Pannari kuplii liikaa

yh.isä

Kun teen pannukakkua niin se kuplii uunissa aika paljon. Poika sanoi että on niinkuin päikkärin tädin tissit.
Taikinaan laitan:
0,5 litraa maitoa
3 munaa
löräys juoksevaa oivariinia
kahvimitallinen sokeria
roiskaus suolaa
jauhoja siten että tulee jotenkin sopivaa.
Paistan 200 asteessa 25 min.
Kaikki arvot on silmämääräisiä. Pitäiskö jotain aineosaa muuttaa että sais litteämpää pannaria. Maku tuntuu kelpaavan.

12

8191

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Stirby

      :D!! Käy vaikka puhkomassa kuplat vaivihkaa!! Taikina on ihan jees, meiläkin tehdään paljon käsimitalla!

    • Ohje...

      Herkkupannariin ja tämä ei kupli. Maku on mun mielestä parempi kun siinä normipannarissa.

      8dl maitoa
      2-3 kananmunaa
      1dl sokeria
      n.1tl suolaa
      1-2tl vaniljasokeria(oman maun mukaan)
      4dl vehnäjauhoja
      1tl leivinjauhetta
      50-100g sulatettua rasvaa

      225 astetta ja kullanruskeaksi.

    • laittasin

      siis:vähemmän munia niin ei tuu tissejä:)

    • iskä minäkin

      Puolenlitran taikinaan riittää kaksi munaa. Muuten ohje on hyvä. Joukkoon voi tietysti lisätä vaikka hunajaa tms. jos haluaa.
      Paista ensin miedommalla lämmöllä n.130 astetta 10 min ja lisää sitten lämpöä niin saat tasaista.
      Noin paistettuna teen joskus sokerittomasta taikinasta levyn jonka päälle sitten juustoraastetta, kinkkukuutioita, paprikakuutioita persiljasilppua, sienisilppua, sipulisilppua, savukalaa tai mitä sattuu olemaan. Ei siis kaikkea mutta kuitenkin juustoa ja joitakin muita sörsseleitä sekä mausteita.
      Levy sitten leivinpaperin/folion avulla rullalle ja folioon ja uuniin muhimaan jotta juusto sulaa. Lopussa voi folion vaikka avata ja kuorruttaa rullan juustoraasteella ja korppujauholla tai tilli/persiljasilpulla ja muutamalla paprikakuutiolla ja ruskistaa nopeasti. Kun rulla on vähän vetäytynyt ja jäähtynyt niin on oivallista iltapalaa vaikka saunan jälkeen kaljan yms. kanssa illanistujaisissa. Maistuu lapsillekkin erinomaisesti.

    • Magie75

      jos käyttää vettä ja maitoa ½ vettä& ½ maitoa:/ ?

    • että..

      ..kun laittaa vähemmän munaa, niin luulen että ihanat kummut häviävät :(
      Tosin mun mielestä myös pannarin kuuluu kumpuilla.

      Totuus kuuluu lasten suista: Naiset ovat syötävän ihania!

    • jauhottaja

      Anna taikinan seistä puolisen tuntia ja uunin lämpötila 180c.

    • leijonana

      Minä en laita rasvaa ollenkaan taikinan sekaan vaan sulatan rasvan uunipellillä uunissa.
      Kun sitten kippaa taikinan kuumalle pellille niin kyllä tulee rapsakka!
      Nesteenä myös vesi käy ihan hyvin.

      • Maaliskuun Idus

        minäkin sen laitan, tosin en sulata vaan kaadan taikinan nokareiden päälle.


    • joopastajoo

      Ne kuplat aiheuttaa kananmuna. Mitä enemmän munia, sitä enemmän kuplii. Jos ei munia ollenkaan, ei kupli yhtään.
      Ja leivinjauhe on pannaritaikinassa mielestäni aivan turhaa.

    • liiansimppeliikö

      Kupliminen kuuluu pannariin - kuplii välillä enemmän ja välillä vähemmän.

      Simppelein pannaritaikina on 1:1:1 eli kulhoon esim. desi jauhoja (ripaus suolaa sekaan), desi maitoa ja sekoitetaan tasaiseksi, yksi rikottu muna ja vispataan tasaiseksi löysäksi taikinaksi, kelmu päälle ja jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi.

      Muutaman tunnin jälkeen uuni 225 asteeseen, liedelle tähän määrään taikinaa pieni (20-senttinen) uuninkestävä paistinpannu, reilu nokare voita pannulle ja kun voi on lopettanut vaahtoamisen niin uudelleensekoitettu pannari-taikina kaadetaan pannulle ja pannu uuniin keskitasolle noin 15 minsaa uunista riippuen kunnes pinta rapea ja kauniin ruskea ja tuoksu "kypsä".

      Pannariin on aivan turha tunkea mitään kohotus- tai maku-aineita vaan maut saadaan tuoreista marjoista, hilloista, siirapeista, kermavaahdosta/jäätelöistä jne...

      Toimii aina ja on minun ja tseimin suosittelema.

      Ja tämä toimii myös erittäin hyvin hiiliteräs/valurautapannun rasvanpolttoon - kokeilin aikoinaan lähes kaikkia keinoja ahjopolttamista lukuunottamatta ja pannarin teolla pääsin parhaimpaan lopputulokseen.

    • pannukakkutalo

      Parhaat pannarit pannukakkutalosta.
      -pannukakkutalo.fi-

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onhan tää tyhmää ajatella sua kun tuskin ees muistat mua

      Hyvää yötä sinne jonnekin. 💔
      Ikävä
      26
      2434
    2. Persut rahoittavat velkarahalla rikkaiden ökyelämää

      Minkä vuoksi persut eivät leikkaa rikkailta, joilla on maksukykyä? Tuskinpa tuo persujen käytös saa Suomen kansalta hyv
      Maailman menoa
      57
      2274
    3. Ikuiset kaipaajat

      Miksette vaan mene sen kaipauksen kohteen luokse ja puhu sille suoraan? Mitä järkeä on kaipailla jotain puolituttua vuo
      Ikävä
      76
      2153
    4. Riikka ottaa miljardi euroa EU:n yhteisvelkaa Suomelle

      Niin kääntyi irvipersun takki taas, vaikka vaalilupauksissa oli ettei yhteisvelkaa Suomi enää koskaan ota. No nyt otti m
      Maailman menoa
      16
      1969
    5. Kerro kaivattusi etunimi

      Naisille
      Ikävä
      82
      1655
    6. Kun ei numeroa

      niin en edes voi viestittää, et suunnitelmiin tuli muutos. Ikävä on, ja kasvaa vaan🤍
      Ikävä
      20
      1291
    7. En tiedä ymmärrätkö

      Kuinka paljon merkitset mulle. Näet minut minuna etkä silti käännä selkääsi. Tökit jatkuvasti kepillä jäätä ja menit ehk
      Ikävä
      7
      1249
    8. Veronmaksajat kustantavat yrittäjien eläkkeitä jo yli 500 miljoonalla

      Suomalaista yrittäjää ei kommunistista erota. Aktiivisen "yrittämisen" maksattaa yritystukina yhteiskunnalla, ja vieläpä
      Yrittäjyys
      14
      1224
    9. Kenenkä halli se on tulessa nelostiellä

      11 yksikköä paikalla
      Pyhäjärvi
      4
      1033
    10. Se on siinä

      Jami kun vielä loppuu niin Lappajärvellä ei oo yhtään mitään toimintaa.Purkamista piisaa kymmenen vuoden ajalle.Maakunna
      Lappajärvi
      29
      918
    Aihe