filepihvit uunissa

miten mureaksi

Eli tossa koitin tehä possu filepihvejä uunissa ja tuli aika sitkeitä,oli ku ois kumia syöny. Parikertaa oon saanu todella mureita aikaseks,mut oon nauttinu sillon alkomahoolia,eikä yhtään muista missä lämmössä ja kuinka kauan oon niitä uunissa pitäny.nyt tein 150c joku 25 min.pitäskös olla enemmän asteita ja lyhemmän aikaa vai vähemmän asteita ja kauemmin? Neuvoja otetaan vastaan.

14

20894

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ulkofileitä

      ....

    • rasvaisempaa

      Kärsii olla 150 tunninkin helposti

      • aika

        pitkältä ajalta toi tunti,ku on kuitenki kypsää jo jonku 20min kulttua. No pitänee seuraavaks koittaa. Olisko hyvä pitää vuuassa joku kansi päällä tai esim folio? Yleensä ollu purkki kermaa tai tuorejuustoa lisänä vuuassa.


    • nyt vain

      on sellaista styroksia, että ei siitä syömäkelpoista saa. Ongelma on siinä, että kun porsaanliha periaatteessa pitäisi paistaa läpikypsäksi, se samalla kuivuu ja sitkistyy. Naudanfileellä pärjää paremmin, kun sen voi ja kuuluukin jättää sisältä mediumiksi ja ihanan mehukkaaksi.

    • *sande*

      Nopsasti vaan pyöräytät eka pihvit kuumalla
      pannulla voi-öljyseoksessa. Jos mausteita tarviaa niin ripsauta pintaan tässä vaiheessa
      suolaa ja pippuria. Lado pihvit uunivuokaan,
      väleihin voi laittaa vaikka ananasrenkaita.

      Laita koko komeus riittävän isoon paistopussiin
      jonne mahtuu vuokakin, ja paistele uunissa abt
      20-30 minsaa, asteita korkeintaan 170.

      Pitäsi tulla possusta mehevää, ite teen tällä menetelmällä...

      ja hyvän kastikeen saat suurustamalla paistonesteen
      kermalla, sinapilla ja rosmariininilla. Njam.

      • koittaa

        seuraavalla kerralla. Kyllä nuo syyt oon kiinni aina laittanu tossa pannussa ennen ku oon uuniin pistäny. MUt pitää tota paistopussia koittaa seuraavalla kerralla,jos se sit auttais. Oon yllensä laittanu kermat/tuorejuustot vuokaan pihvien kanssa,toimii hyvänä kastikkeena :)
        mut kiitos vinkistä..toi pussi menee kokeiluun viikonloppuna.


    • Paras tulos tulee mielestäni matalalla lämmöllä, pitkällä ajalla ja lämpömittarilla seuraten. Pinnat kiinni öljyn ja voin seoksella, uuni 125-130 astetta, lämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja uunissa kunnes näyttää 75 astetta. Sen jälkeen folion sisään pariksikymmeneksi minuutiksi lepäämään - sisälämpö nousee vielä vähän.

      Voit tietysti kypsentää myös paistopussissa kuten Sande ehdottaa.

      Unohda possunlihan trikiinipelot - ei kai se enää niin aiheellista ole, että sen vuoksi liha tulisi paistaa koppuraksi.

      • menee

        kokeiluun ton sanden paistopussi ehdotuksen jälkeen.
        kiitos vinkistä :) Hieman meinaan epäilyttää et pelkkä paistopussi tekis mureeta..mut se selvii tossa ku oon koittanu..siis se sanden ehdotus 175 asteessa 20-25min


      • enmävaantiedä

        Sisälämpötilan ollessa 75 astetta riittää tappamaan kaikki bakteerit ja trikiinit, joten huoletta voi lihan heittää helttaan.

        Kysymyksenä vain, että miten lihan lämpötila voi nousta uunista otettuna ja vaikka folioon käärittynä - taitaa taas olla tseffien hokumaa.


    • ensin hyvä marinadi ja

      parin päivän päästä 20 min uunissa, jos uunissa laittaisin.
      Vaan en laita, paistan pannulla pari minuuttia molemmilta puolilta.
      Possunfileepihvit ei ole uuniruoka, kokonaisen fileen voisi kuvitella uunissa paistavansa. Vaan en paista. Paistan pihvinä valurautapannulla.

    • BBQ

      Mureuttakaa se liha itse kullekin sopivasti maustetulla viinietikka pohjaisella marinointikastikkeella, niin ei tarvitse syödä kengänpohjaa.

    • Kokkikokki

      3 Min pannua puoleltaan ja ääntä kohden.

      Sitkeä file johtuu AINA liiallisesta kypsentämisestä. Jos mittaria käyttää, pihveiksi leikatuille possun sisäfileelle 55-60 ja ulkofileelle 58-65 oman maun mukaan.

      • kokkikoti

        Ananaksella tai sipulilla kun kuorruttaa kunnolla on hyvä keino, ei kuivu uunissa. Paistopussi jos uunissa laitat ja mieto lämpö, 150-170. Pannulla saa helposti kuivumaan ellei laita kantta päälle ruskistuksen jälkeen. Itse en käytä marinadeja tai marinoituja vaan ihan perusmausteet suola, pippuri ja pannulla tehdessä kermaa paksulti, siihen vähän sinappia.


    • Anonyymi

      Ite aina ruukannu tehä jonku kastikkeen ja eka pannulla pihvit pari minsaa, sitten vuokaan jossa joku kerma tomaatti mauste kastike. Sitte antanu jonku 20-30min uunissa olla. Tälleen ite tehny nii ei oo tullu kuivia ku ne sitä kastiketta imeny ihteesä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin

      Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http
      Maailman menoa
      274
      4694
    2. Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi

      se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?
      Maailman menoa
      134
      3040
    3. Miten löydän sinut

      Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit
      Ikävä
      44
      2867
    4. Miksei Björn Wahlroos jaa rahaa köyhille?

      Esimerkiksi Nordean tiloissa? Vai tuovatko ne köyhät hiekkaa marmorilattioille ja siksi ei pysty mursunviiksi pystyyn k
      Maailman menoa
      29
      2851
    5. Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla

      Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?
      Heinola
      76
      1801
    6. Vaikea tilanne

      Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te
      Ikävä
      106
      1654
    7. Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?

      Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn
      Maailman menoa
      28
      1521
    8. Milloin kaivatullasi

      .. on nimipäivä?
      Ikävä
      60
      1429
    9. Kehtaisitko näyttäytyä

      kaivattusi seurassa?
      Ikävä
      95
      1292
    10. Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!

      Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En
      Maailman menoa
      215
      1180
    Aihe