Laitan edelleen tämän ajatuksia kasteesta:

.On paljon väitteitä, ettei pienten lasten kastaminen olisi oikein. Usein keskustelut ovat, eipäs, juupas väittelyitä, joka on aika usein ihan hedelmätöntä. Haluan kuitenkin mainita kaksi asiaa, jotka osoittaa minulle ainakin miksi on ihan oikein ja Raamatullista kastaa lapsia.

Ensimmäinen asia on se, että ympärileikkauksen paikalle tuli uudessaliitossa kaste kaikille kansoille:

kol.2:11. "Jonka kautta te myös ympärileikatut olette sillä ympärileikkauksella, joka käsittä tapahtuu, syntisen ruumiin pois panemisen kautta, lihassa, Kristuksen ympärileikkauksella,
12. Ynnä hänen kanssansa kasteen kautta haudatut, jossa te myös hänen kanssansa olette nousseet ylös uskon kautta, jonka Jumala vaikuttaa, joka hänen kuolleista herättänyt on"

Näin myös vanhan raamatun kastekäsky on kolmiosainen, sisältäen myös lapsikasteen: Matt.28:19. "...ja kastakaat heitä nimeen Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen,
20. Ja opettakaat heitä pitämään kaikki, mitä minä olen teille käskenyt. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä, maailman loppuun asti. Amen!
P. Matteuksen Evankeliumin loppu.

Toiseksi ja aivan ratkaiseva asia on vanhurskauttamisoppi, johon erinomaisesti kuuluu myös lapsikaste. Nimittäin ns. vapaat suunnat opettavat, etteivät pienet lapset osaa ja ymmärrä uskoa ja näin tekevät uskosta, ihmisen oman teon. Näin he sulkisivat pienokaiselta, myös taivaaseen pääsyn, koska Raamattu opettaa, "ettei ilman uskoa voi olla otollinen Jumalalle" (Hebr.11:6) tai "jolla ei ole Kristuksen Henkeä, ei ole hänen omansa" (Room.8:9). Näin tiedän aivan varmasti, että he ovat nyt erehtyneitä henkiä, jo vanhurskauttamisopin suhteen.

Ihan lyhyesti voin käsitellä tässä, pienten lasten uskoa.

Room.5:18. "Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan kaikille ihmisille vanhurskauden ja elämän".

Jo tämä kohta osoittaa, että Aadamin lankeemus toi kaikille ihmisille, myös vauvoille kadotustuomion, mutta Jeesuksen työ toi kaikille vanhurskauden ja elämän. Näin siis vauvat syntyvät tänne maailmaan "kaksiosaisina", eli syntisinä (perisynti=Aadami) ja vanhurskautettuina Jeesuksessa Kristuksessa. Eli vauvat eivät ole itsessään pelastettuja ja sovitettuja, vaan he syntyvät tänne maailmaan myös Jeesuksessa Kristuksessa. Heillä on kohdan mukaan vanhurskaus ja elämä, joka merkitsee myös omaa uskoa. Niinkuin yleinen synti tuli, niin yleinen synti sovitettiin. Parannusta tehdään sitten uskon ja ymmärryksen kautta omista tekosynneistä, Jos on lapsuuden uskossa pysynyt, ei tarvitse, enään uudestaan syntyä. "Kaikki kansat syntyvät Siionissa, joka ainoa on siellä syntynyt" (Ps.87). Koska lapset uskovat ja ovat Jumalan lapsia, heidät halutaan myös kastaa armoliitosta osalliseksi.

114

1336

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pyrkiä?????

      Minulle on tullut vahva käsitys siitä, että WEHA jollakin tavalla bluffaa ja suorastaan huijjaa.
      (anteeksi vaan!)

      Herran Pyhää Ehtoollista koskevassa kohdassa WEHA selittää Schmalkaldenin artiklojen sanohin tukeutuen, ettei ehtoollisessa ole syntien anteeksiantamusta. Perusteluna hän käyttää tätä kohtaa, jossa puhutaan aivan eri asiasta, nimittäin r i p i s t ä ja hurmahenkisyydestä:

      "Kristuksen evankeliumissa säätämä synninpäästö........
      Näissä suullista, ulkonaista sanaa koskevissa opinkohdissa on lujasti pidettävä kiinni siitä, että Jumala ei anna henkeänsä tai armoansa kenellekään muuten kuin edeltävän sanan välityksellä ja myötä.
      Siten suojaudumme hurmahengiltä, jotka kerskuvat saaneensa Hengen ilman sanaa ja ennen sanaa ja jotka siksi mielensä mukaan arvostelevat, tulkitsevat ja venyttävät Raamattua ja suullista sanaa. Niin teki Müntzer...."

      Minä ihmettelen, että tällaisella kikkailulla halutaan kieltää se tosiasia, että reformaattorit opettivat täysin toisella tavalla.

      • Jos se sana koskee kastetta, niin toki myös ehtoollista.(näin myös hurmahenkisyys).

        Ei ehtoollisen toimitus anna syntejä anteeksi, vaan ne sanat, jotka Pyhän Hengen virasta lausutaan. Ehtoollisessa saamme toki sanan mukaisesti, Kristuksen tosi ruumiin ja veren, leivässä ja viinissä.

        Käsitykseni mukaan, siksi ehtoollisen voikin toimittaa epäuskoinenkin pappi, koska toimitus ei anna syntejä anteeksi.

        svebeliuksen, eli vanha katekismus:

        19. Mitä hyvää meille Herran ehtoollisesta on?
        Vastaus: 1. Tulee meidän uskomme siinä vahvistetuksi ja vakuutetuksi syntein anteeksi saamisesta. 2. Tu-lemme Kristuksen kanssa yhdistetyiksi, niin että Hän on meissä ja me Hänessä. 3. Tulee meidän uskomme vahvistetuksi ylösnousemisesta iankaikkiseen elämään.
        Matt. 26:28. Tämä on minun vereni, sen Uuden Testamentin, joka monen tähden vuodatetaan syntein anteeksi antamiseksi.
        Gal. 2:20. Minä elän, en sillen minä, vaan Kristus elää minussa; sillä jota minä nyt elän lihas-sa, sen minä elän Jumalan Pojan uskossa, joka on minua rakastanut, ja antoi itsensä minun edestäni.

        http://www.mangusti.com/Katekismus/Katekismus?main=Svebelius&sub=showPage&title=Svebiliuksen selitys Ehtoollinen


    • pahan ristiriidan

      Ihmettelen, miksi Weha, joka niin aktiivisesti puhuu "ulkonaisesta sanasta" unohtaa sen tämän kasteasian yhteydessä?
      Yleinen vanhurskaus ei näet voi tulla kenenkään osaksi ilman armovälineitä eli sanaa ja sakramentteja. Uusi Adam tosin toi kaikille vanhurskauden, mutta se voidaan omistaa vain uskolla. Miten voi olla uskoa, ilman sanaa ja sakramentteja? Se on Raamatun mukaan mahdottomuus.

      • tulee lapsen osaksi, jo tänne maailmaan kun syntyy. Lapsi ei ole itsessään vanhurskas, vaan syntyy Jeesuksessa Kristuksessa tänne maailmaan.

        Emme opeta, että "kun lapsi kastetaan, sielu taivaaseen vilahtaa". Tämä oppion, room.kat "ex operate, operatio" oppia. Useat kirkolliset väittävät, että kaste antaa lapselle armon ja uskon, siis tehtynä tekona. VL:ssä opetetaan, sitä vastoin, että pienet lapset uskovat, jo äitinsä kohdussa. Kaikki kansat syntyvät Herralle Siionissa (Ps 87 ). Valkopukuisten joukossa (IlmK) on joka kielestä ja kansasta ihmisiä, sillä Jumala korjaa omansa jo lapsuudenuskossa monista kansoista joille ei edes saarnata valtakunnan evankeliumia, heidän epäuskonsa tähden. Niinkuin Nooa perheineen oli jo vanhurskas, kun arkkiin menivät, ja pelastuivat veden kantamana. Samoin kastekkin on hyvän omantunnonliitto Jumalan luona. Näin siis kaste kuuluu sille, joka on sovitettu ja, jolla on hyvä omatunto, kuten on pienen lapsen tila syntyessään. Raamattu käyttää tästä kasteen kohdasta 1.Piet.3:21, sanaa "eperooteema" , LIITTO. Tätä sanaa käytettiin jo ennen uudeentestamentin kirjojen syntyä vanhoissa papyruksissa. Luther käänsi tämän myös liitoksi. Näin myös tätä liittoa korostaa, yksi kaste opetus.

        Laestauduis Ja Luther opettivat lapsikasteen olevan raamatullinen, koska he uskovat. Vanhoillislestadiolainen käsitys on Raamatun ja luterilaisen opin mukainen.

        Kertomus Mooseksesta ja hänen vaimostaan Sipporasta, sekä heidän pojastaan (2.Moos.4:24-26), antaa puhuttelevan kuvan sakramentin hylkäämisestä. Jumala oli kutsunut Mooseksen Midianin maasta johdattamaan kansaansa Israelia Egyptin orjuudesta. Matkalla yöpaikassa tapahtui, että Herra hyökkäsi Mooseksen kimppuun ja tahtoi tappaa hänet. Silloin hänen vaimonsa Sippora suoritti pojalleen ympärileikkauksen ja kosketti esinahalla Moosesta alhaalta sanoen: "veriylkä ympärileikkauksen tähden". Tuomio ei kohdistunut lapseen, vaan sakramentin laiminlyöneeseen isään.

        Raamattu puhuu hyvin kauniisti lapsen autuaallisesta tilasta: ” Sinä olet vetänyt minut ulos äitini kohdusta. Sinä olit minun turvani, ollessani vielä äitini rinnalla. Sinun päälles (huomaasi) minä olen heitetty äitini kohdusta. Sinä olet minun Jumalani hamasta äitini kohdusta” (ps.22:10-11).

        ”Minä tunsin sinun jo ennen kuin minä sinun valmistin äitis kohdussa, ja pyhitin sinun, ennen kuin sinä äidistäs synnytkään” (Jer.1:5).

        Noilla 2 Sam 12:23 jakeen sanoilla "Minä menen hänen tykönsä, mutta ei hän palaja minun tyköni" Davidin ympärileikkaamaton lapsi pääsi taivaaseen. Samalla David itse tunsi olevansa armahdettu noinkin suuresta rikoksesta kuin huoruudesta ja Urian murhaamisesta. Kertoo sovituksesta Vanhan Testamentin ajalla, sekä samalla sen, että kastamaton lapsi on autuas.

        Lestadius sanoo lapsen uskosta ja kasteesta seuraavaa:

        "Lapsille kuuluu taivaan valtakunta jo ennen kastetta heidän uskonsa nojalla siitä syystä, ettei heillä ole mitään epäuskoa, heillä ei ole semmoisia intohimoja, joihin vanhassa ihmisessä oleva epäusko perustuu. Heillä ei ole mitään omavanhurskautta, ei mitään maailman kunniaa, ei mitään omanvoiton pyyntiä - vaan ainoastaan ruuan halu- ei mitään kateutta, ei mitään suuttumusta, ei mitään huoruuden himoa, ja sentähden he jo luomisen armon nojalla ovat vapautetut perkeleen vallasta ajatuksissa, haluissa ja töissä, mutta ei synnilliseen taipumukseen eli perisyntiin nähden, joka asuu heissä, mutta jonka velasta ja rangaistuksesta he ovat vapautetut sovintoarmon kautta Kristuksessa, mikä heille omistetaan yksin uskon kautta ilman töitä."


      • weha kirjoitti:

        tulee lapsen osaksi, jo tänne maailmaan kun syntyy. Lapsi ei ole itsessään vanhurskas, vaan syntyy Jeesuksessa Kristuksessa tänne maailmaan.

        Emme opeta, että "kun lapsi kastetaan, sielu taivaaseen vilahtaa". Tämä oppion, room.kat "ex operate, operatio" oppia. Useat kirkolliset väittävät, että kaste antaa lapselle armon ja uskon, siis tehtynä tekona. VL:ssä opetetaan, sitä vastoin, että pienet lapset uskovat, jo äitinsä kohdussa. Kaikki kansat syntyvät Herralle Siionissa (Ps 87 ). Valkopukuisten joukossa (IlmK) on joka kielestä ja kansasta ihmisiä, sillä Jumala korjaa omansa jo lapsuudenuskossa monista kansoista joille ei edes saarnata valtakunnan evankeliumia, heidän epäuskonsa tähden. Niinkuin Nooa perheineen oli jo vanhurskas, kun arkkiin menivät, ja pelastuivat veden kantamana. Samoin kastekkin on hyvän omantunnonliitto Jumalan luona. Näin siis kaste kuuluu sille, joka on sovitettu ja, jolla on hyvä omatunto, kuten on pienen lapsen tila syntyessään. Raamattu käyttää tästä kasteen kohdasta 1.Piet.3:21, sanaa "eperooteema" , LIITTO. Tätä sanaa käytettiin jo ennen uudeentestamentin kirjojen syntyä vanhoissa papyruksissa. Luther käänsi tämän myös liitoksi. Näin myös tätä liittoa korostaa, yksi kaste opetus.

        Laestauduis Ja Luther opettivat lapsikasteen olevan raamatullinen, koska he uskovat. Vanhoillislestadiolainen käsitys on Raamatun ja luterilaisen opin mukainen.

        Kertomus Mooseksesta ja hänen vaimostaan Sipporasta, sekä heidän pojastaan (2.Moos.4:24-26), antaa puhuttelevan kuvan sakramentin hylkäämisestä. Jumala oli kutsunut Mooseksen Midianin maasta johdattamaan kansaansa Israelia Egyptin orjuudesta. Matkalla yöpaikassa tapahtui, että Herra hyökkäsi Mooseksen kimppuun ja tahtoi tappaa hänet. Silloin hänen vaimonsa Sippora suoritti pojalleen ympärileikkauksen ja kosketti esinahalla Moosesta alhaalta sanoen: "veriylkä ympärileikkauksen tähden". Tuomio ei kohdistunut lapseen, vaan sakramentin laiminlyöneeseen isään.

        Raamattu puhuu hyvin kauniisti lapsen autuaallisesta tilasta: ” Sinä olet vetänyt minut ulos äitini kohdusta. Sinä olit minun turvani, ollessani vielä äitini rinnalla. Sinun päälles (huomaasi) minä olen heitetty äitini kohdusta. Sinä olet minun Jumalani hamasta äitini kohdusta” (ps.22:10-11).

        ”Minä tunsin sinun jo ennen kuin minä sinun valmistin äitis kohdussa, ja pyhitin sinun, ennen kuin sinä äidistäs synnytkään” (Jer.1:5).

        Noilla 2 Sam 12:23 jakeen sanoilla "Minä menen hänen tykönsä, mutta ei hän palaja minun tyköni" Davidin ympärileikkaamaton lapsi pääsi taivaaseen. Samalla David itse tunsi olevansa armahdettu noinkin suuresta rikoksesta kuin huoruudesta ja Urian murhaamisesta. Kertoo sovituksesta Vanhan Testamentin ajalla, sekä samalla sen, että kastamaton lapsi on autuas.

        Lestadius sanoo lapsen uskosta ja kasteesta seuraavaa:

        "Lapsille kuuluu taivaan valtakunta jo ennen kastetta heidän uskonsa nojalla siitä syystä, ettei heillä ole mitään epäuskoa, heillä ei ole semmoisia intohimoja, joihin vanhassa ihmisessä oleva epäusko perustuu. Heillä ei ole mitään omavanhurskautta, ei mitään maailman kunniaa, ei mitään omanvoiton pyyntiä - vaan ainoastaan ruuan halu- ei mitään kateutta, ei mitään suuttumusta, ei mitään huoruuden himoa, ja sentähden he jo luomisen armon nojalla ovat vapautetut perkeleen vallasta ajatuksissa, haluissa ja töissä, mutta ei synnilliseen taipumukseen eli perisyntiin nähden, joka asuu heissä, mutta jonka velasta ja rangaistuksesta he ovat vapautetut sovintoarmon kautta Kristuksessa, mikä heille omistetaan yksin uskon kautta ilman töitä."

        Tähän voi uskovaisetkin yhtyä:

        Luther puolustaa kastamattomana kuolleita lapsia seuraavalla näkökohdalla:
        "Mitä on sanottava lapsistamme, jotka joko äidin kohdussa tai heti
        synnyttyään kuolevat saamatta kastetta? Tähän on helppo antaa
        vastaus sekä ennen kahdeksan päivän ikää kuolleista juutalaisten lapsista
        että meidän ennen kastetta kuolleista lapsistamme. He eivät näet
        tee syntiä ympärileikkauksen tai kasteen liittoa vastaan. Sillä lain
        mukaan heidät piti ympärileikata vasta kahdeksantena päivänä, kuinka
        Jumala haluaisi tuomita ne, jotka kuolivat sitä ennen. Sen tähden
        meidän tulee uskoa heidän pikku sielunsa heidän taivaallisen Isänsä
        käteen ja tahtoon, joka on armollinen, kuten tiedämme. Tähän kuuluu
        myös se, mitä Paavali sanoo hienolla, lempeällä tavalla niistä, "jotka
        eivät ole tehneet syntiä samalla tavalla kuin Aadam" (Room. 5:14),
        ja Jaakobista ja Eesausta hän sanoo: "ennen kuin he olivat tehneet
        hyvää tai pahaa" (Room. 9:11).
        Tosin pikku lapset tuovat mukanaan maailmaan synnynnäistä perua
        olevan synnin, jota sanomme perisynniksi. Mutta on kuitenkin
        suuri asia, etteivät he vielä ole tehneet syntiä (ympärileikkausta tai
        kastetta koskevaa) lakia vastaan. Sillä koska Jumala luonnoltaan on
        laupias ja armollinen, hän ei tuomitse heitä kadotukseen sen vuoksi,
        että he ovat jääneet joko Vanhassa liitossa vaille ympärileikkausta tai
        Uudessa liitossa vaille kastetta.”74)
        (Lapsikaste on Raamatullinen)
        Luther, St. Louisin laitos 1, 1040. - Kun Lutherilta kysyttiin, pitäisikö lapsi kastaa
        ennen kuin se on ehtinyt kokonaan syntyä, hän vastasi kieltävästi.


      • vanh.luterilainen
        weha kirjoitti:

        tulee lapsen osaksi, jo tänne maailmaan kun syntyy. Lapsi ei ole itsessään vanhurskas, vaan syntyy Jeesuksessa Kristuksessa tänne maailmaan.

        Emme opeta, että "kun lapsi kastetaan, sielu taivaaseen vilahtaa". Tämä oppion, room.kat "ex operate, operatio" oppia. Useat kirkolliset väittävät, että kaste antaa lapselle armon ja uskon, siis tehtynä tekona. VL:ssä opetetaan, sitä vastoin, että pienet lapset uskovat, jo äitinsä kohdussa. Kaikki kansat syntyvät Herralle Siionissa (Ps 87 ). Valkopukuisten joukossa (IlmK) on joka kielestä ja kansasta ihmisiä, sillä Jumala korjaa omansa jo lapsuudenuskossa monista kansoista joille ei edes saarnata valtakunnan evankeliumia, heidän epäuskonsa tähden. Niinkuin Nooa perheineen oli jo vanhurskas, kun arkkiin menivät, ja pelastuivat veden kantamana. Samoin kastekkin on hyvän omantunnonliitto Jumalan luona. Näin siis kaste kuuluu sille, joka on sovitettu ja, jolla on hyvä omatunto, kuten on pienen lapsen tila syntyessään. Raamattu käyttää tästä kasteen kohdasta 1.Piet.3:21, sanaa "eperooteema" , LIITTO. Tätä sanaa käytettiin jo ennen uudeentestamentin kirjojen syntyä vanhoissa papyruksissa. Luther käänsi tämän myös liitoksi. Näin myös tätä liittoa korostaa, yksi kaste opetus.

        Laestauduis Ja Luther opettivat lapsikasteen olevan raamatullinen, koska he uskovat. Vanhoillislestadiolainen käsitys on Raamatun ja luterilaisen opin mukainen.

        Kertomus Mooseksesta ja hänen vaimostaan Sipporasta, sekä heidän pojastaan (2.Moos.4:24-26), antaa puhuttelevan kuvan sakramentin hylkäämisestä. Jumala oli kutsunut Mooseksen Midianin maasta johdattamaan kansaansa Israelia Egyptin orjuudesta. Matkalla yöpaikassa tapahtui, että Herra hyökkäsi Mooseksen kimppuun ja tahtoi tappaa hänet. Silloin hänen vaimonsa Sippora suoritti pojalleen ympärileikkauksen ja kosketti esinahalla Moosesta alhaalta sanoen: "veriylkä ympärileikkauksen tähden". Tuomio ei kohdistunut lapseen, vaan sakramentin laiminlyöneeseen isään.

        Raamattu puhuu hyvin kauniisti lapsen autuaallisesta tilasta: ” Sinä olet vetänyt minut ulos äitini kohdusta. Sinä olit minun turvani, ollessani vielä äitini rinnalla. Sinun päälles (huomaasi) minä olen heitetty äitini kohdusta. Sinä olet minun Jumalani hamasta äitini kohdusta” (ps.22:10-11).

        ”Minä tunsin sinun jo ennen kuin minä sinun valmistin äitis kohdussa, ja pyhitin sinun, ennen kuin sinä äidistäs synnytkään” (Jer.1:5).

        Noilla 2 Sam 12:23 jakeen sanoilla "Minä menen hänen tykönsä, mutta ei hän palaja minun tyköni" Davidin ympärileikkaamaton lapsi pääsi taivaaseen. Samalla David itse tunsi olevansa armahdettu noinkin suuresta rikoksesta kuin huoruudesta ja Urian murhaamisesta. Kertoo sovituksesta Vanhan Testamentin ajalla, sekä samalla sen, että kastamaton lapsi on autuas.

        Lestadius sanoo lapsen uskosta ja kasteesta seuraavaa:

        "Lapsille kuuluu taivaan valtakunta jo ennen kastetta heidän uskonsa nojalla siitä syystä, ettei heillä ole mitään epäuskoa, heillä ei ole semmoisia intohimoja, joihin vanhassa ihmisessä oleva epäusko perustuu. Heillä ei ole mitään omavanhurskautta, ei mitään maailman kunniaa, ei mitään omanvoiton pyyntiä - vaan ainoastaan ruuan halu- ei mitään kateutta, ei mitään suuttumusta, ei mitään huoruuden himoa, ja sentähden he jo luomisen armon nojalla ovat vapautetut perkeleen vallasta ajatuksissa, haluissa ja töissä, mutta ei synnilliseen taipumukseen eli perisyntiin nähden, joka asuu heissä, mutta jonka velasta ja rangaistuksesta he ovat vapautetut sovintoarmon kautta Kristuksessa, mikä heille omistetaan yksin uskon kautta ilman töitä."

        Mielenkiintoista havaita, että olette kovin valikoivia noiden LLL:n opinkäsitysten seuraamisessa.
        Yleisestä vanhurskaudesta ei ole mitään etua ilman ulkonaista sanaa. Raamattu ei sellaista opeta.


      • vanh.luterilainen kirjoitti:

        Mielenkiintoista havaita, että olette kovin valikoivia noiden LLL:n opinkäsitysten seuraamisessa.
        Yleisestä vanhurskaudesta ei ole mitään etua ilman ulkonaista sanaa. Raamattu ei sellaista opeta.

        Raamatusta, lapsen tilasta syntyessään. Ihmeellistä sensijaan on, kun ne voidaan kiistää.

        Luterilaisessa kirkollisuudessa on jännä tulkinta ja nähdäkseni selkeästi väärä, että väitetään pelastuksen koskeneen tämän mukaan vain Jeesuksen luo vietyjä pieniä, lähinnä (juutalaisten) lapsia:

        Matt.18:1. Sillä hetkellä tulivat opetuslapset Jesuksen tykö, sanoen: kuka siis on suurin taivaan valtakunnassa?
        2. Ja Jesus kutsui tykönsä lapsen, ja asetti sen heidän keskellensä,
        3. Ja sanoi: totisesti minä sanon teille: ellette käänny ja tule niinkuin lapset, niin ette suinkaan tule sisälle taivaan valtakuntaan.
        4. Sentähden joka itsensä alentaa niinkuin tämä lapsi, se on suurin taivaan valtakunnassa.
        5. Ja joka holhoo senkaltaisen lapsen minun nimeeni, hän holhoo minun.
        6. Mutta joka pahentaa yhden näistä pienimmistä, jotka uskovat minun päälleni, parempi hänen olis, että myllyn kivi ripustettaisiin hänen kaulaansa, ja hän upotettaisiin meren syvyyteen.

        Vertauksen vuoksi, monet järkeisuskoiset, kuten uudestikastajat mm. levinnyt liike "helluntailaisuus", tulkitsee, ettei tuossa puhuta pienistä lapsista mitään ja usein sanovat "lapsen mielisiä" aikuisia tektin tarkoittavat.

        Noiden kumpienkin käsitys on väärä ja toinen perustuu järkeisuskoon ja siten ratkaisukristillisyyteen ja toinen Room. katolliseen "ex operate" oppiin, niin että tehtynä tekona kaste antaa uskon ja uudestisynnyttää.
        Vieläpä joidenkin mukaan, että kastamattomat lapset joutuvat kadotukseen tai heidän tilaansa ei tiedetä.

        Oen itse ollut tun.luterilainen, joten se käsitys tuossa olikin mainittu. Samoin helluntaiopin muikaan oon useasti kuullut myös (he opettavat, ettei pienokainen osaa uskoa).

        Minusta asia on niinkuin lukeekin tuossa. Puhutaan ihan pienimmistä. Pienimmäinen on ihan pienin, niinkuin sana kuuluu. "he toivat hänen tykönsä myös pieniä lapsia" (Luuk.18:16). Luukkaan käyttämä sana pienistä lapsista on "brefos"= vauva.

        Koska siis Jeesus eli ja käveli maanpäällä, niin hän siunasi pieniä lapsia ja miksei aikuisiakin. Kristillistä kastettahan ei oltu vielä asetettu kaikille kansoille. Vasta ylösnousemuksensa jälkeen Jeesus sääti kasteen kaikille kansoille (Matt.28:19-20). Lähetyskäsky on kolmiosainen (Biblia), sisältäen myös lapsikasteen. Opettakaat, kastakaat ja opettakaat pitämään kaikki mitä minä olen käskenyt teidän pitää ja katso olen teidän kanssanne maailman loppuun asti.

        Kasteessa pieni lapsi myös siunataan kolmiyhteisen Jumalan nimeen:

        2.Moos.20: "Paikassa, jonka pyhitän omalle nimelleni, minä tulen luoksenne ja siunaan teitä". Kasteessa on Jeesusken nimen muisto.

        _____________

        Tässäesitetyssä kohdassa (Matt 18):

        1. Sillä hetkellä tulivat opetuslapset Jesuksen tykö, sanoen: kuka siis on suurin taivaan valtakunnassa?
        2. Ja Jesus kutsui tykönsä lapsen, ja asetti sen heidän keskellensä,
        3. Ja sanoi: totisesti minä sanon teille: ellette käänny ja tule niinkuin lapset, niin ette suinkaan tule sisälle taivaan valtakuntaan.
        4. Sentähden joka itsensä alentaa niinkuin tämä lapsi, se on suurin taivaan valtakunnassa.
        5. Ja joka holhoo senkaltaisen lapsen minun nimeeni, hän holhoo minun.
        6. Mutta joka pahentaa yhden näistä pienimmistä, jotka uskovat minun päälleni, parempi hänen olis, että myllyn kivi ripustettaisiin hänen kaulaansa, ja hän upotettaisiin meren syvyyteen.

        Jeesus asettaa siis yhden lapsen opetuslasten eteen. Sitten jakeessa 6 puhuu monikossa lapsista jotka uskovat Hänen päälle.

        Tuleeko jae 6 ymmärtää niin että jotkut (= kastetut ? ) pienemmistä uskovat ja on erityisen paha asia jos juuri tällaisen lapsen pahentaa ?

        Ei!

        Tietenkin on yhtä paha jos pahentaa kaksi tai kolme lasta, eli "yhden näistä", tarkoittaa "kenen tahansa näistä".

        Ja koska jae 3 puhuu kaikista lapsista, niin emme voi sanoa että jae 6 yllättäen supistaa tuon jakeessa 3 mainitun joukon kriteerillä "jotka uskovat minun päälleni", vaan jae 6 sanoo että aina kun joku pieni lapsi vietellään tapahtuu äärettömän suuri vahinko, juuri siksi että se vietellään pois lapsen uskosta.

        Jeesus siis ottaa kantaa lapsen uskoon. He uskovat ja heidät tulee kastaa ja opettaa pitämään kaikki mitä Jeesus on sanonut. Tämä on yhtäpitävä apostolien (ja Jeesuksen) saarnan kanssa: usko ja sitten kaste. Tosin, perin runsaasti on esitetty kohtia jotka myös antavat ymmärtää että Jeesus ei tällaista asiaa jättänyt auki.


      • vanh.luterilainen
        weha kirjoitti:

        Raamatusta, lapsen tilasta syntyessään. Ihmeellistä sensijaan on, kun ne voidaan kiistää.

        Luterilaisessa kirkollisuudessa on jännä tulkinta ja nähdäkseni selkeästi väärä, että väitetään pelastuksen koskeneen tämän mukaan vain Jeesuksen luo vietyjä pieniä, lähinnä (juutalaisten) lapsia:

        Matt.18:1. Sillä hetkellä tulivat opetuslapset Jesuksen tykö, sanoen: kuka siis on suurin taivaan valtakunnassa?
        2. Ja Jesus kutsui tykönsä lapsen, ja asetti sen heidän keskellensä,
        3. Ja sanoi: totisesti minä sanon teille: ellette käänny ja tule niinkuin lapset, niin ette suinkaan tule sisälle taivaan valtakuntaan.
        4. Sentähden joka itsensä alentaa niinkuin tämä lapsi, se on suurin taivaan valtakunnassa.
        5. Ja joka holhoo senkaltaisen lapsen minun nimeeni, hän holhoo minun.
        6. Mutta joka pahentaa yhden näistä pienimmistä, jotka uskovat minun päälleni, parempi hänen olis, että myllyn kivi ripustettaisiin hänen kaulaansa, ja hän upotettaisiin meren syvyyteen.

        Vertauksen vuoksi, monet järkeisuskoiset, kuten uudestikastajat mm. levinnyt liike "helluntailaisuus", tulkitsee, ettei tuossa puhuta pienistä lapsista mitään ja usein sanovat "lapsen mielisiä" aikuisia tektin tarkoittavat.

        Noiden kumpienkin käsitys on väärä ja toinen perustuu järkeisuskoon ja siten ratkaisukristillisyyteen ja toinen Room. katolliseen "ex operate" oppiin, niin että tehtynä tekona kaste antaa uskon ja uudestisynnyttää.
        Vieläpä joidenkin mukaan, että kastamattomat lapset joutuvat kadotukseen tai heidän tilaansa ei tiedetä.

        Oen itse ollut tun.luterilainen, joten se käsitys tuossa olikin mainittu. Samoin helluntaiopin muikaan oon useasti kuullut myös (he opettavat, ettei pienokainen osaa uskoa).

        Minusta asia on niinkuin lukeekin tuossa. Puhutaan ihan pienimmistä. Pienimmäinen on ihan pienin, niinkuin sana kuuluu. "he toivat hänen tykönsä myös pieniä lapsia" (Luuk.18:16). Luukkaan käyttämä sana pienistä lapsista on "brefos"= vauva.

        Koska siis Jeesus eli ja käveli maanpäällä, niin hän siunasi pieniä lapsia ja miksei aikuisiakin. Kristillistä kastettahan ei oltu vielä asetettu kaikille kansoille. Vasta ylösnousemuksensa jälkeen Jeesus sääti kasteen kaikille kansoille (Matt.28:19-20). Lähetyskäsky on kolmiosainen (Biblia), sisältäen myös lapsikasteen. Opettakaat, kastakaat ja opettakaat pitämään kaikki mitä minä olen käskenyt teidän pitää ja katso olen teidän kanssanne maailman loppuun asti.

        Kasteessa pieni lapsi myös siunataan kolmiyhteisen Jumalan nimeen:

        2.Moos.20: "Paikassa, jonka pyhitän omalle nimelleni, minä tulen luoksenne ja siunaan teitä". Kasteessa on Jeesusken nimen muisto.

        _____________

        Tässäesitetyssä kohdassa (Matt 18):

        1. Sillä hetkellä tulivat opetuslapset Jesuksen tykö, sanoen: kuka siis on suurin taivaan valtakunnassa?
        2. Ja Jesus kutsui tykönsä lapsen, ja asetti sen heidän keskellensä,
        3. Ja sanoi: totisesti minä sanon teille: ellette käänny ja tule niinkuin lapset, niin ette suinkaan tule sisälle taivaan valtakuntaan.
        4. Sentähden joka itsensä alentaa niinkuin tämä lapsi, se on suurin taivaan valtakunnassa.
        5. Ja joka holhoo senkaltaisen lapsen minun nimeeni, hän holhoo minun.
        6. Mutta joka pahentaa yhden näistä pienimmistä, jotka uskovat minun päälleni, parempi hänen olis, että myllyn kivi ripustettaisiin hänen kaulaansa, ja hän upotettaisiin meren syvyyteen.

        Jeesus asettaa siis yhden lapsen opetuslasten eteen. Sitten jakeessa 6 puhuu monikossa lapsista jotka uskovat Hänen päälle.

        Tuleeko jae 6 ymmärtää niin että jotkut (= kastetut ? ) pienemmistä uskovat ja on erityisen paha asia jos juuri tällaisen lapsen pahentaa ?

        Ei!

        Tietenkin on yhtä paha jos pahentaa kaksi tai kolme lasta, eli "yhden näistä", tarkoittaa "kenen tahansa näistä".

        Ja koska jae 3 puhuu kaikista lapsista, niin emme voi sanoa että jae 6 yllättäen supistaa tuon jakeessa 3 mainitun joukon kriteerillä "jotka uskovat minun päälleni", vaan jae 6 sanoo että aina kun joku pieni lapsi vietellään tapahtuu äärettömän suuri vahinko, juuri siksi että se vietellään pois lapsen uskosta.

        Jeesus siis ottaa kantaa lapsen uskoon. He uskovat ja heidät tulee kastaa ja opettaa pitämään kaikki mitä Jeesus on sanonut. Tämä on yhtäpitävä apostolien (ja Jeesuksen) saarnan kanssa: usko ja sitten kaste. Tosin, perin runsaasti on esitetty kohtia jotka myös antavat ymmärtää että Jeesus ei tällaista asiaa jättänyt auki.

        On aika surkeaa, jos et osaa kertoa asiaasi kohtuullisessa mitassa. Ei noita monen sivun juttuja monikaan viitsi lukea.
        Mietihän, missä se Jeesuksen esimerkiksi nostama lapsi oli? Oliko hän jossakin pakanamaassa, metsässä vai sanankuulossa Jeesusta kuulemassa?


      • vanh.luterilainen kirjoitti:

        On aika surkeaa, jos et osaa kertoa asiaasi kohtuullisessa mitassa. Ei noita monen sivun juttuja monikaan viitsi lukea.
        Mietihän, missä se Jeesuksen esimerkiksi nostama lapsi oli? Oliko hän jossakin pakanamaassa, metsässä vai sanankuulossa Jeesusta kuulemassa?

        Tässäesitetyssä kohdassa (Matt 18):

        1. Sillä hetkellä tulivat opetuslapset Jesuksen tykö, sanoen: kuka siis on suurin taivaan valtakunnassa?
        2. Ja Jesus kutsui tykönsä lapsen, ja asetti sen heidän keskellensä,
        3. Ja sanoi: totisesti minä sanon teille: ellette käänny ja tule niinkuin lapset, niin ette suinkaan tule sisälle taivaan valtakuntaan.
        4. Sentähden joka itsensä alentaa niinkuin tämä lapsi, se on suurin taivaan valtakunnassa.
        5. Ja joka holhoo senkaltaisen lapsen minun nimeeni, hän holhoo minun.
        6. Mutta joka pahentaa yhden näistä pienimmistä, jotka uskovat minun päälleni, parempi hänen olis, että myllyn kivi ripustettaisiin hänen kaulaansa, ja hän upotettaisiin meren syvyyteen.

        Jeesus asettaa siis yhden lapsen opetuslasten eteen. Sitten jakeessa 6 puhuu monikossa lapsista jotka uskovat Hänen päälle.

        Tuleeko jae 6 ymmärtää niin että jotkut (= kastetut ? ) pienemmistä uskovat ja on erityisen paha asia jos juuri tällaisen lapsen pahentaa ?

        Ei!

        Tietenkin on yhtä paha jos pahentaa kaksi tai kolme lasta, eli "yhden näistä", tarkoittaa "kenen tahansa näistä".

        Ja koska jae 3 puhuu kaikista lapsista, niin emme voi sanoa että jae 6 yllättäen supistaa tuon jakeessa 3 mainitun joukon kriteerillä "jotka uskovat minun päälleni", vaan jae 6 sanoo että aina kun joku pieni lapsi vietellään tapahtuu äärettömän suuri vahinko, juuri siksi että se vietellään pois lapsen uskosta.

        Jeesus siis ottaa kantaa lapsen uskoon. He uskovat ja heidät tulee kastaa ja opettaa pitämään kaikki mitä Jeesus on sanonut. Tämä on yhtäpitävä apostolien (ja Jeesuksen) saarnan kanssa: usko ja sitten kaste. Tosin, perin runsaasti on esitetty kohtia jotka myös antavat ymmärtää että Jeesus ei tällaista asiaa jättänyt auki.


      • iiiiiiiiiiiiiiiiiiiih
        weha kirjoitti:

        Tässäesitetyssä kohdassa (Matt 18):

        1. Sillä hetkellä tulivat opetuslapset Jesuksen tykö, sanoen: kuka siis on suurin taivaan valtakunnassa?
        2. Ja Jesus kutsui tykönsä lapsen, ja asetti sen heidän keskellensä,
        3. Ja sanoi: totisesti minä sanon teille: ellette käänny ja tule niinkuin lapset, niin ette suinkaan tule sisälle taivaan valtakuntaan.
        4. Sentähden joka itsensä alentaa niinkuin tämä lapsi, se on suurin taivaan valtakunnassa.
        5. Ja joka holhoo senkaltaisen lapsen minun nimeeni, hän holhoo minun.
        6. Mutta joka pahentaa yhden näistä pienimmistä, jotka uskovat minun päälleni, parempi hänen olis, että myllyn kivi ripustettaisiin hänen kaulaansa, ja hän upotettaisiin meren syvyyteen.

        Jeesus asettaa siis yhden lapsen opetuslasten eteen. Sitten jakeessa 6 puhuu monikossa lapsista jotka uskovat Hänen päälle.

        Tuleeko jae 6 ymmärtää niin että jotkut (= kastetut ? ) pienemmistä uskovat ja on erityisen paha asia jos juuri tällaisen lapsen pahentaa ?

        Ei!

        Tietenkin on yhtä paha jos pahentaa kaksi tai kolme lasta, eli "yhden näistä", tarkoittaa "kenen tahansa näistä".

        Ja koska jae 3 puhuu kaikista lapsista, niin emme voi sanoa että jae 6 yllättäen supistaa tuon jakeessa 3 mainitun joukon kriteerillä "jotka uskovat minun päälleni", vaan jae 6 sanoo että aina kun joku pieni lapsi vietellään tapahtuu äärettömän suuri vahinko, juuri siksi että se vietellään pois lapsen uskosta.

        Jeesus siis ottaa kantaa lapsen uskoon. He uskovat ja heidät tulee kastaa ja opettaa pitämään kaikki mitä Jeesus on sanonut. Tämä on yhtäpitävä apostolien (ja Jeesuksen) saarnan kanssa: usko ja sitten kaste. Tosin, perin runsaasti on esitetty kohtia jotka myös antavat ymmärtää että Jeesus ei tällaista asiaa jättänyt auki.

        asian pointti oli siinä lapsessa. et kiinnitä huomiota siihen, että lapsi on Jeesusta kuuntelemassa. ovatko kaikki maailman lapset tälläkin hetkellä?


      • iiiiiiiiiiiiiiiiiiiih kirjoitti:

        asian pointti oli siinä lapsessa. et kiinnitä huomiota siihen, että lapsi on Jeesusta kuuntelemassa. ovatko kaikki maailman lapset tälläkin hetkellä?

        Pienet lapset syntyvät maailmaan Jeesuksessa Kristuksessa! Sehän lukee selvästi:

        Room.5:18. "Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan kaikille ihmisille vanhurskauden ja elämän".

        Meidät tuomitaan omien tekojemme mukaan, ei Aadamin synnin, niinkuin teksti kertoo yllä.

        Ilm.20:13. "Meri antoi kuolleensa, Kuolema ja Tuonela antoivat kuolleensa, ja kaikki heidät tuomittiin tekojensa mukaan".


      • vanh.luterilaien
        weha kirjoitti:

        Pienet lapset syntyvät maailmaan Jeesuksessa Kristuksessa! Sehän lukee selvästi:

        Room.5:18. "Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan kaikille ihmisille vanhurskauden ja elämän".

        Meidät tuomitaan omien tekojemme mukaan, ei Aadamin synnin, niinkuin teksti kertoo yllä.

        Ilm.20:13. "Meri antoi kuolleensa, Kuolema ja Tuonela antoivat kuolleensa, ja kaikki heidät tuomittiin tekojensa mukaan".

        Sinä siis ilmoitat nyt Paavalia muunnellen, että kaikki maailman ihmiset ovat nyt autuaita ja pelastettuja kuulematta sanaakaan Kristuksesta. Kiitti vaan!

        Etkö hyvä ihminen huomaa nyt tätä ´pikkuista ristiriitaa; missäs se ulkoinen sana nyt on!!

        Oletko todella sitä mieltä, että vain tekeminen on syntiä!!!!
        Syntihän on syyllisyys.



      • vanh.luterilaien kirjoitti:

        Sinä siis ilmoitat nyt Paavalia muunnellen, että kaikki maailman ihmiset ovat nyt autuaita ja pelastettuja kuulematta sanaakaan Kristuksesta. Kiitti vaan!

        Etkö hyvä ihminen huomaa nyt tätä ´pikkuista ristiriitaa; missäs se ulkoinen sana nyt on!!

        Oletko todella sitä mieltä, että vain tekeminen on syntiä!!!!
        Syntihän on syyllisyys.

        Jeesus sovitti Aadamin synnin:
        18. Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan kaikille ihmisille vanhurskauden ja elämän.

        NIINKUIN YLEINEN SYNTI TULI; niin YLEINEN SYNTI SOVITETTIIN: Parannusta tehdään sitten uskon ja ymmärryksen kautta omista tekosynneistä.

        Onko vaikea ymmärtää?


      • vanh.luterilainen

      • vanh.luterilainen kirjoitti:

        Ei Luther tuossa mitenkään puhu itseään vastaan. Oletko siinä käsityksessä, että Luther pitäisi kastetta turhana? Sama teksti on kirkkopostillassa. Hän puhuu siinä lapsista, jotka kuitenkin ovat sanan vaikutuspiirissä.

        kaikista maailman lapsista:

        ...sen tähden
        meidän tulee uskoa heidän pikku sielunsa heidän taivaallisen Isänsä
        käteen ja tahtoon, joka on armollinen, kuten tiedämme. Tähän kuuluu
        myös se, mitä Paavali sanoo hienolla, lempeällä tavalla niistä, "jotka
        eivät ole tehneet syntiä samalla tavalla kuin Aadam" (Room. 5:14),
        ja Jaakobista ja Eesausta hän sanoo: "ennen kuin he olivat tehneet
        hyvää tai pahaa" (Room. 9:11).
        Tosin pikku lapset tuovat mukanaan maailmaan synnynnäistä perua
        olevan synnin, jota sanomme perisynniksi. Mutta on kuitenkin
        suuri asia, etteivät he vielä ole tehneet syntiä (ympärileikkausta tai
        kastetta koskevaa) lakia vastaan. Sillä koska Jumala luonnoltaan on
        laupias ja armollinen, hän ei tuomitse heitä kadotukseen sen vuoksi,
        että he ovat jääneet joko Vanhassa liitossa vaille ympärileikkausta tai
        Uudessa liitossa vaille kastetta.”74)
        (Lapsikaste on Raamatullinen)


      • vanh.luterilainen
        weha kirjoitti:

        Jeesus sovitti Aadamin synnin:
        18. Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan kaikille ihmisille vanhurskauden ja elämän.

        NIINKUIN YLEINEN SYNTI TULI; niin YLEINEN SYNTI SOVITETTIIN: Parannusta tehdään sitten uskon ja ymmärryksen kautta omista tekosynneistä.

        Onko vaikea ymmärtää?

        Ei ole mitään yleistä syntiä. Kaikki ihmiset ovat nyt syntisiä ja tuomion alaisia ilman
        sanaa Kristuksesta.

        Yleinen vanhurskaus ei sovita yksilöä. Se tuo ainoastaan Kristuksen sovituksen
        n i i l l e, jotka ottavat evankeliumin sanan vastaan.
        Ei ole mitään tekosyntien erikseen sovittelua.
        Tekosynnithän ovat vasta todellisen synnin seuraus. Sinulle opetettu syntioppi on aivan kotikutoista.
        >>> Parannusta tehdään sitten uskon ja ymmärryksen kautta omista tekosynneistä. >>
        KIva varmaan niille, joilla ei ole mitään ymmärrystä! Helppo tie taivaaseen!!!


      • vanh.luterilainen kirjoitti:

        Ei Luther tuossa mitenkään puhu itseään vastaan. Oletko siinä käsityksessä, että Luther pitäisi kastetta turhana? Sama teksti on kirkkopostillassa. Hän puhuu siinä lapsista, jotka kuitenkin ovat sanan vaikutuspiirissä.

        Kuka pitää kastetta turhana tai halveksii sitä? Mutta ei pidä antaa sille liian isoa merkitystä. Onhan se monin kohdin osoitettu, että annat kasteelle väärän merkityksen.
        Paavali oli synnyttänyt korintolaiset Jumalan sanalla ja kastanut vain muutaman
        1.kor.1:15. Vaikka teillä Kristukseen uskovina olisi tuhansia kasvattajia, teillä on vain yksi isä. Minähän teidät olen evankeliumia julistamalla synnyttänyt Kristukseen Jeesukseen uskoviksi.

        1:14. Jumalan kiitos, en ole kastanut teistä ketään muuta kuin Crispuksen ja Gaiuksen,
        15. joten kukaan ei voi sanoa, että teidät on kastettu minun nimeeni.
        16. Niin, Stefanaan perhekunnan olen myös kastanut, mutta ketään muuta en muista kastaneeni.
        17. Eihän Kristus lähettänyt minua kastamaan vaan julistamaan evankeliumia, ei kuitenkaan viisain puhein, koska Kristuksen risti silloin menettäisi merkityksensä.


      • vanh.luterilainen kirjoitti:

        Ei ole mitään yleistä syntiä. Kaikki ihmiset ovat nyt syntisiä ja tuomion alaisia ilman
        sanaa Kristuksesta.

        Yleinen vanhurskaus ei sovita yksilöä. Se tuo ainoastaan Kristuksen sovituksen
        n i i l l e, jotka ottavat evankeliumin sanan vastaan.
        Ei ole mitään tekosyntien erikseen sovittelua.
        Tekosynnithän ovat vasta todellisen synnin seuraus. Sinulle opetettu syntioppi on aivan kotikutoista.
        >>> Parannusta tehdään sitten uskon ja ymmärryksen kautta omista tekosynneistä. >>
        KIva varmaan niille, joilla ei ole mitään ymmärrystä! Helppo tie taivaaseen!!!

        hullunsa hoitaa...

        Noilla 2 Sam 12:23 jakeen sanoilla "Minä menen hänen tykönsä, mutta ei hän palaja minun tyköni" Davidin ympärileikkaamaton lapsi pääsi taivaaseen. Samalla David itse tunsi olevansa armahdettu noinkin suuresta rikoksesta kuin huoruudesta ja Urian murhaamisesta. Kertoo sovituksesta Vanhan Testamentin ajalla, sekä samalla sen, että kastamaton lapsi on autuas.

        Martti Lutherin kirje kahdelle papille (Kirjassa Huovinen "Kaste ja "usko": Mutta meillä on Raamattu , joka sanoo, että lapset kyllä saattavat ja voivat uskoa, vaikka he eivät puhukkaan, eikä heillä olekkaan järkeä. niimpä Raamattu kertoo psalmissa 72 (ps.106:37), kuinka juutalaiset uhrasivat poikiaan ja tyttäriään epäjumalille ja vuodattivat näin viattoman veren. Jos se on ollut viaton veri (kuten teksti sanoo), niin lapset ovat varmasti olleet puhtaita ja pyhiä, ja sellaisia he eivät ole voineet olla ilman Henkeä ja uskoa. -Jos joku on Jumalan oma ja pyhittämä, on hänelläkin Henki ja usko.


      • vanh.luterilainen
        weha kirjoitti:

        Kuka pitää kastetta turhana tai halveksii sitä? Mutta ei pidä antaa sille liian isoa merkitystä. Onhan se monin kohdin osoitettu, että annat kasteelle väärän merkityksen.
        Paavali oli synnyttänyt korintolaiset Jumalan sanalla ja kastanut vain muutaman
        1.kor.1:15. Vaikka teillä Kristukseen uskovina olisi tuhansia kasvattajia, teillä on vain yksi isä. Minähän teidät olen evankeliumia julistamalla synnyttänyt Kristukseen Jeesukseen uskoviksi.

        1:14. Jumalan kiitos, en ole kastanut teistä ketään muuta kuin Crispuksen ja Gaiuksen,
        15. joten kukaan ei voi sanoa, että teidät on kastettu minun nimeeni.
        16. Niin, Stefanaan perhekunnan olen myös kastanut, mutta ketään muuta en muista kastaneeni.
        17. Eihän Kristus lähettänyt minua kastamaan vaan julistamaan evankeliumia, ei kuitenkaan viisain puhein, koska Kristuksen risti silloin menettäisi merkityksensä.

        Aivan joutavia ystävämme Weha kirjoittaa!
        Vääristelet taas, nyt Paavalin sanoja! (1 Kor 1)
        Kasteen merkitys on uudensyntymisen peso ja Kristuksen päälle pukeminen. Ei Paavali sitä ole mennyt muuttamaan.
        Sittaattisi:
        Ei Paavali tuossa puhu edes kasteesta, vaan Korinton seurakunnan riitelystä.
        Etkö itse huomaa, että edustamasi teologia perustuu koko ajan kikkalulle!


      • vanh.luterilainen
        weha kirjoitti:

        hullunsa hoitaa...

        Noilla 2 Sam 12:23 jakeen sanoilla "Minä menen hänen tykönsä, mutta ei hän palaja minun tyköni" Davidin ympärileikkaamaton lapsi pääsi taivaaseen. Samalla David itse tunsi olevansa armahdettu noinkin suuresta rikoksesta kuin huoruudesta ja Urian murhaamisesta. Kertoo sovituksesta Vanhan Testamentin ajalla, sekä samalla sen, että kastamaton lapsi on autuas.

        Martti Lutherin kirje kahdelle papille (Kirjassa Huovinen "Kaste ja "usko": Mutta meillä on Raamattu , joka sanoo, että lapset kyllä saattavat ja voivat uskoa, vaikka he eivät puhukkaan, eikä heillä olekkaan järkeä. niimpä Raamattu kertoo psalmissa 72 (ps.106:37), kuinka juutalaiset uhrasivat poikiaan ja tyttäriään epäjumalille ja vuodattivat näin viattoman veren. Jos se on ollut viaton veri (kuten teksti sanoo), niin lapset ovat varmasti olleet puhtaita ja pyhiä, ja sellaisia he eivät ole voineet olla ilman Henkeä ja uskoa. -Jos joku on Jumalan oma ja pyhittämä, on hänelläkin Henki ja usko.

        Ympärileikkaamaton. Entä tytöt. Entä ympärileikkauksen tarpeellisuus. Jos se kerran tarpeeton oli, miksi se yleensä tehtiin?

        Viaton veri. Kenen edessä viaton: Surmaajiensa vai Jumalan?

        Luther keskustelee jonkun yksityisen tapauksen pohjalta, ei kasteen tarpeellisuudesta yleensä.
        On hyvin ajattelematonta lähteä opettamaan sakramenttien hyötyä vastaan. Sitä ei Lutherkaan rohkene tehdä.
        Eilen tuli jo esille tuo poikkeaminen alttarin sakramentista. Tarvitaan muka lisäksi "ulkonainen sana" vaikka täydellinen evankeliumin sana on tarjonna ehtoollisessa kuultavassa ja näkyvässä muodossa. Lainauskin oli otettu aivan eri asiasta.


      • tolle Wehalle
        weha kirjoitti:

        Kuka pitää kastetta turhana tai halveksii sitä? Mutta ei pidä antaa sille liian isoa merkitystä. Onhan se monin kohdin osoitettu, että annat kasteelle väärän merkityksen.
        Paavali oli synnyttänyt korintolaiset Jumalan sanalla ja kastanut vain muutaman
        1.kor.1:15. Vaikka teillä Kristukseen uskovina olisi tuhansia kasvattajia, teillä on vain yksi isä. Minähän teidät olen evankeliumia julistamalla synnyttänyt Kristukseen Jeesukseen uskoviksi.

        1:14. Jumalan kiitos, en ole kastanut teistä ketään muuta kuin Crispuksen ja Gaiuksen,
        15. joten kukaan ei voi sanoa, että teidät on kastettu minun nimeeni.
        16. Niin, Stefanaan perhekunnan olen myös kastanut, mutta ketään muuta en muista kastaneeni.
        17. Eihän Kristus lähettänyt minua kastamaan vaan julistamaan evankeliumia, ei kuitenkaan viisain puhein, koska Kristuksen risti silloin menettäisi merkityksensä.

        Tääll eioo pakko kirjottaa. Se vaan on tosi, Weha, ettäs sinä käytät Paavalin tekstiä väärin.
        Asiayhteydestänsä erotat yhden lauseen ja sitten väität omiasi. kuis kehtaat!

        Paavali ei puhu kasteesta, ku Siilas oli Paavalin neuvosta hoitanut Korintossa kastamisen. Paavali puhuu puolueista, ja jotkut tahto sen takia olla Paavalin ku Paavali oli ne kastanut. Siihen Paavali sano, ett onneksi en enempää kastanut.


      • vanh.luterilainen kirjoitti:

        Aivan joutavia ystävämme Weha kirjoittaa!
        Vääristelet taas, nyt Paavalin sanoja! (1 Kor 1)
        Kasteen merkitys on uudensyntymisen peso ja Kristuksen päälle pukeminen. Ei Paavali sitä ole mennyt muuttamaan.
        Sittaattisi:
        Ei Paavali tuossa puhu edes kasteesta, vaan Korinton seurakunnan riitelystä.
        Etkö itse huomaa, että edustamasi teologia perustuu koko ajan kikkalulle!

        Enhän itse sanonut niitä sanoja!

        Paavali oli synnyttänyt korintialaiset evankeliuminsanalla:

        1.Kor.4:15. Vaikka teillä Kristukseen uskovina olisi tuhansia kasvattajia, teillä on vain yksi isä. Minähän teidät olen evankeliumia julistamalla synnyttänyt Kristukseen Jeesukseen uskoviksi.

        Paavalihan oli kastanut vain muutaman korintossa:

        14. Minä kiitän Jumalaa, etten ole kastanut teistä ketään muita kuin Krispuksen ja Gaiuksen,
        15. niin ettei kukaan saata sanoa, että te olette minun nimeeni kastetut.
        16. Kastoinhan tosin Stefanaankin perhekunnan; sitten en tiedä, olenko ketään muuta kastanut.
        17. Sillä Kristus ei lähettänyt minua kastamaan, vaan evankeliumia julistamaan

        Mikä pesu?

        Jeesus siis sanoo: "Te olette puhtaat sen sanan tähden, jonka minä teille puhuin" (Joh.15:3).

        Apt.10. Korneliuksen tapauksen tutkielma: Niin vastasi Pietari: ”Taitaako joku kieltää näitä, jotka ovat niin Pyhän Hengen saaneet kuin mekin (eli olivat uskoon tullet), vedellä kastamasta (eli sakramentti otetaan vastaan uskolla), ja hän (Pietari) käski kastaa heitä Herran nimeen. Tuttu on myös Paavalin lausuma: ”Sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi” (Room.10:10). Augsburgin tunnustuksen puolustuksessa todetaan, että usko tuo mukanaan Pyhän Hengen, kuten edellä kerrotusta Korneliuksen esimerkistä käy ilmi. Kääntäen on todettavissa, että Pyhä Henki vaikuttaa uskon sanan kautta.


      • tolle Wehalle kirjoitti:

        Tääll eioo pakko kirjottaa. Se vaan on tosi, Weha, ettäs sinä käytät Paavalin tekstiä väärin.
        Asiayhteydestänsä erotat yhden lauseen ja sitten väität omiasi. kuis kehtaat!

        Paavali ei puhu kasteesta, ku Siilas oli Paavalin neuvosta hoitanut Korintossa kastamisen. Paavali puhuu puolueista, ja jotkut tahto sen takia olla Paavalin ku Paavali oli ne kastanut. Siihen Paavali sano, ett onneksi en enempää kastanut.

        Paavalihan oli kastanut vain muutaman korintossa:

        14. Minä kiitän Jumalaa, etten ole kastanut teistä ketään muita kuin Krispuksen ja Gaiuksen,
        15. niin ettei kukaan saata sanoa, että te olette minun nimeeni kastetut.
        16. Kastoinhan tosin Stefanaankin perhekunnan; sitten en tiedä, olenko ketään muuta kastanut.
        17. Sillä Kristus ei lähettänyt minua kastamaan, vaan evankeliumia julistamaan





        Aivan samoin, Paavali oli synnyttänyt korintialaiset evankeliuminsanalla:

        1.Kor.4:15. Vaikka teillä Kristukseen uskovina olisi tuhansia kasvattajia, teillä on vain yksi isä. Minähän teidät olen evankeliumia julistamalla synnyttänyt Kristukseen Jeesukseen uskoviksi.

        Samarian tapauksessa (apt.8:8:5-17) on teksti teologisesti erittäin monitahoinen ja rikas. Asiaa on tarkasteltava uskon näkökulmasta. Näiltä ihmisiltä puuttui Pyhä Henki. Miten tämä oli mahdollista? Tällöin todetaan, ettei samarialaisilla ollutkaan vielä tässä vaiheessa elävää todellista uskoa, sillä ”Pyhä Henki” saadaan uskolla. Paavali sanoo myös: ” Me niin uskon kautta saisimme luvatun Hengen”. (Gal.3:14). Tämä on todettavissa tekstistä, joka osoittaa, että kuulioiden sydän oli ”jaettu”: he kuuntelivat ja ylistivät Simon-noitaa sen jälkeen, kun he olivat yksimielisesti ottaneet vaarin Filippoksen saarnasta. Tässä tilassa he uskoivat myös Filippoksen evankeliumin julistukseen. Toisin sanoen, he uskoivat samanaikaisesti sekä Simon-noidan puheeseen, että Filippoksen julistukseen. Tällöin ei voinut syntyä vanhurskauttavaa uskoa. Teksti osoittaa syvällisesti, ettei ilman uskoa voi tulla vanhurskaaksi, eikä saada kasteen siunausta. Kun Pietari ja Johannes siunasivat samarialaiset kättenpäällepanemisen kautta (= Kuva evankeliumin julistamisesta) syntyi usko, ja he saivat Pyhän Hengen. Heitä ei kuitenkaan tarvinnut kastaa uudelleen, sillä Jumalan sanan mukainen kaste oli voimassa ja usko omisti sen omakseen.


      • rakkaudella neuvon:
        weha kirjoitti:

        Paavalihan oli kastanut vain muutaman korintossa:

        14. Minä kiitän Jumalaa, etten ole kastanut teistä ketään muita kuin Krispuksen ja Gaiuksen,
        15. niin ettei kukaan saata sanoa, että te olette minun nimeeni kastetut.
        16. Kastoinhan tosin Stefanaankin perhekunnan; sitten en tiedä, olenko ketään muuta kastanut.
        17. Sillä Kristus ei lähettänyt minua kastamaan, vaan evankeliumia julistamaan





        Aivan samoin, Paavali oli synnyttänyt korintialaiset evankeliuminsanalla:

        1.Kor.4:15. Vaikka teillä Kristukseen uskovina olisi tuhansia kasvattajia, teillä on vain yksi isä. Minähän teidät olen evankeliumia julistamalla synnyttänyt Kristukseen Jeesukseen uskoviksi.

        Samarian tapauksessa (apt.8:8:5-17) on teksti teologisesti erittäin monitahoinen ja rikas. Asiaa on tarkasteltava uskon näkökulmasta. Näiltä ihmisiltä puuttui Pyhä Henki. Miten tämä oli mahdollista? Tällöin todetaan, ettei samarialaisilla ollutkaan vielä tässä vaiheessa elävää todellista uskoa, sillä ”Pyhä Henki” saadaan uskolla. Paavali sanoo myös: ” Me niin uskon kautta saisimme luvatun Hengen”. (Gal.3:14). Tämä on todettavissa tekstistä, joka osoittaa, että kuulioiden sydän oli ”jaettu”: he kuuntelivat ja ylistivät Simon-noitaa sen jälkeen, kun he olivat yksimielisesti ottaneet vaarin Filippoksen saarnasta. Tässä tilassa he uskoivat myös Filippoksen evankeliumin julistukseen. Toisin sanoen, he uskoivat samanaikaisesti sekä Simon-noidan puheeseen, että Filippoksen julistukseen. Tällöin ei voinut syntyä vanhurskauttavaa uskoa. Teksti osoittaa syvällisesti, ettei ilman uskoa voi tulla vanhurskaaksi, eikä saada kasteen siunausta. Kun Pietari ja Johannes siunasivat samarialaiset kättenpäällepanemisen kautta (= Kuva evankeliumin julistamisesta) syntyi usko, ja he saivat Pyhän Hengen. Heitä ei kuitenkaan tarvinnut kastaa uudelleen, sillä Jumalan sanan mukainen kaste oli voimassa ja usko omisti sen omakseen.

        Eikö sopisi sinunkin uskovaisena ihmisenä tehdä ihan rehellisesti lainauksia sillä tavalla kuin asiaan kuuluu?
        Onhan se selvää, ettei Paavali m i l l ä ä n
        tavalla ota tuossa kantaa kasteen tarpeellisuuteen tai tarpeettomuuteen.

        Nykyään on sellainen sana kuin konteksti. Kato vaikka Wikipediasta, mitä se merkitsee!

        Paavali ei puhu kasteesta, vaan Korinton seurakunnan puolueriidoista.


      • rakkaudella neuvon: kirjoitti:

        Eikö sopisi sinunkin uskovaisena ihmisenä tehdä ihan rehellisesti lainauksia sillä tavalla kuin asiaan kuuluu?
        Onhan se selvää, ettei Paavali m i l l ä ä n
        tavalla ota tuossa kantaa kasteen tarpeellisuuteen tai tarpeettomuuteen.

        Nykyään on sellainen sana kuin konteksti. Kato vaikka Wikipediasta, mitä se merkitsee!

        Paavali ei puhu kasteesta, vaan Korinton seurakunnan puolueriidoista.

        ettei samarialaiset olleet myöskään saaneet Pyhää Henkeä, vaikka olivat kastettuja:

        apt.8:15. Jotka, kuin he sinne tulivat alas, rukoilivat niiden edestä, että he olisivat saaneet Pyhän Hengen;
        16. (Sillä ei hän ollut vielä yhdenkään niiden päälle laskettu alas, vaan olivat ainoastaan Herran Jesuksen nimeen kastetut.)
        17. Niin he panivat kätensä heidän päällensä, ja he saivat Pyhän Hengen.


      • weha kirjoitti:

        Paavalihan oli kastanut vain muutaman korintossa:

        14. Minä kiitän Jumalaa, etten ole kastanut teistä ketään muita kuin Krispuksen ja Gaiuksen,
        15. niin ettei kukaan saata sanoa, että te olette minun nimeeni kastetut.
        16. Kastoinhan tosin Stefanaankin perhekunnan; sitten en tiedä, olenko ketään muuta kastanut.
        17. Sillä Kristus ei lähettänyt minua kastamaan, vaan evankeliumia julistamaan





        Aivan samoin, Paavali oli synnyttänyt korintialaiset evankeliuminsanalla:

        1.Kor.4:15. Vaikka teillä Kristukseen uskovina olisi tuhansia kasvattajia, teillä on vain yksi isä. Minähän teidät olen evankeliumia julistamalla synnyttänyt Kristukseen Jeesukseen uskoviksi.

        Samarian tapauksessa (apt.8:8:5-17) on teksti teologisesti erittäin monitahoinen ja rikas. Asiaa on tarkasteltava uskon näkökulmasta. Näiltä ihmisiltä puuttui Pyhä Henki. Miten tämä oli mahdollista? Tällöin todetaan, ettei samarialaisilla ollutkaan vielä tässä vaiheessa elävää todellista uskoa, sillä ”Pyhä Henki” saadaan uskolla. Paavali sanoo myös: ” Me niin uskon kautta saisimme luvatun Hengen”. (Gal.3:14). Tämä on todettavissa tekstistä, joka osoittaa, että kuulioiden sydän oli ”jaettu”: he kuuntelivat ja ylistivät Simon-noitaa sen jälkeen, kun he olivat yksimielisesti ottaneet vaarin Filippoksen saarnasta. Tässä tilassa he uskoivat myös Filippoksen evankeliumin julistukseen. Toisin sanoen, he uskoivat samanaikaisesti sekä Simon-noidan puheeseen, että Filippoksen julistukseen. Tällöin ei voinut syntyä vanhurskauttavaa uskoa. Teksti osoittaa syvällisesti, ettei ilman uskoa voi tulla vanhurskaaksi, eikä saada kasteen siunausta. Kun Pietari ja Johannes siunasivat samarialaiset kättenpäällepanemisen kautta (= Kuva evankeliumin julistamisesta) syntyi usko, ja he saivat Pyhän Hengen. Heitä ei kuitenkaan tarvinnut kastaa uudelleen, sillä Jumalan sanan mukainen kaste oli voimassa ja usko omisti sen omakseen.

        korintolaiset evankelumin sanalla:

        Aivan samoin, Paavali oli synnyttänyt korintialaiset evankeliuminsanalla:

        1.Kor.4:15. Vaikka teillä Kristukseen uskovina olisi tuhansia kasvattajia, teillä on vain yksi isä. Minähän teidät olen evankeliumia julistamalla synnyttänyt Kristukseen Jeesukseen uskoviksi.


      • vanh.luterilainen kirjoitti:

        Ympärileikkaamaton. Entä tytöt. Entä ympärileikkauksen tarpeellisuus. Jos se kerran tarpeeton oli, miksi se yleensä tehtiin?

        Viaton veri. Kenen edessä viaton: Surmaajiensa vai Jumalan?

        Luther keskustelee jonkun yksityisen tapauksen pohjalta, ei kasteen tarpeellisuudesta yleensä.
        On hyvin ajattelematonta lähteä opettamaan sakramenttien hyötyä vastaan. Sitä ei Lutherkaan rohkene tehdä.
        Eilen tuli jo esille tuo poikkeaminen alttarin sakramentista. Tarvitaan muka lisäksi "ulkonainen sana" vaikka täydellinen evankeliumin sana on tarjonna ehtoollisessa kuultavassa ja näkyvässä muodossa. Lainauskin oli otettu aivan eri asiasta.

        Eräs tunnustuksellinen luterilainen, suostui tulemaan kanssani lestadiolaiselle Jumalan palvelukselle ja oli myös ehtoollinen. Hän murtui itkuun ehtoollitilaisuudessa, kun kuuli ihmisten siunaavan toisiaan, käydessään ehtoollisella. Hän sai parannuksen armon väärästä hengellisyydesta ja hän on yhä uskomassa. Tässä on ihmeellistä se, että hän oli todellinen ns. "tunnustuksellinen luterilainen".
        Ei ns. kirkon luterilainen, vaan ihan tunnustava.


      • mitä eroa on
        weha kirjoitti:

        ettei samarialaiset olleet myöskään saaneet Pyhää Henkeä, vaikka olivat kastettuja:

        apt.8:15. Jotka, kuin he sinne tulivat alas, rukoilivat niiden edestä, että he olisivat saaneet Pyhän Hengen;
        16. (Sillä ei hän ollut vielä yhdenkään niiden päälle laskettu alas, vaan olivat ainoastaan Herran Jesuksen nimeen kastetut.)
        17. Niin he panivat kätensä heidän päällensä, ja he saivat Pyhän Hengen.

        Pyhän-Hengen sinetillä, joka saadan uskoontullessa Ef 1:3
        "Koska teihinkin on, sitten kun olitte kuulleet
        totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, USKOVIKSI tultuanne, pantu luvatun Pyhän-hengen sinetti."

        ja mikä on Pyhän-Hengen kaste, eli armolahja, jossa
        usein on merkkinä kielilläpuhuminen, kuten helluntaina,
        Weha sekoittaa raamatullisia asioita.

        Samarialaiset olivat uskoneet,
        Ap 8:12!!!

        Sitä ei Wehakaan voi tehdä tyhjäksi.
        Tässä uskoontulossa he luonnollisesti saivat Py-
        han-Hengen sinetin, mutta heille kuului myös lu-
        paus Pyhän-Hengen kasteesta, Ap 1:48, kuten
        tapahtui myös Efesossa, Ap 19:6
        "Kun Paavali nyt pani kätensä heidän päälleen,
        tuli heidän päällensä Pyhä-Henki ja he puhuivat
        kielillä ja ennustivat."

        Olennaista olisi, että Weha ei sekoittasi selviä asioita!


      • Ja tässä yhteydessä
        weha kirjoitti:

        korintolaiset evankelumin sanalla:

        Aivan samoin, Paavali oli synnyttänyt korintialaiset evankeliuminsanalla:

        1.Kor.4:15. Vaikka teillä Kristukseen uskovina olisi tuhansia kasvattajia, teillä on vain yksi isä. Minähän teidät olen evankeliumia julistamalla synnyttänyt Kristukseen Jeesukseen uskoviksi.

        Korinttilaiset saivat Pyhän-Hengen sinetin, eli lapseuden Hegen, joka huutaa Abba-isä.
        Ef 1:13.

        Mutta Paavali kehoitti heitä anomaan Pyhän-Hengen armolahjoja myöhemmin, 1. Kor 14:1
        "Pyrkikää saamaan hengellisiä lahjoja".

        Miten näin selvä asia ei mene Wehan päähän?


      • tosiaankaan
        mitä eroa on kirjoitti:

        Pyhän-Hengen sinetillä, joka saadan uskoontullessa Ef 1:3
        "Koska teihinkin on, sitten kun olitte kuulleet
        totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, USKOVIKSI tultuanne, pantu luvatun Pyhän-hengen sinetti."

        ja mikä on Pyhän-Hengen kaste, eli armolahja, jossa
        usein on merkkinä kielilläpuhuminen, kuten helluntaina,
        Weha sekoittaa raamatullisia asioita.

        Samarialaiset olivat uskoneet,
        Ap 8:12!!!

        Sitä ei Wehakaan voi tehdä tyhjäksi.
        Tässä uskoontulossa he luonnollisesti saivat Py-
        han-Hengen sinetin, mutta heille kuului myös lu-
        paus Pyhän-Hengen kasteesta, Ap 1:48, kuten
        tapahtui myös Efesossa, Ap 19:6
        "Kun Paavali nyt pani kätensä heidän päälleen,
        tuli heidän päällensä Pyhä-Henki ja he puhuivat
        kielillä ja ennustivat."

        Olennaista olisi, että Weha ei sekoittasi selviä asioita!

        ymmärrä, koska hän ei ole kuuliainen Jumalan sanalle, joka sanoo: "tehkää parannus ja ottakoon kkin teistä kasteen"

        Koska Weha ei alistu Jumalan sanan alle, ei Jumalakaan voi lisätä Wehalle sanan ymmärystä koska jo noissa uskon alkeissa Weha asettaaa omia ehtoja Jumalalle.


      • Ja tässä yhteydessä kirjoitti:

        Korinttilaiset saivat Pyhän-Hengen sinetin, eli lapseuden Hegen, joka huutaa Abba-isä.
        Ef 1:13.

        Mutta Paavali kehoitti heitä anomaan Pyhän-Hengen armolahjoja myöhemmin, 1. Kor 14:1
        "Pyrkikää saamaan hengellisiä lahjoja".

        Miten näin selvä asia ei mene Wehan päähän?

        ,:)


      • olemme päässeet
        weha kirjoitti:

        ,:)

        samoille linjoille Pyhän-Hengen toiminnasta!
        Vielä, kun ymmärtäisit, että kun ihminen täyttyy
        Pyhällä-Hengellä, hän saa voiman todistamiseen,
        Ap 1:8
        "Vaan kun Pyhä-Henki tulee teihin, te saatte voi-
        man ja tulette olemaan minun todistajiani, sekä
        Jerusalemissa että Juudeassa ja Samariassa ja
        aina maan ääriin saakka."

        Miksi vl-läiset eivät ole saaneet tätä voimaa ja
        lähteneet todistamaan maan ääriin saakka.Kertookohan
        se siitä, että heiltä puuttuu Pyhä-Henki?


      • olemme päässeet kirjoitti:

        samoille linjoille Pyhän-Hengen toiminnasta!
        Vielä, kun ymmärtäisit, että kun ihminen täyttyy
        Pyhällä-Hengellä, hän saa voiman todistamiseen,
        Ap 1:8
        "Vaan kun Pyhä-Henki tulee teihin, te saatte voi-
        man ja tulette olemaan minun todistajiani, sekä
        Jerusalemissa että Juudeassa ja Samariassa ja
        aina maan ääriin saakka."

        Miksi vl-läiset eivät ole saaneet tätä voimaa ja
        lähteneet todistamaan maan ääriin saakka.Kertookohan
        se siitä, että heiltä puuttuu Pyhä-Henki?

        paljon kokemuksia ns. vapaiden suuntien voimasta, ettei kuule voi vähempi kiinnosta.

        Ei Jumalalla ole mitään, puolittaisia henkiä tai lapsia, vaan hänen omissaan asuu Kristuksen Henki.

        Lähetystyötä tehdään niinkuin Jumala ovia avaa, ei yhtään enempää.

        Sitten kopistetaan pölyt kengistä, jos ei vastaan oteta.

        Matt.10:14. "Ja kussa ei kenkään ota teitä vastaan eikä kuule teidän sanojanne, niin menkäät ulos siitä huoneesta taikka siitä kaupungista, ja puhdistakaat tomu jaloistanne".


      • vanh-luterilainen
        weha kirjoitti:

        ettei samarialaiset olleet myöskään saaneet Pyhää Henkeä, vaikka olivat kastettuja:

        apt.8:15. Jotka, kuin he sinne tulivat alas, rukoilivat niiden edestä, että he olisivat saaneet Pyhän Hengen;
        16. (Sillä ei hän ollut vielä yhdenkään niiden päälle laskettu alas, vaan olivat ainoastaan Herran Jesuksen nimeen kastetut.)
        17. Niin he panivat kätensä heidän päällensä, ja he saivat Pyhän Hengen.

        1) Nyt on puhuttu, vähätteleekö Paavali Korinttolaiskirjeessä kastetta, kuten WEHA sanoo Paavalin tekevän.
        Vastaus on EI, jos tekstiyhteys ot. huom. Se, että Paavali on iloineen vähistä kastamisistaan, on vallan toinen juttu, joka aukeaa Korinton tilanteesta käsin.

        2) Toinen asia: onko muillakin kuin vanhoillislest "seurakunnalla" avainten valta.
        Vastaus on KYLLÄ. Se on jopa perinteinen Laestadiuksen ja Lutherin opetus. Sama asia tuli epäsuorasti esiin jo donatolaisriidan aikana.

        3) Onko vanhoillislest HPE luterilainen?
        Vstaus on EI. Lutherille ja jopa LLL:lle HPE on
        armoateria, jossa kuuluvat sanat armosta ja syntien anteeksisaamiesta JOKAISELLE JOKA USKOO.
        Ei siis tarvitse käydä edeltäkäsin kuulemassa VL-"päästösanoja"

        4) WEHA on näiden väitteiden puolustamisessa hiukan hakoteilla, kuten venkaaminen Korintolaiskirjeellä ja Schmalkaldin artikloilla osoittavat.

        Toivomme kaverille vapautta Jumalan sanassa nykyisen lahkolaisopin sijaan.


      • ennakkoluuloinen!
        weha kirjoitti:

        paljon kokemuksia ns. vapaiden suuntien voimasta, ettei kuule voi vähempi kiinnosta.

        Ei Jumalalla ole mitään, puolittaisia henkiä tai lapsia, vaan hänen omissaan asuu Kristuksen Henki.

        Lähetystyötä tehdään niinkuin Jumala ovia avaa, ei yhtään enempää.

        Sitten kopistetaan pölyt kengistä, jos ei vastaan oteta.

        Matt.10:14. "Ja kussa ei kenkään ota teitä vastaan eikä kuule teidän sanojanne, niin menkäät ulos siitä huoneesta taikka siitä kaupungista, ja puhdistakaat tomu jaloistanne".

        En minä ole puhunut mistään vapaiden suuntien toiminnasta, vaan RAAMATUSTA, miten alkuseurakunnassa toimittiin.

        Olet ennkkoluulojesi vanki!

        Miksihän Jumala ei ole avannut teille ovia lähetystyöhön? Sadassa vuodessa vasta muutama maa!!!

        Mistä te tiedätte, otataanko teitä vastaan jossain
        Afrkikassa esimerkikisi, KUN ETTE EDES LÄHDE SINNE!!!!!!!!!!!

        Oletko noin sokea?


      • weha kirjoitti:

        paljon kokemuksia ns. vapaiden suuntien voimasta, ettei kuule voi vähempi kiinnosta.

        Ei Jumalalla ole mitään, puolittaisia henkiä tai lapsia, vaan hänen omissaan asuu Kristuksen Henki.

        Lähetystyötä tehdään niinkuin Jumala ovia avaa, ei yhtään enempää.

        Sitten kopistetaan pölyt kengistä, jos ei vastaan oteta.

        Matt.10:14. "Ja kussa ei kenkään ota teitä vastaan eikä kuule teidän sanojanne, niin menkäät ulos siitä huoneesta taikka siitä kaupungista, ja puhdistakaat tomu jaloistanne".

        Onhan se meillekkin tullut ja sitäpaitsi ulkomuistista sanon, että Raamatussa on eräs lupaus meille, että viimmeisenä aikana Jumalan Henki lepää "pohjanmaalla", hirveän tarkasti en nyt muista, mutta tarvittaessa lisää tuosta.
        Suomessahan on uskovaisia aika paljon.


      • pihalla Raamatun
        weha kirjoitti:

        korintolaiset evankelumin sanalla:

        Aivan samoin, Paavali oli synnyttänyt korintialaiset evankeliuminsanalla:

        1.Kor.4:15. Vaikka teillä Kristukseen uskovina olisi tuhansia kasvattajia, teillä on vain yksi isä. Minähän teidät olen evankeliumia julistamalla synnyttänyt Kristukseen Jeesukseen uskoviksi.

        sanomasta.
        Raamattu ennustaa myös, että "Pohjoisesta on onnettomuus purkautuva kaiken maan asukasten ylitse."
        Jer 1:14

        Tarkoittaakohan tuokin SRK:ta?

        Jos Vl-läisyys on sadassa vuodessa levinnyt vasta muutamaan maahan, niin kyllä se on väkevä todiste siitä, että teiltä puuttuu Pyhä-Henki.

        Ei muutama tuhat vl-läistä riitä täyttämään taivasta, jossa on valkopukuisia niin paljon, että kukaan ei voinut lukea heitä.
        Ja he ovat kaikista kielistä ja kansanheimoista!!

        Onko se Wehalla aivan ylivoimaisen vaikeaa myöntää, että vl-läiset ovat laiminlyöneet lä-
        hetyskäskyn?!


      • pihalla Raamatun kirjoitti:

        sanomasta.
        Raamattu ennustaa myös, että "Pohjoisesta on onnettomuus purkautuva kaiken maan asukasten ylitse."
        Jer 1:14

        Tarkoittaakohan tuokin SRK:ta?

        Jos Vl-läisyys on sadassa vuodessa levinnyt vasta muutamaan maahan, niin kyllä se on väkevä todiste siitä, että teiltä puuttuu Pyhä-Henki.

        Ei muutama tuhat vl-läistä riitä täyttämään taivasta, jossa on valkopukuisia niin paljon, että kukaan ei voinut lukea heitä.
        Ja he ovat kaikista kielistä ja kansanheimoista!!

        Onko se Wehalla aivan ylivoimaisen vaikeaa myöntää, että vl-läiset ovat laiminlyöneet lä-
        hetyskäskyn?!

        Voin kyllä tähän asiana yhtyä:

        "Lopuksi enkeli sanoo Sakarjalle: "Katso, ne, jotka lähtivät pohjoiseen maahan, saattavat minun Henkeni lepäämään pohjoisessa maassa."

        Vanhassa käännöksessä lukee näin: "katso, ne jotka pohjaan menevät, antavat minun henkeni levätä pohjan maalla"

        Jumala näytti Sakarjalle paljon erilaisia ennustuksia ja näkyjä. Tässä yksi hänen näkemänsä näky. Näyssä on neljät vaunut joita vetävät eriväriset hevoset. Hevosia on neljää väriä: punaruskeat, mustat, valkoiset ja täplikkäät. Sakarja kysyy enkeliltä mitä vaunut ja hevoset ovat. Enkeli vastaa näin: "ne ovat neljä tuulta taivaan alla, jotka tulevat ulos, astumaan kaiken maan hallitsian eteen".

        Vaunut lähtevät eri suuntiin. Mustat ja valkoiset hevoset lähtevät pohjoiseen ja täplikkäät etelään. Vaunut vaelsivat pitkin maata.

        Lopuksi enkeli sanoo Sakarjalle: "Katso, ne, jotka lähtivät pohjoiseen maahan, saattavat minun Henkeni lepäämään pohjoisessa maassa."

        Vanhassa käännöksessä lukee näin: "katso, ne jotka pohjaan menevät, antavat minun henkeni levätä pohjan maalla"

        Ilmeisesti tuo ennustuksen tuuli tarkoittaa samaa mistä Jeesus puhuu myöhemmin näin: "Tuuli puhaltaa, missä tahtoo, ja sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee; niin on jokaisen, joka on Hengestä syntynyt" (Joh. 3:8 ). Tuuli lienee eräänlaisen etsikonajan ja Herran hengen vertauskuva.

        Herran henki näyttää tosiaan lepäävän pohjoisessa maassa. Pohjoiset maat ovat luterilaisia: Suomi, Ruotsi, Norja ja Islanti. Kansankirkkojen sisältä löytyy Raamatun mukaisesti uskova Pyhäin yhteinen seurakunta, vaikka suuri osa kirkon jäsenistä on maallistunut. Raamatun mukaista uskoa ei löydy hirveästi Pohjoismaiden ulkopuolelta. Idässä vaikuttaa Ortodoksinen kirkko, etelässä Katolinen kirkko, Afrikassa on luonnonuskonnot ja islam, Aasiassa on omat idän uskonnot ja Amerikassa paljon uudestikastajia ja karismaattisia liikkeitä.

        Tuo näky löytyy kokonaisuudessaan Sakarja 6:1-8.

        Sakarjan kirjan esipuheessa tuosta ennustuksesta on kirjoitettu näin: "...ennustaa hän Kristuksen evankeliumista ja hengellisen templin rakentamisesta, että juudalaiset myös hänen kielsivät ja hylkäsivät...".


      • Pohjoiset maat
        weha kirjoitti:

        Voin kyllä tähän asiana yhtyä:

        "Lopuksi enkeli sanoo Sakarjalle: "Katso, ne, jotka lähtivät pohjoiseen maahan, saattavat minun Henkeni lepäämään pohjoisessa maassa."

        Vanhassa käännöksessä lukee näin: "katso, ne jotka pohjaan menevät, antavat minun henkeni levätä pohjan maalla"

        Jumala näytti Sakarjalle paljon erilaisia ennustuksia ja näkyjä. Tässä yksi hänen näkemänsä näky. Näyssä on neljät vaunut joita vetävät eriväriset hevoset. Hevosia on neljää väriä: punaruskeat, mustat, valkoiset ja täplikkäät. Sakarja kysyy enkeliltä mitä vaunut ja hevoset ovat. Enkeli vastaa näin: "ne ovat neljä tuulta taivaan alla, jotka tulevat ulos, astumaan kaiken maan hallitsian eteen".

        Vaunut lähtevät eri suuntiin. Mustat ja valkoiset hevoset lähtevät pohjoiseen ja täplikkäät etelään. Vaunut vaelsivat pitkin maata.

        Lopuksi enkeli sanoo Sakarjalle: "Katso, ne, jotka lähtivät pohjoiseen maahan, saattavat minun Henkeni lepäämään pohjoisessa maassa."

        Vanhassa käännöksessä lukee näin: "katso, ne jotka pohjaan menevät, antavat minun henkeni levätä pohjan maalla"

        Ilmeisesti tuo ennustuksen tuuli tarkoittaa samaa mistä Jeesus puhuu myöhemmin näin: "Tuuli puhaltaa, missä tahtoo, ja sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee; niin on jokaisen, joka on Hengestä syntynyt" (Joh. 3:8 ). Tuuli lienee eräänlaisen etsikonajan ja Herran hengen vertauskuva.

        Herran henki näyttää tosiaan lepäävän pohjoisessa maassa. Pohjoiset maat ovat luterilaisia: Suomi, Ruotsi, Norja ja Islanti. Kansankirkkojen sisältä löytyy Raamatun mukaisesti uskova Pyhäin yhteinen seurakunta, vaikka suuri osa kirkon jäsenistä on maallistunut. Raamatun mukaista uskoa ei löydy hirveästi Pohjoismaiden ulkopuolelta. Idässä vaikuttaa Ortodoksinen kirkko, etelässä Katolinen kirkko, Afrikassa on luonnonuskonnot ja islam, Aasiassa on omat idän uskonnot ja Amerikassa paljon uudestikastajia ja karismaattisia liikkeitä.

        Tuo näky löytyy kokonaisuudessaan Sakarja 6:1-8.

        Sakarjan kirjan esipuheessa tuosta ennustuksesta on kirjoitettu näin: "...ennustaa hän Kristuksen evankeliumista ja hengellisen templin rakentamisesta, että juudalaiset myös hänen kielsivät ja hylkäsivät...".

        ovat tänä päinä luopumuksen kärkipäässä.
        Papit eivät usko enää Raamatun sanaan.
        Kirkoissa siunataan homot ja lesbot, Ruotsissa
        on lesbo piispa. Suomessa kirkkoherra vaihtaa
        sukupuolta jne.

        Kuljetko Weha huppu silmilläsi?

        Tuon takiako te ette tee lähetystyötä, kun kuvittelette, että Jumalan hengen täytyy LEVÄTÄ
        täällä?????
        Raamattu opettaa toisin:
        "Kun Pyhä-Henki tulee teihin, te saatte VOIMAN
        ja tulette olemaan minun todistajiani...aina maan ääriin saakka."

        Vl-läiset jäävät lepäämään Pohjoiseen maahan!


      • Tunn-luterilainen
        Pohjoiset maat kirjoitti:

        ovat tänä päinä luopumuksen kärkipäässä.
        Papit eivät usko enää Raamatun sanaan.
        Kirkoissa siunataan homot ja lesbot, Ruotsissa
        on lesbo piispa. Suomessa kirkkoherra vaihtaa
        sukupuolta jne.

        Kuljetko Weha huppu silmilläsi?

        Tuon takiako te ette tee lähetystyötä, kun kuvittelette, että Jumalan hengen täytyy LEVÄTÄ
        täällä?????
        Raamattu opettaa toisin:
        "Kun Pyhä-Henki tulee teihin, te saatte VOIMAN
        ja tulette olemaan minun todistajiani...aina maan ääriin saakka."

        Vl-läiset jäävät lepäämään Pohjoiseen maahan!

        Yatävämme Weha! Esität meille systeemiä, joka ei ole edes totta!

        1) Seurakunta.
        Tarjoat meille SRK:a seurakuntana, eikä selitys
        kestä kritiikkiä. Seurakunta näet on kristikunta ja kirkko.
        Lutherin mukaan Kristuksen kirkko = kristikunta.
        Laestadiuksen seurakunta oli kirkko. Hänen käsityksensä kirkon sisäisestä ecclesiolasta
        sulki piiriinsä jopa baptistit! Pääasia oli
        armonjärjestyksen kokeminen.

        2) Opetuksen yksimielisyys
        Tarjoat meille haavekuvaa yksimielisestä
        lestadiolaisesta opista, jota ei ole, ei ole ollut eikä koskaan tule.
        2.1) SRK vannoo olevansa LLL:n perillinen, mutta ei edes itse noudata LLL:n oetusta seurakuntakäsityksessä ja opista avainten vallasta.
        3) Todellinen yksimielisyys:
        yksin uskosta, yksin armosta, yksin Kristuksen t-tähden. Muissa suhteissa voi olla epätäydellisyyttä.


      • tunn-luterilainen
        weha kirjoitti:

        Voin kyllä tähän asiana yhtyä:

        "Lopuksi enkeli sanoo Sakarjalle: "Katso, ne, jotka lähtivät pohjoiseen maahan, saattavat minun Henkeni lepäämään pohjoisessa maassa."

        Vanhassa käännöksessä lukee näin: "katso, ne jotka pohjaan menevät, antavat minun henkeni levätä pohjan maalla"

        Jumala näytti Sakarjalle paljon erilaisia ennustuksia ja näkyjä. Tässä yksi hänen näkemänsä näky. Näyssä on neljät vaunut joita vetävät eriväriset hevoset. Hevosia on neljää väriä: punaruskeat, mustat, valkoiset ja täplikkäät. Sakarja kysyy enkeliltä mitä vaunut ja hevoset ovat. Enkeli vastaa näin: "ne ovat neljä tuulta taivaan alla, jotka tulevat ulos, astumaan kaiken maan hallitsian eteen".

        Vaunut lähtevät eri suuntiin. Mustat ja valkoiset hevoset lähtevät pohjoiseen ja täplikkäät etelään. Vaunut vaelsivat pitkin maata.

        Lopuksi enkeli sanoo Sakarjalle: "Katso, ne, jotka lähtivät pohjoiseen maahan, saattavat minun Henkeni lepäämään pohjoisessa maassa."

        Vanhassa käännöksessä lukee näin: "katso, ne jotka pohjaan menevät, antavat minun henkeni levätä pohjan maalla"

        Ilmeisesti tuo ennustuksen tuuli tarkoittaa samaa mistä Jeesus puhuu myöhemmin näin: "Tuuli puhaltaa, missä tahtoo, ja sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee; niin on jokaisen, joka on Hengestä syntynyt" (Joh. 3:8 ). Tuuli lienee eräänlaisen etsikonajan ja Herran hengen vertauskuva.

        Herran henki näyttää tosiaan lepäävän pohjoisessa maassa. Pohjoiset maat ovat luterilaisia: Suomi, Ruotsi, Norja ja Islanti. Kansankirkkojen sisältä löytyy Raamatun mukaisesti uskova Pyhäin yhteinen seurakunta, vaikka suuri osa kirkon jäsenistä on maallistunut. Raamatun mukaista uskoa ei löydy hirveästi Pohjoismaiden ulkopuolelta. Idässä vaikuttaa Ortodoksinen kirkko, etelässä Katolinen kirkko, Afrikassa on luonnonuskonnot ja islam, Aasiassa on omat idän uskonnot ja Amerikassa paljon uudestikastajia ja karismaattisia liikkeitä.

        Tuo näky löytyy kokonaisuudessaan Sakarja 6:1-8.

        Sakarjan kirjan esipuheessa tuosta ennustuksesta on kirjoitettu näin: "...ennustaa hän Kristuksen evankeliumista ja hengellisen templin rakentamisesta, että juudalaiset myös hänen kielsivät ja hylkäsivät...".

        Meidän tulisi katsoa alkutekstiä.
        Ruotsalaisen käännöksen mukaan se onkin; ne jotka pohjoiseen menivät sammuttavat vihani pohjoisessa maassa.
        Ei tuon kohdan varaan voi SRK:ä rakentaa.

        Jumala tulee siis tyydyttämään vihansa pohjoisessa. Mikä se pohjoinen on, onko se Oulu vai Assyria, on sitten eri juttu.

        Etsikkoaikateoria on sikäli hankala, että ei evankeliumin sana ole vielä etelästäkään sammunut, jos se vaikeuksissa voisi olllakin.


      • Tunn-luterilainen kirjoitti:

        Yatävämme Weha! Esität meille systeemiä, joka ei ole edes totta!

        1) Seurakunta.
        Tarjoat meille SRK:a seurakuntana, eikä selitys
        kestä kritiikkiä. Seurakunta näet on kristikunta ja kirkko.
        Lutherin mukaan Kristuksen kirkko = kristikunta.
        Laestadiuksen seurakunta oli kirkko. Hänen käsityksensä kirkon sisäisestä ecclesiolasta
        sulki piiriinsä jopa baptistit! Pääasia oli
        armonjärjestyksen kokeminen.

        2) Opetuksen yksimielisyys
        Tarjoat meille haavekuvaa yksimielisestä
        lestadiolaisesta opista, jota ei ole, ei ole ollut eikä koskaan tule.
        2.1) SRK vannoo olevansa LLL:n perillinen, mutta ei edes itse noudata LLL:n oetusta seurakuntakäsityksessä ja opista avainten vallasta.
        3) Todellinen yksimielisyys:
        yksin uskosta, yksin armosta, yksin Kristuksen t-tähden. Muissa suhteissa voi olla epätäydellisyyttä.

        LLL opetti ihan samoin seurakunnasta kuin mekin. Olen lukenut senverran hänestä.

        http://www.srk.fi/index.php?p=nain_me_uskomme

        Täältä löydät myös LLL opetuksia kirjoina.


      • tunn-luterilainen kirjoitti:

        Meidän tulisi katsoa alkutekstiä.
        Ruotsalaisen käännöksen mukaan se onkin; ne jotka pohjoiseen menivät sammuttavat vihani pohjoisessa maassa.
        Ei tuon kohdan varaan voi SRK:ä rakentaa.

        Jumala tulee siis tyydyttämään vihansa pohjoisessa. Mikä se pohjoinen on, onko se Oulu vai Assyria, on sitten eri juttu.

        Etsikkoaikateoria on sikäli hankala, että ei evankeliumin sana ole vielä etelästäkään sammunut, jos se vaikeuksissa voisi olllakin.

        että eri hengellisyydet luulevat löytävänsä oikean seurakunnan Raamattua lukemalla ja katselevat oman "porukan", omaan korvasyyhyynsä, etsien kuin valintamyymälästä, päätyen kaikki eri tuloksiin.

        Mutta ei: Parannuksen armon kautta Jumala johtaa valtakuntaansa, jossa hän johtaa armolla ja tutuudella. Jumalan valtakunnan asiat avautuvat sieltä sisältä päin.

        Kuten voimme tuon Raamatun kohdan myös nähdä Jumalan valtakunnasta sisältäpäin ja näin se on ihan asianakin oikea.


      • mitä eroa on kirjoitti:

        Pyhän-Hengen sinetillä, joka saadan uskoontullessa Ef 1:3
        "Koska teihinkin on, sitten kun olitte kuulleet
        totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, USKOVIKSI tultuanne, pantu luvatun Pyhän-hengen sinetti."

        ja mikä on Pyhän-Hengen kaste, eli armolahja, jossa
        usein on merkkinä kielilläpuhuminen, kuten helluntaina,
        Weha sekoittaa raamatullisia asioita.

        Samarialaiset olivat uskoneet,
        Ap 8:12!!!

        Sitä ei Wehakaan voi tehdä tyhjäksi.
        Tässä uskoontulossa he luonnollisesti saivat Py-
        han-Hengen sinetin, mutta heille kuului myös lu-
        paus Pyhän-Hengen kasteesta, Ap 1:48, kuten
        tapahtui myös Efesossa, Ap 19:6
        "Kun Paavali nyt pani kätensä heidän päälleen,
        tuli heidän päällensä Pyhä-Henki ja he puhuivat
        kielillä ja ennustivat."

        Olennaista olisi, että Weha ei sekoittasi selviä asioita!

        Mutta Raamattu tuntee vain eri kielen lahjan:

        1.kor.14:18. "Minä kiitän minun Jumalaani, että minä taidan usiammalla kielellä puhua kuin te kaikki".

        Eikä tilaisuudessa saisi nurkkasaarnaajat opettaa (joita seurakunnna seassa on), vaan ainoastaan opettajat, eli profeet:
        29. Profeetoista saakoon kaksi tai kolme puhua, ja "muut" (tarkoittaa opettajia) arvostelkoot...31. Sillä te saatatte kaikki profetoida, toinen toisenne jälkeen, että kaikki saisivat opetusta ja kaikki kehoitusta.

        Ei siis niinkuin uudestikastajat, että kuka tahansa seurakuntalainen voi mennä profetoimaan, eli opettamaan.


      • weha kirjoitti:

        Mutta Raamattu tuntee vain eri kielen lahjan:

        1.kor.14:18. "Minä kiitän minun Jumalaani, että minä taidan usiammalla kielellä puhua kuin te kaikki".

        Eikä tilaisuudessa saisi nurkkasaarnaajat opettaa (joita seurakunnna seassa on), vaan ainoastaan opettajat, eli profeet:
        29. Profeetoista saakoon kaksi tai kolme puhua, ja "muut" (tarkoittaa opettajia) arvostelkoot...31. Sillä te saatatte kaikki profetoida, toinen toisenne jälkeen, että kaikki saisivat opetusta ja kaikki kehoitusta.

        Ei siis niinkuin uudestikastajat, että kuka tahansa seurakuntalainen voi mennä profetoimaan, eli opettamaan.

        Jumala on sama , eilen, tänään, aina ja iankaikkisesti. Niimpä on ollutkin erikoisia aikoja, kuten ns. "apostolinen murrosaika", jolloin ihmeitä esiintyi "aina ja kaikkialla", ihan näkyvälläkin tavalla. Raamattu nimenomaan nyt ilmoittaa, että Jumala vahvistaa Raamatun sanan, apostolien tekemien merkkien kautta. Raamattu on loppuun kirjoitettu, apostolit ovat kuolleet, noita merkkejä ei enään tarvita sikäli:
        Mark.16:20. "Mutta he menivät ja saarnasivat joka paikassa, ja Herra vaikutti heidän kanssansa ja vahvisti sanan seuraavaisten merkkien kautta". P. Markuksen Evankeliumin loppu.

        Hebr.2:3. kuinka me voimme päästä pakoon, jos emme välitä tuosta niin suuresta pelastuksesta, jonka Herra alkuaan julisti ja joka niiden vahvistamana, jotka olivat sen kuulleet, saatettiin meille,
        4. kun Jumala yhdessä heidän kanssaan todisti tunnusmerkeillä ja ihmeillä ja moninaisilla väkevillä teoilla ja jakamalla Pyhää Henkeä tahtonsa mukaan?


      • ilman k-syyhyä
        weha kirjoitti:

        että eri hengellisyydet luulevat löytävänsä oikean seurakunnan Raamattua lukemalla ja katselevat oman "porukan", omaan korvasyyhyynsä, etsien kuin valintamyymälästä, päätyen kaikki eri tuloksiin.

        Mutta ei: Parannuksen armon kautta Jumala johtaa valtakuntaansa, jossa hän johtaa armolla ja tutuudella. Jumalan valtakunnan asiat avautuvat sieltä sisältä päin.

        Kuten voimme tuon Raamatun kohdan myös nähdä Jumalan valtakunnasta sisältäpäin ja näin se on ihan asianakin oikea.

        Parannus, mutta myös Jumalan sanan valkeuteen ja totuuteen. Mistä johtuneekaan, että sille tielle on tullut esteitä?
        Kun katsotaan tuota ehtoollisoppiakin, löytyy mukavasti Lutherilta kirkasta selitystä. Jumalan sana ei ole mitään valhetta, vaan vakuuttaa kirkkaasti armoa jokaiselle, joka uskoo.
        Kristuksen ruumiin osallisuus ei ole kelvolliselle ehtoollisvieraalle muuta kuin osallisuutta hänen sovituksestaan.

        Ihan alkutekstinä Weimarin laitoksesta, ei tarvitse kenenkään epäillä, että kääntäjät ovat vääristelleet tekstiä "korvasyyhynsä mukaan".


      • vanh-luterilainen kirjoitti:

        1) Nyt on puhuttu, vähätteleekö Paavali Korinttolaiskirjeessä kastetta, kuten WEHA sanoo Paavalin tekevän.
        Vastaus on EI, jos tekstiyhteys ot. huom. Se, että Paavali on iloineen vähistä kastamisistaan, on vallan toinen juttu, joka aukeaa Korinton tilanteesta käsin.

        2) Toinen asia: onko muillakin kuin vanhoillislest "seurakunnalla" avainten valta.
        Vastaus on KYLLÄ. Se on jopa perinteinen Laestadiuksen ja Lutherin opetus. Sama asia tuli epäsuorasti esiin jo donatolaisriidan aikana.

        3) Onko vanhoillislest HPE luterilainen?
        Vstaus on EI. Lutherille ja jopa LLL:lle HPE on
        armoateria, jossa kuuluvat sanat armosta ja syntien anteeksisaamiesta JOKAISELLE JOKA USKOO.
        Ei siis tarvitse käydä edeltäkäsin kuulemassa VL-"päästösanoja"

        4) WEHA on näiden väitteiden puolustamisessa hiukan hakoteilla, kuten venkaaminen Korintolaiskirjeellä ja Schmalkaldin artikloilla osoittavat.

        Toivomme kaverille vapautta Jumalan sanassa nykyisen lahkolaisopin sijaan.

        ole vähätellyt kastetta tippaakan, vaan sinä vähättelet Jumalan eläväksi tekevää sanaa. Tunnustuskirjojemme mukaan Donatalainen on mm. sellainen, joka ei voi ottaa vastaan harhaoppisen papin sakramentteja. Tunnustuskirjamme opetta näin s.54 (Sley.1990).

        "Vaikka kirkko varsinaisessa mielessä on pyhien ja tosiuskovien yhteisö, on kuitenkin jumalattomienkin toimittamien sakramenttien käyttäminen sallittua, koska tässä elämässa on myös teeskenteliöitä ja jumalattomia sekoittunut tosiuskovien ja pyhien joukkoon. Onhan Kristus sanonut: "MOOSEKSEN ISTUIMELLA ISTUVAT KIRJANOPPINEET JA FARISEUKSET JNE.Sakramenteilla ja sanalla on kristuksen ASETUKSEN ja KÄSKYN tähden tehonsa, vaikka niitä jakaisivat jumalattomatkin. Seurakuntamme tuomitsevat donatalaiset ja muut samankaltaiset, JOTKA EIVÄT HYVÄKSYNEET, että kirkossa SAA käyttää jumalattomien pappien palveluksia, ja katsoivat niiden olevan hyödyttömiä ja tehottomia"


      • weha kirjoitti:

        että eri hengellisyydet luulevat löytävänsä oikean seurakunnan Raamattua lukemalla ja katselevat oman "porukan", omaan korvasyyhyynsä, etsien kuin valintamyymälästä, päätyen kaikki eri tuloksiin.

        Mutta ei: Parannuksen armon kautta Jumala johtaa valtakuntaansa, jossa hän johtaa armolla ja tutuudella. Jumalan valtakunnan asiat avautuvat sieltä sisältä päin.

        Kuten voimme tuon Raamatun kohdan myös nähdä Jumalan valtakunnasta sisältäpäin ja näin se on ihan asianakin oikea.

        eniten Raamatun ja seurakunnan opetuksiin.

        Vanhan katekismuksen opetus on ehtoollisesta selvä:

        25. Kuinka meidän tulee käyttäytyä, kun me astumme Herran pöytään?

        Vastaus: Sitten kuin me saarnaviralta olemme saaneet synninpäästön, niin tulee meidän:

        1. Astua esiin totisessa parannuksessa, poispannen kaikki vieraat ja maailmalliset ajatukset.

        2.itse sakramentin nauttimisessa käyttäytyä jumalisesti, raittiisti ja siveästi, ajatellen, ettei meillä ole ihmisten vaan Jumalan kanssa tekemistä;

        3. Koska me sieltä lähdemme uudistetusta armosta ja Häntä sen edestä sydämestämme kiittää, pitäin hyvää aikomusta ja tahtoa vaeltamaan uudessa elämässä.

        26. Taidatkos päätökseksi lyhykäisesti minulle sanoa, kuinka joku oikein taitaisi käyttää kaikki nämä kuusi pääkappaletta kristillisyytensä harjoitukseksi?

        Vastaus: Koska ihminen Jumalan kymmenestä käskystä ja laista on oppinut tuntemaan ja katumaan syntinsä, niin ei hänen pidä epäilykseen lankeeman; vaan uskontunnustuksen ja evankeliumin johdatuksesta kohta pakenemaan Jeesuksen Kristuksen ansion tykö ja sen uskolla itsellensä omistaman ja vakuutetun oleman syntein anteeksi saamisesta. Sen ohella tulee hänen joka päivä uskollisesti rukoilla Jumalaa kaikista hengellisistä ja ruumiillisista tarpeistansa Isä meidän- rukouksella, jonka Jeesus itse opettanut on, muistain aina kasteensa liittoa, jossa hän luvannut on luopua pois perkeleestä ja kaikista hänen menoistansa ja sitä vastoin palvella Jumalaa pyhyydessä ja vanhurskaudessa. Ja koska hän havaitsee sen rikkoneensa ja vikaan tulleensa, pitää hänen ripille menemän, tunnustaman siinä syntinsä ja anoman synninpäästöä saarnaviralta, jolle voima annettu on syntejä anteeksi antaa Kristuksen puolesta; ja sitten kristillisesti menemän Herran ehtoolliselle uskonsa vahvistukseksi Jumalan armosta, syntein anteeksi saamisesta ja iankaikkisesta elämästä, jonka Jumala meille kaikille Kristuksen tähden armollisesti suokoon!

        Loppu

        Ps. 41:14.
        Kiitetty olkoon Herra, Israelin Jumala, iankaikkisesta iankaikkiseen!
        Amen, amen."

        Tässä linkki:


        http://www.mangusti.com/Katekismus/Katekismus?main=Svebelius&sub=showPage&title=Svebiliuksen selitys Ehtoollinen


      • vanh.luterilainen
        weha kirjoitti:

        että eri hengellisyydet luulevat löytävänsä oikean seurakunnan Raamattua lukemalla ja katselevat oman "porukan", omaan korvasyyhyynsä, etsien kuin valintamyymälästä, päätyen kaikki eri tuloksiin.

        Mutta ei: Parannuksen armon kautta Jumala johtaa valtakuntaansa, jossa hän johtaa armolla ja tutuudella. Jumalan valtakunnan asiat avautuvat sieltä sisältä päin.

        Kuten voimme tuon Raamatun kohdan myös nähdä Jumalan valtakunnasta sisältäpäin ja näin se on ihan asianakin oikea.

        Hyvä Weha, sinä sekoitat asioita.
        Se, että Svebilius kehoittaa menemään ripille ennen ehtoollista EI tarkoita sitä, etteikö ehtoollisessa olisi syntien anteeksiantamus.

        Svebiliuksen kehoitus kuuluu sen ajan kirkkokuriin. Onkos teillä Laestadiolaisille vuoden 1693 käsikirjan mukainen rippikirjoituskin edellisenä lauantaina?

        Todistelusi ei siis vakuuta mitään, koska luterilainen oppi kumoaa sen.


      • lestaatiolainen,m
        Tunn-luterilainen kirjoitti:

        Yatävämme Weha! Esität meille systeemiä, joka ei ole edes totta!

        1) Seurakunta.
        Tarjoat meille SRK:a seurakuntana, eikä selitys
        kestä kritiikkiä. Seurakunta näet on kristikunta ja kirkko.
        Lutherin mukaan Kristuksen kirkko = kristikunta.
        Laestadiuksen seurakunta oli kirkko. Hänen käsityksensä kirkon sisäisestä ecclesiolasta
        sulki piiriinsä jopa baptistit! Pääasia oli
        armonjärjestyksen kokeminen.

        2) Opetuksen yksimielisyys
        Tarjoat meille haavekuvaa yksimielisestä
        lestadiolaisesta opista, jota ei ole, ei ole ollut eikä koskaan tule.
        2.1) SRK vannoo olevansa LLL:n perillinen, mutta ei edes itse noudata LLL:n oetusta seurakuntakäsityksessä ja opista avainten vallasta.
        3) Todellinen yksimielisyys:
        yksin uskosta, yksin armosta, yksin Kristuksen t-tähden. Muissa suhteissa voi olla epätäydellisyyttä.

        Sinun kannattaa tutustua Laestadiukseen, Weha. Yllätyt! Asia on hiukan toinen koskien seurakuntakäsitystä ja avainten valtaa.
        Jos sinulla on kielitaitoa, voit lukea hänen kirjeenvaihtoaan. Saarnoja on myös olemassa.
        Laestadiuksen opetuksesta on mainio tiivistelmä:
        Juntunen H: Lars Levi Laestadiuksen käsitys kirkosta. 1983. Suom teol kirjallsuusseura. Sieltä löytyvät kaikki viittaukset alkuperäisiin teksteihin. Niitä ei ole väärennetty.


      • weha kirjoitti:

        että eri hengellisyydet luulevat löytävänsä oikean seurakunnan Raamattua lukemalla ja katselevat oman "porukan", omaan korvasyyhyynsä, etsien kuin valintamyymälästä, päätyen kaikki eri tuloksiin.

        Mutta ei: Parannuksen armon kautta Jumala johtaa valtakuntaansa, jossa hän johtaa armolla ja tutuudella. Jumalan valtakunnan asiat avautuvat sieltä sisältä päin.

        Kuten voimme tuon Raamatun kohdan myös nähdä Jumalan valtakunnasta sisältäpäin ja näin se on ihan asianakin oikea.

        19. Mitä hyvää meille Herran ehtoollisesta on?
        Vastaus: 1. Tulee meidän uskomme siinä vahvistetuksi ja vakuutetuksi syntein anteeksi saamisesta. 2. Tu-lemme Kristuksen kanssa yhdistetyiksi, niin että Hän on meissä ja me Hänessä. 3. Tulee meidän uskomme vahvistetuksi ylösnousemisesta iankaikkiseen elämään".



        Matt. 26:28. Tämä on minun vereni, sen Uuden Testamentin, joka monen tähden vuodatetaan syntein anteeksi antamiseksi.
        Gal. 2:20. Minä elän, en sillen minä, vaan Kristus elää minussa; sillä jota minä nyt elän lihas-sa, sen minä elän Jumalan Pojan uskossa, joka on minua rakastanut, ja antoi itsensä minun edestäni.


    • esimerkki siitä,

      mihin se johtaa, jos intoa on enemmän kuin taitoa!

      Hän siteeraa toisten kirjoituksia valikoiden niistä aina tarpeen mukaan itselleen sopivat.
      Melkoista sekametelisoppaa!

      • ei yhtään mitään!!! Ai niin vääriä syytöksiä.


      • hhoohhhh

        Laukaan sika vatukossa. Nappaa yhden marjan sieltä, toisen täältä.


      • hhoohhhh kirjoitti:

        Laukaan sika vatukossa. Nappaa yhden marjan sieltä, toisen täältä.

        ole mitään esittää...


      • sinullakaan!!
        weha kirjoitti:

        ole mitään esittää...

        Paitsi SRK:n harhaoppia!


      • sinullakaan!! kirjoitti:

        Paitsi SRK:n harhaoppia!

        Raamatusta!


      • Ap 1:21
        weha kirjoitti:

        Raamatusta!

        "Ja on tapahtuva, että jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu."


        Ihminen voi pelastua vaikka autiolla saarella yk-
        sin ollessaan!

        Ap 16:31
        "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut."

        Siinä ei tarvita toista vl-läistä julistamaan syntejä anteeksi eikä päästämään mistään!!!

        Yksinkertainen usko Herraan Jeesukseen pelastaa meidät!


      • Ap 1:21 kirjoitti:

        "Ja on tapahtuva, että jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu."


        Ihminen voi pelastua vaikka autiolla saarella yk-
        sin ollessaan!

        Ap 16:31
        "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut."

        Siinä ei tarvita toista vl-läistä julistamaan syntejä anteeksi eikä päästämään mistään!!!

        Yksinkertainen usko Herraan Jeesukseen pelastaa meidät!

        Noinhan tehdään seurakunta ja muut Jumalan lapset tarpeettomiksi. Nykyajan hengellisyys onkin itsekästä ja omillaan toimeentulevaa, väärää hengellisyyttä.

        Kun luet asianyhteydet, näin se menee, noissakin kohdissa:

        Room.10:13. Sillä jokainen, joka Herran nimeä avuksensa huutaa, tulee autuaaksi.
        14. Mutta kuinka he sitä avuksensa huutavat, jonka päälle ei he uskoneet? Ja kuinka he sen uskovat, josta ei he ole kuulleet? Mutta kuinka he kuulevat ilman saarnaajaa?
        15. Ja kuinka he saarnaavat, ellei heitä lähetetä? Niinkuin kirjoitettu on: oi kuinka suloiset ovat niiden jalat, jotka rauhaa julistavat, niiden jotka hyvää julistavat.
        16. Mutta ei he ole kaikki evankeliumille kuuliaiset; sillä Jesaias sanoo: Herra, kuka uskoo meidän saarnamme?
        17. Niin tulee siis usko kuulosta, mutta kuulo Jumalan sanan kautta.


      • weha kirjoitti:

        Noinhan tehdään seurakunta ja muut Jumalan lapset tarpeettomiksi. Nykyajan hengellisyys onkin itsekästä ja omillaan toimeentulevaa, väärää hengellisyyttä.

        Kun luet asianyhteydet, näin se menee, noissakin kohdissa:

        Room.10:13. Sillä jokainen, joka Herran nimeä avuksensa huutaa, tulee autuaaksi.
        14. Mutta kuinka he sitä avuksensa huutavat, jonka päälle ei he uskoneet? Ja kuinka he sen uskovat, josta ei he ole kuulleet? Mutta kuinka he kuulevat ilman saarnaajaa?
        15. Ja kuinka he saarnaavat, ellei heitä lähetetä? Niinkuin kirjoitettu on: oi kuinka suloiset ovat niiden jalat, jotka rauhaa julistavat, niiden jotka hyvää julistavat.
        16. Mutta ei he ole kaikki evankeliumille kuuliaiset; sillä Jesaias sanoo: Herra, kuka uskoo meidän saarnamme?
        17. Niin tulee siis usko kuulosta, mutta kuulo Jumalan sanan kautta.

        apt.10:43. "Hänestä kaikki prophetat todistavat, että jokainen, joka uskoo hänen päällensä, pitää hänen nimensä kautta synnit anteeksi saaman.
        44. Kuin Pietari vielä näitä puhui, lankesi Pyhä Henki kaikkein niiden päälle, jotka puheen kuulivat".


      • Olet sinä sitkeä!
        weha kirjoitti:

        Noinhan tehdään seurakunta ja muut Jumalan lapset tarpeettomiksi. Nykyajan hengellisyys onkin itsekästä ja omillaan toimeentulevaa, väärää hengellisyyttä.

        Kun luet asianyhteydet, näin se menee, noissakin kohdissa:

        Room.10:13. Sillä jokainen, joka Herran nimeä avuksensa huutaa, tulee autuaaksi.
        14. Mutta kuinka he sitä avuksensa huutavat, jonka päälle ei he uskoneet? Ja kuinka he sen uskovat, josta ei he ole kuulleet? Mutta kuinka he kuulevat ilman saarnaajaa?
        15. Ja kuinka he saarnaavat, ellei heitä lähetetä? Niinkuin kirjoitettu on: oi kuinka suloiset ovat niiden jalat, jotka rauhaa julistavat, niiden jotka hyvää julistavat.
        16. Mutta ei he ole kaikki evankeliumille kuuliaiset; sillä Jesaias sanoo: Herra, kuka uskoo meidän saarnamme?
        17. Niin tulee siis usko kuulosta, mutta kuulo Jumalan sanan kautta.

        Vai on usko Herraan Jeesukseen sinun mielestäsi Ufo-
        uskoa!!!!!

        Kun ihminen tulee uskoon ,niin hän haluaa seurata
        Jumalan sanan ohjeita ja "antaa kastaa itsensä"!!!
        Sitten toteutuu tuokin kohta: Ap 2:41
        Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin."

        Sen jälkeen toteutuu myös jatko: Jae 42
        "Ja he pysyivät apostolien opetuksessa, leivän murtmisessa ja rukouksessa"!!!

        ELI SEUARAKUNNAN YHEYDESSÄ!!!!!
        Tämäkö on sinun mielestäsi ufo-uskoa?????

        Tämä seurakunta toimii sitten lähettäjänä maan ääriin saakka:
        "15. Ja kuinka he saarnaavat, ellei heitä lähetetä? Niinkuin kirjoitettu on: oi kuinka suloiset ovat niiden jalat, jotka rauhaa julistavat, niiden jotka hyvää julistavat"

        Meni liian vaikeaksi, vai miksi SRK ei lähetä lähetyssaarnaajia??????


      • vanh.luterilainen
        weha kirjoitti:

        Noinhan tehdään seurakunta ja muut Jumalan lapset tarpeettomiksi. Nykyajan hengellisyys onkin itsekästä ja omillaan toimeentulevaa, väärää hengellisyyttä.

        Kun luet asianyhteydet, näin se menee, noissakin kohdissa:

        Room.10:13. Sillä jokainen, joka Herran nimeä avuksensa huutaa, tulee autuaaksi.
        14. Mutta kuinka he sitä avuksensa huutavat, jonka päälle ei he uskoneet? Ja kuinka he sen uskovat, josta ei he ole kuulleet? Mutta kuinka he kuulevat ilman saarnaajaa?
        15. Ja kuinka he saarnaavat, ellei heitä lähetetä? Niinkuin kirjoitettu on: oi kuinka suloiset ovat niiden jalat, jotka rauhaa julistavat, niiden jotka hyvää julistavat.
        16. Mutta ei he ole kaikki evankeliumille kuuliaiset; sillä Jesaias sanoo: Herra, kuka uskoo meidän saarnamme?
        17. Niin tulee siis usko kuulosta, mutta kuulo Jumalan sanan kautta.

        1) Kysymyksessä on kastettu, joka on otettu seurakuntaan. SRK ei ole mikään seurakunta, kun sillä ei ole omia sakramenttejakaan.

        2) Tilanne on teoreettinen. Nyt on kuitenkin otettava huomioon se sinun esiin ottamasi ulkoinen sana. Oletko sitä mieltä, ettei se voi olla mielessä?

        3) Kun Paavali puhuu uskon tulevan kuulemisesta, täytyy ottaa huomioon, että puhutaan lähetystyöstä, ei kastetuista, eikä kenelläkään ole painettua jumalansanaa kuten nyt on kaikilla kasteen liittonsa rikkoneillakin.


      • Olet sinä sitkeä! kirjoitti:

        Vai on usko Herraan Jeesukseen sinun mielestäsi Ufo-
        uskoa!!!!!

        Kun ihminen tulee uskoon ,niin hän haluaa seurata
        Jumalan sanan ohjeita ja "antaa kastaa itsensä"!!!
        Sitten toteutuu tuokin kohta: Ap 2:41
        Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin."

        Sen jälkeen toteutuu myös jatko: Jae 42
        "Ja he pysyivät apostolien opetuksessa, leivän murtmisessa ja rukouksessa"!!!

        ELI SEUARAKUNNAN YHEYDESSÄ!!!!!
        Tämäkö on sinun mielestäsi ufo-uskoa?????

        Tämä seurakunta toimii sitten lähettäjänä maan ääriin saakka:
        "15. Ja kuinka he saarnaavat, ellei heitä lähetetä? Niinkuin kirjoitettu on: oi kuinka suloiset ovat niiden jalat, jotka rauhaa julistavat, niiden jotka hyvää julistavat"

        Meni liian vaikeaksi, vai miksi SRK ei lähetä lähetyssaarnaajia??????

        perustelin tuota lapsen uskoa ja edelleen tähdennän sitä, että usko on yksin Pyhän Hengen teko, eikä ihmisen oma suoritus. Olisi kaukeata sellainen ratkaisu-usko, jossa omalla vastaanottokyvyllä on hirveä paino ja sen livulla kielletään pienten lasten kaste. Sen ymmärrän laki uskoksi.

        Sitten nämä ekumeniset uudestikastajat opettavat kaikenlaista sekahedelmäkeittoa ja järjestävät yhteiskristillisiä tilaisuuksia ja tuovat sisään kaikenlaista harhaa ja väärää hengellisyyttä.

        "Asian pitäisi olla todellakin näin: apt.2:42. Ja he pysyivät alati apostolien opissa ja osallisuudessa, ja leivän murtamisessa ja rukouksissa".

        1.kor.1:10. "Mutta minä neuvon teitä, rakkaat veljet, meidän Herran Jesuksen Kristuksen nimen kautta, että te kaikki yhdenkaltaisen puheen pitäisitte, ja ettei teidän seassanne eriseuroja olisi, vaan olkaat sovitetut yhdessä mielessä ja yhdessä neuvossa".

        Room.16:17. "Kehotan teitä, veljet, varomaan niitä, jotka saavat aikaan eripuraisuutta ja houkuttelevat teitä luopumaan niistä opetuksista, jotka olette saaneet. Pysykää heistä erossa.
        18. Sellaiset eivät palvele meidän Herraamme Kristusta vaan omaa vatsaansa, ja kauniilla ja vakuuttavilla puheillaan he pettävät vilpittömien sydämet".

        Onhan meilläkin lähetystyötä ja meillekkin tämä elävä usko on tullut, alkean Jerusalemista.

        Meillä on mielestäni myös, tosi hienoa lasten ja nuorten työtä ja runsaasti tilaisuuksia maassamme. Sekin on jo lähetystyötä. Lapset säilyvät usein uskomassa ja jopa elävä usko saavuttaa ulkopuolisia.


      • vanh.luterilainen kirjoitti:

        1) Kysymyksessä on kastettu, joka on otettu seurakuntaan. SRK ei ole mikään seurakunta, kun sillä ei ole omia sakramenttejakaan.

        2) Tilanne on teoreettinen. Nyt on kuitenkin otettava huomioon se sinun esiin ottamasi ulkoinen sana. Oletko sitä mieltä, ettei se voi olla mielessä?

        3) Kun Paavali puhuu uskon tulevan kuulemisesta, täytyy ottaa huomioon, että puhutaan lähetystyöstä, ei kastetuista, eikä kenelläkään ole painettua jumalansanaa kuten nyt on kaikilla kasteen liittonsa rikkoneillakin.

        Samaa höpinää jatkat. Minä uskon, että on maamme ihanimmat ehtoolliset, missä olen ikinään ollut. Seurakunta aivan varmasti olemme, sillä meillä on käytössä sana ja sakramentit, joita voi ihan omat paimeneni minulle toimittaa, siis nekin.

        Mutta sakramentti on oikea, vaikka sen epä-uskoinenkin toimittaisi. Siksi juuri, kun toimitus ei anna syntejä anteeksi, vaan ne edeltävät sanat, jotka juuri evankeliumissa kuulimme.

        Kyllä heillä oli Raamattua, uudessatestamentissakin, ja hoviherrakin sitä luki ja rukoili, eikä saanut Pyhää Henkeä.

        Mikä luterilainen sinä muuten olet, kun et usko ison katekismuksen 3 uskonkohtaa? Pieni ote siitä:
        ""Pyhällä Hengellä on näet ensiksi maailmassa erikoinen seurakunta. Tämä on se äiti, joka synnyttää ja kantaa jokaisen kristityn Jumalan sanalla. Tätä sanaa hän ilmoittaa ja harjoittaa ja hän valaisee ja sytyttää sydämet, niin että sen käsittävät; omistavat ja siinä riippuvat ja siinä pysyvät.

        Ellei näet saarnata Kristuksesta, ei ole ensinkään Pyhää Henkeä perustamassa, kutsumassa ja kokoamassa kristillistä seurakuntaa, jonka avutta kukaan ei voi tulla Herran Kristuksen luo"


        weha: "Tässä sanotaan, että ilman seurakunnan avutta, ei voi tulla Kristuksen luokse"

        Näinhän se menee, että hänen omillaan on valta antaa syntejä anteeksi. Ei ole mitään muuta vanhurskauttamisen tietä:

        Joh.20:21. Jeesus sanoi uudelleen: "Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät."

        22. Sanottuaan tämän hän puhalsi heitä kohti ja sanoi: "Ottakaa Pyhä Henki.
        23. Jolle te annatte synnit anteeksi, hänelle ne ovat anteeksi annetut. Jolta te kiellätte anteeksiannon, hän ei saa syntejään anteeksi."


      • Montako lähetyssaarnaajaa
        weha kirjoitti:

        perustelin tuota lapsen uskoa ja edelleen tähdennän sitä, että usko on yksin Pyhän Hengen teko, eikä ihmisen oma suoritus. Olisi kaukeata sellainen ratkaisu-usko, jossa omalla vastaanottokyvyllä on hirveä paino ja sen livulla kielletään pienten lasten kaste. Sen ymmärrän laki uskoksi.

        Sitten nämä ekumeniset uudestikastajat opettavat kaikenlaista sekahedelmäkeittoa ja järjestävät yhteiskristillisiä tilaisuuksia ja tuovat sisään kaikenlaista harhaa ja väärää hengellisyyttä.

        "Asian pitäisi olla todellakin näin: apt.2:42. Ja he pysyivät alati apostolien opissa ja osallisuudessa, ja leivän murtamisessa ja rukouksissa".

        1.kor.1:10. "Mutta minä neuvon teitä, rakkaat veljet, meidän Herran Jesuksen Kristuksen nimen kautta, että te kaikki yhdenkaltaisen puheen pitäisitte, ja ettei teidän seassanne eriseuroja olisi, vaan olkaat sovitetut yhdessä mielessä ja yhdessä neuvossa".

        Room.16:17. "Kehotan teitä, veljet, varomaan niitä, jotka saavat aikaan eripuraisuutta ja houkuttelevat teitä luopumaan niistä opetuksista, jotka olette saaneet. Pysykää heistä erossa.
        18. Sellaiset eivät palvele meidän Herraamme Kristusta vaan omaa vatsaansa, ja kauniilla ja vakuuttavilla puheillaan he pettävät vilpittömien sydämet".

        Onhan meilläkin lähetystyötä ja meillekkin tämä elävä usko on tullut, alkean Jerusalemista.

        Meillä on mielestäni myös, tosi hienoa lasten ja nuorten työtä ja runsaasti tilaisuuksia maassamme. Sekin on jo lähetystyötä. Lapset säilyvät usein uskomassa ja jopa elävä usko saavuttaa ulkopuolisia.

        SRK:lla on????????

        "Onhan meilläkin lähetystyötä ja meillekkin tämä elävä usko on tullut, alkean Jerusalemista"

        Toiset ovat tuoneet evankeliumin tänne Suomeen, eivät vl-läiset!!!!!!!

        Tarkoitako tuolla vilkuttamista:
        "Olisi kaukeata sellainen ratkaisu-usko, jossa omalla vastaanottokyvyllä on hirveä paino..."????

        Todella hirvittävää sinun opetuksesi!


      • paikkansa SRK:n
        weha kirjoitti:

        Samaa höpinää jatkat. Minä uskon, että on maamme ihanimmat ehtoolliset, missä olen ikinään ollut. Seurakunta aivan varmasti olemme, sillä meillä on käytössä sana ja sakramentit, joita voi ihan omat paimeneni minulle toimittaa, siis nekin.

        Mutta sakramentti on oikea, vaikka sen epä-uskoinenkin toimittaisi. Siksi juuri, kun toimitus ei anna syntejä anteeksi, vaan ne edeltävät sanat, jotka juuri evankeliumissa kuulimme.

        Kyllä heillä oli Raamattua, uudessatestamentissakin, ja hoviherrakin sitä luki ja rukoili, eikä saanut Pyhää Henkeä.

        Mikä luterilainen sinä muuten olet, kun et usko ison katekismuksen 3 uskonkohtaa? Pieni ote siitä:
        ""Pyhällä Hengellä on näet ensiksi maailmassa erikoinen seurakunta. Tämä on se äiti, joka synnyttää ja kantaa jokaisen kristityn Jumalan sanalla. Tätä sanaa hän ilmoittaa ja harjoittaa ja hän valaisee ja sytyttää sydämet, niin että sen käsittävät; omistavat ja siinä riippuvat ja siinä pysyvät.

        Ellei näet saarnata Kristuksesta, ei ole ensinkään Pyhää Henkeä perustamassa, kutsumassa ja kokoamassa kristillistä seurakuntaa, jonka avutta kukaan ei voi tulla Herran Kristuksen luo"


        weha: "Tässä sanotaan, että ilman seurakunnan avutta, ei voi tulla Kristuksen luokse"

        Näinhän se menee, että hänen omillaan on valta antaa syntejä anteeksi. Ei ole mitään muuta vanhurskauttamisen tietä:

        Joh.20:21. Jeesus sanoi uudelleen: "Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät."

        22. Sanottuaan tämän hän puhalsi heitä kohti ja sanoi: "Ottakaa Pyhä Henki.
        23. Jolle te annatte synnit anteeksi, hänelle ne ovat anteeksi annetut. Jolta te kiellätte anteeksiannon, hän ei saa syntejään anteeksi."

        suhteen:

        "Ellei näet saarnata Kristuksesta, ei ole ensinkään Pyhää Henkeä perustamassa, kutsumassa ja kokoamassa kristillistä seurakuntaa, jonka avutta kukaan ei voi tulla Herran Kristuksen luo".

        Koska vl-läiset eivät saarnaa Kristusta maan ääriin saakka, se todistaa, että heiltä puuttuu
        Pyhä-Henki!

        Kerrankin Weha osui oikeaan!


      • paikkansa SRK:n kirjoitti:

        suhteen:

        "Ellei näet saarnata Kristuksesta, ei ole ensinkään Pyhää Henkeä perustamassa, kutsumassa ja kokoamassa kristillistä seurakuntaa, jonka avutta kukaan ei voi tulla Herran Kristuksen luo".

        Koska vl-läiset eivät saarnaa Kristusta maan ääriin saakka, se todistaa, että heiltä puuttuu
        Pyhä-Henki!

        Kerrankin Weha osui oikeaan!

        että saat vain haukkua ja piikitellä ihan asiattomasti. Selvästi sanotaan, että ilman seurakunnan apua, ei voi tulla Kristuksen luokse.

        Englanti
        Espanja
        Kanada

        Kenia

        Latvia

        Norja
        Ruotsi
        Saksa
        Sveitsi

        Togo
        Unkari
        Venäjä
        Viro
        Yhdysvallat


      • weha kirjoitti:

        että saat vain haukkua ja piikitellä ihan asiattomasti. Selvästi sanotaan, että ilman seurakunnan apua, ei voi tulla Kristuksen luokse.

        Englanti
        Espanja
        Kanada

        Kenia

        Latvia

        Norja
        Ruotsi
        Saksa
        Sveitsi

        Togo
        Unkari
        Venäjä
        Viro
        Yhdysvallat

        tullut tänne meillekkin, ihan suomeen asti.


      • Montako lähetyssaarnaajaa kirjoitti:

        SRK:lla on????????

        "Onhan meilläkin lähetystyötä ja meillekkin tämä elävä usko on tullut, alkean Jerusalemista"

        Toiset ovat tuoneet evankeliumin tänne Suomeen, eivät vl-läiset!!!!!!!

        Tarkoitako tuolla vilkuttamista:
        "Olisi kaukeata sellainen ratkaisu-usko, jossa omalla vastaanottokyvyllä on hirveä paino..."????

        Todella hirvittävää sinun opetuksesi!

        eihän kättä nostamalla saada syntejä anteeksi: Ilkeyttäsikö kirjoitat? Vaan uskomalla synnit anteeksi omalle kohdalle. Tämä on tietysti elävän uskon seurausta. Onhan niin, että varsinainen uskon hedelmä on, syvenevän synnin ja armon tunteminen ja omistaminen.

        Kuinka hengellisesti kuollut ihminen voisi tehdä hengellisen ratkaisun?

        1.kor.2:14. "Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti".

        Jos kohta laitat ratkaisukohtia, sekoittaen lain ja evankeliumin kohtalokkaasti. Kyllä mä uudestikastajien opin tunnen perinpohjin.


      • opetuksia siis
        weha kirjoitti:

        Samaa höpinää jatkat. Minä uskon, että on maamme ihanimmat ehtoolliset, missä olen ikinään ollut. Seurakunta aivan varmasti olemme, sillä meillä on käytössä sana ja sakramentit, joita voi ihan omat paimeneni minulle toimittaa, siis nekin.

        Mutta sakramentti on oikea, vaikka sen epä-uskoinenkin toimittaisi. Siksi juuri, kun toimitus ei anna syntejä anteeksi, vaan ne edeltävät sanat, jotka juuri evankeliumissa kuulimme.

        Kyllä heillä oli Raamattua, uudessatestamentissakin, ja hoviherrakin sitä luki ja rukoili, eikä saanut Pyhää Henkeä.

        Mikä luterilainen sinä muuten olet, kun et usko ison katekismuksen 3 uskonkohtaa? Pieni ote siitä:
        ""Pyhällä Hengellä on näet ensiksi maailmassa erikoinen seurakunta. Tämä on se äiti, joka synnyttää ja kantaa jokaisen kristityn Jumalan sanalla. Tätä sanaa hän ilmoittaa ja harjoittaa ja hän valaisee ja sytyttää sydämet, niin että sen käsittävät; omistavat ja siinä riippuvat ja siinä pysyvät.

        Ellei näet saarnata Kristuksesta, ei ole ensinkään Pyhää Henkeä perustamassa, kutsumassa ja kokoamassa kristillistä seurakuntaa, jonka avutta kukaan ei voi tulla Herran Kristuksen luo"


        weha: "Tässä sanotaan, että ilman seurakunnan avutta, ei voi tulla Kristuksen luokse"

        Näinhän se menee, että hänen omillaan on valta antaa syntejä anteeksi. Ei ole mitään muuta vanhurskauttamisen tietä:

        Joh.20:21. Jeesus sanoi uudelleen: "Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät."

        22. Sanottuaan tämän hän puhalsi heitä kohti ja sanoi: "Ottakaa Pyhä Henki.
        23. Jolle te annatte synnit anteeksi, hänelle ne ovat anteeksi annetut. Jolta te kiellätte anteeksiannon, hän ei saa syntejään anteeksi."

        >>>>Mutta sakramentti on oikea, vaikka sen epä-uskoinenkin toimittaisi. Siksi juuri, kun toimitus ei anna syntejä anteeksi, vaan ne edeltävät sanat, jotka juuri evankeliumissa kuulimme. >>>>
        Ihmettelen, että evlut kirkon papit voivat lestadiolaisina opettaa näin räikeästi luterilaista opetusta vastaan.


      • opetuksia siis kirjoitti:

        >>>>Mutta sakramentti on oikea, vaikka sen epä-uskoinenkin toimittaisi. Siksi juuri, kun toimitus ei anna syntejä anteeksi, vaan ne edeltävät sanat, jotka juuri evankeliumissa kuulimme. >>>>
        Ihmettelen, että evlut kirkon papit voivat lestadiolaisina opettaa näin räikeästi luterilaista opetusta vastaan.

        ettei toimitus anna syntejä anteeksi, vaan sanat niinkuin ne kuuluvat. Ehtoolliselle tulee mennä hyvällä omallatunnolla ja sopiaveljensä kanssa ja sitäpaitsi, onhan ns. luterilaisessa Jumaaln palveluksesakin rippi ennen ehtoollista ja ehtoollinen on uskon vahvistus, jossa nautimme Kristuksen tosi ruumiin ja veren.


      • opetuksia siis kirjoitti:

        >>>>Mutta sakramentti on oikea, vaikka sen epä-uskoinenkin toimittaisi. Siksi juuri, kun toimitus ei anna syntejä anteeksi, vaan ne edeltävät sanat, jotka juuri evankeliumissa kuulimme. >>>>
        Ihmettelen, että evlut kirkon papit voivat lestadiolaisina opettaa näin räikeästi luterilaista opetusta vastaan.

        piispat ova sanoneet, että vl-oppi sopii tunnustuskirjoihin.


      • minäkin luterilainen
        weha kirjoitti:

        piispat ova sanoneet, että vl-oppi sopii tunnustuskirjoihin.

        Jospa Weha lukisi Lutherin Isosta Katekismuksesta, mitä on Alttarin sakramentti. Siinä on syntien anteeksisaaminen jokaiselle, joka uskoo sanat ja sen mitä ne lupaavat: "syntien anteeksisaamiseksi". Ei ole sopivaa kieltää noiden sanojen merkitystä, ne eivät ole mitään valhetta.
        Nyt ei kannattaisi uskoa käden nostamiseen, vaan ihan vahvaan Jumalan sanaan, joka Herran Pyhässä Ehtoollisessa kuuluu: "sinun edestäsi vuodatettu".


      • minäkin luterilainen kirjoitti:

        Jospa Weha lukisi Lutherin Isosta Katekismuksesta, mitä on Alttarin sakramentti. Siinä on syntien anteeksisaaminen jokaiselle, joka uskoo sanat ja sen mitä ne lupaavat: "syntien anteeksisaamiseksi". Ei ole sopivaa kieltää noiden sanojen merkitystä, ne eivät ole mitään valhetta.
        Nyt ei kannattaisi uskoa käden nostamiseen, vaan ihan vahvaan Jumalan sanaan, joka Herran Pyhässä Ehtoollisessa kuuluu: "sinun edestäsi vuodatettu".

        vanhaa katekismusta, koska uutta on muutettu.


      • Jälleen???
        weha kirjoitti:

        eihän kättä nostamalla saada syntejä anteeksi: Ilkeyttäsikö kirjoitat? Vaan uskomalla synnit anteeksi omalle kohdalle. Tämä on tietysti elävän uskon seurausta. Onhan niin, että varsinainen uskon hedelmä on, syvenevän synnin ja armon tunteminen ja omistaminen.

        Kuinka hengellisesti kuollut ihminen voisi tehdä hengellisen ratkaisun?

        1.kor.2:14. "Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti".

        Jos kohta laitat ratkaisukohtia, sekoittaen lain ja evankeliumin kohtalokkaasti. Kyllä mä uudestikastajien opin tunnen perinpohjin.

        " Vaan uskomalla synnit anteeksi omalle kohdalle. Tämä on tietysti elävän uskon seurausta".

        Teillähän pitää toisen vl-läisen julistaa synnit
        anteeksi, ennenkuin se muka kelpaa Jumalan edessä!!!!

        Tai sitten pitää tehdä oma ratkaisu ja vilkuttaa
        saarnaajalle! Mutta tuohan oli sinun mukaasi prkeleestä, joten se sopiikin hyvin teidän seu-
        roihinne.

        Tällaista teatteria teilläpäin.


      • totuudessa!
        weha kirjoitti:

        tullut tänne meillekkin, ihan suomeen asti.

        Montako lähetyssaarnaajaa teillä on?

        Room 10:14
        Kunka he voivat uskoa, ellei ole julistajaa.
        Ja kuinka kukaan voi julistaa, ellei ketään lä-
        hetetä."?

        Sinähän kiemurtelet niinkuin mato ongenkoukussa!


      • Jälleen??? kirjoitti:

        " Vaan uskomalla synnit anteeksi omalle kohdalle. Tämä on tietysti elävän uskon seurausta".

        Teillähän pitää toisen vl-läisen julistaa synnit
        anteeksi, ennenkuin se muka kelpaa Jumalan edessä!!!!

        Tai sitten pitää tehdä oma ratkaisu ja vilkuttaa
        saarnaajalle! Mutta tuohan oli sinun mukaasi prkeleestä, joten se sopiikin hyvin teidän seu-
        roihinne.

        Tällaista teatteria teilläpäin.

        tarkoittaa, että haluaa uskoa sunnit anteeksi omalle kohdalle.


      • DeusProNobis
        weha kirjoitti:

        tarkoittaa, että haluaa uskoa sunnit anteeksi omalle kohdalle.

        Etkö huomaa mitään outoa?
        Tunti on saarnattu Kristuksen pelastusteosta, eikä siihen saa uskoa. Pitää uskoa vasta kädennoston jälkeiseen lauseeseen.
        HPE on armoateria ja siinä sanallisesti ja tunnettavasti julistetaan Kristuksen sovintoarmoa. Siihenkään Jumalan sanaan ei saa uskoa, vaan pitää taaskin erikseen kuulla joku määrätty lause.
        Eihän tämä usko tartu Jumalan armolupauksiin vaan kaavaan ja tekemiseen.

        Miten tällainen joukko voi julistaa olevansa seurakunta, kun se ei ole opissa Kristuksen seurakunnan linjoilla?


      • tuollainen ratkaisun
        weha kirjoitti:

        tarkoittaa, että haluaa uskoa sunnit anteeksi omalle kohdalle.

        teko, kuten käden nostaminen on perkeleestä!!!

        Onko oppi taas muuttunut?

        Vai onko niin, että vl-läinen voi nostaa käden mutta
        muut eivät?


      • uskallat seistä
        Montako lähetyssaarnaajaa kirjoitti:

        SRK:lla on????????

        "Onhan meilläkin lähetystyötä ja meillekkin tämä elävä usko on tullut, alkean Jerusalemista"

        Toiset ovat tuoneet evankeliumin tänne Suomeen, eivät vl-läiset!!!!!!!

        Tarkoitako tuolla vilkuttamista:
        "Olisi kaukeata sellainen ratkaisu-usko, jossa omalla vastaanottokyvyllä on hirveä paino..."????

        Todella hirvittävää sinun opetuksesi!

        sanojesi takana ja vastata, montako lähetyssaarnaajaa teillä on lähetyskentillä???

        Vai loksutatko leukojasi vain huvin vuoksi?


      • uskalla!!!
        uskallat seistä kirjoitti:

        sanojesi takana ja vastata, montako lähetyssaarnaajaa teillä on lähetyskentillä???

        Vai loksutatko leukojasi vain huvin vuoksi?

        Pieksee suutaan vain huvin vuoksi!


      • seliseliä, weha
        weha kirjoitti:

        vanhaa katekismusta, koska uutta on muutettu.

        Lutherin Iso Katekismus näyttää mennentullen, miten SRK-opetus on pihalla. Ei Svebiuliuksen katekismus väärinymmärrettynä ole mikään tunnustuskirja tai Biblia.


      • seliseliä, weha kirjoitti:

        Lutherin Iso Katekismus näyttää mennentullen, miten SRK-opetus on pihalla. Ei Svebiuliuksen katekismus väärinymmärrettynä ole mikään tunnustuskirja tai Biblia.

        kun puusta katsoo...

        Tiedän vallan hyvin, ettei tun. Luterilaiset myönnä isonkatekismuksen kolmatta uskonkohtaa:


        :"Pyhä Henki saattaa meidät ensiksi pyhien yhteyteen, seurakunnan helmaan, jonka välityksellä hän meille saarnaa ja vie meidät Kristuksen tykö. Me emme näet, sinä enkä minä, totisesti voisi vähääkään Kristuksesta tietää emmekä häneen uskoa ja häntä Herraksemme saada; ellei Pyhä Henki sitä evankeliumi saarnan kautta tarjoaisi ja helmaamme lahjana laskisi. Työ on tapahtunut ja täytetty: onhan Kristus meille aarteen kärsimyksellään ja kuolemallaan ja ylösnousemuksellaan hankkinut ja ansainnut. Jos tämä teko jäisi salaan, kenenkään tietoon tulematta, se olisi turha ja hyödytön; mutta Jumala on, ettei aarre jäisi haudatuksi, vaan joutuisi käytäntöön ja nautitavaksi, antanut sanan tulla esiin julistettavaksi, antanut Pyhän hengen sitä tuomaan ja omistamaan meille tuon lunastusaarteen. Pyhitys onkin vain yksinkertaisesti saattamista Herran Kristuksen tykö tätä hyvyyttä saarnaamaan. Mutta tähän emme voi itsestämme päästä".

        Tärkeä jatko:
        "Pyhällä Hengellä on näet ensiksi maailmassa erikoinen seurakunta. Tämä on se äiti, joka synnyttää ja kantaa jokaisen kristityn Jumalan sanalla. Tätä sanaa hän ilmoittaa ja harjoittaa ja hän valaisee ja sytyttää sydämet, niin että sen käsittävät; omistavat ja siinä riippuvat ja siinä pysyvät.

        Ellei näet saarnata Kristuksesta, ei ole ensinkään Pyhää Henkeä perustamassa, kutsumassa ja kokoamassa kristillistä seurakuntaa, jonka avutta kukaan ei voi tulla Herran Kristuksen luo"


      • DeusProNobis kirjoitti:

        Etkö huomaa mitään outoa?
        Tunti on saarnattu Kristuksen pelastusteosta, eikä siihen saa uskoa. Pitää uskoa vasta kädennoston jälkeiseen lauseeseen.
        HPE on armoateria ja siinä sanallisesti ja tunnettavasti julistetaan Kristuksen sovintoarmoa. Siihenkään Jumalan sanaan ei saa uskoa, vaan pitää taaskin erikseen kuulla joku määrätty lause.
        Eihän tämä usko tartu Jumalan armolupauksiin vaan kaavaan ja tekemiseen.

        Miten tällainen joukko voi julistaa olevansa seurakunta, kun se ei ole opissa Kristuksen seurakunnan linjoilla?

        saarnasta voi uskoa synnit anteeksi, mutta on lohduttavaa saada ihan ne omalle kohdalle anteeksi. Ei siinä ole mitään väärää ole.


      • tuollainen ratkaisun kirjoitti:

        teko, kuten käden nostaminen on perkeleestä!!!

        Onko oppi taas muuttunut?

        Vai onko niin, että vl-läinen voi nostaa käden mutta
        muut eivät?

        uskon seurausta ja Jumalan aikaansaannos, että haluaa omalle kohdalle julistettavan synnit anteeksi.


      • uskallat seistä kirjoitti:

        sanojesi takana ja vastata, montako lähetyssaarnaajaa teillä on lähetyskentillä???

        Vai loksutatko leukojasi vain huvin vuoksi?

        paljon aikojenkuluessa, ettei osaa laskea.


      • No voi hellan lettas!!!!
        weha kirjoitti:

        paljon aikojenkuluessa, ettei osaa laskea.

        Kysyttiinkö sinulta alkuajoista????

        Etkö enää tajua edes kysymystä?????

        Mutta koetetaampa uudelleen:
        "Monta lähetyssaarnaajaa SRK:lla on lähetysmaissa?"

        Kai sinä osaat laskea kymmeneen?


    • Madam

      Toivottavasti sulal ei itselläsi ole lapsia. Aiheutat nimittäin heille elinikäiset traumat omalla fanaattisuudellasi.

      • Raamatussa nimenomaan, sanotaan, että lapset tulee kastaa ja opettaa pitämään kaikki, mitä Jeesus on käskenyt pitää ja valtava lupaus: "Ja katso minä olen teidän kanssanne maailman loppuun asti".
        Näin se usko, lupauksen mukaan, hyvin useasti säilyy ja jos ihminen luopuukin, niin tietää minne palata.


      • reppanaa
        weha kirjoitti:

        Raamatussa nimenomaan, sanotaan, että lapset tulee kastaa ja opettaa pitämään kaikki, mitä Jeesus on käskenyt pitää ja valtava lupaus: "Ja katso minä olen teidän kanssanne maailman loppuun asti".
        Näin se usko, lupauksen mukaan, hyvin useasti säilyy ja jos ihminen luopuukin, niin tietää minne palata.

        Etkö sinä edes ymmärrä lukemaasi. Jesse lupasi olla yhdentoista opetuslapsensa kanssa maailman loppuun asti. Sitä loppua ei tullutkaan :) sen sukupolven aikana, vaikka jesse niin lupasi :)


      • reppanaa kirjoitti:

        Etkö sinä edes ymmärrä lukemaasi. Jesse lupasi olla yhdentoista opetuslapsensa kanssa maailman loppuun asti. Sitä loppua ei tullutkaan :) sen sukupolven aikana, vaikka jesse niin lupasi :)

        Kuule en ole lukenut, että Jeesuksen olisi pitänyt tulla jo hakemaan omansa, tai, että olisi jo pitänyt tulla. voitko näyttää sellaisen kohdan ja katsotaan yhdessä?

        Loppuun asti, Jeesus on tänäkin päivänä, omiensa kanssa.


      • ennustus :)
        weha kirjoitti:

        Kuule en ole lukenut, että Jeesuksen olisi pitänyt tulla jo hakemaan omansa, tai, että olisi jo pitänyt tulla. voitko näyttää sellaisen kohdan ja katsotaan yhdessä?

        Loppuun asti, Jeesus on tänäkin päivänä, omiensa kanssa.

        Matteuksen mukaan Jeesus sanoo oikeudenkäyntinsä (johon jo sinällään liittyy melkoisia historiallisia ongelmia ja legendamaisia piirteitä) aikana ylipappi Kaifaalle: ".

        ..Ja minä sanon TEILLE: vastedes TE saatte nähdä Ihmisen Pojan istuvan Voiman oikealla puolella ja tulevan taivaan pilvien päällä" (26:64).

        Toisin sanoen Jeesus osoitti sanansa Kaifaalle ja juutalaisen suuren neuvoston jäsenille, joiden hän lupasi näkevän oman jumalallisuutensa siis heidän elinaikanaan sekä tulemisensa taivaan pilvissä takaisin. Näin ei tapahtunut, vaan Kaifas ja muutkin Kaifaan aikalaiset ovat kuolleet eikä pariin tuhanteen vuoteenkaan ole mitään tuollaista tapahtunut.


      • tulee kohta isä,

        sillä hän kävi hakemassa Thaimaasta itselleen emännän ja sortui ottamaan vähän förskottia!

        Noin ne täydelliset pyhät!


      • ennustus :) kirjoitti:

        Matteuksen mukaan Jeesus sanoo oikeudenkäyntinsä (johon jo sinällään liittyy melkoisia historiallisia ongelmia ja legendamaisia piirteitä) aikana ylipappi Kaifaalle: ".

        ..Ja minä sanon TEILLE: vastedes TE saatte nähdä Ihmisen Pojan istuvan Voiman oikealla puolella ja tulevan taivaan pilvien päällä" (26:64).

        Toisin sanoen Jeesus osoitti sanansa Kaifaalle ja juutalaisen suuren neuvoston jäsenille, joiden hän lupasi näkevän oman jumalallisuutensa siis heidän elinaikanaan sekä tulemisensa taivaan pilvissä takaisin. Näin ei tapahtunut, vaan Kaifas ja muutkin Kaifaan aikalaiset ovat kuolleet eikä pariin tuhanteen vuoteenkaan ole mitään tuollaista tapahtunut.

        -saavat nähdä kaikki:

        Viimeisenä päivä sielu yhtyy ruumiiseen, joka kirkastetaan:

        Ilm.1:7. - Katso, hän tulee pilvissä! Kaikki ihmiset näkevät hänet, nekin, jotka hänet lävistivät, ja hänen tullessaan vaikeroivat maailman kaikki kansat. Näin on käyvä. Aamen.


    • sosiaaliavustusten

      turvin, vai miten sinulla on aikaa huseerata tällä palstalla kaiket päivää?
      Olet luullakseni vielä työikäinen mies!

      "Joka ei työtä tee, sen ei syömänkään pidä"!

      • paljon, siis myös ylitöitä. Tukia en saa sentin, senttiä.


    • HPE:stä

      >>>19. Mitä hyvää meille Herran ehtoollisesta on?
      Vastaus: 1. Tulee meidän uskomme siinä vahvistetuksi ja vakuutetuksi syntein anteeksi saamisesta. 2. Tu-lemme Kristuksen kanssa yhdistetyiksi, niin että Hän on meissä ja me Hänessä. 3. Tulee meidän uskomme vahvistetuksi ylösnousemisesta iankaikkiseen elämään". >>>
      --------
      Siis tässäkin eistetään, että HPE:ssa on syntien anteeksiantamus, eihän vakuutus syntien anteeksisaamisesta ole mitään muuta.

      Uskokaan ei voi vahvistua mistään muusta kuin siitä, että Jumala on armollinen, ei muista
      pahuuttamme ja antaa meitä painavan synnin anteeksi.

      • kun saamme ehtoollisen toimituksessa Kristuksen tosi ruumiin ja veren. Tämä tapahtuu silloin, kun symme leivän ja juomme viinin.

        1.kor.10:16. Siunauksen malja, jonka me siunaamme, eikö se ole osallisuus Kristuksen vereen? Se leipä, jonka murramme, eikö se ole osallisuus Kristuksen ruumiiseen?


      • ajatella mitään??
        weha kirjoitti:

        kun saamme ehtoollisen toimituksessa Kristuksen tosi ruumiin ja veren. Tämä tapahtuu silloin, kun symme leivän ja juomme viinin.

        1.kor.10:16. Siunauksen malja, jonka me siunaamme, eikö se ole osallisuus Kristuksen vereen? Se leipä, jonka murramme, eikö se ole osallisuus Kristuksen ruumiiseen?

        Mitä Weha mahtaa selittää?
        Kyllä osallisuus Kristuksen verestä on pelkkää armoa ja syntien anteeksiantamusta, sitähän Kristuksen veri todistaa. Ehtoollinen on siis armoateria syntien anteeksisaamiseksi.
        On joillakin nyt sitten otsaa kieltää tämäkin!!
        Tosi mautonta!


      • ajatella mitään?? kirjoitti:

        Mitä Weha mahtaa selittää?
        Kyllä osallisuus Kristuksen verestä on pelkkää armoa ja syntien anteeksiantamusta, sitähän Kristuksen veri todistaa. Ehtoollinen on siis armoateria syntien anteeksisaamiseksi.
        On joillakin nyt sitten otsaa kieltää tämäkin!!
        Tosi mautonta!

        sanat jotka Pyhän Hengen virasta lausutaan, antaa synnit anteeksi: ei toimitus.

        Jeesushan antoi vallan omilleen antaa syntejä anteeksi:
        21. Jeesus sanoi uudelleen: "Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät."
        22. Sanottuaan tämän hän puhalsi heitä kohti ja sanoi: "Ottakaa Pyhä Henki.
        23. Jolle te annatte synnit anteeksi, hänelle ne ovat anteeksi annetut. Jolta te kiellätte anteeksiannon, hän ei saa syntejään anteeksi."

        Ei tätä valtaa ole eriseurasilla, joita on hengellisessä mielessä käsketty karttamaan...

        Tiit.3:10. "Harhaoppista ihmistä karta, varoitettuasi häntä kerran tai kahdesti,
        11. sillä sinä tiedät, että semmoinen ihminen on joutunut harhaan ja tekee syntiä, ja hän on itse itsensä tuominnut".


      • vanh.luterilainen
        weha kirjoitti:

        sanat jotka Pyhän Hengen virasta lausutaan, antaa synnit anteeksi: ei toimitus.

        Jeesushan antoi vallan omilleen antaa syntejä anteeksi:
        21. Jeesus sanoi uudelleen: "Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät."
        22. Sanottuaan tämän hän puhalsi heitä kohti ja sanoi: "Ottakaa Pyhä Henki.
        23. Jolle te annatte synnit anteeksi, hänelle ne ovat anteeksi annetut. Jolta te kiellätte anteeksiannon, hän ei saa syntejään anteeksi."

        Ei tätä valtaa ole eriseurasilla, joita on hengellisessä mielessä käsketty karttamaan...

        Tiit.3:10. "Harhaoppista ihmistä karta, varoitettuasi häntä kerran tai kahdesti,
        11. sillä sinä tiedät, että semmoinen ihminen on joutunut harhaan ja tekee syntiä, ja hän on itse itsensä tuominnut".

        Kaikkialla, missä evankeliumia julistetaan, on Pyhä Henki läsnä:

        Luther saarnaa Kirkkopostillassa:

        Niinmuodoin ei Kaifas ennusta Kaifaana, murhaajana ja pahana konnana, vaan ylimmäisenä pappina. Samoin ei myöskään kirkkoherra tahi pappi kasta eikä johdata ijankaikkiseen elämään jonkummoisena Juhana Pommerina, vaan kirkkoherrana. Sillä Jumala antaa sen tapahtua viran kunnioittamiseksi ja vahvistamiseksi. Koska nyt Judas on oikeassa, julkisessa virassa, jonka Kristus on säätänyt, kunnioitetaan hänessä virkaa, mutta ei persoonaa.

        Mutta me päättelemme, että niinkuin pyhä Johannes ei häpeä Kaifaalta kuulla Jumalan sanaa, ylistääpä sitä profetiaksikin, Joh. 11:51, sekä kuten Mooses ja Israelin kansa hyväksyvät jumalattoman Bileamin profetian ja pitävät sen Jumalan sanana, 4. Moos. 24:17, ja pyhä Paavali hyväksyy pakanalliset runoilijat Araton ja Epimeniden ja ylistää heidän sanomiaan Jumalan sanaksi, Ap. t. 17:28 - 1:12, ja Kristus tahtoo kuulemaan jumalattomia fariseuksia, niin kuin jumalattomia opettajia Mooseksen istuimella, Matt. 23:2, niin vielä paljoa vähemmin me älkäämme paheksuko, vaan antakaamme Jumalan tuomita heidän pahan elämänsä ja mieltykäämme heidän jumalalliseen sanaansa. Sillä jos he ovat pahat, niin itselleen ovat pahat. Mutta jos he opettavat oikein, niin meille opettavat oikein.


      • vanh.luterilainen kirjoitti:

        Kaikkialla, missä evankeliumia julistetaan, on Pyhä Henki läsnä:

        Luther saarnaa Kirkkopostillassa:

        Niinmuodoin ei Kaifas ennusta Kaifaana, murhaajana ja pahana konnana, vaan ylimmäisenä pappina. Samoin ei myöskään kirkkoherra tahi pappi kasta eikä johdata ijankaikkiseen elämään jonkummoisena Juhana Pommerina, vaan kirkkoherrana. Sillä Jumala antaa sen tapahtua viran kunnioittamiseksi ja vahvistamiseksi. Koska nyt Judas on oikeassa, julkisessa virassa, jonka Kristus on säätänyt, kunnioitetaan hänessä virkaa, mutta ei persoonaa.

        Mutta me päättelemme, että niinkuin pyhä Johannes ei häpeä Kaifaalta kuulla Jumalan sanaa, ylistääpä sitä profetiaksikin, Joh. 11:51, sekä kuten Mooses ja Israelin kansa hyväksyvät jumalattoman Bileamin profetian ja pitävät sen Jumalan sanana, 4. Moos. 24:17, ja pyhä Paavali hyväksyy pakanalliset runoilijat Araton ja Epimeniden ja ylistää heidän sanomiaan Jumalan sanaksi, Ap. t. 17:28 - 1:12, ja Kristus tahtoo kuulemaan jumalattomia fariseuksia, niin kuin jumalattomia opettajia Mooseksen istuimella, Matt. 23:2, niin vielä paljoa vähemmin me älkäämme paheksuko, vaan antakaamme Jumalan tuomita heidän pahan elämänsä ja mieltykäämme heidän jumalalliseen sanaansa. Sillä jos he ovat pahat, niin itselleen ovat pahat. Mutta jos he opettavat oikein, niin meille opettavat oikein.

        Room.16:17. Kehotan teitä, veljet, varomaan niitä, jotka saavat aikaan eripuraisuutta ja houkuttelevat teitä luopumaan niistä opetuksista, jotka olette saaneet. Pysykää heistä erossa.
        18. Sellaiset eivät palvele meidän Herraamme Kristusta vaan omaa vatsaansa, ja kauniilla ja vakuuttavilla puheillaan he pettävät vilpittömien sydämet.


    • näyttää

      toditeita että olemme kaikki syntyneet siionissa,vähän epäilen,jos olisima niin olisima kaikki kiinalaisia,kun heitä on noin paljon.

      • ihmiset on syntynyt Jumalan valtakunnssa, kunnes opetuksen puutteen, tai väärien oppien mukana luopuvat...

        Room.5:18. Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan kaikille ihmisille vanhurskauden ja elämän.

        weha: "Kaikille tuli Aadamin rikkomuksesta kadotustuomio, mutta Kristuksen työn tähden, heillä on elämä ja vanhurskaus".

        Ps.87:5. "Mutta Siionista sanotaan: "Joka-ainoa on syntynyt siellä." Sitä Korkein itse vahvana pitää.
        6. Herra luettelee, kirjoittaessaan kirjaan kansat: "Tämäkin on syntynyt siellä." Sela.

        ”Minä tunsin sinun jo ennen kuin minä sinun valmistin äitis kohdussa, ja pyhitin sinun, ennen kuin sinä äidistäs synnytkään” (Jer.1:5).

        Noilla 2 Sam 12:23 jakeen sanoilla "Minä menen hänen tykönsä, mutta ei hän palaja minun tyköni" Davidin ympärileikkaamaton lapsi pääsi taivaaseen. Samalla David itse tunsi olevansa armahdettu noinkin suuresta rikoksesta kuin huoruudesta ja Urian murhaamisesta. Kertoo sovituksesta Vanhan Testamentin ajalla, sekä samalla sen, että kastamaton lapsi on autuas.

        Kertomus Mooseksesta ja hänen vaimostaan Sipporasta, sekä heidän pojastaan (2.Moos.4:24-26), antaa puhuttelevan kuvan sakramentin hylkäämisestä. Jumala oli kutsunut Mooseksen Midianin maasta johdattamaan kansaansa Israelia Egyptin orjuudesta. Matkalla yöpaikassa tapahtui, että Herra hyökkäsi Mooseksen kimppuun ja tahtoi tappaa hänet. Silloin hänen vaimonsa Sippora suoritti pojalleen ympärileikkauksen ja kosketti esinahalla Moosesta alhaalta sanoen: "veriylkä ympärileikkauksen tähden". Tuomio ei kohdistunut lapseen, vaan sakramentin laiminlyöneeseen isään.

        Mark.10:14. "mutta sen huomatessaan Jeesus närkästyi ja sanoi heille: "Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta".


      • mukaista tekstiä,
        weha kirjoitti:

        ihmiset on syntynyt Jumalan valtakunnssa, kunnes opetuksen puutteen, tai väärien oppien mukana luopuvat...

        Room.5:18. Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan kaikille ihmisille vanhurskauden ja elämän.

        weha: "Kaikille tuli Aadamin rikkomuksesta kadotustuomio, mutta Kristuksen työn tähden, heillä on elämä ja vanhurskaus".

        Ps.87:5. "Mutta Siionista sanotaan: "Joka-ainoa on syntynyt siellä." Sitä Korkein itse vahvana pitää.
        6. Herra luettelee, kirjoittaessaan kirjaan kansat: "Tämäkin on syntynyt siellä." Sela.

        ”Minä tunsin sinun jo ennen kuin minä sinun valmistin äitis kohdussa, ja pyhitin sinun, ennen kuin sinä äidistäs synnytkään” (Jer.1:5).

        Noilla 2 Sam 12:23 jakeen sanoilla "Minä menen hänen tykönsä, mutta ei hän palaja minun tyköni" Davidin ympärileikkaamaton lapsi pääsi taivaaseen. Samalla David itse tunsi olevansa armahdettu noinkin suuresta rikoksesta kuin huoruudesta ja Urian murhaamisesta. Kertoo sovituksesta Vanhan Testamentin ajalla, sekä samalla sen, että kastamaton lapsi on autuas.

        Kertomus Mooseksesta ja hänen vaimostaan Sipporasta, sekä heidän pojastaan (2.Moos.4:24-26), antaa puhuttelevan kuvan sakramentin hylkäämisestä. Jumala oli kutsunut Mooseksen Midianin maasta johdattamaan kansaansa Israelia Egyptin orjuudesta. Matkalla yöpaikassa tapahtui, että Herra hyökkäsi Mooseksen kimppuun ja tahtoi tappaa hänet. Silloin hänen vaimonsa Sippora suoritti pojalleen ympärileikkauksen ja kosketti esinahalla Moosesta alhaalta sanoen: "veriylkä ympärileikkauksen tähden". Tuomio ei kohdistunut lapseen, vaan sakramentin laiminlyöneeseen isään.

        Mark.10:14. "mutta sen huomatessaan Jeesus närkästyi ja sanoi heille: "Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta".

        mutta tuo on taas Wehan vilkkaan mielikuvituksen tuotetta:

        "Kertomus Mooseksesta ja hänen vaimostaan Sipporasta, sekä heidän pojastaan (2.Moos.4:24-26), antaa puhuttelevan kuvan sakramentin hylkäämisestä"

        Vanhassa-liitossa ei ollut mitään sakramentteja!!!!

        Ympärileikkaus EI OLLUT PELASTAVA toimnepide vaan
        liiton ulkoinen merkki!

        Ei kai esinahalla koskettaminen ketään voi varjella!!!

        En ole kuullut, että kukaan vauva olisi kuollut sen tähden, että häntä ei ole kastettu!
        Weha sortuu taas omaan harhaoppiinsa!


      • hywä weha
        weha kirjoitti:

        ihmiset on syntynyt Jumalan valtakunnssa, kunnes opetuksen puutteen, tai väärien oppien mukana luopuvat...

        Room.5:18. Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan kaikille ihmisille vanhurskauden ja elämän.

        weha: "Kaikille tuli Aadamin rikkomuksesta kadotustuomio, mutta Kristuksen työn tähden, heillä on elämä ja vanhurskaus".

        Ps.87:5. "Mutta Siionista sanotaan: "Joka-ainoa on syntynyt siellä." Sitä Korkein itse vahvana pitää.
        6. Herra luettelee, kirjoittaessaan kirjaan kansat: "Tämäkin on syntynyt siellä." Sela.

        ”Minä tunsin sinun jo ennen kuin minä sinun valmistin äitis kohdussa, ja pyhitin sinun, ennen kuin sinä äidistäs synnytkään” (Jer.1:5).

        Noilla 2 Sam 12:23 jakeen sanoilla "Minä menen hänen tykönsä, mutta ei hän palaja minun tyköni" Davidin ympärileikkaamaton lapsi pääsi taivaaseen. Samalla David itse tunsi olevansa armahdettu noinkin suuresta rikoksesta kuin huoruudesta ja Urian murhaamisesta. Kertoo sovituksesta Vanhan Testamentin ajalla, sekä samalla sen, että kastamaton lapsi on autuas.

        Kertomus Mooseksesta ja hänen vaimostaan Sipporasta, sekä heidän pojastaan (2.Moos.4:24-26), antaa puhuttelevan kuvan sakramentin hylkäämisestä. Jumala oli kutsunut Mooseksen Midianin maasta johdattamaan kansaansa Israelia Egyptin orjuudesta. Matkalla yöpaikassa tapahtui, että Herra hyökkäsi Mooseksen kimppuun ja tahtoi tappaa hänet. Silloin hänen vaimonsa Sippora suoritti pojalleen ympärileikkauksen ja kosketti esinahalla Moosesta alhaalta sanoen: "veriylkä ympärileikkauksen tähden". Tuomio ei kohdistunut lapseen, vaan sakramentin laiminlyöneeseen isään.

        Mark.10:14. "mutta sen huomatessaan Jeesus närkästyi ja sanoi heille: "Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta".

        >>Room.5:18. Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan kaikille ihmisille vanhurskauden ja elämän. >>

        Weha on vakuutellut, ettei Jumalan sana ehtoollisessa ole mitään ilman ulkonaista Jumalan sanaa (kädennosto).
        Nyt Weha todistelee, että kaikki intialaiset ovat vanhurskaita yhden vanhurskaan teon kautta.... ja ilman ulkonaista sanaa!!
        Mutta, ilman armovälineitä kukaan ei voi olla Kristuksen lunastuksesta osallinen.


      • mukaista tekstiä, kirjoitti:

        mutta tuo on taas Wehan vilkkaan mielikuvituksen tuotetta:

        "Kertomus Mooseksesta ja hänen vaimostaan Sipporasta, sekä heidän pojastaan (2.Moos.4:24-26), antaa puhuttelevan kuvan sakramentin hylkäämisestä"

        Vanhassa-liitossa ei ollut mitään sakramentteja!!!!

        Ympärileikkaus EI OLLUT PELASTAVA toimnepide vaan
        liiton ulkoinen merkki!

        Ei kai esinahalla koskettaminen ketään voi varjella!!!

        En ole kuullut, että kukaan vauva olisi kuollut sen tähden, että häntä ei ole kastettu!
        Weha sortuu taas omaan harhaoppiinsa!

        Kun on sana ja aine, se on sakramentti.

        1.Moos.17:14. "Mutta jokainen ympärileikkaamaton poistettakoon kansansa parista. Hän on rikkonut liiton."


      • hywä weha kirjoitti:

        >>Room.5:18. Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan kaikille ihmisille vanhurskauden ja elämän. >>

        Weha on vakuutellut, ettei Jumalan sana ehtoollisessa ole mitään ilman ulkonaista Jumalan sanaa (kädennosto).
        Nyt Weha todistelee, että kaikki intialaiset ovat vanhurskaita yhden vanhurskaan teon kautta.... ja ilman ulkonaista sanaa!!
        Mutta, ilman armovälineitä kukaan ei voi olla Kristuksen lunastuksesta osallinen.

        Niinkuin yleinen synti tuli, yleinen synti sovitettiin.

        Parannusta tehdään sitten uskon ja ymmärryksen kautta omista tekosynneistä.

        Meidät tuomitaan omien tekojemme mukaan:

        Ilm.20:12. "Näin myös kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä. Kirjat avattiin, avattiin myös elämän kirja, ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli merkitty, kukin tekojensa mukaan.
        13. Meri antoi kuolleensa, Kuolema ja Tuonela antoivat kuolleensa, ja kaikki heidät tuomittiin tekojensa mukaan".


      • tuolle teorialle
        weha kirjoitti:

        Niinkuin yleinen synti tuli, yleinen synti sovitettiin.

        Parannusta tehdään sitten uskon ja ymmärryksen kautta omista tekosynneistä.

        Meidät tuomitaan omien tekojemme mukaan:

        Ilm.20:12. "Näin myös kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä. Kirjat avattiin, avattiin myös elämän kirja, ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli merkitty, kukin tekojensa mukaan.
        13. Meri antoi kuolleensa, Kuolema ja Tuonela antoivat kuolleensa, ja kaikki heidät tuomittiin tekojensa mukaan".

        Niin, sinun teoriasi mukaan kaikki maailman ihmiset ovat vanhurskaita, eikä lähetystyötä enää tarvita.
        Kristuksen ristinkuolema ei hyödytä ketään ilman sanaa ja sakramentteja. Siitä on selvä Paavalin sana. Kuinka he uskovat, ellei ole saarnaajaa.
        Synti on jotain muuta kuin tekeminen. Ikävää, jos sinua on siinäkin asiassa harhautettu.


      • tuolle teorialle kirjoitti:

        Niin, sinun teoriasi mukaan kaikki maailman ihmiset ovat vanhurskaita, eikä lähetystyötä enää tarvita.
        Kristuksen ristinkuolema ei hyödytä ketään ilman sanaa ja sakramentteja. Siitä on selvä Paavalin sana. Kuinka he uskovat, ellei ole saarnaajaa.
        Synti on jotain muuta kuin tekeminen. Ikävää, jos sinua on siinäkin asiassa harhautettu.

        Lähetystyötä/evankeliumia tarvitaan, että usko voisi säilyä kasvaa ja tulla äänellisesti tunnustavaksi. Jos siis olenmmekin menneet tuhlaajapojan tielle tai lahkojen ojaan, emme tarvitse uudelleen kastamista, vaan uudelleen uskomista. Parannuksen armon kautta, uudestisynnytään ja päästään taivaan perillisiksi ja samalla se on paluutaa kasteen armoliittoon.


      • turvallisempaa palata
        weha kirjoitti:

        Lähetystyötä/evankeliumia tarvitaan, että usko voisi säilyä kasvaa ja tulla äänellisesti tunnustavaksi. Jos siis olenmmekin menneet tuhlaajapojan tielle tai lahkojen ojaan, emme tarvitse uudelleen kastamista, vaan uudelleen uskomista. Parannuksen armon kautta, uudestisynnytään ja päästään taivaan perillisiksi ja samalla se on paluutaa kasteen armoliittoon.

        Jeesuksen tykö:
        "Sitä, joka minun tyköni tulee, minä en heitä ulos".

        Kyllä tuolta Vl-läisyydenkin harhaopista ja SRK:n orjuudesta voi nousta
        ja palata Jeesuksen luo!
        Jumalan armo riittää!


      • vanhoillisten oppi
        weha kirjoitti:

        Lähetystyötä/evankeliumia tarvitaan, että usko voisi säilyä kasvaa ja tulla äänellisesti tunnustavaksi. Jos siis olenmmekin menneet tuhlaajapojan tielle tai lahkojen ojaan, emme tarvitse uudelleen kastamista, vaan uudelleen uskomista. Parannuksen armon kautta, uudestisynnytään ja päästään taivaan perillisiksi ja samalla se on paluutaa kasteen armoliittoon.

        Miten usko on tällä hetkellä Mekassa ja Intiassa?
        Wehan mukaan siis lähetystyötä tarvitaan sielläkin vain uskon vahvistamiseksi jne!!!!
        Muuta käsitystä ei voi ollakaan, jos keran yleinen vanhurskaus pelastaa synnistä.
        Kasteen armoliitto, millon Weha sen on tehnyt, kun ei vauvana mitään armoakaan tarvinnut?
        ---------
        Olet itse todistanut "ulkoisesta sanasta". Nyt se kohta, mihin se todella kuuluu, ei näytäkään kelpaavan!! Etkö huomaa ristiriitaa?

        Kasteessa ja ehtoollisessa on jo itsessään tuo ulkonainen sana, joten se tarjoaa syntien anteeksiantamuksen jokaiselle, joka uskoo.


      • vanhoillisten oppi kirjoitti:

        Miten usko on tällä hetkellä Mekassa ja Intiassa?
        Wehan mukaan siis lähetystyötä tarvitaan sielläkin vain uskon vahvistamiseksi jne!!!!
        Muuta käsitystä ei voi ollakaan, jos keran yleinen vanhurskaus pelastaa synnistä.
        Kasteen armoliitto, millon Weha sen on tehnyt, kun ei vauvana mitään armoakaan tarvinnut?
        ---------
        Olet itse todistanut "ulkoisesta sanasta". Nyt se kohta, mihin se todella kuuluu, ei näytäkään kelpaavan!! Etkö huomaa ristiriitaa?

        Kasteessa ja ehtoollisessa on jo itsessään tuo ulkonainen sana, joten se tarjoaa syntien anteeksiantamuksen jokaiselle, joka uskoo.

        puhuin vauvan kohdalla. Lapsia tulee kasteen sitten myös opettaa, että usko säilyisi ja tulisi äänellisesti tunnustavaksi...Jos olemmekin menneet tuhlaajapojan tielle tai lahkojen ojaan, emme tarvitse uudelleen kastamista, vaan uudelleen uskomista.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      206
      4974
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      292
      3085
    3. 134
      1797
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      228
      1647
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1451
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1223
    7. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      76
      1173
    8. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1164
    9. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1129
    10. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1128
    Aihe