Eli siis yksinkertainen kysymys. Mitä tulee jos teen naudan paahtopaistista pihvejä?
Naudan paahtopaistista pihvejä
23
24821
Vastaukset
Siitä tulee pihvi. Ei ehkä yhtä mureaa kuin fileistä tehtynä, mutta pihvi yhtäkaikki.
- 9jpo0+
Naudan sisä-ulkopaistit sopii hyvin merimiespihvin tekoon.
- et paista
sitä liikaa, vaan ruskistat vain pinnan tulikuumalla pannulla (rasvassa), ja jätät sisältä vähintään roseeksi, se onnistuu. Muuten ei.
- jhuhygg
Käytä mieluummin sisä- tai ulkopaistia.
- Standing Cow
Ei ulkopaistista tehdä pihviä. Sisäpaistista toki, mutta yhtä hyvin käy paahtopaisti.
Standing Cow kirjoitti:
Ei ulkopaistista tehdä pihviä. Sisäpaistista toki, mutta yhtä hyvin käy paahtopaisti.
Totta - ulkopaistin sideainepitoisuus on korkea, joten kunnolla kypsyäkseen se vaatii pitkän haudutuksen.
Ulkopaistista tehdään patapaisteja, palapaisteja, kääryleitä, viipale- ja suikaleruokia yms., joita haudutetaan uunissa tai keitetään pitkään.
Sisäpaistista saa pihvejä, uunipaisteja, leikkeitä jne. Sisäpaistia ei kannata hauduttaa tai kypsentää pitkään ja siitä saadaan myös hyvät grillattavat.
Eräs lasteni suosikkiruoka on paahtopaistista tehdyt lehtipihvit. Varsinkin, kun saavat itse nuijia pihvinsä. Söisivät niitä enemmän kuin ehdin paistamaan.
- onkin
tyypillistä lastenruokaa. Minkä ikäisiä lapsesi ovat?
- Kyllä aikuisetkin
onkin kirjoitti:
tyypillistä lastenruokaa. Minkä ikäisiä lapsesi ovat?
Sitä pisteli erinomaisen hyvällä halulla, eikä niin kauaakaan sitten. Lapsille sitä ei oikein maltettu tilatakaan, se hinta nimittäin! Ranskikset ja persiljavoi pihvin päällä oli lehtipihvin tarjoiluasu.
Mutta siihen sitten loppuukin paistin käyttö pihvilihana, ei tule tule hyvää pihviä ulko-sisä tai paahtopaistista. - pitävät
Kyllä aikuisetkin kirjoitti:
Sitä pisteli erinomaisen hyvällä halulla, eikä niin kauaakaan sitten. Lapsille sitä ei oikein maltettu tilatakaan, se hinta nimittäin! Ranskikset ja persiljavoi pihvin päällä oli lehtipihvin tarjoiluasu.
Mutta siihen sitten loppuukin paistin käyttö pihvilihana, ei tule tule hyvää pihviä ulko-sisä tai paahtopaistista.lehtipihvistä koska se on niin ohutta ja paistuu siten pakostakin läpikypsäksi. Aikuisena en moisesta välitä, vaan haluan kunnon, paksun, sisältä verisen pihvin.
Ja kyllä sisä- ja paahtopaistilihastakin saa hyvää paksumpaakin pihviä, kunhan ei paista läpikypsäksi ja siten sitkeäksi. - Et tiedä hyvästä
pitävät kirjoitti:
lehtipihvistä koska se on niin ohutta ja paistuu siten pakostakin läpikypsäksi. Aikuisena en moisesta välitä, vaan haluan kunnon, paksun, sisältä verisen pihvin.
Ja kyllä sisä- ja paahtopaistilihastakin saa hyvää paksumpaakin pihviä, kunhan ei paista läpikypsäksi ja siten sitkeäksi.Pihvistä hönkäsen pöläystä, jos paistista saat mielestäsi hyvän pihvin.
Varmaan Saarioisten tuotteet kuuluvat samaan gastronomiseen tasoon pihviesi kanssa? - luulevat
Et tiedä hyvästä kirjoitti:
Pihvistä hönkäsen pöläystä, jos paistista saat mielestäsi hyvän pihvin.
Varmaan Saarioisten tuotteet kuuluvat samaan gastronomiseen tasoon pihviesi kanssa?että pihvilihan pitää olla mieluiten fileetä. Filee on kuitenkin mauttomimpia ja "tylsimpiä" ruhon osia.
Kaikissa pihvimaissa (esim. Argentiina, Brasilia, Venezuela, USA, Britannia, Australia) pihvit tehdään muusta lihasta kuin fileestä, ja fileetä pidetään lähinnä ongelmajätteenä.
Saarioisten sotkeminen tähän osoittaa sinulta vieläkin suurempaa moukkamaisuutta. Mutta puhut tietysti siitä, mikä itsellesi on tutuinta. - Multavarpainen ja
luulevat kirjoitti:
että pihvilihan pitää olla mieluiten fileetä. Filee on kuitenkin mauttomimpia ja "tylsimpiä" ruhon osia.
Kaikissa pihvimaissa (esim. Argentiina, Brasilia, Venezuela, USA, Britannia, Australia) pihvit tehdään muusta lihasta kuin fileestä, ja fileetä pidetään lähinnä ongelmajätteenä.
Saarioisten sotkeminen tähän osoittaa sinulta vieläkin suurempaa moukkamaisuutta. Mutta puhut tietysti siitä, mikä itsellesi on tutuinta.Välleen paskalle haiseva maalaismoukka, mutta olen pistellyt pihvejä niin argentiinassa kuin brasiliassa ja saakelin monessa muusakin maassa, mukaanlukien Malta. Surkeimmat pihvit olen syönyt espanjassa, sekä tuolla surujen saarella Maltalla.
Ikäväkseni täytyy sinulle ilmoittaa, koska aivan ilmeisesti et sitä tiennyt, että noissa eteläamerikan maissa osataan pilata myös hyvät lihat jo pelkällä ruhon paloittelulla. Sama opas on varmaan venäjällä lihan käsittelijöillä, kirves ratkaiskoon mikä osa tulee mukaan kulloinkin. Nitsevoo, kunhan se on vain lihaa!
Koita tehdä tournedos paistista, saatat yllättyä! Multavarpainen ja kirjoitti:
Välleen paskalle haiseva maalaismoukka, mutta olen pistellyt pihvejä niin argentiinassa kuin brasiliassa ja saakelin monessa muusakin maassa, mukaanlukien Malta. Surkeimmat pihvit olen syönyt espanjassa, sekä tuolla surujen saarella Maltalla.
Ikäväkseni täytyy sinulle ilmoittaa, koska aivan ilmeisesti et sitä tiennyt, että noissa eteläamerikan maissa osataan pilata myös hyvät lihat jo pelkällä ruhon paloittelulla. Sama opas on varmaan venäjällä lihan käsittelijöillä, kirves ratkaiskoon mikä osa tulee mukaan kulloinkin. Nitsevoo, kunhan se on vain lihaa!
Koita tehdä tournedos paistista, saatat yllättyä!Ei tournedos'ta tehdä paistista vaan yleensä naudan ulkofileen keskiosasta, josta saadaan yhtä isoja ja paksuja pihvejä joitakin. Joten ei siitä paistista tournedos'ta saa, mutta kyllä montaa muuta hyvää.
Ehkä yleisin pihvi, mitää maailmalla syödään on sirloin, joka kunnon lihasta tehtynä onkin maukkaimpia lihanpaloja - mielestäni. Ja mistä se sitten on lähtöisin? Naudan takaselästä, selkäpaistista, joka asianmukaisesti grillattuna ja kunnon rasvareunuksella vasta joltain maistuu.
Siteeraan Raholaa: "Mielenkiintoista on, että varsinainen pihvi, sellaisena kuin se meillä tunnetaan, ei ole ollut tunnettu Ranskassa ennenkuin englantilaiset valloittajat toivat sen maahan Waterloon taistelun jälkeen vuonna 1815. Niinpä sillä onkin ranskassa englantilaisesta termistä beef steak johdettu nimi bifteck. Tämäkin osoittaa, että punainen liha ei kuulu kaikkein hienoimpaan gastronomiaan."- erilainen...
Multavarpainen ja kirjoitti:
Välleen paskalle haiseva maalaismoukka, mutta olen pistellyt pihvejä niin argentiinassa kuin brasiliassa ja saakelin monessa muusakin maassa, mukaanlukien Malta. Surkeimmat pihvit olen syönyt espanjassa, sekä tuolla surujen saarella Maltalla.
Ikäväkseni täytyy sinulle ilmoittaa, koska aivan ilmeisesti et sitä tiennyt, että noissa eteläamerikan maissa osataan pilata myös hyvät lihat jo pelkällä ruhon paloittelulla. Sama opas on varmaan venäjällä lihan käsittelijöillä, kirves ratkaiskoon mikä osa tulee mukaan kulloinkin. Nitsevoo, kunhan se on vain lihaa!
Koita tehdä tournedos paistista, saatat yllättyä!paloittelutapa on edellytys sille, että saadaan kunnon pihvejä, kuten Etelä-Amerikassa, USA:ssa ja Australiassa. Suomalainen paloittelutapa suosii noita tylsiä fileitä.
Eikä kukaan ole väittänytkään, että paistista tehtäisiin tournedos'ta. Mutta ei tournedos ole ainoa autuaaksi tekevä "pihvi", vaan - jos vähän kärjistäen liioittelee - ranskalaisten hienostelua... - Vanha kokki
crudo kirjoitti:
Ei tournedos'ta tehdä paistista vaan yleensä naudan ulkofileen keskiosasta, josta saadaan yhtä isoja ja paksuja pihvejä joitakin. Joten ei siitä paistista tournedos'ta saa, mutta kyllä montaa muuta hyvää.
Ehkä yleisin pihvi, mitää maailmalla syödään on sirloin, joka kunnon lihasta tehtynä onkin maukkaimpia lihanpaloja - mielestäni. Ja mistä se sitten on lähtöisin? Naudan takaselästä, selkäpaistista, joka asianmukaisesti grillattuna ja kunnon rasvareunuksella vasta joltain maistuu.
Siteeraan Raholaa: "Mielenkiintoista on, että varsinainen pihvi, sellaisena kuin se meillä tunnetaan, ei ole ollut tunnettu Ranskassa ennenkuin englantilaiset valloittajat toivat sen maahan Waterloon taistelun jälkeen vuonna 1815. Niinpä sillä onkin ranskassa englantilaisesta termistä beef steak johdettu nimi bifteck. Tämäkin osoittaa, että punainen liha ei kuulu kaikkein hienoimpaan gastronomiaan."Mutta varmaankin tarkoitit naudan sisäfileen keskikohtaa, eli coeur de fileetä, kun tehdään tournedosta. En ainakaan itse ole sitä milloinkaan ulkofileestä väsännyt.
- Ja vielä:
crudo kirjoitti:
Ei tournedos'ta tehdä paistista vaan yleensä naudan ulkofileen keskiosasta, josta saadaan yhtä isoja ja paksuja pihvejä joitakin. Joten ei siitä paistista tournedos'ta saa, mutta kyllä montaa muuta hyvää.
Ehkä yleisin pihvi, mitää maailmalla syödään on sirloin, joka kunnon lihasta tehtynä onkin maukkaimpia lihanpaloja - mielestäni. Ja mistä se sitten on lähtöisin? Naudan takaselästä, selkäpaistista, joka asianmukaisesti grillattuna ja kunnon rasvareunuksella vasta joltain maistuu.
Siteeraan Raholaa: "Mielenkiintoista on, että varsinainen pihvi, sellaisena kuin se meillä tunnetaan, ei ole ollut tunnettu Ranskassa ennenkuin englantilaiset valloittajat toivat sen maahan Waterloon taistelun jälkeen vuonna 1815. Niinpä sillä onkin ranskassa englantilaisesta termistä beef steak johdettu nimi bifteck. Tämäkin osoittaa, että punainen liha ei kuulu kaikkein hienoimpaan gastronomiaan."Lisää Raholaa:
"Fileestä on Suomessa tullut jonkinlainen 'hienouden' symboli, jopa siinä määrin, että broilerissakin väitetään typerästi olevan sisäfilee, jota sitten myydään valmiiksi pakattuna muka hienompana kuin pelkät rintalihakset. Linnuilla ei ole mitään fileetä eli seläkettä vastaavaa lihasta, vaan 'broilerin sisäfileellä' tarkoitettanee sitä pienempää lihasta, joka irtoaa rintalihaa luurangolta leikattaessa. Kokonaisuutena voidaan kyllä puhua kanan rintafileestä, mutta sanan 'sisäfilee' käyttäminen sen osasta vaikuttaa kielellisesti epäonnistuneelta markkinointikikalta.
Samaa hienoutta on myös tavoiteltu, kun naudan ulkofileelle on keksitty nimi. Muualla maailmassa ei fileitä myydä erikseen läheskään yhtä paljon kuin meillä. Ilmeisesti on sota-ajan pulasta tapahtunut suhteellisen nopea nousu aiheuttanut helposti käsiteltävän 'kokolihan' liiallisen arvostuksen, jolloin maku on unohtunut. Lihakulttuuria tuntematon tämän päivän keski-ikäisten joukko ja monet nuoremmatkin ostavat 'parasta' lihaa eli fileetä ja tekevät siitä jopa lihasoppaa – mikä osoittaa, että heillä on makunystyröissäkin jotain vialla.
Ranskan sana 'filet' tarkoittaa lihasta puhuttaessa vain sisäfileetä. Se lihas, jota suomeksi sanotaan ulkofileeksi, ei ranskassa eikä monessa muussa kielessä ole filee ollenkaan. Ranskaksi siitä käytetään usein nimeä faux filet eli 'väärä filee'. Ruotsissa se on nimeltään utskuren biff eli 'irtileikattu pihvi' – ennenvanhaan myös oxhare eli 'härkäjänis'. 'Irtileikatun pihvin' ymmärtää, kun tietää, että Ruotsissa on ulkofilee useimmiten leikattu kyljysten ja T-luupihvien osaksi sekä pihvien raaka-aineeksi. Ei ihmekään, että ruotsalainen kollegani ei suostunut kääntämään ruokalistan 'ulkofileepihviä' termillä 'biff av ytterfilé', vaan ainoastaan sanalla 'biff'. Sisäfileekin myydään Ruotsissa usein muilla nimillä, kuten tournedos, chateaubriand tai filet mignon (jossa mignon tarkoittaa 'sievää', lemmikkiä tai suosikkia), joten sana filee ei ole yhtä tuttu ruotsalaisille kuin suomalaisille." Vanha kokki kirjoitti:
Mutta varmaankin tarkoitit naudan sisäfileen keskikohtaa, eli coeur de fileetä, kun tehdään tournedosta. En ainakaan itse ole sitä milloinkaan ulkofileestä väsännyt.
Ihan oikein - siis sisäfileen keskikohta, coeur de file. Meni fileet sekaisin kun koetin samalla muistella, mikä oikein on sitten filet mignon enkä tarkistanut netistä.
Nyt koetin katsoa tuota mignonia eikä se vieläkään ole täysin selvinnyt: jenkeissä se on fileen keskiosasta kapeaan "häntään" ja meillä "pieni pihvi" sieltä fileen häntäpäästä.
Vai mitä?- Vanha kokki
crudo kirjoitti:
Ihan oikein - siis sisäfileen keskikohta, coeur de file. Meni fileet sekaisin kun koetin samalla muistella, mikä oikein on sitten filet mignon enkä tarkistanut netistä.
Nyt koetin katsoa tuota mignonia eikä se vieläkään ole täysin selvinnyt: jenkeissä se on fileen keskiosasta kapeaan "häntään" ja meillä "pieni pihvi" sieltä fileen häntäpäästä.
Vai mitä?Mignon osa on se kapeampi kolmannes, noisetteihin soveltuva kaiketi parhaiten.
- on pyöreä:
Multavarpainen ja kirjoitti:
Välleen paskalle haiseva maalaismoukka, mutta olen pistellyt pihvejä niin argentiinassa kuin brasiliassa ja saakelin monessa muusakin maassa, mukaanlukien Malta. Surkeimmat pihvit olen syönyt espanjassa, sekä tuolla surujen saarella Maltalla.
Ikäväkseni täytyy sinulle ilmoittaa, koska aivan ilmeisesti et sitä tiennyt, että noissa eteläamerikan maissa osataan pilata myös hyvät lihat jo pelkällä ruhon paloittelulla. Sama opas on varmaan venäjällä lihan käsittelijöillä, kirves ratkaiskoon mikä osa tulee mukaan kulloinkin. Nitsevoo, kunhan se on vain lihaa!
Koita tehdä tournedos paistista, saatat yllättyä!Tekniikka ja talous -lehden numerossa 7.10.1999 valitellaan, että kiinalaisia liikemiehiä ei voi Suomessa viedä syömään muualle kuin McDonaldsiin. Kiinalaiset eivät pidä länsimaisesta ruoasta ja "kiinalaiset" ravintolat Suomessa, kuten muuallakin länsimaissa, ovat liian kaukana aidosta kelvatakseen kiinalaisille itselleen. "Kiinassa arvostetaan ruhon maukkaimpia osia. Vähäarvoisemmat osat, kuten sisäfilee, syötetään köyhille ja ulkomaalaisille", lehti lopettaa juttunsa.
- HJ Cabron
No aika tynkä artikkeli tuo edellinen..
Kiinassa asuneena voin kertoa että kiinalaiset eivät tosiaan pidä länsimaisesta keittiöstä kun siellä ei niitä juurikaan.he ovat tottuneet omiin ruokiinsa ja niitä myös syödään..usein Kiinaan tulevat länkkärit syövät mieluusti mäkkärissä kuin paikallisten hyvissäkin ruokapaikoissa.mm.messuilla mäkissä käyvät kaikki mäkissä joten mäkkiin on totuttu..(Eihän mäkin ruuasta kukaan voi oikeasti pitää mutta tietyt laatukriteerit sillä on..)
Ruoka on Kiinassa hyvissä paikoissa todella tuoretta.Saat valita haluamasi elukan ravitoloiden aulassa olevista lasikopeista,kalan altaasta,vuohen häkistä jne.No tämä siis aika tasokkaissa paikoissa.Kala-altaitahan jokaisessa puljussa on omasta takaa(maaseutu).Kiinassa kyllä syödään kaikkea:koiria,kissoja,rottia,käärmeitä..katukeittiössä ruuan saa 40c-kaupasta valmiin annoksen 80c.Hienoissa paikoissa hinnat varmasti korkammat kuin Kämpissä jne.Rahaahan liikemiehilla tuolla on sitten oikeesti,15te kuussa teehuoneen käytöstä on harvinaista muttei tavatonta.
PAAHTOPAISTISTA:
Tulee ihan hyvät pihvit kun liha leikattu oikein eli vasten syitä.Liha oikeasti huoneen lämmintä,ei haittaa vaikka ollut 5 tuntia lämpösessä.Liha leikataan noin centin paksusex ja paistetaan nopeasti niin että veri tulee pintaan ja todella kuumalla pannulla,öljy-voi seoksella.Mausteeksi pippuri,soija ja ehkä suola.Ite en sisukkaa ja uffia pahemmin osta kun toi paahtopisti nimenomaan ajaa ihan asiansa,jotenkin on parempaa kuin sisäpaisti,paahtopaisitssa nuo syyt vähän eri suuntaan eli kannattaa kattoo tarkkaan miten leikkaa.
On noita sisukoita tullut syötyä vähän joka puolella,Brasseissa,Dommareissa,Mexicossa,Azoreilla.Siellä toi karja on vähän erilaista eikä tämmöstä stressinautaa mitä suomessa.
Mutta sanotaankos että hinnan puolesta toi paahtopaisti menee Suomessa oha hyvin pihvinä ja voihan sitä loimutella tulilla 50/50 Brassi tyyliin ja tulee niinkin ihan huippuhyvää.Toki vähän punaviiniähän tuo liha aina vaatii.
Nytkin paahtopaistipihvit uunissa hautumassa ruskistuksen jälkeen,hieman punkkuu kuupassa ja mexicolaista corridos-musiikkia soimassa.Suosittelen tutustumista Etelä-Amerikkaan - Väli-Amerikkaan ja heidän pihveihinsä ;) - pettynyt opetuslapsi
No mä rakastan lihaa,muutenkin ruokaa ja siihen liittyvää keskustelua.
Nyt vaan tuntuu,että yheltä julkulta on mennyt liha,viljat,hiilarit,nato,politiikka ja maine päähän siinä määrin,ettei oikein tiedä missä ollaan ja missä mennään.
No kaikilla meillä ei ole mahkuja sanoa julkisesti ääneen mitä ajattelemme.
Joillakin on!!.
Ja sitten tulee liirun laarumia,toisin kuin uhmakkaassa ploki kirjoittelussa.
Siis mies vai hiiri?
Miettikää itse. - Poeka
Näin teet paahtopaistista pihvejä; lämmitä uuni 120 asteeseen, laita pihvi uuniritilälle, ota pihvi pois kun sisälämpötila on 55 astetta, ruskista pihviä tulikuumalla pannulla 1min puoli ja anna vetäytyä 5min.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Olen päivä päivältä vain varmempi siitä että rakastan sinua
Onhan se tällä tuntemisen asteella jokseenkin outoa, mutta olen outo ja tunne on tunne. 😊931448Verovähennysten poisto syö veronkevennykset pieni- ja keskituloisilta
Kokoomuslaiset ja perussuomalaiset kansanedustajat jakavat kilvan postauksia, jossa kerrotaan miten kaikkien työssäkäyvi1931431Hei rakas mies. Olisi yksi kysymys, mielellään rehellinen vastaus edes täällä..
Mitä sinä minusta haluat?761175- 901135
- 841000
- 81995
- 39962
Kelloniemeltä harvinaisen lapsellista käytöstä valtuustossa
Olipa harvinaisen ala-arvoinen esitys kelloniemeltä valtuustossa. Alkoi Nivalaa oikein matkimalla matkimaan siteeratessa66915Satonen Kelaan, on paras mies ?
Kukaan ei ole tehnyt enemmän Kelalle asiakkaita kuin Satonen kokoomuksineen, näin ollen täyttänee paikan edellytykset v81902Korjaamo Kiesifix
Hei. Kävin viime viikolla tuolla korjaamolla, siistiä oli mutta yksi asia jäi mieleen!Joitakin jätkiä istui ja katseli/6857