Eli olis tarkoitus tehdä intialaista ruokaa johon tulee kuivattuja curryn lehtiä. Niitä löytyykin kaapista, mutta ovat menneet vanhaksi jo loppuvuodesta 2006 =S . Meidän marketista ei niitä löydy enkä jaksa lähteä keskustaan asti niitä metsätämään. Haistoin kuitenkin purkkia ja ihan hyvältä tuoksui. Kysymys kuuluukin siis, uskaltaako niitä käyttää ja tuleeko niistä enää edes mitään makua? Haju ainakin tallella.
Vanhentuneet currynlehdet?
12
2559
Vastaukset
- vain
pois!
- Cyrry
Curryn lehdet ?
curry on mausteseos joka sisältää kurkumaa, korianteria, juustokuminaa, mustapippuria, sarviapilaa, liperiä, selleriä, tilliä
ja cayennepippuria- Tina
On olemassa myös curryn lehdet. Curry-nimisen puun (vai oliko pensaan) lehtiä siis. Googleta vaikka.
- tuon
enempää asioista tiedä, niin ole hiljaa, juoppo!
- vanha nakki
Tina kirjoitti:
On olemassa myös curryn lehdet. Curry-nimisen puun (vai oliko pensaan) lehtiä siis. Googleta vaikka.
Siis oikeastaan sellaista puuta tai kasvia kuin curry ei ole olemassa, mutta englanniksi kutsutaan nimellä "curry-leaf tree" puuta josta semmoisia currylehtiä saa. Puulla on ihan virallinenkin englanninkielinen nimi, mikä jopa googlettaessa selviää lukutaitoiselle hyvinkin lyhyessä ajassa.
Noita lehtiä voidaan käyttää joidenkin curryruokien valmistuksessa. Käsitykseni on ollut, että tuoreina ne ovat parhaimmillaan eikä kuivausta tai pakastusta suositella. Itselläni ei kyllä ole sen kummempaa kokemusta niistä. - *curry
tuon kirjoitti:
enempää asioista tiedä, niin ole hiljaa, juoppo!
teininarkkari
E.V.V.K - Kyllä!
*curry kirjoitti:
teininarkkari
E.V.V.KJuoppo!
- Anonyymi
Currylehdet ovat erilaisia kuin currymauste. Maustejaiheella ei voi korvata lehtiä.
- hoiiii!
Tottakai voi käyttää. Kuivamausteet eivät sinänsä pilaannu, vaan niiden aromit vaan heikkenevät ajan myötä.
Jos haistoit ja oli ihan ok, mikä niissä sitten voisi olla pilaantunutta? Luulisi nyt ymmärtävän ettei suljetussa purkissa kuivattu tavara pidä sisällään mitään sellaista, mikä voisi tehdä huonoa.Currylehtiä käytetään intialaisessa tai sri lankalaisessa keittiössä yleensä tuoreena, antamassa makua. Ne ovat vähän kuin laakerinlehtiä eikä niitä kai yleensä edes syödä. Currylehdet lisätään ruoan pohjaan kirkastettuun voihin tai öljyyn muiden joulumausteiden kanssa.
En ole kuullut kuivatuista currylehdistä, koska olen aina nähnyt niitä käytettävän tuoreena. Mutta miksipä ei; kai se on sama kuin laakerinlehtienkin kanssa, molempi käy.
Niitä myös tavataan pureskella sellaisenaan. Maku nyt ei ole mitenkään liian voimakas - miellyttävän pippurinen.- opastaa:
crudo kirjoitti:
Currylehtiä käytetään intialaisessa tai sri lankalaisessa keittiössä yleensä tuoreena, antamassa makua. Ne ovat vähän kuin laakerinlehtiä eikä niitä kai yleensä edes syödä. Currylehdet lisätään ruoan pohjaan kirkastettuun voihin tai öljyyn muiden joulumausteiden kanssa.
En ole kuullut kuivatuista currylehdistä, koska olen aina nähnyt niitä käytettävän tuoreena. Mutta miksipä ei; kai se on sama kuin laakerinlehtienkin kanssa, molempi käy.
Niitä myös tavataan pureskella sellaisenaan. Maku nyt ei ole mitenkään liian voimakas - miellyttävän pippurinen."Curry leaf
Intialaisten ruokien ohjeissa mainitaan joskus mauste nimeltä curry leaf tai kari leaf. Kyseessä on Intiassa kasvava yrtti Bergera konigii, toisten lähteiden mukaan Murraya koenigii tai Chalcas koenigii. Sen tuoreet lehdet ovat laakerinlehtiä pienempiä ja voimakkaampia. Ne muistuttavat hiukan basilikaa maultaan. Kuivattujen mausteseoksien aines tämä lehti ei ole siksi, että kasvi menettää makunsa kuivattuna, sanoo Madhur Jaffrey intialaisessa keittokirjassaan, ks. curry. Kuitenkin on kuivattuja currylehtiä saatavana monissa maissa Intian ulkopuolella; Suomessakin etnisistä kaupoista.
Currylehdillä maustettujen ruokien valmistus aloitetaan ruskistamalla lehdet. Lehtiä voidaan myös kuivata ja jauhaa maustesekoituksen osaksi, sanoo englantilainen yrttikirja Herbs, spices and flavourings. Currylehdet ovat jokapäiväistä maustetta Kaakkois-Aasiassa ja eteläisessä Intiassa, sanoo kirja edelleen. Jollei currylehtiä ole saatavana, niiden tilalla voidaan käyttää toista samojen seutujen maustelehteä, Indonesiassa nimeltään daun salam. Laakerinlehti ei sensijaan kelpaa currylehden korvikkeeksi, sanovat useimmat lähteet."
- Anonyymi
Jostain luin, että kuivatut curryn legdet eivät juurikaan vastaa tuoreita. Tuoreita ei Suomesta ole oikein helppo löytää. Kuivatut lehdet tuskin menevät ikinä miksikään, ellei ne saa kosteutta. Jos näyttävät ja tuoksuvat kunnollisilta, ovat sitä.
Viimeinen käyttö päivämäärä on niissä Suomenlain takia, ei terveyssyistä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tyttäreni kuoli lihavuusleikkaukseen.
Miettikää kuiten 2 kertaa, ennenkuin menette lihavuusleikkaukseen.33484131 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit12531Viiimeinen viesti
Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill692308- 1791935
epäonnen perjantain rikos yritys
onpa epäselvä kuva, tuolla laadullako keskustaa tarkkaillaan lego hahmotkin selvempiä161502Yllätyspaukku! Vappu Pimiä rikkoi vaikean rajapyykin yllättävässä bisneksessä: "Nyt hymyilyttää...!"
Wau, onnea, Vappu Pimiä, upea suoritus! PS. Pimiä tänään televisiossa, ohjelmatietojen mukaan hän on Puoli seiskassa vie91351- 1121327
Suomessa ei ole järkeä tarjota terveyspalveluita joka kolkassa
- Suomen väestötiheys 1.1.2022 oli 18,3 asukasta maaneliökilometriä kohden. - Uudenmaan maakunnassa asuu keskimäärin 181771290RÖTÖSHERRAT KIIKKIIN PUOLANGALLA.
Puolankalaisilla tehtävä ryhmäkanne itsensä yleintäneistä rötöstelijöista, sekä maksattaa kunnan maksama tyhmän koplan j601280Kirjoitin sinulle koska
tunnen sinua kohtaan niin paljon. Sydäntäni särkee, kun kätken ihastumisen, kaipauksen, sinua kohtaan tuntemani lämmön j421187