filepihvit uunissa

miten mureaksi

Eli tossa koitin tehä possu filepihvejä uunissa ja tuli aika sitkeitä,oli ku ois kumia syöny. Parikertaa oon saanu todella mureita aikaseks,mut oon nauttinu sillon alkomahoolia,eikä yhtään muista missä lämmössä ja kuinka kauan oon niitä uunissa pitäny.nyt tein 150c joku 25 min.pitäskös olla enemmän asteita ja lyhemmän aikaa vai vähemmän asteita ja kauemmin? Neuvoja otetaan vastaan.

14

20800

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ulkofileitä

      ....

    • rasvaisempaa

      Kärsii olla 150 tunninkin helposti

      • aika

        pitkältä ajalta toi tunti,ku on kuitenki kypsää jo jonku 20min kulttua. No pitänee seuraavaks koittaa. Olisko hyvä pitää vuuassa joku kansi päällä tai esim folio? Yleensä ollu purkki kermaa tai tuorejuustoa lisänä vuuassa.


    • nyt vain

      on sellaista styroksia, että ei siitä syömäkelpoista saa. Ongelma on siinä, että kun porsaanliha periaatteessa pitäisi paistaa läpikypsäksi, se samalla kuivuu ja sitkistyy. Naudanfileellä pärjää paremmin, kun sen voi ja kuuluukin jättää sisältä mediumiksi ja ihanan mehukkaaksi.

    • *sande*

      Nopsasti vaan pyöräytät eka pihvit kuumalla
      pannulla voi-öljyseoksessa. Jos mausteita tarviaa niin ripsauta pintaan tässä vaiheessa
      suolaa ja pippuria. Lado pihvit uunivuokaan,
      väleihin voi laittaa vaikka ananasrenkaita.

      Laita koko komeus riittävän isoon paistopussiin
      jonne mahtuu vuokakin, ja paistele uunissa abt
      20-30 minsaa, asteita korkeintaan 170.

      Pitäsi tulla possusta mehevää, ite teen tällä menetelmällä...

      ja hyvän kastikeen saat suurustamalla paistonesteen
      kermalla, sinapilla ja rosmariininilla. Njam.

      • koittaa

        seuraavalla kerralla. Kyllä nuo syyt oon kiinni aina laittanu tossa pannussa ennen ku oon uuniin pistäny. MUt pitää tota paistopussia koittaa seuraavalla kerralla,jos se sit auttais. Oon yllensä laittanu kermat/tuorejuustot vuokaan pihvien kanssa,toimii hyvänä kastikkeena :)
        mut kiitos vinkistä..toi pussi menee kokeiluun viikonloppuna.


    • Paras tulos tulee mielestäni matalalla lämmöllä, pitkällä ajalla ja lämpömittarilla seuraten. Pinnat kiinni öljyn ja voin seoksella, uuni 125-130 astetta, lämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja uunissa kunnes näyttää 75 astetta. Sen jälkeen folion sisään pariksikymmeneksi minuutiksi lepäämään - sisälämpö nousee vielä vähän.

      Voit tietysti kypsentää myös paistopussissa kuten Sande ehdottaa.

      Unohda possunlihan trikiinipelot - ei kai se enää niin aiheellista ole, että sen vuoksi liha tulisi paistaa koppuraksi.

      • menee

        kokeiluun ton sanden paistopussi ehdotuksen jälkeen.
        kiitos vinkistä :) Hieman meinaan epäilyttää et pelkkä paistopussi tekis mureeta..mut se selvii tossa ku oon koittanu..siis se sanden ehdotus 175 asteessa 20-25min


      • enmävaantiedä

        Sisälämpötilan ollessa 75 astetta riittää tappamaan kaikki bakteerit ja trikiinit, joten huoletta voi lihan heittää helttaan.

        Kysymyksenä vain, että miten lihan lämpötila voi nousta uunista otettuna ja vaikka folioon käärittynä - taitaa taas olla tseffien hokumaa.


    • ensin hyvä marinadi ja

      parin päivän päästä 20 min uunissa, jos uunissa laittaisin.
      Vaan en laita, paistan pannulla pari minuuttia molemmilta puolilta.
      Possunfileepihvit ei ole uuniruoka, kokonaisen fileen voisi kuvitella uunissa paistavansa. Vaan en paista. Paistan pihvinä valurautapannulla.

    • BBQ

      Mureuttakaa se liha itse kullekin sopivasti maustetulla viinietikka pohjaisella marinointikastikkeella, niin ei tarvitse syödä kengänpohjaa.

    • Kokkikokki

      3 Min pannua puoleltaan ja ääntä kohden.

      Sitkeä file johtuu AINA liiallisesta kypsentämisestä. Jos mittaria käyttää, pihveiksi leikatuille possun sisäfileelle 55-60 ja ulkofileelle 58-65 oman maun mukaan.

      • kokkikoti

        Ananaksella tai sipulilla kun kuorruttaa kunnolla on hyvä keino, ei kuivu uunissa. Paistopussi jos uunissa laitat ja mieto lämpö, 150-170. Pannulla saa helposti kuivumaan ellei laita kantta päälle ruskistuksen jälkeen. Itse en käytä marinadeja tai marinoituja vaan ihan perusmausteet suola, pippuri ja pannulla tehdessä kermaa paksulti, siihen vähän sinappia.


    • Anonyymi

      Ite aina ruukannu tehä jonku kastikkeen ja eka pannulla pihvit pari minsaa, sitten vuokaan jossa joku kerma tomaatti mauste kastike. Sitte antanu jonku 20-30min uunissa olla. Tälleen ite tehny nii ei oo tullu kuivia ku ne sitä kastiketta imeny ihteesä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Karhuryhmä

      Kellään tarkempaa tietoa miksi ja missä karhuryhmä ollut? Perheväkivaltaa vai huumeperintää kenties taas?
      Jämsä
      37
      3952
    2. Mitä sä pelkäät

      Ettei tää etene?
      Ikävä
      99
      3513
    3. Raisionkaaren koira hyökkäys

      Taas nähtiin että koiriin ei voi luottaa. Eilen illalla vapaana ollut koira hyökkäsi Raisionkaarella kolmen henkilön kim
      Raisio
      110
      3437
    4. Mitä kaikkea sä

      Olisit valmis tekeen mun eteen vielä? Vai oletko mitään?
      Ikävä
      78
      3195
    5. "Mielipide: Äärivasemmiston uhka on otettava vakavasti"

      Demokratia näyttäisi olevan Halla-aholle enemmänkin välttämätön paha kuin tavoiteltava asia. Väkivallan ihannointi ja m
      Maailman menoa
      88
      3184
    6. Tapa jolla kohtelit minua viimeksi miellytti erityisesti

      Osaat huomioida kauniisti ja katsot aina tilanteita yhteisen hyvän kannalta. Sitä arvostan erityisesti.
      Ikävä
      86
      2845
    7. Ei me saada toisiamme

      Ei vaan saada. On vain haaveita ja uunelmia
      Ikävä
      35
      2630
    8. Satuit vain olemaan

      Ensimmäinen joka avasi minussa sen nähdyksi ja rakastetuksi tulemisen puolen. Pitäisi vain muistaa että et ole ainoa. Se
      Ikävä
      47
      2509
    9. Mikä on luonteesi parhain ominaisuus

      ja mikä huonoin?
      Ikävä
      69
      2503
    10. Vieläkö toivot, että kuulisit

      Minusta? Vai suutuitko kun en pystynyt vastaamaan sinulle?
      Ikävä
      92
      2229
    Aihe