Miten valmistetaan juustoa? En tarkoita leipäjuustoa, vaan ns. tavallista juustoa, joka käsitykseni mukaan pitää kypsyttää esim. kellarissa.
JUUSTON VALMISTUS
2
2644
Vastaukset
- kkkkkkkkkkkk
Juuston valmistus aloitetaan lisäämällä maitoon juustolajille ominaiset mikrobit, jonka jälkeen maito saostetaan juoksettamalla tai hapattamalla. Tällöin kaseiini saostuu. Saostuma paloitellaan ja juustomassa puristetaan muottiin, jolloin massasta poistuu hera ja juusto saa halutun muodon. Tämän jälkeen juustoa kypsytetään. Suurimman kypsymisajan vaativat kovat juustot. Niiden valmistuksessa käytetään anaerobisia (ilmaa karttavia) mikrobeja. Pehmeät juustot kypsyvät pinnalta ja niiden valmistuksessa käytetään aerobisia (ilmassa viihtyviä) mikrobeja.
Maidon / huoneen/ varaston yms. lämpötilat on hyvin tärkeitä juuston eri valmistusvaiheissa. - linkki juustontekoon
http://schmidling.com/making.htm
Täällä on jotain juttua
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 392417
- 581402
Mies mä oon ihan helppo
Miehelle johon oon ihastunut. Olen harvoin ihastunut, mutta suhun olen. Ei tarvitse kuin pyytää, niin...381323- 841313
- 631201
Mies olen aika erakko nykyään
Vanhentunutkin olen muutamana viime vuonna parikyt vuotta. Kun en ennenkään kelvannut, niin tuskin nytkään kelpaan. Lisä40929Lavroville taitaa olla jo ikkuna raollaan?
Lavrovin syytä välttää korkeita paikkoja ja ikkunoiden läheisyyttä.Ettei vain keikahda ikkunasta pihalle.122818- 31761
Ylen johdon hulppeat bonukset alkavat taas
Suora kopio Iltalehdestä: "Asiasta kertoo Iltalehdelle Ylen hallituksen puheenjohtaja Matti Apunen. Mitä tulospalkkioi23606Skenaario
Elämä ja kuolema ovat merkillisin nyytti olevaisuutta. Mutta kun kumpaakaan ei ole, syntyy lapsuksia, joita korjaamaan58586