Minulla on sattuneesta syystä 800g jänispaistia pakkasessa. Onko kenelläkään vinkkiä, miten saan siitä kaiken irti? Ts. Miten valmistan siitä rehdin ja herkullisen aterian?
Rakastan hyvää gourmet-ruokaa, mutta tähän saakka se on minulle aina valmistettu. Nyt kun jäin sinkuksi - huomaan olevani hieman uusavuton...
Pupua pakkasessa, mikä neuvoksi?
14
4780
Vastaukset
- Vulgaari
jänisruoka. Nyt kun ei oikein tiedetä minkä ikäinen järjisä sinun pakkasessa luuraa, niin on kait varminta vähän marinoida niitä paisteja.
Ota paistit sulamaan ja tee niihin marinaadi.
Marinaadi
puolipulloa punkkua
1/2 dl öljyä
1/2 sitruunan mehu
1 sipuli viipaloituna
1 rkl viinietikkaa
3 murskattua katajanmarjaa
3 mausteneilikkaa
1 murskattu laakerinlehti
1 rkl soijakastiketta
silputtua persiljaa
Laita jänikset muovipussiin marinaadin kanssa ja astiassa jääkaappiin. Anna olla vuorokauden verran, aina silloin tällöin niitä käännellen.
Jänispaistit
noin 4dl lihalientä
2 porkkanaa
pala juuriselleriä
2 sipulia
1 dl kermaa
2-4 rkl mustaherukkahyytölöä
mustapippuria
suolaa
timjamia
rosmariinia
voita paistamiseen
pekonia
piparkku
maizzenaa
Ota paistit marinaadissa ja kuivaa ne.
Pane könttä voita pannuun ja ruskista jäniksen koivet molemmin puolin.
Lado paistit valurautapataan, lisää joukkoon sipulit, porkkanat ja selleri.
Kaada lihaliemi pataan ja pata uunniin noin 170c.
Anna olla noin 2 tuntia. ota pata uunista, siivilöi liemi ja irrota jäniksen liha luista.
Laita lihat uunin kestävään astiaan ja peitä amerikan pekonilla, laita uuniin.
Keitä lientä kokoon ja lisää mausteet, timjami, rosmariini ja pippuri sekä herukkahyytelö.
Rouhi piparkakusta ruokalusikallinen muruksi ja lisää joukkoon.
Sekoita maizzena tilkkaan vettä ja saosta soosi sillä.
Vatkaa kermasta löysä vaahto ja sekoita soosiin, sen pitäisi nyt olla kohtuullisen hyvän makuinen jäniskastike, lisää suolaa makusi mukaan.
Jäniksen kanssa keiteyt perunat ja esim. punakaali sopii hyvin lisukkeeksi.- jälkeen
ei kyllä maistu yhtään jänikselle........
- PILAAT
jäniksesi tuolla KAMMOTTAVALLA marinadillasi???
- f.ulmaria
Marinadissa on pupupaisti nyt. Kiitos selkeistä ohjeista! Katsotaan miten mun käy...
- kuten
poronkäristys...........suolaa ja riistamaustetta vähän ja loraus olutta,,,,,,,,sipuli sopii kyllä mukaan jos haluaa......näin saat eniten irti jäniksen mausta
- juttu:
>>>Pupua pakkasessa, mikä neuvoksi?
sitten lämmität sen sopivaksi ja lopuksi syöt sen. Ja kuvittelet että se on sun exä. Njami. Voit tietysti myös pilkkoa sen p....n päreiksi heti jäisenä, ja kuvittelet sen olevan exäsi. Ja syötät päreet naapurin sheferille... ja kuvittelet siinä menevän exäsi.
- ...
hiljainen hetki
- Liottanut maidossa
Se viehieman metsän makuapois,mutta silti tietää kyseessä olevan riistan. Tuo punaviini kyllä turmelee hyvän jänispaistin, on kokeiltu sekin.
Liottanut maidossa kirjoitti:
Se viehieman metsän makuapois,mutta silti tietää kyseessä olevan riistan. Tuo punaviini kyllä turmelee hyvän jänispaistin, on kokeiltu sekin.
Itse teen jäniksen burgundinpadan tyyliin ja hyvää tulee. Pinot noirit ovat hyvin miedon makuisia punaviiniksi, näet.
- Mutta lisäät
mrx-08 kirjoitti:
Itse teen jäniksen burgundinpadan tyyliin ja hyvää tulee. Pinot noirit ovat hyvin miedon makuisia punaviiniksi, näet.
Viinin vasta valmistuvaan kastikkeeseen. Tuskinpa siinä marinoit muutenkin melko miedon makuista pupua?
Mutta lisäät kirjoitti:
Viinin vasta valmistuvaan kastikkeeseen. Tuskinpa siinä marinoit muutenkin melko miedon makuista pupua?
Mutta nuo pinot noirit ovat todella mietoja, tukevammat valkoviinit ovat vahvemman makuisia. Mausteita pitää käyttää varovasti (laakerinlehti, vähän pippuria, vähän valkosipulia ja persiljaa).
Pupupadan jämistä tulee muuten hyviä lämpimiä voileipiä.
Jos sallitaan vielä yksi variantti - ilman marinointia - tähän arvokkaaseen keskusteluun. Tämän idea on pitkä kypsytys - alhainen lämpö. Resepti ei juurikaan poikkea tällaisista perusresepteistä kuin ehkä siinä, että mukana on tomaattia.
paketti pekonia - ei kovin savuista, pilkottuna pieniksi muruiksi - tai jos saat niin pelkkä suolattu siankylkikin käy
1 dl oliiviöljyä
vehnäjauhoja
suolaa ja pippuria
jänis pilkottuna kauniiksi paloiksi
2 sipulia, silputtuna
½ paprikaa, silputtuna pieneksi silpuksi
1 porkkana, silputtuna pieneksi kuutioksi
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1/2 pullo punaviiniä
1/2 prk säilyketomaatteja mehuineen
1 dl kana- tai kasvislientä
1 tl kuivattua rosmariinia tai yksi tuore oksa
1 laakerinlehti
persiljaa
(mustia oliiveja)
Paista murustettua pekonia - tai pancettaa, jos jostain saat - kuivalla pannulla tovi ja siirrä kasariin. Lisää kasariin ruokalusikallinen tuoretta oliiviöljyä.
Kada pussiin jauhot, suola ja pippuria - hölskytä ja jauhota jäniksenpalat pussissa hyvin. Paista pannulla ruskeiksi ja siirrä kasariin.
Paista pannulla paprikaa, porkkanaa, sipulia ja valkosipulia viitisen minuuttia ja kaada kasariin jänön ja pekonin seuraan.
Kaada pannulle tilkka viiniä ja raavi kaikki maut viiniin - kaada kasariin. Jos pannulla on paljon rasvaa, kaada rasva pois ennen viinin lisäystä.
Lisää kasariin loppu viini, tomaatit mehuineen, kana- tai kasvisliemi, rosmariini ja laakerinlehti, tarkista pippuri ja suola.
Kansi tiukasti kasarin päälle ja melko lempeälle tulelle hautumaan noin puoleksitoista tunniksi tai kauemmaksikin. Tarjolle tuotaessa ripottele päälle persiljaa ja muutama oliivi.
Pataan voi lisätä myös muita aineita halunsa mukaan: selleriä, ripaus chiliä, puolikas kanelitankoa, katajanmarjoja, timjamia, oreganoa tms. Jos satuit saamaan käsiisi jänön maksan, elä ihmeessä heitä sitä pois vaan pilko pieneksi ja paista pannulla nopeasti ja lisää pataan - ja ole iloinen löydöstäsi.- herkkua pöytään
1. Paloittele jänis
2. Kupin pohjalle voita
3. Lihapalat ja suolaa n. 3 tl
4. Katajanmarjoja (kokonaisia ja rouhittuna, huomioi, että katajanmarja valmistuu n. 3 vuotta eli ei suoraan kerättyjä)
5. Purkki smetanaa
6. Purkki kermaa
7. 1,5 pkt pekonisilppua
200 asteessa 1 tunti, sen jälkeen 160 asteessa 3-4 tuntia. Sekoita aineksia paistumisvaiheessa, lisää halutessasi lisää kermaa. Toinen vaihtoehto on, että keität ensin lihat irti luista, valmistat paistin muutoin samalla reseptillä johon lisäät 1-2 dl siivilöityä keitinlientä. Paistoaika vähenee tällöin 2,5 tuntiin. Jälkimmäinen vaihtoehto on parempi, jos syömässä on lapsiakin. Samalla haulit tms. tulevat paremmin esille eikä syödessä tule yllätyksiä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 262494
Persut rahoittavat velkarahalla rikkaiden ökyelämää
Minkä vuoksi persut eivät leikkaa rikkailta, joilla on maksukykyä? Tuskinpa tuo persujen käytös saa Suomen kansalta hyv572284Ikuiset kaipaajat
Miksette vaan mene sen kaipauksen kohteen luokse ja puhu sille suoraan? Mitä järkeä on kaipailla jotain puolituttua vuo762253Riikka ottaa miljardi euroa EU:n yhteisvelkaa Suomelle
Niin kääntyi irvipersun takki taas, vaikka vaalilupauksissa oli ettei yhteisvelkaa Suomi enää koskaan ota. No nyt otti m161979- 841739
En tiedä ymmärrätkö
Kuinka paljon merkitset mulle. Näet minut minuna etkä silti käännä selkääsi. Tökit jatkuvasti kepillä jäätä ja menit ehk71419Kun ei numeroa
niin en edes voi viestittää, et suunnitelmiin tuli muutos. Ikävä on, ja kasvaa vaan🤍301368Veronmaksajat kustantavat yrittäjien eläkkeitä jo yli 500 miljoonalla
Suomalaista yrittäjää ei kommunistista erota. Aktiivisen "yrittämisen" maksattaa yritystukina yhteiskunnalla, ja vieläpä141234- 41063
Se on siinä
Jami kun vielä loppuu niin Lappajärvellä ei oo yhtään mitään toimintaa.Purkamista piisaa kymmenen vuoden ajalle.Maakunna32937