Imetyksestä soseisiin siirtyminen

Bubona

Tyttö täyttää ens viikolla 5kk ja pikkuhiljalleen siis pitäisi alkaa miettimään tuota kiinteiden aloittamista... Tavoitteena kuitenkin se 6kk täysimetystä.

Lusikalla ollaan annettu d-vitamiinit suuhun ja se ainakin onnistuu, ettei mitenkään lusikkaa vierasta. Halu saada suuhun jotain on valtava ja kun me syödään niin tytönkin suu alkaa mussuttamaan (tästä jo aikaisemminkin kysyinkin).

Nyt kauheesti kysymyksiä...

Missä järjestyksessä ja millaisilla määrillä aloitellaan? Kuinka monta kertaa päivässä ja kuinka usein voi lisätä annostusta?
Miten imetyksen kanssa käy, ja mistä tiedän että saa kuitenkin tarpeeksi maitoakin kun tississä ei ole mittaria? Soseet ilmeisesti jos ite tekee kannattaa ohentaa rintamaiolla?
Tarviiko alkaa vettä sitten kiinteiden myötä antamaan, nokkamukista varmaankin (pulloa kun ei huoli enään minkäänlaista enkä haluaisi pullolle enään opettaakkaan)...

Rintamaidonkautta reagoinut vain kananmunalle joten sitä ei siis ainakaan lähetä vielä hetkeen tarjoamaan. Kuinka nopeasti reaktio tulee jos on tullakseen?

Ja tarkoitus olisi jatkaa osittain imetystä vuoden ikään ellei ylikin jos vain maitoa ja kiinnostusta riittää.

Josko näillä nyt alkuun

3

1276

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jeesmama

      Aloitin kaupan maissisoseella ja ohensin sitäkin vielä vedellä tai maidolla, ja lämmitettynä siis. Taisin ensimmäisen päivän aikana syöttää muutaman pikkulusikallisen ja seuraavana päivänä vissiin meni jo puolikas purkki. Ekan viikon ajan meni vaihtelevasti muutamasta lusikallisesta puolikkaasen purkkiin päivässä. Ja maitoa lisäksi niin paljon kun halusi juoda. Yleensä maidon sai ensin, sitten sosetta ja lopuksi taas maitoa. Vettä voi juottaa silloin tällöin, koska se auttaa huuhtelemaan suolistoa ja ehkäisee näin vatsavaivoja. Nälkää vesi ei vie kuin hetkellisesti pois, eli ei vaikuta normaaliin imetykseen. Meillä toimi pullo vedellä, mutta miksei nokkamukikin olisi jo hyvä :)

      Maissia vedettiin vissiin pari viikkoa ja sitten siirryttiin hedelmä- ja marjasoseisiin.Perunaa ei kannata heti aluksi antaa välttämättä ollenkaan, koska se usein tukkii pikkuisten vatsan.

      Riippuu paljon lapsesta, kuinka paljon kerrallaan uskaltaa syöttää sosetta heti aluksi. Meillä tuli todella vähän vatsavaivoja ja siksi määrät olivat heti hieman suurempia, kun lapsi kerran tykästyi soseiden mussuttamiseen. Ehkä ensimmäisen viikon ajan kannattaa antaa vain muutama pikkulusikallinen päivässä.

    • Äiti&Neiti

      Kun tavoitteena on jatkaa imetystä, kannattaa kiinteät aloittaa pikkuhiljaa, rauhallisesti (mitä tietysti yleensäkin pitäisi tehdä), eikä antaa niin paljon kuin "napa vetää". Jotkut vauvat söisivät vaikka kuinka alusta alkaen, mutta se johtaa helposti noidankehään, kun kiinteiden suuren määrän myötä lapsi on vähemmän rinnalla, mikä vähentää maidontuontantoa, jne. ja kohta se "maito vaan loppuu" (paljon näitä tarinoita on tullut luettua ja kuultua...) Äidinmaidon tulisi olla alle vuoden ikäisen pääruokaa, kiinteät on vain siinä lisänä. Eli kun vaan edelleen jatkat imetystä lapsentahtisesti ja tarjoat rauhallisessa tahdissa kiinteitä, niin vauva saa kyllä tarvitsemansa maidonkin :)

      Meillä alettiin tarjoamaan kiinteitä puolivuotiaana suoraan erilaisilla sormiruoilla. Maissinaksut oli ensimmäisenä, sulavat suussa ja pysyy helposti pienen kädessä. Sitten erilaisia keitettyjä kasviksia, parsakaalia, bataattia, ym. Myös pehmeät hedelmät maistuivat hyvin, tarpeeksi mehevät persikat, ym. Vettä oli tilkka tarjolla tavallisesta mukista, jonka reunalta hörppyytettiin, ei siis nokkamukejakaan olla tarvittu. Pullolle on tosiaan turha ruveta opettamaan jos sitä ei tähän astikaan ole tarvittu :)


      Tässä muutamia linkkejä

      http://www.imetys.fi/itu/imetys_ja_muuruoka.pdf

      http://www.babyidea.fi/imetys/ipalsta/kiinteat.html

      http://imetystukilista.net/sivut/index.php?option=com_content&task=category§ionid=9&id=31&Itemid=133

    • Tyttönen25

      Tälläiseltä sivulta vauvalle.vuodatus.net löytyy hyviä vinkkejä kiinteiden ruokien aloittamiseen ja niiden valmistamiseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      116
      9343
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2760
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      154
      2513
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2029
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1776
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1570
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1464
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      8
      1356
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe