Kumpi on mielestäsi parempi juusto omatekoisessa pizzassa?
Edam vai Oltermanni?
49
9069
Vastaukset
- laittais kumpaakaan.
Punaista tai mustaa emppua. Salaneuvoskin on ihan jees. Voihan sitä tieteski arkijuustollakin mennä jos tykkää. Sit voi myös tehä ranskalaisia ja heitellä päälle kynsilaukkaa. Johan lähtee kunnon tuoksut rappukäytävään ja voi naminami sitä makua.
- oikea laitalinkki
Emmentalia pizzaan, ei ikinä. Aloittajalle sanoisin, että kermajuusto toimii paremmin kuin eetami.
- venyvyys se
oikea laitalinkki kirjoitti:
Emmentalia pizzaan, ei ikinä. Aloittajalle sanoisin, että kermajuusto toimii paremmin kuin eetami.
mikä tekee juustosta pizzajuuston. Tai ihan sama, laita vaikka sitä arkijuustoa sitten. MalApetit.
- tehdä pizzaa ?
Ei todellakaan kumpikaan.
- ei mitään
tekemistä pizzan kanssa.Kumpikaan ei edes juusto. Totaalista roskaa!
Jos haluat "aitoa" italialaista pizzaa, käytä mozzarellaa ja parmesania, jos haluat hyvää "suomalaista" pizzaa, käytä emmentalia.- asopipqwe
monissa mamupitserioissa on siirrytty käyttämään tuota "oksennuksen hajuista" emmentalia ja voi ällötys sitä makua!
- kyylinarist
asopipqwe kirjoitti:
monissa mamupitserioissa on siirrytty käyttämään tuota "oksennuksen hajuista" emmentalia ja voi ällötys sitä makua!
vielä ajan kanssa opit pitämään aikuisista mauista.
Ehkäpä sinusta tulee myös kunnollinen veroja maksava kansalainen eli hankit töitä.
Siten sinulla on varaa käydä muissakin ravintoloissa kuin mainitsemissasi "mamuissa" LOISTAVAA! - on jäänyt
asopipqwe kirjoitti:
monissa mamupitserioissa on siirrytty käyttämään tuota "oksennuksen hajuista" emmentalia ja voi ällötys sitä makua!
PIKKULAPSEN asteelle.
- oikea laitalinkki
Eipä ne siellä Italiassakaan ole alkuperäiseen pizzaan mitään parmesaania tunkeneet.
Ja kyllä Edam on ihan juustolaatu ja Oltermanni on myös juustoa, joten opetteleppa faktat ennen kuin alat muita neuvomaan. - mitä minä
oikea laitalinkki kirjoitti:
Eipä ne siellä Italiassakaan ole alkuperäiseen pizzaan mitään parmesaania tunkeneet.
Ja kyllä Edam on ihan juustolaatu ja Oltermanni on myös juustoa, joten opetteleppa faktat ennen kuin alat muita neuvomaan.tiedän, en söisi sitä edes pienestä maksusta. Emmental sen sijaan on suurta herkkua.
- Poro.Tallinnasta
ja käytänkin, mozzarellaa.
- mozzar
Samanlaista kumia kumpikin. Mitähän käyttöä niille keksisi, voisiko niillä vaikka tiivistää ikkunanpuitteita?
- helmikanana
Edam on hyvä perusjuusto joka käy myös pizzaan.
Itse pidän enemmän emmentalin mausta mutta lapsille edam on mieluisampi.
Käytän usein edamia myös omaan pizzaani koska en erikseen viitsi itselleni emmentalia ostaa. Kun laitan homejuustoa kuitekin lisäksi omaani niin se antaa makua. - pizzaa tänään
Oltermanni on parempaa koska se tuntuu kermaisemmalta.
- luottamuksellista ..
eihän Oltermannissa ole mitään makua, rasva vaan tihkuu
- ..mentaalia
No tuo alkaa maistua joltakin, löytyy kolmea eri voimakkuutta.
- vain osittain
makuja on (Valio) nykyisin neljä.
Punainen, sininen, violetti ja musta - kaikki hyviä ja pesevät edamit ja oltermannit mennen tullen.
Pizzan sopii hyvin mustaleiman ja mozzarellan sekoitus, makua ja rakennetta löytyy. - häh...
vain osittain kirjoitti:
makuja on (Valio) nykyisin neljä.
Punainen, sininen, violetti ja musta - kaikki hyviä ja pesevät edamit ja oltermannit mennen tullen.
Pizzan sopii hyvin mustaleiman ja mozzarellan sekoitus, makua ja rakennetta löytyy.Varmasti tuo yhdistelmä voi olla hyvä mutta ei se silloin enää pizzaa ole. Mozzarellaa tai ei juustoa ollenkaan, silloin se on pizzaa... Ei porokäristystäkään tehdä sian- tai naudanlihasta.
- tiedä
häh... kirjoitti:
Varmasti tuo yhdistelmä voi olla hyvä mutta ei se silloin enää pizzaa ole. Mozzarellaa tai ei juustoa ollenkaan, silloin se on pizzaa... Ei porokäristystäkään tehdä sian- tai naudanlihasta.
että Italiassa raastetaan parmesania pizzan pintaan "mausteeksi", vaikka varsinaisena "runkojuustona" onkin mozzarella.
- Emmentaali
emmentaalia
- aina olla
2 eri juustoa ja paljon!
- Maaliskuun Idus
kumpaakaan. Laiska kun olen, ostan yleensä kaupasta valmista raastetta, ja se on emmental-mozzarella sekoitus.
- janne...
Älkää nyt ihmessä mitään edamia pizzaan laittako. Edam ei tosiaankaan sovellu ruoanlaittoon. Parasta ja oikeeta pizzajuustoa on mozzarella.
- tein sen
eihän se nyt lainkaan sovi siihen
- kyvytön
ei kukaan voisi olla noin huono ruoanlaittaja
- Johannes
Emmental ja Edam ovat samaa juustoa. Sekä Valio että Ingman ostavat raakajuuston (ns. "juustokkeen") Baltialaiselta välitysfirmalta. Suomessa juustokkeesta jatkojalostetaan eri maut. Valion värikoodit viittaavaat eri Baltian alkuperämaihin.
- Turkkuuse
Oltermanni, mutta laita Turunmaata mieluimmin.
- neither both
Emadia pizaan ? ei kivin eikä kirvein. Sillä juustolla opetetaan lapsia päiväkodissa juuston syöntiin. Eikä muuten oltermannikaan, sen alla pitää olla ruisleipä, voi, päällä kurkku ja tomaatti.
Jos ois ihan pakko valita niin jälkimmäinen ja sekin pitkin hampain.
Sitten laittasin lisukkeeksi pari bulls´ eye:ä pizaan eli raaka kananmuna
hyytymään keltuainen ehjänä, päälle mustepippurirouhetta, ehkä sitten.
EHKÄ ! - po0tyfe
Ei edamia saisi juustoksi edes kutsua, emmentalia ja vaikka ennemin pohjanpoikaa kuin oltermannia.
- järkee.........
Ootteko ihan kreisejä? pitsaan voi ja saa laittaa mielensä mukaan täytteitä ja juustoa miten kukin haluaa. Jokainen soveltaa omaan tyyliinsä, eikä makumieltymyksistä toisten tarvitse hikeentyä :D
- Mesu1
Ensimmäinen järkevä kommentti aloittajan viestiin, JESS onhan täällä joku järkevästikin ajatteleva.
- juustohiiriläinen
Edam ei käy pizzaan, niin että jos noista kahdesta pitää valita, niin mieluummin Oltermanni. Turunmaa on myös ihan jees.
- täyteläinne maku
Camembertia mielummin.
- tukussa
tukussa asioidessa olen katsellut että pizzayrittäjät ostavat edamia.
- Anonyymi
Eli mustaleima päätyy niille markkinoille ?
Pidan Mozzalellasta pizza juustona, sellaista oikein venyvaa.
- kermajuustoa
Itse tein kerran niin, että laitoin alle jotakin uutta Valion kermajuustoa (Finlandia?) viipaleina, sitten täytteet ja päälle vielä mozzarellaa raasteena. Mozzarella ruskistuu kaikkein kauneimmin ja siitä saattaa todellakin saada ihania venyviä paloja, jos vaan pystyy kuumana alkaa syömään - suu palaa, jos ihan kuumaa pizzaa haukkaa.
Silloin kun vasta aloittelin pizzan tekoa ei Suomessa myyty mozzarellaa, Turunmaa oli silloin se herkkujuusto: tomaattikastiketta, katkarapuja, tilliä ja kauheesti raastettua Turunmaata. - N
Oterman
- iubpijb
Jos kermajuustoa haluaa laittaa, niin sitten mieluummin Pohjanpoikaa. Oltermanni on turhan mautonta. Lidlissä myydään Jokilaakson (tjsp) kermajuustoa, joka on oikein maukasta. Tehty Virossa.
- dgftmkuytdd
Jos pitää välttämättä edamin tai oltermannin välillä valita, niin oltermanni. Edam on liian vähärasvainen ja sulaa purukumimaiseksi möhnäksi eikä anna makua ulos niin hyvin kuin vahän täyteläisemmät ja rasvaisemmat juustot. Oltermanni on kelvollista, mutta parasta on mozzarella tai sitten hyvinvarustetuista ruokakaupoista saatava Pizzajuusto-niminen raaste.
- maussaonero
Ei kumpikaan vaan hikoilevaa mustaleimaista emmentalia valiolta (muiden valmistajien mustaleimainen on sinileimaista) sen olla pitää.
- B.Mussolini
Ei pizzaan voi laittaa kuin italialaista juustoa, tuskin sielläkään siihen edamia tai emmentalia tungetaan. Siispä mozzarellaa pizzaan, muu on junttiutta.
- asdawrara
kermajuusto sulaneena xD hyi, sehä muuttuu semmoseks väljähtäneeks liisteriks... B.Mussolini ei oo tainnu ikinä kuulla italialaisesta neljän juuston pizzasta
- Juustot tiskistä
Ulkolaista juustoraastetta kaupasta ja siinä se.
- 5vzjskl
Jos jompikumpi tulisi valita niin silloin Edam. Muuten aina mozzarellaa!
- TÄ?
Juustoksi siis ainoastaan vesipuhvelin maidosta valmistettua mozzarellaa. Ei mitään muuta! Hälmöjäkö olette?
- teartaer
Kaverini penisjuusto on hyvää
- etsilleen
Ei kumpikaan - pizzaan vain joko mozzarellaa, parmesaania tai Valion Mustaleima-emmentaalia.
- Suomenmieli
Maultaan paras sekä myös kätevin valmistuksen kannalta on ehdottomasti kainuulainen juustoleipä(leipäjuusto). Juustoa ei tarvitse käsitellä mitenkään, vaan kaulitaan tai heitellään taikina hivenen juustokiekkoa suuremmaksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1363512Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen392763Nurmossa kuoli 2 Lasta..
Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .402566Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302535Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631232508- 1161885
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi3181575Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1741498Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.3151398- 661258