Hunaja ja liian kuuma vesi

Halvattu

Terve, Olen miettinyt, kun minulle on sanottu, että kun hunajaa laittaa liian kuumaan veteen, siinä oleva C-vitamiini kuolee. Haluaisinkin jonkinlaisen faktan asiasta, jotta osaisin vastedes tehdä teeni oikein. Tai säätää keittimeni keittämään sopivaa vettä.

8

7072

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on Finelin

      mukaan 4 mg C-vitamiinia _100g:ssa_. Tuskin nautit sitä niin paljon, että sen vitamiineilla on mitään käytännön merkitystä. Tuossa samaassa 100g:ssa on nimittäin n. 80g hiilareita (lähinnä erilaisia sokereita) ja 33o kcal energiaa.

      • Halvattu

        Mä oon aina luullut, et sitä syödään sen vitamiinien takia.


      • ei ole
        Halvattu kirjoitti:

        Mä oon aina luullut, et sitä syödään sen vitamiinien takia.

        tiedon väärti. Tuolla tietoa hunajan koostumuksesta ja sisällöstä: http://www.fineli.fi/food.php?foodid=4&lang=fi Tottakain hunajan tuottajat muistavat mainita kaikki "positiiviset" asiat tuotteesta. Kuka sen tekisi, jos eivät he?


      • Halvattu
        ei ole kirjoitti:

        tiedon väärti. Tuolla tietoa hunajan koostumuksesta ja sisällöstä: http://www.fineli.fi/food.php?foodid=4&lang=fi Tottakain hunajan tuottajat muistavat mainita kaikki "positiiviset" asiat tuotteesta. Kuka sen tekisi, jos eivät he?

        Ja noita hiilareita ei sit varmaan pienikkään ihan kovin pieni lämpötila enää...


      • niitä
        Halvattu kirjoitti:

        Ja noita hiilareita ei sit varmaan pienikkään ihan kovin pieni lämpötila enää...

        pilko pieni ja vähän isompikaan lämpö, wi. Sokeria, sokeria se hunajakin on suurimmaksi osaksi. Vähän "epäpuhtauksia" joukossa.


    • entsyymit

      tuhoutuvat kun pistää hunajaa liian kuumaan veteen.

    • Elisama

      Ei C-vitamiini häivä minnekkään, mutta pari erilaista ns. "luonnon antibioottia" katoaa jos hunajaa kuumentaa yli 39 C joten vain se on vaarana. Ei hunaja ole muutenkaan valtava C-vitamiinin lähde.

    • Koeta hankkia C-vitamiinisi esim paprikansiivusta tai citrus ja kiwi-hedelmistä. Tomás-Barberán F.A.1, *; Martos I.1; Ferreres F.1; Radovic B.S.2; Anklam E.2 HPLC flavonoid profiles as markers for the botanical origin of European unifloral honeys Journal of the Science of Food and Agriculture, Volume 81, Number 5, April 2001 , pp. 485-496(12) Tiedemies ryhmä on tutkinut 52 eri flooran hunajan näytteitä ja jaottelivat ne flavonoidiprofiilin mukaan, mistä nidien alkuperän siten saatoi päätellä. LIMEPUUN hunaja ( viisi merkitsijää): KASTANJAN hunaja ( viisi merkitsijää) RYPSINSIEMENHUNAJA (yksi merkitsijä): EUKALYPTUSHUNAJA ( kuusi merkitsijää) KANERVAHUNAJA ( kolme merkitsijää).EGC, abskiisihappoa. Näillä oli oma UV-spektrinsä. Lisäksi flavononia hesperetiiniä oli CITRUSHUNAJASSA. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/62/Hesperetin.png Kamferolia oli ROSEMARY-HUNAJASSA http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/4f/Rosmarinic_acid_acsv.svg/800px-Rosmarinic_acid_acsv.s Quercetiiniä oli AURINGONKUKKAHUNAJASSA. Abskiisihappoa oli KANERVAHUNAJAN merkitsijänä,mutta sitä oli myös RYPSIHUNAJASSA ,LIMEPUUHUNAJASSA ja AKASIAHUNAJASSA. Ellagiinihappoa( Ellagic acid) oli KANERVAHUNAJASSA ja hydroksikinnamaattikaffeiini, p-kumariini ja ferulihappoja oli KASTANJA- AURINGONKUKKA, LAVENTELI ja AKASIAHUNAJISSA. Propolisjohdannaista flavonoidia pinocembriiniä, pinobanksiinia ja chrysiiniä oli useimmissa näytteissä vaihtelevia määriä. In addition, the flavanone hesperetin was confirmed as a marker for citrus honey, as well as kaempferol for rosemary honey and quercetin for sunflower honey. Abscisic acid, which had been reported to be a possible marker for heather honey, was also detected in rapeseed, lime-tree and acacia honeys. Ellagic acid in heather honey and the hydroxycinnamates caffeic, p-coumaric and ferulic acids in chestnut, sunflower, lavender and acacia honeys were also detected. The characteristic propolis-derived flavonoids pinocembrin, pinobanksin and chrysin were present in most samples in variable amounts. Keywords: honey; botanical markers; floral markers; plant origin; quality; HPLC analysis; flavonoid; phenolic compounds http://www.ingentaconnect.com/content/jws/jsfa/2001/00000081/00000005/art00836?crawler=true

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Rakastan sinua

      Kohta sanon tämän livenä, älä pelästy.
      Ikävä
      122
      1691
    2. Miksköhän mä oon tuolla

      Joskus antanut ymmärtää että olisin sun rinnoista pelkästään kiinnostunut 😂😁🤭 ja sä säikähdit että koskisin ilman lup
      Ikävä
      16
      1372
    3. Tiedätkö miten pahalta tuntui

      Kun vetäydyit? Ei kuukausiksi vaan vuosiksi.
      Ikävä
      61
      980
    4. Heti kun luomisen motiivi tuli esiin - se haisi RAAMATULLISELTA TARINALTA ISOISÄSTÄ, JOLLA ON PARTA

      Pinnalliset käsitykset korkeammasta Todellisuudesta Heti kun luomisen motiivi tuli esiin - se haisi RAAMATULLISELTA TAR
      Hindulaisuus
      329
      972
    5. Epäiletkö että kaivattusi

      On tai on ollut ihastunut sinuun?
      Ikävä
      65
      826
    6. J miehestä oikeaa

      Nimeä ei voi tänne julkaista mutta kannattaa olla varuillaan jos ”aistit” auki t nainen
      Ikävä
      78
      816
    7. Onko Lahdessa juhannuskokkoa?

      Entä vähän kauempana?
      Lahti
      1
      770
    8. Vanhemmalle naiselle

      Juhannussauna on lämpiämässä. 🌿🥵💦
      Ikävä
      46
      741
    9. Kysyit firman bileissä..

      .. että tulisinko luoksesi yöksi... Oliko se vain heitto. Mitäs jos olisin tullut? Naiselta
      Ikävä
      9
      671
    10. Miksi Suomessa uskotaan Usan kanssa tehtyihin sopimuksiin

      Kaikki viestit Usan suunnasta on ollut jo pitkän aikaa sen kaltainen että muiden liittolaismaidenkin sotilaallista autta
      Maailman menoa
      62
      658
    Aihe