Miten valmistetaan juustoa? En tarkoita leipäjuustoa, vaan ns. tavallista juustoa, joka käsitykseni mukaan pitää kypsyttää esim. kellarissa.
JUUSTON VALMISTUS
2
2388
Vastaukset
- kkkkkkkkkkkk
Juuston valmistus aloitetaan lisäämällä maitoon juustolajille ominaiset mikrobit, jonka jälkeen maito saostetaan juoksettamalla tai hapattamalla. Tällöin kaseiini saostuu. Saostuma paloitellaan ja juustomassa puristetaan muottiin, jolloin massasta poistuu hera ja juusto saa halutun muodon. Tämän jälkeen juustoa kypsytetään. Suurimman kypsymisajan vaativat kovat juustot. Niiden valmistuksessa käytetään anaerobisia (ilmaa karttavia) mikrobeja. Pehmeät juustot kypsyvät pinnalta ja niiden valmistuksessa käytetään aerobisia (ilmassa viihtyviä) mikrobeja.
Maidon / huoneen/ varaston yms. lämpötilat on hyvin tärkeitä juuston eri valmistusvaiheissa. - linkki juustontekoon
http://schmidling.com/making.htm
Täällä on jotain juttua
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1293299
- 1091331
Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä
"Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht2671285Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa
Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.651116Kalateltta fiasko
Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr151062Nainen voi rakastaa
Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt791061IS Viikonloppu 20.-21.7.2024
Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku57989- 30976
Ikävöimäsi henkilön ikä
Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie42944- 46854