Iltaa,
Täällä "kokkikolmonen" joka lukuisten työmatkojen aikana Toulouseen "rakastui" ankan rinnasta valmistettuihin ruokiin. Joitain oppinut tekemään itsekin, kun raaka-aineen saatavuus viime vuosina kiitettävästi parantanut.
Mutta, oliskoko SINULLA jakaa muiden ankka-fanien (tai sellaiseksi tulevien) kanssa reseptejä tai linkkejä.
Ilkka
PS. niin, kotioloissa valmistan rinnan "mielikuvittomasti" mutta hyvin ... nopea ruskistus pannulla, vartti uunissa 200 - 225 ja folioon käärittynä vetäytymään maustettuna (ellei jo marinoitu). 15 - 20 minuutin päästä "roseisen lihan" viipalointi lautaselle annokseksi.
Ankkan / hanhen rintaa ... reseptejä?
4
2666
Vastaukset
- Hipa
Ankka ei ainakaan tykkää kovin mutkikkaista valmistustavoista. Oma menetelmäsi on varmasti paras. Kokeile erilaisia kastikkeita. Ankanrinta on sen verran hintavaa, ettei siihen välttämättä heti kyllästy.
Itse olen joskus kokeillut suikalointia ja pitkää haudutusta kastikkeessa. Ei ollut broiskua kummempaa, sanoisin.
Ankanrinnan haaste on saada se samalla roseeksi ja mureaksi.
Hanhi on mulle tuntematon otus.- Ilkka
Kiitos kommentistasi,
Onhan se hintavaakin ... mutta ainakin Stokkalla välillä oivallisia tarjouksia,ei tietenkään arkiruokaa ole.
Periaatteessa olen kyllä tyytyväinen perinteiseen tapaan, mutta ainahan sitä uuttakin ois hyvä kokeilla. Vinkkisi kastikkeista on varmati hyvä, mm. appelsiini pohjainen toimii (maistettu, ei tehty).
Toulousessa (etelä-ranskaa) olen kerran ollut grillijuhlissa joissa ankan rintafile grillattiin avotulella ... toimi, mutta tekijä osasi homman, tuntui olevan "kellosepän tarkkuutta" vaativa ajoitus jottei mennyt yhtään yli.
Haudutus fileelle ... ??? Voisin herkemmin kokeilla sitä ankan jalka-/reisipaloille.
Niin ja siihen eroon ... eri eläimiähän hanhi ja ankka ovat, ankka kasvatetumpi ja kasvaa nopeammin ... hanhessa havaittavissa aavistus riistan makua. Itse liha ja sen käsittely saman kaltaista. Tiedän, että kohta "purjonpurijat" (hyvällä sanottu) hiiltyvät, mutta hanhenmaksa on selvästi ankanmaksaa parempaa ja voikas makuisempaa (saa oivallisen lämpimän salaatin siitä, muuten). Tiedän kyllä miten sitä tuotetaan ... ei luentoa kiitos.
Ilkka *herkkuperse*
PS. Stokkalla oli joku aika sitten hanhea kuusenkerkkä/punkku marinaadissa ... toimi hyvin.
- klj
Tehtiin rouvan kanssa viime viikonloppuna kanssa ankanrintaa ja testasin jostain kuulemaani kastikevinkkiä. Eli, tavallista ruskeaa kastiketta ja loraus juoksevaa hunajaa sekaan. Toimi tosi hienosti.
Muuten olen kanssasi samaa mieltä, että ankan liha on todella upeaa, ehkä parasta kaikista. Harmi vaan, ettei täällä provinssissa saa sitä kuin pakasteena.- Ilkka
Kiitti vinkistä ... hunajan tuoma makeus tosiaan voisi taittaa esim. rosepippuroidun ja perusmarinoidun fileen makua (toki ankka välillä parasta marinoimattomanakin).
Tampereella ankkaa saa silloin tällöin tuoreena (jopa suomalaista hanhea kerran oli tarjolla), mutta ei se pakastekaan huonoa ole.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kanki kovana; ei tiedä pornovideoista mitään
Kaikkosen erityisavustajan asunnossa kuvattiin pornoa. Väittää ettei tiedä asiasta yhtään mitään. https://www.is.fi/po864439Niin voimakkaat tunteet
Että ajattelin hänen olevan se elämän rakkaus. Silmien edessä vikitteli toista ja hyvästelemättä hylkäs niin tyhjyys jäi202827Nainen, sinä viisas ja ymmärtäväinen
sekä hyvällä huumorintajulla varustettu. Kun kaikki muut ovat kaikonneet, vain sinä olet jäljellä. Ellet kestä kirjoituk242694Puhe on halpaa
Katso mitä hän tekee.Teot kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.Uskokaa punaisia lippuja.Hyvää yötä.441886- 251746
- 1271536
- 1521530
Miksi miehet hermostuvat tyhjästä?
Olen tässä viimeisen vuoden sisään pudottanut melko reilusti painoa mikä on sitten saanut useammankin lähipiirin aiemmin1111481Nainen, se on vain karu totuus, että
sinut on luotu synnyttämään ja mies siittämään. Niin on luomakunnassa säädetty ja niin se on. Sinut luotiin heikoksi ja2821419Joko aiheuttamani pettymys
on lieventynyt? Toivottavasti. Uskallan heittää lentosuukon näin etäältä ja nimettömänä 😘.941370