja ja homeita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Upea peppuisella naisella

      Upea peppuisella naisella on upea peppu.
      Ikävä
      102
      6708
    2. Nikkalassa vauhdilla nokka kohti taivasta

      Mitähän Darwin sanoisi näistä 4 suomalaisesta, jotka kävivät Haparandan puolella näyttämässä, kuinka Suomi auto kulkee t
      Tornio ja Haaparanta
      32
      4018
    3. törniöläiset kaaharit haaparannassa

      isäpapan autolla kaahatta 270 km/h metsään https://www.lapinkansa.fi/nsd-kaksi-suomalaista-kuoli-kolarissa-haaparannall/
      Tornio ja Haaparanta
      30
      3445
    4. Sitä saa mitä tilaa Perussuomalaiset!

      https://yle.fi/a/74-20160212 SDP:n kannatus se vain nousee ja Keskusta on kolmantena. Kokoomus saanut pienen osan persu
      Maailman menoa
      383
      1837
    5. Mihin se sysipska hävisi?

      Katso Frida Kahlo elämäkerta ja opi.
      Ikävä
      33
      1428
    6. Upea peppuisella miehellä

      Upea peppuisella miehellä on upea peppu.
      Ikävä
      28
      1367
    7. Eelin, 20, itsemurhakirje - Suomalaisen terveydenhuollon virhe maksoi nuoren elämän

      Yksikin mielenterveysongelmien takia menetetty nuori on liikaa. Masennusta sairastava Eeli Syrjälä, 20, ehti asua ensi
      Maailman menoa
      48
      1141
    8. Anteeksi kulta

      En oo jaksanut pahemmin kirjoitella, kun oo ollut tosi väsynyt. Mut ikävä on mieletön ja haluisin kuiskata korvaasi, hyv
      Ikävä
      11
      1016
    9. Perttu Sirviö laukoo täydestä tuutista - Farmi Suomi -kisaajista kovaa tekstiä "Pari mätää munaa..."

      Ohhoh, Farmilla tunteet alkaa käydä kuumana, kun julkkiksia tippuu jaksosta toiseen! Varo sisältöpaljastuksia: https:
      Tv-sarjat
      11
      950
    10. Tykkään susta todella

      Paljon. Olet ihana ❤️
      Ikävä
      42
      909
    Aihe