Miten tehdään makkarakastike (lenkkimakkarasta tai nakeista) Huomenna pitäisi tehdä.
Makkarakastike ?
24
2630
Vastaukset
- hyvän ja
ohjeita on netti pullollaan.
http://www.google.fi/search?q=makkarakastike&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a- apua tarvitaan
Pelastit mut !!!
- tai jotain
muita kivoja ja erilaisia ohjeita saa kotikokin sivuilta...
- polttoitsemurha
Avuttomuuden huippu olet, jos et makkarakastiketta osaa tehdä. Ehkä on parempi, että jatkossakin käyt siellä mäkissä syömässä.....
- mitään..
ei siinä mitään jos ei kaikkea osaa. Mutta niin uusavuton ei saa olla ettei osaa katsoa googlesta.
- apua tarvitaan
Muuten menisinkin mäkkäriin mutta kun tulee vieraita, joille pitää laittaa. Ei niitä mäkkäriin kehtaa ajaa.
- Minä potkasen
Mitä varten sinä oikein luulet kuuluvasi tälle palstalle.
Mee vaikka kuorimaan sullipöllejä pöllipalstalle.
- sompun ja
kyllä se siitä sitten taas.
- Hourula
Lyöt kourallisen voita pannuun ja siihen sitten vehnäjauhot, sipulisilppu ja makkarapalat ruskistumaan. Sen jälkeen lisäät vettä, lihaliemikuution ja muut mausteet. Mustapippuria, paprikaa, chiliä, suolaa, jne, mitä nyt tykkäät käyttää. Tämän jälkeen kuutioit suolakurkkuja ja heität ne sinne liejuun sekaan. Tämän jälkeen vielä purkki smetanaa perään. A'vot!
- stroganoffia
Tuo on makkarastroganoffia vaikka sama valmistutstyyli on mullakin.
Ja liikaa mausteita, tuossahan kieli kärventyy ! - Hourula
stroganoffia kirjoitti:
Tuo on makkarastroganoffia vaikka sama valmistutstyyli on mullakin.
Ja liikaa mausteita, tuossahan kieli kärventyy !Mausteita ei ole koskaan liikaa! :) Ei koskaan.
- kunpa
lyö kaikki ainekset (vieläpä jauhot) yhtä aikaa pannulle (vieläpä kylmälle pannulle).
Älkää te muut matkiko tuollaista osaamattomuutta ruoanlaitossa.
- laittaa!!!
Ketsuppia sekaan ja snadisti sambalia, YES
- Vanha kokki
Tee näin:
Kuori ja kuutioi lenkkimakkara. Kuumenna pannu, laita pannulle voita. Silppua sipuli pieneksi ja nosta silppu pannulle. Lisää hetken päästä makkarakuutiot ja sekoittele lastalla, kunnes ovat kauttaaltaan ruskistuneet. Kaada paistos pois pannulta kulhoon. Lisää pannulle voita, anna voin sulaa ja lisää sitten vehnäjauhoja. Puolet ja puolet on sopiva suhde. Sekoittele lastalla kunnes jauhot ovat keskitumman suklaan väriset. Lisää pannulle vettä ja sekoita. Lisää jokunen maustepippuri sekä makkarat sipuleineen. Mausta lihaliemikuutioilla. Anna kiehua hiljakseen 5-10 minuuttia ja tarkista maku. Pyöristä makua tilkalla kuohukermaa. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja maustekurkun kera.
Helppoa ja niiiin hyvää! - Biber*
Vanha kokki kirjoitti:
Tee näin:
Kuori ja kuutioi lenkkimakkara. Kuumenna pannu, laita pannulle voita. Silppua sipuli pieneksi ja nosta silppu pannulle. Lisää hetken päästä makkarakuutiot ja sekoittele lastalla, kunnes ovat kauttaaltaan ruskistuneet. Kaada paistos pois pannulta kulhoon. Lisää pannulle voita, anna voin sulaa ja lisää sitten vehnäjauhoja. Puolet ja puolet on sopiva suhde. Sekoittele lastalla kunnes jauhot ovat keskitumman suklaan väriset. Lisää pannulle vettä ja sekoita. Lisää jokunen maustepippuri sekä makkarat sipuleineen. Mausta lihaliemikuutioilla. Anna kiehua hiljakseen 5-10 minuuttia ja tarkista maku. Pyöristä makua tilkalla kuohukermaa. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja maustekurkun kera.
Helppoa ja niiiin hyvää!Muuten hyvä, mutta muita varoitettakoon "maustepippurista", joka on lähinnä piparkakkumauste. Käyttäkää muut mustapippuria tai valkopippuria.
- Vanha kokki
Biber* kirjoitti:
Muuten hyvä, mutta muita varoitettakoon "maustepippurista", joka on lähinnä piparkakkumauste. Käyttäkää muut mustapippuria tai valkopippuria.
Mutta maustepippuri, eli Jamaican pippuri on perinteinen keitto ja kastikemauste maassamme.
Sopii muuten paremmin moneen asiaan kuin mainostamasi mustapippuri tai valkopippuri miedomman ja aromikkaamman makunsa vuoksi.
Itse käytän murskattua valkopippuria kalaruokiin ja mustapippuria rouhittuna pihveissä ja paistetussa lihassa, en niinkään keitoissa tai useimmissa kastikkeissa. Mutta kukin taaplatkoon tyylillään, eikö?
Sinänsä mausteiden käyttö on taidetta, jolla saadaan huonompikin ruoka maistumaan nautittavalta. - saakka
Vanha kokki kirjoitti:
Mutta maustepippuri, eli Jamaican pippuri on perinteinen keitto ja kastikemauste maassamme.
Sopii muuten paremmin moneen asiaan kuin mainostamasi mustapippuri tai valkopippuri miedomman ja aromikkaamman makunsa vuoksi.
Itse käytän murskattua valkopippuria kalaruokiin ja mustapippuria rouhittuna pihveissä ja paistetussa lihassa, en niinkään keitoissa tai useimmissa kastikkeissa. Mutta kukin taaplatkoon tyylillään, eikö?
Sinänsä mausteiden käyttö on taidetta, jolla saadaan huonompikin ruoka maistumaan nautittavalta.on jäänyt valtava kammo "maustepippurin" äitelää ja ätläkkää makua kohtaan. Oli ainoa mauste, jota äitimuori 1950-luvulla käytti suolan lisäksi. Kaikki maistui "maustepippurille" (joka siis ei pippuri olekaan), niin lihapullat, karjalanpaisti, lihasoppa kuin ties mikä...
- Biber*
saakka kirjoitti:
on jäänyt valtava kammo "maustepippurin" äitelää ja ätläkkää makua kohtaan. Oli ainoa mauste, jota äitimuori 1950-luvulla käytti suolan lisäksi. Kaikki maistui "maustepippurille" (joka siis ei pippuri olekaan), niin lihapullat, karjalanpaisti, lihasoppa kuin ties mikä...
Maustepippuri (Pimenta dioica) on erään jamaikalaisen myrttipensaisiin kuuluvan puun puolikypsä, kuivattu hedelmä ja samaan heimoon kuuluu niin Etelä-Euroopassa kasvava myrtti (Myrtus communis) kuin mausteneilikkakin (Syzygium aromaticum).
Maustepippuri ei ole sukua pippurille, vaikka niin helposti luulisi nimen perusteella.
Nimi on jäänne väärinkäsityksestä. Kun Kristoffer Kolumbus lähti laivalla löytöretkelle, hänen tarkoituksenaan oli löytää laivareitti Intiaan, josta hänen oli tarkoitus tuoda mausteita. Kun hän lopulta rantautui Kuubaan 1492, hän näytti alkuasukkaille mukanaan tuomaansa Venetsiasta hankittua aitoa pippuria. Alkuasukkaat luulivat marjaa maustepippuriksi ja hankkivat hänelle sitä.
Yhtä kaikki Espanjaan tulleessaan Kolumbuksella oli paluulastissa maustetta, jonka hän arveli olevan pippuria tai ainakin hyvä väärennös pippurista. Tiesihän Kolumbus varsin hyvin, että sekä Etelä-Euroopassa luonnonvaraisena kasvavaa myrttiä (Myrtus communis) ja katajanmarjaa (Juniperus communis) oli käytetty pippurin väärentämiseen.
Pippuri-nimitys jäi mausteelle, joskin anglosaksisissa maissa sitä kutsutaan useimmin nimellä ”allspice”. Nimitys johtuu siitä, että keskiaikana tunnetuimpia maustesekoituksia on ”quatre epices” eli ranskalainen nelimauste, jota englannissa kutsuttiin myös nimellä ”allspice”. Nelimausteessa käytettiin pippuria, inkivääriä, neilikkaa ja muskottia.
Tuo maustesekoitus oli maultaan melko lähellä maustepippuria, joten siksi vähitellen reseptien maustesekoitus korvattiin tällä Karibian saarilta peräisin olevalla pensaan marjalla. Lisäksi väitetään, että maustepippurin tuoksussa on aistittavissa häivähdys kanelia. Vähitellen maustepippuri omi itselleen kokonaan nimen ”allspice”. - Vanha kokki
Biber* kirjoitti:
Maustepippuri (Pimenta dioica) on erään jamaikalaisen myrttipensaisiin kuuluvan puun puolikypsä, kuivattu hedelmä ja samaan heimoon kuuluu niin Etelä-Euroopassa kasvava myrtti (Myrtus communis) kuin mausteneilikkakin (Syzygium aromaticum).
Maustepippuri ei ole sukua pippurille, vaikka niin helposti luulisi nimen perusteella.
Nimi on jäänne väärinkäsityksestä. Kun Kristoffer Kolumbus lähti laivalla löytöretkelle, hänen tarkoituksenaan oli löytää laivareitti Intiaan, josta hänen oli tarkoitus tuoda mausteita. Kun hän lopulta rantautui Kuubaan 1492, hän näytti alkuasukkaille mukanaan tuomaansa Venetsiasta hankittua aitoa pippuria. Alkuasukkaat luulivat marjaa maustepippuriksi ja hankkivat hänelle sitä.
Yhtä kaikki Espanjaan tulleessaan Kolumbuksella oli paluulastissa maustetta, jonka hän arveli olevan pippuria tai ainakin hyvä väärennös pippurista. Tiesihän Kolumbus varsin hyvin, että sekä Etelä-Euroopassa luonnonvaraisena kasvavaa myrttiä (Myrtus communis) ja katajanmarjaa (Juniperus communis) oli käytetty pippurin väärentämiseen.
Pippuri-nimitys jäi mausteelle, joskin anglosaksisissa maissa sitä kutsutaan useimmin nimellä ”allspice”. Nimitys johtuu siitä, että keskiaikana tunnetuimpia maustesekoituksia on ”quatre epices” eli ranskalainen nelimauste, jota englannissa kutsuttiin myös nimellä ”allspice”. Nelimausteessa käytettiin pippuria, inkivääriä, neilikkaa ja muskottia.
Tuo maustesekoitus oli maultaan melko lähellä maustepippuria, joten siksi vähitellen reseptien maustesekoitus korvattiin tällä Karibian saarilta peräisin olevalla pensaan marjalla. Lisäksi väitetään, että maustepippurin tuoksussa on aistittavissa häivähdys kanelia. Vähitellen maustepippuri omi itselleen kokonaan nimen ”allspice”.Meidän maustepippurimme paremmin nimellä pimiento de Jamaica. Minulle on täysin yhdentekevää, vaikka ei ole kysymys aidosta pippurista, kysymys on ainoastaan siitä, että tiettyihin ruokiin saadaan sen avulla paras mahdollinen maku.
Kokeile esimerkiksi perinteisen lipeäkalan valkokastikkeen päälle ripotella mustaa pippuria tai valkopippuria ja sitten maustepippuria murskattuna, niin huomaat taatusti eron.
Perunaakin kutsuttiin maaomenaksi.
Perinteinen karjalanpaisti ilman maustepippuria on vaillinainen, et onnistu sen tekemisessä mustapippurin kanssa, jotain puuttuu, tämäkin on faktaa! - on tietysti
Vanha kokki kirjoitti:
Meidän maustepippurimme paremmin nimellä pimiento de Jamaica. Minulle on täysin yhdentekevää, vaikka ei ole kysymys aidosta pippurista, kysymys on ainoastaan siitä, että tiettyihin ruokiin saadaan sen avulla paras mahdollinen maku.
Kokeile esimerkiksi perinteisen lipeäkalan valkokastikkeen päälle ripotella mustaa pippuria tai valkopippuria ja sitten maustepippuria murskattuna, niin huomaat taatusti eron.
Perunaakin kutsuttiin maaomenaksi.
Perinteinen karjalanpaisti ilman maustepippuria on vaillinainen, et onnistu sen tekemisessä mustapippurin kanssa, jotain puuttuu, tämäkin on faktaa!pelkkä maku- ja tottumuskysymys. Jos ei pidä maustepippurista, mainitut ruoat maistuvat TIETENKIN paremmalta ilman maustepippuria.
- niin **
Vanha kokki kirjoitti:
Meidän maustepippurimme paremmin nimellä pimiento de Jamaica. Minulle on täysin yhdentekevää, vaikka ei ole kysymys aidosta pippurista, kysymys on ainoastaan siitä, että tiettyihin ruokiin saadaan sen avulla paras mahdollinen maku.
Kokeile esimerkiksi perinteisen lipeäkalan valkokastikkeen päälle ripotella mustaa pippuria tai valkopippuria ja sitten maustepippuria murskattuna, niin huomaat taatusti eron.
Perunaakin kutsuttiin maaomenaksi.
Perinteinen karjalanpaisti ilman maustepippuria on vaillinainen, et onnistu sen tekemisessä mustapippurin kanssa, jotain puuttuu, tämäkin on faktaa!oikeassa! Maustepippuri antaa tietyille ruuille juuri sen oikean maun = sopii kuin nenä päähän!
- maustepippuria
niin ** kirjoitti:
oikeassa! Maustepippuri antaa tietyille ruuille juuri sen oikean maun = sopii kuin nenä päähän!
se on kuin äiti, tai mummo. ja sopii melkein ruokaan kuin ruokaan,ja mitä on livekala ilman "maustepippuria",lihapullat vailla sitä aneemisia, ja se tuoksu, kun sen huhmareella murskaat se on jo autuus.
- enpä
maustepippuria kirjoitti:
se on kuin äiti, tai mummo. ja sopii melkein ruokaan kuin ruokaan,ja mitä on livekala ilman "maustepippuria",lihapullat vailla sitä aneemisia, ja se tuoksu, kun sen huhmareella murskaat se on jo autuus.
tiedä.
- huomata
Vanha kokki kirjoitti:
Tee näin:
Kuori ja kuutioi lenkkimakkara. Kuumenna pannu, laita pannulle voita. Silppua sipuli pieneksi ja nosta silppu pannulle. Lisää hetken päästä makkarakuutiot ja sekoittele lastalla, kunnes ovat kauttaaltaan ruskistuneet. Kaada paistos pois pannulta kulhoon. Lisää pannulle voita, anna voin sulaa ja lisää sitten vehnäjauhoja. Puolet ja puolet on sopiva suhde. Sekoittele lastalla kunnes jauhot ovat keskitumman suklaan väriset. Lisää pannulle vettä ja sekoita. Lisää jokunen maustepippuri sekä makkarat sipuleineen. Mausta lihaliemikuutioilla. Anna kiehua hiljakseen 5-10 minuuttia ja tarkista maku. Pyöristä makua tilkalla kuohukermaa. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja maustekurkun kera.
Helppoa ja niiiin hyvää!että joku nykyään vielä osaa tehdä "suomalaisen ruskeakastikkeen". Pippuriksi valitsisin tosin mustapippurin ja lihaliemi on optionaalinen. Sopii myös läskisoossin ohjeeksi. On helppoa ja todella hyvää. Kiitos!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Useita puukotettu Tampereella
Mikäs homma tämä nyt taas on? "Useaa henkilöä on puukotettu Tampereen keskustassa kauppakeskus Ratinan lähistöllä." ht2394613Kuka rääkkää eläimiä Puolangalla?
Poliisi ampui toistakymmentä nälkiintynyttä eläintä Puolangalla Tilalta oli ollut karkuteillä lähes viisikymmentä nälkii763055- 472463
Meneeköhän sulla
oikeasti pinnan alla yhtä huonosti kuin mulla? Tai yhtä huonosti mutta jollain eri tyylillä? Ei olisi pitänyt jättää sua451767- 281703
- 791451
Lähetä terveisesi kaipaamallesi henkilölle
Vauva-palstalta tuttua kaipaamista uudessa ympäristössä. Kaipuu jatkukoon 💘851285PS uusimman gallupin rakettimainen nousija
https://yle.fi/a/74-20170641 Aivan ylivoimaisesti suurin kannatuksen nousu PS:lle. Nousu on alkanut ja jatkuu 2 vuoden143965- 69948
Sellainen tunne sydämessä
Että nainen olet kaivannut minua. Tai sanonko että oikeastaan koet sitä samaa nostalgiaa, kaipuuta ja mukavia muistoja,86894