Hunaja ja liian kuuma vesi

Halvattu

Terve, Olen miettinyt, kun minulle on sanottu, että kun hunajaa laittaa liian kuumaan veteen, siinä oleva C-vitamiini kuolee. Haluaisinkin jonkinlaisen faktan asiasta, jotta osaisin vastedes tehdä teeni oikein. Tai säätää keittimeni keittämään sopivaa vettä.

8

7016

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on Finelin

      mukaan 4 mg C-vitamiinia _100g:ssa_. Tuskin nautit sitä niin paljon, että sen vitamiineilla on mitään käytännön merkitystä. Tuossa samaassa 100g:ssa on nimittäin n. 80g hiilareita (lähinnä erilaisia sokereita) ja 33o kcal energiaa.

      • Halvattu

        Mä oon aina luullut, et sitä syödään sen vitamiinien takia.


      • ei ole
        Halvattu kirjoitti:

        Mä oon aina luullut, et sitä syödään sen vitamiinien takia.

        tiedon väärti. Tuolla tietoa hunajan koostumuksesta ja sisällöstä: http://www.fineli.fi/food.php?foodid=4&lang=fi Tottakain hunajan tuottajat muistavat mainita kaikki "positiiviset" asiat tuotteesta. Kuka sen tekisi, jos eivät he?


      • Halvattu
        ei ole kirjoitti:

        tiedon väärti. Tuolla tietoa hunajan koostumuksesta ja sisällöstä: http://www.fineli.fi/food.php?foodid=4&lang=fi Tottakain hunajan tuottajat muistavat mainita kaikki "positiiviset" asiat tuotteesta. Kuka sen tekisi, jos eivät he?

        Ja noita hiilareita ei sit varmaan pienikkään ihan kovin pieni lämpötila enää...


      • niitä
        Halvattu kirjoitti:

        Ja noita hiilareita ei sit varmaan pienikkään ihan kovin pieni lämpötila enää...

        pilko pieni ja vähän isompikaan lämpö, wi. Sokeria, sokeria se hunajakin on suurimmaksi osaksi. Vähän "epäpuhtauksia" joukossa.


    • entsyymit

      tuhoutuvat kun pistää hunajaa liian kuumaan veteen.

    • Elisama

      Ei C-vitamiini häivä minnekkään, mutta pari erilaista ns. "luonnon antibioottia" katoaa jos hunajaa kuumentaa yli 39 C joten vain se on vaarana. Ei hunaja ole muutenkaan valtava C-vitamiinin lähde.

    • Koeta hankkia C-vitamiinisi esim paprikansiivusta tai citrus ja kiwi-hedelmistä. Tomás-Barberán F.A.1, *; Martos I.1; Ferreres F.1; Radovic B.S.2; Anklam E.2 HPLC flavonoid profiles as markers for the botanical origin of European unifloral honeys Journal of the Science of Food and Agriculture, Volume 81, Number 5, April 2001 , pp. 485-496(12) Tiedemies ryhmä on tutkinut 52 eri flooran hunajan näytteitä ja jaottelivat ne flavonoidiprofiilin mukaan, mistä nidien alkuperän siten saatoi päätellä. LIMEPUUN hunaja ( viisi merkitsijää): KASTANJAN hunaja ( viisi merkitsijää) RYPSINSIEMENHUNAJA (yksi merkitsijä): EUKALYPTUSHUNAJA ( kuusi merkitsijää) KANERVAHUNAJA ( kolme merkitsijää).EGC, abskiisihappoa. Näillä oli oma UV-spektrinsä. Lisäksi flavononia hesperetiiniä oli CITRUSHUNAJASSA. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/62/Hesperetin.png Kamferolia oli ROSEMARY-HUNAJASSA http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/4f/Rosmarinic_acid_acsv.svg/800px-Rosmarinic_acid_acsv.s Quercetiiniä oli AURINGONKUKKAHUNAJASSA. Abskiisihappoa oli KANERVAHUNAJAN merkitsijänä,mutta sitä oli myös RYPSIHUNAJASSA ,LIMEPUUHUNAJASSA ja AKASIAHUNAJASSA. Ellagiinihappoa( Ellagic acid) oli KANERVAHUNAJASSA ja hydroksikinnamaattikaffeiini, p-kumariini ja ferulihappoja oli KASTANJA- AURINGONKUKKA, LAVENTELI ja AKASIAHUNAJISSA. Propolisjohdannaista flavonoidia pinocembriiniä, pinobanksiinia ja chrysiiniä oli useimmissa näytteissä vaihtelevia määriä. In addition, the flavanone hesperetin was confirmed as a marker for citrus honey, as well as kaempferol for rosemary honey and quercetin for sunflower honey. Abscisic acid, which had been reported to be a possible marker for heather honey, was also detected in rapeseed, lime-tree and acacia honeys. Ellagic acid in heather honey and the hydroxycinnamates caffeic, p-coumaric and ferulic acids in chestnut, sunflower, lavender and acacia honeys were also detected. The characteristic propolis-derived flavonoids pinocembrin, pinobanksin and chrysin were present in most samples in variable amounts. Keywords: honey; botanical markers; floral markers; plant origin; quality; HPLC analysis; flavonoid; phenolic compounds http://www.ingentaconnect.com/content/jws/jsfa/2001/00000081/00000005/art00836?crawler=true

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kanki kovana; ei tiedä pornovideoista mitään

      Kaikkosen erityis­avustajan asunnossa kuvattiin pornoa. Väittää ettei tiedä asiasta yhtään mitään. https://www.is.fi/po
      Maailman menoa
      149
      6439
    2. Halaisin sua mies

      Jos voisin 💗
      Ikävä
      32
      2302
    3. Onkohan meillä kummallakin joku pakkomielle toisiimme

      Vähän luulen että on..
      Ikävä
      187
      2089
    4. Mitä tämä on

      Ajatella, olen viimeksi nähnyt sinua melkein vuosi sitten ohimennen. Ja silloinkin sinä välttelit minua. En ole kuullut
      Tunteet
      10
      1313
    5. Ei monet elä kuin alle 60 v, mikä vaikuttaa?

      gulp, gulp.. Juice Leskinen eli 56 vuotta. Matti Nykänen eli 55 vuotta. Topi Sorsakoski eli 58 vuotta.
      Maailman menoa
      78
      1245
    6. Olen valmis

      Kohtaamaan sinut tänä kesänä, jos sellainen sattuma osuu kohdalleni.
      Ikävä
      73
      1067
    7. Hyvää yötä kaivatulleni

      En pysty tekemään kokemaan mitään sielussa tuntuvaa, syvää, vaikuttavaa, ilman että rinnastan sen sinuun. Niin kävi tänä
      Tunteet
      24
      1047
    8. Nyt on konstit vähänä.

      Nimittäin tuulivoiman vastustajilla, kun pitää perättömiä ilmiantoja tehdä. Alkaa olla koko vastustajien sakki leimattu,
      Kiuruvesi
      25
      987
    9. Tilinpäätösvaltuusto 27.5

      Samalla viimeinen kokous ennen uudenvaltuustokauden alkamista. Vanhat antavat itselleen erinomaiset arvosanat, ja siirty
      Pyhäjärvi
      44
      951
    10. Hevoset ajoteillä Karhulanvaaralla

      Minkä ihmeen takia osaamattomat ihmiset tuovat hevosia ajoteille ja pyöräteille? Eilen oli kolari lähellä tämän takia. I
      Suomussalmi
      12
      835
    Aihe