Mikä parasta tofua?

En ole koskaan maistanut tofua. Haluaisin koittaa. seuraavat kysymykset tosin askarruttavat:

1.Saako tavallisista kaupoista (citymarket,prisma) tofua ja jos niin onko ne esim. juustotiskissä vai missä?
2.Mikä on paras merkki?
3.Entäpäs hyvä resepti?
4.Mitä hyvää/huonoa tofussa on ravintoarvollisesti? Onko esim. hyvää laihduttajalle?

Auttakaa viisaammat! =)
Ilmoita


ja hakusanat tofu sekä valmistaminen voivat tuottaa aika hyvin vastauksia...
Ilmoita
Ja mikä näistä on parasta, lienee täysin henk.koht. makuasia. Monet pitävät siitä oy soya ab:n "kaupantofusta", minulle se taas on liiankin kiinteää. Mm. luontaistuotekaupoissa myytävä tofumoon taas menee toiseen ääripäähän. Maukasta mutta pysyy koossa huonosti.
Ostan tofuni lähikaupunkini asian marketista muutaman kilon satseissa, juuri sopivaa niin koostumukseltaan kuin hinnaltaan. Pakastan sen, ja kun tarvitsen sulatan vain kuumalla vedellä, puristelen varovasti kuivaksi ja maustan (ihan kuin olet tottunut, mutta hieman reippaammalla kädellä): Pakastus muuttaa tofun "sienimäisemmäksi" ja kuivattuna se imaisee mausteet sisäänsä ilman tuntikausien lilluttamista. Paisto tilkassa öljyä (niin että pannu kiiltää mutta tofut eivät ui) verkkaisesti käännellen (ei sekoittaen) ja varovasti sen lämpönamikan kanssa (muuten pannulla on kohta jotain shakkilautaa muistuttavaa). Kun tofut ovat tasaisen kullanruskeita jatketaan reseptin mukaan, eli lisätään pannulle vihannekset, kastike, keittoliemi tai heitetään uunivuokaan muiden ainesten kanssa, salaattiin tai mitä nyt on tekemässäkään. Ei voi tulla pahaa.
Tofussa on paljon protskua mutta vähän energiaa, eli sopii lahduttajalle: http://www.fineli.fi/food.php?foodid=11163&lang=fi
Ilmoita
Asun ulkomailla, eikä mulla ole paljoa kokemusta Suomen asioista enää. Täällä meillä päin on aasialaisia ravintoloita, joissa kokit osaavat valmistaa tofun niin kuin en itse ole ikinä oppinut eli siitä tulee pinnalta rapeaa ja sisältä mehukkaan pehmeää, ja ateriaan kuuluvat kasviksetkin on todella taidolla valmistettu. Joten minä kyllä, jos haluan jollekulle esitellä, miten hyvää tofu voi olla, vien henkilön tuollaiseen ravintolaan. Mitenkä on Suomessa? Onko siellä etnisissä ravintoloissa kasvissyöjille sopivia tofuannoksia tarjolla? Ja miten hyvin ne osaavat sen tofunsa paistaa?
Ilmoita
1.saa tavallisista kaupoista,juustotiskeistä. Merkeistä en tiedä enkä resepteistä kun en käytä niitä terveyssyistä! Mitään hyvää niissä ei ole! Huonoa kylläkin.Mm. voivat aiheuttaa rintasyöpää,aivovaurioita,muistin heikkenemistä,lapsilla kehityksen hidastumista,allergioita ja astmaa,kilpirauhasen toimintahäiriöitä,vit-ja hivenaineiden imeytymishäiriöitä sekä poikalapsilla sukupuoli-identiteetin muutoksia. Käytin E-vitamiinia jossa oli soijaöljyä pari vuotta ja koko ajan minulla oli viluinen olo(viittasi kilpirauhasen valjaatoimintaan)kun lopetin käytön,oireet hävisivät. Harkitse!!!
6 VASTAUSTA:
Varmasti jokainen jo tajuaa, että tämä nimimerkki Sirkka Perttunen näkyy olevan hurahtanut hörhö, joka on tullut tänne kasvisruokapalstalle lähinnä käännyttämään ihmisiä lihansyöntiin (se näkyy hänen muissa viesteissään muissa ketjuissa). Täysin paikkansapitämätöntä mutu-tietoa, joka enimmäkseen perustuu omiin tuntemuksiin ja joihinkin amerikkalaisen lihateollisuuden propagandakirjoituksiin.

Olet, SirkkaPerttunen, aivan väärällä palstalla. Ole hyvä mene takaisin sinne lihapalstallesi tai mistä lie ihmedieettipalstoilta tänne lienetkin tullut.

Tofu, ja soija yleismminkin, on kohtuullisissa määrin käytettynä (päivittäin voi syödä) erittäin ravitsevaa ruokaa. Mitään hormoni- tai myrkkyvaikutuksia ei ole missään tutkimuksissa löydetty.
Taidat olla vähän pipi, mutta paras oli kyllä, että aiheuttaa poikalapsilla sukupuoli-identiteetin muutoksia.
xjjx kirjoitti:
Taidat olla vähän pipi, mutta paras oli kyllä, että aiheuttaa poikalapsilla sukupuoli-identiteetin muutoksia.
Kyllä se tämä on mun mielestä paras: http://www.soya.fi/savutofu.html
tavantallaaja kirjoitti:
Kyllä se tämä on mun mielestä paras: http://www.soya.fi/savutofu.html
Ompa hyvän näköistä, pitänee testata. Harmi että maksaa niin paljon.
fdahnjdsf kirjoitti:
Ompa hyvän näköistä, pitänee testata. Harmi että maksaa niin paljon.
Ite tykkään eniten Alpso Soyan maustamattomasta tai yrteillä maustetusta tofusta. Tofu itsessään on aika miedon makuista, joten jos maustamatonta ostat niin kannattaa maustaa vaikka soijakastikkeella tai yrteilllä yms. Tofussa on paljon proteiinia ja energiaa melko vähän, sopii siis loistavasti laihduttajille!

Loistavaa tofuruokaa on erilaiset wokit, siihen vaan sekaan erilaisia kasviksia ja nuudelia, marinoitua tofua ja hyviä mausteita. :) Tofu keitto on myös todella hyvää!
"poikalapsilla sukupuoli-identiteetin muutoksia"

Tuohan ois hienoa! Tofua vaan pojille sitten naamaan. Minkähänlaisia muutoksia sitten on luvassa? Tuleeko tofua syövistä pojista väkivaltaisia machoja?
Aivan uskomatonta miten ihmiset voikaan vastustaa mitä ihmeellisimpiä asioita! Ok en minäkään pidä salmiakista, mutta antaa muiden syödä jos kerran maistuu. Ihan sama onko se vaarallista vai ei, ei ole, multa pois.
+Lisää kommentti
Tofun makuun totutteleminen saattaa viedä aikaa, harva pitää siitä ensimaistamalla. Siksipä juuri kannattaa aloittaa valmiiksi maustetulla tofulla ja maustaa sitä vielä itse lisää. Jossain vaiheessa sitä huomaakin pitävänsä tofusta ihan paljaalteen, sitten voi alkaa ostaa esim. erilaisista itämaisista kaupoista maustamatonta, hieman edullisempaa tofua ja marinoida itse. Aluksi tujumpi, lihaa muistuttava, rakenne saattaa maistua paremmalle.

Itse aloitin SOYAn savutofulla, savumaisuus muistuttaa vähän kalaa (no, ei ihan :P), mutta sillä on hyvä aloittaa.
1 VASTAUS:
mun mielestä parasta on maustamaton tofu (minkä tahansa merkkinen) pannulla paistettuna ja maustettuna kuutioina tai siivuina. laitan ensin öljyä pannulle ja paistan tofut rapeiksi ja vaaleanruskeiksi. sekoitan mukissa soijakastiketta (sitä saa olla runsaasti), murskattua tuoretta valkosipulia ja pikkutilkkasen vettä (tähän voi tietenkin sekoittaa muitakin mausteita jos haluaa, esim. currya, paprikaa, chiliä tms) ja kaadan sen pannulle tofujen päälle ja jatkan paistamista sen aikaa että neste haihtuu/imeytyy tofuihin. ja sitten vaan syömään ja voi että on hyvää! kannattaa kuitenkin muistaa, että maustamaton tofu valmistamattomana ole häävi makuelämys. sen sijaan vaikkapa soya ab:n luomu kylmasavutofu sopii hyvin naposteltavaksi vaikka suoraa jääkaapista.

ainakin helsingistä saa tofua huokeaan hintaan hakaniemestä hämeentieltä vii voan -nimisestä aasiamarketista ja viereiseltä poikkikadulta asian tradeing marketista. puolen kilon paketti maksaa 1,25-1,5e. tämä ei kylläkään ole luomua.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Mikä parasta tofua?

En ole koskaan maistanut tofua. Haluaisin koittaa. seuraavat kysymykset tosin askarruttavat:

1.Saako tavallisista kaupoista (citymarket,prisma) tofua ja jos niin onko ne esim. juustotiskissä vai missä?
2.Mikä on paras merkki?
3.Entäpäs hyvä resepti?
4.Mitä hyvää/huonoa tofussa on ravintoarvollisesti? Onko esim. hyvää laihduttajalle?

Auttakaa viisaammat! =)

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta