Hei vaan, miksi kaupasta ei saa enää porsaanmaksaa, kaikki menee kuulemma teollisuuden käyttöön, miksi? En syö naudanlihaa lainkaan ja joskus tekisi mieli maksapihvejä tai maksakastiketta mutta mistä sen tekisin kun kaupassa ei myydä muuta. Osaako joku viisaampi neuvoa?
Miksi porsaanmaksaa ei myydä
31
11435
Vastaukset
- Broilerin maksaa
Se on halpaa ja hyvää ja myydään liki joka kaupassa pakasteena.
- ei ole
hyvää, hirveän mietoa ja jauhoista rakenteeltaan.
- ko0ijo
Koska porsaanmaksa on niin väkevän makuista, ettei se sinällään sovi esim. pihveiksi. Tietääkseni sitä käytetään lisänä joissain puolivalmisteissa. Vielä lisäyksenä, ei minulle tulisi mieleenikään tehdä pihvejä porsaanmaksasta.
- olen
myös hakenut kaupoista sianmaksaa, mutta turhaan.
Jauhettuna joskus löytyy, mutta ei palana.
Aivan ihanaa syötävää keitettynä ruisleivän päällä.
Sopivasti suolaa ja maitoa päälle. - Häh?
olen kirjoitti:
myös hakenut kaupoista sianmaksaa, mutta turhaan.
Jauhettuna joskus löytyy, mutta ei palana.
Aivan ihanaa syötävää keitettynä ruisleivän päällä.
Sopivasti suolaa ja maitoa päälle.Kaadatko siis maitoa maksavoileipäsi päälle?
- maksaa saa
Häh? kirjoitti:
Kaadatko siis maitoa maksavoileipäsi päälle?
Kyllä tätä tavaraa löytyy kaupan kuin kaupan tiskiltä ja palanakin.
Katselin eilen oman paikkakuntani tiskejä ja tarjolla oli.
Ja yllä kirjoittaneelle,tätä maitoa ei suinkaan kaadeta pihvin päälle,vaan raakaa maksaa on hyväksikin hyödyksi, liottaa siinä jonkin aikaa.
Silloin sen voimakas maku huomattavasti miedontuu, ja valmistuksessa muuttuu sekä pehmeämmäksi ja helpommin leikattavaksi sekä hyvän makuiseksi.
kysypä vielä kauppiaaltasi saatavuudesta. - keitetylle
maksaa saa kirjoitti:
Kyllä tätä tavaraa löytyy kaupan kuin kaupan tiskiltä ja palanakin.
Katselin eilen oman paikkakuntani tiskejä ja tarjolla oli.
Ja yllä kirjoittaneelle,tätä maitoa ei suinkaan kaadeta pihvin päälle,vaan raakaa maksaa on hyväksikin hyödyksi, liottaa siinä jonkin aikaa.
Silloin sen voimakas maku huomattavasti miedontuu, ja valmistuksessa muuttuu sekä pehmeämmäksi ja helpommin leikattavaksi sekä hyvän makuiseksi.
kysypä vielä kauppiaaltasi saatavuudesta.Maksalle,ei tarvitse ripotella suolaa,jos keitinvesi on hyvin maustettu ja suolattu.
Sekä jos keität enempi kerralla kannattaa kiehauttaa uusi suolavesi, ja jäähdyttää,jonka jälkeen tässä liemessä on hyvä viileässä säilyttää.
Säilyy sekä paremmin ja pysyy tuoreemman makuisena,sekä on mukava tarpeen mukaan siivuttaa.
Tällätavoin olen myös keitellyt muitakin sisäelimiä voileipätarpeiksi leivän päälle ja leikkeleeksi.
- suosin
naudanmaksaa siksikin, että sen voi paistettaessa tai pariloitaessa jättää sisältä vähintään roseeksi tai mieluummin mediumiksi. Possunliha (ja siis -maksakin?) kai pitää paistaa läpikypsäksi.
- Mieti...
Söisitkö vaikka vanhan öljysuodattimen autosta??
Maksa on puhdistaja, suodatin, joten nyt ymmärrät miksi sianmaksaa ei löydy.- muiden
eläinten maksat? Niitähän syödään kybällä. Tyhmä!
Ja käytetäänhän sianmaksaakin elintarviketeollisuudessa. Tyhmä!
Onko sinulla muuta "viisasta" kerrottavaa? - melkoisen
säälittävää, että annat noin tyhmän kuvan itsestäsi ja kaltaisistasi. Ja kehtaat vielä käyttää nimimerkkiä "Mieti...". "Mietipä itekkin!"
Emme me muutenkaan syö niitä materiaaleja, joista auton öljynsuodatin on tehty.
Etkö yhtään häpeä TYHMYYTTÄSI? Mene peilin eteen, ja PUNASTU! - miettijän
melkoisen kirjoitti:
säälittävää, että annat noin tyhmän kuvan itsestäsi ja kaltaisistasi. Ja kehtaat vielä käyttää nimimerkkiä "Mieti...". "Mietipä itekkin!"
Emme me muutenkaan syö niitä materiaaleja, joista auton öljynsuodatin on tehty.
Etkö yhtään häpeä TYHMYYTTÄSI? Mene peilin eteen, ja PUNASTU!Maksa asia on retuperällä, menehän alkoon niin kyllä sinunkin maksasi( maksaa saa,)olen tuon kommentin lausuja.
mutta että huolitaanko sinun maksasi esim. elinsiirrossa, voipi mennä hylkiöksi.
On kyllä kumma kun kaikilla palstoilla iskee näitä,en tiedä mitä sanoa.
Mutta jos asiallisesti miettijä voisi vastata alkup. kysymykseen,vaan ei.
Minun jälkeeni tuli asial.vastaus ja sitten sinä mieti, sitten saitkin tarpeellista kaatopaikkaa niskaasi, joten suodata siitä ja pidä happinaamari päässäsi kun ulos menet, ilma on tosi pakokaasuista ja myrkyllistä,joten suodattamisiin miettijä. - Palataan maanpinnalle
miettijän kirjoitti:
Maksa asia on retuperällä, menehän alkoon niin kyllä sinunkin maksasi( maksaa saa,)olen tuon kommentin lausuja.
mutta että huolitaanko sinun maksasi esim. elinsiirrossa, voipi mennä hylkiöksi.
On kyllä kumma kun kaikilla palstoilla iskee näitä,en tiedä mitä sanoa.
Mutta jos asiallisesti miettijä voisi vastata alkup. kysymykseen,vaan ei.
Minun jälkeeni tuli asial.vastaus ja sitten sinä mieti, sitten saitkin tarpeellista kaatopaikkaa niskaasi, joten suodata siitä ja pidä happinaamari päässäsi kun ulos menet, ilma on tosi pakokaasuista ja myrkyllistä,joten suodattamisiin miettijä.Sianmaksaa ei yleensä kaupoissa isommin näe juuri sen voimakkaan maun takia, ei sen takia että "suodatin" olisi epäpuhdas. Sian elinkaari kun tuppaa olemaan kovin lyhyt, verrattuna pitkäikäisempään nautaan, niin ettei sinne isommin ole haitallisia aineita ehtinyt kertymäänkään, siinä mielessä saa olla huoleti.
Vasikanmaksa on kuitenkin parasta, pehmeän makuista, ja puhdasta samasta syystä kuin sianmaksakin, eli vähäinen ikä. - mutta kuitenkin
Palataan maanpinnalle kirjoitti:
Sianmaksaa ei yleensä kaupoissa isommin näe juuri sen voimakkaan maun takia, ei sen takia että "suodatin" olisi epäpuhdas. Sian elinkaari kun tuppaa olemaan kovin lyhyt, verrattuna pitkäikäisempään nautaan, niin ettei sinne isommin ole haitallisia aineita ehtinyt kertymäänkään, siinä mielessä saa olla huoleti.
Vasikanmaksa on kuitenkin parasta, pehmeän makuista, ja puhdasta samasta syystä kuin sianmaksakin, eli vähäinen ikä.Nautaa kasvatetaan reilusti satakiloiseksi,jos mahdollista. En puhu lypsylehmistä.
Mutta mitä on vasikanmaksa, Ihan oikeasti,ei varmasti poikineen hiehon eikä kantakirjatun sonnin astuttaman monesti poikineen lehmän, mutta se vasikan maksa,olenko minä untamo?
- Maksa on pop
Sen takia ei myydä, koska porsaanmaksassa on liikaa A-Vitamiinia, EU otti sen pois markkinoilta terveydellisten haittojen vuoksi, vaikkakin näyttäisi tekevän paluuta. Ostin eilen Prismasta porsaanmaksaa. Mielestäni parempaa, kuin mikään muu maksa.
- m unakas
reaalinen hita taso lienee jossain 1euro/ kg kieppeissä , näin se on täysin marginaali tuote isoille rikkaille kauppiaille , siitä saa kyllä hyvän leikkelen kun sen keittää jäähdyttää ja siivuttaa.
- ei_jaksais
On se vaan kumma, kun joku asiallisesti jotain kysyy, niin jo parin vastauksen jälkeen alkaa tuo lapsellinen "oot tyhmä" - "ite oot" -teinijargon. Ihan sama, mitä keskustelua yrität katsoa, niin v***uiluksi näyttää menevän...
Oi aikoja, oi tapoja... Huoh. - Karjatilan_tyttö
Porsaan maksa on niin kitkerän makuinen, että siihen ei auta edes maidossa liottaminen ja keittämien. Menee varmaan minkin rehuksi, luulisin. Naudan maksaa laitan useesti koirille, huuhtelen hyvin ja kypsennän uunissa.
Niin ja nauta kyllä kasvatetaan yli 300 kiloiseksi ei sata....kuten tässä joku sanoi.
Vasikan maksaa en ole nähnyt myynnissä koskaan.
Vasikan lihakin on vaikeasti saatavaa Suomessa, Alpeilla sitä kyllä saa , ihanat wieninleikkeet siellä. - elin_sisä
Vasikanlihaa Tallinna keskturg kauppahallin lihakellaista. samaten kun siansorkkia
Sisäelimet on kadonneet- Hakanimen Kauppahallissa näin vasikan ja sian maksaa , Lampaan maksa ja munuaista reinillä pakkasessa.
http://keskustelu.suomi24.fi/t/11956393/lehman-mahaa- ostan.kun.käyn
Tallinnan Keskturgin ja Depoo torin (Jaama torin väliaikainen paikka rautatieaseman takana) kauppahalleista saa maksaa sekä myös munuaisia ja kieliä eikä ole kallista.
- tuliko.paha.olo
Tosi hauskaa hienostelua puhua 'porsaasta'. Se on sikaa.
- ei_ei
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=skr00021
A-vitamiinikohu aiheutti myynnin ja ostamisen romahtamisen. Toisekseen sianmaksa ei ole hyvää ja pelkästään haju on luotaantyöntävä.- puoliraakaa.lehmänlihaa
Älä syö jos et tykkää. Minusta whisky on juomana ällöä mutta en estä sitä juomasta jos haluaa.
- Sanaansa
Suomessa juodaan viskiä, ei whiskyä. Juon mielelläni laadukasta viskiä, sianmaksaa en syö.
- Kiteen.kirkasta
Sanaansa kirjoitti:
Suomessa juodaan viskiä, ei whiskyä. Juon mielelläni laadukasta viskiä, sianmaksaa en syö.
Kokeile sitten pontikkaa. Voi olla parempaa kuin whisky.
- SikaPojat
Hassunhauska savitatti kikkailee, ponua juovat ne joilla ei ole varaa viskiin.
Sianmaksaa en syö edes ponun kera.
- SepeKuopiosta
Kyllä minä opiskeluaikona söin sianmaksasta tehtyä maksakastiketta muutamana päivänä kuukaudessa, oli halpaa ja hyvää ruokaa. Laitoin kastikkeeseen porkkanakuutioita ja kermaa jottei se maistuisi liian väkevälle, kelpasi minulle ja silloiselle tyttöystävälle oikein hyvin.
- NOhNIIH
Possunmaksa on todella hyvää!
Leivitetään siivut (1cm) korppujauho- mauste seoksessa ja paistetaan voissa pannulla, ja tässä kohtaa pitää olla tarkkana ettei paista liikaa! Yäk sitkeetä tulee!
Sanoisin että on possun maksa mennentullen tuhat kertaa parempaa kun possun tai naudan pihvi! Tuoretta possun maksaa saa hyvin harvoista paikoista nykyään, mulla se on Lahden kauppahalli josta löytyy vaikka mitä, joka lähtöön! - jussiKus
Meillä taas ei syödä kuin naudanmaksaa, silloin kun maksaruokia tehdään. Väyrynenkin sen sanoi että ei yhden ihmisen ruoka tottumukset maailmaa pelasta eikä pilaa.
- Anonyymi
Tämähän vanha kirjoitus. Mutta en malta.. Luomu sian maksa ei sisällä mitään haitallista. Puhtaampi kuin omasi. En välttämättä ostaisi kaupasta varsinkaan ulkomailta tuotettua. Hanki luomua ja suoraan tilalta. Ei tarvi kalvoja saatikka jänteitä poistella.. Ei omaa sellasia 🤭 ei väkevää ei hajuja. Pelasta Maailma katsomalla että ruokasi olisi luomua, läheltä ja suoraan tuottajalta. 👍 Reko jakelua on varmasti lähellä sinunkin asuin paikkoja. Kannattaa kokeilla vaikka hinta tuntuisi kalliimmalta sen kompensoi säilyvyys hävikki ja maku.
- Anonyymi
Kaupasta saa vain jauhettua possun maksaa joskus. Itse ostan jo 20 vuoden ajan hakaniemen torilta. Kastike tulee tosi hyvä ja osa häviää pannulta heti paistamisen jälkeen, pikkasen suolaa ja kyllä kelpaa. Myös maksapasteijan valmistan , myös oikein hyvä. Naudan maksasta meillä ei kukaan välitä ja porsan maksan kitkerää makua en ole ikinä tavannut.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik123810MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar782017Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5441617Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin851288Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja671087Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s331018Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt214898Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o60873- 171854
Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3798