Pannari kuplii liikaa

yh.isä

Kun teen pannukakkua niin se kuplii uunissa aika paljon. Poika sanoi että on niinkuin päikkärin tädin tissit.
Taikinaan laitan:
0,5 litraa maitoa
3 munaa
löräys juoksevaa oivariinia
kahvimitallinen sokeria
roiskaus suolaa
jauhoja siten että tulee jotenkin sopivaa.
Paistan 200 asteessa 25 min.
Kaikki arvot on silmämääräisiä. Pitäiskö jotain aineosaa muuttaa että sais litteämpää pannaria. Maku tuntuu kelpaavan.

12

7998

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Stirby

      :D!! Käy vaikka puhkomassa kuplat vaivihkaa!! Taikina on ihan jees, meiläkin tehdään paljon käsimitalla!

    • Ohje...

      Herkkupannariin ja tämä ei kupli. Maku on mun mielestä parempi kun siinä normipannarissa.

      8dl maitoa
      2-3 kananmunaa
      1dl sokeria
      n.1tl suolaa
      1-2tl vaniljasokeria(oman maun mukaan)
      4dl vehnäjauhoja
      1tl leivinjauhetta
      50-100g sulatettua rasvaa

      225 astetta ja kullanruskeaksi.

    • laittasin

      siis:vähemmän munia niin ei tuu tissejä:)

    • iskä minäkin

      Puolenlitran taikinaan riittää kaksi munaa. Muuten ohje on hyvä. Joukkoon voi tietysti lisätä vaikka hunajaa tms. jos haluaa.
      Paista ensin miedommalla lämmöllä n.130 astetta 10 min ja lisää sitten lämpöä niin saat tasaista.
      Noin paistettuna teen joskus sokerittomasta taikinasta levyn jonka päälle sitten juustoraastetta, kinkkukuutioita, paprikakuutioita persiljasilppua, sienisilppua, sipulisilppua, savukalaa tai mitä sattuu olemaan. Ei siis kaikkea mutta kuitenkin juustoa ja joitakin muita sörsseleitä sekä mausteita.
      Levy sitten leivinpaperin/folion avulla rullalle ja folioon ja uuniin muhimaan jotta juusto sulaa. Lopussa voi folion vaikka avata ja kuorruttaa rullan juustoraasteella ja korppujauholla tai tilli/persiljasilpulla ja muutamalla paprikakuutiolla ja ruskistaa nopeasti. Kun rulla on vähän vetäytynyt ja jäähtynyt niin on oivallista iltapalaa vaikka saunan jälkeen kaljan yms. kanssa illanistujaisissa. Maistuu lapsillekkin erinomaisesti.

    • Magie75

      jos käyttää vettä ja maitoa ½ vettä& ½ maitoa:/ ?

    • että..

      ..kun laittaa vähemmän munaa, niin luulen että ihanat kummut häviävät :(
      Tosin mun mielestä myös pannarin kuuluu kumpuilla.

      Totuus kuuluu lasten suista: Naiset ovat syötävän ihania!

    • jauhottaja

      Anna taikinan seistä puolisen tuntia ja uunin lämpötila 180c.

    • leijonana

      Minä en laita rasvaa ollenkaan taikinan sekaan vaan sulatan rasvan uunipellillä uunissa.
      Kun sitten kippaa taikinan kuumalle pellille niin kyllä tulee rapsakka!
      Nesteenä myös vesi käy ihan hyvin.

      • Maaliskuun Idus

        minäkin sen laitan, tosin en sulata vaan kaadan taikinan nokareiden päälle.


    • joopastajoo

      Ne kuplat aiheuttaa kananmuna. Mitä enemmän munia, sitä enemmän kuplii. Jos ei munia ollenkaan, ei kupli yhtään.
      Ja leivinjauhe on pannaritaikinassa mielestäni aivan turhaa.

    • liiansimppeliikö

      Kupliminen kuuluu pannariin - kuplii välillä enemmän ja välillä vähemmän.

      Simppelein pannaritaikina on 1:1:1 eli kulhoon esim. desi jauhoja (ripaus suolaa sekaan), desi maitoa ja sekoitetaan tasaiseksi, yksi rikottu muna ja vispataan tasaiseksi löysäksi taikinaksi, kelmu päälle ja jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi.

      Muutaman tunnin jälkeen uuni 225 asteeseen, liedelle tähän määrään taikinaa pieni (20-senttinen) uuninkestävä paistinpannu, reilu nokare voita pannulle ja kun voi on lopettanut vaahtoamisen niin uudelleensekoitettu pannari-taikina kaadetaan pannulle ja pannu uuniin keskitasolle noin 15 minsaa uunista riippuen kunnes pinta rapea ja kauniin ruskea ja tuoksu "kypsä".

      Pannariin on aivan turha tunkea mitään kohotus- tai maku-aineita vaan maut saadaan tuoreista marjoista, hilloista, siirapeista, kermavaahdosta/jäätelöistä jne...

      Toimii aina ja on minun ja tseimin suosittelema.

      Ja tämä toimii myös erittäin hyvin hiiliteräs/valurautapannun rasvanpolttoon - kokeilin aikoinaan lähes kaikkia keinoja ahjopolttamista lukuunottamatta ja pannarin teolla pääsin parhaimpaan lopputulokseen.

    • pannukakkutalo

      Parhaat pannarit pannukakkutalosta.
      -pannukakkutalo.fi-

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      42
      2822
    2. Mansikkatiloilla hyväksikäytetään ukrainalaisia

      Työolot ovat surkeita ja palkka kelvoton. https://yle.fi/a/74-20172942
      Maailman menoa
      356
      2600
    3. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      56
      2335
    4. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      35
      2204
    5. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      25
      1733
    6. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      25
      1639
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      48
      1526
    8. Sokea "ystävälle"

      Oletko oikeasti noin sokea?
      Ikävä
      100
      1449
    9. En ymmärrä käytöstäsi

      Se on ollut eräänlaista hyväksikäyttöä. Että seura kyllä kelpaa palstan välityksellä silloin kun ei ole parempaakaan tek
      Ikävä
      139
      1405
    10. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

      Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      1309
    Aihe