Kuinka kauan kassler-pihvien olisi hyvä antaa olla uunissa(tavallinen uuni) ?
Pihvit ovat noin 200g valmiiksi leikattuja.
Lähinnä kysyn minuutti aikaa ja lämpötilaa, että ovat kypsiä.
Kiitos etukäteen vastauksesta.
PS.mielellään kuulen myös vinkkejä makua parantamaan.
Kassler-pihvit & Uunissa ??
8
48501
Vastaukset
- Vanha kokki
Tavallisen kypsän vai, kuten kasslerille erinomaisesti sopii, hieman ylikypsän?
Nuiji pihvit kevyesti, voit myös halutessasi leivittää ne korppujauholla tai maissihiutaleista tehdyllä rouheella. Mausta pihvit ja paista pihvit pannulla ensin voiöljyseksessa. Sitten laitat molemmin puolin esipaistetut pihvit vuokaan ja liraus vettä ja kermaa messiin, folio tai kansi päälle ja lämmöksi 175. Tavalliset syötävät n. 45 min. Muhevan ylikypsät ja pelkillä ikenilläkin purtavat puolitoista tuntia.
Mukava lisäke on kypsän pihvin päällä ananskiekko.Jos pihveissä on yhtään rasvareunusta niin nipsise
saksilla siihen lovet. Paukutele nuijalla tai vastaavalla
vempeleellä ne ohuemiksi.
Mausteet pintaan ja kevyt ruskistus pannulla, josta
voit sitten siirtää ne uunivuokaan.
Nosta pihvit vuokineen päivineen paistopussiin
ja sulje se huolella. Tähän käy hyvin kinkkupussi, jos vuoka on iso.
Anna paistua 175 asteessa n. 30-40 min.
Vuoan pohjalle kertyneestä nesteestä voit valmistaa
kastikkeen, joka maustetaan sinapilla, kermalla ja
vaikkapa viherpippurilla.
Pihvit voi tarjoilla grillivoinapin kanssa, raikasta
salaattia ja keitettyjä perunoita lisäkkeeksi.
Bon apetit :o)- Ernesti lihakauppias
porkkanapää kirjoitti:
Jos pihveissä on yhtään rasvareunusta niin nipsise
saksilla siihen lovet. Paukutele nuijalla tai vastaavalla
vempeleellä ne ohuemiksi.
Mausteet pintaan ja kevyt ruskistus pannulla, josta
voit sitten siirtää ne uunivuokaan.
Nosta pihvit vuokineen päivineen paistopussiin
ja sulje se huolella. Tähän käy hyvin kinkkupussi, jos vuoka on iso.
Anna paistua 175 asteessa n. 30-40 min.
Vuoan pohjalle kertyneestä nesteestä voit valmistaa
kastikkeen, joka maustetaan sinapilla, kermalla ja
vaikkapa viherpippurilla.
Pihvit voi tarjoilla grillivoinapin kanssa, raikasta
salaattia ja keitettyjä perunoita lisäkkeeksi.
Bon apetit :o)Sian niskasa on rasvareunus? Ookkos erehtyny elukan anatomiasta? Kyljyksissä on rasvareunus ei niskassa jota kasleriksi kutsutaan.
Muuten ohjeesi on ok. Melkeen kuin Vanhan kokin. Ernesti lihakauppias kirjoitti:
Sian niskasa on rasvareunus? Ookkos erehtyny elukan anatomiasta? Kyljyksissä on rasvareunus ei niskassa jota kasleriksi kutsutaan.
Muuten ohjeesi on ok. Melkeen kuin Vanhan kokin.Oikeassa oot siinä kohdassa että vain kokonaisessa kasslerpaistissa on sitä rasvareunaa.
Jos on valmiikisi viipaloidut pihvit, niin harvemmin siihen törmää.
Tuossa eilen mökkitalkoissa oli muutens maaliman parasta "mustalaispataa", possunlihasta tehtyä.
Possunkuutioita, pekonia, haudutettuna muuripadassa
pikkusipulieiden, porkkanan ja lantun kannsa.
Mausteena perinteinen laakerinlehti ja koknonaiset
mustapippurit. Haudutuksen loppuvaiheessa ns noppaperunaa kypsymään samaan pataan, merisuolaa
ja kuumana lautaselle , aseina haarukka lusikka ja
dipiksi ruisleipää.
... rantasauna tulille, talviturkki on sit heitetty !
- parannusvinkkinä...
... sanoisin että pitkä haudutus matalassa uunivuossa parantaa makua. Huoneenlämpöiset maustetut pihvit n.100-120C uuniin ja ulos vasta sitten kun pihvien koko on selkeästi pienempi n. (ehkä n. 3-4 tuntia).
Lihasta reilusti irtoavaan liemeen voit toki lisätä smetanaa, kermaa, sipulia, tomaattia, paprikaa, sinappia, soijaa, mausteita yms.
Toinen vaihtoehto on ruskistaa ensin lihat ja sitten hitaasti hauduttaa em. ainesosissa. - Leamummu
Nyt juuri uunissa pari paksua kasslerpihviä. Lanttu, porkkana , laakerinlehti, maustepippuria...piitkä haudutus...on makiaa. Näissä ohjeissa useita eri lämpötiloja. Valitse nyt niistä sitten? Aina siitä on tullut syötävää.
- Niska_ote
Ves herahti kielelle ! Oli 70 -luvun rantasaunan jälkeinen ape !
Rahtasin ainekset repussa http://likodeli.fi/
- NamPossu
Itse paistanut pihvit ja pekonit aina uunissa.Kyllästyin jälkien siivoamiseen kun pannulla paistaa.(rapatessa roiskuu).
Pelti ja leivinpaperi.200 asteeseen 15 min per puoli(joo käännän).Ota pelti pois ja laita
astia tiskialtaaseen jonne kaadat nesteen et suoraan viemäriin.Käännät pihvit,maustat
niinkuin haluat ja taas 15min.Itselläni ainakin toimii ja ovat mehukkaita,eivät kuivia.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 937858
- 403782
Lähetä terveisesi kaipaamallesi henkilölle
Vauva-palstalta tuttua kaipaamista uudessa ympäristössä. Kaipuu jatkukoon 💘1021896- 241210
Taas ryssittiin oikein kunnolla
r….ä hyökkäsi Viroon sikaili taas ajattelematta yhtään mitään https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011347289.html321073Valtimon Haapajärvellä paatti mäni nurin
Ikävä onnettomuus Haapajärvellä. Vene hörpppi vettä matkalla saaren. Veneessä ol 5 henkilöä, kolme uiskenteli rantaan,281013Rakastuminenhan on psykoosi
Ei ihme että olen täysin vailla järkeä sen asian suhteen. Eipä olis aikoinaan arvannut, että tossa se tyyppi menee, jonk53837Olisinko mä voinut käsittää sut väärin
Nyt mä kelaan päässäni kaikkea meidän välillä tapahtunutta. Jos mä sit kuitenkin tulkitsin sut väärin? Se, miten sä käyt31792Vanha Suola janottaa Iivarilla
Vanha suola janottaa Siikalatvan kunnanjohtaja Pekka Iivaria. Mies kiertää Kemijärven kyläjuhlia ja kulttuuritapahtumia10790Tähän vaivaan ei auta kuin kaksi asiaa
1. Tapaaminen uudestaan tai 2. Dementia Anteeksi kun olen olemassa🙄60749