suklaa/mokkapalojen kuorrutus?

Nainen-81

Olisiko kellään sellaista ohjetta, jolla suklaapäällisestä/kuorrutteesta tulisi pehmeä ja paksu. Parilla ohjeella olen kokeillut ja aina tulos on ohut suklaakerros joka murenee heti kun vähänkin leikkaa tms.

10

16015

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jaanuska

      Olen kokeillut näitä muutamia kuorrutteita ja sopivat oivallisesti vaikka mihin.

      Kuorrutus:
      100g voita tai margariinia
      2rkl kaakaota
      3rkl kahvia
      2½dl tomusokeria

      1.   Sekoita kuorrutus.
      2.   Sulata rasva, lisää kahviin kaakao sekä tomusokeri.
      3.   Sekoita sileäksi.
      4.   Levitä kakun pinnalle ja anna kovettua.

      kuorrutus
      75 g taloussuklaata
      0,5 dl sulatettua margariinia
      0,5 dl vadelmahilloa

      1.   Sulata suklaa.
      2.   Sekoita siihen margariini sekä vadelmahilloa.
      3.   Kuorruta.

      Kuorrute:
      150 g tummaa Fazer Blocksuklaata
      150 g vaaleaa Fazer Blocksuklaata
      2 dl kuohukermaa
      30 g (2 rkl) voita

      Valmista kuorrute.
      1.   Kiehauta kerma ja sulata siihen suklaa.
      2.   Lisää voi ja anna kuorrutteen jähmettyä viileässä, kunnes se on tarpeeksi paksua levitettäväksi.
      3.   Levitä kuorrute kakun päälle lastan avulla.
      4.   Jos kuorrutus jähmettyy liikaa, voit tarvittaessa lämmittää sitä liedellä varovasti uudelleen.
      5.   Siivilöi kakun pinnalle ohut kerros kaakaojauhetta.
      6.   Koristele kakku vaaleasta ja tummasta Minutblockista pursotetuilla suklaajuovilla.
      7.   Saat juovista kaarevia, kun jähmetät ne leivinpaperilla päällystetyn kaulimen päällä.

      Vinkki!
      Sulatuksen jälkeen Blocksuklaan tulee antaa jäähtyä noin 30-asteiseksi ennen kuin sitä levitetään leivonnaisten päälle. Muutoin pinnasta saattaa tulla matta ja harmaa.

      Kuorrutus
      1 levy (170 g) tummaa taloussuklaata
      100 g mantelilastuja
      1 dl sokeria
      1/2 rkl vehnäjauhoja
      1 dl Valio Kuohukermaa

      1.   Paloittele suklaa ja pane se kattilaan muiden ainesten kanssa.
      2.   Kuumenna sekoittaen ja anna kiehahtaa.
      3.   Levitä kuorrutus.

      Kuorrutus:
      100 g talous- tai maitosuklaata
      1 tl voita
      ½ dl kevytkermaa

      1.   Sulata kuorrutuksen voi ja suklaa.
      2.   Lisää kerma.
      3.   Kaada kakun päälle ja koristele.

      • Jussi

        Sellainen kirja kuin Wieniläiset leivonnaiset sisältää suklaakuorruteohjeita, jotka ovat hivenen monimutkaisempia, niihin joihinkin pitää mm. keittää sokerisiirappi. Ohjeita on kuitenkin useampia, esim. Sacherin ja muiden kakkujen päällysteeseen, jonka pitäisi olla paksuhko. Jos kirja osuu silmään, kannattaa hankkia, mukana on myös paljon muita kuin kakkuohjeita, varmasti haastavia.


      • nuhkunaama

        Olen kahvin asemesta käyttänyt pikakahvijauhetta ja lorauksen vettä. Myös capuccino tms.-jauheista saa hyvän kahvin maun kuorrutukseen.


    • Titta

      Ei siihen tarvita mitään sataa grammaa rasvaa.

      Seuraava ohje riittää piirakkavuokalliseen. Ei tarvitse mitata millilleen:

      2 dl tomusokeria
      2 rkl tummaa kaakojauhoa
      n. 25 g pehmeätä rasvaa
      2 rkl kuumaa vahvaa kahvia

      Aineet sekoitetaan hyvin keskenään ja levitetään haalean, pistellyn pohjan päälle.

      Kun pohjan pistelee, niin osa kuorrutuksesta menee kakun sisälle.

      Jos haluat vain normaalin kuorrutuksen päälle, niin silloin toimit normaalisti.

      Tällä ohjeella olen tehnyt ainakin 30 v.

      Hyvän kuorrutuksen saat myös, kun ostat Fazerin tummaa suklaata ja toimit kääreessä olevan ohjeen mukaan.

    • oonalaa

      ei oo mitää kivaa ohjetta mut tult löytyy: www.kotikokki.fi

    • XDZXD

      kiitti kaikista ohejistyaaa

    • vitttuuuuuu

      100 grammaa rasvaa ? no way .

    • häsläriiii

      mitä mä oikein häslään, kun ne kuvat aineksethan kovettuvat hetkessä siihen tilkkaan voita??? ei semmoista voi enää levittää ku se on semmone möykky =((((((((
      pitääks se vispata jollain koneella vai miten??

      • äiti leipoo

        Nesteeksi esim. lämmintä kahvia, tee "notkea" seos lisäämällä pieniä eriä
        kahvia, kunnes on sopivan pehmeää


    • Apuakaipaava

      APUA!! Tietääkö kukaan kuinka saisi kuorutteen pehmiämään kun se onjo pohjan päällä? Muuten voisin jättää nuinkin mutta ei ole itselle tulossa ja ei ole tarpeaksi aineksia tehdä toista!! :(

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      66
      3372
    2. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      45
      3184
    3. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

      Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      122
      2688
    4. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      43
      2538
    5. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      31
      1953
    6. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      27
      1860
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      48
      1636
    8. Mihin hävisi

      Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä
      Iisalmi
      86
      1487
    9. On jo heinäkuun viimeinen päivä.

      En taida nähdä sinua koskaan.
      Rakkaus ja rakastaminen
      39
      1330
    10. Lähtikö korvat

      puhtaaksi vaikusta?
      Tuusniemi
      82
      1199
    Aihe