Eli olis tarkoitus tehdä intialaista ruokaa johon tulee kuivattuja curryn lehtiä. Niitä löytyykin kaapista, mutta ovat menneet vanhaksi jo loppuvuodesta 2006 =S . Meidän marketista ei niitä löydy enkä jaksa lähteä keskustaan asti niitä metsätämään. Haistoin kuitenkin purkkia ja ihan hyvältä tuoksui. Kysymys kuuluukin siis, uskaltaako niitä käyttää ja tuleeko niistä enää edes mitään makua? Haju ainakin tallella.
Vanhentuneet currynlehdet?
12
2704
Vastaukset
- vain
pois!
- Cyrry
Curryn lehdet ?
curry on mausteseos joka sisältää kurkumaa, korianteria, juustokuminaa, mustapippuria, sarviapilaa, liperiä, selleriä, tilliä
ja cayennepippuria- Tina
On olemassa myös curryn lehdet. Curry-nimisen puun (vai oliko pensaan) lehtiä siis. Googleta vaikka.
- tuon
enempää asioista tiedä, niin ole hiljaa, juoppo!
- vanha nakki
Tina kirjoitti:
On olemassa myös curryn lehdet. Curry-nimisen puun (vai oliko pensaan) lehtiä siis. Googleta vaikka.
Siis oikeastaan sellaista puuta tai kasvia kuin curry ei ole olemassa, mutta englanniksi kutsutaan nimellä "curry-leaf tree" puuta josta semmoisia currylehtiä saa. Puulla on ihan virallinenkin englanninkielinen nimi, mikä jopa googlettaessa selviää lukutaitoiselle hyvinkin lyhyessä ajassa.
Noita lehtiä voidaan käyttää joidenkin curryruokien valmistuksessa. Käsitykseni on ollut, että tuoreina ne ovat parhaimmillaan eikä kuivausta tai pakastusta suositella. Itselläni ei kyllä ole sen kummempaa kokemusta niistä. - *curry
tuon kirjoitti:
enempää asioista tiedä, niin ole hiljaa, juoppo!
teininarkkari
E.V.V.K - Kyllä!
*curry kirjoitti:
teininarkkari
E.V.V.KJuoppo!
- Anonyymi
Currylehdet ovat erilaisia kuin currymauste. Maustejaiheella ei voi korvata lehtiä.
- hoiiii!
Tottakai voi käyttää. Kuivamausteet eivät sinänsä pilaannu, vaan niiden aromit vaan heikkenevät ajan myötä.
Jos haistoit ja oli ihan ok, mikä niissä sitten voisi olla pilaantunutta? Luulisi nyt ymmärtävän ettei suljetussa purkissa kuivattu tavara pidä sisällään mitään sellaista, mikä voisi tehdä huonoa.Currylehtiä käytetään intialaisessa tai sri lankalaisessa keittiössä yleensä tuoreena, antamassa makua. Ne ovat vähän kuin laakerinlehtiä eikä niitä kai yleensä edes syödä. Currylehdet lisätään ruoan pohjaan kirkastettuun voihin tai öljyyn muiden joulumausteiden kanssa.
En ole kuullut kuivatuista currylehdistä, koska olen aina nähnyt niitä käytettävän tuoreena. Mutta miksipä ei; kai se on sama kuin laakerinlehtienkin kanssa, molempi käy.
Niitä myös tavataan pureskella sellaisenaan. Maku nyt ei ole mitenkään liian voimakas - miellyttävän pippurinen.- opastaa:
crudo kirjoitti:
Currylehtiä käytetään intialaisessa tai sri lankalaisessa keittiössä yleensä tuoreena, antamassa makua. Ne ovat vähän kuin laakerinlehtiä eikä niitä kai yleensä edes syödä. Currylehdet lisätään ruoan pohjaan kirkastettuun voihin tai öljyyn muiden joulumausteiden kanssa.
En ole kuullut kuivatuista currylehdistä, koska olen aina nähnyt niitä käytettävän tuoreena. Mutta miksipä ei; kai se on sama kuin laakerinlehtienkin kanssa, molempi käy.
Niitä myös tavataan pureskella sellaisenaan. Maku nyt ei ole mitenkään liian voimakas - miellyttävän pippurinen."Curry leaf
Intialaisten ruokien ohjeissa mainitaan joskus mauste nimeltä curry leaf tai kari leaf. Kyseessä on Intiassa kasvava yrtti Bergera konigii, toisten lähteiden mukaan Murraya koenigii tai Chalcas koenigii. Sen tuoreet lehdet ovat laakerinlehtiä pienempiä ja voimakkaampia. Ne muistuttavat hiukan basilikaa maultaan. Kuivattujen mausteseoksien aines tämä lehti ei ole siksi, että kasvi menettää makunsa kuivattuna, sanoo Madhur Jaffrey intialaisessa keittokirjassaan, ks. curry. Kuitenkin on kuivattuja currylehtiä saatavana monissa maissa Intian ulkopuolella; Suomessakin etnisistä kaupoista.
Currylehdillä maustettujen ruokien valmistus aloitetaan ruskistamalla lehdet. Lehtiä voidaan myös kuivata ja jauhaa maustesekoituksen osaksi, sanoo englantilainen yrttikirja Herbs, spices and flavourings. Currylehdet ovat jokapäiväistä maustetta Kaakkois-Aasiassa ja eteläisessä Intiassa, sanoo kirja edelleen. Jollei currylehtiä ole saatavana, niiden tilalla voidaan käyttää toista samojen seutujen maustelehteä, Indonesiassa nimeltään daun salam. Laakerinlehti ei sensijaan kelpaa currylehden korvikkeeksi, sanovat useimmat lähteet."
- Anonyymi
Jostain luin, että kuivatut curryn legdet eivät juurikaan vastaa tuoreita. Tuoreita ei Suomesta ole oikein helppo löytää. Kuivatut lehdet tuskin menevät ikinä miksikään, ellei ne saa kosteutta. Jos näyttävät ja tuoksuvat kunnollisilta, ovat sitä.
Viimeinen käyttö päivämäärä on niissä Suomenlain takia, ei terveyssyistä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mies, miksi et vaikuta halukkaalta?
Ihmeellistä käytöstä mieheltä. Toki et ole mikään teinipoika enää.1232648- 1642081
Terveystalon lääkärit ylilaskuttaneet
Tämän pörriäiset osaavat, laskuttamisen. Terveystalo myöntää asian. https://www.hs.fi/suomi/art-2000011134269.html "K1161341Ikävä on häntä
Josta on tullut niin tärkeä ja rakas. Olisinko onnellinen hänen kanssaan. Ne rakastavat silmät jotka mua katsoo aina jos631306- 971256
HESARI: Kahden Pasin pankki OmaSp
Toinen entinen työntekijä sanoi, että Turtio oli organisaatiossa “Jumalasta seuraava, ylöspäin” https://www.hs.fi/visio291194En kai koskaan saa sinua
Koska et usko että riitäisit minulle. Olet aina pitänyt itseäsi liian risana ja heikkona. Katkot korkeutesi, ja poraat k771161Minkä kultakimpaleen
Menetän jos en saa häntä. Joku muu saisi nauttia siitä hellyydestä, huumorista ja intohimosta. Ehkä hän ymmärtää nyt mik351142Tykkäsit nainen
Aina eniten lähetyssaarnaajassa, muistan miten nautit!😎😚 meidän pitää päästä vielä kokemaan se.451119Kerroppas nyt
M mies, että kenestä sinä oikein tykkäät, niin saadaan tämä asia muillekin selväksi 😉841078