Uuniriisipuuro

Puurosuu

Hei!

Tein joskus vuosina 1 ja 2 sellaista uuniriisipuuroa, joka sai hautua yön yli uunissa. En muista millään ohjetta ja kun netistä etsin, niin silmään osui vain näitä 1,5 tunnin paistoaikoja. Olisiko kellään tietoa tällaisesta pitkään haudutetusta versiosta? Siis lämpötilasta jne? Haaveilin jo, että saan huomenna herätä ihanaan puuron tuoksuun....

Kiitos!

5

5544

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja muita puuroja

      Riisipuuro vaan uuniin.
      http://www.keittotaito.com/riisiuunipuuro.html
      http://ruokala.iltasanomat.fi/Public/Reseptit?func=tulosta&id=4547&rec_title_part=&recpa_id=&user_rec=&orderby=
      http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/79238/Omena-riisiuunipuuro
      Meillä kehkeytyy luomuohrasta 2.5 dl ohrasuurimoita, 0.5 dl vettä likoaa yön yli. 1lt mitoa lisätään ja
       Mittaa aineet voideltuun uunivuokaan. Kypsennä puuroa 150 asteessa noin 3 tuntia. Tarjoa puuron kanssa omenasosetta, mustaherukkasurvosta tai pakastemarjoista soseutettua marjakastiketta.
       Voit liottaa suurimoita ensin vedessä puolisen tuntia. Lisää sitten suola ja maito. Voit myös kypsentää puuron alhaisemmassa lämpötilassa, esimerkiksi 100-asteisessa uunissa jopa 10-12 tuntia.
       Ohrasuurimot pullistuvat meheviksi, jos niitä keitetään ensin vedessä noin 40 minuuttia eli kunnes vesi imeytyy suurimoihin. Sitten lisätään suolaa ja maitoa ja puuron annetaan kypsyä 150-175-asteisessa uunissa pari tuntia, kunnes puuron pinta on kauniin kullanruskea
      kookos uunipuuro -maitoallergia
      http://ituhippi.livejournal.com/24663.html
      ihka kivoja perusohjeita
      http://www.keittotaito.com/index.html
      ja allergia
      http://www.allergia.fi/index.phtml?s=68
      Maukasta joulua ! Puuro se tiellä pitää !

    • tsipa dui

      sivuilta löyty ohrasta tehty versio, uuni 100 astetta/ 11 tuntia.

      • Puurosuu

        Kiitos teille! Tuumailin kanssa jo, et matalampaa lämpötilaa vaatii, kun pitää pitkään uunissa...en vaan tohtinut kokeilla, mikä se sopiva on, ettei aamulla odottaisi puolivalmis velli/palanut massa uunissa ;) ....ja eikun puuron laittoon ja joulun viettoon!!


    • kanelia ja sokeria

      1,5 tuntia riittää hyvin ja hyvää tule, myös ohrapuurosta uunissa ja varmasti ei voi epäonnistua

    • Anonyymi

      Taivaallisen hyvä tuoksu mutta ongelmana että kun seuraavana päivänä lämmittää loppua mikrossa niin puuron rakenne tökkii. Ei pysty enää syömään eli vain heti valmistumisen jälkeen hyvää. En tiedä mihin lopun voisi hyödyntää. Voi tietysti valmistaa pienemmän määrän.
      Pitänee kokeilla ohralla, vähemmän maitoinen puuro voisi olla hyvää. Nimen omaan pitkään haudutettu on herkullista. Pikapuurot ei maistu, pumpulimaista höttöä.
      Netistä löytyy useita ohjeita myös yön yli haudutettaviin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ketä tietää

      Missä ammuttiin pyssyllä.
      Kotka
      45
      5851
    2. Ei tunnu, että välität yhtään

      Tuntuu, että et edes muista minua koko ihmistä. 😢
      Ikävä
      48
      5356
    3. Onko kaipaamallasi

      Naisella silikonit 🤔
      Ikävä
      48
      3728
    4. Näytitpä taas niin hyvältä!

      Nautit tilanteesta täysin rinnoin. Sinä olet kuin
      Tunteet
      14
      3675
    5. Vimpelin liikuntahallilla tulipalo?

      Katsoin, että liikuntahallista tuloo mustaa savua. Sitten ovet pärähti hajalle, ja sisältä tuli aikamoinen lieska. Toise
      Vimpeli
      96
      3376
    6. Veikeä Satu

      Tuu jutteleen, kaipaan sua. Oot kuuma nainen.
      Ikävä
      31
      3136
    7. Oletko nyt

      Onnellinen mies naisesi kanssa?
      Ikävä
      59
      2894
    8. Rakastatko?

      Ala kertomaan se ja heti
      Ikävä
      58
      2746
    9. Mikä haluat olla kaivatullesi?

      1. Kaveri 2. Ystävä 3. Panokaveri 4.puoliso 5 jokin muu
      Ikävä
      53
      2400
    10. Kosiako meinasit?

      Voi sua rakas ❤️
      Ikävä
      38
      1854
    Aihe