Olen ostanut Ikeasta niitä perusmuovisia todella halpoja valkoisia leikkuualustoja, joita on yhdessä pakkauksessa yksi iso ja yksi pieni.
Muistaakseni luin, että ne voi laittaa astianpesukoneeseen ja niin olen tehnytkin. Nykyään n. 2 vuotta myöhemmin ostosta leikkuulaudat ovat kauttaaltaan aivan keltaorannsinvärisiä. Kyse ei ole siitä, että ruoka olisi niitä värjännyt, vaan väri on tullut kaiketi astianpesukonekäsittelystä.
Mietin onko turvallista käyttää näitä alustoja enää? Samoin on käynyt erille muillekin muoviastioilla, jotka muistaakseni saa laittaa pesukoneeseen - eli muovi on räikeän selkeästi kellastunut.
minkälaista leikkuulautaa vihannesten yms. leikkaamiseen sinä käytät? olen käyttänyt näitä muovisia, koska ne on helppo pestä. omistan myös hienon puisen, mutta tekee jotenkin pahaa pestä se (käsin tietysti) fairylla ja vedellä - se ikäänkuin kuivuu.
ikean leikkuulaudat
4
1477
Vastaukset
- muovia
toisin sanoen polytetyleeniä joka on täysin syötävä muovi. Ammattikäytössä esim. lihankäsittelylaitoksissa käytetään samaa tavaraa, tosin siihen on lisätty käsittely joka vähentää baktreeri toimintaa.
Astianpesukoneen peseaine on senverta voimakasta tavaraa että pitkän päälle ei muovit siitä tykkää. Myös pesuveden lämpötila on siinä kintaalla että PE on jo kovilla.
Nuo leikkuualustat kun ovat halpoja, niin niitä pitäisi pystyä ajattelemaan myös niin, että ne korvataan uudella kun mittari tulee täyteen.
Minä käytän puisia lautoja, mutta myös muovisia riippuen mitä leikkaan. Liha puisilla laudoilla, ja kala sekä kasvikset muovisilla. - olla puustatehty
Muoviset vaan tuhoavat veitsesi.
Ainoa oikea on puinen leikkuulauta.
Se pestään harjaamalla, kylmällä vedellä.
Ja veitset toimivat.- ja sikäli mukavia
että niitä pystyy teroittamaan jos osaa. Meillä teroitetaan veitset aina ennen käyttöä puikolla ja nelisen kertaa vuodessa ne teroitetaan kunnolla ruotsalaisella Tormek-tahkolla, joka on keittiöveitsille oiva peli.
- ihan ok
Mielestäni ne muoviset on ihan ok, ei niihin imeydy mitään sisälle, vaikka värimuutoksia tulisikin. Itse käytän puista tukevaa lautaa melkein kaikkeen (paitsi broileriin ja kalaan). Huuhtelen sen ennen käyttöä kylmällä vedellä. se tukkii huokosia ja estää aineiden imeytymistä. Välillä laitan kuivaan lautaan parafiiniöljyä (saa apteekista) tai jopa ihan tavallista rypsiöljyä pullosta.Öljy kyllästää laudan taas joksikin aikaa. Pehmeisiin puumateriaaleihin imeytyy aineita tietysti helpommin kuin koviin. Olen nähnyt keltaisia muovilautoja, niissä se keltaantuminen ei edes näy, mikä on huono asia, kun silloin lautaa ei muista vaihtaa milloinkaan uuteen. Joskus tiskikoneeseen menee tietysti erilaisia värjääviä mausteita ja nekin keltaannuttavat muoveja (paprikaa, tomaattia, grillimaustetta, currya yms.)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1416688
Mies, mua jotenkin kiinnostaa
Että osaatko sä ollenkaan höllätä? Ootko aina kuin persiille ammuttu karhu. Pohtimassa muiden vikoja?1495749- 1234901
Moi kuumis.
Just ajattelin sua. Oot mun rauha, turva ja lämpö. Olet monia muitakin asioita, mut noita tartten eniten. Pus.434500Milloin olisi sinun ja kaivattusi
Kaunein päivä? Kamalin hetki? Miksi? Kumpaa pyrit muistelemaan? Kumpi hallitsee mieltäsi?533905- 623071
Itkin oikeasti aamulla taas
Haluaisin niin kertoa miltä musta tuntuu. Oon jotenkin hajalla. Tarvitsin ees jonkun joka ymmärtää.522966Minun rakkaani.
Haluaisin käden mitan päähän sinusta. Silleen, että yltäisin koskettamaan, jos siltä tuntuu. Olen tosi huono puhumaan, m242452- 422280
Naiselle hyvää viikkoa
olet edelleen sydämessäni. Toivon sinulle myötätuulta mitä ikinä teetkään🪢152207