suuresta kalasta ja ajattelin graavata ja paistaa siitä paloja. Mutta se on mielestäni jotenkin kummallisen pehmeää,vaikka näyttää ja tuoksuu raikkaalta.Voiko joku kertoa, onko siinä jotain vikaa? Häntäpääpalanen painaa 2,7 kiloa. Onko sellainen enään syötävää?
Lohentuntijoilta neuvoa?
8
1249
Vastaukset
- kkkkkkkkkkkkkkk
kala lienee "kassilohta" se lihotetaan nopeasti myyntikuntoon ja siksi rakenne on todellakin pehmeää.
Syö pois jos kerran ei haise- On ihan ikioma tulkinta
Varmaan kasvatetuissa possuissakin on pehmeämpi liha kuin villisiassa.
Ei, ei se johdu siitä missä kala on kasvanut tai kasvatettu.
Juuri teurastettu lohi on kimmoisaa, olipa se villiä tai kasvatettua. Teurastamisen jälkeen lihakset alkavat solutasolla hajota, joten kimmoisuus hiljalleen häviää. Kala on silti täysin käyttökelpoista. Solujen hajoaminen kiihtyy, etenkin jos säilytys ei ole riittävän kylmässä.
Kala saattaa joskus olla jopa niin pehmeä, että sen ruodot irtoavat, mutta silti se ei haise pilaantuneelta. Käyttökelpoistakin se vielä on, joskaan en enää graavaisi sellaista kalaa josta ruodot irtoavat kovin helposti.
Keittoon ja paistettavaksi kuitenkin kelvollista.
Graaviin tulisi aina valita mahdollisimman tuore kala, aivan kuten nyt niin muodikkaaseen sushiinkin. - pehmeää !
On ihan ikioma tulkinta kirjoitti:
Varmaan kasvatetuissa possuissakin on pehmeämpi liha kuin villisiassa.
Ei, ei se johdu siitä missä kala on kasvanut tai kasvatettu.
Juuri teurastettu lohi on kimmoisaa, olipa se villiä tai kasvatettua. Teurastamisen jälkeen lihakset alkavat solutasolla hajota, joten kimmoisuus hiljalleen häviää. Kala on silti täysin käyttökelpoista. Solujen hajoaminen kiihtyy, etenkin jos säilytys ei ole riittävän kylmässä.
Kala saattaa joskus olla jopa niin pehmeä, että sen ruodot irtoavat, mutta silti se ei haise pilaantuneelta. Käyttökelpoistakin se vielä on, joskaan en enää graavaisi sellaista kalaa josta ruodot irtoavat kovin helposti.
Keittoon ja paistettavaksi kuitenkin kelvollista.
Graaviin tulisi aina valita mahdollisimman tuore kala, aivan kuten nyt niin muodikkaaseen sushiinkin.Sitä ei voi verrata kalaan, loheen ollenkaan.
Villinä kasvanutta lohta ei ole ollut vuosiin kaupassa myynnissä.
Jos olisi, sen hinta olisi ihan toinen kuin 5-20€ kilo.
Olkoon se Norjanlohta tai Suomenlahdelta, se on allaskasvatettua ja keinoruokittua, broilerilohta siis, mitä kaupoissa myydään.
Vain ihan tuoretta broilerilohta kannattaa graavata, viisi päivää sitten kauppaantuotua ("pyydettyä") lohta ei kannata.
Maku on kärsinyt.
Lämminruokiin se voi kelvata silti. - Länsirannikon toreilla
pehmeää ! kirjoitti:
Sitä ei voi verrata kalaan, loheen ollenkaan.
Villinä kasvanutta lohta ei ole ollut vuosiin kaupassa myynnissä.
Jos olisi, sen hinta olisi ihan toinen kuin 5-20€ kilo.
Olkoon se Norjanlohta tai Suomenlahdelta, se on allaskasvatettua ja keinoruokittua, broilerilohta siis, mitä kaupoissa myydään.
Vain ihan tuoretta broilerilohta kannattaa graavata, viisi päivää sitten kauppaantuotua ("pyydettyä") lohta ei kannata.
Maku on kärsinyt.
Lämminruokiin se voi kelvata silti.On villiä lohta ja taimenta saatavilla aina kun sen kalastaminen on sallittua. Kilohintaa tosin 2-4 euroon enempi kuin erinomaisella norjalaisella lohella. Norjan kasvatettua lohta ei pidä sekoittaa suomen kirjoloheen joka on pelkkää kalan irvikuvaa.
Norjan lohi vaihtelee länsirannikolla 5-9 euroa /kg joskus alle 5 euroakin.
Norjan lohi kelpaa hyvin graavattavaksi tavalliselle syöjälle. - ostin sen lohen ja
Länsirannikon toreilla kirjoitti:
On villiä lohta ja taimenta saatavilla aina kun sen kalastaminen on sallittua. Kilohintaa tosin 2-4 euroon enempi kuin erinomaisella norjalaisella lohella. Norjan kasvatettua lohta ei pidä sekoittaa suomen kirjoloheen joka on pelkkää kalan irvikuvaa.
Norjan lohi vaihtelee länsirannikolla 5-9 euroa /kg joskus alle 5 euroakin.
Norjan lohi kelpaa hyvin graavattavaksi tavalliselle syöjälle.muutaman kuhan ja siian mieheltä, joka hakee kalat Ruotsista (Östersjölax). Ei ollut halpoja kaloja, 341 € yhteensä. Sen lohen läpi voi tosiaan pistää sormet ja noukkia ruodot pois.-Täytyy vissiin kokeilla naapurin kissalla, jos se sitä syö. Ennen, kun oli oma kissa, saattoi rauhassa syödä kalaa, minkä kolli oli hyväksynyt. Kiitos neuvoista kuitenkin.
- fisherwoman
ostin sen lohen ja kirjoitti:
muutaman kuhan ja siian mieheltä, joka hakee kalat Ruotsista (Östersjölax). Ei ollut halpoja kaloja, 341 € yhteensä. Sen lohen läpi voi tosiaan pistää sormet ja noukkia ruodot pois.-Täytyy vissiin kokeilla naapurin kissalla, jos se sitä syö. Ennen, kun oli oma kissa, saattoi rauhassa syödä kalaa, minkä kolli oli hyväksynyt. Kiitos neuvoista kuitenkin.
Meillä ei kissat(4 kpl)koske loheen ollenkaan,eli ei kannattane pitää mittarina sitä.Eikä sen puoleen silakkakaan kelpaa kunnolla,hauki ja ahven-tai kuhafilee on parasta,heh.Asun paikkakunnalla,jossa viljellään lohta.Lohi on välillä tuoreudesta huolimatta hyvinkin pehmeää,olisko ruokinnassa ja lämpötiloissa jotain(syyspuolella rasvaisempaa talven varalle).Graavaus kuitenkin kiinteyttää aika paljon,varsinkin ilman sokeria.Toivottavasti onnistut kalojesi laitossa.
- Täytyy kokeilla
fisherwoman kirjoitti:
Meillä ei kissat(4 kpl)koske loheen ollenkaan,eli ei kannattane pitää mittarina sitä.Eikä sen puoleen silakkakaan kelpaa kunnolla,hauki ja ahven-tai kuhafilee on parasta,heh.Asun paikkakunnalla,jossa viljellään lohta.Lohi on välillä tuoreudesta huolimatta hyvinkin pehmeää,olisko ruokinnassa ja lämpötiloissa jotain(syyspuolella rasvaisempaa talven varalle).Graavaus kuitenkin kiinteyttää aika paljon,varsinkin ilman sokeria.Toivottavasti onnistut kalojesi laitossa.
ennen joulua, ettei sentään mene jouluruoat pilalle.
- Anonyymi
pehmeää ! kirjoitti:
Sitä ei voi verrata kalaan, loheen ollenkaan.
Villinä kasvanutta lohta ei ole ollut vuosiin kaupassa myynnissä.
Jos olisi, sen hinta olisi ihan toinen kuin 5-20€ kilo.
Olkoon se Norjanlohta tai Suomenlahdelta, se on allaskasvatettua ja keinoruokittua, broilerilohta siis, mitä kaupoissa myydään.
Vain ihan tuoretta broilerilohta kannattaa graavata, viisi päivää sitten kauppaantuotua ("pyydettyä") lohta ei kannata.
Maku on kärsinyt.
Lämminruokiin se voi kelvata silti.Mulla on joskus ollut kanssa pehmeä lohi,mutta ei tuoksunut pilaantuneelle.kun savustin sen oli ihan hyvää ja rakenne jotakuinkin sama kuin ihan tuoreena napakkana savustettu.eli savustamiseen käy.olen myös joskus graavannut sellaisen.mutta ei ollut niin hyvää kuin täysin tuore.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1132943Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen232369Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631082006- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711368Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2511057- 711044
- 801044