Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Lakritsin valmistusta

kotona?

Onko kellään ohjetta kotitekoisen lakun valmistamiseen?

8

1805

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lakut!

      Menee vessaan vaan ja istuu pöntölle ja tikistää oikein kunnolla. Kyllä syntyy lakut!

      • Apua sinulle

        Ainakin perusraaka-aineen saat sieltä, vehnäjauhot saa ihan ruokakaupasta. Lakrisipussin kyljestä löytyy tuoteseloste, ei tosin valmistusreseptiä. Auttaisiko tuo paljon kehuttu Google?
        Onnistumisen iloa, jos saat reseptin selville.


    • raakalakritsia

      Kaappia siivotessa löytyi pussi lakritsijuurijauhetta, pikemminkin rouhetta. Parasta ennen oli mennyt kauan sitten, mutta ajattelin, etten mitään menetä paitsi aikaa ja energiaa, jos teen hieman kokeiluja.

      Laitoin kasariin rouheet ja vettä tilkan ja annoin hiljakseen kiehua ehkä puoli tuntia. Sitten siivilöin juurirouheen karkeimmat osat pois ja jatkoin keittämistä, kunnes oli varsin paksua. Sen jälkeen laitoin sen syvälle lautaselle, jossa se muutaman päivän ajan sai kuivua. Tuli tummanruskeaa ja aika pahaa.

    • nyffeliina

      Lakujuuri on itsessään niin voimakasta, että varmasti pelkiltään on pahaa. Sokerilla ja vehnäjauholla parempaa?

    • duulazz

      Tässä on kehittämäni gluteeniton lakritsiresepti.
      Ainekset: 5 dl vettä, 1 dl sokeria, 0.5 tl suolaa, 1 rkl anisöljyä, 1 rkl lakritsijuuriuutetta, 2.5 dl Maizena maissitärkkelysjauhoa, 1 dl melassia. Lisää ainekset tässä järjestyksessä ja sekoita huolellisesti. Lakritsijuuriuutetta voit valmistaa Clipper Lakritsiteestä, liota yksi teepussi 2 dl:ssä kuumaa vettä 20 minuutin ajan. Ylimääräisen uutoksen voit pakastaa esim. jääpalapusseissa annospaloiksi seuraavaa käyttöä varten. Kaada vellimäinen seos siivilän läpi lasagnevuokaan, vuoka on sopivan kokoinen jos taikinaseosta tulee noin sentin paksuinen kerros vuokaan. Vuokaa ei voidella. Paista 150 asteessa reilun tunnin ajan eli kunnes taikina on jämäköitynyt ja pinta kuivahtanut. Paistamisen jälkeen anna vuokan jäähtyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään, älä peitä vuokaa millään että pinta saa hengittää. Seuraavana päivänä kumoa taikina leivinpaperille ja leikkaa paloiksi. Kuivaa palat 75 asteisessa uunissa, kuivaus kestää useita tunteja. Kuivauksen aikana lakupalat muuttuvat lähes mustiksi ja saavat lakumaisen sitkeän rakenteen. Herkuttele.

    • kuivaajaneiti

      Hyvä ohje. Ruokakuivureita www.ssj-import.com niillä on arvontoja ja isoja alennuksia melko usein. Itse sain niiden foorumilta 20% alennuksen...

    • harmi3

      Tilasin netistä Stockli Dörrexin, kolmitasoisen kuivurin ja kyllä olen ollut pettynyt. Kuivaus on hyvin epätasaista ja eipä paljoa mahdu kuivattavaa. Harmittaa niin vietävästi etten tilannut excaliburia. Kannattaa miettiä tarkaan ottaako halvan vehkeen ja tilaa myöhemmin uudelleen hyvän.
      Jenkeissä vaihtooppilasvuotena perheellä oli excalibur ja se oli hyvä peli.
      Hyviä jouluja ja uusiavuosia!

    • pilalla kuivannut

      Minulla oli myös STockli, mutta laite hajosi parin päivän sisällä (ei lämminnyt) => palautin ja tilasin excaliburin. Huippukuivuri, ei ongelmia. Suomi takuu, eikä mikään ulkomaanjuttu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2183
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1847
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1575
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 63
      1415
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      93
      1336
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe