Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kalakukko grillissä

njami nami

Onnistuisiko sellainen perinteinen kala-lanttu-siansiivukukko grillissä ? Semmoista himottaisi saada.

43

3093

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paistoaika

      Grillissä voi olla vaikea saada sopivaa lämpöä tuntikausiksi, periaatteessahan ei kai sinällään mikään estä etteikö muuten onnistuisi.

    • Onhan se grillikin eräänlainen uuni oikein käytettynä, mutta eiköhän se kotiliesi ole se oikea paikka kalakukolle, joka on hartaasti haudutettava leivintuote. Mitä turhaan hupajamaan grillin kanssa, jolle löytyy kymmenen parempaa käyttöä.

      • Jos aina tuumaa grillien olevan niitä nykyajan peltikaasuhäkkyröitä ei ehken aivan onnistu.Pihaan muurattu tiiligrilli antaa eri tavalla lämpöä ja aloittajan mainitsema homma voisi onnistuakin.Tosin ehdottaisin ensin kokeilemaan "nyyttejä" eli pannaan kalaa silavaa ja ruisleipää voin kera folionyyttiin ja annetaan lämmön tehdä tehtävänsä. On testattu ja toimii varsinkin pikkuahvenella. Ruotoja ei edes huomaa kunnon kypsennyksen jälkeen.


      • ap_kysyjä
        Parta-Arska kirjoitti:

        Jos aina tuumaa grillien olevan niitä nykyajan peltikaasuhäkkyröitä ei ehken aivan onnistu.Pihaan muurattu tiiligrilli antaa eri tavalla lämpöä ja aloittajan mainitsema homma voisi onnistuakin.Tosin ehdottaisin ensin kokeilemaan "nyyttejä" eli pannaan kalaa silavaa ja ruisleipää voin kera folionyyttiin ja annetaan lämmön tehdä tehtävänsä. On testattu ja toimii varsinkin pikkuahvenella. Ruotoja ei edes huomaa kunnon kypsennyksen jälkeen.

        Ensinnäkin, kaasugrilli on rikos ihmisyyttä vastaan. Toisekseen juuri tuollaisia minimuikkukukkoja olen suunnitellutkin tekeväni, hiiligrillillä kyllä onnistunee kyllä isokin. Eikai kukon paistoaika voi olla paria tuntia pitempi ? No kuitenkin tuollaiset pienemmät on suunnitelmissa, valmista taikinaa ja em. ainekset sisään. Suosittelen muuten karjalanpiirakoiden paistamista grillissä, mukava savunmaku tulee niihinkin!


      • kukkoleipuri
        ap_kysyjä kirjoitti:

        Ensinnäkin, kaasugrilli on rikos ihmisyyttä vastaan. Toisekseen juuri tuollaisia minimuikkukukkoja olen suunnitellutkin tekeväni, hiiligrillillä kyllä onnistunee kyllä isokin. Eikai kukon paistoaika voi olla paria tuntia pitempi ? No kuitenkin tuollaiset pienemmät on suunnitelmissa, valmista taikinaa ja em. ainekset sisään. Suosittelen muuten karjalanpiirakoiden paistamista grillissä, mukava savunmaku tulee niihinkin!

        Ap oli ensin tekemässä kala-lanttu-silavakukkoa, mikähän mixaus se mahtaa olla. Nyt on vaihtanut muikkukukkoihin, ja luulee saavansa hiiligrillillä vielä isomman tehtyä. Aika pitkään saat mättää hiiliä grilliin, koska uunissakin sen valmistus vie 4-5 tuntia hyvin haudutettuna, valeltuna ja sanomalehti-voipaperi-folikokääreeseen pakattuna. VALMISTA TAIKINAA ? Enpäs ole vielä elämäni tässä vaiheessa törmännyt valmiiseen kukkotaikinaan. ja piirakatkin hän vääntää grillissä, no ihan takuuvarmasti tulee savun makua. Mitenkähän ne pysyy irti ritilästä ja tietysti lämpötila on se tasainen 250 astetta koko ajan. Ja huom telaketjupiirakoiden lämmittäminen grillissä ei vielä ole piirakanpaistoa. Eipä taida tyypillä olla käsitystä kummankaan eineksen valmistamisesta.


    • Ainoa tapa paistaa kalakukko grillissä voisi olla esikypennys uunissa ja loppuhaudutus grillin tuhkassa; rosvopaistin tapaan. Kaasulla ei tule onnistumaan, eikä ole oikein tarkoituksenmukaistakaan. Kukon alle kuitenkin tulee asettaa pelti / alusta siltä varalta että kuori fuskaa Sinun pitää vaihtaa menu tai valmistustapa ! Tai olla Pelle Peloton ja kehitellä pallogillistä kukonpaistovehje; täälä Savon suunnilla sille voisi ehkä olla jopa tilaustakin :o)

      • Edes miettii tuollaista

        Ehdotus on samaa tasoa kuin erään partiotytön kysely, kuinka trangialla tehdään zacherkakku. Jos oikein haluaa niin tokihan se onnistuu, tarkoitan tuota kukon tekoa. Kaasugrilli jossa on kansi, eihän se sen kummempaa tarvi. Kansi kiinni kun kukko on sisällä ja sopiva liekki käyttöön. Mittarista seurataan lämpötilaa ja valmista tulee. Luulis tuon asian savolaisenkin ymmärtävän. Mutta mitä järkeä siinä on, sitä minä en ymmärrä, sillä eihän kalakukko tai muutkaan kukot ole grilliruokaa. Voihan grillissä toki keittää perunat ja paistaa lätyt ja lämmittää tiskivedetkin, mutta miksi? Heikosti on keittiössä värkit, ellei ole kuin grilli käytössä.


      • Edes miettii tuollaista kirjoitti:

        Ehdotus on samaa tasoa kuin erään partiotytön kysely, kuinka trangialla tehdään zacherkakku. Jos oikein haluaa niin tokihan se onnistuu, tarkoitan tuota kukon tekoa. Kaasugrilli jossa on kansi, eihän se sen kummempaa tarvi. Kansi kiinni kun kukko on sisällä ja sopiva liekki käyttöön. Mittarista seurataan lämpötilaa ja valmista tulee. Luulis tuon asian savolaisenkin ymmärtävän. Mutta mitä järkeä siinä on, sitä minä en ymmärrä, sillä eihän kalakukko tai muutkaan kukot ole grilliruokaa. Voihan grillissä toki keittää perunat ja paistaa lätyt ja lämmittää tiskivedetkin, mutta miksi? Heikosti on keittiössä värkit, ellei ole kuin grilli käytössä.

        Ja kertoile sitten tulokset. Mikähän kukkomittari sulla mahtaa olla käytössä ? Terveisiä paljon sinne sovinistien kaikkitietävien hakunilalaisten ruokakerholle.


      • En edes uudelta maalta
        porkkanapää kirjoitti:

        Ja kertoile sitten tulokset. Mikähän kukkomittari sulla mahtaa olla käytössä ? Terveisiä paljon sinne sovinistien kaikkitietävien hakunilalaisten ruokakerholle.

        Mutta minulla on grilli, jolla ehkä voisi kalakukon paistaa, jos niin haluaisi. Grillin ritilälle asetetaan ensin tulenkestvät tiilet ja tiilien päälle kukko paistumaan siten, että grillin kuomu painetaan kiinni ja kuomussa olevasta lämpömittarista seuraten asetetaan lämpö sopivaksi, jolloin käytössä on eräänlainen alkeellinen uuni. Päättelen onnistumisen mahdollisuudet melko hyviksi, koska teen samaan tapaan possun kyljysriviä, tosin ilman tiiliä, mutta pitkällä tuntikausien hauduttamisella ja tasaisella lämmöllä. Näin tehdään aitoa BBQ:ta, ei suinkaan tunnin kärhäämisellä.


      • Avokukkohan ei vaadi niin pitkää paistoaikaa kuin perinteinen kalakukko. Puolisen tuntia kaiketi riittää, tosin tällöin kalojen tulee olla hyvin ruodittuja.


      • Parta-Arska kirjoitti:

        Avokukkohan ei vaadi niin pitkää paistoaikaa kuin perinteinen kalakukko. Puolisen tuntia kaiketi riittää, tosin tällöin kalojen tulee olla hyvin ruodittuja.

        Mutta silti väkisinkin nousee esiin mielikuva grillatusta "kukosta", jossa pohja on karrelle palanut , taikina päältä raakaa ja muikut eivät ole ehtineet edes lämmetä. Avokukossahan muikkujen tulee uida voissa, ja tämä perustuu uunin keskilämpöön. Grillissä lämpö haihtuu taivahan tuuliin, joten ei jaksa uskoa siihen että tulisi läpeensä sopivan kypsää ja muikuista pehmeitä. Jos itse lähtisin moiseen urheaan yritykseen; läpyttelisin kukoista pieniä ja umpinaisia, sanotaanko nyrkin kokoisia korkeintaan ja ummistus oisi tehtävä todella hyvin, sitten miedolla lämmöllä usein käännellen 1,5-2 tuntia per paketti. Siis pakettiin "kukonpoikanen", vuoraus päälle voidellulla voipaperilla, väliin kerros hesaria, päälle tiukka foliopaketti kahteen kerrokseen eli ristiin ja rastiin ja muutama ristinmerkki päälle... Ken käy pääkaupunkiseudulla ravintola Zetorissa; sieltä saa vähän pikkukukon mallia !


      • Mitenkään mahdu
        porkkanapää kirjoitti:

        Mutta silti väkisinkin nousee esiin mielikuva grillatusta "kukosta", jossa pohja on karrelle palanut , taikina päältä raakaa ja muikut eivät ole ehtineet edes lämmetä. Avokukossahan muikkujen tulee uida voissa, ja tämä perustuu uunin keskilämpöön. Grillissä lämpö haihtuu taivahan tuuliin, joten ei jaksa uskoa siihen että tulisi läpeensä sopivan kypsää ja muikuista pehmeitä. Jos itse lähtisin moiseen urheaan yritykseen; läpyttelisin kukoista pieniä ja umpinaisia, sanotaanko nyrkin kokoisia korkeintaan ja ummistus oisi tehtävä todella hyvin, sitten miedolla lämmöllä usein käännellen 1,5-2 tuntia per paketti. Siis pakettiin "kukonpoikanen", vuoraus päälle voidellulla voipaperilla, väliin kerros hesaria, päälle tiukka foliopaketti kahteen kerrokseen eli ristiin ja rastiin ja muutama ristinmerkki päälle... Ken käy pääkaupunkiseudulla ravintola Zetorissa; sieltä saa vähän pikkukukon mallia !

        Ajatus, että kaasugrillissä voi lämpöä säätää aivan kuten kotiuunissa. Tiilet tasaavat lämpöä ja koppa grillin päällä pitää lämmön tasaisena sen sisällä. Ei ole liian teknistä muille kuin savolaesille!


      • Mitenkään mahdu kirjoitti:

        Ajatus, että kaasugrillissä voi lämpöä säätää aivan kuten kotiuunissa. Tiilet tasaavat lämpöä ja koppa grillin päällä pitää lämmön tasaisena sen sisällä. Ei ole liian teknistä muille kuin savolaesille!

        Alkuperäinen että aikoo västä kukkonsa hiiligrillissä. Lue ketju ennenkun alat aukomaan pääätäsi.


      • <<<<<<...
        porkkanapää kirjoitti:

        Alkuperäinen että aikoo västä kukkonsa hiiligrillissä. Lue ketju ennenkun alat aukomaan pääätäsi.

        Kaamee väittely yhen kukon paistamisesta. Mutta joskus olen syönnyt muikkukukkoa maauunissa tehtynä rosvopaistin tapaan. Prosessia en nyt jaksa millaan muistaa kun siitä jo kauan aikaa on, mutta hyvää se oli. Tuo eräs ehotus että laittaisi grilliin kivien päälle ja luukku kii voisi toimiakkin kaasugrillissä. Hiiligrillissä prosessi ehkä hankalampi mutta ainahan kaikkea voi kokeilla jos ylimääräistä aikaa ja kiinnostusta on, kuka estää?


      • <<<<<<...
        <<<<<<... kirjoitti:

        Kaamee väittely yhen kukon paistamisesta. Mutta joskus olen syönnyt muikkukukkoa maauunissa tehtynä rosvopaistin tapaan. Prosessia en nyt jaksa millaan muistaa kun siitä jo kauan aikaa on, mutta hyvää se oli. Tuo eräs ehotus että laittaisi grilliin kivien päälle ja luukku kii voisi toimiakkin kaasugrillissä. Hiiligrillissä prosessi ehkä hankalampi mutta ainahan kaikkea voi kokeilla jos ylimääräistä aikaa ja kiinnostusta on, kuka estää?

        ...hyvä ruoka, parempi mieli ;)


      • Katsoin sen käytön
        <<<<<<... kirjoitti:

        ...hyvä ruoka, parempi mieli ;)

        Tuossa tapauksessa helpommaksi vaihtoehdoksi. En tosin näe estettä hiiligrillinkään käytölle, mutta se edellyttää laitteelta paria ominaisuutta joita ovat: Mahdollisuus lisätä hiiliä, avaamatta kupua, sekä tarkkaa vedonsäätömahdollisuutta. Hiiligrillillä voidaan grillata tuntikausia myös pienellä tulella (lämmöllä) hyvänä esimerkkinä amerikkalaiset BBQ:T. Tuskin sellaisia laitteita savossa sentään on, joten ymmärrän kyllä epäilyksesi. Avoin mieli kaikelle uudellekin on hyve, myös savolaisille!


      • Katsoin sen käytön kirjoitti:

        Tuossa tapauksessa helpommaksi vaihtoehdoksi. En tosin näe estettä hiiligrillinkään käytölle, mutta se edellyttää laitteelta paria ominaisuutta joita ovat: Mahdollisuus lisätä hiiliä, avaamatta kupua, sekä tarkkaa vedonsäätömahdollisuutta. Hiiligrillillä voidaan grillata tuntikausia myös pienellä tulella (lämmöllä) hyvänä esimerkkinä amerikkalaiset BBQ:T. Tuskin sellaisia laitteita savossa sentään on, joten ymmärrän kyllä epäilyksesi. Avoin mieli kaikelle uudellekin on hyve, myös savolaisille!

        Hanna Partasen kalakukkoleipomolle Kupioon. Tai Jokipakarille joensuuhun Luuletko sie ettei myö tiällä osata muikkukukkoo tehä ? Syökee työ vaan sitä paapikuuta ihan kaekessa raahassa.


      • Että täälläpäin
        porkkanapää kirjoitti:

        Hanna Partasen kalakukkoleipomolle Kupioon. Tai Jokipakarille joensuuhun Luuletko sie ettei myö tiällä osata muikkukukkoo tehä ? Syökee työ vaan sitä paapikuuta ihan kaekessa raahassa.

        Myydyt Partasen kukot ovat kuivuudessaan ja kalleudessaan lyömättömiä. Saattaisi todellakin olla aika tehdä asialle jotain, mutta tuskin se grillissä paranee. Jokipakarista ei ole kokemusta, ei kommenttia. Kaiketi savolaisten pitäisi osata muikkukukon teko, mutta ei se aina siltä kyllä tunnu, kun noita on täälläpäin marketeissa konsulentit myyskennelleet. Ehkäpä sinunnii oes toennii parreen harrastoo vuan tuota sananrieskoo?


      • herkkugourmetsuu
        Että täälläpäin kirjoitti:

        Myydyt Partasen kukot ovat kuivuudessaan ja kalleudessaan lyömättömiä. Saattaisi todellakin olla aika tehdä asialle jotain, mutta tuskin se grillissä paranee. Jokipakarista ei ole kokemusta, ei kommenttia. Kaiketi savolaisten pitäisi osata muikkukukon teko, mutta ei se aina siltä kyllä tunnu, kun noita on täälläpäin marketeissa konsulentit myyskennelleet. Ehkäpä sinunnii oes toennii parreen harrastoo vuan tuota sananrieskoo?

        Kainuuseen, siellä tuotetaan maailman parhaat kalakukot. Eiköhän kalakukko kuitenkin onnistu hiiligrillissä kun käyttää aitoja Heat Beadseja, mainoksenkin mukaan niillä voi paistaa vaikka joulukinkun. Varmasti pari kolmetuntia ainakin palaa. Sitäpaitsi kalakukot paistetaan suht matalalla lämmöllä.


      • herkkugourmetsuu kirjoitti:

        Kainuuseen, siellä tuotetaan maailman parhaat kalakukot. Eiköhän kalakukko kuitenkin onnistu hiiligrillissä kun käyttää aitoja Heat Beadseja, mainoksenkin mukaan niillä voi paistaa vaikka joulukinkun. Varmasti pari kolmetuntia ainakin palaa. Sitäpaitsi kalakukot paistetaan suht matalalla lämmöllä.

        Pitänee käydä testaamassa kunhan aikataulut antaa periksi. Tottahan sen nyt näkee sokea otsallaankin että kukkoa ei kärvennetä tulisen kuumalla uunilla; alkuun 20 min 200 ja siitä pudotetaan seuraavan tunnin ajaksi 175, sitten 150, sitten sataan. Valelu tai voisulalla voitelu haudutusvaiheessa on ehdoton. Vastakutsuna voit tulla maistelemaan meidän herkkuja :o) Sivubisneksenä pyöritellään tätä catering- palvelua, tässä esim tulevan vkl menu on rantakalaa, eli muikkupottia (paljon voita, kevätsipulia ja kermamaitoa), pääruoka esikypsennettyjä grilliporsaskääryleitä viherpippuri-kermakastikkeella , uuniperunat, myös grillissä. Salaatteja ja tietysti juomat. Jälkiruiokana charlotte russe, pannukahvi ja konjakki. Onneksi en itse joudu tuleen muuta kun kyökin puolella, mestarikokki itse ehdottomasti haluaa tehdä entrén grillin ääressä... Rentouttava harrastus, muun työn ohessa ! Ja kultanappitakkikokki taikoo kyllä eväät vaikka pienistä kivistä. Tervetuloa, grilli ja nuotiopannu ovat kuumina :o)


      • Arvasinhan mää
        porkkanapää kirjoitti:

        Pitänee käydä testaamassa kunhan aikataulut antaa periksi. Tottahan sen nyt näkee sokea otsallaankin että kukkoa ei kärvennetä tulisen kuumalla uunilla; alkuun 20 min 200 ja siitä pudotetaan seuraavan tunnin ajaksi 175, sitten 150, sitten sataan. Valelu tai voisulalla voitelu haudutusvaiheessa on ehdoton. Vastakutsuna voit tulla maistelemaan meidän herkkuja :o) Sivubisneksenä pyöritellään tätä catering- palvelua, tässä esim tulevan vkl menu on rantakalaa, eli muikkupottia (paljon voita, kevätsipulia ja kermamaitoa), pääruoka esikypsennettyjä grilliporsaskääryleitä viherpippuri-kermakastikkeella , uuniperunat, myös grillissä. Salaatteja ja tietysti juomat. Jälkiruiokana charlotte russe, pannukahvi ja konjakki. Onneksi en itse joudu tuleen muuta kun kyökin puolella, mestarikokki itse ehdottomasti haluaa tehdä entrén grillin ääressä... Rentouttava harrastus, muun työn ohessa ! Ja kultanappitakkikokki taikoo kyllä eväät vaikka pienistä kivistä. Tervetuloa, grilli ja nuotiopannu ovat kuumina :o)

        Että siinä mämmissä oli paskaa! Kaikenlaiset sitä gateringpalvelua harrastavatkin!


      • geeeeee
        Arvasinhan mää kirjoitti:

        Että siinä mämmissä oli paskaa! Kaikenlaiset sitä gateringpalvelua harrastavatkin!

        mikä mahtaa olla gateringpalvelu


      • Paljonko on c:llä
        geeeeee kirjoitti:

        mikä mahtaa olla gateringpalvelu

        Ja g:llä onkaaan eroa lausuessasi tuon sanan ääneen. Sama vaikka olisi k:lla kirjoitettuna. Heikossa on sisälukutaito sinullakin raukalla, jos et tuosta ymmärtänyt mistä on kysymys. Kaikenlaisia ääliöitä täälläkin pyörii!


      • ...''''''
        Paljonko on c:llä kirjoitti:

        Ja g:llä onkaaan eroa lausuessasi tuon sanan ääneen. Sama vaikka olisi k:lla kirjoitettuna. Heikossa on sisälukutaito sinullakin raukalla, jos et tuosta ymmärtänyt mistä on kysymys. Kaikenlaisia ääliöitä täälläkin pyörii!

        ja vitun lukihäiriöisiä idiootteja


    • pallogrillaaja

      Halkaise pyöreä ruispala, laita päälle ohuita lanttusiivuja, sitten esim. ohut lohifileesiivu (ripaus suolaa), sitten Atrian suomalaista pekonia (ei HK:n puolalaista), lanttusiivu ja kansi kiinni. Kääri folioon. Kun Weberin Heat Beads-briketit hehkuvat, pistä grilliin 200C lämpöön puoleksi tunniksi ja sen jälkeen pienennä ilma-aukkoja niin, että lämpö laskee 125C ja paista reilu tunti lisää. On herkullista! Nautitaan kylmän piimän kera!

      • ja hah haaa

        ruispala, lanttu, lohifile, pekoni meneppäs tuonne pizzapalstalle tämän ehdotuksesi kanssa, kiitos


      • kalakukkoilija
        ja hah haaa kirjoitti:

        ruispala, lanttu, lohifile, pekoni meneppäs tuonne pizzapalstalle tämän ehdotuksesi kanssa, kiitos

        Hyvistä raaka-aineista modernit kokit taikoo ihmeitä.


      • kukkoa nähnytkään
        kalakukkoilija kirjoitti:

        Hyvistä raaka-aineista modernit kokit taikoo ihmeitä.

        lanttu-lohi-pekonikukko älkää tappako nauruun :o)))))) voi äly teidän modernistien kanssa. mitäs jos siihen lisäis vielä oreganoa ja valkosipulia ja keittäisi koko höskän.


      • ajatus.
        kukkoa nähnytkään kirjoitti:

        lanttu-lohi-pekonikukko älkää tappako nauruun :o)))))) voi äly teidän modernistien kanssa. mitäs jos siihen lisäis vielä oreganoa ja valkosipulia ja keittäisi koko höskän.

        "mitäs jos siihen lisäis vielä oreganoa ja valkosipulia ja keittäisi koko höskän." Tuossa on grillikukon resepti! Salaisuus on siinä että kukko ei laiteta grillin sisään vaan se keitetään sivupolttimella. Ja ei kun kokeilemaan....


      • kalakukkoilija
        kukkoa nähnytkään kirjoitti:

        lanttu-lohi-pekonikukko älkää tappako nauruun :o)))))) voi äly teidän modernistien kanssa. mitäs jos siihen lisäis vielä oreganoa ja valkosipulia ja keittäisi koko höskän.

        Perunoita vissiin ? Kyllä perinteisen kukon täytteinä on nimenomaan lanttu, kala ja possu. Joka muuta puhuu, niin valehtelee.


      • epämodernisti
        kalakukkoilija kirjoitti:

        Perunoita vissiin ? Kyllä perinteisen kukon täytteinä on nimenomaan lanttu, kala ja possu. Joka muuta puhuu, niin valehtelee.

        Lanttukukkoon tulee lantun lisäksi sian kylkiviipaleita, ei pekonia. Perunakukkoon samoin. Kalakukkoon joko ahventa tai muikkua, ei lohta. Kuoritaikina tehdään vedestä, suolasta ja ruis vehnäjauhosta, ei ruispaloista.... Ja missään tapauksessa samaan kukkoon ei lätkästä kaikkea sekaisin. Paitsi tietysti jos on modernisti


      • Joita valmistetaan
        epämodernisti kirjoitti:

        Lanttukukkoon tulee lantun lisäksi sian kylkiviipaleita, ei pekonia. Perunakukkoon samoin. Kalakukkoon joko ahventa tai muikkua, ei lohta. Kuoritaikina tehdään vedestä, suolasta ja ruis vehnäjauhosta, ei ruispaloista.... Ja missään tapauksessa samaan kukkoon ei lätkästä kaikkea sekaisin. Paitsi tietysti jos on modernisti

        Ovat: Muikkukukko, ahvenkukko, siikakukko ja lohikukko. Sitten lanttukukko, perunakukko ja lihakukko. Periaatteessahan kukkoa voi tehdä millä täytteellä kukin haluaa. Edellä mainitut kukot leivotaan yleensä hapanleipätaikinaan, tai sen tapaiseen. Lisänä käytetään, lihakukkoa lukuunottamatta, sian sivua ohuina viipaleina, muutoin kukosta tulee kuiva. Grillissä saattaisi helposti valmistaa vaikkapa patakukkoa, jos yleensä tuon tapaista ruokaa on pakko grillissään kokeilla.


      • erikoisasiantuntija
        epämodernisti kirjoitti:

        Lanttukukkoon tulee lantun lisäksi sian kylkiviipaleita, ei pekonia. Perunakukkoon samoin. Kalakukkoon joko ahventa tai muikkua, ei lohta. Kuoritaikina tehdään vedestä, suolasta ja ruis vehnäjauhosta, ei ruispaloista.... Ja missään tapauksessa samaan kukkoon ei lätkästä kaikkea sekaisin. Paitsi tietysti jos on modernisti

        siansivua! Googlekin sen tietää: Perinteisesti sianlihaa Tietosanakirjassa pekoni (bacon) määritellään suolatuksi siansivuksi, jota yleensä myydään ohuina viipaleina. Näitä viipaleita syödään paistettuina tai grillattuina, usein kananmunien kanssa. Ranskassa nimi bacon tarkoittaa myös suolattua sian fileeselkää/ulkofilettä (loin), joka on kuivattu, höyrykypsennetty ja savustettu. Ja kyllä lohikukkoja vaan on myynnissä ja ei niissä ainakaan täälläpäin ole pelkästään kalaa, vaan myös esim lanttua ja possua antamaan mehevyyttä. Turhaan siis haukuitte! Ja tuo ruispalahomma on myös yleisesti tunnettu, jopa Hesarin reseptiarkistoista löytyy. Turha siis kranttuilla!


      • Meillä kevyesti
        erikoisasiantuntija kirjoitti:

        siansivua! Googlekin sen tietää: Perinteisesti sianlihaa Tietosanakirjassa pekoni (bacon) määritellään suolatuksi siansivuksi, jota yleensä myydään ohuina viipaleina. Näitä viipaleita syödään paistettuina tai grillattuina, usein kananmunien kanssa. Ranskassa nimi bacon tarkoittaa myös suolattua sian fileeselkää/ulkofilettä (loin), joka on kuivattu, höyrykypsennetty ja savustettu. Ja kyllä lohikukkoja vaan on myynnissä ja ei niissä ainakaan täälläpäin ole pelkästään kalaa, vaan myös esim lanttua ja possua antamaan mehevyyttä. Turhaan siis haukuitte! Ja tuo ruispalahomma on myös yleisesti tunnettu, jopa Hesarin reseptiarkistoista löytyy. Turha siis kranttuilla!

        Savustettua, eikä sitä takuuvarmasti käytetä kalakukkoon. Ihan reilua siansivua, sitä samaa mistä läskisoosikin tehdään, sillä mehevöidään kunnon kukko. Nuo valmiiseen leipään tehdyt ovat jotain muuta kuin kukko. Ne ovat ruokapalstojen toimittajien ja trendikokkien "humeetissa" syntyneitä korvikkeita. Onkin lähes Jumalan pilkkaa kutsua niitä kukoiksi! Enpä ole ikinä vielä tavannut kukkoa jossa lanttu kala ja läski yhdistyvät, toivottavasti en ikinä tapaakkaan, sillä jo pelkkä ajatuskin panee kakomaan, ettei vain olisi taas jonkun superkokin kokeiluja? Erikoisasiantuntija unohti mainita missäpäin moisia kukon kutaleita myyskennellään?


      • erikoisasiantuntija
        Meillä kevyesti kirjoitti:

        Savustettua, eikä sitä takuuvarmasti käytetä kalakukkoon. Ihan reilua siansivua, sitä samaa mistä läskisoosikin tehdään, sillä mehevöidään kunnon kukko. Nuo valmiiseen leipään tehdyt ovat jotain muuta kuin kukko. Ne ovat ruokapalstojen toimittajien ja trendikokkien "humeetissa" syntyneitä korvikkeita. Onkin lähes Jumalan pilkkaa kutsua niitä kukoiksi! Enpä ole ikinä vielä tavannut kukkoa jossa lanttu kala ja läski yhdistyvät, toivottavasti en ikinä tapaakkaan, sillä jo pelkkä ajatuskin panee kakomaan, ettei vain olisi taas jonkun superkokin kokeiluja? Erikoisasiantuntija unohti mainita missäpäin moisia kukon kutaleita myyskennellään?

        Ravintolassa ahven-sika-lanttuyhdistelmää ja oli hyvää! Eilen muuten Radio Suomessa kerrottin ainakin Turun puolessa nautitun oravakukkoa kun nahat myytiin. Kokeilkaapa vaikka mökillä (jos oravanmetsästysaika on käynnissä).

        Muutenkin kannattaa rohkeasti kokeilla uusia tapoja, ihmisen erottaa apinasta mm ruuanlaittotaito, palstan jäärät taitavat syödä vaan banaaneja kun eivät rohkene kokeilla mitään uutta.


      • kuola valuu jo...
        erikoisasiantuntija kirjoitti:

        Ravintolassa ahven-sika-lanttuyhdistelmää ja oli hyvää! Eilen muuten Radio Suomessa kerrottin ainakin Turun puolessa nautitun oravakukkoa kun nahat myytiin. Kokeilkaapa vaikka mökillä (jos oravanmetsästysaika on käynnissä).

        Muutenkin kannattaa rohkeasti kokeilla uusia tapoja, ihmisen erottaa apinasta mm ruuanlaittotaito, palstan jäärät taitavat syödä vaan banaaneja kun eivät rohkene kokeilla mitään uutta.

        Täytyy kokeilla tuota Fazerin ruispuikuloiden väliin. Pekonia vaan tarttee laittaa reippaasti ja taidanpa laittaa sitä tukevasti jo heti ruiskuorta vasten, jotta mehevyys olisi taattu. Entä jos lohen vaihtais savuloheen...
        Kerron sitten.


      • uittuilija
        epämodernisti kirjoitti:

        Lanttukukkoon tulee lantun lisäksi sian kylkiviipaleita, ei pekonia. Perunakukkoon samoin. Kalakukkoon joko ahventa tai muikkua, ei lohta. Kuoritaikina tehdään vedestä, suolasta ja ruis vehnäjauhosta, ei ruispaloista.... Ja missään tapauksessa samaan kukkoon ei lätkästä kaikkea sekaisin. Paitsi tietysti jos on modernisti

        Kalakukkoonkin tulee possua, jo EU:ssakin asia tiedetään.

        Ruokaperinne on osa meidän suomalaisten identiteettiä. Olisi se perin onnetonta, ellemme saisi Finnish fish pasty eli Fish and pork baked in a rye loaf eli kalakukkoa tunnetuksi Euroopassa.

        Puolentoista vuoden intensiivisen työskentelyn jälkeen yhdistyksemme sai aineistoa riittävästi koottua leivontaohjeineen, kalakukon kuvauksineen, maantieteellisine alueineen, alkuperäsitodistuksineen jne.

        Esimerkki:
        f) Yhteys maantieteelliseen alkuperään
        Kalakukkoa on 1500-luvulta alkaen leivottu saman ruisjauhotaikinanohjeen mukaisesti. Sen tekotavassa yhdistyvät kalan ja lihan kypsentäminen perinteisellä tavalla.


    • Stadilainen!

      Täällä pääkaupunkiseudulla ainakin laitetaan kahden hapankorpun väliin tonnikalaa, ex se oo vähän niinku se muikku, ja sit sitä sikaa eli lauantaimakkaraa, mut ei tarvii mitään grillejä jos on mikro... ihan minuutti riittää ja perinneruoka on valmis!

      • sudeettisavolaenen

        Savunmaku jää puuttumaan mikroversiossa!


    • savolainen viäräleuka

      Lupasi ennakkoluulottomana herkkusuuna kokeilla.

      • Ainakaan kuvia

        Näkyny, muita hänen ruokakuvia kyllä kuvablgissa kattelin äsken!


      • Vanha kokki

        Patakukon tekoa grillissä ja sen teen kunhan nyt päästään syksymmälle. En näe mitään syytä etteikö se onnistuisi. Kenties myöhemmin jopa ihan oikeata kalakukkoa, kukaties.
        Ensiviikolla saan grilliini varrasmoottorin ja pääsen vihdoinkin kokeilemaan espanjalaiseen tapaan valmistettua valkosipulikanaa.
        Seuratkaa kuvia plogissani os: http://kuvaplogi.com/ Löydätte kuvat käyttäjänimellä Elmeri1941.


      • grillailija kukkonen
        Vanha kokki kirjoitti:

        Patakukon tekoa grillissä ja sen teen kunhan nyt päästään syksymmälle. En näe mitään syytä etteikö se onnistuisi. Kenties myöhemmin jopa ihan oikeata kalakukkoa, kukaties.
        Ensiviikolla saan grilliini varrasmoottorin ja pääsen vihdoinkin kokeilemaan espanjalaiseen tapaan valmistettua valkosipulikanaa.
        Seuratkaa kuvia plogissani os: http://kuvaplogi.com/ Löydätte kuvat käyttäjänimellä Elmeri1941.

        Reilusti läskiä mukaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2067
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      22
      1782
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1654
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1470
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1404
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1328
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe