kallkunan rintafile

rintafiilaaja

Kalkkunan rintafileestä saa mureaa ja hyvää seuraavalla reseptillä, jonka on kehittänyt vaimoni:

noin kilo kalkkunan maustamatonta rintafilettä
kolme suurehkoa sipulia
timjamia
kurkumaa
chilikastiketta maun mukaan
lisäksi persiljaa ja yrttisuolaa

Aluksi fileet kieritellään korppujauhossa ja sitten paistetaan kuumalla pannulla molemmin puolin että vähän ruskistuu.

Sen jälkeen tehdään liemi. Liemeen voi laittaa kanaliemikuution. Sitten laitetaan kuullotetut sipulit ja kalkkunafileet suureen kulhoon ja maustetaan oheisilla mausteilla. Uuni 250 astetta ja noin 1-1,5 riippuen siitä, miten mureaa haluaa kalkkunasta. Lopuksi keitetään reilu annos jasmiiniriisä ja nautitaan mielellään raikkaan valkoviinin kanssa. Kannattaa kokeilla!

8

2184

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jummarra ?

      Vaimosi on varmaan hyvä kokki, mutta
      tässä ohjeessa nyt on enempi ja vähempi puutteita.

      Paistetut fileet vielä keitetään vai?
      Mitä tapahtuu niille vihanneksille ?
      Mikä liemi ? (eihän tämä ole keitto?)

      tarkkuutta peliin

      • kauppaan vauhtia

        Kaupoissa punaliputetaan munia ja broilerituotteita. Sika-nautaa saa sikahalvalla.

        Kauppa ei käy. Miksei?

        Jotain on yritettävä, vaikk piilomainostaa täällä resepteillä. Samoin toimivat TV:n kokkiohjelmat. Kyllä vaan tehdään munakkaita ja pannukakkuja, muitakin kakkuja. Eilen joku rohkea väänsi raa'asta munasta hyvettä. Ei puutu pihvin paistajaa ruudusta. Säälittävää.


      • kirjoitus
        kauppaan vauhtia kirjoitti:

        Kaupoissa punaliputetaan munia ja broilerituotteita. Sika-nautaa saa sikahalvalla.

        Kauppa ei käy. Miksei?

        Jotain on yritettävä, vaikk piilomainostaa täällä resepteillä. Samoin toimivat TV:n kokkiohjelmat. Kyllä vaan tehdään munakkaita ja pannukakkuja, muitakin kakkuja. Eilen joku rohkea väänsi raa'asta munasta hyvettä. Ei puutu pihvin paistajaa ruudusta. Säälittävää.

        tuo sinun oikein on? Ovatko lääkkeesi loppuneet? Miten tuo höpötyksesi liittyy keskustelun alla olevaan kalkkunareseptiin???


    • Kokki*

      Tuo on varma resepti kalkkunan pilaamiseen.

      Mistä ihmeen "mureudesta" vaahtoat? Kalkkuna on jo valmiiksi erittäin mureaa. Kypsennettäessä on päinvastoin pääasiallisena haasteena se, ettei liha kuivu sisältä, vaan säilyy mehukkaana. Siksi sitä pitää kypsentää vain juuri ja juuri kypsäksi.

      Nyt jäi epäselväksi, minkä kokoisia "fileitä" sinulla on. Ensin puhut fileestä yksikössä, sitten fileistä monikossa. No kokonaismäärä on kuitenkin noin kilo.

      "Reseptisi" on muutenkin sekava. Mikä sen liemen funktio on? Ei paneerattujen fileiden kanssa mitään lientä kuulu käyttää. Eikä mitään leivitetä esittämälläsi tavalla. Ensin liha kastetaan vähintäänkin vatkatussa kananmunaseoksessa, ja sitten vasta kieritään korppujauhoissa.

      Itse kypsentäisin leivitetyt fileet uunissa korkeintaan 45 minuuttia - toki niiden koosta ja ennen kaikkea "paksuudesta" riippuen.

      Ohjeesi on niin seinähullu, että epäilen sitä provokaatioksi!

    • kalkkunaa

      Brasialiasta tänne asti rahdattua kalkkunaa.
      kaikki se tulee E-Amerikasta.
      eikä siinä ole mitään makua. ei niin mitään.
      sama kuin söisi styroxia.

    • rapeata

      kalkkunaa jos pidät 1½ tuntia 250°C uunissa kilon filettä, tosin epäilen, että paloitteluun tarvitaan tämän jälkeen moottorisahaa.

      Itse suosittelen pintapaistamaan fileen, maustamaan (öljyä, makeaa soijakastiketta, suolaa, paprikajauhoa, sitruunaa, yrttejä) ja laittamaan noin 175°C uuniin ja mukaan mittarin, noin 75-77 astetta ja ulos. Siitä se tulee mehevää ja makoisaa. Anna kalkkunan lämmetä ensin ennen pintapaistamista jonkun aikaa, niin et saa niin kuivaa filettä.

      Kertomasi lämpötila ja aika ovat aivan väärät.

      • täytyy...

        olla provo eli trolli. Ei kukaan voi tehdä ruokaa noin väärin.


    • REHELLISESTI

      MITÄ OIKEIN AJAT TAKAA???

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ajattelen sinua nyt

      Ajattelen sinua hyvin todennäköisesti myös huomenna. Sitten voi mennä viikko, että ajattelen sinua vain iltaisin ja aamu
      Ikävä
      51
      3746
    2. Ei se mene ohi ajan kanssa

      Näin se vaan on.
      Ikävä
      138
      2543
    3. Vaistoan ettei sulla kaikki hyvin

      Odotatko että se loppuu kokonaan ja avaat vasta linjan. Niin monen asian pitäisi muuttua että menisi loppu elämä kivasti
      Ikävä
      18
      2521
    4. Yritys Kannus

      Mää vaan ihmettelen, julkijuopottelua. Eikö tosiaan oo parempaa hommaa, koittas saada oikeasti jotain aikaiseksi. Hävett
      Kannus
      15
      1983
    5. Mies kadonnut

      Kukas siellä kolarissa on kadonnut
      Kolari
      16
      1446
    6. Olen huolissani

      Että joku päivä ihastut/rakastut siskooni. Ja itseasiassa haluaisin, ettei hän olisi mitenkään sinun tyyppiäsi ja pitäis
      Ikävä
      73
      1347
    7. Oletko täällä mies?

      Mitä mietit? ❤️ varmistan vielä, että onhan kaikki ok meidän välillä?
      Ikävä
      106
      1334
    8. Syrjintäskandaali Lieksan kaupungin johdossa

      Ylen valpas toimittaja kirjoittaa: Lieksan kaupunki kieltäytyi hyväksymästä Vihreiden venäläistaustaista ehdokasta Lieks
      Lieksa
      153
      1053
    9. Eikö ole jo ihan sama luovuttaa

      Meidän suhde ei ikinä toimisi.
      Ikävä
      93
      1027
    10. Kuin sonnilauma

      Taas on Virkatiellä kova meteli keskellä päivää. Ei siinä kyllä toisia asukkaita yhtään ajatella. Tullaan yhden asuntoon
      Kuhmo
      21
      988
    Aihe