Mämmi

Jos olet mämmin ystävä ja sinulla on aikaa-kannattaa ehdottomasti kokeilla kotitekoista mämmiä. Onnistui tosi hyvin mämmimaltaipussissa olevan ohjeen mukaan.
Kokeilu kannatti
Ilmoita


MAISTUU?
Ihan turhanpäiväinen suuhun pantava (paska) kuten lammaskin = hikisukkaa parhaimmillaan. Inttipojat huoneissaan saa lampaan lihaa joka vuos päivä.
6 VASTAUSTA:
Oletko mömmössä vai muuten vain pilannut makuhermosi viinalla ja tupakalla?

Mämmissä maistuu juuri se ruismallas.
Kun se oikein valmistetaan imellyttäen siinä maistuu myös makea.

Kyllä se on tuhtia hyvää suomalaiseen makuun kuohukerman kanssa nautittuna.
Huhuu!!!!!!Siirry uudelle vuosituhannelle, odota...otappa kädestä kiinni..noin, hopsista!
Lammashan on todella hyvää, eikä vanhanajan hikisukasta tietoakaan. Kokeile, niin et pety. Tai sitten et osaa valmistaa?
Toisekseen, ruokaa ei kannata verrata paskaan, joskus voi käydä niinkin niin, you know..
2000-luku kirjoitti:
Huhuu!!!!!!Siirry uudelle vuosituhannelle, odota...otappa kädestä kiinni..noin, hopsista!
Lammashan on todella hyvää, eikä vanhanajan hikisukasta tietoakaan. Kokeile, niin et pety. Tai sitten et osaa valmistaa?
Toisekseen, ruokaa ei kannata verrata paskaan, joskus voi käydä niinkin niin, you know..
Eli minkälainen on ohje ?

Ja lammaskin on herkullista, niitä haukkuu vain tylsämieliset rajoittuneet ja ennakkoluuloiset ihmiset.
Jo kertaalleen syötyä ei toista kertaa suuhun laiteta..
ei maistu kirjoitti:
Jo kertaalleen syötyä ei toista kertaa suuhun laiteta..
Mämmi on kuulepas eri asia kuin se kertaalleen syöty. Ehkä et ole huomannut eroa ja oletkin vahingossa maistanut sitä itseään ;-)?
Lammas taitaakin olla sellainen uustulokas pääsiäsiruokien joukkoon. Ei se meillä ainakaan mikään perinneruoka ole ollut.

Mutta miksi mämmin pitäisi olla hyvää? Mämmihän on paastoruoka. Kun syö hiljaisen viikon ajan tai aiankin pitkänperjantain mämmiä, niin maistuu sen jälkeen herkut paremmilta. Nykyihmiseltä on paasto unohtunut ja pitäisi vaan olla joka päivä pelkkiä herkkuja tarjolla.
+Lisää kommentti
Tulipa syötyä mämmiä vuosikausien tauon jälkeen ja nyt muistan miksi se aikoinaan jäi pois kun alkoi pierettämään, kammottavan hajuisi päästöjä :P
Ilmoita
Se vanha perinteinen mämmin imeltämismenetelmä on todellä turhan hankala.
Kun hyödynnetään sähkölieden uuni imeltämisessä, niin imeltäminen helpottuu ratkaisevasti. Monelta halukkaalta on jäänyt mämmi valmistamatta, koska mämmin imeltämistä vaiheittain pidetään hankalana ja suuritöisenä.

Sähkölieden uunissa imeltäminen:

Kaikki maltaat ja jauhot sekoitetaan uuninkestävässä kattilassa kerralla 65 asteiseen veteen notkean puuromaiseki seokseksi ja laitetaan imeltymään 4-5 tunniksi 70 asteiseen uuniin. Imeltymisen aikana seosta sekoitetaan muutaman kerran ja samalla imeltymisen etenemistä voi seurata maistamalla.
SUOLA lisätään imeltymisen jälkeen.
Ilmoita
Olutmaltaiden toimittajilta saa myös mämmimaltaiksi tuunattuja maltaita. Varsinkin miedot vehnämaltaat, kuoritut ohramaltaat ja kuoritut kauramaltaat ovat toimivia mämmimaltaita.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Mämmi

Jos olet mämmin ystävä ja sinulla on aikaa-kannattaa ehdottomasti kokeilla kotitekoista mämmiä. Onnistui tosi hyvin mämmimaltaipussissa olevan ohjeen mukaan.
Kokeilu kannatti

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta