Eli olis tarkoitus tehdä intialaista ruokaa johon tulee kuivattuja curryn lehtiä. Niitä löytyykin kaapista, mutta ovat menneet vanhaksi jo loppuvuodesta 2006 =S . Meidän marketista ei niitä löydy enkä jaksa lähteä keskustaan asti niitä metsätämään. Haistoin kuitenkin purkkia ja ihan hyvältä tuoksui. Kysymys kuuluukin siis, uskaltaako niitä käyttää ja tuleeko niistä enää edes mitään makua? Haju ainakin tallella.
Vanhentuneet currynlehdet?
12
2805
Vastaukset
- vain
pois!
- Cyrry
Curryn lehdet ?
curry on mausteseos joka sisältää kurkumaa, korianteria, juustokuminaa, mustapippuria, sarviapilaa, liperiä, selleriä, tilliä
ja cayennepippuria- Tina
On olemassa myös curryn lehdet. Curry-nimisen puun (vai oliko pensaan) lehtiä siis. Googleta vaikka.
- tuon
enempää asioista tiedä, niin ole hiljaa, juoppo!
- vanha nakki
Tina kirjoitti:
On olemassa myös curryn lehdet. Curry-nimisen puun (vai oliko pensaan) lehtiä siis. Googleta vaikka.
Siis oikeastaan sellaista puuta tai kasvia kuin curry ei ole olemassa, mutta englanniksi kutsutaan nimellä "curry-leaf tree" puuta josta semmoisia currylehtiä saa. Puulla on ihan virallinenkin englanninkielinen nimi, mikä jopa googlettaessa selviää lukutaitoiselle hyvinkin lyhyessä ajassa.
Noita lehtiä voidaan käyttää joidenkin curryruokien valmistuksessa. Käsitykseni on ollut, että tuoreina ne ovat parhaimmillaan eikä kuivausta tai pakastusta suositella. Itselläni ei kyllä ole sen kummempaa kokemusta niistä. - *curry
tuon kirjoitti:
enempää asioista tiedä, niin ole hiljaa, juoppo!
teininarkkari
E.V.V.K - Kyllä!
*curry kirjoitti:
teininarkkari
E.V.V.KJuoppo!
- Anonyymi
Currylehdet ovat erilaisia kuin currymauste. Maustejaiheella ei voi korvata lehtiä.
- hoiiii!
Tottakai voi käyttää. Kuivamausteet eivät sinänsä pilaannu, vaan niiden aromit vaan heikkenevät ajan myötä.
Jos haistoit ja oli ihan ok, mikä niissä sitten voisi olla pilaantunutta? Luulisi nyt ymmärtävän ettei suljetussa purkissa kuivattu tavara pidä sisällään mitään sellaista, mikä voisi tehdä huonoa.Currylehtiä käytetään intialaisessa tai sri lankalaisessa keittiössä yleensä tuoreena, antamassa makua. Ne ovat vähän kuin laakerinlehtiä eikä niitä kai yleensä edes syödä. Currylehdet lisätään ruoan pohjaan kirkastettuun voihin tai öljyyn muiden joulumausteiden kanssa.
En ole kuullut kuivatuista currylehdistä, koska olen aina nähnyt niitä käytettävän tuoreena. Mutta miksipä ei; kai se on sama kuin laakerinlehtienkin kanssa, molempi käy.
Niitä myös tavataan pureskella sellaisenaan. Maku nyt ei ole mitenkään liian voimakas - miellyttävän pippurinen.- opastaa:
crudo kirjoitti:
Currylehtiä käytetään intialaisessa tai sri lankalaisessa keittiössä yleensä tuoreena, antamassa makua. Ne ovat vähän kuin laakerinlehtiä eikä niitä kai yleensä edes syödä. Currylehdet lisätään ruoan pohjaan kirkastettuun voihin tai öljyyn muiden joulumausteiden kanssa.
En ole kuullut kuivatuista currylehdistä, koska olen aina nähnyt niitä käytettävän tuoreena. Mutta miksipä ei; kai se on sama kuin laakerinlehtienkin kanssa, molempi käy.
Niitä myös tavataan pureskella sellaisenaan. Maku nyt ei ole mitenkään liian voimakas - miellyttävän pippurinen."Curry leaf
Intialaisten ruokien ohjeissa mainitaan joskus mauste nimeltä curry leaf tai kari leaf. Kyseessä on Intiassa kasvava yrtti Bergera konigii, toisten lähteiden mukaan Murraya koenigii tai Chalcas koenigii. Sen tuoreet lehdet ovat laakerinlehtiä pienempiä ja voimakkaampia. Ne muistuttavat hiukan basilikaa maultaan. Kuivattujen mausteseoksien aines tämä lehti ei ole siksi, että kasvi menettää makunsa kuivattuna, sanoo Madhur Jaffrey intialaisessa keittokirjassaan, ks. curry. Kuitenkin on kuivattuja currylehtiä saatavana monissa maissa Intian ulkopuolella; Suomessakin etnisistä kaupoista.
Currylehdillä maustettujen ruokien valmistus aloitetaan ruskistamalla lehdet. Lehtiä voidaan myös kuivata ja jauhaa maustesekoituksen osaksi, sanoo englantilainen yrttikirja Herbs, spices and flavourings. Currylehdet ovat jokapäiväistä maustetta Kaakkois-Aasiassa ja eteläisessä Intiassa, sanoo kirja edelleen. Jollei currylehtiä ole saatavana, niiden tilalla voidaan käyttää toista samojen seutujen maustelehteä, Indonesiassa nimeltään daun salam. Laakerinlehti ei sensijaan kelpaa currylehden korvikkeeksi, sanovat useimmat lähteet."
- Anonyymi
Jostain luin, että kuivatut curryn legdet eivät juurikaan vastaa tuoreita. Tuoreita ei Suomesta ole oikein helppo löytää. Kuivatut lehdet tuskin menevät ikinä miksikään, ellei ne saa kosteutta. Jos näyttävät ja tuoksuvat kunnollisilta, ovat sitä.
Viimeinen käyttö päivämäärä on niissä Suomenlain takia, ei terveyssyistä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
YLE Äänekosken kaupunginjohtaja saa ankaraa arvostelua
Kaupungin johtaja saa ankaraa kritiikkiä äkkiväärästä henkilöstöjohtamisestaan. Uusin häirintäilmoitus päivätty 15 kesä841686Euroopan lämpöennätys, 48,8, astetta, on mitattu Italian Sisiliassa
Joko hitaampikin ymmärtää. Se on aivan liikaa. Ilmastonmuutos on totta Euroopassakin.2711584Asiakas iski kaupassa varastelua tehneen kanveesiin.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33a85463-e4d5-45ed-8014-db51fe8079ec Oikein. Näin sitä pitää. Kyllä kaupoissa valtava2851343Martina lähdössä Ibizalle
Eikä Eskokaan tiennyt matkasta. Nyt ollaan jännän äärellä.1691282- 57905
- 66874
Jos ei tiedä mitä toisesta haluaa
Älä missään nimessä anna mitään merkkejä kiinnostuksesta. Ole haluamatta mitään. Täytyy ajatella toistakin. Ei kukaan em66863- 46861
Miksi mies tuntee näin?
Eli olen mies ja ihastuin naiseen. Tykkään hänestä ja koskaan hän ei ole ollut minulle ilkeä. Silti ajoittain tunnen kui40841Se nainen näyttää hyvältä vaikka painaisi 150kg
parempi vaan jos on vähän muhkeammassa kunnossa 🤤48818