Eli mitä porukka on mieltä tästä yhdistelmästä? Itse aikoinaan tehnyt kyseistä herkkua lauantailla, muta ajattelin kokeilla toista makkaraa. Kannataako siis yrittää. Näin pitäis aidot porilaiset olla valmistua. Ja nyt ei ole kysymys ihmisistä, vaan ruokalajista. Poriin hyvät terkut!!
Porilainen ja sipulitee makkara
20
12234
Vastaukset
- tee & sipuli
meinaakko tosiaan pilata hyvän porilaisen sipulitee-makkaralla ? pahin makkara mitä suomesta saa...
- Anonyymi
paras* korjasin
- Anonyymi
Alkuperäinen respti sisältää nimen omaan sipulimakkarasiivun.
Vain Tollo hyväksyy muuta porilaiseen.
- satakuntalaisessa osakunnassa
Helsingissä. Alkuperäiseen porilaiseen kuului "metsästäjän makkara" jota valmistettiin pienessä porilaisessa lihanjalostamossa. Metsästäjän makkara maistui hiukkasen myös valkosipulille. Ko. Makkaraa saa vielä jostakin Turkulaisesta pikku lafkasta. Niin, ja valkoiset paahtoleivät, ei mitään hötysämpylöitä ne eivät kuulu porilaiseen. Ainoat oikeat mausteet ovat raakasipuli ja sinappi....ei muuta. Parhaat Porilaiset sai aikoinaan stadissa bulevardin ns. nakkikopeista, mm. vanhan oopperan nurkalta, 60-luvulla. Kalleimmat Porilaiset on Tampereella, syystäkin......
- Parhaat porilaiset
Sai todellisuudessa 60 luvulla porin torilta "Satapaskan" kioskista. Aitoon alkuperäiseen porilaiseen kuului sipuliteemakkara, jota valmisti satahämeen osuusteurastamo karjarannassa, Leipä oli vaaleata paahtoleipää ja lisukkeina sipulisilppu raakana, sekä sinappi. Keksintö on lähtöisin, kuten edellinenkin kirjoitti satakuntalaisesta osakunnasta ja helsingistä. Makkaran alkuperäinen ja nykyinenkin nimi on Jahtimakkara ja se on valkosipulilla ja sipulilla maustettua teemakkaraa.
- vaan pelkkä
Parhaat porilaiset kirjoitti:
Sai todellisuudessa 60 luvulla porin torilta "Satapaskan" kioskista. Aitoon alkuperäiseen porilaiseen kuului sipuliteemakkara, jota valmisti satahämeen osuusteurastamo karjarannassa, Leipä oli vaaleata paahtoleipää ja lisukkeina sipulisilppu raakana, sekä sinappi. Keksintö on lähtöisin, kuten edellinenkin kirjoitti satakuntalaisesta osakunnasta ja helsingistä. Makkaran alkuperäinen ja nykyinenkin nimi on Jahtimakkara ja se on valkosipulilla ja sipulilla maustettua teemakkaraa.
sipulimakkara!! Jota valmisti SOT= Satakunnan OsuusTeurastamo. Makkarasta käytetään nimitystä Metsästäjä. Tuotteen taustalla oli lihamestari Joel Väärti. Ja tämä asiahan ei kuulu enää Ulvilaan.
Lidlin jahtimakkarasta tulee oiva porilainen, suomalaiset halpismakkarat ovat ala-arvoisia.
- PORILAINEN !
Sataliha valmistaa kunnon jahtimakkaraa, eikä oikeaan porilaiseen kuulu laittaa sipulitee-makkaraa tai mitään lidlin ulkomaa paskaa.
- 0lli
sai Lyylin Paarilta. Aikojen alussa originaaliin porilaiseen - luonnollisesti kahden paahtoleipäsiivun välissä oli yksi tai kaksi makkaraa, tilauksen mukaisesti - tupla tai tavallinen - kuului anjalalainen erikoisuus. Siis nortin tuhka, sillä Nakki-Pena poltti koko ajan punaista Norttia, eikä kukaan koskaan nähnyt hänen karistavan tupakkaansa. Kkai me ne syötiin. Makkara oli lauantai tai jahti/gouter -tyyppinen (ei mielestäni sipulitee). Kun tultiin Anjalan Vepskiltä, mentiin ostamaan Porilainen ja sen saatuamme söimme sitä ja menimme uudestaan jonoon saadaksemme seuraavan. Hurjimmat taisivat syödä samaan syssyyn toistakymmentä. Myöhemmin muista, että paperitehtaalle yövuoroon menevä löysiläinen saattoi käydä hakemassa hänelle valmiiksi tehdyn "sixpäkin" evääkseen. Meillä syödään nykyään Lauantailla, mutta taidanpa kokeilla seuraavaksi metsästäjää!
- 0lli
Piti siis paljastaa kokeilevansa seuraavalla kerralla Jahtimakkaraa. Ja ne katajansavuporilaiset eivät ole porilaisia. Ja HerkkuleS ateriani oli pitkään Porilainen makkaralla ja jauhelihapihvillä - ei paha sekään, Ja semmosia ollaan tehty myös kotona.
- jos sillä on nahkatakki.
Oikeassa Porilaisessa on valkovilja paahtoleipää joka ei kuivu, vaan jää hieman nahkeaksi.
- justelius
kovin on monta "aitoa oikeaa".. itse porilaisena olen tottunut herkun syömään nimen omaan sipuliteemakkaralla, toki muitakin makkara laatuja on noiden paahtoleivän siivujen väliin mennyt. eräs paikka, nykyisinkin porin torilla myy (ainakin kesä aikaan) "aitoa" porilaista, jossa ei ole kuin yksi leivän siivu, makkara ja mausteina sipuli sekä sinappi.
lauantaimakkara ei kuulu "aitoon" porilaiseen, se on sitten jokin muu, ilmeisesti turkulainen, tai virolainen, ei porilainen.
ja eikös tuon sipuliteemakkaran valmistanut ainakin porissa, karjarannassa aikoinaan sijainnut LSO Foods, jonka nykyisin omistanee HK.
Kauppa Hallista tosin saa ihan maukasta makkaraa. - Tiedon jäljillä jatk
http://www.kaenkky.com/?p=artl&id=55
Lukekaapa loppuun asti, porilaiseen ei kuulu mitään "Satapaskaa" tai sipuliteetä!
Makkara on sipulimakkaraa ja metsästäjä nimeltään ! Aidossa helsingissä myydyssä "porilaisessa" ei ollut muita "sörsseleitä" kuin hienonnettu raakasipuli ja sinappi !! Näin on aitoa......- kuvassa ainakin
on Porilainen tehty hampurilaisen väliin eikä leipäviipaleista
- Porilaistenmarssi
Siä *#tun stadissa oo mitää aitoo!
- Anonyymi
kuvassa ainakin kirjoitti:
on Porilainen tehty hampurilaisen väliin eikä leipäviipaleista
hampurilaisen väliin tehty ei hyvää ollut tuli porilainen
- Anonyymi
Jahtimakkara se kuuluu aitoon porilaiseen perkele
- Anonyymi
koodilla 3SNMXD5 4,00 € Wolt-krediittejä jokaista 3 ensimmäistä tilaustasi kohden kannattaa hyödyntää
- Anonyymi
Ei mitään paskamakkaroita porilaiseen kun sen pitää olla sitä kunnon katajansavu wurstia.
- Anonyymi
Nuorena 70 - luvun alussa, kumppanin kanssa kävimme usein iltaisin Tampereella eräällä kojulla ostamassa porilaiset ja parin desin maidon. Ja kyllä oli herkkua.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Anteeksi mies
En vaan osaa kohdata sinua ja olla normaali. En tiedä mikä vaivaa. Samaan aikaan tekee mieli tulla lähelle ja kuitenkin578427Mietin aina vain
Minä niin haluaisin nähdä sinut. Ei tuo yhden ainoan kuvan katsominen paljon helpota... Miksi sinä et voisi olla se roh123279Hetken jo luulin, että en ikävöi sinua koko aikaa
Mutta nyt on sitten taas ihan hirveä ikävä jotenkin. Tiedätköhän sinä edes, kuinka peruuttamattomasti minä olen sinuun r262450Palstan henkisesti sairaat ja lihavat
Täällä on sairaita, työttömiä ihmisiä kirjoittelemassa joilla ei ole tarkoituksena kuin satuttaa ihmisiä. Jos eksyt pals1142000Kysely lieksan miehille
Olemme tässä pohtineet tällaista asiaa, että miten on. Tästä nyt on paljon ollut juttua julkisuudessakin aina sanomaleht801950Outoa että Trump ekana sanoutui irti ilmastosopimuksesta
kun Kaliforniaa riepottelee siitä johtuvat tuhoisat maastopalot. Hirmumyrskytkin ovat USA:ssa olleet tuhoisia.3501648Saan kengurakkaan kotiin viikon päästä
Mitä tapahtui? Martina hehkutti tätä stoorissaan reilu viikko sitten, mutta eipä aussimiestä Suomessa näkynyt, vaan tapa2411392FinFamin ryhmät
Älkää hyvät ihmiset luottako tähän tahoon. Ryhmiä on, mutta eivät ne toimi. Ihmisiä savustetaan ulos, vaikka näissä piir01181Olen vähän
Hysteerinen se on totta. Etkai ymmärrä miten syvästi tunnen sinua kohtaan. Ja olet aina lähelläni. Olet osa jo jotain. I101075Osmo Peltola voitti ansaitusti Kultaisen Venlan - Kirvoitti yleisöltä mahtavan reaktion!
JEE, onnea Osmo! Osmo Peltola voitti Vuoden esiintyjän Kultainen Venla -palkinnon. Isä-Peltsin ja Osmon luontoseikkailu661010