paras pastakastikkeesi?

kokkikakkonen

eli mikä on paras itse valmistamasi pastakastike?

Kerro se tänne!

Ohje voi olla kalasta, kanasta ,lihasta, jauhelihasta tai pelkistä vihanneksista valmistettu.

Kunhan vain se on HYVÄÄ ja MAUKASTA juuri PASTAN kanssa!

14

2247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nauna

      on herkkusieni-herne kastike!!!

    • kokkikakkonen

      tuohon aloitusviestiini myös pyynnön siitä että kirjoitatte parhaan pastakastikeen reseptin myös kokonaisuudessaan tänne!

      tuossa tuli jo yksi ihan kivan kuuloinen OTSIKKO, mutta ei minkäänlaista ohjetta kuinka hän sen kastikken tekee?

      • nauna

        rasia tuoreita tai tölkki säilykeherkkusieniä, sipuli, pussi pakasteherneitä.
        pilko sipuli, kokonainen tai puolikas ihan oieneksi, ruskista kevyesti oliivi öljyssä (hieman voita sekaan, ja saat ihanan aromin)
        lisää sienet ja herneet. pyöräytä hetki kuumalla pannulla, lisää hieman vettä, aluksi vaikka puoli desiä ja kasvisliemikuutio sekä persiljaa pieneksi hakattuna, myös kuivattu käy.,lisää toinen puoli desiä vettä. hauduta miedolla lämmöllä. lisää tarvittaessa vettä. ihan lopuksi, lisää halutessasi loraus kermaa. tarjoile spaghetin tms. kanssa


      • kokkikakkonen

        loistavia!

        kiitokset kaikille, kaikki ohjeet täytyy testata!

        lisääkin saa laittaa, nam........


    • Jussi

      Bolognese-kastike (ohje pöllitty TV:stä.)

      Ainekset: jauhelihaa (sikaa ja nautaa, melko laihaa), sipulia, suolaa ja pippuria, voita, tomaattimurskaa, tomaattipyreetä, kuivaa valkoviiniä.

      Silputtua sipulia kuullotetaan voissa, jonka jälkeen laitetaan jauheliha sekaan ja ruskistetaan hyvin, yhtään punaista ei saisi jäädä. Kaadetaan joukkoon lasillinen valkoviiniä ja keitetään kunnes viiniä on puolet alkuperäisestä. Lisätään tomaattimurskaa, pyreetä, suolaa ja pippuria. Keitetään hiljalleen 4-5 tuntia, niin että kastike on tasaista. Suolan kanssa kiltisti, ainakin alkuun. Tarpeen mukaan voi lisätä nestettä (vettä). Tarjotaan tietenkin keitetyn pastan kanssa, parmesaania mukaan.

      TV-kokki painotti, ettei mitään yrttejä, pyreetäkin vain nokare. Jos joku ihan välttämättä haluaa valkosipulia, niin sitä voi varovasti laittaa alussa.

      Pitkä poreilu tekee tämän kastikkeen, välillä voi vaikka siivota tai tehdä jotain muuta (tuorepastaa), ruoka valmistuu itsekseen liedellä.

    • sissy

      parasta pastakastiketta: suikaloitua pekonia, sipulia ja paprikaa. kypsennyksen jälkeen vaan ruokakermaa ja mausteita sekaan ja nautiskellaan nauhamakaronin kanssa. tosi hyvää :)

    • Titta

      En tiedä onko paras, mutta hyvää ainakin:

      PEKONI/SIENIKASTIKE

      Kastike tehdään pannulla tms. ja ainekset laitetaan suurin piirtein tässä järjestyksessä:

      - pilkotaan paketti pekonia pieniksi saksilla
      - silputaan reilu sipuli
      - siivutetaan muutama valkosipulin kynsi
      - jos tarvii, niin lisätään hiukan esim. oliiviöljyä pannulle
      - siivutetaan munaleikkurilla paketti herkkusieniä (tai pienitään muuten siitakkeita) tai mikä parasta käytetään kotimaisia seka- tai muita sieniä
      - siivutetaan n. 5 cm pala purjon vihreätä osaa ohuiksi siivuiksi
      - nesteeksi ruokakermaa
      - mausteeksi mustapippurirouhetta, hiukan rouhittua viherpippuria, pari tippaa tabascoa ja Ketjup Manis-soijaa sekä ripaus sokeria
      - lopuksi vielä nippu silputtua persiljaa

      Jos soosi vaikuttaa liian ohuelta, sen voi suurustaa esim. vesitilkkaan sekoitetulla perunajauholla tai muulla tärkkelyksellä. Taikka tietysti vehnäjauhoilla. Itse käytän useimmiten vehnäjauhoja, joita ripsautan ehkä ruokalusikallisen pannulle ennen nesteen laittoa.

      • Pikkuveli

        1Pss pekonia
        1 sipuli
        3dl valkkaria TAI omenamehua
        1/2 pss juustoraastetta
        1 muna (kanan)
        Suolaa
        Mustapippuri
        - Silppua pekoni kuumalle pannulle esim keittiö saksilla, lisää hienonettu sipuli, kun paistuu niin sekoita juustoraaste,muna,ja mustapippuri keskenään. Lisää pannulle neste, anna kiehua niin että neste on melkein haihtunut pannulta.
        Kun spagetti on valmista valuta se ja lisää pekoni sipuli. Sen jälkeen lisätään juustoraaste mössö KOKOAJAN sekoittaen. Tarjoile samantien!!!
        NAM!!!!


    • Maija

      Pestokastike on ehdottomasti parasta ja vielä nauhapastan kanssa.

      Tässä tulee tällainen summittainen ohje, itse en ikinä käytä tarkkoja mittoja.

      1 ruukku basilikaa
      1-3 valkosipulin kynttä (oman maun mukaan)
      50g parmesania
      n. 1/2dl pinjansiemeniä (jos ei löydy, mantelirouhe käy hyvin)
      1-2dl oliiviöljyä (riippuu haluaako enemmän tahnamaista vai juoksevaa)

      Pyöräytetään kaikki aineet tehosekoittimessa. Lisätään nauhapastan joukkoon ja syödään heti.

      Aineiden määrää voi vaihdella sen mukaan, mistä itse eniten pitää. Minä pidän valkosipulista ja parmesanista, joten käytän niitä runsaasti. Taidankin tehdä tätä heti keskiviikkona opintotuen kunniaksi! ;)

      Vinkki! Pesto on jumalaista myös ruisleivän päällä. :)

    • Mie

      Purjosipuli pilkotaan ja pehmennetään voissa pannulla. Lisätään katkaravut ja ruokakerma/creme fressi. Laitetaan sekaan makeaa chilikastiketta ja tomaatti pyrettä ruokalusikallinen kumpaakin. Pikkusen suolaa ja maailman paras pastakastike on valmista n.kymmenessä minuutissa.

    • Daami

      BROISKUKASTIKE

      -broilerisuikaleita
      -kermaa
      -voimakasta kanalientä (n. 1/2 l vettä, 2 liemikuutiota)
      -vehnäjauhoja/maizenaa
      -sipulia
      -valkosipulia
      -punaista paprikaa
      -esim. currya, chilijauhetta, basilikaa, meiramia, paprikajauhetta, mustapippuria
      -hunajaa
      -persiljaa

      1) Paloittele ja kuullota pannulla sipuli, valkosipuli, sekä paprikanpalaset. Lisää broilerisuikaleet ja paista ne
      2) Tee voimakas kanaliemi
      3) Lisää pannulle jauhot ja kypsennä niitä hetki
      4) Lisää joukkoon kanaliemi ja kerma (molempia fifty-fifty)
      5) Mausta kastike mausteilla
      6) Lisää joukkoon hunajaa maun mukaan
      7) Silppua joukkoon persiljaa
      8) Sopii syötäväksi riisin tai pastan kanssa

      *******************

      TUHTI PEKONIKASTIKE

      n. 300 g pekonia
      n. 2 suolakurkkua
      1 sipuli
      valkosipulia
      4-5 dl kermaa
      kananmunan keltuainen
      mustapippuria

      1) Silppua sipuli ja kuullota se valkosipulin kera pannulla
      2) Lisää joukkoon kuutioitu pekoni ja kysennä se 3) Lisää joukkoon kerma ja anna saostua
      4) Sekoita joukkoon keltuainen ja suolakurkkukuutiot sekä mustapippuri
      5) Kastiketta voi syödä esim. nauhamakaronin kera

      ************************

      TOMAATTIKEITTO, TOMAATTINEN PASTA- TAI LASAGNEKASTIKE

      2-3 tölkkiä tomaattimurskaa (valkosipulista tai yrttistä)
      Sipuli
      Valkosipuli
      Oliiviöljyä
      2-3 kana- tai kasvisliemikuutiota
      1 prk smetanaa tai ranskankermaa
      Tuorebasilikaa
      Mustia oliiveja
      Mausteita (esim. timjamia, basilikaa, meiramia, sitruunapippuria, mustapippurirouhetta, valkosipulijauhetta, sipulijauhetta)
      2-3 rkl sokeria

      (jauhelihaa tai kinkkusuikaleita)

      1) Silppua sipuli ja valkosipuli pieneksi, kuullota oliiviöljyssä kattilassa
      2) Lisää joukkoon tomaattimurska sekä liemikuutiot ja keitä seosta hetki
      3) Mausta keitos mausteilla, silputulla tuorebasilikalla ja oliivisiivuilla
      4) Lopuksi lisää joukkoon purkki smetanaa tai ranskankermaa sekä pehmennä makua sokerilla
      5) Lasagnea tai pastakastiketta tehtäessä paista ja mausta jauheliha ja sekoita tomaattikastikkeen joukkoon (voit käyttää myös esim. kinkkusuikaleita)
      6) Voi syödä myös sellaisenaan tomaattikeittona tai käyttää kastikepohjana esim pitsaan tai pastakastikkeisiin

    • kokki kolmonen

      saattaa olla vähän omituinen sekoitus.Tavalliseen maitokastikkeeseen mausteeksi sinappia(kotisinappi meillä)ja currya,lopuksi kipataan tölkillinen herkkusieniviipaleita.Mulla on vielä tapana sörssätä spagetin joukkoon ketsuppia ja sen jälkeen reilusti kastiketta päälle.Lisäkkeeksi sopii kaikki paistetut,jollei muuta niin kalapuikot.

    • kokkikakkonen

      piti kyllä laittaa teille KAIKILLE ohjeiden laittaneille, eikä vain parille ekalle....

      - taisi pastakastikkeiden *maku* jo huumata minut....

    • ...

      Eli tästä voi muokata haluamansa version joko kinkkusuikaleella tai kanasuikaleella:

      Paistetaan pannulla joko kinkkusuikaletta tai marinoituja broilerisuikaleita, valkosipulia, sipulia, tuoretta paprikaa suikaleena (ei pakko). Sitten vaan sekaan ruokakermaa (tai kermaa) ja aurajuustoa reilusti. Lopuksi vielä ananasta tölkistä ja mausteet suola ja pippuri. Chiliäkin voi laittaa maun mukaan. Ja vaikka jotain tuoretta yrttiä. Pastan kanssa tarjolle ja avot, hyvää on!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ootko nainen jotenkin

      Epävarma ulkonäöstäsi
      Ikävä
      219
      5983
    2. Minun rakkaani.

      Haluaisin käden mitan päähän sinusta. Silleen, että yltäisin koskettamaan, jos siltä tuntuu. Olen tosi huono puhumaan, m
      Ikävä
      26
      3764
    3. Koska näet seuraavan kerran

      Kaivattusi? Onko päivä tiedossa vai sattumasta kiinni?
      Ikävä
      82
      2607
    4. Ootko nainen jotenkin

      itseäs täynnä? Mars laihduttamaan. 🫵🏽 K
      Ikävä
      39
      2131
    5. Hyvästi.....

      En vain enää jaksa.....
      Ikävä
      33
      1912
    6. Hyvää yötä

      Mm❤️
      Ikävä
      45
      1878
    7. Ongelma Ibizalla

      Mistä saada triatleetin jalkaan mahtuva kenkä häitä varten?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      107
      1775
    8. Eelle

      Huomenta,ajattelen sua..
      Ikävä
      21
      1656
    9. Hauskaa nimipäivää rakkaalle!

      On kova ikävä. Rakastan sua ikuisesti ❤️🤗😘
      Ikävä
      27
      1502
    10. Tappajamanne kiinni

      Herätys koko Mikkeli! Nyt tietoa kehiin, että saadaan tämä tappaja kiinni!
      Mikkeli
      33
      1488
    Aihe