Ajattelin pitää intialaisaiheiset tuparit...ja nyt olisi hakusessa hyviä ja suht helppoja intialaisen ruoan ohjeita. Olisiko kellään tiedossa mitään pientä purtavaa, kun netisä ei sellasia oikeen löytynyt. Tai sitten on osannut etsiä!:D
Itse en intialaisesta ruoasta tiedä mitään... joten laittakaa jotain ohjeita tulemaan :D
ja muutenkin voi laittaa ideoita, miten tupareihin saisi lisää intiateemaa!:)
kiitos jo etukäteen :)
Intialainen ruoka
17
9525
Vastaukset
- tulee tässä
http://www.reseptitaivas.com/reseptit/intia/intia.php
Erinomaisia reseptejä.- Jones vastaa
http://www.nicehouse.fi/keittio/reseptit/intia/intia1.htm
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=4500000000000359&posting=22000000016214497
http://plaza.fi/ellit/ideakeittio/menut/kansainvaliset-menut/intialainen-menu
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=4500000000000359&posting=22000000019588672 - Valkohäntätikka
Niin, ehkäpä pakistanilaisten halpisravintoloiden Lontoossa kehittämä ruokalaji on Suomen mitassa intialaista...
- ota selvää
Valkohäntätikka kirjoitti:
Niin, ehkäpä pakistanilaisten halpisravintoloiden Lontoossa kehittämä ruokalaji on Suomen mitassa intialaista...
Ja höpöhöpö. Nyt on joku kuullut isobroidilta jotain mitä isobroidi on töissä kuullut Trukki-Ranelta.
Tikka-ruuat ovat Intialaisen Tandoorin peruskamaa. Ja Tikka ruuista tehdään masala-versioita ympäri Intiaa. On tehty satoja vuosia, ellei tuhansia.
Olen niitä lukuisia syönyt - ympäri Intiaa. - Vesi Kielellä..
http://www.kurma.net/recipes/index.html
Tämä kuuluisa australialainen TV-kokki on mielestäni yksi maailman parhaista. Tutustu, ja iloitse ilmaisista resepteistä sivustolla... - Valkohäntätikka
ota selvää kirjoitti:
Ja höpöhöpö. Nyt on joku kuullut isobroidilta jotain mitä isobroidi on töissä kuullut Trukki-Ranelta.
Tikka-ruuat ovat Intialaisen Tandoorin peruskamaa. Ja Tikka ruuista tehdään masala-versioita ympäri Intiaa. On tehty satoja vuosia, ellei tuhansia.
Olen niitä lukuisia syönyt - ympäri Intiaa.Tietenkin intiassa on syöty tikka-ruokia. Tikka kun tarkoittaa palaa tai kuutiota... Ja on niissä käytetty myös masalaa. Masala kun tarkoittaa mausteseosta...
Murghi (chicken) tikka on sekin olemassa: kananpaloja vartaassa.
Mutta se sotku, joka kulkee nimellä Chicken Tikka Masala on kehitetty Lontoossa. Ihan eri ruokalaji. Voihan olla, että turistialueilla sitä tarjoillaan Intiassakin. En tiedä, kun olen aina ollut ystävien luona kotimajoituksessa ja syönyt vain kotiruokaa. - Anonyymi
Gordon Ramsay Intiassa on kolmiosainen sarja Anglo-Intialaista
Englantilainen keittiö kun mautonta muhennosta, intialaoset keksivät niihin mausteet
Jo pelkän säilyvyyden vuokasi ja ruoansulatuksen kannalta
https://www.blogit.fi/tag/intialainen keittiö
historiaa
https://gastrodontti.fi/wp/2019/04/02/operaatio-intia-anglo-intialainen-keittio/
https://gastrodontti.fi/wp/2019/04/02/operaatio-intia-anglo-intialainen-keittio/
- Indian Food and Cuisine
löydät vaikka mitä! Ruokia on jaoteltu alueittain tai valmistusaineiden mukaan.
Jos tupareihin on tulossa isokin jengi, niin itse valmistaisin Biryania - meillä se on yleensä Chicken Biryania. Etnokaupoista löytyy valmiita Biryani maustesekoituksia, joten onnistuminen on lähestulkoon varmaa. Meillä suosikkimauste on nimeltään Sindhi Biryani. Biryanin lisukkeeksi raitaa, jota varten on myöskin olemassa oma mausteseoksensa. Netistä löytyy kyllä ohjeita omillekin maustesekoituksille. Leiväksi naania tai chapateja. Ja kyytipojaksi lassia. Jälkkäriä en rupeasi itse vääntämään, vaan ostaisin valmiina etnokaupasta: valikoimat vaihtelevat, mutta jos tarjolla on Gulab Jamun, niin ottapa niitä. - Valkohäntätikka
Intialaisessa keittiössä ei ole oikeastaan mitään joka olisi tuolla tavalla helppoa. Tai siis on, mutta ne ovat osa isompaa ateriakokonaisuutta. PIkkupurtavia, tiffin, pitää olla ainakin 5 tai 6 sorttia ja lisäksi vähintäänkin raita tai muu salaatti ja leipä (chapati tai pappadam).
Intialaisessa huushollissa kun on edelleenkin lähes poikkeuksetta joku, joka päätoimisesti kokkaa. Paremmissa perheissä se voi olla palvelija (tai parikin.)
Mutta hei: Intia on iso paikka! Siellä on vähintäänkin 10 selvästi erottuvaa alueellista keittiötä. On rannikot ja sisämaa... Sitten on uskonnolliset tekijät... Hindujen joukossa vielä kasti...
OK. Pohjois-intialainen suuralue saattaa olle helpoin.
- Samosat ovat herkullisia, mutta ensikertailaisella saattaa olla vaikeuksia saada niistä nättejä. Vegetaarinen täyte on oikea valinta.
- Pakorat eli friteeratut kasvikset (kukkakaali, munakoiso tms) ovat jokseenkin välttämättömiä.
- Kofta eli joko kasvis- tai lampaanlihapohjaiset, uppopaistetut "pullat" samoin.
- Yleiskastikkeeksi edellisille sopii vahvasti maustettu, makea tomaattikastike (tomaattia, neilikkaa, kanelia, sokeria, pippuria)
- Raita on jugurttipohjainen kurkkusalaatti, juustokuminalla maustettu.
- Lassi on jugurttipohjainen "alkujuoma"; mangolassi on traditionaalinen, mutta mansikkaakin voi harkita.
- Jälkiruokaa pitää olla. Laddu eli voissa keitetystä kikhernejauhosta (besan) ja joko manteleilla tai saksanpähkinöillä maustettuna ja hyvin makeana ei ole vaikea.
- Chapatien tekeminen ilman kaasuhellaa on hankalaa, mutta muutenhan se on helppo "happamaton leipä".
- Oikeastaan pitäisi olla vielä ainakin suolaveteen säilöttyjä ("pickled") kasviksia, ei kuitenkaan mitään suolakurkkuja, joten suunta johonkin intialaisia elintarvikkeita myyvään kauppaan. Niin ne intialaisetkin tekevät...
Unohdan varmaan jotain. Hmm.- Kolmenlaista
http://www.mamtaskitchen.com/recipe_display.php?id=12842
Tuossa on reseptit banaaniraitaan, joka sopii suomalaiseen makumaailmaan. Itse pidän ensimmäisestä reseptistä joka ei ole niin makea.
Myös boondiraita on herkullinen, mutta vaatii jo enemmän eksoottisia eineksiä. - Intialaisittain
Halva on yksi helpoimmista makeisherkuista valmistaa.
Intiassa osataan tehdä herkullista halavaa, ja siitä on satoja eri reseptejä. Tässä yksi, jossa selitetään kulinäärisen halvan teon salaisuuksia mainiosti:
http://www.iskcon.net.au/kurma/discuss/msgReader$3134
- idea
ellet etukäteen tiedä yhtään mitään
- pala taivasta
http://tamarindheaven.blogspot.com/2008_07_01_archive.html
kaikkea kokeilemsien arvoista
- kivoja juttuja
Tamarind Heaven
Tamarindit taivaassa, pää pilvissä ja ruokaa lautasella. Käykää syömään!- Hki kallio löytyy
vaikka mitä kirjoitti:
tykötarpeet
http://www.keittotaito.com/aitoja_makuja_intiasta.html
http://vuodatus.net/search/query/tags/?tag=Intialaisesta ruoasta
http://www.indianfoodsguide.com/indian-food-guide/indian-grocery-stores/finland/helsinki.html
http://www.lintulaakso.net/kallionbasaari/puoti.php?puoti=indian - kaikkeeseteettää
Tamarindi Heavenista tuli mieleen 90-luvun Ruskiksen 10-ratikan kääntöpaikan pudju nimeltään Hamburger Heaven, joka taas ei tuonut mieleen nirvanistista hampurilaispaikkaa vaan raiteiden päättymisen myötä reitin hampurilaispaikkojen antien viimeisen leposijan tarjoten yössä kulkijoille edes jotain lohtua ja sisältöä ravinneköyhään elämään.
No ei se kauan pystyssä pysynyt ja sen kaatumisen jälkeen olen pääasiassa syönyt tikkaa masalasta - vielä halvempaa kunhan ensin kiinni saa.
Yksi huvittavimmista asioista joita tseffien ohjelmia seuratessani olen törmännyt oli kun Kortonki teki "intialaista" eli lisäsi sitä sun tätä maustetta ja lopuksi garam masalaa eli mausteseosta, jossa oli kaikki yksitellen lisätyt mausteet eli ei ne tseffitkään ihan aina "tajuissaan" näytä olevan.
Garam masala on mausteseos, jonka mausteiden määrä, mausteiden lajit, sekoitus-suhde jne.. vaihtelee tekijän tai tarpeen mukaan - sama on myös curryn kohdalla - se voi tarkoittaa montaa asiaa niin ruoista ja puun lehdestä aina mauste-seokseen - asiayhteys ratkaiskoon.
Intialaista safkasi on kunhan mausteita on riittävästi, riisiä mukaan, jogurtti on keltaista ja suitsukkeet haisee.
Joku tosin mainitsi, että kyseessä on iso maa ja niin pohjoisen potaatinpurijoiden lammassafka verrattuna etelän mausteisimpiin kalaruokiin on huomattava.
Mutta toivottavasti et silti valuta osaa Vantaan-jokea (Keravan schaisset) keittiöön ihan vain noro-virusten takia vaikka hindit eivät edes halua nähdä kylpevänsä Gagnesin paskassa vaan uskovat tämän avoviemärin muka puhdistavan heidät - hyi hitto!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1132943Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen232369Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631082006- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711368Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2511057- 711044
- 801044