Heissan! tässä on jo jonkin aikaa itseäni mietityttänyt kovasti eräs perinnejälkiruoka (en muista oliko kainuulainen vai pohjanmaalainen...karjalainen ei kuitenkaan!). Valmistettiin sitä joskus koulussa suomalaisen ruokakulttuurin tunneilla. Se koostui puuroutuvasta riisistä, kermasta, siirapista ja joistain muista ainesosista (ehkä?) ja oli JUMALAISEN hyvää!!! Olisiko kellään tietoa, mikä tuo kyseisen jälkiruoan nimi on...kielenpäällä lipuu vain kirjain E, et se saattas alkaa sillä ja mitä nuo muut ainesosat mahtavat olla? Olisin kiitollinen tiedosta!
-a dessert without name and missing ingredients
Jälkiruoan nimi ja alkuperä kateissa!
8
2584
Vastaukset
- ihmeessä
olet laittanut tuollaisen englanninkielisen loppukaneetin tuohon???
- doup
onhan noita vaikka mitä versioita, tuo siirappi vaan ei nyt satu oikein mihinkään. Viktoriankiisseli esim. on riisipuuro/kerma sydeemi, mutta siihen tulee liivatetta ja maustetaan sitruunalla. Sitten aikoinaan tehtiin paljonkin kaikenlaisia hedelmäriisejä, esim. appelsiiniriisi ym. noihinkin tulee kermavaahtoa ja puuroriisiä, samaten jouluna hyvin yleinen luumujen kanssa tehtävä versio. Mutta eikun kokeilemaan, puurot porisemaan ja kerma vaahdoksi ja sitten eikun maustelemaan.
- Larry The Chef
Valitettavasti keittolantädin oma sotkotus. Nyt täytyy vaan kokeilla ja maistella.
- kkkkkkkkkkkkkkkkkkk
2 dl puuroriisiä
1 l maitoa
70 g raakasokeria (jaggery) tai siirappia
1 rkl rouhittua mantelia
1 rkl rouhittuaPistaasipähkinää/ sukaatteja/ sokerikirsikoita tms.
2 dl kuohu/vispi kermaa
1-2 rkl ruusuvettä (saa apteekista ainakin)
Keitä riisipuuro paketin ohjeen mukaan.. Ota kattila pois liedeltä. Lisää sokeri, pähkinät ja kerma. Laita kattila jäähtymään kylmään veteen. Lisää ruusuvesi vanukkaan jäähdyttyä. Koristele pistaasipähkinöillä tms.
Tarjoile kylmänä.
Laita ruusuvettä aluksi vähemmän ja maista, sillä ohjeen määrä voi tuntua liian suurelta.- Kokkaaja
ostin ruusuvettä etnisestä kaupasta. myytiin lasisessa pullossa ja nyt haluisin keksiä mihin sitä laittaisin.
Kokkaaja kirjoitti:
ostin ruusuvettä etnisestä kaupasta. myytiin lasisessa pullossa ja nyt haluisin keksiä mihin sitä laittaisin.
Kaikkiin sellaisiin ruokiin, mihin haluat ruusuntuoksua: leivonnaiset, jälkiruoat... Ruoan makuun sillä ei ole vaikutusta.
Ruusuvettä käytetään lähinnä Lähi-Idän keittiössä, mutta sen käytöllä on varsin vanhat perinteet - peitti aikanaan kai mausteiden tapaan vähän vanhojen raaka-aineiden hajuja.
- haluvelli / halupuuro
keitä riisit ja RUSINAT kypsiksi ihan tavalliseen tapaan lisää maidon tilalle kerma ja mausta siirapilla ja tarp.mukaan suolaa. on muuten pohjalainen ruoka.
ja nimi tulee rusinoista jotka on haluja, ainakin miehille. - tummatukka8
olisiko kylmä riisivanukas, eli Viktorian kiisseli
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1102850Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222334Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631071947- 1141630
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701345Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2861176- 801034
- 711024
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi244991