Vorsmack resepti

Kadoksissa

Löytyisikö joltain hyvä resepti Marskin lempiherkkuun "Vorsmack'iin"?

5

8452

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mössääjä

      Pari netistä löytynyttä Vorschmack-ohjetta, jotka voisivat toimia:

      ½ kg kypsää lampaanlihaa
      2 sipulia
      2 rkl voita
      5 anjovisfileetä
      2 valkosipulinkynttä
      n. ½ dl kuohukermaa
      Ripaus mustapippuria
      1. Hienonna liha ja anjovis tehosekoittimessa.
      2. Kuullota hienonnettu sipuli voissa ja lisää se liha-anjovisseokseen.
      3. Lisää puserretut valkosipulinkynnet ja kermaa sen verran, että saat notkean, tahnamaisen seoksen. Mausta seos.
      4. Kaada seos voideltuun vuokaan ja kypsennä uunissa 150ºC asteen lämmössä noin 1½ tuntia.

      Seuraava ohje on vapaasti suomennettu netistä löytyneestä saksankielisestä ohjeesta, joka on kuulemma peräisin itsensä Altmeister Eero Mäkelän keittokirjasta:

      2 kg luutonta lampaanlihaa
      250 g luutonta naudanlihaa
      5 sipulia
      6 keskisuurta sillifilettä
      50 g anjovista
      (Tomaattipyreetä)
      Valkopippuria
      Valkosipulia murskattuna

      Leikkaa lihat 2,5-3 cm:n kokoisiksi kuutioiksi ja viipaloi kuoritut sipulit. Ruskista molemmat yhdessä, voidellussa valurautapadassa – mutta ei liedellä vaan uunissa (200 °C) kauniin ruskeaksi. Anna jäähtyä. Jauha lihat ja sipuli yhdessä silli- ja anjovisfileiden kanssa lihamyllyllä. Kaada jauhettu massa keraamiseen uunivuokaan ja ohenna se vedellä tai lihaliemellä puuromaiseksi. Tomaattipyreetä voidaan lisätä tässä vaiheessa haluttaessa. Mausta seos valkopippurilla ja murskatulla/puserretulla valkosipulilla. Paista uunissa 180 °C noin 2 tuntia välillä sekoittaen; kostuta seosta, jos se alkaa kuivua ennen aikojaan.

      Tarjoa Vorschmack uuniperunoiden kera.

      • kadoksissa

        Kiitos, loistavaa. Pata porisee jo.


      • Ken Guru- John
        kadoksissa kirjoitti:

        Kiitos, loistavaa. Pata porisee jo.

        unohtui. Pista vodkapullo pakkaseen samaan aikaan kun alat kokkaamaan, niin ja snapsilasit kanssa. Ja sitten vaan nautiskelemaan. Kaada lasit piripintaan ja holkylkynkolkyn.


      • Titta
        Ken Guru- John kirjoitti:

        unohtui. Pista vodkapullo pakkaseen samaan aikaan kun alat kokkaamaan, niin ja snapsilasit kanssa. Ja sitten vaan nautiskelemaan. Kaada lasit piripintaan ja holkylkynkolkyn.

        Snapsilasi piripintaan ja heilautetaan ranneliikkeellä kohti suuta ja eikun nielastaan, eikä siinä paljon ehdi marskin ryyppy tippua rinnuksile. Sen verran nopea liike pitää olla.

        Eikä ne Marskin ryypyt pakastimessa ehtineet olemaan.

        Se on ainoastaan yhdestä ranneliikkeestä kiinni ja tietysti suorasta kurkusta.


      • Don Quote
        Titta kirjoitti:

        Snapsilasi piripintaan ja heilautetaan ranneliikkeellä kohti suuta ja eikun nielastaan, eikä siinä paljon ehdi marskin ryyppy tippua rinnuksile. Sen verran nopea liike pitää olla.

        Eikä ne Marskin ryypyt pakastimessa ehtineet olemaan.

        Se on ainoastaan yhdestä ranneliikkeestä kiinni ja tietysti suorasta kurkusta.

        "Tsaarin armeijan tapakulttuuria
        Ryypyn nauttiminen oli perua Mannerheimin kokemuksista ensimmäisessä maailmansodassa. Tsaarin armeijan upseereille tarjottiin ryyppy lounaalla ja kaksi päivällisellä.
        Kun ryyppyjen määrä oli rajoitettu, upseerit pyysivät tarjoilijoita kaatamaan lasit piripintaan. Tapa siirtyi marskin hoviin Suomeen.
        "Mikkelin klubilla lasit täytettiin piripintaan tai oikeammin kukkuroilleen. Pintajännitteen saavuttamiseksi ryyppy pakastettiin yön yli ja lasit jäädytettiin. Jännite heikkeni lasin ja ryypyn lämmetessä, joten sen nauttimista ei kannattanut viivytellä."
        "Alkuruoan aikana tarjoilijat toivat pöytään lasit, jotka huoneenlämmössä huurtuivat. Sitten lasit täytettiin. Pari suupalaa syötyään marski tarttui ensin lasiin, kumarsi vastapäätä istuneelle Heinrichsille tai oikealla istuneelle Nenoselle ja puraisi ryypyn puolilleen. Puheita ei pidetty. Alkupalan oltua lopullaan lasi juotiin tyhjäksi", Sutela kertoo.
        Näin tulee kumotuksi sekin marskiin liittyvä legenda, että ryypyt juotiin Pohjanmaan kautta.
        Ryypyn koko ei nykyiseen tapaan ollut neljä senttilitraa, vaan Sutelan arvion mukaan 5-7 senttiä. Ryypyt juotiin sileistä, V-muotoisista laseista."
        http://www.kolumbus.fi/juomanlaskija/arkisto/2000-5/marski.html


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kumpi teki aloitteen?

      😃 häh
      Ikävä
      110
      4163
    2. Onko kaivattusi ulkoisesti

      paremman vai huonomman näköinen kuin exäsi? 🪤
      Ikävä
      78
      3436
    3. Oletko koskaan stalkannut kaivattuasi?

      Jos olet, miten olet stalkannut? Jäitkö kiinni? Onko hän stalkannut sinua? Jos on, miten suhtauduit?
      Ikävä
      72
      3189
    4. Karhuryhmä

      Kellään tarkempaa tietoa miksi ja missä karhuryhmä ollut? Perheväkivaltaa vai huumeperintää kenties taas?
      Jämsä
      24
      3169
    5. Just alkoi ottamaan päähän

      Miten voikin mennä näin, että koko päivän haluaa vain nähdä toisen ja lähelle. Sitten aivan salamana mieleen tulee kaikk
      Ikävä
      22
      2914
    6. Mitä kaikkea sä

      Olisit valmis tekeen mun eteen vielä? Vai oletko mitään?
      Ikävä
      72
      2886
    7. "Mielipide: Äärivasemmiston uhka on otettava vakavasti"

      Demokratia näyttäisi olevan Halla-aholle enemmänkin välttämätön paha kuin tavoiteltava asia. Väkivallan ihannointi ja m
      Maailman menoa
      40
      2731
    8. Raisionkaaren koira hyökkäys

      Taas nähtiin että koiriin ei voi luottaa. Eilen illalla vapaana ollut koira hyökkäsi Raisionkaarella kolmen henkilön kim
      Raisio
      50
      2593
    9. Tapa jolla kohtelit minua viimeksi miellytti erityisesti

      Osaat huomioida kauniisti ja katsot aina tilanteita yhteisen hyvän kannalta. Sitä arvostan erityisesti.
      Ikävä
      83
      2473
    10. Ei me saada toisiamme

      Ei vaan saada. On vain haaveita ja uunelmia
      Ikävä
      33
      2354
    Aihe