Porilainen ja sipulitee makkara

Äijä

Eli mitä porukka on mieltä tästä yhdistelmästä? Itse aikoinaan tehnyt kyseistä herkkua lauantailla, muta ajattelin kokeilla toista makkaraa. Kannataako siis yrittää. Näin pitäis aidot porilaiset olla valmistua. Ja nyt ei ole kysymys ihmisistä, vaan ruokalajista. Poriin hyvät terkut!!

20

12447

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tee & sipuli

      meinaakko tosiaan pilata hyvän porilaisen sipulitee-makkaralla ? pahin makkara mitä suomesta saa...

      • Anonyymi

        paras* korjasin


      • Anonyymi

        Alkuperäinen respti sisältää nimen omaan sipulimakkarasiivun.
        Vain Tollo hyväksyy muuta porilaiseen.


    • satakuntalaisessa osakunnassa

      Helsingissä. Alkuperäiseen porilaiseen kuului "metsästäjän makkara" jota valmistettiin pienessä porilaisessa lihanjalostamossa. Metsästäjän makkara maistui hiukkasen myös valkosipulille. Ko. Makkaraa saa vielä jostakin Turkulaisesta pikku lafkasta. Niin, ja valkoiset paahtoleivät, ei mitään hötysämpylöitä ne eivät kuulu porilaiseen. Ainoat oikeat mausteet ovat raakasipuli ja sinappi....ei muuta. Parhaat Porilaiset sai aikoinaan stadissa bulevardin ns. nakkikopeista, mm. vanhan oopperan nurkalta, 60-luvulla. Kalleimmat Porilaiset on Tampereella, syystäkin......

      • Parhaat porilaiset

        Sai todellisuudessa 60 luvulla porin torilta "Satapaskan" kioskista. Aitoon alkuperäiseen porilaiseen kuului sipuliteemakkara, jota valmisti satahämeen osuusteurastamo karjarannassa, Leipä oli vaaleata paahtoleipää ja lisukkeina sipulisilppu raakana, sekä sinappi. Keksintö on lähtöisin, kuten edellinenkin kirjoitti satakuntalaisesta osakunnasta ja helsingistä. Makkaran alkuperäinen ja nykyinenkin nimi on Jahtimakkara ja se on valkosipulilla ja sipulilla maustettua teemakkaraa.


      • vaan pelkkä
        Parhaat porilaiset kirjoitti:

        Sai todellisuudessa 60 luvulla porin torilta "Satapaskan" kioskista. Aitoon alkuperäiseen porilaiseen kuului sipuliteemakkara, jota valmisti satahämeen osuusteurastamo karjarannassa, Leipä oli vaaleata paahtoleipää ja lisukkeina sipulisilppu raakana, sekä sinappi. Keksintö on lähtöisin, kuten edellinenkin kirjoitti satakuntalaisesta osakunnasta ja helsingistä. Makkaran alkuperäinen ja nykyinenkin nimi on Jahtimakkara ja se on valkosipulilla ja sipulilla maustettua teemakkaraa.

        sipulimakkara!! Jota valmisti SOT= Satakunnan OsuusTeurastamo. Makkarasta käytetään nimitystä Metsästäjä. Tuotteen taustalla oli lihamestari Joel Väärti. Ja tämä asiahan ei kuulu enää Ulvilaan.


    • Lidlin jahtimakkarasta tulee oiva porilainen, suomalaiset halpismakkarat ovat ala-arvoisia.

      • PORILAINEN !

        Sataliha valmistaa kunnon jahtimakkaraa, eikä oikeaan porilaiseen kuulu laittaa sipulitee-makkaraa tai mitään lidlin ulkomaa paskaa.


    • 0lli

      sai Lyylin Paarilta. Aikojen alussa originaaliin porilaiseen - luonnollisesti kahden paahtoleipäsiivun välissä oli yksi tai kaksi makkaraa, tilauksen mukaisesti - tupla tai tavallinen - kuului anjalalainen erikoisuus. Siis nortin tuhka, sillä Nakki-Pena poltti koko ajan punaista Norttia, eikä kukaan koskaan nähnyt hänen karistavan tupakkaansa. Kkai me ne syötiin. Makkara oli lauantai tai jahti/gouter -tyyppinen (ei mielestäni sipulitee). Kun tultiin Anjalan Vepskiltä, mentiin ostamaan Porilainen ja sen saatuamme söimme sitä ja menimme uudestaan jonoon saadaksemme seuraavan. Hurjimmat taisivat syödä samaan syssyyn toistakymmentä. Myöhemmin muista, että paperitehtaalle yövuoroon menevä löysiläinen saattoi käydä hakemassa hänelle valmiiksi tehdyn "sixpäkin" evääkseen. Meillä syödään nykyään Lauantailla, mutta taidanpa kokeilla seuraavaksi metsästäjää!

      • 0lli

        Piti siis paljastaa kokeilevansa seuraavalla kerralla Jahtimakkaraa. Ja ne katajansavuporilaiset eivät ole porilaisia. Ja HerkkuleS ateriani oli pitkään Porilainen makkaralla ja jauhelihapihvillä - ei paha sekään, Ja semmosia ollaan tehty myös kotona.


    • jos sillä on nahkatakki.

      Oikeassa Porilaisessa on valkovilja paahtoleipää joka ei kuivu, vaan jää hieman nahkeaksi.

    • justelius

      kovin on monta "aitoa oikeaa".. itse porilaisena olen tottunut herkun syömään nimen omaan sipuliteemakkaralla, toki muitakin makkara laatuja on noiden paahtoleivän siivujen väliin mennyt. eräs paikka, nykyisinkin porin torilla myy (ainakin kesä aikaan) "aitoa" porilaista, jossa ei ole kuin yksi leivän siivu, makkara ja mausteina sipuli sekä sinappi.

      lauantaimakkara ei kuulu "aitoon" porilaiseen, se on sitten jokin muu, ilmeisesti turkulainen, tai virolainen, ei porilainen.

      ja eikös tuon sipuliteemakkaran valmistanut ainakin porissa, karjarannassa aikoinaan sijainnut LSO Foods, jonka nykyisin omistanee HK.
      Kauppa Hallista tosin saa ihan maukasta makkaraa.

    • Tiedon jäljillä jatk

      http://www.kaenkky.com/?p=artl&id=55
      Lukekaapa loppuun asti, porilaiseen ei kuulu mitään "Satapaskaa" tai sipuliteetä!
      Makkara on sipulimakkaraa ja metsästäjä nimeltään ! Aidossa helsingissä myydyssä "porilaisessa" ei ollut muita "sörsseleitä" kuin hienonnettu raakasipuli ja sinappi !! Näin on aitoa......

      • kuvassa ainakin

        on Porilainen tehty hampurilaisen väliin eikä leipäviipaleista


      • Porilaistenmarssi

        Siä *#tun stadissa oo mitää aitoo!


      • Anonyymi
        kuvassa ainakin kirjoitti:

        on Porilainen tehty hampurilaisen väliin eikä leipäviipaleista

        hampurilaisen väliin tehty ei hyvää ollut tuli porilainen


    • Anonyymi

      Jahtimakkara se kuuluu aitoon porilaiseen perkele

    • Anonyymi

      koodilla 3SNMXD5 4,00 € Wolt-krediittejä jokaista 3 ensimmäistä tilaustasi kohden kannattaa hyödyntää

    • Anonyymi

      Ei mitään paskamakkaroita porilaiseen kun sen pitää olla sitä kunnon katajansavu wurstia.

    • Anonyymi

      Nuorena 70 - luvun alussa, kumppanin kanssa kävimme usein iltaisin Tampereella eräällä kojulla ostamassa porilaiset ja parin desin maidon. Ja kyllä oli herkkua.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mihin sinussa haluan koskea

      Tilanne, että pääsisin tutustumaan eri kohtiin sinussa, mitä haluaisin kokeilla. Käsiin haluaisin tutustua, hieroa niitä
      Ikävä
      42
      2256
    2. Sairaammaksi menee: Musk alkaa sensuroida Zelenskyin viestintää X:ssä

      IL: Musk puuttuu Zelenskyin viestintään – X:ään tulossa muutoksia "Elon Musk sanoo korjaavansa X:n, jotta käyttäjät voi
      Maailman menoa
      228
      2014
    3. Kerro nyt jotain

      Itsestäsi minkä haluaisit kaivattusi tietävän?
      Ikävä
      111
      1548
    4. Toisen ihmisen sydämellä

      leikkiminen on äärettömän moraalitonta. Antaa turhiaa toiveita ja sitten olla kuin mitään ei olisi tapahtunut. Kuinka vo
      Ikävä
      144
      1281
    5. On tämä meidän ikäero jo turhan suuri

      Kannattaisi tutustua samanikäisiin.
      Ikävä
      115
      1207
    6. PAM:in mainos, älä mene tänään ruokakauppaan

      kannatan kovasti kaupan työntekijöille lisää liksa. MUTTA lakossa on huonoa, nyt kauppiaat näkevät kuinka vähällä henki
      Ammattiliitot
      138
      1114
    7. Oho! Toivo Sukari paljastaa erikoisista iltatoimista Nadja-vaimon kanssa: "Hän aina putsaa mun..."

      Oho! Onpa iltatoimet tällä pariskunnalla. Toivo Sukari ja Nadja Sukari menivät naimisiin v. 2019. Lue lisää: https://
      Suomalaiset julkkikset
      26
      1099
    8. Millaisena luonteena

      Pidät kaivattuasi??
      Ikävä
      74
      1009
    9. Mitä ajattelet kun

      Katsot kaivattuasi silmiin? Mitä näet silmissä?
      Ikävä
      65
      963
    10. Olen otettu, mutta turhaan kulta testailet

      Sinua minä vaan ❤️
      Ikävä
      70
      950
    Aihe