Edam vai Oltermanni?

Kummin parempi?

Kumpi on mielestäsi parempi juusto omatekoisessa pizzassa?

49

9069

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • laittais kumpaakaan.

      Punaista tai mustaa emppua. Salaneuvoskin on ihan jees. Voihan sitä tieteski arkijuustollakin mennä jos tykkää. Sit voi myös tehä ranskalaisia ja heitellä päälle kynsilaukkaa. Johan lähtee kunnon tuoksut rappukäytävään ja voi naminami sitä makua.

      • oikea laitalinkki

        Emmentalia pizzaan, ei ikinä. Aloittajalle sanoisin, että kermajuusto toimii paremmin kuin eetami.


      • venyvyys se
        oikea laitalinkki kirjoitti:

        Emmentalia pizzaan, ei ikinä. Aloittajalle sanoisin, että kermajuusto toimii paremmin kuin eetami.

        mikä tekee juustosta pizzajuuston. Tai ihan sama, laita vaikka sitä arkijuustoa sitten. MalApetit.


    • tehdä pizzaa ?

      Ei todellakaan kumpikaan.

    • ei mitään

      tekemistä pizzan kanssa.Kumpikaan ei edes juusto. Totaalista roskaa!

      Jos haluat "aitoa" italialaista pizzaa, käytä mozzarellaa ja parmesania, jos haluat hyvää "suomalaista" pizzaa, käytä emmentalia.

      • asopipqwe

        monissa mamupitserioissa on siirrytty käyttämään tuota "oksennuksen hajuista" emmentalia ja voi ällötys sitä makua!


      • kyylinarist
        asopipqwe kirjoitti:

        monissa mamupitserioissa on siirrytty käyttämään tuota "oksennuksen hajuista" emmentalia ja voi ällötys sitä makua!

        vielä ajan kanssa opit pitämään aikuisista mauista.
        Ehkäpä sinusta tulee myös kunnollinen veroja maksava kansalainen eli hankit töitä.
        Siten sinulla on varaa käydä muissakin ravintoloissa kuin mainitsemissasi "mamuissa" LOISTAVAA!


      • on jäänyt
        asopipqwe kirjoitti:

        monissa mamupitserioissa on siirrytty käyttämään tuota "oksennuksen hajuista" emmentalia ja voi ällötys sitä makua!

        PIKKULAPSEN asteelle.


      • oikea laitalinkki

        Eipä ne siellä Italiassakaan ole alkuperäiseen pizzaan mitään parmesaania tunkeneet.

        Ja kyllä Edam on ihan juustolaatu ja Oltermanni on myös juustoa, joten opetteleppa faktat ennen kuin alat muita neuvomaan.


      • mitä minä
        oikea laitalinkki kirjoitti:

        Eipä ne siellä Italiassakaan ole alkuperäiseen pizzaan mitään parmesaania tunkeneet.

        Ja kyllä Edam on ihan juustolaatu ja Oltermanni on myös juustoa, joten opetteleppa faktat ennen kuin alat muita neuvomaan.

        tiedän, en söisi sitä edes pienestä maksusta. Emmental sen sijaan on suurta herkkua.


    • Poro.Tallinnasta

      ja käytänkin, mozzarellaa.

    • mozzar

      Samanlaista kumia kumpikin. Mitähän käyttöä niille keksisi, voisiko niillä vaikka tiivistää ikkunanpuitteita?

    • helmikanana

      Edam on hyvä perusjuusto joka käy myös pizzaan.
      Itse pidän enemmän emmentalin mausta mutta lapsille edam on mieluisampi.
      Käytän usein edamia myös omaan pizzaani koska en erikseen viitsi itselleni emmentalia ostaa. Kun laitan homejuustoa kuitekin lisäksi omaani niin se antaa makua.

    • pizzaa tänään

      Oltermanni on parempaa koska se tuntuu kermaisemmalta.

      • luottamuksellista ..

        eihän Oltermannissa ole mitään makua, rasva vaan tihkuu


    • ..mentaalia

      No tuo alkaa maistua joltakin, löytyy kolmea eri voimakkuutta.

      • vain osittain

        makuja on (Valio) nykyisin neljä.
        Punainen, sininen, violetti ja musta - kaikki hyviä ja pesevät edamit ja oltermannit mennen tullen.
        Pizzan sopii hyvin mustaleiman ja mozzarellan sekoitus, makua ja rakennetta löytyy.


      • häh...
        vain osittain kirjoitti:

        makuja on (Valio) nykyisin neljä.
        Punainen, sininen, violetti ja musta - kaikki hyviä ja pesevät edamit ja oltermannit mennen tullen.
        Pizzan sopii hyvin mustaleiman ja mozzarellan sekoitus, makua ja rakennetta löytyy.

        Varmasti tuo yhdistelmä voi olla hyvä mutta ei se silloin enää pizzaa ole. Mozzarellaa tai ei juustoa ollenkaan, silloin se on pizzaa... Ei porokäristystäkään tehdä sian- tai naudanlihasta.


      • tiedä
        häh... kirjoitti:

        Varmasti tuo yhdistelmä voi olla hyvä mutta ei se silloin enää pizzaa ole. Mozzarellaa tai ei juustoa ollenkaan, silloin se on pizzaa... Ei porokäristystäkään tehdä sian- tai naudanlihasta.

        että Italiassa raastetaan parmesania pizzan pintaan "mausteeksi", vaikka varsinaisena "runkojuustona" onkin mozzarella.


    • Emmentaali

      emmentaalia

    • aina olla

      2 eri juustoa ja paljon!

    • Maaliskuun Idus

      kumpaakaan. Laiska kun olen, ostan yleensä kaupasta valmista raastetta, ja se on emmental-mozzarella sekoitus.

    • janne...

      Älkää nyt ihmessä mitään edamia pizzaan laittako. Edam ei tosiaankaan sovellu ruoanlaittoon. Parasta ja oikeeta pizzajuustoa on mozzarella.

    • tein sen

      eihän se nyt lainkaan sovi siihen

    • kyvytön

      ei kukaan voisi olla noin huono ruoanlaittaja

    • Johannes

      Emmental ja Edam ovat samaa juustoa. Sekä Valio että Ingman ostavat raakajuuston (ns. "juustokkeen") Baltialaiselta välitysfirmalta. Suomessa juustokkeesta jatkojalostetaan eri maut. Valion värikoodit viittaavaat eri Baltian alkuperämaihin.

    • Turkkuuse

      Oltermanni, mutta laita Turunmaata mieluimmin.

    • neither both

      Emadia pizaan ? ei kivin eikä kirvein. Sillä juustolla opetetaan lapsia päiväkodissa juuston syöntiin. Eikä muuten oltermannikaan, sen alla pitää olla ruisleipä, voi, päällä kurkku ja tomaatti.
      Jos ois ihan pakko valita niin jälkimmäinen ja sekin pitkin hampain.
      Sitten laittasin lisukkeeksi pari bulls´ eye:ä pizaan eli raaka kananmuna
      hyytymään keltuainen ehjänä, päälle mustepippurirouhetta, ehkä sitten.
      EHKÄ !

    • po0tyfe

      Ei edamia saisi juustoksi edes kutsua, emmentalia ja vaikka ennemin pohjanpoikaa kuin oltermannia.

    • järkee.........

      Ootteko ihan kreisejä? pitsaan voi ja saa laittaa mielensä mukaan täytteitä ja juustoa miten kukin haluaa. Jokainen soveltaa omaan tyyliinsä, eikä makumieltymyksistä toisten tarvitse hikeentyä :D

      • Mesu1

        Ensimmäinen järkevä kommentti aloittajan viestiin, JESS onhan täällä joku järkevästikin ajatteleva.


    • juustohiiriläinen

      Edam ei käy pizzaan, niin että jos noista kahdesta pitää valita, niin mieluummin Oltermanni. Turunmaa on myös ihan jees.

    • täyteläinne maku

      Camembertia mielummin.

    • tukussa

      tukussa asioidessa olen katsellut että pizzayrittäjät ostavat edamia.

      • Anonyymi

        Eli mustaleima päätyy niille markkinoille ?


    • Pidan Mozzalellasta pizza juustona, sellaista oikein venyvaa.

    • kermajuustoa

      Itse tein kerran niin, että laitoin alle jotakin uutta Valion kermajuustoa (Finlandia?) viipaleina, sitten täytteet ja päälle vielä mozzarellaa raasteena. Mozzarella ruskistuu kaikkein kauneimmin ja siitä saattaa todellakin saada ihania venyviä paloja, jos vaan pystyy kuumana alkaa syömään - suu palaa, jos ihan kuumaa pizzaa haukkaa.

      Silloin kun vasta aloittelin pizzan tekoa ei Suomessa myyty mozzarellaa, Turunmaa oli silloin se herkkujuusto: tomaattikastiketta, katkarapuja, tilliä ja kauheesti raastettua Turunmaata.

    • N

      Oterman

    • iubpijb

      Jos kermajuustoa haluaa laittaa, niin sitten mieluummin Pohjanpoikaa. Oltermanni on turhan mautonta. Lidlissä myydään Jokilaakson (tjsp) kermajuustoa, joka on oikein maukasta. Tehty Virossa.

    • dgftmkuytdd

      Jos pitää välttämättä edamin tai oltermannin välillä valita, niin oltermanni. Edam on liian vähärasvainen ja sulaa purukumimaiseksi möhnäksi eikä anna makua ulos niin hyvin kuin vahän täyteläisemmät ja rasvaisemmat juustot. Oltermanni on kelvollista, mutta parasta on mozzarella tai sitten hyvinvarustetuista ruokakaupoista saatava Pizzajuusto-niminen raaste.

    • maussaonero

      Ei kumpikaan vaan hikoilevaa mustaleimaista emmentalia valiolta (muiden valmistajien mustaleimainen on sinileimaista) sen olla pitää.

    • B.Mussolini

      Ei pizzaan voi laittaa kuin italialaista juustoa, tuskin sielläkään siihen edamia tai emmentalia tungetaan. Siispä mozzarellaa pizzaan, muu on junttiutta.

    • asdawrara

      kermajuusto sulaneena xD hyi, sehä muuttuu semmoseks väljähtäneeks liisteriks... B.Mussolini ei oo tainnu ikinä kuulla italialaisesta neljän juuston pizzasta

    • Juustot tiskistä

      Ulkolaista juustoraastetta kaupasta ja siinä se.

    • 5vzjskl

      Jos jompikumpi tulisi valita niin silloin Edam. Muuten aina mozzarellaa!

    • TÄ?

      Juustoksi siis ainoastaan vesipuhvelin maidosta valmistettua mozzarellaa. Ei mitään muuta! Hälmöjäkö olette?

    • teartaer

      Kaverini penisjuusto on hyvää

    • etsilleen

      Ei kumpikaan - pizzaan vain joko mozzarellaa, parmesaania tai Valion Mustaleima-emmentaalia.

    • Suomenmieli

      Maultaan paras sekä myös kätevin valmistuksen kannalta on ehdottomasti kainuulainen juustoleipä(leipäjuusto). Juustoa ei tarvitse käsitellä mitenkään, vaan kaulitaan tai heitellään taikina hivenen juustokiekkoa suuremmaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      136
      3512
    2. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      39
      2763
    3. Nurmossa kuoli 2 Lasta..

      Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .
      Seinäjoki
      40
      2566
    4. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2535
    5. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      123
      2508
    6. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      116
      1885
    7. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      318
      1575
    8. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      174
      1498
    9. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      315
      1398
    10. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      66
      1258
    Aihe