Haluan eroon alkoholista!!

mallatio

Aloitin juomaan jo silloin nuorena eli 15v ja nyt olen jo 33v. Alkoholi on aina kuulunut elämääni, niinkuin monen sukulaisenikin ja ystäväni.

Olen nyt ruennut juomaan 2 krt viikossa ja se on liikaa...en jaksa enää.

Pikkuinenkin epäonnistuminen, iloisuus kaikki johtaa juomiseen.

Mua masentaa hulluna kun olen työtön ja täällä päin ei ole minulle töitä...paljon työttömiä. Kohta minua ei kukaan muutenkaan huolisi:(

Ainainen rahapula, työttömyys, itsesääli. Tunnen itseni huonoksi. Juon jopa sen takia.

Olen aina ollut sosiaallinen, mukava jne. nyt olen kiukkuinen, masentunut ja stressaantunut.

Haluan elämästäni pois alkoholin. Varaan ajan lääkäriin että saan lääkkeitä, edes sellaisia että olen rauhallinen.

Miten ihmeessä olen päästänyt elämäni tähän. Olen juoppo. Baareissa en ravaa kun ei ole rahaa. Helppo ostaa kaljaa tai viiniä kaupasta ja juon miehen kanssa kotona sitä.

Haluaisimme matkustella ja olla onnellisia. Mutta meillä ei ole koskaan rahaa vaikka mies käy töissä. Kaikki rahat menee laskuihin. Hän maksaa kaiken kun minä olen pennitön.

Tunnen siitäkin syyllisyyttä kun toinen joutuu maksamaan kaiken ja minä elän siivellä.

Kai mun pitäs hakea apua en vain ilkeä:( vaikka tiedän olevani juoppo.

Kun juon esim. 12 plo olutta ei mulla ole seuraavana päivänä edes krpaulaa. No sitten menee taas 4 pvä taas tulee mieleen jospa joisin.

Olin vuoden juomatta ja voi että miten mulla oli hyvä olla sisäisesti kaikin puolin. Voi että kaipaan sitä oloa....miten en pysty olemaan juomatta? taidan vielä olla masentunutkin.

Vihaan itseäni tuon alkoholin takia. Se pilaa mun elämän jos en pääse irti.

Siihen olisin niin tyytyväinen että juotais miehen kanssa 1-2 krt kuussa. Se olisi ihanaa.

Miten mä lähden purkamaan tätä tilannetta?

11

6654

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on tahto olla

      juomatta. Mutta jokaisesta tottumuksesta on vähän vaikea päästä eroon. Tiedän omasta kokemuksesta.
      Minä en VOI juoda enään mitään muuta kuin vettä, kahvia, kaakaoo, teetä, koska maksa ei kestä.
      Onneksi olkoon, sinulla toimii sentään järki loistavasti. Soita tai käy AA:ssa, koeta tavata sieltä tukihenkilö itsellesi. Mutta älä anna kenenkään alkaa käyttää hyväksi itseäsi, ei seksuaalisesti eikä muuten. Sano, että olet nyt ja aina uskollinen miehellesi. Sinulla on hyvä mies ja hän rakastaa sinua, muuten olisi varmaan jo lähtenyt.-Niin, AA:ssa on kyllä ex-alkiksia, jotka EIVÄT OLE REHELLISIÄ. Ei tietenkään kaikki,ja tukea sinä tarvitset.

    • muutosta tilanteeseen..

      Ihan aluksi hatunnosto tuosta, että haluat muutosta tilanteeseesi!

      Ymmärrän hyvin tuon kierteen ajattelussa. Sitä kokee itsensä huonoksi ja taas juo, ja taas morkkis siitä henkisesti ja taas.. Yksin et tuosta pääse joten hakeudu ehdottomasti AA:lle. Ole rohkea! Sulla on niin hyvä mahdollisuus elää raitista ja hyvää elämää! Tarvitset rinnalle jonkun, jonka kanssa kulkea alkoholista eroon. Työttömyys stressaa, ymmärrän. Toisaalta sen, minkä voit säästää alkoholissa, kerryttää mukavasti rahastoa, josta voit ottaa tarvittaessa vaikka ravintolaillalliselle tai teatterilippuihin! =) Jos sulla ei ole toivoa töistä, niin voisitko opiskella jotain mikä kiinnostaa tai osallistua johonkin vapaaehtoisjuttuun, jossa voisit olla suureksi avuksi pienelläkin panoksellasi. Se vaatii vain aikaa, ei rahaa. Me kaikki voimme auttaa toisiamme ja siitä saada ns kicksejä. Toisiamme vartenhan me täällä tallustamme!

      Kannattaa ottaa huomioon sellainen asia, että sinun ehkä täytyy luopua alkoholista kokonaan. usein alkoholistit tarvitsevat absolutismia, jotta tilanne ei karkaa. Valmistaudu siihen henkisesti. en osaa tietenkään sanoa varmaksi, mutta kannattaa sanoa sille "kunkulle" hyvästit. Mieti mitä hyvää se on saanut aikaan?! Pahaa oloa, itsesyytöksiä, elämänhallinnan kadottamista, masennusta jne. Se hetken humalanousu ei ole sen arvoista. Olet enemmän arvoinen! Hienoa, että olet ymmärtänyt asian laidan! nyt tarvitset kovasti tukea ja ole itsellesi armollinen. Toivotan kaikkea hyvää sinulle ja oikein rauhallista joulunaikaa! Elämä kantaa ystävä!
      isoin rutistushalauksin yks äitee Pirkanmaalta

    • hypnoosi hynynen

      Kyllähän sitä viinaa pitää juoda, kun sitä kerran on.

    • Conservatation

      Lopetat vaan juomisen, ei se niin vaikeaa pitäisi olla.

      Suosittelen käymään A-Klinikalla.

      • alkoholistin lapsi

        Conservatationille, tiedätkö kuinka vaikeaa on päästä siitä eroon? Mun isä on alkoholisti, ja eniten siitä kärsin minä ja sen läheiset. Ei se mene niin että tänäänpä en otakkaan sitä viinaa. Ei tosiaan. Alkoholismi on sairaus. Ei siitä pääse eroon omin avuin, ellei alkoholismi ole vasta aluillaan.

        Jokatoinen päivä pienempänä itkin yksin sängyssä, ku tiesin että isä on panemassa muita naisia jossain kaupungilla. En tietenkää silloin ajatellut sitä ihan noin, mutta tiesin että hänellä on muitakin kuin äiti. Pari kertaa olen sen kännykänki varastanu, ja sieltähän löytyy vähän kaikenlaisia viestejä ja numeroita... Nyt myöhemmin en enää edes jaksa ajatella asiaa, se ikäänkuin kuuluu viikonloppu rutiineihin että isä ei ole kotona lauantai yönä ja kun ryyppyputki alkaa, sitä jatkuu työpäivinäkin, tietenkin se vielä tietää että autokuskina se ei voi aamusin olla kännissä, mutta illalla sitä ollaan kännissä ku käki... Ei sitä estä se että mä itkisin keittiön pöydässä siksi että se juo, sitähän ei estä mikään. Äiti toisaalta haluais muuttaa johonki kerrostaloon, muttä mähän en missään hemmetin pikkutalossa asu. Ilman omaa pihaa ja muuta. Se piilottelee pulloja millon autoon millon autotalliin. Niitähän on sitte kiva löydellä jopa lähimetsästä. Pelkään jokaikinen päivä että nyt sieltä tulee poliisit ja kertoo että isä on kuollu.

        Huonon lapsuuden takia esim ihan normaalien pienten asioiden kertominen on älyttömän vaikeeta mulle, ja jokaikisestä asiasta rupeen itkemään. En tiedä miksi näin on mutta yksinkertainenkin asia on vaikea. Esim isältä jos pitää pyytää jotakin, josta olen 50% varma että hän ei asiaa hyväksy, olen itkukurkussa ennenkun oon saanut asiaa loppuun. Inhottaa se. Kavereiden seurassa mitään tämmöstä ongelmaa ei ole, mutta eipä niiltä ikinä tarvi pyytää mitään. Jos jostain isän kanssa tulee kina, jos minä tiedän olevani asiassa oikeasssa, ja isä väärässä, muttä sehän pitää päänsä, en voi väitellä vastaan sillä itkultani ei puheesta saa mitään selvää. Johtuuko huonoista muisoista tai jotakin, mutta eipä meidän perheessä muutenkaan puhuta asioista. Ajattelin tuossa että jos ne alkoholin halun lopettavat lääkkeet eivät maksais paljoa niin vois semmosia ostaa, eihän se niitä ottas mutta sekottas johonki ruokaa tai vetee. Ja jos toimis niin vois sitte tehä niin että hän itse maksais ne, tietämättään ja näin ehkä siitä alkoholismista pääsis eroon.

        Suku vika kun mummollakin oli. Ei se enää juo. Mut ite olen ajatellu ja miettinyt että mä en ainakaan halua itestäni alkoholistia. Tiedän, että varmasti mustakin tulee, mut vältän sitä niin pitkään ku voi. Jokatapauksessa sitä törmää alkoholiin missä tahansa, mutta sellasen linjan otan että en juo edes pientä viinilasillista. Vaikka jossain vaiheessa se tulee vastaan.

        En ikinä halua miehekseni sellaista, kuka juo vähäänkään alkoholia, harvempi sitä kaljan juomista voi vain jättää siihen kaljaan. Kaverini veli on nuori ja alkoholisti. En aio polttaa edes tupakkaa, sekin on kuin alkoholi, tupakalla ei vain ole sellaisia vaikutuksia kuin viinalla. Joten siksi alkoholismia pidetään usein pahempana kuin tupakkariippuvuutta, ja kyllähän se vähän onkin jos esim ajattelee miten alkoholisti vaikuttaa ympärilla oleviinsa. Mutta jos alkoholi ei aiheuttaisi känniä, se olisi samalla tasolla tupakan kanssa. Sisäisiä vaurioita kun niin vähän otetaan huomioon. Ainahan tupakoitsijakin ajattelee " Ei mulle mitään keuhkosyöpää tule!" mutta miksi ei tulisi? Setäni sai keuhkosyövän, uskoi ettei sitä saa, ja syytti tästä vaimoaan! Alkoholismi tai tupakkariippuvuus ei ole kenenkään muun kuin itse alkoholin tai tupakan käyttäjän syytä. Lopettakaa juominen tai tupakointi ihan muidenkin kannalta, tai itsesi takia, sillä minä olen esimerkki siitä, miten alkoholi vaikuttaa muihin ihmisiin. Olen sulkeutunut, hiljainen, ja epäsosiaalinen. Miettikää muitakin, ei aina vain sitä omaa etua. Ja alkoholihan ei vaikuta kuin hetkellisesti, ja sitä paitsi, jos vaimosi tai miehesi sinut jättää ja olet siis alkoholisti, syynä useinmiten on juuri se alkoholismi. Kukaan ei kestä sitä. Edes oma kehosi.


    • alkoholistin lapsi

      Ota yhteyttä a-kerhoon ja hanki tukihenkilö, ja pitää vain olla vahva ja välttää alkoholia, hoidon jälkeenkin, ei sitä voi ottaa edes yhtä siideriä, edes alkoholitonta, koska 0% siideristä tulee 4.7 % mieleen, 4.7% siideristä sitten kalja, siitä viini, siitä viina jne. Varmasti pääset alkoholismista eroon, tosin toiveesi että joisitte miehesi kanssa pari kertaa kuussa tuskin toteutuu, jos on ollut alkoholisti, halu juoda tulee pienestäkin lasillisesta. Eli hoitoon vaan marssit, ja olet vahva! Onnea sinulle, isäni kohdalla ei varmaan mitään valitettavasti voi ehkä tehdä, mutta ei pidä menettää toivoa.

    • Auttaako tämä?

      Mikä mahdollistaa juomisesi?
      1) raha Miten voit estää itseäsi saamasta rahaa juomiseen? Anna pois esim. äidillesi tai puolisollesi kaikki henkilötodistuksesi ja pankkikorttisi ja käske säilyttämään esim. työpailkalla. Pankki ei anna tililtäsi rahaa ilman pankkikorttia tai henkkareita. Nettipankissa voit maksaa itse tai joku voi maksaa tunnuksillasi tililtä vuokran, laskut ja siirtää puolisosi tilille ruokarahaa. Jotkut kaupat myös hyväksyvät sen, että siirrät sinne ruokarahaa, jota et saa kuin ruokana ulos kaupasta. Sinulla ei saa olla euroakaan taskussasi tai kotonasi ehkä koko elämäsi aikana tai ehkä voit luottaa itseesi jo parin vuoden kuluttua.
      2) tarjoajat Milloin ja kuka tarjoaa sinulle viinaa? Pysy poissa näistä tilanteista tai varmista, että se tapahtuu etukäteen suunnitellen esim. kerran kuukaudessa perjantai iltana mökillä, jolloin kukaan ei näe sinua sika kunnossa ja olet lauantaina krapulassa ilman loiventavia ja maanatainan työkuntoinen. Ilmoita etukäteen, että pullot pitää olla lukkojen takana, jos sinut kutsutaan kylään.
      3) mies Tee miehen kanssa kirjallinen sopimus, jossa kiellät häntä antamasta sinulle viinaa muulloin kuin sopimuksessa sovittuina päivinä. 2 kertaa kuussa on jo aika usein se voi luisua varsinkin, jos päivä ei ole tarkoin sovittu. Mies voisi myös tukea parantumistasi rajoittamalla omankin kaljoittelunsa samaan päivään.
      4) aika Sinulla on liikaa vapaa-aikaa. Hankkiudu vaikka työvoimatoimiston kurssille, jos et opisi siellä mitään olet ainakin selvänä päiväajan ja kunto kohoaa jo paikan päälle kävellessä. Usein niillä oppii yllättävästikin mielenkiintoisia asioita ja tapaa kohtalotovereita ja joillakin kursseilla on ihania virkistyspäiviä esim. kylpylässä ja yllättävän moni työllistyy niiltä. Kysy ystäviltäsi kaipaako joku apua nurmikonleikkuuseen, mattojen pesuun, yms. Kun teet täysin selväksi ja he huomaavat, ettei sinulle saa näistä palveluksista antaa rahaa, töitä riittää. Alussa on kokemukseni mukaan kursailua eli töitä ei tule, mutta sitten alkaa tulemaan jopa mökeille viikon mittaisiin talkoisiin kutsuja täydellä ylläpidolla. Kotiin tuomisina saattaa sitten olla kassillinen vihanneksia MUTTA EI SENTTIÄKÄÄN RAHAA!
      5) salaisuus On hyvä, että et juo julkisesti, sillä se voi vaikeuttaa työnsaantiasi, mutta se, etteivät ystäväsi tiedä ongelmastasi estää heitä tarjoamasta apuaan. Olen itse pitänyt parin kaverini kanssa oma toimista katkaisuhoitoa alkoholistille. Me vain vuorotellen pidimme häntä koko ajan luonamme ja omat laivatuliaiset oli lukkojen taakse kätkettynä. Usein saunoimme, hieroimme toistemme selät, kävimme kävelylenkillä metsässä ja pidimme yhteisiä siivouspäiviä: tänään 3h kaksi naista tehokasta siivousta sinun luonasi, huomenna 3h siivousta kahdestaan minun luonani. Siinä oli muuten se hyvä puoli, että oppi toisen hyvät siivoustavat ja toisen kaapeista löytyi aivan ihania pois heitettäviä vaatteita ja yhdessä usein ompelukone lauloi.
      6) hyväolo Sinulta puuttuu suojaava krapula, kuten minultakin. Jos et em ohjeilla pärjää järjestä itsellesi krapula. Pyydä lääkäriltä kuuri, jonka aikana juomisesta ei tule hyvää oloa ja tulee vielä kaamea krapula.

      Olet siinä oikeassa, että juoppoa ei kukaan huoli töihin. Olin opettajana tänä lama keväänä työvoimapoliittisella kurssilla ja kaksi opiskelijaani pilasi varman työpaikkansa juomisellaan. Kummassakin tapauksessa firmassa ei ollut julkista työpaikkaa avoinna, mutta harjoitteluun maksutta ottivat. Toisessa paikassa ehtivät jo tehdä toistaiseksi voimassa olevan työsopimuksenkin, kun ex-opiskelijani meni ryyppyillan jälkeen töihin - oli promilleja ja työ loppui siihen ja pitkä juomaputki kavereilta rahaa vipaten alkoi. Juodessasi et myöskään opi taitoja, joilla työllistyisit. Ei ole mikään meriitti, että on opiskellut oman kehonsa anatomiaa viimeiset vuodet. Moni työnajataja arvostaa jo sitä, että pystyy osoittamaan olleensa jossain 8-16 eli herää ajoissa ja tekee mitä käsketään. Juodessasi aivosi rappeutuvat ja on tässä ammatissa tullut nähtyä merkonomeja, jotka eivät osaa edes asiakirjamallia ja sähköpostin lähetystä. Sinulla on sopiva ikä vaihtaa vielä ammattia ja nyt laman aikana on hyvä opiskella "kun niin moni muukin on ilman työtä" leimautumatta työhön kelpaamattomaksi. Nyt työmarkkinoilla on ammattitaitoistakin hyvää väkeä, mutta on vain itsestä kiinni kuka käyttää tämän lama-ajan hyödykseen niin, että on parhaassa iskussa nousukauden alkaessa parin vuoden päästä. Ja jos aiot ikinä tehdä lapsia, raitistu äkkiä!

    • anonyymi20

      Kokeiles AA:ta useiden vuosien raittiuksia takana.

    • akm

      voi rakas kaksi kertaa minä juon joka päivä. sinä et todellakaan ole alkoholisti. minä olen ja yritän nyt löytää uuden suunan elämääni. Huudan kovasti Jeeaukaen puoleen vielä ei ole vapautusta tullutn, mutta uskon siihen

      • Anonyymi

        Itsellä ei kokemusta alkoholi riippuvuudesta, mutta on pornografia ja itsetyydytys riippuvuudesta on ja ne on pahoja kun tekovälineet on mukana kokoajan. Mutta niistä Jeesus vapautti minut, nyt 3v ilman kumpaakaan. Ja myös ilman naistakin, onnistuu, tosin kyllä vaati Herran kohtaamisen ja hänen pyhyytensä tuntemisen, joka paras kokemus tähän ikään. Tosin sain kyllä 2v vakuutella että haluan irti näistä. Nyt liki 1v ilman himoa, rakkaus ja himo ovat eri asioita. Haluatko saada syntisi anteeksi eli tarkoittaa kuinka et niitä olisi tehnytkään ei paina omatunto. Jos haluat Anna elämäsi Jeesukselle. Parasta mitä tiedän.


    • Anonyymi

      Kova kunto. 2 X kuukaudessa juominen ei sekään ole hyvä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      86
      6183
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2576
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2083
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1827
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1631
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1337
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1331
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe