Liköörikonvehdit...

chucklet

Tunnustaako kukaan tällä palstalla ihan oikeasti _tykkäävänsä_ liköörikonvehdeista? Ja jos niin miksi ihmeessä???? Kiinnostaa tietää, koska minä en tunne ketään joka niistä oikeasti pitäisi. Joskus niitä vain tarjoillaan kahvipöydässä ja annetaan/saadaan lahjaksi, mutta pistääkö kukaan oikeasti _vapaaehtoisesti_ yksin ollessaan sellaista suuhun??

19

3740

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jaffat

      En minäkään pidä. Mun mielestä alkoholi pilaa suklaan. Mut toi mun mies tykkää kyllä ja syö. Lapsuudessa eräs koulukaveri myös tykkäs. Pari tapausta tunnen siis.

      • suklaahirviö

        Olen ollut huomaavinani - tämä siis omana HENKILÖKOHTAISENA havaintona, väärässäkin voin olla - että liköörikonvehdit ovat vanhemman väen mieleen enemmän kuin nuorten. Poikkeuksia tietysti on, kuten jaffat tuossa mainitsikin.

        Meillä ainakin äitini tykkää liköörikonvehdeista ihan OIKEASTI, hänestä ne ovat parasta suklaata. Appivanhemmatkin tykkäävät. Makuaisti muuten ihmisellä heikkenee. 60-vuotiaalla on noin puolet siitä, mitä 30-vuotiaalla. Tässä yksi selitys sille, miksi nuoren makuun niin väkeväiset ja vahvat liköörikonvehdit maistuvat joillekin vanhemmille.

        Mutta ei ne kyllä mitään ihmisten suursuosikkeja noin yleisesti ottaen tunnu olevan! Itse INHOAN, INHOAN liköörikonvehteja..! Ne ovat suorastaan inhokki numero yksi. Kauhea maku leviää suuhun kun suklaatikuori rikki raksahtaa! Ja maku vielä oikein viipyilee suussa, ettei sen jälkeen oikein mikään maistu miltään pitkään aikaan, koska se viinan maku on vain niin vahva ja polttava!

        On sitä joskus käynyt että olen valmistautumattomana ottanut konvehdin ja sitten onkin paljastunut liköörihirvitykseksi. Tällainen elämys on aina kamala, hirveä. Koska jotenkin sen kestää paremmin, jos tietää etukäteen mitä tulossa on! :(

        Sanon kiitos EI liköörikonvehdeille aina kun se vain suinkin on kohteliaasti mahdollista.. :(

        SUPERPAHOJA OVAT!

        T: suklaahirviö

        ----------------------------------------------
        http://suklaahirvio.blogspot.com
        BLOGI MÄSSYSTÄ, AHDISTUKSESTA, HALUSTA
        TOIPUA, KYVYTTÖMYYDESTÄ TEHDÄ NIIN,
        JOULUNODOTUKSESTA, LAKSATIIVEISTA JA
        O K S E N N U K S E S T A ! ! !
        ----------------------------------------------


    • Tunnen...

      ...montakin ketä niistä tykkää. Minä henkilökohtaisesti pidän Fazerin liköörikonvehdeista (vain joistakin mauista) ja sitten sellasista missä on kermalikööriä tai kirsikkalikööriä sisällä. Äitini pitää niistä myös paljon (aina ostanut hänelle niitä joululahjaksi).

    • Choco-

      ihan hyviä ne on, varsinki markkinoilla myytävät. On fazerinki vastaavat hyviä. Lämmittää kivasti. Enkä oo ku parikymppinen..et tässä tapauksessa ikä ei vaikuta:)

    • qoieqwop

      Pakastimeen tunniksi ja sen jälkeen suuhun, ja voi että kun tuntuu hyvältä!

    • Tykkään kovastikin

      Kuulunkohan minä niihin "vanhempiin ihmisiin", jotka oikeesti pitävät liköörikonvenhtien mausta?!
      Varsinkin ne Fazerin liköörikonvehti-suklaakarkit ovat minusta ihan mielettömän ihania.
      Olen 48-vuotias.

    • Aarteeni likööri

      No minä tykkään. Oletko oikeasti sitä mieltä, että sinun suusi on aina oikeassa makujen suhteen? Minusta esim. vaahtokarkit ovat kammottavaa kakkaa kuten myös sellaiset pahuksen sitkeät kumikarkit, joita nykyään on erilaisissa pusseissa.

      Näin viiskymppisenä huomaa jo olevansa vanha siinä mielessä, että tykkää vaikkapa karkkimaailman menneen todella kurjaan suuntaan. Melkein kaikki uutuudet ovat täyttä roskaa maultaan.

      Kiellettiinkö muuten liköörikonvehdit jossain välissä kun en ole itse törmännyt aikoihin? Sopisi näin EUn aikana yleiseen holhousmentaliteettiin.

    • Makeaa joulua

      Muutaman kerran tuli tehtyä liköörikonvehdeille niin, että tyhjensin koko pakkauksen liköörikonvehdeista liköörit eri astiaan ja ensin söi ne suklaakuoret ja sit erikseen joi sen liköörin.
      Ei niitä kovin montaa liköörikonvehtia pysty syömään yhellä kertaa. ovat senverran makean imeliä, eikä niistä sitä likööriäkään tule niin paljoa, etta halvemmaksi tulee ostaa likööripullo jos alkoholia haluaa nauttia.

      Jos liköörikonvehteja syö niin maistuu paremmalta, kun antaa hitaasti sulaa suussa, kunnes suklaa on sulanut ja sokerikuoten läpi alkaa alkoholi maistumaan.
      Lopulta sokerikuori sulaa ja suuhun levittäytyvä alkoholi lämmittää suun.
      Ihan hyviä ovat, mutta ei niitä montaa pysty kerralla syömään, makeita kun ovat
      Punssi ja rommi on hyän makuisia.

    • Nam

      Minä tykkään liköörikonvehdeista, olen 51-vuotias.

    • hyviä ovat

      Minä tykkään myös liköörikonvehdeistä, olen tykaännyt nuoresta pitäen. Erikseen omassa muovipullossa ja rasiassa myytävät kirsikkaliköörikonvehdit joissa on aito kirsikka sisällä ovat oikein lemppariani. Olen 50-vuotias

    • Konduktööri Masa

      Liköörikonvehdt ovat tosissaan hyvä. Meillä joka joulu on monta rasiaa kyseisiä makeisia, vanhenpani pitävät niistä, ja minä myös. Sisko ei niin perusta, mutta onkin enemmän pehmeiden makujen ystävä. Ikää on siis itsellä vajaan 18 vuotta.

    • Arghh

      Alkoholilla maustetuista makeisista, leivonnaisista ym. pitävät yleensä iästä riippumatta sellaiset ihmiset, joilla on laajat makutottumukset ja ovat matkustelleet maailmalla. Suomessahan on siivottu alkoholi aika kattavasti pois kaikista teollisista tuotteista. Liköörikonvehdit taitavat olla yksi harvoja muistoja ajoilta, jolloin Suomessakin tehtiin ruokaa ja makeisia, joissa oli jotain makujakin.

    • karkkisuu

      Kirsikkaliköörikonvehdit ovat mulle joulunajan kohokohta, aina odotan että ne tulee kauppoihin loka-marraskuussa. Lempi jouluherkkujani ovat nimenomaan kirsikka- ja kermaliköörikonvehdit, en tykkää mistään tavallisista konvehdeista.
      En juo ollenkaan alkoholijoumia koska en pidä alkoholin mausta, mutta jostain syystä karkeissa se maistuu hyvältä :)
      Olen vasta 19 vuotias

    • reecee

      Oi, mäkin tykkään niistä. Ekan kerran maistoin ehkä kymmenenvuotiaana ja heti nappas, nyt olen kuustoista. En edes erityisemmin tykkää tummasta suklaasta, mutta liköörin kanssa se kyllä menee hyvin. Ne kirsikkaliköörikarkit on musta just niitä pussin pahimpia, mutta kyllä nekin paremman puutteessa menee :p

    • DoubleNougat

      On liköörikonvehdit hyviä, mutta oma suosikkini on punssinappi! *slurps*.

      En ole mitenkään kovin vanha (34), mutta tosiaan, ei sitä penskana pystynyt syömään

    • Joku random

      Itekkää en oikeastaan tykkää liköörikonvehdeista mut jos on jo muutenkin kännissä niin ne maistuu itseasiassa aika hyviltä :D

    • full.moon

      Kyllä, ehdottomasti tykkään. Tosin vain punssista (niistä vihreistä), mutta kyllä ne muutkin menee.

      Tykkään paitsi liköörikonvehtien mausta, myös niiden rakenteesta: suklaakuori on päältä ihanan sileä ja pyöreä, sisältä tyydyttävän karhea, sitä on ihana tunnustella kielenpäällä, kuori kokonaisuudessaan nautinnollisen rapsakka ja sisus miellyttävän öljyinen.

      Riittääkö tämä perusteluksi? :)

    • Mr 48

      Minä pidän myös liköörikonvehdeista. Harmi, ettei Panda tee enää konjakkirenkaita.

    • nätit ovat maljassa

      Jotenkin liköörikonvehdit kuuluvat joulun viettoon ja pöytäkoristeeksi. Muutama karkki vuodessa syötynä ne ovat ihan hyviä.

      Isoäidille ne olivat aikoinaan kovin mieluinen joululahja. Isoäiti söi karkin tai pari ennen nukkumaan menoa.

      Joku tuossa kertoi laittavansa liköörikonvehdit pakastimeen. Jos näin tekee, niin ne karkit on syytä syödä suoraan sieltä pakkasesta.

      Kun se sisällä oleva neste jäätyy, niin kuori halkeaa ja nesteet valuu karkista ulos. Kerran olen saanut liköörikarkkeja, joitka oli jäätynyt ja sulannut.... ei mikään hieno makuelämys, vaikka kakarana kelpasi syötäväksi sellaisetkin tahmakarkit.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2001
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1908
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1495
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe