Hei!
Tein joskus vuosina 1 ja 2 sellaista uuniriisipuuroa, joka sai hautua yön yli uunissa. En muista millään ohjetta ja kun netistä etsin, niin silmään osui vain näitä 1,5 tunnin paistoaikoja. Olisiko kellään tietoa tällaisesta pitkään haudutetusta versiosta? Siis lämpötilasta jne? Haaveilin jo, että saan huomenna herätä ihanaan puuron tuoksuun....
Kiitos!
Uuniriisipuuro
5
5452
Vastaukset
- ja muita puuroja
Riisipuuro vaan uuniin.
http://www.keittotaito.com/riisiuunipuuro.html
http://ruokala.iltasanomat.fi/Public/Reseptit?func=tulosta&id=4547&rec_title_part=&recpa_id=&user_rec=&orderby=
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/79238/Omena-riisiuunipuuro
Meillä kehkeytyy luomuohrasta 2.5 dl ohrasuurimoita, 0.5 dl vettä likoaa yön yli. 1lt mitoa lisätään ja
Mittaa aineet voideltuun uunivuokaan. Kypsennä puuroa 150 asteessa noin 3 tuntia. Tarjoa puuron kanssa omenasosetta, mustaherukkasurvosta tai pakastemarjoista soseutettua marjakastiketta.
Voit liottaa suurimoita ensin vedessä puolisen tuntia. Lisää sitten suola ja maito. Voit myös kypsentää puuron alhaisemmassa lämpötilassa, esimerkiksi 100-asteisessa uunissa jopa 10-12 tuntia.
Ohrasuurimot pullistuvat meheviksi, jos niitä keitetään ensin vedessä noin 40 minuuttia eli kunnes vesi imeytyy suurimoihin. Sitten lisätään suolaa ja maitoa ja puuron annetaan kypsyä 150-175-asteisessa uunissa pari tuntia, kunnes puuron pinta on kauniin kullanruskea
kookos uunipuuro -maitoallergia
http://ituhippi.livejournal.com/24663.html
ihka kivoja perusohjeita
http://www.keittotaito.com/index.html
ja allergia
http://www.allergia.fi/index.phtml?s=68
Maukasta joulua ! Puuro se tiellä pitää ! - tsipa dui
sivuilta löyty ohrasta tehty versio, uuni 100 astetta/ 11 tuntia.
- Puurosuu
Kiitos teille! Tuumailin kanssa jo, et matalampaa lämpötilaa vaatii, kun pitää pitkään uunissa...en vaan tohtinut kokeilla, mikä se sopiva on, ettei aamulla odottaisi puolivalmis velli/palanut massa uunissa ;) ....ja eikun puuron laittoon ja joulun viettoon!!
- kanelia ja sokeria
1,5 tuntia riittää hyvin ja hyvää tule, myös ohrapuurosta uunissa ja varmasti ei voi epäonnistua
- Anonyymi
Taivaallisen hyvä tuoksu mutta ongelmana että kun seuraavana päivänä lämmittää loppua mikrossa niin puuron rakenne tökkii. Ei pysty enää syömään eli vain heti valmistumisen jälkeen hyvää. En tiedä mihin lopun voisi hyödyntää. Voi tietysti valmistaa pienemmän määrän.
Pitänee kokeilla ohralla, vähemmän maitoinen puuro voisi olla hyvää. Nimen omaan pitkään haudutettu on herkullista. Pikapuurot ei maistu, pumpulimaista höttöä.
Netistä löytyy useita ohjeita myös yön yli haudutettaviin
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1092820Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302385Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen212320Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631041930- 1141620
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1691341Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2841169- 711024
- 801024
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi243979