Kassler-pihvit & Uunissa ??

Jaakko-Lihansyöjä

Kuinka kauan kassler-pihvien olisi hyvä antaa olla uunissa(tavallinen uuni) ?

Pihvit ovat noin 200g valmiiksi leikattuja.

Lähinnä kysyn minuutti aikaa ja lämpötilaa, että ovat kypsiä.

Kiitos etukäteen vastauksesta.

PS.mielellään kuulen myös vinkkejä makua parantamaan.

8

42059

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanha kokki

      Tavallisen kypsän vai, kuten kasslerille erinomaisesti sopii, hieman ylikypsän?
      Nuiji pihvit kevyesti, voit myös halutessasi leivittää ne korppujauholla tai maissihiutaleista tehdyllä rouheella. Mausta pihvit ja paista pihvit pannulla ensin voiöljyseksessa. Sitten laitat molemmin puolin esipaistetut pihvit vuokaan ja liraus vettä ja kermaa messiin, folio tai kansi päälle ja lämmöksi 175. Tavalliset syötävät n. 45 min. Muhevan ylikypsät ja pelkillä ikenilläkin purtavat puolitoista tuntia.
      Mukava lisäke on kypsän pihvin päällä ananskiekko.

      • Jos pihveissä on yhtään rasvareunusta niin nipsise
        saksilla siihen lovet. Paukutele nuijalla tai vastaavalla
        vempeleellä ne ohuemiksi.
        Mausteet pintaan ja kevyt ruskistus pannulla, josta
        voit sitten siirtää ne uunivuokaan.

        Nosta pihvit vuokineen päivineen paistopussiin
        ja sulje se huolella. Tähän käy hyvin kinkkupussi, jos vuoka on iso.
        Anna paistua 175 asteessa n. 30-40 min.

        Vuoan pohjalle kertyneestä nesteestä voit valmistaa
        kastikkeen, joka maustetaan sinapilla, kermalla ja
        vaikkapa viherpippurilla.

        Pihvit voi tarjoilla grillivoinapin kanssa, raikasta
        salaattia ja keitettyjä perunoita lisäkkeeksi.

        Bon apetit :o)


      • Ernesti lihakauppias
        porkkanapää kirjoitti:

        Jos pihveissä on yhtään rasvareunusta niin nipsise
        saksilla siihen lovet. Paukutele nuijalla tai vastaavalla
        vempeleellä ne ohuemiksi.
        Mausteet pintaan ja kevyt ruskistus pannulla, josta
        voit sitten siirtää ne uunivuokaan.

        Nosta pihvit vuokineen päivineen paistopussiin
        ja sulje se huolella. Tähän käy hyvin kinkkupussi, jos vuoka on iso.
        Anna paistua 175 asteessa n. 30-40 min.

        Vuoan pohjalle kertyneestä nesteestä voit valmistaa
        kastikkeen, joka maustetaan sinapilla, kermalla ja
        vaikkapa viherpippurilla.

        Pihvit voi tarjoilla grillivoinapin kanssa, raikasta
        salaattia ja keitettyjä perunoita lisäkkeeksi.

        Bon apetit :o)

        Sian niskasa on rasvareunus? Ookkos erehtyny elukan anatomiasta? Kyljyksissä on rasvareunus ei niskassa jota kasleriksi kutsutaan.
        Muuten ohjeesi on ok. Melkeen kuin Vanhan kokin.


      • Ernesti lihakauppias kirjoitti:

        Sian niskasa on rasvareunus? Ookkos erehtyny elukan anatomiasta? Kyljyksissä on rasvareunus ei niskassa jota kasleriksi kutsutaan.
        Muuten ohjeesi on ok. Melkeen kuin Vanhan kokin.

        Oikeassa oot siinä kohdassa että vain kokonaisessa kasslerpaistissa on sitä rasvareunaa.
        Jos on valmiikisi viipaloidut pihvit, niin harvemmin siihen törmää.

        Tuossa eilen mökkitalkoissa oli muutens maaliman parasta "mustalaispataa", possunlihasta tehtyä.

        Possunkuutioita, pekonia, haudutettuna muuripadassa
        pikkusipulieiden, porkkanan ja lantun kannsa.
        Mausteena perinteinen laakerinlehti ja koknonaiset
        mustapippurit. Haudutuksen loppuvaiheessa ns noppaperunaa kypsymään samaan pataan, merisuolaa
        ja kuumana lautaselle , aseina haarukka lusikka ja
        dipiksi ruisleipää.

        ... rantasauna tulille, talviturkki on sit heitetty !


    • parannusvinkkinä...

      ... sanoisin että pitkä haudutus matalassa uunivuossa parantaa makua. Huoneenlämpöiset maustetut pihvit n.100-120C uuniin ja ulos vasta sitten kun pihvien koko on selkeästi pienempi n. (ehkä n. 3-4 tuntia).

      Lihasta reilusti irtoavaan liemeen voit toki lisätä smetanaa, kermaa, sipulia, tomaattia, paprikaa, sinappia, soijaa, mausteita yms.
      Toinen vaihtoehto on ruskistaa ensin lihat ja sitten hitaasti hauduttaa em. ainesosissa.

    • Leamummu

      Nyt juuri uunissa pari paksua kasslerpihviä. Lanttu, porkkana , laakerinlehti, maustepippuria...piitkä haudutus...on makiaa. Näissä ohjeissa useita eri lämpötiloja. Valitse nyt niistä sitten? Aina siitä on tullut syötävää.

      • Niska_ote

        Ves herahti kielelle ! Oli 70 -luvun rantasaunan jälkeinen ape !
        Rahtasin ainekset repussa http://likodeli.fi/


    • NamPossu

      Itse paistanut pihvit ja pekonit aina uunissa.Kyllästyin jälkien siivoamiseen kun pannulla paistaa.(rapatessa roiskuu).
      Pelti ja leivinpaperi.200 asteeseen 15 min per puoli(joo käännän).Ota pelti pois ja laita
      astia tiskialtaaseen jonne kaadat nesteen et suoraan viemäriin.Käännät pihvit,maustat
      niinkuin haluat ja taas 15min.Itselläni ainakin toimii ja ovat mehukkaita,eivät kuivia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      86
      6183
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2576
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2083
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1827
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1631
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1337
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1331
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe