Vorsmack resepti

Kadoksissa

Löytyisikö joltain hyvä resepti Marskin lempiherkkuun "Vorsmack'iin"?

5

8439

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mössääjä

      Pari netistä löytynyttä Vorschmack-ohjetta, jotka voisivat toimia:

      ½ kg kypsää lampaanlihaa
      2 sipulia
      2 rkl voita
      5 anjovisfileetä
      2 valkosipulinkynttä
      n. ½ dl kuohukermaa
      Ripaus mustapippuria
      1. Hienonna liha ja anjovis tehosekoittimessa.
      2. Kuullota hienonnettu sipuli voissa ja lisää se liha-anjovisseokseen.
      3. Lisää puserretut valkosipulinkynnet ja kermaa sen verran, että saat notkean, tahnamaisen seoksen. Mausta seos.
      4. Kaada seos voideltuun vuokaan ja kypsennä uunissa 150ºC asteen lämmössä noin 1½ tuntia.

      Seuraava ohje on vapaasti suomennettu netistä löytyneestä saksankielisestä ohjeesta, joka on kuulemma peräisin itsensä Altmeister Eero Mäkelän keittokirjasta:

      2 kg luutonta lampaanlihaa
      250 g luutonta naudanlihaa
      5 sipulia
      6 keskisuurta sillifilettä
      50 g anjovista
      (Tomaattipyreetä)
      Valkopippuria
      Valkosipulia murskattuna

      Leikkaa lihat 2,5-3 cm:n kokoisiksi kuutioiksi ja viipaloi kuoritut sipulit. Ruskista molemmat yhdessä, voidellussa valurautapadassa – mutta ei liedellä vaan uunissa (200 °C) kauniin ruskeaksi. Anna jäähtyä. Jauha lihat ja sipuli yhdessä silli- ja anjovisfileiden kanssa lihamyllyllä. Kaada jauhettu massa keraamiseen uunivuokaan ja ohenna se vedellä tai lihaliemellä puuromaiseksi. Tomaattipyreetä voidaan lisätä tässä vaiheessa haluttaessa. Mausta seos valkopippurilla ja murskatulla/puserretulla valkosipulilla. Paista uunissa 180 °C noin 2 tuntia välillä sekoittaen; kostuta seosta, jos se alkaa kuivua ennen aikojaan.

      Tarjoa Vorschmack uuniperunoiden kera.

      • kadoksissa

        Kiitos, loistavaa. Pata porisee jo.


      • Ken Guru- John
        kadoksissa kirjoitti:

        Kiitos, loistavaa. Pata porisee jo.

        unohtui. Pista vodkapullo pakkaseen samaan aikaan kun alat kokkaamaan, niin ja snapsilasit kanssa. Ja sitten vaan nautiskelemaan. Kaada lasit piripintaan ja holkylkynkolkyn.


      • Titta
        Ken Guru- John kirjoitti:

        unohtui. Pista vodkapullo pakkaseen samaan aikaan kun alat kokkaamaan, niin ja snapsilasit kanssa. Ja sitten vaan nautiskelemaan. Kaada lasit piripintaan ja holkylkynkolkyn.

        Snapsilasi piripintaan ja heilautetaan ranneliikkeellä kohti suuta ja eikun nielastaan, eikä siinä paljon ehdi marskin ryyppy tippua rinnuksile. Sen verran nopea liike pitää olla.

        Eikä ne Marskin ryypyt pakastimessa ehtineet olemaan.

        Se on ainoastaan yhdestä ranneliikkeestä kiinni ja tietysti suorasta kurkusta.


      • Don Quote
        Titta kirjoitti:

        Snapsilasi piripintaan ja heilautetaan ranneliikkeellä kohti suuta ja eikun nielastaan, eikä siinä paljon ehdi marskin ryyppy tippua rinnuksile. Sen verran nopea liike pitää olla.

        Eikä ne Marskin ryypyt pakastimessa ehtineet olemaan.

        Se on ainoastaan yhdestä ranneliikkeestä kiinni ja tietysti suorasta kurkusta.

        "Tsaarin armeijan tapakulttuuria
        Ryypyn nauttiminen oli perua Mannerheimin kokemuksista ensimmäisessä maailmansodassa. Tsaarin armeijan upseereille tarjottiin ryyppy lounaalla ja kaksi päivällisellä.
        Kun ryyppyjen määrä oli rajoitettu, upseerit pyysivät tarjoilijoita kaatamaan lasit piripintaan. Tapa siirtyi marskin hoviin Suomeen.
        "Mikkelin klubilla lasit täytettiin piripintaan tai oikeammin kukkuroilleen. Pintajännitteen saavuttamiseksi ryyppy pakastettiin yön yli ja lasit jäädytettiin. Jännite heikkeni lasin ja ryypyn lämmetessä, joten sen nauttimista ei kannattanut viivytellä."
        "Alkuruoan aikana tarjoilijat toivat pöytään lasit, jotka huoneenlämmössä huurtuivat. Sitten lasit täytettiin. Pari suupalaa syötyään marski tarttui ensin lasiin, kumarsi vastapäätä istuneelle Heinrichsille tai oikealla istuneelle Nenoselle ja puraisi ryypyn puolilleen. Puheita ei pidetty. Alkupalan oltua lopullaan lasi juotiin tyhjäksi", Sutela kertoo.
        Näin tulee kumotuksi sekin marskiin liittyvä legenda, että ryypyt juotiin Pohjanmaan kautta.
        Ryypyn koko ei nykyiseen tapaan ollut neljä senttilitraa, vaan Sutelan arvion mukaan 5-7 senttiä. Ryypyt juotiin sileistä, V-muotoisista laseista."
        http://www.kolumbus.fi/juomanlaskija/arkisto/2000-5/marski.html


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Useita puukotettu Tampereella

      Mikäs homma tämä nyt taas on? "Useaa henkilöä on puukotettu Tampereen keskustassa kauppakeskus Ratinan lähistöllä." ht
      Tampere
      247
      4639
    2. Kuka rääkkää eläimiä Puolangalla?

      Poliisi ampui toistakymmentä nälkiintynyttä eläintä Puolangalla Tilalta oli ollut karkuteillä lähes viisikymmentä nälkii
      Puolanka
      77
      3086
    3. Leipivaaran päällä on kuoleman hiljaista.

      Suru vai suuri helpotus...
      Puolanka
      47
      2473
    4. Laitetaas nyt kirjaimet tänne

      kuka kaipaa ja ketä ?
      Ikävä
      28
      1813
    5. Meneeköhän sulla

      oikeasti pinnan alla yhtä huonosti kuin mulla? Tai yhtä huonosti mutta jollain eri tyylillä? Ei olisi pitänyt jättää sua
      Ikävä
      45
      1777
    6. Koska näit kaivattusi viimeksi

      Milloin tapasit rakkaasi? Ja etenikö suhde yhtään?
      Ikävä
      81
      1470
    7. Lähetä terveisesi kaipaamallesi henkilölle

      Vauva-palstalta tuttua kaipaamista uudessa ympäristössä. Kaipuu jatkukoon 💘
      Ikävä
      85
      1295
    8. PS uusimman gallupin rakettimainen nousija

      https://yle.fi/a/74-20170641 Aivan ylivoimaisesti suurin kannatuksen nousu PS:lle. Nousu on alkanut ja jatkuu 2 vuoden
      Maailman menoa
      143
      965
    9. Tekiskö nainen mieli tavata...

      Viikonloppuna ja...?
      Ikävä
      69
      958
    10. Sellainen tunne sydämessä

      Että nainen olet kaivannut minua. Tai sanonko että oikeastaan koet sitä samaa nostalgiaa, kaipuuta ja mukavia muistoja,
      Ikävä
      86
      894
    Aihe