Kassler-pihvit & Uunissa ??

Jaakko-Lihansyöjä

Kuinka kauan kassler-pihvien olisi hyvä antaa olla uunissa(tavallinen uuni) ?

Pihvit ovat noin 200g valmiiksi leikattuja.

Lähinnä kysyn minuutti aikaa ja lämpötilaa, että ovat kypsiä.

Kiitos etukäteen vastauksesta.

PS.mielellään kuulen myös vinkkejä makua parantamaan.

8

49676

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanha kokki

      Tavallisen kypsän vai, kuten kasslerille erinomaisesti sopii, hieman ylikypsän?
      Nuiji pihvit kevyesti, voit myös halutessasi leivittää ne korppujauholla tai maissihiutaleista tehdyllä rouheella. Mausta pihvit ja paista pihvit pannulla ensin voiöljyseksessa. Sitten laitat molemmin puolin esipaistetut pihvit vuokaan ja liraus vettä ja kermaa messiin, folio tai kansi päälle ja lämmöksi 175. Tavalliset syötävät n. 45 min. Muhevan ylikypsät ja pelkillä ikenilläkin purtavat puolitoista tuntia.
      Mukava lisäke on kypsän pihvin päällä ananskiekko.

      • Jos pihveissä on yhtään rasvareunusta niin nipsise
        saksilla siihen lovet. Paukutele nuijalla tai vastaavalla
        vempeleellä ne ohuemiksi.
        Mausteet pintaan ja kevyt ruskistus pannulla, josta
        voit sitten siirtää ne uunivuokaan.

        Nosta pihvit vuokineen päivineen paistopussiin
        ja sulje se huolella. Tähän käy hyvin kinkkupussi, jos vuoka on iso.
        Anna paistua 175 asteessa n. 30-40 min.

        Vuoan pohjalle kertyneestä nesteestä voit valmistaa
        kastikkeen, joka maustetaan sinapilla, kermalla ja
        vaikkapa viherpippurilla.

        Pihvit voi tarjoilla grillivoinapin kanssa, raikasta
        salaattia ja keitettyjä perunoita lisäkkeeksi.

        Bon apetit :o)


      • Ernesti lihakauppias
        porkkanapää kirjoitti:

        Jos pihveissä on yhtään rasvareunusta niin nipsise
        saksilla siihen lovet. Paukutele nuijalla tai vastaavalla
        vempeleellä ne ohuemiksi.
        Mausteet pintaan ja kevyt ruskistus pannulla, josta
        voit sitten siirtää ne uunivuokaan.

        Nosta pihvit vuokineen päivineen paistopussiin
        ja sulje se huolella. Tähän käy hyvin kinkkupussi, jos vuoka on iso.
        Anna paistua 175 asteessa n. 30-40 min.

        Vuoan pohjalle kertyneestä nesteestä voit valmistaa
        kastikkeen, joka maustetaan sinapilla, kermalla ja
        vaikkapa viherpippurilla.

        Pihvit voi tarjoilla grillivoinapin kanssa, raikasta
        salaattia ja keitettyjä perunoita lisäkkeeksi.

        Bon apetit :o)

        Sian niskasa on rasvareunus? Ookkos erehtyny elukan anatomiasta? Kyljyksissä on rasvareunus ei niskassa jota kasleriksi kutsutaan.
        Muuten ohjeesi on ok. Melkeen kuin Vanhan kokin.


      • Ernesti lihakauppias kirjoitti:

        Sian niskasa on rasvareunus? Ookkos erehtyny elukan anatomiasta? Kyljyksissä on rasvareunus ei niskassa jota kasleriksi kutsutaan.
        Muuten ohjeesi on ok. Melkeen kuin Vanhan kokin.

        Oikeassa oot siinä kohdassa että vain kokonaisessa kasslerpaistissa on sitä rasvareunaa.
        Jos on valmiikisi viipaloidut pihvit, niin harvemmin siihen törmää.

        Tuossa eilen mökkitalkoissa oli muutens maaliman parasta "mustalaispataa", possunlihasta tehtyä.

        Possunkuutioita, pekonia, haudutettuna muuripadassa
        pikkusipulieiden, porkkanan ja lantun kannsa.
        Mausteena perinteinen laakerinlehti ja koknonaiset
        mustapippurit. Haudutuksen loppuvaiheessa ns noppaperunaa kypsymään samaan pataan, merisuolaa
        ja kuumana lautaselle , aseina haarukka lusikka ja
        dipiksi ruisleipää.

        ... rantasauna tulille, talviturkki on sit heitetty !


    • parannusvinkkinä...

      ... sanoisin että pitkä haudutus matalassa uunivuossa parantaa makua. Huoneenlämpöiset maustetut pihvit n.100-120C uuniin ja ulos vasta sitten kun pihvien koko on selkeästi pienempi n. (ehkä n. 3-4 tuntia).

      Lihasta reilusti irtoavaan liemeen voit toki lisätä smetanaa, kermaa, sipulia, tomaattia, paprikaa, sinappia, soijaa, mausteita yms.
      Toinen vaihtoehto on ruskistaa ensin lihat ja sitten hitaasti hauduttaa em. ainesosissa.

    • Leamummu

      Nyt juuri uunissa pari paksua kasslerpihviä. Lanttu, porkkana , laakerinlehti, maustepippuria...piitkä haudutus...on makiaa. Näissä ohjeissa useita eri lämpötiloja. Valitse nyt niistä sitten? Aina siitä on tullut syötävää.

      • Niska_ote

        Ves herahti kielelle ! Oli 70 -luvun rantasaunan jälkeinen ape !
        Rahtasin ainekset repussa http://likodeli.fi/


    • NamPossu

      Itse paistanut pihvit ja pekonit aina uunissa.Kyllästyin jälkien siivoamiseen kun pannulla paistaa.(rapatessa roiskuu).
      Pelti ja leivinpaperi.200 asteeseen 15 min per puoli(joo käännän).Ota pelti pois ja laita
      astia tiskialtaaseen jonne kaadat nesteen et suoraan viemäriin.Käännät pihvit,maustat
      niinkuin haluat ja taas 15min.Itselläni ainakin toimii ja ovat mehukkaita,eivät kuivia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin

      Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http
      Maailman menoa
      262
      4606
    2. Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi

      se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?
      Maailman menoa
      132
      3003
    3. Miten löydän sinut

      Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit
      Ikävä
      44
      2797
    4. Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla

      Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?
      Heinola
      76
      1761
    5. Vaikea tilanne

      Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te
      Ikävä
      106
      1624
    6. Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?

      Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn
      Maailman menoa
      28
      1493
    7. Milloin kaivatullasi

      .. on nimipäivä?
      Ikävä
      59
      1360
    8. Kehtaisitko näyttäytyä

      kaivattusi seurassa?
      Ikävä
      94
      1253
    9. Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!

      Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En
      Maailman menoa
      212
      1138
    10. Missä kunnassa kaivattusi asuu

      Kuinka tarkkaa uskalla sanoa?
      Ikävä
      47
      1129
    Aihe