Edullista kaalikeittoa

kj.mattila

Tällä viikolla on monissa ainakin Vantaan K-marketeissa ollut porsaan kassleria tarjouksessa 3,99€ kilo. Ostin tuota hyvää lihaa runsaasti ja osasta valmistin ison kattilallisen kaalikeittoa. Keiton liemen voi valmistaa jo edellisenä päivänä keittämällä lihaa ja keittoluita riittävän kauan että liha on pehmeää. Jätin eilen tuon kattilan yöksi parvekkeelle jäähtymään ja aamulla poistin pinnalle kovettuneen rasvalevyn. Sen jälkeen kuullotin kaalisilppua, kuutioituja keittojuureksia ja sipulia voissa pannulla ja lisäsin keittoon. Paloittelin lihan ja poistin keittoluista luuytimet keiton joukkoon. Sitten vaan mauste- ja mustaa pippuria, suolaa, laakerinlehtiä ja keitto muhimaan. Nyt se oli valmis. Keittoa lautaselle, joukkoon myllystä valkopippuria, lusikallinen smetanaa ja maittava annos on valmis. En ole vielä laskenut hintaa annokselle mutta se on tosi vähän.

15

2603

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllä..

      Kuulostaa hyvältä, pitääkin ostaa kaalia:D

    • viestisi

      Tuossa voisi olla jopa ideaa myös ihan tavalliselle sekaruokavaliota harrastavalle. Paitsi että kasslerissa tosiaan on rasvaa, mutta sehän ei teitä vhh-ihmisiä hirvitä, minua kyllä. Meillä tehdään usein mökillä kesällä vähän vastaavaa keittoa uudesta kaalista ja kauppahallista haetusta lampaan/karitsanlihasta. Ei käytetä perunoita, mutta porkkanoita menee. Äitini bravuuriruoka, josta riittää isommallekin porukalle.

      • teen sen herkullisimman kaalikeiton, mutta halusin vain kertoa että kyllä arkikeittona käy myös possunliha silloinkun se on noin halpaa kuin kassler. Huomasit kai reseptistäni että poistin jäähtyneestä keittolimestä aamulla sen rasvalevyn joka siihen pinnalle yleensä kovettuu keittoja tehtäessä. Keittoliemeen ei kuulu runsasrasvaisuus vaikka kasslerpihvejä ja possunkylkeä muuten syönkin rasvoineen. Sehän on terveellistä eläinrasvaa. Kun kaalikeittoon lisätään lopuksi smetanaa niin olisi turhan rasvaista jos keittoliemeen jätettäisiin lihasta ja luista irtoava rasva. Miksi olet VHH reseptit palstalla jos sinua rasva hirvittää. Eikö teille rasvakammoisille ole omat palstanne jossa voitte toteuttaa reseptejänne. VHH:lla ei kaihdeta luonnolisia rasvoja, margariinit saavat kyllä kyytiä ja niitä ei syödä.


      • "viestisi"
        kj.mattila kirjoitti:

        teen sen herkullisimman kaalikeiton, mutta halusin vain kertoa että kyllä arkikeittona käy myös possunliha silloinkun se on noin halpaa kuin kassler. Huomasit kai reseptistäni että poistin jäähtyneestä keittolimestä aamulla sen rasvalevyn joka siihen pinnalle yleensä kovettuu keittoja tehtäessä. Keittoliemeen ei kuulu runsasrasvaisuus vaikka kasslerpihvejä ja possunkylkeä muuten syönkin rasvoineen. Sehän on terveellistä eläinrasvaa. Kun kaalikeittoon lisätään lopuksi smetanaa niin olisi turhan rasvaista jos keittoliemeen jätettäisiin lihasta ja luista irtoava rasva. Miksi olet VHH reseptit palstalla jos sinua rasva hirvittää. Eikö teille rasvakammoisille ole omat palstanne jossa voitte toteuttaa reseptejänne. VHH:lla ei kaihdeta luonnolisia rasvoja, margariinit saavat kyllä kyytiä ja niitä ei syödä.

        Joo totta kai huomasin, sehän on tosi järkevää ja niin itsekin teen kaikessa mahdollisessa. Varmasti edullinen arkiruoka syntyy noistakin aineksista. Mutta kunnon kesäistä lammaskaalia ei korvaa mikään. Eikä kaipaa edes smetanaa, jos se on kunnolla haudutettu, mutta nuo nyt on makuasioita. Kun kysyt, miksi hiippailen täällä vhh-palstalla, vastaus on että ihan puhtaasta mielenkiinnosta. Osin työnikin kautta yritän perehtyä siihen, mitä ihmiset tekevät terveytensä eteen. Ja kuten varmaan tiedät, nämä ovat ihan avoimia palstoja, kirjoitan mielestäni ihan rakentavasti, joten en näe mitään syytä miksi "rasvakammoinenkin" ei voisi tutustua toisen koulukunnan ajatuksiin. Ehkä niistä jotain jää jopa takaraivoon. Yleisesti ottaen S24-palstoilla on aika tiukka sisäinen kontrolli. Provot kyllä sallitaan, mutta jos yrittää kirjoittaa asiaa olemalla eri mieltä, niin jo opastetaan palstalta ulos. Mutta ei onnistu. Lupaan opponoida jatkossakin, take it or leave it...


      • Possun niskaa
        kj.mattila kirjoitti:

        teen sen herkullisimman kaalikeiton, mutta halusin vain kertoa että kyllä arkikeittona käy myös possunliha silloinkun se on noin halpaa kuin kassler. Huomasit kai reseptistäni että poistin jäähtyneestä keittolimestä aamulla sen rasvalevyn joka siihen pinnalle yleensä kovettuu keittoja tehtäessä. Keittoliemeen ei kuulu runsasrasvaisuus vaikka kasslerpihvejä ja possunkylkeä muuten syönkin rasvoineen. Sehän on terveellistä eläinrasvaa. Kun kaalikeittoon lisätään lopuksi smetanaa niin olisi turhan rasvaista jos keittoliemeen jätettäisiin lihasta ja luista irtoava rasva. Miksi olet VHH reseptit palstalla jos sinua rasva hirvittää. Eikö teille rasvakammoisille ole omat palstanne jossa voitte toteuttaa reseptejänne. VHH:lla ei kaihdeta luonnolisia rasvoja, margariinit saavat kyllä kyytiä ja niitä ei syödä.

        Piti esikeittää. Sehän kypsyy samassa ajassa kuin kaalikin ja rasvan saa halutessa poistettua keiton pinnalta. Keititkö niskapalan kokonaisena, vai kuutioitko sen ensin. Kolesterolia et ainakaan pelkää, kun kerroit lisänneesi ydinluista sen ytimen keittoosi! Kuka muuten myy vielä ydinluita, en ole tavannut vähään aikaan kaupoissa. Muista Kari, myös meiramia kaaliruokaan.


      • kun -
        Possun niskaa kirjoitti:

        Piti esikeittää. Sehän kypsyy samassa ajassa kuin kaalikin ja rasvan saa halutessa poistettua keiton pinnalta. Keititkö niskapalan kokonaisena, vai kuutioitko sen ensin. Kolesterolia et ainakaan pelkää, kun kerroit lisänneesi ydinluista sen ytimen keittoosi! Kuka muuten myy vielä ydinluita, en ole tavannut vähään aikaan kaupoissa. Muista Kari, myös meiramia kaaliruokaan.

        basilikaa. Luusta ja luuytimestä tulee makua vaikka sen rasvan kuorisikin pois. Minäkin "esikeitän" lihan tai kypsennän sen uunissa, jos sitä tulee ostettua enemmän. Siitä vaan sitten jäähtyneenä pakkeseen ja on höysteet valmiina useampaankin soppaan.


      • Mutta kun possun niska
        kun - kirjoitti:

        basilikaa. Luusta ja luuytimestä tulee makua vaikka sen rasvan kuorisikin pois. Minäkin "esikeitän" lihan tai kypsennän sen uunissa, jos sitä tulee ostettua enemmän. Siitä vaan sitten jäähtyneenä pakkeseen ja on höysteet valmiina useampaankin soppaan.

        Ei ole lehmää, niin se kypsyy tuossa tuokiossa. Sitäpaitsi basilika sopii pizzaan, ei kaaliruokiin. Mutta makuja on monia, joten tuuppaa sinä kaikessa rauhassa soppaasi vaikka liperiä. Joka tapauksessa luuytimessä on hirvittävät määrät kolesterolia lisääviä aineksia joten se ei ole lainkaan suositeltavaa käyttää. Toki makua se antaa, mutta ei ole terveyden kannalta edullista. Kaaliruokien perusmauste on edelleenkin meirami! Samoin maksaruokien ja tietenkin hernekeiton.


      • Possun niskaa kirjoitti:

        Piti esikeittää. Sehän kypsyy samassa ajassa kuin kaalikin ja rasvan saa halutessa poistettua keiton pinnalta. Keititkö niskapalan kokonaisena, vai kuutioitko sen ensin. Kolesterolia et ainakaan pelkää, kun kerroit lisänneesi ydinluista sen ytimen keittoosi! Kuka muuten myy vielä ydinluita, en ole tavannut vähään aikaan kaupoissa. Muista Kari, myös meiramia kaaliruokaan.

        vaan maun saamisesta liemeen. Laitan aina kokonaisen lihaköntin kylmään veteen luiden kera ja keitän sitten riittävästi että liemikin saa makua. En koskaan kuutioi keittolihaa. Ydinluita olen aina saanut Vantaalaisesta Herkkupähkinä K-kaupasta, jossa sitä on aina pakastimessa. Kolesterolia en pelkää koska kolesterolin määrään veressä en itse voi vaikuttaa. Jos en saa sitä ruoasta niin maksa alkaa tuottamaan sitä itse koska kolesteroli on elintärkeä aine elimistön toiminnalle. Kolesterolihysteria on vain lääketeollisuuden kehittäämä huijaus, jonka avulla saadaan kolesterolilääkkeitä kulutettua enemmän.


      • olet aivopesty
        kj.mattila kirjoitti:

        vaan maun saamisesta liemeen. Laitan aina kokonaisen lihaköntin kylmään veteen luiden kera ja keitän sitten riittävästi että liemikin saa makua. En koskaan kuutioi keittolihaa. Ydinluita olen aina saanut Vantaalaisesta Herkkupähkinä K-kaupasta, jossa sitä on aina pakastimessa. Kolesterolia en pelkää koska kolesterolin määrään veressä en itse voi vaikuttaa. Jos en saa sitä ruoasta niin maksa alkaa tuottamaan sitä itse koska kolesteroli on elintärkeä aine elimistön toiminnalle. Kolesterolihysteria on vain lääketeollisuuden kehittäämä huijaus, jonka avulla saadaan kolesterolilääkkeitä kulutettua enemmän.

        "Kolesterolihysteria on vain lääketeollisuuden kehittäämä huijaus, jonka avulla saadaan kolesterolilääkkeitä kulutettua enemmän". Hyvänen aika, ihan fiksun oloinen mies puhuu niin silkkoo paskoo, että ihan sääliksi käy. Itselläni ei ole koskaan ollut ongelmia kolesterolin kanssa, koska syön terveesti ja tasapainoisesti. Kaikkea kohtuudella. Tuttavapiirissä on pari langanlaihaa tyyppiä, joilla kolesteroliongelma on geneettinen ja heidän kohdallaan sitä on hoidettu pääasiassa ruokavaliolla. Mikä tarkoittaa nimenomaan eläinrasvojen karsimista. Ai että et voi vaikuttaa kolesterolin määrään veressäsi? Kuules koojii, ihan takuulla voit. Pistäppä joutessasi googleen hakusanaksi kolesteroli ja revi siitä. Eläinrasvat, kattaen siis rasvaiset lihatuotteet, juustot, voit jne. ihan ensimmäisenä pois. Elimistösi pitää tasapainon yllä, jos se on terve. Jos keinotekoisesti yrität säätää sitä mekanismia, olet ihan hakoteillä. Totta, maksa tuotta myös kolesterolia, mutta vain tapauksissa, joissa se oman elimistön tasapaino on syystä tai toisesta häiriintynyt. Tämä kaikki puhuu terveen ja monipuolisen ruokavalion puolesta.


      • olet aivopesty kirjoitti:

        "Kolesterolihysteria on vain lääketeollisuuden kehittäämä huijaus, jonka avulla saadaan kolesterolilääkkeitä kulutettua enemmän". Hyvänen aika, ihan fiksun oloinen mies puhuu niin silkkoo paskoo, että ihan sääliksi käy. Itselläni ei ole koskaan ollut ongelmia kolesterolin kanssa, koska syön terveesti ja tasapainoisesti. Kaikkea kohtuudella. Tuttavapiirissä on pari langanlaihaa tyyppiä, joilla kolesteroliongelma on geneettinen ja heidän kohdallaan sitä on hoidettu pääasiassa ruokavaliolla. Mikä tarkoittaa nimenomaan eläinrasvojen karsimista. Ai että et voi vaikuttaa kolesterolin määrään veressäsi? Kuules koojii, ihan takuulla voit. Pistäppä joutessasi googleen hakusanaksi kolesteroli ja revi siitä. Eläinrasvat, kattaen siis rasvaiset lihatuotteet, juustot, voit jne. ihan ensimmäisenä pois. Elimistösi pitää tasapainon yllä, jos se on terve. Jos keinotekoisesti yrität säätää sitä mekanismia, olet ihan hakoteillä. Totta, maksa tuotta myös kolesterolia, mutta vain tapauksissa, joissa se oman elimistön tasapaino on syystä tai toisesta häiriintynyt. Tämä kaikki puhuu terveen ja monipuolisen ruokavalion puolesta.

        "Kolesterolilääkitys on todennäköisesti lääketieteen historian suurin huijaus." -lääketieteen tohtori Uffe Ravnskov "Uffe Ravnskov: KOLESTEROLIMYYTTI (VHH) Meille on vuosikymmenet opetettu, että ravinnon rasva lisää veren kolesterolipitoisuutta, kovettaa verisuonet ja aiheuttaa sepelvaltimotaudin. Emme oikein enää tiedosta, ettei kolesteroli ole tappava myrkky vaan soluille elintärkeä aine, jota oma elimistömme tuottaa. Tosiasiassa ravinnon vaikutus kolesteroliarvoihin on varsin vähäinen, mutta veren kolesterolipitoisuuden pudottaminen väkisin voi tehdä ihmisestä aggressiivisen ja itsetuhoisen. Pahamaineisten tyydyttyneiden eläinrasvojen ja sepelvaltimotaudin välillä ei ole osoitettu selvää syy-yhteyttä. Sen sijaan monityydyttämättömät rasvahapot, joiden väitetään ehkäisevän sydänkohtauksia, aiheuttavat koe-eläimille tulehduksia ja syöpää. Sitä paitsi niiden liikakäytön on todettu altistavan valtimonkovettumataudille. Tanskalaissyntyinen, Ruotsissa työskentelevä lääketieteen tohtori Uffe Ravnskov on perehtynyt huolellisesti rasvateoriaksi nimittämänsä käsityksen syntyyn ja sisältöön samoin kuin laajaan kansainväliseen tutkimusaineistoon, jonka perusteella hän osoittaa kolesterolimyytin toisensa jälkeen perättömäksi. Tutkijoita, lääkäreitä, lääketehtaita ja elintarviketeollisuutta vaurastuttaneelta kolesterolikampanjalta puuttuu vankka tieteellinen pohja. Uusimpien tutkimusten valossa on päinvastoin yhä ilmeisempää, että terveellisin ruokavalio ihmiselle on se, jota hänen esi-isänsä ovat kautta aikojen noudattaneet. Kirjallaan tohtori Ravnskov pyrkii antamaan lukijoilleen puolueetonta tutkimustietoa ja tekemään lopun kolesterolin terveysvaaroihin liittyvästä hysteriasta. Hänen mukaansa se on paitsi turhaa myös suorastaan vahingollista, sillä alhaista kolesterolitasoa tavoittelevalla lääkehoidolla on pahoja haittavaikutuksia." http://www.rasalas.fi/kirja.php?id=45 Lisätietoja myös kolesterolista: The International Network of Cholesterol Skeptics http://www.thincs.org/


      • Että kananmunat
        kj.mattila kirjoitti:

        "Kolesterolilääkitys on todennäköisesti lääketieteen historian suurin huijaus." -lääketieteen tohtori Uffe Ravnskov "Uffe Ravnskov: KOLESTEROLIMYYTTI (VHH) Meille on vuosikymmenet opetettu, että ravinnon rasva lisää veren kolesterolipitoisuutta, kovettaa verisuonet ja aiheuttaa sepelvaltimotaudin. Emme oikein enää tiedosta, ettei kolesteroli ole tappava myrkky vaan soluille elintärkeä aine, jota oma elimistömme tuottaa. Tosiasiassa ravinnon vaikutus kolesteroliarvoihin on varsin vähäinen, mutta veren kolesterolipitoisuuden pudottaminen väkisin voi tehdä ihmisestä aggressiivisen ja itsetuhoisen. Pahamaineisten tyydyttyneiden eläinrasvojen ja sepelvaltimotaudin välillä ei ole osoitettu selvää syy-yhteyttä. Sen sijaan monityydyttämättömät rasvahapot, joiden väitetään ehkäisevän sydänkohtauksia, aiheuttavat koe-eläimille tulehduksia ja syöpää. Sitä paitsi niiden liikakäytön on todettu altistavan valtimonkovettumataudille. Tanskalaissyntyinen, Ruotsissa työskentelevä lääketieteen tohtori Uffe Ravnskov on perehtynyt huolellisesti rasvateoriaksi nimittämänsä käsityksen syntyyn ja sisältöön samoin kuin laajaan kansainväliseen tutkimusaineistoon, jonka perusteella hän osoittaa kolesterolimyytin toisensa jälkeen perättömäksi. Tutkijoita, lääkäreitä, lääketehtaita ja elintarviketeollisuutta vaurastuttaneelta kolesterolikampanjalta puuttuu vankka tieteellinen pohja. Uusimpien tutkimusten valossa on päinvastoin yhä ilmeisempää, että terveellisin ruokavalio ihmiselle on se, jota hänen esi-isänsä ovat kautta aikojen noudattaneet. Kirjallaan tohtori Ravnskov pyrkii antamaan lukijoilleen puolueetonta tutkimustietoa ja tekemään lopun kolesterolin terveysvaaroihin liittyvästä hysteriasta. Hänen mukaansa se on paitsi turhaa myös suorastaan vahingollista, sillä alhaista kolesterolitasoa tavoittelevalla lääkehoidolla on pahoja haittavaikutuksia." http://www.rasalas.fi/kirja.php?id=45 Lisätietoja myös kolesterolista: The International Network of Cholesterol Skeptics http://www.thincs.org/

        Katsottiin hurjaksi kolesterolipommiksi, etenkin ruskuainen (keltuainen) ja kehoitettiin välttämään ainakin sen syöntiä. Nykyään se on ihan OK ja suositeltavaa muonaa kaikkinensa ilman kuoria tietenkin. Missä meni vikaan? Olen pitkälti samaa mieltä tuosta kolesterolin oletetusta lisääntymisestä tiettyjen ruoka-aineiden ohessa. Omassa tuttavapiirissäni on useitakin henkilöitä jotka ovat trimmattuine urheilijakroppineen terveyden perikuvia, mutta tiukasta ruokavaliosta huolimatta heidän kolesteroliarvonsa keikkuu alati vaan huippulukemissa, Miksiköhän? Mutta vielä tuosta KJ:n kaalisopan keittelystä. Tarkoitatko ettei siihen liemeen irtoaisi samoja makuja vaikka et ennakkoon sitä possua keittäisikään. Naudanlihan minäkin keitän etukäteen, mutta vain siitä syystä, että sen kypsyminen kestää kauemmin kuin possun. Ei ole merkitystä leikkaako lihan pieniksi ennen vai jälkeen kypsymisen, samat maut siitä irtoaa liemeen joka tapauksessa.


      • ÄrTee
        olet aivopesty kirjoitti:

        "Kolesterolihysteria on vain lääketeollisuuden kehittäämä huijaus, jonka avulla saadaan kolesterolilääkkeitä kulutettua enemmän". Hyvänen aika, ihan fiksun oloinen mies puhuu niin silkkoo paskoo, että ihan sääliksi käy. Itselläni ei ole koskaan ollut ongelmia kolesterolin kanssa, koska syön terveesti ja tasapainoisesti. Kaikkea kohtuudella. Tuttavapiirissä on pari langanlaihaa tyyppiä, joilla kolesteroliongelma on geneettinen ja heidän kohdallaan sitä on hoidettu pääasiassa ruokavaliolla. Mikä tarkoittaa nimenomaan eläinrasvojen karsimista. Ai että et voi vaikuttaa kolesterolin määrään veressäsi? Kuules koojii, ihan takuulla voit. Pistäppä joutessasi googleen hakusanaksi kolesteroli ja revi siitä. Eläinrasvat, kattaen siis rasvaiset lihatuotteet, juustot, voit jne. ihan ensimmäisenä pois. Elimistösi pitää tasapainon yllä, jos se on terve. Jos keinotekoisesti yrität säätää sitä mekanismia, olet ihan hakoteillä. Totta, maksa tuotta myös kolesterolia, mutta vain tapauksissa, joissa se oman elimistön tasapaino on syystä tai toisesta häiriintynyt. Tämä kaikki puhuu terveen ja monipuolisen ruokavalion puolesta.

        "Totta, maksa tuotta myös kolesterolia, mutta vain tapauksissa, joissa se oman elimistön tasapaino on syystä tai toisesta häiriintynyt." -nykyaikainen keinotekoinen ruokavalio jos mikä se elimistön suistaa tasapainosta.Ei teolliset monityydyttymättömät margariinit ole ihmisnisäkkään ravintoa.


    • Tri Rilli

      Missä on Veijon kommentit ruuasta??


      terveisin

    • leijuja

      tästä reseptistä, teen heti huomenna ja sitä sit syödään pari pv. lounasruokana ja ei käy kukkarolle! T. nimimerkki 2.pv VHH

    • Uunissa paistaminen ja sen jälkeen painekattilassa keittäminen toimii hyvin ja on vaivattomampaa kuin tavallisessa kattilassa keittäminen. Lihaa ja luita kannattaa kanssa ostaa kerralla enemmän niin pääsee vähemmällä työllä.

      Näppärä ihminen tekee tästä liemestä useampaakin soppaa, itse kaalisopan lisäksi teen monesti hernekeittoa. Itse tehty hernekeitto on jostain syystä paljon parempaa kuin kaupan tekele. Hernekeittoonkin smetana sopii hyvin.

      Luitten hinta on nykyään kyllä tolkuton.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      113
      2943
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2405
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      23
      2369
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      2006
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1650
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      171
      1368
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      288
      1198
    8. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      251
      1057
    9. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1044
    10. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1044
    Aihe