Lohentuntijoilta neuvoa?

Ostin palan lohta,

suuresta kalasta ja ajattelin graavata ja paistaa siitä paloja. Mutta se on mielestäni jotenkin kummallisen pehmeää,vaikka näyttää ja tuoksuu raikkaalta.Voiko joku kertoa, onko siinä jotain vikaa? Häntäpääpalanen painaa 2,7 kiloa. Onko sellainen enään syötävää?

8

1441

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kkkkkkkkkkkkkkk

      kala lienee "kassilohta" se lihotetaan nopeasti myyntikuntoon ja siksi rakenne on todellakin pehmeää.

      Syö pois jos kerran ei haise

      • On ihan ikioma tulkinta

        Varmaan kasvatetuissa possuissakin on pehmeämpi liha kuin villisiassa.
        Ei, ei se johdu siitä missä kala on kasvanut tai kasvatettu.
        Juuri teurastettu lohi on kimmoisaa, olipa se villiä tai kasvatettua. Teurastamisen jälkeen lihakset alkavat solutasolla hajota, joten kimmoisuus hiljalleen häviää. Kala on silti täysin käyttökelpoista. Solujen hajoaminen kiihtyy, etenkin jos säilytys ei ole riittävän kylmässä.
        Kala saattaa joskus olla jopa niin pehmeä, että sen ruodot irtoavat, mutta silti se ei haise pilaantuneelta. Käyttökelpoistakin se vielä on, joskaan en enää graavaisi sellaista kalaa josta ruodot irtoavat kovin helposti.
        Keittoon ja paistettavaksi kuitenkin kelvollista.
        Graaviin tulisi aina valita mahdollisimman tuore kala, aivan kuten nyt niin muodikkaaseen sushiinkin.


      • pehmeää !
        On ihan ikioma tulkinta kirjoitti:

        Varmaan kasvatetuissa possuissakin on pehmeämpi liha kuin villisiassa.
        Ei, ei se johdu siitä missä kala on kasvanut tai kasvatettu.
        Juuri teurastettu lohi on kimmoisaa, olipa se villiä tai kasvatettua. Teurastamisen jälkeen lihakset alkavat solutasolla hajota, joten kimmoisuus hiljalleen häviää. Kala on silti täysin käyttökelpoista. Solujen hajoaminen kiihtyy, etenkin jos säilytys ei ole riittävän kylmässä.
        Kala saattaa joskus olla jopa niin pehmeä, että sen ruodot irtoavat, mutta silti se ei haise pilaantuneelta. Käyttökelpoistakin se vielä on, joskaan en enää graavaisi sellaista kalaa josta ruodot irtoavat kovin helposti.
        Keittoon ja paistettavaksi kuitenkin kelvollista.
        Graaviin tulisi aina valita mahdollisimman tuore kala, aivan kuten nyt niin muodikkaaseen sushiinkin.

        Sitä ei voi verrata kalaan, loheen ollenkaan.
        Villinä kasvanutta lohta ei ole ollut vuosiin kaupassa myynnissä.
        Jos olisi, sen hinta olisi ihan toinen kuin 5-20€ kilo.
        Olkoon se Norjanlohta tai Suomenlahdelta, se on allaskasvatettua ja keinoruokittua, broilerilohta siis, mitä kaupoissa myydään.

        Vain ihan tuoretta broilerilohta kannattaa graavata, viisi päivää sitten kauppaantuotua ("pyydettyä") lohta ei kannata.
        Maku on kärsinyt.
        Lämminruokiin se voi kelvata silti.


      • Länsirannikon toreilla
        pehmeää ! kirjoitti:

        Sitä ei voi verrata kalaan, loheen ollenkaan.
        Villinä kasvanutta lohta ei ole ollut vuosiin kaupassa myynnissä.
        Jos olisi, sen hinta olisi ihan toinen kuin 5-20€ kilo.
        Olkoon se Norjanlohta tai Suomenlahdelta, se on allaskasvatettua ja keinoruokittua, broilerilohta siis, mitä kaupoissa myydään.

        Vain ihan tuoretta broilerilohta kannattaa graavata, viisi päivää sitten kauppaantuotua ("pyydettyä") lohta ei kannata.
        Maku on kärsinyt.
        Lämminruokiin se voi kelvata silti.

        On villiä lohta ja taimenta saatavilla aina kun sen kalastaminen on sallittua. Kilohintaa tosin 2-4 euroon enempi kuin erinomaisella norjalaisella lohella. Norjan kasvatettua lohta ei pidä sekoittaa suomen kirjoloheen joka on pelkkää kalan irvikuvaa.
        Norjan lohi vaihtelee länsirannikolla 5-9 euroa /kg joskus alle 5 euroakin.
        Norjan lohi kelpaa hyvin graavattavaksi tavalliselle syöjälle.


      • ostin sen lohen ja
        Länsirannikon toreilla kirjoitti:

        On villiä lohta ja taimenta saatavilla aina kun sen kalastaminen on sallittua. Kilohintaa tosin 2-4 euroon enempi kuin erinomaisella norjalaisella lohella. Norjan kasvatettua lohta ei pidä sekoittaa suomen kirjoloheen joka on pelkkää kalan irvikuvaa.
        Norjan lohi vaihtelee länsirannikolla 5-9 euroa /kg joskus alle 5 euroakin.
        Norjan lohi kelpaa hyvin graavattavaksi tavalliselle syöjälle.

        muutaman kuhan ja siian mieheltä, joka hakee kalat Ruotsista (Östersjölax). Ei ollut halpoja kaloja, 341 € yhteensä. Sen lohen läpi voi tosiaan pistää sormet ja noukkia ruodot pois.-Täytyy vissiin kokeilla naapurin kissalla, jos se sitä syö. Ennen, kun oli oma kissa, saattoi rauhassa syödä kalaa, minkä kolli oli hyväksynyt. Kiitos neuvoista kuitenkin.


      • fisherwoman
        ostin sen lohen ja kirjoitti:

        muutaman kuhan ja siian mieheltä, joka hakee kalat Ruotsista (Östersjölax). Ei ollut halpoja kaloja, 341 € yhteensä. Sen lohen läpi voi tosiaan pistää sormet ja noukkia ruodot pois.-Täytyy vissiin kokeilla naapurin kissalla, jos se sitä syö. Ennen, kun oli oma kissa, saattoi rauhassa syödä kalaa, minkä kolli oli hyväksynyt. Kiitos neuvoista kuitenkin.

        Meillä ei kissat(4 kpl)koske loheen ollenkaan,eli ei kannattane pitää mittarina sitä.Eikä sen puoleen silakkakaan kelpaa kunnolla,hauki ja ahven-tai kuhafilee on parasta,heh.Asun paikkakunnalla,jossa viljellään lohta.Lohi on välillä tuoreudesta huolimatta hyvinkin pehmeää,olisko ruokinnassa ja lämpötiloissa jotain(syyspuolella rasvaisempaa talven varalle).Graavaus kuitenkin kiinteyttää aika paljon,varsinkin ilman sokeria.Toivottavasti onnistut kalojesi laitossa.


      • Täytyy kokeilla
        fisherwoman kirjoitti:

        Meillä ei kissat(4 kpl)koske loheen ollenkaan,eli ei kannattane pitää mittarina sitä.Eikä sen puoleen silakkakaan kelpaa kunnolla,hauki ja ahven-tai kuhafilee on parasta,heh.Asun paikkakunnalla,jossa viljellään lohta.Lohi on välillä tuoreudesta huolimatta hyvinkin pehmeää,olisko ruokinnassa ja lämpötiloissa jotain(syyspuolella rasvaisempaa talven varalle).Graavaus kuitenkin kiinteyttää aika paljon,varsinkin ilman sokeria.Toivottavasti onnistut kalojesi laitossa.

        ennen joulua, ettei sentään mene jouluruoat pilalle.


      • Anonyymi
        pehmeää ! kirjoitti:

        Sitä ei voi verrata kalaan, loheen ollenkaan.
        Villinä kasvanutta lohta ei ole ollut vuosiin kaupassa myynnissä.
        Jos olisi, sen hinta olisi ihan toinen kuin 5-20€ kilo.
        Olkoon se Norjanlohta tai Suomenlahdelta, se on allaskasvatettua ja keinoruokittua, broilerilohta siis, mitä kaupoissa myydään.

        Vain ihan tuoretta broilerilohta kannattaa graavata, viisi päivää sitten kauppaantuotua ("pyydettyä") lohta ei kannata.
        Maku on kärsinyt.
        Lämminruokiin se voi kelvata silti.

        Mulla on joskus ollut kanssa pehmeä lohi,mutta ei tuoksunut pilaantuneelle.kun savustin sen oli ihan hyvää ja rakenne jotakuinkin sama kuin ihan tuoreena napakkana savustettu.eli savustamiseen käy.olen myös joskus graavannut sellaisen.mutta ei ollut niin hyvää kuin täysin tuore.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Työsuhdepyörän veroetu poistuu

      Hallituksen veropoliittisen Riihen uutisia: Mitä ilmeisimmin 1.1.2026 alkaen työsuhdepyörän kuukausiveloitus maksetaan
      Pyöräily
      264
      7688
    2. Fuengirola.fi: Danny avautuu yllättäen ex-rakas Erika Vikmanista: "Sanoisin, että hän on..."

      Danny matkasi Aurinkorannikolle Helmi Loukasmäen kanssa. Musiikkineuvoksella on silmää naiskauneudelle ja hänen ex-raka
      Kotimaiset julkkisjuorut
      45
      1736
    3. Pakko tulla tänne

      jälleen kertomaan kuinka mahtava ja ihmeellinen sekä parhaalla tavalla hämmentävä nainen olet. En ikinä tule kyllästymää
      Ikävä
      45
      1465
    4. Työhuonevähennys poistuu etätyöntekijöiltä

      Hyvä. Vituttaa muutenkin etätyöntekijät. Ei se tietokoneen naputtelu mitään työtä ole.
      Maailman menoa
      154
      1230
    5. Hävettää muuttaa Haapavedelle.

      Joudun töiden vuoksi muuttamaan Haapavedelle, kun työpaikkani siirtyi sinne. Nyt olen joutunut pakkaamaan kamoja toisaal
      Haapavesi
      59
      1159
    6. Katseestasi näin

      Silmissäsi syttyi hiljainen tuli, Se ei polttanut, vaan muistutti, että olin ennenkin elänyt sinun rinnallasi, jossain a
      Ikävä
      62
      947
    7. Tietenkin täällä

      Kunnan kyseenalainen maine kasvaa taas , joku huijannut monen vuoden ajan peltotukia vilpillisin keinoin.
      Suomussalmi
      16
      942
    8. Yksi kysymys

      Yksi kysymys, minkä kysyisit kaivatultasi. Mikä se olisi?
      Ikävä
      75
      941
    9. Toinen kuva mikä susta on jäänyt on

      tietynlainen saamattomuus ja laiskuus. Sellaineen narsistinen laiskanpuoleisuus. Palvelkaa ja tehkää.
      Ikävä
      38
      902
    10. Jäähalli myynnissä!

      Pitihän se arvata kun tuonne se piti rakentaa väkisin.
      Äänekoski
      44
      861
    Aihe

    Tarvitsemme suostumuksesi tarjotaksemme personoitua palvelua

    Palvelu ja sen kolmannen osapuolen toimittajat (71) keräävät henkilötietoja (esim. IP-osoite tai laitetunniste) käyttäen evästeitä ja muita teknisiä keinoja tietojen tallentamiseen ja lukemiseen laitteellasi tarjotakseen sinulle tarkoituksenmukaisia mainoksia ja parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen.

    Palvelu ja sen kumppanit tarvitsevat suostumuksesi seuraaviin:

    Tarkoitukset

    Tarkkoja sijaintitietoja ja laiteominaisuuksia koskevia tietoja voidaan käyttää.

    Mainonta voidaan yksilöidä profiilin perusteella. Toimintaasi tässä palvelussa voidaan käyttää sinua koskevan profiilin luomiseen tai parantamiseen yksilöityä mainontaa varten. Mainonnan suorituskykyä voidaan mitata.

    Sisältö voidaan yksilöidä profiilisi perusteella. Toimintaasi tässä palvelussa voidaan käyttää sinua koskevan profiilin luomiseen tai parantamiseen yksilöityä sisältöä varten. Sisällön tehokkuutta voidaan mitata. Raportit voidaan luoda oman ja muiden toiminnan perusteella. Toimintasi tässä palvelussa voi auttaa kehittämään ja parantamaan tuotteita ja palveluita.

    Evästeet, laitteet tai vastaavat verkkotunnisteet (esimerkiksi kirjautumisperusteiset tunnisteet, satunnaisesti määritetyt tunnisteet, verkkopohjaiset tunnisteet) sekä muut tiedot (esimerkiksi selaimen tyyppi ja tiedot, kieli, näytön koko, tuetut tekniikat jne.) voidaan tallentaa laitteellesi tai lukea laitteellasi laitteen tunnistamiseksi joka kerta, kun se muodostaa yhteyden sovellukseen tai verkkosivustoon yhdessä tai useammassa tässä esitetyssä tarkoituksessa.

    Erityisominaisuudet

    Hyväksynnälläsi tarkkaa sijaintiasi (alle 500 metrin säteellä) voidaan käyttää tässä ilmoituksessa kuvattujen tarkoitusten tueksi.

    Hyväksynnälläsi tiettyjä laitettasi koskevia ominaisuuksia saatetaan pyytää ja käyttää erottamaan se muista laitteista (kuten asennetut fontit tai laajennukset, näyttösi resoluutio) tässä ilmoituksessa kuvattujen tarkoitusten tueksi.

    Hyväksymällä sallit tietojesi käsittelyn. Suostumuksesi koskee tätä palvelua, hyväksymättä jättäminen voi vaikuttaa asiakaskokemukseesi. Jotkut teknologiat saattavat perustella tietojen käsittelyä oikeutetulla edulla, voit vastustaa tätä tai muuttaa muita asetuksia klikkaamalla Asetukset linkkiä.

    Tietosuoja