Kuka neuvoisi mistä johtuu kaurahiutaleisiin tullut pistävä maku?
On todella kitkerä maku ja jää maistumaan pitkäksi aikaa.
Onko merkki että ovat vanhentuneita vai mistä voisi johtua?
Myllyltä ostettuja,eli eivät marketin kauraa...
Kiitos!
kaurahiutaleiden pistävä maku
16
5686
Vastaukset
- ostettuja, häh
taitaa olla joku yksityismylläri sitten. Muttei kaura niin erityisen makea ole muutenkaan.
Minä ostan marketinkauraa ja kyllä sen keittämiseen täytyy vähän maitoakin lorauttaa. Ryynit tarvitsee sen tietyn hauduttamisajan, minä haudutan pikaryynejäkin n. 10-15 minuuttia joka aamu.
Puurosta tulee pehmeää ja siihen voisilmä ja hienosokeri päälle, juomaksi maitoa. Vatsa tykkää, eikä ole tarvinnut jugurtteja syödä - johtuu siitä, että
niihin on pissattu. Heitä pois!
- minä edelleen
Joo,on sitä tullut ennenkin kaurahiutaleita syötyä joten tiedän kyllä miltä maistuvat oikeasti kaurahuitaleet!=D
Mutta jos noita joku pystyy syömään niin ihmettelen!
Ei varmasti peitä tuota kitkerää makua vaikka kaataisi bensaa sekaan!=D
Sama tapahtui kaurajauheelle...Oli kaupasta ostettua se.
Vanhentumispäivämäärä kyllä sillä jauheella oli jo lähestymässä.
No,ei voi mitään,mysteeriksi taisi jäädä tuo juttu.
Kiitos kuitenkin=) - kissastuneet,
minä edelleen kirjoitti:
Joo,on sitä tullut ennenkin kaurahiutaleita syötyä joten tiedän kyllä miltä maistuvat oikeasti kaurahuitaleet!=D
Mutta jos noita joku pystyy syömään niin ihmettelen!
Ei varmasti peitä tuota kitkerää makua vaikka kaataisi bensaa sekaan!=D
Sama tapahtui kaurajauheelle...Oli kaupasta ostettua se.
Vanhentumispäivämäärä kyllä sillä jauheella oli jo lähestymässä.
No,ei voi mitään,mysteeriksi taisi jäädä tuo juttu.
Kiitos kuitenkin=)jolloin ne alkavatkin maistua kissanpissalle, jota en tosin ole koskaan maistanut. Aivan samoin sekaleipä kissastuu kesällä, jos on leikattuna kauan auringonpaisteessa.
- ikääntynyttä ja
minä edelleen kirjoitti:
Joo,on sitä tullut ennenkin kaurahiutaleita syötyä joten tiedän kyllä miltä maistuvat oikeasti kaurahuitaleet!=D
Mutta jos noita joku pystyy syömään niin ihmettelen!
Ei varmasti peitä tuota kitkerää makua vaikka kaataisi bensaa sekaan!=D
Sama tapahtui kaurajauheelle...Oli kaupasta ostettua se.
Vanhentumispäivämäärä kyllä sillä jauheella oli jo lähestymässä.
No,ei voi mitään,mysteeriksi taisi jäädä tuo juttu.
Kiitos kuitenkin=)sitä kautta härskiintynyttä. Välittömästi alkaa härskiintyminen jauhamisen jälkeen.
http://www.myllyposti.fi/ - Anonyymi
kissastuneet, kirjoitti:
jolloin ne alkavatkin maistua kissanpissalle, jota en tosin ole koskaan maistanut. Aivan samoin sekaleipä kissastuu kesällä, jos on leikattuna kauan auringonpaisteessa.
Olen ihmetellyt kuinka hiutaleet pakataan pahvilaatikkoon ilman pussia.
Keittiön kaapit ovat lieden yläpuolella. Keittämisen höyryt imeytyvät hiutaleisiin jotka ovat kuin imupaperia. Kaurassa on rasvaista joka härskiintyy kun saa kosteutta.
Jos päivämäärä on puolessa välissä pakkauksesta alkavat hiutaleet maistumaan vahvasti pahvilta. Hiutaleet pitää säilyttää kuivassa viileässä tilassa jossa ei ole hajuja eikä makuja lähellä. Näin on ollut ikiajoista alkaen. Kaupunkiasunnossa on iso ongelma koska ilma sisältää erilaisia maku ja hajupartikkeleita jotka imeytyvät hiutaleihin ilman kosteuden mukana. Hiutaleet myös härsikiinyvät todella helposti.
Mummot laittoivat lasipurkkeihin hiutaleet ja ne kulutettiin pikavauhtia pois ja syötiin jotain muuta puuroa. Perunapuuro oli yleinen aamuateria jolloin sai jättää lounaan väliin. - Anonyymi
minä edelleen kirjoitti:
Joo,on sitä tullut ennenkin kaurahiutaleita syötyä joten tiedän kyllä miltä maistuvat oikeasti kaurahuitaleet!=D
Mutta jos noita joku pystyy syömään niin ihmettelen!
Ei varmasti peitä tuota kitkerää makua vaikka kaataisi bensaa sekaan!=D
Sama tapahtui kaurajauheelle...Oli kaupasta ostettua se.
Vanhentumispäivämäärä kyllä sillä jauheella oli jo lähestymässä.
No,ei voi mitään,mysteeriksi taisi jäädä tuo juttu.
Kiitos kuitenkin=)Kauran tiedetään vanhastaan ottavan makua joten olisiko lähellä ollut jokin ainen jonka maku tarttui.
- Vanhaa kauraa
Huh huh!
Juuri heitin tuollaisia suoraan myllyltä ostettuja kaurahiutaleita roskikseen. Maistuivat juuri tuolta kuin yllä kuvattiin, ihan kamalan kitkeriltä. Maistoin kuivia kaurahiutaleita ja yhä on kamala maku suussa, vaikka join mehua päälle. Yäk. - Koisi
Mahdollisesti koisi pesii kaurassa ja pilaa maun. Kokemusta on. Koisi luo rihmaa kaurahiutaleiden sekaan. Karsee maku.
- Käsittelemätöntä
Kaikissa viljoissa on käsittelemättömänä pistävähkö maku. Pistävä maku laimenee kun vilja kypsytetään. Monet kaupan ryynit ja hiutaleet on esikypsytettyjä ja siksi niiden maku on pehmeämpi verrattuna paikallismyllyjen tuotteisiin.
- Anonyymi
Älä trollaa paikallismyllyjä. Ostan hiutaleet paikallisesta myllystä 10 kg kerrallaan eikä taatusti ole sivumakuja.
- Anonyymi
Viljoista ei ole luonnostaan pistävää makua se on selviö . Pistävä maku saadaan väärällä käsittelyllä ja säilönnällä.
Olen vegaani ja viljellen omat viljani joita myös syön käsittelemättömänä.
Oma mylly on keittiön työtasolla jossa vilja jauhetaan. Mitään sivumakuja ei viljaan ei sisälly.
Syön puinnin ja muun korjuutyön lomassa kaiken aikaa jyviä jopa kauraa pureskelen ja sylkäsen kuoren pois, sisus on himoittavan maukas kaikissa viljoissa. Olen unohtanut miltä kuivurissa paistetut viljat maistuvat mutta ero luonnon kuivatukseen on makumuisistissani, ja se on todella iso.
Kertaan vielä korjuutapahtumaa , puimurilla korjattu vilja leikataan ja puidaan valmiina ja on kaiken aikaa maassa kiinni kunnes katkaistaan ja irroitetaan korvesta väkisin mekaanisesti.
Luonnollisesti vilja kypsyy koressa ollessaan valmiiksi asti jolloin jyvä sisältää kaikki siihen kuuluvat säilöntää ja uuden sadon tuottamiseen tarvittavat ainesosat. Täällöin jyvä on valmis ja säilyy seuraavaan kevääseen asti pilaantumatta.
Toisin sanoen vilja pitäisi leikata ja nostaa leikattuna kuivumaan ja valmistumaan lopullisesti jolloin jyvä on täysin saanut tarvitsemansa ainekset mukaan lukien auringon antaman annoksen ultraviolettisäteilyä jota ilman ei synny viljaa.
Kaura on ongelmallinen kasvi koska Suomen kasvukausi ei tahdo millään riittää koska syksyllä sataa lähes joka ikinen päivä ja yöt ovat vesimärkiä. Kaurat puidaan väkisin märältä pellolta , saattavat odottaa kuivurin vapautumista vuorokauden jolloin kaura on jo alkanut pilaantumaan ja muodostanut lämpöä. Tälläista kauraa ei tulisi milloinkaan antaa ravinnoksi millekkään elolliselle olennolle .
- jumalan_viljaa
Tai sitten ylivuotista eli häältyy. Jouhokoisa yks helkkarin epeli kans, http://www.kaislamyymala.fi/liima-ansa-keittio-ja-jauhokoisille.
Kokeilla vois kepeästi pannulla paahtaa, josko maku asettuisi. - Anonyymi
Kuningaskuluttajan testissä selitettiin, että hiutaleiden höyrytys vie rasvan, josta kitkerä jälkimaku johtuu. Eli kun pienet myllyt eivät höyrytä niin hiutaleissa on maku, johon emme ole tottuneet isojen valmistajien, jotka höyryttävät, hiutaleissa.
- Anonyymi
Jo se vika on syöjän suussa?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mihin sinussa haluan koskea
Tilanne, että pääsisin tutustumaan eri kohtiin sinussa, mitä haluaisin kokeilla. Käsiin haluaisin tutustua, hieroa niitä422256Sairaammaksi menee: Musk alkaa sensuroida Zelenskyin viestintää X:ssä
IL: Musk puuttuu Zelenskyin viestintään – X:ään tulossa muutoksia "Elon Musk sanoo korjaavansa X:n, jotta käyttäjät voi2282014- 1111548
Toisen ihmisen sydämellä
leikkiminen on äärettömän moraalitonta. Antaa turhiaa toiveita ja sitten olla kuin mitään ei olisi tapahtunut. Kuinka vo1441281- 1151207
PAM:in mainos, älä mene tänään ruokakauppaan
kannatan kovasti kaupan työntekijöille lisää liksa. MUTTA lakossa on huonoa, nyt kauppiaat näkevät kuinka vähällä henki1381114Oho! Toivo Sukari paljastaa erikoisista iltatoimista Nadja-vaimon kanssa: "Hän aina putsaa mun..."
Oho! Onpa iltatoimet tällä pariskunnalla. Toivo Sukari ja Nadja Sukari menivät naimisiin v. 2019. Lue lisää: https://261099- 741009
- 65963
- 70950