Lohentuntijoilta neuvoa?

Ostin palan lohta,

suuresta kalasta ja ajattelin graavata ja paistaa siitä paloja. Mutta se on mielestäni jotenkin kummallisen pehmeää,vaikka näyttää ja tuoksuu raikkaalta.Voiko joku kertoa, onko siinä jotain vikaa? Häntäpääpalanen painaa 2,7 kiloa. Onko sellainen enään syötävää?

8

1482

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kkkkkkkkkkkkkkk

      kala lienee "kassilohta" se lihotetaan nopeasti myyntikuntoon ja siksi rakenne on todellakin pehmeää.

      Syö pois jos kerran ei haise

      • On ihan ikioma tulkinta

        Varmaan kasvatetuissa possuissakin on pehmeämpi liha kuin villisiassa.
        Ei, ei se johdu siitä missä kala on kasvanut tai kasvatettu.
        Juuri teurastettu lohi on kimmoisaa, olipa se villiä tai kasvatettua. Teurastamisen jälkeen lihakset alkavat solutasolla hajota, joten kimmoisuus hiljalleen häviää. Kala on silti täysin käyttökelpoista. Solujen hajoaminen kiihtyy, etenkin jos säilytys ei ole riittävän kylmässä.
        Kala saattaa joskus olla jopa niin pehmeä, että sen ruodot irtoavat, mutta silti se ei haise pilaantuneelta. Käyttökelpoistakin se vielä on, joskaan en enää graavaisi sellaista kalaa josta ruodot irtoavat kovin helposti.
        Keittoon ja paistettavaksi kuitenkin kelvollista.
        Graaviin tulisi aina valita mahdollisimman tuore kala, aivan kuten nyt niin muodikkaaseen sushiinkin.


      • pehmeää !
        On ihan ikioma tulkinta kirjoitti:

        Varmaan kasvatetuissa possuissakin on pehmeämpi liha kuin villisiassa.
        Ei, ei se johdu siitä missä kala on kasvanut tai kasvatettu.
        Juuri teurastettu lohi on kimmoisaa, olipa se villiä tai kasvatettua. Teurastamisen jälkeen lihakset alkavat solutasolla hajota, joten kimmoisuus hiljalleen häviää. Kala on silti täysin käyttökelpoista. Solujen hajoaminen kiihtyy, etenkin jos säilytys ei ole riittävän kylmässä.
        Kala saattaa joskus olla jopa niin pehmeä, että sen ruodot irtoavat, mutta silti se ei haise pilaantuneelta. Käyttökelpoistakin se vielä on, joskaan en enää graavaisi sellaista kalaa josta ruodot irtoavat kovin helposti.
        Keittoon ja paistettavaksi kuitenkin kelvollista.
        Graaviin tulisi aina valita mahdollisimman tuore kala, aivan kuten nyt niin muodikkaaseen sushiinkin.

        Sitä ei voi verrata kalaan, loheen ollenkaan.
        Villinä kasvanutta lohta ei ole ollut vuosiin kaupassa myynnissä.
        Jos olisi, sen hinta olisi ihan toinen kuin 5-20€ kilo.
        Olkoon se Norjanlohta tai Suomenlahdelta, se on allaskasvatettua ja keinoruokittua, broilerilohta siis, mitä kaupoissa myydään.

        Vain ihan tuoretta broilerilohta kannattaa graavata, viisi päivää sitten kauppaantuotua ("pyydettyä") lohta ei kannata.
        Maku on kärsinyt.
        Lämminruokiin se voi kelvata silti.


      • Länsirannikon toreilla
        pehmeää ! kirjoitti:

        Sitä ei voi verrata kalaan, loheen ollenkaan.
        Villinä kasvanutta lohta ei ole ollut vuosiin kaupassa myynnissä.
        Jos olisi, sen hinta olisi ihan toinen kuin 5-20€ kilo.
        Olkoon se Norjanlohta tai Suomenlahdelta, se on allaskasvatettua ja keinoruokittua, broilerilohta siis, mitä kaupoissa myydään.

        Vain ihan tuoretta broilerilohta kannattaa graavata, viisi päivää sitten kauppaantuotua ("pyydettyä") lohta ei kannata.
        Maku on kärsinyt.
        Lämminruokiin se voi kelvata silti.

        On villiä lohta ja taimenta saatavilla aina kun sen kalastaminen on sallittua. Kilohintaa tosin 2-4 euroon enempi kuin erinomaisella norjalaisella lohella. Norjan kasvatettua lohta ei pidä sekoittaa suomen kirjoloheen joka on pelkkää kalan irvikuvaa.
        Norjan lohi vaihtelee länsirannikolla 5-9 euroa /kg joskus alle 5 euroakin.
        Norjan lohi kelpaa hyvin graavattavaksi tavalliselle syöjälle.


      • ostin sen lohen ja
        Länsirannikon toreilla kirjoitti:

        On villiä lohta ja taimenta saatavilla aina kun sen kalastaminen on sallittua. Kilohintaa tosin 2-4 euroon enempi kuin erinomaisella norjalaisella lohella. Norjan kasvatettua lohta ei pidä sekoittaa suomen kirjoloheen joka on pelkkää kalan irvikuvaa.
        Norjan lohi vaihtelee länsirannikolla 5-9 euroa /kg joskus alle 5 euroakin.
        Norjan lohi kelpaa hyvin graavattavaksi tavalliselle syöjälle.

        muutaman kuhan ja siian mieheltä, joka hakee kalat Ruotsista (Östersjölax). Ei ollut halpoja kaloja, 341 € yhteensä. Sen lohen läpi voi tosiaan pistää sormet ja noukkia ruodot pois.-Täytyy vissiin kokeilla naapurin kissalla, jos se sitä syö. Ennen, kun oli oma kissa, saattoi rauhassa syödä kalaa, minkä kolli oli hyväksynyt. Kiitos neuvoista kuitenkin.


      • fisherwoman
        ostin sen lohen ja kirjoitti:

        muutaman kuhan ja siian mieheltä, joka hakee kalat Ruotsista (Östersjölax). Ei ollut halpoja kaloja, 341 € yhteensä. Sen lohen läpi voi tosiaan pistää sormet ja noukkia ruodot pois.-Täytyy vissiin kokeilla naapurin kissalla, jos se sitä syö. Ennen, kun oli oma kissa, saattoi rauhassa syödä kalaa, minkä kolli oli hyväksynyt. Kiitos neuvoista kuitenkin.

        Meillä ei kissat(4 kpl)koske loheen ollenkaan,eli ei kannattane pitää mittarina sitä.Eikä sen puoleen silakkakaan kelpaa kunnolla,hauki ja ahven-tai kuhafilee on parasta,heh.Asun paikkakunnalla,jossa viljellään lohta.Lohi on välillä tuoreudesta huolimatta hyvinkin pehmeää,olisko ruokinnassa ja lämpötiloissa jotain(syyspuolella rasvaisempaa talven varalle).Graavaus kuitenkin kiinteyttää aika paljon,varsinkin ilman sokeria.Toivottavasti onnistut kalojesi laitossa.


      • Täytyy kokeilla
        fisherwoman kirjoitti:

        Meillä ei kissat(4 kpl)koske loheen ollenkaan,eli ei kannattane pitää mittarina sitä.Eikä sen puoleen silakkakaan kelpaa kunnolla,hauki ja ahven-tai kuhafilee on parasta,heh.Asun paikkakunnalla,jossa viljellään lohta.Lohi on välillä tuoreudesta huolimatta hyvinkin pehmeää,olisko ruokinnassa ja lämpötiloissa jotain(syyspuolella rasvaisempaa talven varalle).Graavaus kuitenkin kiinteyttää aika paljon,varsinkin ilman sokeria.Toivottavasti onnistut kalojesi laitossa.

        ennen joulua, ettei sentään mene jouluruoat pilalle.


      • Anonyymi
        pehmeää ! kirjoitti:

        Sitä ei voi verrata kalaan, loheen ollenkaan.
        Villinä kasvanutta lohta ei ole ollut vuosiin kaupassa myynnissä.
        Jos olisi, sen hinta olisi ihan toinen kuin 5-20€ kilo.
        Olkoon se Norjanlohta tai Suomenlahdelta, se on allaskasvatettua ja keinoruokittua, broilerilohta siis, mitä kaupoissa myydään.

        Vain ihan tuoretta broilerilohta kannattaa graavata, viisi päivää sitten kauppaantuotua ("pyydettyä") lohta ei kannata.
        Maku on kärsinyt.
        Lämminruokiin se voi kelvata silti.

        Mulla on joskus ollut kanssa pehmeä lohi,mutta ei tuoksunut pilaantuneelle.kun savustin sen oli ihan hyvää ja rakenne jotakuinkin sama kuin ihan tuoreena napakkana savustettu.eli savustamiseen käy.olen myös joskus graavannut sellaisen.mutta ei ollut niin hyvää kuin täysin tuore.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Rakastatko?

      Ala kertomaan se ja heti
      Ikävä
      71
      3115
    2. Mikä haluat olla kaivatullesi?

      1. Kaveri 2. Ystävä 3. Panokaveri 4.puoliso 5 jokin muu
      Ikävä
      92
      2885
    3. Kosiako meinasit?

      Voi sua rakas ❤️
      Ikävä
      51
      2115
    4. Mietin että

      Onko tästä enää paluuta entiseen? Ainut asia joka päiviini toi taannoin iloa, oli meidän yhteinen hassuttelu ja huumorin
      Ikävä
      20
      1575
    5. Oot ilkee paha noita

      Paha babushka Luulitko etten tienny
      Ikävä
      15
      1349
    6. Nyt rupeaa löytymään talonmiestä ja muuta sankaria hallipaloon

      Kyllä on naurettavia juttuja tuossa paikallislehdessä, että saa tosiaan nauraa niille..
      Vimpeli
      5
      1338
    7. Aaamu on täällä taas!

      Hyvää ja rauhallista työpäivää rakkauteni. Kunpa vaan hymyilisit enemmän. Toivon, että joku kaunis päivä kanssani et vaa
      Ikävä
      13
      1301
    8. Sytyttikö hallin lapsi vai joku mielipuoli

      Onko tietoa? Toivon jälkimmäistä
      Vimpeli
      18
      1280
    9. Tajusin vaan...

      Että olen pelkkä kroonistunut mielisairas. Olen sairauspäissäni luullut itsestäni liikaa. Luulin, että olen vain korkein
      Ikävä
      13
      1273
    10. Noin ulkonäkö-jutut ei multa

      Nainen, koskaan en ole kirjoittanut siitä mitään ilkeää. Ei kuulu tapoihin
      Ikävä
      24
      1232
    Aihe