Munavelli

himo!

Ihanat ihmiset kertokaa mulle munavellin resepti! Hirmu suuri himo!!!

8 kommenttia

Vastaukset

  • keitellään maidosta, jauhoista ja muutamasta munasta. Toki ripaus mausteita ja etenkin valkopippuria.
    Kysyjän munavellin puute taitaa taitaa johtua ihan muusta kuin perinneruuan puutteesta.
    Veikkaisin aamukanuunaa joka saa vellitetyn munan
    näyttämään kovalta. Raju vatkaus ja ronskit otteet
    on paras resepti kovettaa muna. Jos munaa on kädenulottuvilla.

  • munakastiketta, sen yksinkertasempaa ei oo ja hirrrrmu hyvää perunan kanssa (myös kalan päälle). Eli rasva vaan sulatetaan, jauhot lisätään (sekota) pari kuplaa eli nopee kiehautus (elä ruskista tietty), maito lisätään vähin erin kokoajan sekottaen kunnes soossi sopivan paksusta, suolaa, valko- ja mustapippuria ja keitetyt pilkotut munat ja bon apetit!!

    • Taidat tarkoittaa tätä - ei kananmunakastiketta tms.:

      Munavelli

      1 l maitoa
      3 munaa
      4 rkl vehnäjauhoja
      1 rkl sokeria
      0,5 tl suolaa

      Vatkattuihin muniin sekoitetaan jauhot ja joukkoon lisätään vähitelleen kuuma maito koko ajan sekoittaen, sitten sokeri ja suola. Syödään lämpimänä lusikalla.

      Vellin joukkoon voidaan panna pari keitetyn kananmunan neljännestä.


    • crudo kirjoitti:

      Taidat tarkoittaa tätä - ei kananmunakastiketta tms.:

      Munavelli

      1 l maitoa
      3 munaa
      4 rkl vehnäjauhoja
      1 rkl sokeria
      0,5 tl suolaa

      Vatkattuihin muniin sekoitetaan jauhot ja joukkoon lisätään vähitelleen kuuma maito koko ajan sekoittaen, sitten sokeri ja suola. Syödään lämpimänä lusikalla.

      Vellin joukkoon voidaan panna pari keitetyn kananmunan neljännestä.

      Vesi kihahti kielelle, kun huomasin tämän... Kiitos ohjeesta, laitan hetipaikalla tätä unohtunutta herkkua! Meillä kutsuttiin kotona samettivelliksi.


    • Lapsuuden herkku kirjoitti:

      Vesi kihahti kielelle, kun huomasin tämän... Kiitos ohjeesta, laitan hetipaikalla tätä unohtunutta herkkua! Meillä kutsuttiin kotona samettivelliksi.

      Meillä tehtiin niin että ensin maito jauhot keitettiin , vasta lopussa lisättiin munat :)
      Enpä tiedä onko näin erimakuista ? ;))


    • hyvää:-D kirjoitti:

      Meillä tehtiin niin että ensin maito jauhot keitettiin , vasta lopussa lisättiin munat :)
      Enpä tiedä onko näin erimakuista ? ;))

      Olipa mulle nyt outo ohje, en ole koskaan syönyt munavelliä ja kuulostaa yök pahalta,
      koska en tykkää muutenkaan munista siis kananmunista heh


    • crudo kirjoitti:

      Taidat tarkoittaa tätä - ei kananmunakastiketta tms.:

      Munavelli

      1 l maitoa
      3 munaa
      4 rkl vehnäjauhoja
      1 rkl sokeria
      0,5 tl suolaa

      Vatkattuihin muniin sekoitetaan jauhot ja joukkoon lisätään vähitelleen kuuma maito koko ajan sekoittaen, sitten sokeri ja suola. Syödään lämpimänä lusikalla.

      Vellin joukkoon voidaan panna pari keitetyn kananmunan neljännestä.

      Toi on joku Marttojen resepti...Minun äitini tehnyt sen meille (viimeiset 40vuotta) näi:
      Sulata voi kattilassa, lisää jauhot.(ihan kuin valkokastike)
      Lisää joukkoon suolaa, anna kiehua hetki. Viimeisenä joukkoon vanilija/vaniliini sokeria.
      Kulhossa vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
      Lisää vaahdon joukkoon "valkokastike" samalla vatkaten hetken.
      VALMIS ! Joukkoon sopii hyvin pakasteesta esim. mansikat tai vadelmat :-)


  • Minä en ole kuullut nimeä Munavelli.Mulla tietona nimi -"leivänkastetta".luin reseptejä.Malli sama kuin munavellissä.Mutta hyvää oli.kun sen opin. Mutta oppimaani -leivänkaseeseen-piti jättää vehnäjauhoista -pikku "klönttejä"

Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.