Porilainen ja sipulitee makkara

Äijä

Eli mitä porukka on mieltä tästä yhdistelmästä? Itse aikoinaan tehnyt kyseistä herkkua lauantailla, muta ajattelin kokeilla toista makkaraa. Kannataako siis yrittää. Näin pitäis aidot porilaiset olla valmistua. Ja nyt ei ole kysymys ihmisistä, vaan ruokalajista. Poriin hyvät terkut!!

20

12038

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tee & sipuli

      meinaakko tosiaan pilata hyvän porilaisen sipulitee-makkaralla ? pahin makkara mitä suomesta saa...

      • Anonyymi

        paras* korjasin


    • satakuntalaisessa osakunnassa

      Helsingissä. Alkuperäiseen porilaiseen kuului "metsästäjän makkara" jota valmistettiin pienessä porilaisessa lihanjalostamossa. Metsästäjän makkara maistui hiukkasen myös valkosipulille. Ko. Makkaraa saa vielä jostakin Turkulaisesta pikku lafkasta. Niin, ja valkoiset paahtoleivät, ei mitään hötysämpylöitä ne eivät kuulu porilaiseen. Ainoat oikeat mausteet ovat raakasipuli ja sinappi....ei muuta. Parhaat Porilaiset sai aikoinaan stadissa bulevardin ns. nakkikopeista, mm. vanhan oopperan nurkalta, 60-luvulla. Kalleimmat Porilaiset on Tampereella, syystäkin......

      • Parhaat porilaiset

        Sai todellisuudessa 60 luvulla porin torilta "Satapaskan" kioskista. Aitoon alkuperäiseen porilaiseen kuului sipuliteemakkara, jota valmisti satahämeen osuusteurastamo karjarannassa, Leipä oli vaaleata paahtoleipää ja lisukkeina sipulisilppu raakana, sekä sinappi. Keksintö on lähtöisin, kuten edellinenkin kirjoitti satakuntalaisesta osakunnasta ja helsingistä. Makkaran alkuperäinen ja nykyinenkin nimi on Jahtimakkara ja se on valkosipulilla ja sipulilla maustettua teemakkaraa.


      • vaan pelkkä
        Parhaat porilaiset kirjoitti:

        Sai todellisuudessa 60 luvulla porin torilta "Satapaskan" kioskista. Aitoon alkuperäiseen porilaiseen kuului sipuliteemakkara, jota valmisti satahämeen osuusteurastamo karjarannassa, Leipä oli vaaleata paahtoleipää ja lisukkeina sipulisilppu raakana, sekä sinappi. Keksintö on lähtöisin, kuten edellinenkin kirjoitti satakuntalaisesta osakunnasta ja helsingistä. Makkaran alkuperäinen ja nykyinenkin nimi on Jahtimakkara ja se on valkosipulilla ja sipulilla maustettua teemakkaraa.

        sipulimakkara!! Jota valmisti SOT= Satakunnan OsuusTeurastamo. Makkarasta käytetään nimitystä Metsästäjä. Tuotteen taustalla oli lihamestari Joel Väärti. Ja tämä asiahan ei kuulu enää Ulvilaan.


    • Lidlin jahtimakkarasta tulee oiva porilainen, suomalaiset halpismakkarat ovat ala-arvoisia.

      • PORILAINEN !

        Sataliha valmistaa kunnon jahtimakkaraa, eikä oikeaan porilaiseen kuulu laittaa sipulitee-makkaraa tai mitään lidlin ulkomaa paskaa.


    • 0lli

      sai Lyylin Paarilta. Aikojen alussa originaaliin porilaiseen - luonnollisesti kahden paahtoleipäsiivun välissä oli yksi tai kaksi makkaraa, tilauksen mukaisesti - tupla tai tavallinen - kuului anjalalainen erikoisuus. Siis nortin tuhka, sillä Nakki-Pena poltti koko ajan punaista Norttia, eikä kukaan koskaan nähnyt hänen karistavan tupakkaansa. Kkai me ne syötiin. Makkara oli lauantai tai jahti/gouter -tyyppinen (ei mielestäni sipulitee). Kun tultiin Anjalan Vepskiltä, mentiin ostamaan Porilainen ja sen saatuamme söimme sitä ja menimme uudestaan jonoon saadaksemme seuraavan. Hurjimmat taisivat syödä samaan syssyyn toistakymmentä. Myöhemmin muista, että paperitehtaalle yövuoroon menevä löysiläinen saattoi käydä hakemassa hänelle valmiiksi tehdyn "sixpäkin" evääkseen. Meillä syödään nykyään Lauantailla, mutta taidanpa kokeilla seuraavaksi metsästäjää!

      • 0lli

        Piti siis paljastaa kokeilevansa seuraavalla kerralla Jahtimakkaraa. Ja ne katajansavuporilaiset eivät ole porilaisia. Ja HerkkuleS ateriani oli pitkään Porilainen makkaralla ja jauhelihapihvillä - ei paha sekään, Ja semmosia ollaan tehty myös kotona.


    • jos sillä on nahkatakki.

      Oikeassa Porilaisessa on valkovilja paahtoleipää joka ei kuivu, vaan jää hieman nahkeaksi.

    • justelius

      kovin on monta "aitoa oikeaa".. itse porilaisena olen tottunut herkun syömään nimen omaan sipuliteemakkaralla, toki muitakin makkara laatuja on noiden paahtoleivän siivujen väliin mennyt. eräs paikka, nykyisinkin porin torilla myy (ainakin kesä aikaan) "aitoa" porilaista, jossa ei ole kuin yksi leivän siivu, makkara ja mausteina sipuli sekä sinappi.

      lauantaimakkara ei kuulu "aitoon" porilaiseen, se on sitten jokin muu, ilmeisesti turkulainen, tai virolainen, ei porilainen.

      ja eikös tuon sipuliteemakkaran valmistanut ainakin porissa, karjarannassa aikoinaan sijainnut LSO Foods, jonka nykyisin omistanee HK.
      Kauppa Hallista tosin saa ihan maukasta makkaraa.

    • Tiedon jäljillä jatk

      http://www.kaenkky.com/?p=artl&id=55
      Lukekaapa loppuun asti, porilaiseen ei kuulu mitään "Satapaskaa" tai sipuliteetä!
      Makkara on sipulimakkaraa ja metsästäjä nimeltään ! Aidossa helsingissä myydyssä "porilaisessa" ei ollut muita "sörsseleitä" kuin hienonnettu raakasipuli ja sinappi !! Näin on aitoa......

      • kuvassa ainakin

        on Porilainen tehty hampurilaisen väliin eikä leipäviipaleista


      • Porilaistenmarssi

        Siä *#tun stadissa oo mitää aitoo!


      • Anonyymi
        kuvassa ainakin kirjoitti:

        on Porilainen tehty hampurilaisen väliin eikä leipäviipaleista

        hampurilaisen väliin tehty ei hyvää ollut tuli porilainen


    • Anonyymi

      Jahtimakkara se kuuluu aitoon porilaiseen perkele

    • Anonyymi

      koodilla 3SNMXD5 4,00 € Wolt-krediittejä jokaista 3 ensimmäistä tilaustasi kohden kannattaa hyödyntää

    • Anonyymi

      Ei mitään paskamakkaroita porilaiseen kun sen pitää olla sitä kunnon katajansavu wurstia.

    • Anonyymi

      Nuorena 70 - luvun alussa, kumppanin kanssa kävimme usein iltaisin Tampereella eräällä kojulla ostamassa porilaiset ja parin desin maidon. Ja kyllä oli herkkua.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      85
      2287
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      18
      2257
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      18
      1700
    4. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      104
      1458
    5. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      92
      1416
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      163
      1248
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      257
      1042
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      63
      943
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      78
      909
    10. Omalääkäri hallituksen utopia?

      Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha
      Maailman menoa
      174
      893
    Aihe