miten

kalakukko lämmitetään

Kuinka kauan ja missä lämpötilassa kokonainen kalakukko lämmitetään uunissa?

29

10041

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ..saa...

      ...vastauksen ihan itsekin eli yhdessä reseptissä luki näin:
      Paista kukkoa 200-225 asteen lämmössä uunissa, kunnes se on saanut väriä.

      Ja täällä koko resepti yhteen kukkoon missä on ihan eri paistolämpötilat ja tyyli.
      http://www.maku.fi/reseptit/resepti/Kalakukko/1657.html

      • Kysyttiin missä

        Lämpötilassa kukko saadaan syöntilämpöiseksi, ei kysytty missä lämmössä se paistetaan, tai miten se tehdään. Googletahan ne tiedot, niin olet taas asiassa mukana.
        Toisaalta, kylmäkin kukko maistuu erinomaiselta kun sipasee siivun päälle voita ja huuhtoo kukon kylmällä maidolla.


      • mitä te aiotte tehdä?
        Kysyttiin missä kirjoitti:

        Lämpötilassa kukko saadaan syöntilämpöiseksi, ei kysytty missä lämmössä se paistetaan, tai miten se tehdään. Googletahan ne tiedot, niin olet taas asiassa mukana.
        Toisaalta, kylmäkin kukko maistuu erinomaiselta kun sipasee siivun päälle voita ja huuhtoo kukon kylmällä maidolla.

        Kalakukkoa ei voi syödä kylmänä, koska voi ei silloin sula siinä eikä sisällä oleva sianlihan rasva sula ja tirise.

        Kysymys on selvästi, miten valmis kokonainen kukko lämmitetään, ettei siitä tule kuiva kuin korppu.


      • Kyllä kalakukkoa
        mitä te aiotte tehdä? kirjoitti:

        Kalakukkoa ei voi syödä kylmänä, koska voi ei silloin sula siinä eikä sisällä oleva sianlihan rasva sula ja tirise.

        Kysymys on selvästi, miten valmis kokonainen kukko lämmitetään, ettei siitä tule kuiva kuin korppu.

        Syödään ja syötiin varmasti enemmän kylmänä kuin lämpimänä.
        Mitenkä luulet ennenvanhaan takaniityillä kukkoa lämmitetyn. Ottivatko leiviuunin mukaan heinähommiin?
        Kukosta voi leikata siivun kuin limpusta ja voidella vielä voilla, on muuten yllättävän maukasta, kokeile tolvana niin tiedät!
        Savolaisten paras keksintö oli ripakukko, nimenomaa
        matka ja eväsruuaksi.


      • siivompaa
        Kyllä kalakukkoa kirjoitti:

        Syödään ja syötiin varmasti enemmän kylmänä kuin lämpimänä.
        Mitenkä luulet ennenvanhaan takaniityillä kukkoa lämmitetyn. Ottivatko leiviuunin mukaan heinähommiin?
        Kukosta voi leikata siivun kuin limpusta ja voidella vielä voilla, on muuten yllättävän maukasta, kokeile tolvana niin tiedät!
        Savolaisten paras keksintö oli ripakukko, nimenomaa
        matka ja eväsruuaksi.

        kieltä täällä ruokapalstalla, moukka!


      • ja vanhat viisat vastaa
        siivompaa kirjoitti:

        kieltä täällä ruokapalstalla, moukka!

        ei KALA-,LANTTU- TAI PERUNAKUKKOA KOSKAAN LÄMMITETTY PAISTON JÄLKEEN,mutta voithan sinä leikkaamasi palan laittaa vaikka mikroon läpiämään.


      • Emättimessä on
        siivompaa kirjoitti:

        kieltä täällä ruokapalstalla, moukka!

        Mielestäsi siivotonta?


      • vanhaan olisi lämmitetty,
        siivompaa kirjoitti:

        kieltä täällä ruokapalstalla, moukka!

        niin ei se tarkoita sitä, etteikö se olisi parempaa lämmitettynä.


      • tosiaan noin?
        ja vanhat viisat vastaa kirjoitti:

        ei KALA-,LANTTU- TAI PERUNAKUKKOA KOSKAAN LÄMMITETTY PAISTON JÄLKEEN,mutta voithan sinä leikkaamasi palan laittaa vaikka mikroon läpiämään.

        Miksi nykysiin myytävissä sitten on mukana lämmitysohje?


      • kuulu
        Emättimessä on kirjoitti:

        Mielestäsi siivotonta?

        ruokapalstalle, ääliö! Vai kuuluuko sinusta?


      • Selvittää sana emätti.
        vanhaan olisi lämmitetty, kirjoitti:

        niin ei se tarkoita sitä, etteikö se olisi parempaa lämmitettynä.

        Kainuun murteessa (Lue Päätalon kirjoja) Riitu-äiti käskee pientä Kalle poikaansa pistelemään kuivaa leivänkyrsää emättiinsä, eikä Riitu taatusti tarkoita kyrsälläkään sitä, mitä sinä ajattelit.
        Suomeksi murteesta selvennettynä, Kallen äiti Riitu komentaa Kallea pistämään leivänpalaa suuhunsa = Emätti. (Emätin emättimeen jne)

        Joten ehkä se sinun suttuisessa mielikuvituksessasi sai eri merkityksen ja mielikuvasi kohteen asetit naisihmisen jalkojen väliin ja siellä sijaitseviin tiettyihin intiimeihin sisäelimiin.

        Murteet ovat kielemme rikkaus, suosikaa niitä!
        Eli maininta soveltunee mitä parhaiten juuri ruokapalstalle, eritoten perinneruokiin, oletko nyt samaa mieltä?


      • oli sitten
        Selvittää sana emätti. kirjoitti:

        Kainuun murteessa (Lue Päätalon kirjoja) Riitu-äiti käskee pientä Kalle poikaansa pistelemään kuivaa leivänkyrsää emättiinsä, eikä Riitu taatusti tarkoita kyrsälläkään sitä, mitä sinä ajattelit.
        Suomeksi murteesta selvennettynä, Kallen äiti Riitu komentaa Kallea pistämään leivänpalaa suuhunsa = Emätti. (Emätin emättimeen jne)

        Joten ehkä se sinun suttuisessa mielikuvituksessasi sai eri merkityksen ja mielikuvasi kohteen asetit naisihmisen jalkojen väliin ja siellä sijaitseviin tiettyihin intiimeihin sisäelimiin.

        Murteet ovat kielemme rikkaus, suosikaa niitä!
        Eli maininta soveltunee mitä parhaiten juuri ruokapalstalle, eritoten perinneruokiin, oletko nyt samaa mieltä?

        melko väärä.

        "Voihan emätin?" oli otsikko, eli sama kuin "Voihan suun?". Mitä järkeä merkityksessä?


      • Katsos kun
        oli sitten kirjoitti:

        melko väärä.

        "Voihan emätin?" oli otsikko, eli sama kuin "Voihan suun?". Mitä järkeä merkityksessä?

        Siihen lipsahti yhden t:n tilalle loppuun ännä.
        Tuo oppineiden kieli tai kielioppi kun ei oo ihan niin hyvin hansikkaassa kuin sinulla. olenpahoillani tuottamastani mielipahasta.
        Onko muuten mielestäsi sana "tunnettuus" parempi kuin vanha sana "tunnettavuus".


      • Lohi K.Ukko
        Katsos kun kirjoitti:

        Siihen lipsahti yhden t:n tilalle loppuun ännä.
        Tuo oppineiden kieli tai kielioppi kun ei oo ihan niin hyvin hansikkaassa kuin sinulla. olenpahoillani tuottamastani mielipahasta.
        Onko muuten mielestäsi sana "tunnettuus" parempi kuin vanha sana "tunnettavuus".

        Urpoa porukkaa tällä palstalla; ei osata lukea ja vastataan kaikkeen muuhun paitsi itse kysymykseen.


      • Kokkonen.
        Lohi K.Ukko kirjoitti:

        Urpoa porukkaa tällä palstalla; ei osata lukea ja vastataan kaikkeen muuhun paitsi itse kysymykseen.

        Kalakukkoa, enempää kuin muitakaan kukkoja ei lämmitetä ja piste!


      • tosiaan noin? kirjoitti:

        Miksi nykysiin myytävissä sitten on mukana lämmitysohje?

        Kun nykynuoret eivät tiedä, ettei sitä lämmitetä ovat laittaneet ne ohjeet siihen. Ei todellakaan lämmitetä.


    • ihmeessä

      se pitäisi lämmittää?

      Olen syntyisin Savosta - kalakukkojen kotimaakunnasta - eikä koskaan ole tullut eteen, että kalakukko olisi valmistamisen jälkeen uudelleen lämmitetty. Kylmänä se syödään.

      • Nykyaika?

        Kuulemma jäätelökin pitää lämmittää ennen syöntiä, ettei nielurisat tulehdu!


    • Savolaisgeeninen

      http://www.herkkuleipomo.fi/fi/tuotteet/kukot/18-lohikukko

      Ja siltä varalta että linkin takainen serveri poistuu niin kopio:

      "Lämmitysohje kokonaisille kukoille (500g ja 800g ) sähköuuneja varten:

      Laita kukko folioineen ylösalaisin kylmään uuniin. Säädä uunin lämpötila 160 asteeseen. Anna kukon lämmitä noin 30 minuuttia, sen jälkeen käännä kukko oikeinpäin ja anna olla uunissa vielä 30 minuuttia. Nauti kukko voin kera!!!!"

      Ai ja kuinka se syödään: Naatinta ohje: http://www.hannapartanen.com/Naatintaohje.pdf - pakollinen kalakukko etiketti tietopläjäys. Ja tuolta voi niitä tilata vaikka lentorahtina...

      Muistini mukaan aikoinaan Savon sukulaisemäntä kertoi kukon olevan matkaeväs metsään eli usein kylmänä syöty mutta henk. koht. tykkään että onhan se nyt aikas paljon parempi lämpimänä...

      • Lämpimänä kukon saa, kun syö heti valmistettuaan sen.


    • Ei-savolaenen

      No onhan täällä nyt varmaan siilinjärven savolaisia, joihin ei tity voi luottaa sekuntiakaan. Jos ostatte kukona kaupasta, niin lämittättekö sen vai ette?

    • AKKA lämmitetään

      ennen käytöönottoa kunnolla ettei tarvitse koko entoota rynkyttää. Kukkopalasen voi lämmittää mikrossa.

    • Kuka tyhmä nyt

      koko kukkoa lämmittää,lämmittä vain sen palasen jonka meinaa syödä.

    • Anonyymi

      MIKROSSA
      1.
      Ota folio pois
      2.
      Laita kukko kannen alle uuniin
      3.
      Lämmitä keskilämmöllä uunissa n. 1 min./100 g
      ---
      Lämmitä 1 kg kukkoa n. 10 min.


      UUNISSA
      1.
      Ota folio pois
      2.
      Lisää pari nokaretta voita tai margariinia kuoren päälle ja kääri kukko kostutettuun voipaperiin
      3
      Lämmitä kukko miedolla
      lämmöllä n. 125° C uunissa
      ---
      Lämmitä 1 kg kukkoa n. 60 min.

    • MIKROSSA

      1.
      Ota folio pois
      2.
      Laita kukko kannen alle uuniin
      3.
      Lämmitä keskilämmöllä uunissa n. 1 min./100 g
      ---
      Lämmitä 1 kg kukkoa n. 10 min.


      UUNISSA

      1.
      Ota folio pois
      2.
      Lisää pari nokaretta voita tai margariinia kuoren päälle ja kääri kukko kostutettuun voipaperiin
      3.
      Lämmitä kukko miedolla lämmöllä n. 125° C uunissa
      ---
      Lämmitä 1 kg kukkoa n. 60 min.

    • MIKROSSA

      1.
      Ota folio pois
      2.
      Laita kukko kannen alle uuniin
      3.
      Lämmitä keskilämmöllä uunissa n. 1 min./100 g
      ---
      Lämmitä 1 kg kukkoa n. 10 min.


      UUNISSA

      1.
      Ota folio pois
      2.
      Lisää pari nokaretta voita tai margariinia kuoren päälle ja kääri kukko kostutettuun voipaperiin
      3.
      Lämmitä kukko miedolla lämmöllä n. 125° C uunissa
      ---
      Lämmitä 1 kg kukkoa n. 60 min.

    • MIKROSSA

      1.
      Ota folio pois
      2.
      Laita kukko kannen alle uuniin
      3.
      Lämmitä keskilämmöllä uunissa n. 1 min./100 g
      ---
      Lämmitä 1 kg kukkoa n. 10 min.


      UUNISSA

      1.
      Ota folio pois
      2.
      Lisää pari nokaretta voita tai margariinia kuoren päälle ja kääri kukko kostutettuun voipaperiin
      3.
      Lämmitä kukko miedolla lämmöllä n. 125° C uunissa
      ---
      Lämmitä 1 kg kukkoa n. 60 min.

    • MIKROSSA

      1.
      Ota folio pois
      2.
      Laita kukko kannen alle uuniin
      3.
      Lämmitä keskilämmöllä uunissa n. 1 min./100 g
      ---
      Lämmitä 1 kg kukkoa n. 10 min.


      UUNISSA

      1.
      Ota folio pois
      2.
      Lisää pari nokaretta voita tai margariinia kuoren päälle ja kääri kukko kostutettuun voipaperiin
      3.
      Lämmitä kukko miedolla lämmöllä n. 125° C uunissa
      ---
      Lämmitä 1 kg kukkoa n. 60 min.

    • MIKROSSA

      1.
      Ota folio pois
      2.
      Laita kukko kannen alle uuniin
      3.
      Lämmitä keskilämmöllä uunissa n. 1 min./100 g
      ---
      Lämmitä 1 kg kukkoa n. 10 min.


      UUNISSA

      1.
      Ota folio pois
      2.
      Lisää pari nokaretta voita tai margariinia kuoren päälle ja kääri kukko kostutettuun voipaperiin
      3.
      Lämmitä kukko miedolla lämmöllä n. 125° C uunissa
      ---
      Lämmitä 1 kg kukkoa n. 60 min.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko varattu minulle?

      Mieheltä kysyn.
      Ikävä
      303
      11669
    2. Mitä ensi viikolla tapahtuu?

      Mitä toivot, että ensi viikolla tapahtuu?
      Ikävä
      144
      7146
    3. Mitä Ajattelit Kun Näit Kaivattusi

      Ensimmäistä Kertaa?
      Ikävä
      104
      5962
    4. Vanhempi mies

      Jos yritän ajatella sinut pois sydämestäni, ikävä ja surullinen kaipuu tulee kaksin verroin kovempana. Olit mun unessa
      Ikävä
      42
      5309
    5. Noloa että kaipasin sinua

      Toivottavasti et tunnistanut itseäsi. Ikävissään sitä on aika typerä.
      Ikävä
      53
      4399
    6. Minne sä aina välillä joudut

      Kun pitää hakemalla hakea sut sieltä ja sitten oot hetken aikaa esillä kunnes taas menet piiloon, en ymmärrä 🤔❤️ Oot ta
      Ikävä
      30
      4289
    7. On niin vaikea olla lähelläsi

      En saa ottaa kädestäsi kiinni, en saa halata. En saa silittää hiuksiasi. Enkä saa sinua koskaan omakseni. ☔ Miehelle na
      Ikävä
      32
      3621
    8. On niin paha olla

      Tarviin jotain jolla turruttaa... Kuka voi auttaa.
      Ikävä
      62
      3618
    9. Pehmeää laskua

      Sinulle. Muutaman kilsan päästä. Mieheltä, joka salaa välittää.
      Ikävä
      83
      3238
    10. Nyt peukut pystyyn

      Nyt kaikki peukut pystyyn, siirtopersu on aikeissa muuttaa Kannuksesta pois. Facebookissa haukkui tänään Kannuksen peru
      Kannus
      22
      3145
    Aihe