Heissan! tässä on jo jonkin aikaa itseäni mietityttänyt kovasti eräs perinnejälkiruoka (en muista oliko kainuulainen vai pohjanmaalainen...karjalainen ei kuitenkaan!). Valmistettiin sitä joskus koulussa suomalaisen ruokakulttuurin tunneilla. Se koostui puuroutuvasta riisistä, kermasta, siirapista ja joistain muista ainesosista (ehkä?) ja oli JUMALAISEN hyvää!!! Olisiko kellään tietoa, mikä tuo kyseisen jälkiruoan nimi on...kielenpäällä lipuu vain kirjain E, et se saattas alkaa sillä ja mitä nuo muut ainesosat mahtavat olla? Olisin kiitollinen tiedosta!
-a dessert without name and missing ingredients
Jälkiruoan nimi ja alkuperä kateissa!
8
2708
Vastaukset
- ihmeessä
olet laittanut tuollaisen englanninkielisen loppukaneetin tuohon???
- doup
onhan noita vaikka mitä versioita, tuo siirappi vaan ei nyt satu oikein mihinkään. Viktoriankiisseli esim. on riisipuuro/kerma sydeemi, mutta siihen tulee liivatetta ja maustetaan sitruunalla. Sitten aikoinaan tehtiin paljonkin kaikenlaisia hedelmäriisejä, esim. appelsiiniriisi ym. noihinkin tulee kermavaahtoa ja puuroriisiä, samaten jouluna hyvin yleinen luumujen kanssa tehtävä versio. Mutta eikun kokeilemaan, puurot porisemaan ja kerma vaahdoksi ja sitten eikun maustelemaan.
- Larry The Chef
Valitettavasti keittolantädin oma sotkotus. Nyt täytyy vaan kokeilla ja maistella.
- kkkkkkkkkkkkkkkkkkk
2 dl puuroriisiä
1 l maitoa
70 g raakasokeria (jaggery) tai siirappia
1 rkl rouhittua mantelia
1 rkl rouhittuaPistaasipähkinää/ sukaatteja/ sokerikirsikoita tms.
2 dl kuohu/vispi kermaa
1-2 rkl ruusuvettä (saa apteekista ainakin)
Keitä riisipuuro paketin ohjeen mukaan.. Ota kattila pois liedeltä. Lisää sokeri, pähkinät ja kerma. Laita kattila jäähtymään kylmään veteen. Lisää ruusuvesi vanukkaan jäähdyttyä. Koristele pistaasipähkinöillä tms.
Tarjoile kylmänä.
Laita ruusuvettä aluksi vähemmän ja maista, sillä ohjeen määrä voi tuntua liian suurelta.- Kokkaaja
ostin ruusuvettä etnisestä kaupasta. myytiin lasisessa pullossa ja nyt haluisin keksiä mihin sitä laittaisin.
Kokkaaja kirjoitti:
ostin ruusuvettä etnisestä kaupasta. myytiin lasisessa pullossa ja nyt haluisin keksiä mihin sitä laittaisin.
Kaikkiin sellaisiin ruokiin, mihin haluat ruusuntuoksua: leivonnaiset, jälkiruoat... Ruoan makuun sillä ei ole vaikutusta.
Ruusuvettä käytetään lähinnä Lähi-Idän keittiössä, mutta sen käytöllä on varsin vanhat perinteet - peitti aikanaan kai mausteiden tapaan vähän vanhojen raaka-aineiden hajuja.
- haluvelli / halupuuro
keitä riisit ja RUSINAT kypsiksi ihan tavalliseen tapaan lisää maidon tilalle kerma ja mausta siirapilla ja tarp.mukaan suolaa. on muuten pohjalainen ruoka.
ja nimi tulee rusinoista jotka on haluja, ainakin miehille. - tummatukka8
olisiko kylmä riisivanukas, eli Viktorian kiisseli
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 713105
- 922865
- 512105
Mietin että
Onko tästä enää paluuta entiseen? Ainut asia joka päiviini toi taannoin iloa, oli meidän yhteinen hassuttelu ja huumorin201565- 151349
Nyt rupeaa löytymään talonmiestä ja muuta sankaria hallipaloon
Kyllä on naurettavia juttuja tuossa paikallislehdessä, että saa tosiaan nauraa niille..51338Aaamu on täällä taas!
Hyvää ja rauhallista työpäivää rakkauteni. Kunpa vaan hymyilisit enemmän. Toivon, että joku kaunis päivä kanssani et vaa131301Tajusin vaan...
Että olen pelkkä kroonistunut mielisairas. Olen sairauspäissäni luullut itsestäni liikaa. Luulin, että olen vain korkein131273- 181260
Noin ulkonäkö-jutut ei multa
Nainen, koskaan en ole kirjoittanut siitä mitään ilkeää. Ei kuulu tapoihin241232