Kassler-pihvit & Uunissa ??

Jaakko-Lihansyöjä

Kuinka kauan kassler-pihvien olisi hyvä antaa olla uunissa(tavallinen uuni) ?

Pihvit ovat noin 200g valmiiksi leikattuja.

Lähinnä kysyn minuutti aikaa ja lämpötilaa, että ovat kypsiä.

Kiitos etukäteen vastauksesta.

PS.mielellään kuulen myös vinkkejä makua parantamaan.

8

48501

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanha kokki

      Tavallisen kypsän vai, kuten kasslerille erinomaisesti sopii, hieman ylikypsän?
      Nuiji pihvit kevyesti, voit myös halutessasi leivittää ne korppujauholla tai maissihiutaleista tehdyllä rouheella. Mausta pihvit ja paista pihvit pannulla ensin voiöljyseksessa. Sitten laitat molemmin puolin esipaistetut pihvit vuokaan ja liraus vettä ja kermaa messiin, folio tai kansi päälle ja lämmöksi 175. Tavalliset syötävät n. 45 min. Muhevan ylikypsät ja pelkillä ikenilläkin purtavat puolitoista tuntia.
      Mukava lisäke on kypsän pihvin päällä ananskiekko.

      • Jos pihveissä on yhtään rasvareunusta niin nipsise
        saksilla siihen lovet. Paukutele nuijalla tai vastaavalla
        vempeleellä ne ohuemiksi.
        Mausteet pintaan ja kevyt ruskistus pannulla, josta
        voit sitten siirtää ne uunivuokaan.

        Nosta pihvit vuokineen päivineen paistopussiin
        ja sulje se huolella. Tähän käy hyvin kinkkupussi, jos vuoka on iso.
        Anna paistua 175 asteessa n. 30-40 min.

        Vuoan pohjalle kertyneestä nesteestä voit valmistaa
        kastikkeen, joka maustetaan sinapilla, kermalla ja
        vaikkapa viherpippurilla.

        Pihvit voi tarjoilla grillivoinapin kanssa, raikasta
        salaattia ja keitettyjä perunoita lisäkkeeksi.

        Bon apetit :o)


      • Ernesti lihakauppias
        porkkanapää kirjoitti:

        Jos pihveissä on yhtään rasvareunusta niin nipsise
        saksilla siihen lovet. Paukutele nuijalla tai vastaavalla
        vempeleellä ne ohuemiksi.
        Mausteet pintaan ja kevyt ruskistus pannulla, josta
        voit sitten siirtää ne uunivuokaan.

        Nosta pihvit vuokineen päivineen paistopussiin
        ja sulje se huolella. Tähän käy hyvin kinkkupussi, jos vuoka on iso.
        Anna paistua 175 asteessa n. 30-40 min.

        Vuoan pohjalle kertyneestä nesteestä voit valmistaa
        kastikkeen, joka maustetaan sinapilla, kermalla ja
        vaikkapa viherpippurilla.

        Pihvit voi tarjoilla grillivoinapin kanssa, raikasta
        salaattia ja keitettyjä perunoita lisäkkeeksi.

        Bon apetit :o)

        Sian niskasa on rasvareunus? Ookkos erehtyny elukan anatomiasta? Kyljyksissä on rasvareunus ei niskassa jota kasleriksi kutsutaan.
        Muuten ohjeesi on ok. Melkeen kuin Vanhan kokin.


      • Ernesti lihakauppias kirjoitti:

        Sian niskasa on rasvareunus? Ookkos erehtyny elukan anatomiasta? Kyljyksissä on rasvareunus ei niskassa jota kasleriksi kutsutaan.
        Muuten ohjeesi on ok. Melkeen kuin Vanhan kokin.

        Oikeassa oot siinä kohdassa että vain kokonaisessa kasslerpaistissa on sitä rasvareunaa.
        Jos on valmiikisi viipaloidut pihvit, niin harvemmin siihen törmää.

        Tuossa eilen mökkitalkoissa oli muutens maaliman parasta "mustalaispataa", possunlihasta tehtyä.

        Possunkuutioita, pekonia, haudutettuna muuripadassa
        pikkusipulieiden, porkkanan ja lantun kannsa.
        Mausteena perinteinen laakerinlehti ja koknonaiset
        mustapippurit. Haudutuksen loppuvaiheessa ns noppaperunaa kypsymään samaan pataan, merisuolaa
        ja kuumana lautaselle , aseina haarukka lusikka ja
        dipiksi ruisleipää.

        ... rantasauna tulille, talviturkki on sit heitetty !


    • parannusvinkkinä...

      ... sanoisin että pitkä haudutus matalassa uunivuossa parantaa makua. Huoneenlämpöiset maustetut pihvit n.100-120C uuniin ja ulos vasta sitten kun pihvien koko on selkeästi pienempi n. (ehkä n. 3-4 tuntia).

      Lihasta reilusti irtoavaan liemeen voit toki lisätä smetanaa, kermaa, sipulia, tomaattia, paprikaa, sinappia, soijaa, mausteita yms.
      Toinen vaihtoehto on ruskistaa ensin lihat ja sitten hitaasti hauduttaa em. ainesosissa.

    • Leamummu

      Nyt juuri uunissa pari paksua kasslerpihviä. Lanttu, porkkana , laakerinlehti, maustepippuria...piitkä haudutus...on makiaa. Näissä ohjeissa useita eri lämpötiloja. Valitse nyt niistä sitten? Aina siitä on tullut syötävää.

      • Niska_ote

        Ves herahti kielelle ! Oli 70 -luvun rantasaunan jälkeinen ape !
        Rahtasin ainekset repussa http://likodeli.fi/


    • NamPossu

      Itse paistanut pihvit ja pekonit aina uunissa.Kyllästyin jälkien siivoamiseen kun pannulla paistaa.(rapatessa roiskuu).
      Pelti ja leivinpaperi.200 asteeseen 15 min per puoli(joo käännän).Ota pelti pois ja laita
      astia tiskialtaaseen jonne kaadat nesteen et suoraan viemäriin.Käännät pihvit,maustat
      niinkuin haluat ja taas 15min.Itselläni ainakin toimii ja ovat mehukkaita,eivät kuivia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Laitetaas nyt kirjaimet tänne

      kuka kaipaa ja ketä ?
      Ikävä
      93
      7858
    2. Pieni häivähdys sinusta

      Olet niin totinen
      Ikävä
      40
      3782
    3. Lähetä terveisesi kaipaamallesi henkilölle

      Vauva-palstalta tuttua kaipaamista uudessa ympäristössä. Kaipuu jatkukoon 💘
      Ikävä
      102
      1896
    4. Missä olet ollut tänään kaivattuni?

      Ikävä sai yliotteen ❤️ En nähnyt sua tänään söpö mies
      Ikävä
      24
      1210
    5. Taas ryssittiin oikein kunnolla

      r….ä hyökkäsi Viroon sikaili taas ajattelematta yhtään mitään https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011347289.html
      NATO
      32
      1073
    6. Valtimon Haapajärvellä paatti mäni nurin

      Ikävä onnettomuus Haapajärvellä. Vene hörpppi vettä matkalla saaren. Veneessä ol 5 henkilöä, kolme uiskenteli rantaan,
      Nurmes
      28
      1013
    7. Rakastuminenhan on psykoosi

      Ei ihme että olen täysin vailla järkeä sen asian suhteen. Eipä olis aikoinaan arvannut, että tossa se tyyppi menee, jonk
      Ikävä
      53
      837
    8. Olisinko mä voinut käsittää sut väärin

      Nyt mä kelaan päässäni kaikkea meidän välillä tapahtunutta. Jos mä sit kuitenkin tulkitsin sut väärin? Se, miten sä käyt
      Ikävä
      31
      792
    9. Vanha Suola janottaa Iivarilla

      Vanha suola janottaa Siikalatvan kunnanjohtaja Pekka Iivaria. Mies kiertää Kemijärven kyläjuhlia ja kulttuuritapahtumia
      Kemijärvi
      10
      790
    10. Tähän vaivaan ei auta kuin kaksi asiaa

      1. Tapaaminen uudestaan tai 2. Dementia Anteeksi kun olen olemassa🙄
      Ikävä
      60
      749
    Aihe