Kassler-pihvit & Uunissa ??

Jaakko-Lihansyöjä

Kuinka kauan kassler-pihvien olisi hyvä antaa olla uunissa(tavallinen uuni) ?

Pihvit ovat noin 200g valmiiksi leikattuja.

Lähinnä kysyn minuutti aikaa ja lämpötilaa, että ovat kypsiä.

Kiitos etukäteen vastauksesta.

PS.mielellään kuulen myös vinkkejä makua parantamaan.

8

48128

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanha kokki

      Tavallisen kypsän vai, kuten kasslerille erinomaisesti sopii, hieman ylikypsän?
      Nuiji pihvit kevyesti, voit myös halutessasi leivittää ne korppujauholla tai maissihiutaleista tehdyllä rouheella. Mausta pihvit ja paista pihvit pannulla ensin voiöljyseksessa. Sitten laitat molemmin puolin esipaistetut pihvit vuokaan ja liraus vettä ja kermaa messiin, folio tai kansi päälle ja lämmöksi 175. Tavalliset syötävät n. 45 min. Muhevan ylikypsät ja pelkillä ikenilläkin purtavat puolitoista tuntia.
      Mukava lisäke on kypsän pihvin päällä ananskiekko.

      • Jos pihveissä on yhtään rasvareunusta niin nipsise
        saksilla siihen lovet. Paukutele nuijalla tai vastaavalla
        vempeleellä ne ohuemiksi.
        Mausteet pintaan ja kevyt ruskistus pannulla, josta
        voit sitten siirtää ne uunivuokaan.

        Nosta pihvit vuokineen päivineen paistopussiin
        ja sulje se huolella. Tähän käy hyvin kinkkupussi, jos vuoka on iso.
        Anna paistua 175 asteessa n. 30-40 min.

        Vuoan pohjalle kertyneestä nesteestä voit valmistaa
        kastikkeen, joka maustetaan sinapilla, kermalla ja
        vaikkapa viherpippurilla.

        Pihvit voi tarjoilla grillivoinapin kanssa, raikasta
        salaattia ja keitettyjä perunoita lisäkkeeksi.

        Bon apetit :o)


      • Ernesti lihakauppias
        porkkanapää kirjoitti:

        Jos pihveissä on yhtään rasvareunusta niin nipsise
        saksilla siihen lovet. Paukutele nuijalla tai vastaavalla
        vempeleellä ne ohuemiksi.
        Mausteet pintaan ja kevyt ruskistus pannulla, josta
        voit sitten siirtää ne uunivuokaan.

        Nosta pihvit vuokineen päivineen paistopussiin
        ja sulje se huolella. Tähän käy hyvin kinkkupussi, jos vuoka on iso.
        Anna paistua 175 asteessa n. 30-40 min.

        Vuoan pohjalle kertyneestä nesteestä voit valmistaa
        kastikkeen, joka maustetaan sinapilla, kermalla ja
        vaikkapa viherpippurilla.

        Pihvit voi tarjoilla grillivoinapin kanssa, raikasta
        salaattia ja keitettyjä perunoita lisäkkeeksi.

        Bon apetit :o)

        Sian niskasa on rasvareunus? Ookkos erehtyny elukan anatomiasta? Kyljyksissä on rasvareunus ei niskassa jota kasleriksi kutsutaan.
        Muuten ohjeesi on ok. Melkeen kuin Vanhan kokin.


      • Ernesti lihakauppias kirjoitti:

        Sian niskasa on rasvareunus? Ookkos erehtyny elukan anatomiasta? Kyljyksissä on rasvareunus ei niskassa jota kasleriksi kutsutaan.
        Muuten ohjeesi on ok. Melkeen kuin Vanhan kokin.

        Oikeassa oot siinä kohdassa että vain kokonaisessa kasslerpaistissa on sitä rasvareunaa.
        Jos on valmiikisi viipaloidut pihvit, niin harvemmin siihen törmää.

        Tuossa eilen mökkitalkoissa oli muutens maaliman parasta "mustalaispataa", possunlihasta tehtyä.

        Possunkuutioita, pekonia, haudutettuna muuripadassa
        pikkusipulieiden, porkkanan ja lantun kannsa.
        Mausteena perinteinen laakerinlehti ja koknonaiset
        mustapippurit. Haudutuksen loppuvaiheessa ns noppaperunaa kypsymään samaan pataan, merisuolaa
        ja kuumana lautaselle , aseina haarukka lusikka ja
        dipiksi ruisleipää.

        ... rantasauna tulille, talviturkki on sit heitetty !


    • parannusvinkkinä...

      ... sanoisin että pitkä haudutus matalassa uunivuossa parantaa makua. Huoneenlämpöiset maustetut pihvit n.100-120C uuniin ja ulos vasta sitten kun pihvien koko on selkeästi pienempi n. (ehkä n. 3-4 tuntia).

      Lihasta reilusti irtoavaan liemeen voit toki lisätä smetanaa, kermaa, sipulia, tomaattia, paprikaa, sinappia, soijaa, mausteita yms.
      Toinen vaihtoehto on ruskistaa ensin lihat ja sitten hitaasti hauduttaa em. ainesosissa.

    • Leamummu

      Nyt juuri uunissa pari paksua kasslerpihviä. Lanttu, porkkana , laakerinlehti, maustepippuria...piitkä haudutus...on makiaa. Näissä ohjeissa useita eri lämpötiloja. Valitse nyt niistä sitten? Aina siitä on tullut syötävää.

      • Niska_ote

        Ves herahti kielelle ! Oli 70 -luvun rantasaunan jälkeinen ape !
        Rahtasin ainekset repussa http://likodeli.fi/


    • NamPossu

      Itse paistanut pihvit ja pekonit aina uunissa.Kyllästyin jälkien siivoamiseen kun pannulla paistaa.(rapatessa roiskuu).
      Pelti ja leivinpaperi.200 asteeseen 15 min per puoli(joo käännän).Ota pelti pois ja laita
      astia tiskialtaaseen jonne kaadat nesteen et suoraan viemäriin.Käännät pihvit,maustat
      niinkuin haluat ja taas 15min.Itselläni ainakin toimii ja ovat mehukkaita,eivät kuivia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oi mun haniseni

      Mul on ihan törkee ikävä sua. En jaksais tätä enää. Oon odottanut niin kauan, mutta vielä pitää sitä tehdä. Tekis mieli
      Ikävä
      29
      5654
    2. Kyllä mulla on sua ikävä

      Teen muita juttuja, mutta kannan sua mielessäni mukana. Oot ensimmäinen ajatus aamulla ja viimeinen illalla. Välissä läm
      Ikävä
      14
      4264
    3. Hei rakas sinä

      Vaikka käyn täällä vähemmän, niin ikäväni on pahempaa. Pelkään että olen ihan hukassa😔 mitä sinä ajattelet? naiselle
      Tunteet
      40
      3227
    4. IS:n tiedot: Toni Immonen irtisanottiin MTV:ltä Toni Immonen työskenteli pitkään MTV:llä.

      IS:n tiedot: Toni Immonen irtisanottiin MTV:ltä Toni Immonen työskenteli pitkään MTV:llä. IS uutisoi torstaina Toni Imm
      Maailman menoa
      52
      2901
    5. Israel aloitti 3. maailmansodan

      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011297979.html Israel se sitten aloitti näköjään kolmannen maailmansodan.
      Maailman menoa
      319
      1472
    6. Vihdoin tiedän että tämä on molemminpuolista

      Saattoi se koko ajan olla silmiemme edessä mutta kumpikaan ei uskaltanut sitä toivoa. Kunpa nähtäisiin pian, toivottavas
      Ikävä
      86
      1328
    7. Haluaisin lähettää sulle viestin

      Mutta en enää uskalla. Miehelle.
      Ikävä
      60
      1249
    8. Miellytänkö sinun silmää?

      Varmaan ainakin vähän, jos tykkäät minusta. Siis jos tykkäät.
      Ikävä
      79
      1159
    9. Nainen, meidän talossa on säännöt

      1. Mies on aina oikeassa. 2. Ei vastaväitteitä. 3. Mäkättäminen kielletty. 4. Suhde on tärkein. 5. Ei salaisuuksia. 6. E
      Ikävä
      222
      1158
    10. Natoon liittyminen on alkanut kaduttaa.

      Nato on muuttunut niin paljon, että se ei ole enää se mihin haluttiin liittyä. Usa on vetäytynyt ja 5% osuus valtion tul
      Maailman menoa
      401
      1151
    Aihe