millon alkaa YÖ?!!?

DuDDu

mulla ja mun kavereil on kaamee väittely aina millon alkaa siis yö? ku jos keskiyö on 00.00 nii yöhän alkaa siis 21 ja loppuu 03? Ihan kaikki saa tulla tänne sanoon oman mielipiteen nii saan vaa enemmän mielipiteitä tänne :D ei haittaa vaikka oot samaa mieltä ku muut! x)) KIITOS JOS VASTASIT!!!!!

18

5607

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • van Kemp

      Kesäajan takia kello on noin tunnin pielessä. Ilmetieteen laitoksen mukaan esim. Tampereella "aurinko nousee 5:33 ja laskee 21:15. Päivän pituus on 15 h 42 min". Keskiyön ajankohta on siis todellisuudessa jotain 1:20, Itä-Suomessa aikaisempi ja lännessä myöhempi. Joensuussa aurinko nousee ja laskee puolisen tuntia aikaisemmin ja Porissa n. 10 min. myöhemmin. Weather undergroundin mukaan Tampereella "Length Of Visible Light: 17h 29m", joten valoa riittää noin tunniksi auringolaskun jälkeen/ennen. Ilmatieteenlaitoksen sivuilta näkee sääennusteen lisäksi auringon nousu- ja laskuajat millä tahansa paikkakunnalla. http://www.ilmatieteenlaitos.fi/saa/paikalli.html?kunta=Tampere Maailman säätä voi seurata osoitteessa http://www.wunderground.com/

      • leveysasteesta

        Pohjoisnavalla ei ole yötä ollenkaan kesäaikaan. Etelänavalla on 5 kkk pitkä yö silloin. Yö on silloin kun on pimeää, joidenkin logiikan mukaan. Entäs talvella kun klo 17 on pimeää eihän se ole yö. Itse ajattelen että yö on kun mennään nukkumaan , kasarmilla hiljaisuus klo 22. Aamu voisi alka vaikka klo 4.00, silloinhan postinjakajatkin liikkuu.... Siis 22-04 on yö.


    • silloin yleensä nukutaan

      Minun mielestäni yö alkaa silloin kun auringon yläreuna laskee horisontin alapuolelle ja loppuu silloin kun aurinko nousee. Pimeys ei tule vakioajassa auringonlaskun jälkeen, sillä auringon korkeus muuttuu hiukan vaihtelevalla nopeudella riippuen vuodenajasta ja paikan maantieteellisestä leveydestä. Ja voihan olla että pimeys ei tule lainkaan koska aurinko laskee vain muutaman asteen horisontin alapuolelle. Jos puhutaan paikallisesta tosiaurinkoajasta niin silloin keskipäivä on tasan klo 12:00 ja keskiyö klo 00:00 tai 24:00, miten kukin haluaa. Nykyisin me kuitenkin noudatamme Suomen virallista aikaa, josta on mm. se etu että kaikkialla valtakunnassa on samalla hetkellä sama kellonaika. Yhtenäinen aikajärjestelmä on kovin mukava esim. juna-aikataulujen kannalta. Meidän virallinen aikamme tosin määräytyy viime kädessä atomikellojen mukaan, mutta periaatteessa voimme ajatella että yleensä koetamme seurata maantieteellisen pituuden 30 astetta itään Greenwichistä paikallista keskiaurinkoaikaa. Kesäaikaan koetamme kuitenkin (jostakin kumman syystä) tavallaan seurata maantieteellisen pituuden 45 astetta itään Greenwichistä paikallista keskiaurinkoaikaa, joka on tuntia enemmän. Keskiaurinkoaika on eräänlainen keskimääräinen aurinkoaika. Keskimääräistyksestä on se etu että aika kuluu tasaisesti. Ero todelliseen aurinkoaikaan nähden on korkeintaan varttitunin luokkaa, mutta keskikesällä vain muutamia minuutteja. Kun meidän kellomme lyö 24:00 niin jossakin on silloin todellinen keskiyö. Kesäajan käytössä ollessa keskiyö on silloin suunnilleen maantieteellisellä pituudella 45 astetta itään Greenwichistä, eli kaukana Suomen rajojen itäpuolella. (tosiaurinkoajan ja keskiaurinkoajan välinen ero lisää tähän vielä em. efektin). Maapallon täytyy pyörähtää lisää että keskiyö ehtisi meidän kohdallemme. 15 asteen pyörähtämiseen kuluu aikaa 1 tunti. Keskiyö ehtii Suomen kaikkein itäisimpiin osiin - maantieteelliselle pituudelle 30 astetta Greenwichistä itään - vasta noin klo 01:00. Tämän jälkeen kuluu vielä runsaat puoli tuntia ennenkuin keskiyö ehtii läntisimpään Suomeen. Manner-Suomen kaikkein läntisimmässä osassa keskiyö voi siten kesällä olla esim. noin klo 01:34 eli vasta puoli kahden jälkeen.

    • Baevis

      Yö alkaa Suomessa keskiyöllä eli 0.00. Esim. Ameriikassa asia on toisin (kun kello on 0.01, siellä sanotaan, että 0.01 aamulla). Mutta nämä ovat vain päätettyjä ja hyväksyttyjä asioita.

      • jatustelua

        eihän yö voi alkaa keskiyöllä vaan illan jälkeen tulee yö, ja keskellä yötä on keskiyö, jonka jälkeen yö jatkuu ja tulee aamu. voidaan puhua myös iltayöstä, keski- ja aamuyöstä. ja sudenhetki on hieman ennen aamua, aamuyön ja aamun taitteessa. onhan myös aamu-, keski- ja iltapäivä.


      • Anonyymi

        Okei


    • 3vuorossa

      Kolmivuorotyön yövuorolaiselle se alkaa klo 22 ja päättyy klo 06. Armeijassakin hiljaisuus alkaa 22 ja herätys 06. Kaksi vahvaa perustetta siis ;)

    • aikaan

      Iltayö: 21-00 Yö: 00-03 Aamuyö: 03-06 Aamu: 06-09 Aamupäivä: 09-12 Päivä: 12-15 Iltapäivä: 15-18 Ilta: 18-21

    • Yö alkaa tähtitieteilijöiden, ja muiden harastajien mukan, kun aurinko on 6 % kokonaisuudessaan horisontin alapuolella, ja päivä samoin alkaa 6 % kohdalla. Tätä tietty normaalin ihmisen vaikea hahmottaa, että koska, mutta siitä nuo aikamittaukset otetaan =)

    • Korkeemmalle

      En tiedä

    • on_se_horisontissa

      Päivä alkaa kun aurinko nousee ja päättyy, kun aurinko laskee.
      Yö on silloin kun ei ole päivä.

    • yö_alkaa

      se alkaa silloin kun alat kuuntelemaan yötä

    • Gigkdkwox

      Klo 9

      • Yököttäjä

        Yö alkaa silloin kun katuvalot syttyvät.


    • hsuigegys

      Pimeä alkaa kun aurinko menee 6 asteen alapuolelle. loppuu kun aurinko nousee siihen 6 asteen päähän horisontista. Pimeän syvin hetki ei ole useinkaan juuri 24.00 se riippu pituusasteesta ja maan soikeasta radasta auringon ympäri, joka tekee sen ettei aurinko ole syvimmillään aina samalla minuutille vuorokautta. Jos otetaan joka päivä samalla hetkellä kuva auringosta aurinko tekee kaksoissilmukan jossa toinen on laajempi kuin toinen. Sitä kutsutaan Analemmaksi.

    • Iierikka

      Ilmailussa on erillaisia sääntöjä päivällä ja yöllä lentämiseen. Yön katsotaan vallitsevan kun valaisematon esine, piippu masto tms. ei näy pimeyden takia 8 km päästä.

    • olliolliolliolliLLLL

      Olli sen tietää.
      Kysy Ollilta.

      • Anonyymi

        eisulmittää hajusuolaa ois?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9139
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      386
      3799
    3. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2795
    4. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      86
      2665
    5. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      175
      2505
    6. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2494
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      152
      1773
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      68
      1602
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1560
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1393
    Aihe