Grillaatko talvella?

Barbecue

Oletko koskaan sytyttänyt grilliä talvella? Makkaran paisto nuotiolla on kai jokaiselle tuttua puuhaa, mutta grillaus ei niinkään. Onnistuuko grillaus talvella ja mitä pitäisi ottaa huomioon?

27

8378

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jokupandoliini

      no kyllä se varmaa onnistuis mutta kuka sellasta tekee sehän näyttäisi hullulle no minä en ainakaa sellasta oo suunnittele tai oo tehny.

      • mirjami

        grillasin, tosin aurinko paistoi........


    • Juha

      Viime vuonna grillattiin ekan kerran joskus maaliskuussa, kun oli ensimmäinen oikein lämmin päivä. Ei meikäläinen viitsi sitä pakkasella tehdä, muttta eihän sille mitään estettä ole. Käytän hiiligrilliä, mutta nestekaasu ja sähköhän kulkevat yhtä lailla kylmissäkin olosuhteissa.

      Kannettomassa grillissä voi pihvin teko olla kovalla kylmyydellä vähän huonompaa. Luulisin. Jäähtyneekö yläpuoli liikaa?

    • Pete

      Olen joskus grillaillut talvellakin. Ei siinä mitään ihmeellistä. Ongelmana tuppaa olemaan ettei grilliin pantavaa tahdo saada talvella, siis jos makkaraa ei lasketaa.

    • jari

      Kyllä grillailu talvellakin onnistuu, homman nimenä on yksinkertaisesti vaan pitää grillin hiillos riittävän kuumana tai sitten kaasugrillissä laaviakivien alla riittävä polttoteho. Olen grillaillut suomen talvessa useampaan otteeseen aivan kunnon lihoja - makkarathan menee mukavassa seurassa ja pienellä keskarilla nuotion äärellä.
      Sama juttu on ollut savustamisen suhteen eli no problem.
      Nykyisin asustan pariisin laitamilla ja sekä että toimii ml. loimuttaminen, jälkimmäsen onnistuminen on suomen talvessa paljon vaikeampaa kun kala tuppaa kovalla pakkasella jäätyyn ennen kypsymistään !
      Tere,
      jari

    • Nopo

      Olen viimeisen seitsemän vuoden ajan asunut rivitalossa ja olen grillannut koko sen ajan myös talvella. Yleensä pidempi tauko grillaamiseen on tullut syksyllä. Kesällä grillaan vähintään pari kertaa viikossa ja talvisin kerran tai kaksi kuukaudessa. Käytän hiiligrilliä ja suurin ongelma talvella grillaamisessa on hiilien löytäminen kaupoista, jos pääsevät omat varastot loppumaan. Grillattavaa löytyy kaupoista siinä kuin kesälläkin. Kovilla pakkasilla hiilloksen pitää olla hyvä ja kantta joutuu käyttämään.

    • talvigrillaaja

      toki grillaaminen talvellakin onnistuu. pakkasen mukaan vaan enemmän hiiliä tai isomman grillin (muuratun) kyseessä ollessa puita että saa riittävän hiilloksen.

    • siperian

      en,mutta olen nähnyt tv ssä alexsander karelinin grillaavan.lämmikettä näkyi myös olevan mukana tarpeellinen määrä.se oli jossain huitsin siperiassa,kehui vaan että jääkarhuja joutuu välillä hätistelemään.hyvin tuo näkyi onnistuvan.

    • toki...

      oikeilla puillakin. Kannattaa kuitenkin peittää grillattava isolla kannella tai foliolla.

    • Samu

      Uudenvuoden kemuja pidettiin tuttavien kanssa mökillä. Hyvin sai brassisisäfile makua grillissä vaikka pakkananen kolkuteli 25 lukemia... Syötiin sitten sisätiloissa kylläkin... :p

    • Fordy

      ...meilläkin Primus Maestro pauhaa 1-2 kertaa kuussa tuossa pihalla. On siis kaasugrilli. Grillaminen talvellakin on hauskaa puuhaa kun on kunnon varusteet grillaajalla ja seuralaisilla. Pitää vaan kunnon lämpötilaa grillissä ja kannen alhaalla, (mutta kansihan kuuluu olla aina alhaalla grillattaessa kaasugrillillä)niin kyllä sf-pihveistä saa makoisaa evästä. Muistaa vaan tuoda pihvit sisältä suoraan grilliin, ja heti kun valmiit, laitetaan lämmitetylle lautaselle, folio päälle ja äkkiä sisälle pöytään. Muista avata punaviini hengittämään jo hieman aiemmin. Ensi kesäxi kyllä hommaan parilagrillin. Tuolta niitä voi hankkia. => www.primus.fi

      • auflauf

        Talvigrillaus onnistuu myös täällä Saksanmaalla. Mutta sanoppas. Mitä mieltä olet ns. grillikivestä.. Onkohan jotain laavukiveä? Voiko sitä käyttää myös normaalin hiiligrillin päällä?


      • Gutukhf

        Ai että. Oikein primus maestro grillaa kaasulla sisäfilettä. Oliko fileen keittäminen jäänyt väliin?


    • ei-perinteinen

      Itse en tykkää jouluruuista, niin grillasimpas eräänä jouluna ulkogrillissä (semmoinen siirreltävä pallogrilli) kanan rintafileitä. Ihan samaan tapaan kuin kesälläkin :)

    • grillaten

      Kun lapset oli kouluikäisiä, me grillaattin aina hiihtolomalla parina päivänä ja juotiin kuumaa mehua takapihalla. Hauskaa oli! Suosittelen muillekin.

    • Grillimestari

      otetaan parit korit olutta ja muutamat kilot pihviä. ajetaan mökille ja kaivetaan grilli lumesta, juodaan olutta ja käristetään pihviä.

      • Sarkku

        Juuri korkkasin grillauskauden alkaneeksi. Voi että maistui hyvältä filee!!!


    • futuremanfromfuture

      vieläkö grillataan talvella 2019?

    • Kaasuaahterista

      Talvigrillaus on ihanaa kunhan ei vain päästä lihan mausteista (pippuri ja porkkana) keittolientä jäähtymään.

    • TappiPaikalleen

      Toki voi grillata. Laita grilli täyteen hiiliä ja sytytä roihu. Lisää lihat ja anna kypsyä vähintää 12h, etteivät vain jää raaoiksi. Kun liha on tarpeeksi kuivaa pilko se sahalla ja anna lapsille. Muista käyttää paljon suolaa ja vahvoja mausteita, mutta älä missään nimessä esikypsennä lihaa tai tee siitä herkullista.

      • Grillimamma

        Nyt puhutaan herkuista! Vihdoinkin löytyy muitakin jotka pitävät keittämistä maailman parhaana meneltelmänä grillata onomomom hyviä ribsjejä. Ensin keitellään ihana lihaliemi sipulin ja pippurin kera. Malta odottaa riittävän pitkään jotta lihaoikein tippuu luusta! Sitten käytetään kaasugrillissä grillikastikkeen kera. Näin saat maailman parhaita rimpsuluita. Kyllä me suomalaiset osataan! Lisäksi saat maailman parhaan lihaliemen!


    • Kaasutpullostakin

      Iih! Nyt äkkiä parhaat lihakeitto-ohjeet tähän ketjuun! Siitä syntyvät grilliherkut. Muistathan, parhaat kokit käyttävät kaasugrilliä. Vinkki: jos et saa riittävän rapeaa pintaa kaasulla, voit viimeistellä herkun uunissa grillivastuksella tai mikron grillaus toiminnolla. Ihan kamalaa tuo kuivien savulihojen tekeminen ja verisen pihvin tarjoaminen.

      • eivoisikiinnostaa

        Hyi mitä barbaareja, veristä lihaa ei syö kuin villi-ihmiset.
        Kuivaa kuin koivuhalko ja savuista kuin sutarin hattu sen pitää olla ja vähintään 12h muuten ei voi puhua grillaamisesta.

        Todella monessa ravintolassa grillataan hiilillä mutta ne on tehty kivestä ja alla on kaasutuli, mutta eihän kunnon villi-ihminen syö toisten tekemää ruokaa.


      • Grillimamma

        Oioi! Tuolla voi tehdä ihanaa kiuasnakkia. Nakki kiville ja vettä perään! Onkohan noissa ravintoloissa riittävän isoa ketsuppipulloa pienille herkkusuille? Taidanpa viedän tarhani lapset tuollaiseen paikkaan!


      • Näimeillä

        On toki, vajakkeja varten löytyy monta ravintolaa. Mutta suosittelen tekemään ihan itse, osa asiakkaista ei pidä vajakeista ja karttaa sellaista ravintolaa jossa näitä on näkyvillä naama ja paita ketsuppilla koristeltuna.
        Tälläinen ravintolatason grilli voisi olla sinulle liian rankka kokemus, suosittelen välttämättään, kun on kerran saanut maistaa kunnon grillilihaa ei välttämättä kelpuuta höyrynakkeja tai 12h kuivattua lihaa.


      • Grillimamma
        Näimeillä kirjoitti:

        On toki, vajakkeja varten löytyy monta ravintolaa. Mutta suosittelen tekemään ihan itse, osa asiakkaista ei pidä vajakeista ja karttaa sellaista ravintolaa jossa näitä on näkyvillä naama ja paita ketsuppilla koristeltuna.
        Tälläinen ravintolatason grilli voisi olla sinulle liian rankka kokemus, suosittelen välttämättään, kun on kerran saanut maistaa kunnon grillilihaa ei välttämättä kelpuuta höyrynakkeja tai 12h kuivattua lihaa.

        Oi! Olet siis taitava keittäjä ja kaasugrillaaja! Laitapa ohjeesi jakoon? Käytätkö muuten kraana vai lähdevettä?


      • Allinpamaus

        Kaasugrilli tai toimivat yleensä nestekaasulla. Vettä ei tarvita kuin janojuomaksi, yleensä hanavettä. Kaasun tulee pullosta ja pullo rautakaupassa. Reseptit ovat salaisia, eikä niitä voi levitellä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1620
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe