Itse tehty makkara

*no can do*

Olisko jollakulla asiansa osaavalla hyvää ja helpohkoa, itse lisäsävellettävää, makkaraohjetta?:)
Ostin tuossa tänään keittiöhaasteeksi monitoimikoneen, josta löytyy lihamylly makkarasuppiloineen. Minusta löytyy sen verta "saksalaista" verta, että oman makkaran valmistus kiehtoo, mutta taito ja reseptit vielä kehitteillä, joten olisiko siellä jossain jollakulla hyvää/toimivaa makkaramassan ohjetta?

Kiitollisena ja vesikielellä odotellen, olutlasi käsissä vapisten;)

24

6063

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tässä mun perusresepti:

      1.2 kg sianlihaa (400 g kylkeä,800 g kinkkua)
      1/2 tl salviaa
      1 valkosipuli
      1 iso sipuli
      3 tl suolaa
      1 tl mustapippuria
      1 tl valkopippuria
      1 tl paprikajauhetta (unkarilainen lievästi tulinen)
      makkaransuolta

      Jauha liha lihamyllyn karkeammalla terällä, lisää muut aineet ja jauha
      kahteen kertaan hienommalla terällä. Lepäytä taikinaa jääkaapissa tunti tai
      pari ja tunge suoleen. Makkara on helpointa höyryttää kypsäksi (muutamia
      peniä reikiä etteivät halkea) ja sitten paistaa kypsäksi joko pannulla tai
      uunissa.

      --
      Tässä sitten muutama ajan tuoma huomio

      Lihaa ei kannata jauhaa itse, osta valmiiksi
      sopivaa vaikka hallista. Rasvattoman osan ei tarvitse olla kinkkua. Ei tarvitse höyryttää
      vaan voi paistaa suoraan mutta pienellä teholla.

    • rasvaa ja läskiä

      Muuten tulee kuivaa kökköä, rasvaa minimissään sellanen 30% parempaa tulee kun rasvaa 40% massasta.

    • Bendeloz

      600 g naudanjauhelihaa
      1,5 pakettia pekonia (210 g)
      1 rkl Dijon-sinappia
      1 tl kuivattua timjamia
      rouhittua mustapippuria, suolaa
      2-3 rkl vettä

      1. Mittaa kulhoon jauheliha, sinappi, timjami ja vesi. Lisää suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Sekoita kunnes jauheliha on kiinteää massa.
      2. Jaa massa neljään osaan ja muovaa ne makkaranmallisiksi pötköiksi.
      3. Kiedo kunkin pökäleen ympärille pekoniviipaleita, noin kaksi per makkara.
      4. Paista makkarat kypsiksi keskilämmöllä.

      Lisää asiasta:
      http://www.reseptit.com/ruokaohjeet/liharuoat/perusmakkaran-valmistus/

      http://www.reseptit.com/ruoan-valmistus/makkaran-valmistus/

      • saa...

        sinut (ja ohjeen keksijän) kutsumaan noita jauhelihakääreitä makkaroiksi? Makkaran MÄÄRITELMÄÄN kuuluu, että sisus on kuoren ympäröimä. Myöhempien aikojen kuorettomat makkarat (mm. "nakit") eivät makkaroita olekaan, vaan jauhopuristeita = brikettejä tai pelletejä.


    • J.H

      Kuva viime viikonloppuna tehtyjä makkaroita. Kuorena on sian suoli. Lihoina Lammas, nauta ja sika ite. Kahteen löydettiin ohjeet netistä. Paulan makkarat omasta päästä. Läskiä käytettiin mutta enemmän saa olla.
      http://www.heikkiset.com/testi/lazarusgb/public/img-1231187484.jpg

      • näköisiä!

        Olisko mahista pientä ohjeentynkää saada?...Pliis
        Itte oon väsännyt ihan vaan perunamakkaraa,vois ihan hyvin koittaa jotain muutakin.


      • J.H
        näköisiä! kirjoitti:

        Olisko mahista pientä ohjeentynkää saada?...Pliis
        Itte oon väsännyt ihan vaan perunamakkaraa,vois ihan hyvin koittaa jotain muutakin.

        Löytyy perusohjeita makkaran tekoon mahottomasti. Aina ei kannata orjallisesti noudattaa ohjeita, mutta niistä on helppo soveltaa omaan makunystyrään sopivaa kyrsää.
        http://www.kotinet.com/jarmo.raudaskoski/makkaran_valmistus.htm

        http://www.reseptit.com/ruoan-valmistus/makkaran-valmistus/

        http://www.reseptit.com/ruokaohjeet/liharuoat/perusmakkaran-valmistus/

        Tuossa muutamia.


      • on hyvä aloittaa
        J.H kirjoitti:

        Löytyy perusohjeita makkaran tekoon mahottomasti. Aina ei kannata orjallisesti noudattaa ohjeita, mutta niistä on helppo soveltaa omaan makunystyrään sopivaa kyrsää.
        http://www.kotinet.com/jarmo.raudaskoski/makkaran_valmistus.htm

        http://www.reseptit.com/ruoan-valmistus/makkaran-valmistus/

        http://www.reseptit.com/ruokaohjeet/liharuoat/perusmakkaran-valmistus/

        Tuossa muutamia.

        Yks haave olis vielä,kakarana syötiin laukkamakkaraa.Sen ohjeen kun vielä joskus löytäis.Oli mahtavaa tavaraa,ihan raakamakkaraa,mikä paistettiin pannulla kypsäks.Onnea vaan hyvälle harrastukselle!


      • tulee aina
        on hyvä aloittaa kirjoitti:

        Yks haave olis vielä,kakarana syötiin laukkamakkaraa.Sen ohjeen kun vielä joskus löytäis.Oli mahtavaa tavaraa,ihan raakamakkaraa,mikä paistettiin pannulla kypsäks.Onnea vaan hyvälle harrastukselle!

        välimerkin jälkeen!!!


      • jotain tyydytystä
        tulee aina kirjoitti:

        välimerkin jälkeen!!!

        pilkkujen nussimisista? on ihan yks ja sama hailee miten kirjoittaa,kun vaan saa asian ymmärrettyä.sinä et vissiin saa.


      • jälleen!!!

        Eikö sulla todellakaan ole muuta tekemistä kuin vahdata toisten kirjoitusvirheitä!Hommaa ittelles löysempi pipo.


      • määv
        tulee aina kirjoitti:

        välimerkin jälkeen!!!

        nu**i pulua merkin jälkeen....


    • *no can do*

      Kiitoksia kaikille niille, jotka raottivat hieman makkarareseptiensä salaista arkkua tälle noviisille:) Nyt ei muuta kuin massaa vääntämään. Täytyypä ihan kokeilla makkaroiden suoraa paistamista hitaalla "tulella" tuon tutun keittämistyylin lisäksi.

      Jos jollakulla on kätköissään vielä on jokin erityisen hyvin toimiva (kehuttu) makkaran mausteseos-resepti, niin näin anonyyminä (ei kauppallisessa tarkoituksessa;) se lienee voitavan paljastaa?!:)

    • mitu-komo
      • suoli a ja ö

      • kuoren anatomia

      • makkaranteko paketti

      • aukikin
        makkaranteko paketti kirjoitti:

        Hongheng Asia Food Store
        Paasikivenkatu 16, 04200 KERAVA
        Puh: 09 256 549

        Aukioloajat
        ma - pe: 11:15 - 18:00
        la: 10:15 - 16:00


    • Salsiccia casalinga
    • kalops kalops

      " Laukkamakkaraa tehtiin ennen maalaistaloissa ja säilytettiin pitkäänkin suolavedessä eli laukassa. Se keitettiin ruoaksi ja tarjottiin usein perunan sijasta lihan tai kasvisten lisänä.
      Liha, jos sitä yleensä käytetään, on yksinomaan sikaa. Makkaran tärkeimmät raaka-aineet ovat ryynit ja ryöpätty peruna. Tällainen makkara ei täyttäisi makkaralain vaatimuksia, mutta laissa onkin poikkeuspykälä, jonka mukaan laukkamakkara-nimitystä saadaan käyttää, vaikka tuote ei olekaan varsinainen lihatuote. Muut vastaavat poikkeukset ovat ryynimakkara, perunamakkara ja verimakkara"

    • herkkuako

      Ryynimakkara on kyllä semmoinen suomalainen herkku, mitä ei muualta maailmalta saa - kaikki siasta yhdessä paketissa - vielä kun sen paistaa viillettynä (suomalainen tapa, jota ei muualla tapaa), jotta lämpö siirtyy makkaran sisään, sulattaa silavan ja kuori on rapsakka. Muutama hyvä peruna oheen ja muuta ei kaipaakaan.

    • perinnettä mahaan

      Tein juuri erästä suomalaista perinnemakkaraa, nimittäin perunamakkaraa ja se onkin tosi herkkua se.
      2 kiloa kuorittuja perunoita ja puolikiloa sipuleita, vajaa kilo sian kylkeä. Kaikki jauhetaan lihamyllyssä ja maustetaan sopivasti suolalla ja maustepippurilla.
      Sitten vain siansuoleen ja valmiit pötkyt sellaseen 60-70 asteiseen suolaveteen puoleksi tunniksi esikypsymää.
      Lopullinen kypsennys paistinpannussa tai 200c uunissa puolituntia.

      • pienetasiatmerkkaa

        Toivottavasti myös teit viillot makkaran kuoreen - näin saat mukavasti lisää makua makkaraan ja rapsakan pinnan.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Näin lähellä

      Se on näin 🤏 lähellä että heitän hanskat tiskiin sun kanssasi.
      Ikävä
      74
      3387
    2. Kerro jotakin hauskaa. :)

      Kirjoita jotakin mukavaa vaikka kaivatustasi. :) Ei törkytekstejä kiitos. :)
      Ikävä
      75
      3127
    3. Mä sanon tän suoraan.

      Se on sun käytös mikä ajaa pois. Et välitä muitten tunteista kun omistasi.
      Ikävä
      68
      3002
    4. On olemassa tiettyjä sääntöjä!

      Ja jos aiot pärjätä mun kanssa niin teet vain niinkuin mä sanon. Mieheltä Naiselle
      Ikävä
      66
      2661
    5. Oliko pakko olla taas tyly?

      Miksi oot niin tyly mua kohtaan nykyään? Ei edes tunneta kunnolla. Katseita vaihdettu ja varmasti tunteet molemmin puoli
      Ikävä
      44
      2182
    6. Olen niin yksinäinen...

      ... puhukaa mulle jotain kivaa 🥺
      Ikävä
      61
      1729
    7. Huomenna heitän järjen

      romukoppaan ja annan tunteen viedä. Kerran tässä kuitenkin vain eletään. Muistan myös jonkun minua viisaamman sanoneen,
      Ikävä
      25
      1707
    8. Lähtisitkö nainen

      🚐Reissuun matkailuautolla🤔 👋😎❤️
      Ikävä
      35
      1695
    9. Hyvää huomenta

      Hyvää huomenta ja alkavaa viikonloppua ihanalle naiselle! Mitä ikinä teetkään, niin täälä sua yksi miekkonen ajattelee.
      Ikävä
      18
      1679
    10. Perjantai-ilta ootko nainen menos

      Bilettää löytyyks jäbii? Tai jotain muita
      Ikävä
      60
      1618
    Aihe