kananmuna ja maksalaatikko

kertokaa.,.,,.

1. lihottaako kananmuna, vai nostaaks se vaan kolesteroolii tai jotain...? 2. onko maksalaatikko terveellistä?

6

5054

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Panhandle

      Ei mikään yksittäinen elintarvike sinällään lihota tai laihduta. Kyse on energiatasapainosta: jos saat ruuastasi vähemmän energiaa kuin kulutat, laihdut, vaikka söisit pelkkää sokeria tai voita. Kananmunan keltuaisessa on paljon kolesterolia, mutta siitä, kuinka paljon ruuan sisältämä kolesteroli vaikuttaa ihmisen veren kolesteroliin, ovat asiantuntijat eri mieltä. Useimmat lääkärit ja ravitsemusasiantuntijat taitavat olla sillä kannalla, että jos on korkea kolesteroli, ei pitäisi syödä enempää kuin pari-kolme munaa viikossa. Muuten ei rajoituksiin ole tarvetta. Mikä ylipäätään on "terveellistä" ruokaa? Maksassa, niin kuin tuhansissa muissakin elintarvikkeissa, on terveyden kannalta sekä hyvää että huonoa. Maksassa on paljon rautaa, joten sitä syömällä voi välttyä anemialta, mutta koska maksa (niin ihmisillä kuin eläimilläkin) on suodatin, joka kerää itseensä kaikki mahdolliset myrkyt, ei maksaruokiakaan pitäisi syödä ainakaan monta kertaa viikossa. Lisäksi myös maksassa on melko paljon kolesterolia. Mitä maksalaatikkoon tulee, maksaa on siinä aika vähän. Rasvaa tai energiaa ei ole kovin paljon, mutta hiilihydraatteja (rusinoista ja riisistä) lähes 20 %. Nälkä ei sillä pysy kovin kauaa poissa, koska proteiinia on vain 6 %. Maksan hyvät puolet saisit paremmin paistetusta maksasta tai maksapihvistä - taitavat vain olla katoavaa kansanperinnettä nämä ruokalajit.

      • maksaa

        Einesbetalalådassa on varmaan käytetty sianmaksaa, joka ei nyt ehkä niin maukasta aina ole.. Naudanmaksa on paremman makuista ja vasikanmaksa suorastaan herkkua.. Paista ohuina suikaleina ja mausta kuten pihvi, eli suola ja pippuri pöydässä. Namm!


      • eräs vain

        En todellakaan usko, että kaikki lihottaa. Jos syö 5 kiloa pelkkää lehtisalaattia päivittäin, niin veikkaampa että kilot alkaa lähteä. Mahdotonta edes mitata jokaisen päivittäistä energiankulutusta, siihen kun vaikuttaa niin moni asia. Esim stressaantuneena sitä kuluttaa enemmän kaloreita. Ja jos elää vain sokerilla ja rasvalla niin ei saa vitamiineja, joita keho tarvii rasvanpolttamiseen ja hiilihydraattien aineenvaihduntaa, niin että jos paino putoaakin niin todennäköisesti hyvin hitaasti.


      • ..............................

        nostaa ainoastaan normaalille tasolle. Kolesteroli on terveellistä,sitä aivot tarvitsevat. Ainoastaan triglyillä on merkitystä. HDL ja LDL on liioiteltu.


    • kiloklubilainen

      järkevästi käytettynä tee kumpaakaan kysymistäsi asioista. Yhdessä kananmunassa on noin 80 kcal ja reilusti proteiinia, eli se pitää hyvin kylläisyyttä yllä tuon proteiininsa takia. Nykyisin kananmunaa ei enää kehoteta välttämään kolesterolinkaan takia, koska ruoan kolesterolin vaikutus veren kolesteroliin on paljon pienempi kuin aiemmin on oletettu. Tästä voi lukea lisää esimerkiksi täältä: http://kananmuna.ruokatieto.fi/Suomeksi/Tietoa_kananmunasta/Ravitsemustietoa/Kananmuna_on_terveellista_syotavaa/Kananmuna_ja_kolesteroli Maksalaatikko on esimerkiksi kasvisten kanssa hyvä ateria. Siinä on melko paljon energiaa (tuotteesta riippuen 150-175 kcal/100 g), koska mm. riisiä on paljon. Rasvaa valmiissa maksalaatikossa ei juurikaan ole, määrä on muutaman prosentin luokkaa. Sitä kannattaa täydentää kasviksilla, jotta ateriasta tulee täysipainoinen.

    • ......laiha.

      Munan voi syödä päivässä, ja maksalootaa kerran viikossa. Niin ei tule haitta vaikutuksia,päin vastoin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      3986
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      13
      2151
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1654
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1487
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1438
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      21
      1353
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1238
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1154
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      10
      1089
    10. 22
      1066
    Aihe